Ulasan VPN Avira Phantom 2020

Di permukaan, Avira Phantom VPN kelihatan seperti pesaing yang layak dalam industri keselamatan peribadi.


Syarikat ini menyediakan protokol OpenVPN serta penyulitan AES 256-bit. Pelanggan berpotensi dengan keperluan yang lebih mantap juga mungkin dapat menilai kemampuan yang cukup mantap untuk menonton Netflix dengan kesilapan dan memuat turun torrents.

logo avira phantom vpn

Avira memungkinkan pelanggan menyambungkan banyak peranti secara serentak. Bahkan ada suis membunuh untuk memutuskan sambungan jika VPN tidak tersedia.

Walau bagaimanapun, pengguna pasti melihat a pengurangan kadar pemindahan data secara drastik setiap kali mereka menghidupkan VPN ini. Ini memberikan pengalaman yang mengecewakan, tanpa mengira apa yang anda lakukan dalam talian. Juga, berita buruk adalah kenyataan bahawa Avira mempunyai markas mereka di Jerman, jadi jika anda penyokong privasi yang sengit, ini mungkin bukan VPN untuk anda.

Gambaran Keseluruhan VPN Avira Phantom

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan:Sangat senang digunakan
Dasar Pembalakan:Beberapa dasar pembalakan
Saiz Pelayan:40 pelayan
Pembahagian Pelayan:20 negara
Sokongan:Pangkalan data
Torrenting:Dibenarkan
Penstriman:Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN:Protokol OpenVPN, IPSec, dan Ikev2;
Ibu pejabat:Jerman
Harga:$ 4.99 / bulan
Laman web rasmi:https://www.avira.com

Keselamatan dan Penyulitan

Avira Phantom merangkumi sebahagian besar sistem operasi utama dalam industri, termasuk Windows, macOS, Android dan iOS. Pada masa ini, tidak ada sistem operasi lain yang disertakan. Jenis sistem operasi yang anda jalankan akan menentukan protokol VPN mana yang menguruskan sambungan anda.

Pengguna yang menjalankan Windows atau Android akan tersambung secara automatik melalui OpenVPN, yang mempunyai pengiktirafan sebagai standard industri. Sistem MacOS dan iOS akan bersambung melalui IPSec. Walaupun tidak begitu popular, IPSec tetap menawarkan banyak kebolehpercayaan dan perlindungan.

keselamatan dan penyulitan

Tidak seperti penyedia VPN lain, Avira tidak menawarkan pilihan ketika datang ke protokol VPN. Namun, kerana mereka menawarkan dua yang terbaik dalam perniagaan, ini tidak mungkin menjadi penghalang bagi banyak orang. Pelanggan berpotensi yang mungkin lebih suka protokol lain untuk aplikasi tertentu mungkin ingin mencari di tempat lain.

Avira menyediakan versi perkhidmatannya yang percuma dan berbayar. Versi berbayar mana-mana perkhidmatan VPN hampir selalu menjadi pertaruhan terbaik kerana kemungkinan menawarkan privasi dan perlindungan tambahan. Ini pasti berlaku di sini, kerana hanya pelanggan yang membayar mempunyai kelebihan Avira’s suis kill. Sekiranya anda tidak mahu mencari diri anda tiba-tiba terdedah dalam talian, anda perlu membayarnya.

Avira Phantom berusaha lebih jauh dengan memberikan perlindungan DNS dalaman. Lapisan keselamatan tambahan ini menjadikan orang luar lebih sukar untuk memantau permintaan DNS yang dibuat oleh komputer anda untuk mengunjungi laman web.

Rangkaian Pelayan Avira Phantom VPN

Metrik ini adalah tempat kekurangan Avira mula terungkap. Walaupun banyak penyedia VPN di industri ini mempunyai rangkaian pelayan yang luas yang mempunyai ribuan pelayan di lebih dari 100 negara, Avira tidak dapat bertanding.

Itu kerana mereka mempunyai lebih kurang 40 pelayan bertempat di hanya 20 negara. Avira adalah syarikat Jerman, dan sebahagian besar pelayannya boleh didapati di sana dan di negara-negara Eropah yang berjiran seperti Sepanyol, UK, Switzerland, Poland, Belanda, Romania, Perancis, Itali, Republik Czech, dan Austria.

lokasi pelayan hantu avira

Avira Phantom memang mempunyai kehadiran antarabangsa dengan pelayan yang juga terletak di Singapura, Brazil, Australia, Mexico, Kanada dan A.S. Sebenarnya, Avira mempunyai sekitar berpuluh-puluh pelayan di Amerika Utara, tetapi liputan mereka di wilayah lain adalah cukup suram.

Amerika Selatan diwakili oleh adil satu lokasi, dan pelanggan di Afrika dan yang Tengah Timur tidak akan menjumpai pelayan tempatan yang diuruskan oleh Avira. Seperti banyak penyedia VPN, laman web Avira menyatakan bahawa mereka selalu berusaha untuk mengembangkan rangkaian mereka, tetapi tidak ada perincian mengenai usaha ini yang diungkapkan.

Hasil daripada memiliki rangkaian pelayan yang kecil adalah bahawa kadar pemindahan data pasti lebih perlahan. Setiap pelayan mempunyai jumlah lebar jalur yang terhad. Oleh kerana semakin banyak pengguna cuba menyambung ke pelayan yang sama, lalu lintas menjadi macet. Pertimbangan lain adalah kekurangan kepelbagaian geografi dalam rangkaian Avira.

Kadar pemindahan data anda cenderung lebih cepat apabila anda menyambung ke pelayan yang berdekatan dengan lokasi sebenar anda. Sekiranya anda tinggal di tempat di mana Avira tidak mempunyai pelayan tempatan, anda boleh mengharapkannya trafik web yang sangat perlahan.

Adakah Avira VPN Sesuai dengan BitTorrent atau P2P?

vpn-perlindungan

Mendaftar dengan pasukan sokongan pelanggan Avira menunjukkan bahawa syarikat itu tidak membezakan antara jenis lalu lintas yang melalui VPN. Ini bermaksud perkongsian fail torrenting dan P2P dibenarkan. Lebih-lebih lagi, Avira tidak menghadkan aktiviti tersebut kepada pelayan tertentu sahaja. Sudah tentu, dengan begitu sedikit pelayan yang tersedia, anda boleh mengharapkan aktiviti torrent atau perkongsian fail jumlah masa yang mengecewakan.

Keputusan Ujian Kelajuan dengan Avira Phantom VPN

Sebab untuk menggunakan VPN adalah banyak. Sebilangan besar orang ingin melindungi privasi dalam talian mereka kerana ISP, penggodam dan pihak lain selalu mengintip aktiviti mereka.

VPN adalah cara terbaik untuk menyamarkan lokasi fizikal anda, menyembunyikan alamat IP anda dan memastikan bahawa tidak ada yang dapat menjejaki laman web mana yang anda lawati atau apa yang anda lakukan semasa anda berada di sana.

Tukar untuk perlindungan ini adalah kepantasan. Walaupun beberapa perkhidmatan VPN bertaraf tinggi dapat menyaingi kadar pemindahan data sepantas kilat sambungan yang tidak dilindungi, Avira bukan salah satunya, mengikut keputusan ujian kami.

Sebilangan besar kelambatan ini berkaitan dengan rangkaian pelayan anemia Avira. Tanpa bilangan pelayan yang lebih tinggi, keputusan ujian kelajuan syarikat adalah tidak mungkin bertambah baik dalam masa terdekat.

Sebelum menghidupkan Avira, ujian penanda aras mempunyai hasil dengan kadar muat turun 98,71 Mbps dan kadar muat naik 53,00 Mbps. Menghidupkan Avira memberikan hasil yang benar-benar mengecewakan. Harga muat turun sekarang hanya 6.98 Mbps dengan kadar muat naik mencatat jam di 9.02 Mbps.

kelajuan ujian avira

Ujian awal ini diselesaikan menggunakan salah satu pelayan Avira di Belanda. Analisis berturut-turut dilakukan menggunakan pelayan yang terletak di Amerika Utara.

Hasil ini lebih banyak tidak sedap hati.

Dengan kadar 4.34 Mbps untuk muat turun dan 2.23 Mbps untuk muat naik, jelas bahawa Avira tidak akan memenangi ujian kelajuan dalam masa terdekat.

Bagi anda yang mengikuti, jumlahnya adalah 95 peratus lebih rendah daripada yang dicapai tanpa Avira berjalan. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa tidak ada yang akan berpuas hati dengan persembahan seperti itu.

Itu kerana kita semua sudah terbiasa dengan masa muat yang sangat cepat. Sudah lama berlalu adalah modem dial-up dan perlu menunggu beberapa minit untuk memuatkan laman web. Waktu muat hari ini adalah seketika melainkan anda menggunakan Avira.

Sekiranya anda merasa nostalgia selama modem dial-up, maka mungkin anda ingin memberi Avira pusaran.

Adakah Avira Phantom VPN Menyimpan Log?

Banyak penyedia VPN membincangkan permainan yang baik ketika berkaitan dengan kebijakan “tanpa log”. Walau bagaimanapun, apabila anda mendapat cetakan yang baik, anda dapati terdapat banyak data yang disimpan. Dalam perubahan kecepatan yang menyegarkan, Avira secara terbuka mendedahkan data mana yang mereka lacak.

dasar pembalakan hantu avira

Pendedahan mereka menyatakan bahawa mereka menyimpan data mengenai masalah diagnostik sehingga mereka dapat mengesan dan memperbaiki bug dan masalah lain. Begitu juga dengan syarikat mengawasi pelanggan yang menggunakan perkhidmatan percuma dan yang membayar kerana terdapat hadkan data yang dapat digunakan oleh pelanggan “percuma” setiap bulan.

Meskipun demikian, syarikat itu juga mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan catatan mengenai laman web yang dikunjungi pelanggan mereka atau aktiviti dalam talian yang lain.

Berapa Kos VPN Avira Phantom?

Avira memang menawarkan versi terhad perkhidmatannya untuk percuma. Seperti yang disebutkan sebelumnya, liputan ini disertakan sekatan. Pelanggan hanya dibenarkan menggunakan 500 MB data setiap bulan. Sekiranya anda pengguna Internet yang berat, anda mungkin akan menghabiskan peruntukan bulanan anda hanya dalam beberapa hari.

Namun, versi gratis mungkin memadai untuk beberapa orang, dan ia disertakan dengan penyulitan, perlindungan kebocoran DNS dan akses melalui beberapa peranti.

Sekiranya orang ingin mendapat liputan serupa tanpa sekatan data dan beberapa tambahan yang berguna, maka adalah bijak untuk melakukannya pergi dengan Phantom VPN Pro, yang merupakan versi perkhidmatan berbayar.

harga hantu avira

Orang yang membayar Avira mendapat suis membunuh yang secara automatik mengakhiri sesi penyemakan imbas sekiranya VPN tidak dapat digunakan. Mereka juga mendapat manfaat daripada memiliki akses kepada perwakilan perkhidmatan pelanggan yang dapat membantu dengan pelbagai jenis pertanyaan. Sudah tentu, seperti banyak perkara yang berkaitan dengan Avira, pelanggan cenderung melaporkan perwakilannya lambat untuk menjawab pertanyaan.

Pelan berbayar berharga hanya $ 10 sebulan, yang merupakan tawaran yang murah. Namun, tidak semestinya wang dibelanjakan dengan baik ketika mempertimbangkan kadar pemindahan data yang perlahan dan kurangnya sokongan pelanggan.

Adakah Avira adalah VPN yang Disyorkan?

Berdasarkan keputusan ujian kelajuan, Avira tidak digalakkan. Selain itu, Avira tidak serasi dengan penyediaan penghala atau TOR, dan televisyen pintar dan konsol permainan tidak mempunyai sokongan. Begitu juga dengan peranti Linux.

avira phanton semua peranti

Penyedia VPN yang jauh lebih disyorkan sudah ada di luar sana.

Sekiranya anda memerlukan cadangan cepat untuk VPN terbaik di pasaran, lihat ulasan NordVPN dan tinjauan Surfshark kami. Anda tidak akan kecewa.

Sumber:

 • https://www.techopedia.com/definition/30742/vpn-security
 • https://us.norton.com/internetsecurity-privacy-what-is-a-vpn.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Perbandingan_of_virtual_private_network_services

Tambahkan ulasan anda sendiri:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map