Функция за превключване на VPN VPN (Вашето цялостно ръководство) |


Какво е VPN превключвател?

Kill Switch е функция, която някои доставчици на VPN предлагат, която автоматично спира целия интернет трафик, ако загубите връзката си с VPN сървъра. По този начин превключвателят Kill гарантира, че вашите лични данни и истински IP адрес никога не са изложени, когато сте в мрежата.

Защо възникват VPN прекъсвания?

Повечето VPN сървъри като цяло са надеждни – особено тези, принадлежащи на прилични, платени VPN доставчици. Въпреки това, дори и тогава, винаги съществува риск (макар и много малък) да възникнат проблеми със свързаността поради следните причини:

 • Връзката с VPN сървъра е загубена, защото в VPN клиента има грешки, които причиняват внезапното му сриване, вашият интернет доставчик пречи на връзката, VPN сървърът се е понижил или мрежовият порт, който използвате, има проблеми.
 • Имате нисък WiFi сигнал, което може да доведе до прекомерни загуби на данни. От своя страна това прави по-голяма вероятността вашата VPN връзка да отпадне. Прекомерното използване на WiFi мрежата също може да допринесе за това (например, ако сте на WiFi на летището, например).
 • Вашата антивирусна / анти-злонамерена програма и / или защитна стена пречат на вашата VPN връзка, тъй като не е добавена като изключение, което води до отпадане.
 • Стартирате VPN чрез протокола по подразбиране UDP вместо TCP протокола, който понякога може да причини нестабилни връзки.

Какви видове VPN Kill превключватели има?

Като потребител на VPN обикновено ще можете да използвате два типа Kill превключватели:

1. Превключватели за убиване на ниво система

Този тип VPN Kill Switch напълно изключва цялата мрежова активност, докато VPN връзката бъде успешно възстановена или докато не нулирате мрежовия адаптер. Обикновено този тип Kill Switch може да бъде включен или изключен само.

2. Kill превключватели на ниво приложение

Превключвател Kill на ниво приложение ви позволява да изберете кои приложения и уеб приложения искате да предотвратите достъп до Интернет (например имейл приложения или торент клиенти, например). Някои доставчици на VPN могат да се позовават на тези видове превключватели за убийство като убийци на приложения.

CactusVPN Apps Killer

Имайте предвид, че използването на Kill Switch на ниво приложение може да попречи на софтуера да се актуализира до по-нови версии. В интерес на сигурността и поверителността си, трябва да се уверите, че вашите антивирусни / анти-зловредни програми не са възпрепятствани да бъдат актуални..

Как работи VPN Kill Switch?

Когато мислите как работи VPN Kill Switch, винаги трябва да имате предвид основната функционалност на защитната стена – фактът, че тя може да блокира неоторизирани връзки, като същевременно предлага поддръжка за изключения.

Е, Kill Switch използва функционалност, основана на правилата на защитната стена, и маршрутизира целия мрежов трафик през криптиран тунел, създаден от VPN. След това, Kill Switch постоянно ще следи вашата VPN връзка. Ако забележи внезапна промяна в състоянието на вашата VPN връзка или IP адреса, превключвателят Kill ще блокира всички връзки, за да гарантира, че няма онлайн трафик да премине през вашия IP адрес, определен от доставчика.

Нормалният достъп до Интернет ще бъде възстановен след възстановяване на VPN връзката или след като затворите VPN приложението.

Кога точно се активира VPN превключвател?

Вече споменахме, че VPN Kill Switch ще започне, ако установи, че вашата VPN връзка е спаднала, но ето някои конкретни примери за това, когато може да се случи нещо подобно:

 • Когато сте прекъснати от VPN сървъра, защото има проблеми със свързаността.
 • Когато имате ненадеждни мрежови връзки (например, когато сте на обществена WiFi, например), което може да доведе до загуба на връзката ви с VPN сървъра.
 • Има шанс VPN Kill Switch да се активира, когато решите да превключите VPN сървъри.

Функциите за превключване на VPN превключват автоматично се активират?

Не винаги. Докато някои доставчици на VPN може да предлагат VPN клиенти, които са предварително активирани Kill Switches, през повечето време ще трябва ръчно да ги включите. Това обикновено може да стане чрез включване на VPN Kill Switch функцията в VPN клиента.

Kill Switch Активиран

Например в приложението CactusVPN просто трябва да преминете към „Настройки“ и да включите опцията „Спрете интернет трафика, ако VPN връзката е отпаднала“..

Кой се възползва най-много от превключвател на VPN Kill?

Превключвателят за убиване на VPN наистина би бил удобен за всеки, който редовно изтегля торенти и живее в държава, където споделянето на файлове може да ги накара да се сблъскат с юридически проблеми. Сега ние не насърчаваме незаконно нарушаване на авторски права или нещо подобно, но сме наясно, че някои хора могат да получат достъп до необходимите файлове и забавления само с торенти.

По принцип VPN Kill Switch може да подобри шансовете ви да не получавате известия за DMCA, да рискувате със законни глоби или да накарате вашия ISP да прекрати абонамента си, защото ви хванат торенти, ако вашата VPN връзка се срине.

Освен това, VPN Kill Switch би бил много полезен, ако сте някой, който е много загрижен за тяхната поверителност в мрежата. Независимо дали това е, защото правите анализ на вашите бизнес конкуренти, искате да се уверите, че вашият интернет доставчик не може да види това, което търсите, или е виновник или журналист с достъп до чувствителна информация, Kill Switch може да ви помогне да гарантирате поверителността ви никога не е в опасност поради проблем със свързаността.

Има ли алтернативи на VPN Kill Switch?

Да, има програми на трети страни, които можете да използвате за наблюдение на вашите VPN връзки. Въпреки това повечето от тях ще ви позволят да изберете кои приложения искате да изключите или да предотвратите достъп до мрежата, когато вашата VPN връзка се срине.

VPN Watcher е добър пример и такъв е VPNNetMon.

Освен това, ако сте потребител на Windows, можете да използвате вградения планировчик на задачи. Просто създайте задача, която автоматично ще затвори желаното от вас приложение (като вашия торент клиент), когато вашата VPN връзка бъде прекратена.

Като цяло, по-добре е просто да използвате VPN с Kill Switch функции. Много по-удобно е, няма нужда наистина да настройвате всичко и имате всичко необходимо в един прост клиент. Плюс това, някои инструменти за наблюдение на VPN връзка на трети страни също се предлагат с допълнителни разходи, така че само използването на VPN с Kill Switch е по-икономично.

Как да тествате функциите на VPN Kill Switch

Най-простият начин да проверите дали VPN Kill Switch е да изпълните следните стъпки:

 1. Пуснете VPN и се свържете със сървър.
 2. Достъп до уебсайт или стартиране на торент клиента.
 3. Прекъснете връзката с VPN сървъра, но не затваряйте VPN клиента.
 4. Ако вашите интернет връзки и торент трафик спре, превключвателят Kill работи добре.

Ако искате по-задълбочен метод за тестване на Kill Switch на VPN, ето какво можете да направите:

 1. Изберете уебсайт, към който искате да се свържете, и запишете неговия IP адрес. За да намерите IP адреса на уебсайта, просто отворете командния ред (или неговата алтернатива в различни операционни системи) и напишете „ping websitename.com“.
 2. Изтеглете и инсталирайте Wireshark.
 3. Стартирайте Wireshark.
 4. Пуснете VPN и се свържете с уебсайта, чийто IP адрес знаете.
 5. Докато сте свързани със споменатия уебсайт, прекратете VPN връзката.
 6. Вашата сесия / раздел / браузър на браузъра вече трябва да бъде прекратена.
 7. Проверете Wireshark, за да проверите дали са установени връзки с IP адреса на уебсайта, след като сте прекратили VPN сесията.
 8. Ако не виждате проблемни връзки, това означава, че превключвателят VPN Kill работи както трябва.

Търсите VPN с Kill Switch функции?

CactusVPN ви покри. Ние не само предлагаме надежден и много лесен за използване превключвател Kill, но ние също така предоставяме вграден App Killer и в нашето VPN приложение. Всичко, което трябва да направите, е да добавите приложението, което искате да изключите, когато вашата VPN връзка се прекрати в списъка и е добре да продължите.

Така че е много лесно да се уверите, че поверителността ви никога не е изложена, когато сте в Интернет с CactusVPN.

Осигурете вашата поверителност с висококачествена VPN услуга

С нашата услуга винаги ще се наслаждавате на безопасно онлайн изживяване. Използваме само силни алгоритми за криптиране (като AES), не съхраняваме никакви регистрационни файлове и ви оставяме да избирате между до 6 VPN протокола (включително много защитените протоколи OpenVPN и SoftEther).

Плюс това, ние предлагаме 28+ високоскоростни, стабилни сървъри, разположени по целия свят. Те също така предлагат неограничена честотна лента, така че можете да бъдете сигурни, че ще се насладите на гладко онлайн изживяване.

Първо изпробвайте нашата услуга

Не е необходимо да поемате ангажимент от първа работа. Преди да изберете абонаментен план, всъщност можете да тествате безпроблемно нашата VPN услуга за 24 часа – достатъчно време, за да видите дали нашата Kill Switch отговаря на всички ваши нужди.

Освен това, след като станете потребител на CactusVPN, все пак ще се възползвате от нашата 30-дневна гаранция за връщане на пари, ако услугата не работи както е рекламирана за вас.

заключение

VPN Kill Switch е функция, която VPN доставчиците предлагат за по-нататъшно осигуряване на онлайн поверителността на своите потребители. По принцип, Kill Switch ще изключи целия интернет трафик, ако установи, че вашата VPN връзка е спаднала. Превключвателят Kill може да се появи и под формата на App.Killer, който ви позволява да изберете кои приложения трябва да бъдат прекратени, когато вашата VPN връзка е прекъсната.

VPN Kill Switch е много полезен за хора, които искат да се уверят, че тяхната интернет поверителност е 110% защитена, както и за онлайн потребители, които изтеглят торенти редовно.

Въпреки че има алтернативи Kill Switch (като например инструменти за наблюдение на VPN връзки, например), по-добре е просто да изберете VPN с функции на Kill Switch, просто защото е по-удобно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map