Какви VPN функции са задължителни за VPN услуга? |


Затова решихме да съставим тази статия, за да ви помогнем бързо да прегледате какви VPN функции обикновено предлагат повечето доставчици – включително кратки дискусии относно това, защо са необходими някои функции.

Но преди да започнем да говорим за това какви функции на VPN услугите обикновено са на пазара и какво трябва да търсите, нека бързо да обобщим какво е VPN.

Какво е VPN?

VPN (виртуална частна мрежа) е услуга, която можете да използвате, за да скриете онлайн идентичността си и да заобиколите геоблоковете, като маскирате истинския си IP адрес и какво правите онлайн от вашия интернет доставчик, правителствени агенции за наблюдение и хакери, криптирайки вашия интернет трафик и лични данни.

Какви VPN функции трябва да предлагат VPN доставчиците?

Преди да започнем, трябва да споменем, че не е гарантирано, че всеки един доставчик на VPN, който срещнете, ще предлага VPN функции, изброени тук. Нашата цел е да ви предложим цялостно разбиране за това какви видове VPN функции трябва да търсите, когато избирате VPN доставчик.

1. Силно криптиране

Мощното криптиране е задължително условие за всяка VPN услуга. Без нея има шанс вашият интернет доставчик (или някой друг по този въпрос) да може да следи какво правите в Интернет – да не говорим за хакерите може да могат да откраднат чувствителни данни от вас (като информация за кредитната карта и идентификационни данни за вход), когато вие използвайте WiFi мрежи.

Като общо правило, криптирането на AES винаги е добър знак (и AES-128, и AES-256). Това е усъвършенстван стандарт за криптиране, който се използва дори от NSA, Microsoft и Apple и все още не е официално разбит, доколкото знаем. Ако искате по-голяма увереност, помислете за това – според експерти по сигурността, дори биха били нужни суперкомпютър 1 милиард години, за да се пробие AES-128.

2. Защитени VPN протоколи

Всеки надежден VPN доставчик би ви предоставил възможността да се свържете със сървър, използвайки OpenVPN – най-сигурният VPN протокол там. Това обаче не е единственият протокол, който се счита за безопасен. Ето и други примери за надеждни VPN протоколи:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Разбира се, не боли, ако доставчикът на VPN ви позволява да използвате и по-малко защитени VPN протоколи (като PPTP, например) – може би понякога просто трябва бързо да деблокирате гео-ограничено съдържание в движение и онлайн сигурността не е ‘ t притеснение точно тогава и там. Не забравяйте – колкото по-силно е криптирането, толкова по-вероятно е връзките ви да се забавят малко (макар че това не винаги е гарантирано да се случи, но си струва да имате предвид).

VPN криптиране

Като цяло разнообразието на VPN протокол и възможността да избирате между протоколи, преди да се свържете с VPN сървър е нещо, което всички прилични VPN доставчици предлагат.

3. DNS защита от теч

Ако не сте запознати с течовете на DNS, основно това е, когато исканията за DNS на браузъра се изпращат директно към DNS сървъра на вашия интернет доставчик, без да ги стартирате през VPN. Също така DNS означава система за имена на домейни и се използва за превод на IP адреси в имена на уебсайтове и обратното.

В резултат на това изтичане на DNS може в действителност да позволи на вашия интернет доставчик (и всички други подслушватели) да види до какви уебсайтове имате достъп, дори ако използвате VPN.

Сега това не е задължително да се случва с много VPN услуги (това е доста често с VPN с разделен тунел), но – за да сме сигурни – препоръчваме да изберете само доставчик на VPN, който активно предлага защита от изтичане на DNS.

4. VPN превключвател

Превключвател VPN Kill е инструмент, който по същество прекъсва целия достъп до Интернет на вашето устройство, ако връзката ви към VPN сървър падне. Колкото и грубо да звучи, това е една от най-ценните функции на VPN услугите, тъй като ви предпазва от случайно излагане в мрежата.

Нека да се обърнем внимание – понякога може да срещнете проблеми със свързаността към VPN сървър. Това може да се случи поради разстоянието между вас и сървъра или поради това, че WiFi картата на вашето устройство е остаряла или има проблеми.

Независимо от причината, ако това се случи, вашият истински IP адрес и онлайн трафик ще бъдат изложени. С Kill Switch обаче целият ви трафик се спира незабавно в такава ситуация, докато не можете да се свържете правилно с VPN сървъра..

За някои от вас това може да звучи като караница, но превключвателят Kill е интелигентен начин да се уверите, че личната ви информация никога не е в опасност в мрежата поради неща, които са извън вашия контрол.

5. Приложение. убиец

Приложение. Killer е подобен на Killswitch, но вместо да отсече вашия интернет трафик, ако връзката ви към VPN сървъра падне, той изключва приложенията, които използват мрежата. Естествено, трябва да изберете приложенията, които ще бъдат затворени в такава ситуация.

Как би имало приложения. Убиецът да е полезен, питаш? Кажете, че играете онлайн игра с VPN, защото се страхувате да не получите DDoS. Ако VPN връзката се понижи, вашата онлайн игра е спряна, за да попречи на DDoS-ите да ви насочат. Друг пример е използването на приложенията. Убиец за изключване на торент клиент, ако VPN връзката спадне, така че вашият интернет доставчик не осъзнава какво правите.

За най-добри резултати трябва да потърсите доставчик на VPN, който предлага както Killswitch, така и приложения. убиец.

6. Споделени IP адреси

Доставчик на VPN, който предлага специални IP адреси, е червен флаг, защото специален IP адрес може да бъде свързан обратно към вас. Споделен IP адрес, както предполага името му, се споделя между потребители на VPN, което прави почти невъзможно свързването на онлайн дейности с конкретни VPN потребители.

Специализирани и споделени IP адреси

Освен това, ето още нещо, което трябва да помислите – специалните IP адреси струват на доставчиците на VPN повече, което означава, че в крайна сметка ще ви таксуват – потребителя – повече за техните услуги, за да покрият разходите си. VPN доставчик, който предлага споделени IP адреси, е в състояние да ви предложи много по-рентабилни услуги.

7. Поддръжка за едновременни връзки

Ако доставчиците на VPN свързват акаунти с конкретни устройства, това е проблем. Ако това стане, това означава, че ще се нуждаете от допълнителни абонаменти, ако искате да използвате VPN услугата на няколко устройства едновременно – или ще трябва да излезете от акаунта си на устройство, преди да влезете в него на друго ( доста досадно).

VPN доставчиците, които предлагат едновременни връзки на множество устройства, са по-добър вариант, просто поради увеличеното удобство.

8. Приложения, съвместими с много платформи

VPN услуга, която работи само на 1-2 устройства, не е много гъвкава и това може да бъде проблем, тъй като вие – като много други хора – вероятно притежавате поне 3-4 устройства, с които можете да получите достъп до интернет (лаптопи, смарт телевизори) , Компютри / Макове, устройства с iOS / Android и т.н.).

Ето защо достойните доставчици на VPN предлагат съвместими между платформи приложения, за да гарантират, че услугата им е достъпна на множество устройства и операционни системи. В случай, че не могат да предложат приложение за определено устройство / ОС (например Linux, например), те все още ще предоставят конфигурационни файлове и ръководства, така че потребителите да могат да настройват всичко.

9. Сървъри с висока скорост

Това е почти не-мозъчен. Всеки доставчик на VPN трябва (и повечето го правят) да предлага високоскоростни сървъри, така че потребителите да могат да се наслаждават на гладко изживяване – особено след като криптирането на VPN понякога може да причини известно изоставане.

Като допълнителен бонус някои VPN доставчици обичат да предлагат неограничена честотна лента и се уверете, че техните сървъри също се удвояват като прокси сървъри.

какво е vpn сървър

Що се отнася до броя сървъри, разнообразието е важно, но не е необходимо да прекалявате с него. Нека си признаем – няма да е необходимо да имате на разположение 1000+ сървъра. Обикновено, ако има над 10-20 сървъра по целия свят, за да избирате, това е достатъчно добре.

Търсите VPN, което предоставя всичко по-горе (и още)?

Ние ви покриваме, ние тук в CactusVPN правим всичко възможно, за да предложим на нашите потребители гладко, безопасно и удобно онлайн изживяване чрез висококачествени VPN функции.

Ние осигуряваме шифроване на AES от висок клас, 28+ 1gbps сървъри от цял ​​свят (които също се удвояват като прокси сървъри – безплатно), неограничена честотна лента, Kill Switch и Killer за приложения и множество удобни за потребителя приложения, които работят в много устройства и операционни системи, до 5 едновременни връзки, 6 VPN протокола (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), строга политика без регистрация.

Ако искате още по-голямо разнообразие от съдържание от това, което предлагат нашите VPN сървъри, можете да използвате нашата услуга Smart DNS, за да деблокирате над 300 уебсайтове с географски ограничения от страни като САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Швейцария, Франция, Швеция, Полша, Германия.

В крайна сметка ние предлагаме поддръжка за денонощна работа & безплатна пробна версия

Можете да изпробвате нашата VPN услуга безплатно за 24 часа, за да видите дали тя отговаря на всички ваши очаквания – не се изискват данни за кредитна карта + получавате достъп до всички функции.

След като станете потребител на CactusVPN, ще бъдете обхванати и от нашата 30-дневна гаранция за връщане на пари, ако нещо не работи както е рекламирано. Плюс това, ако някога срещнете някакви проблеми, винаги можете да разчитате на нашия 24/7 екип за обслужване на клиенти за помощ.

заключение

Когато избирате доставчик на VPN, прегледът на VPN функциите е от първостепенно значение – колкото по-сигурни, удобни, лесни за потребителя и поверителност, толкова по-добре. За да обобщим всичко, което обсъдихме, ето кратък списък на основните VPN функции, които предлагат най-приличните VPN доставчици:

 • Силно криптиране (за предпочитане AES)
 • Сигурни протоколи (OpenVPN + избор на други е идеален)
 • DNS защита от теч
 • A Killswitch
 • Приложение.Killer
 • Споделени IP адреси
 • Поддръжка за множество връзки
 • Кросплатформени съвместими VPN клиенти
 • Бързи сървъри (в идеалния случай с неограничена честотна лента)
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me