Какво е доставчик на VPN? |


Точно на този въпрос искаме да отговорим с тази цялостна статия. Но първо, нека се уверим, че знаете какво е VPN.

Какво е VPN?

VPN (виртуална частна мрежа) е услуга, която предлага онлайн поверителност и сигурност. Той използва различни технологии, за да ви позволи да изпращате и получавате данни по сигурен начин, да скриете онлайн идентичността си и да деблокирате Интернет с ограничено съдържание.

Какво е VPN доставчик?

VPN доставчикът е трета компания, която предлага VPN услуги. Доставчикът на VPN ви позволява да се свързвате с техните VPN сървъри и да използвате техните приложения и технологии, за да се възползвате от стандартите за криптиране и анонимността онлайн.

За да разберете по-добре какво е доставчик на VPN, ето едно по-задълбочено обяснение:

Виртуалните частни мрежи работят чрез установяване на връзка клиент / сървър между множество устройства, където клиентът (вие) се свързва към VPN сървъра и сървърът се свързва с Интернет. Сървърът обработва всички искания от вас и данните, получени от Интернет. Клиентът и сървърът са и в двата края на VPN тунела, така че те са единствените субекти, които могат да дешифрират шифрования уеб трафик.

По отношение на VPN сървърите, доставчиците на услуги или притежават собствени физически сървъри, или наемат виртуални частни сървъри в защитени центрове за данни по целия свят.

Как да изберете правилния VPN доставчик

Когато избирате най-подходящата VPN услуга, трябва да вземете предвид някои аспекти:

1. Броят локации на VPN сървъра

Колкото повече сървъри се предлагат, толкова повече опции са налични по отношение на деблокиране на гео ограничени уебсайтове. Освен това е по-вероятно да получите по-добра скорост на Интернет, ако можете да изберете от по-голям брой сървъри и ако някои сървъри са географски близо до вас (тъй като колкото по-близо е сървърът до текущото ви местоположение, толкова по-добра е скоростта на връзката).

И все пак имайте предвид, че не се нуждаете от огромен брой сървъри, за да се свържете (като над 50 или 100) – просто достатъчно сървъри, които да ви предлагат прилично разнообразие от съдържание. Плюс това, „таймер“ брой сървъри също означава, че цените са по-достъпни.

2. Видовете VPN протоколи и шифроване

За да осигурите правилното си поверителност онлайн, най-добре е да се свържете с доставчик на VPN, който предлага мощни стандарти за криптиране (като AES) и надеждни, безопасни VPN протоколи като OpenVPN. Разбира се, по-добре е, ако доставчикът ви предложи достъп до множество VPN протоколи.

Добрият VPN доставчик също трябва да ви позволява свободно да превключвате между VPN протоколи, така че да имате повече контрол върху връзките си.

3. Политиката на регистриране

Доставчикът на VPN трябва да предложи писмена гаранция, че не поддържа никакви регистрационни файлове. Въпреки че всички доставчици на VPN са принудени да пазят малко количество клиентски данни, те трябва да гарантират, че нито една от вашите онлайн дейности не е записана или регистрирана.

Защо? Тъй като всички регистрирани данни могат да бъдат експлоатирани от киберпрестъпници, властите или дори рекламодатели.

4. Абонаментни цени

VPN доставчиците обикновено предлагат абонаменти, вариращи някъде между 5 и 10 долара на месец. Не бива да приемате, че най-скъпите доставчици са най-добрите и трябва да основавате избора си на качеството на услугата, а не на цената.

Въпреки това, безплатни доставчици на VPN трябва да се избягват по редица причини. Те не само предлагат ограничена услуга, която често има скрити такси, но също така е известно, че тайно се възползват от скоростите на интернет на своите клиенти и използват бездействащ компютър като изходен възел, което позволява на неизвестни потребители да използват вашия интернет без ваше знание.

Изберете доставчика на VPN

5. Приложенията за VPN клиент

Повечето доставчици на VPN предлагат VPN приложения за Windows, macOS, iOS и Android. Някои също предлагат приложения за Amazon Fire TV, Android TV, Linux и други устройства.

Във всеки случай винаги трябва да проверите дали доставчикът на VPN, който искате да използвате, предлага съвместими приложения за вашите устройства. В случай, че вашите устройства нямат вградена VPN поддръжка (като Xbox например), проверете дали доставчикът може да ви помогне да настроите VPN вместо рутер.

6. Скорости на връзката

За повечето потребители скоростта е по-важна от наличието на голям брой сървъри. Няма смисъл да имате достъп до съдържание от цял ​​свят, ако не можете да го предавате с разумна скорост.

В идеалния случай трябва да изберете доставчик на VPN с високоскоростни сървъри, неограничена честотна лента и сървъри, които се намират в близост до / във вашата страна (не всички от тях, само няколко).

7. Поддръжка на P2P / торент

Ако планирате да изтегляте торенти, уверете се, че доставчикът на VPN позволява това и има сървъри в страни, които не преследват или ограничават такива дейности – като Румъния, Швейцария, Холандия или Испания.

8. Броят на едновременните връзки

За да извлечете максимума от VPN, вероятно ще искате да свържете компютъра, телефона и други устройства едновременно с него. Уверете се, че вашият VPN доставчик предлага поне 3-5 едновременни връзки. В противен случай ще трябва да продължавате да влизате и излизате на различни устройства неколкократно.

9. Страната, в която се намира доставчикът на VPN

Много държави имат политики за запазване на данни, които позволяват на държавните органи да имат достъп до регистрирани потребителски данни. Уверете се, че доставчикът на VPN, който се интересувате, не е базиран в такава държава. Като общо правило, държави като Гибралтар и Молдова са сигурен залог.

Също така си струва да проверите общите данни за страната по отношение на шпионирането и надзора, за да се уверите, че никоя информация не може да бъде поискана от правителствените агенции.

10. Услугите и функциите

Най-добре е да изберете доставчик, който предлага допълнителни предимства наред с VPN услугата – като Smart DNS, Proxy, Killswitch, DNS защита от теч и Apps-Killer. Това са всички услуги, които си струва да има. Ако обаче просто търсите основна услуга за ниска цена, това не винаги е от съществено значение за вашето решение за покупка.

11. Поддръжка на клиенти

В идеалния случай трябва да изберете доставчик, който предлага денонощна поддръжка на клиенти. Чатът на живо и присъствието в социалните медии (особено в Twitter) също ви улесняват да се свържете с доставчика, ако срещнете някакви проблеми.

Отзивите също могат да ви дадат представа за това колко време отнема екипът за поддръжка на доставчик на VPN, за да отговори на проблемите и да ги реши.

Търсите надежден VPN доставчик? Разбрахме се!

Ние тук от CactusVPN предлагаме първокласна VPN услуга, на която винаги можете да разчитате. Ние предлагаме неограничена честотна лента, съвместими с платформата VPN приложения, 24/7 поддръжка и Killswitch, който гарантира, че винаги сте в безопасност онлайн.

Плюс това, независимо какво искате да направите в мрежата, ние имаме решение:

  • Ако сте категорични относно защитата на поверителността си, ще ви хареса шифрованото AES криптиране на нашия VPN и факта, че не съхраняваме никакви регистрационни файлове.
  • Ако искате само да получите достъп до геоблокирано съдържание и да го предавате поточно, нашата услуга Smart DNS може да ви помогне да получите достъп до над 300 уебсайтове с географски ограничения в световен мащаб.
  • В случай че просто се интересувате от споделяне на файлове, можете просто да се свържете с един от 9-те ни високоскоростни VPN сървъра с P2P поддръжка (от 28+).
  • И ако сте просто с малък бюджет и търсите само да заобиколите защитните стени за работа / училище, ще се радвате да знаете, че предлагаме много достъпни цени.

О, и вие също можете да се насладите на до 5 едновременни връзки с нашата услуга на множество устройства.

Това не е всичко – Предлагаме и безплатна пробна версия

Ако не сте напълно убедени, че CactusVPN може да отговори на всичките ви нужди, защо първо да не тествате безплатно нашата услуга? Ние предлагаме 24-часов пробен период – не се изискват данни за кредитна карта!

Нещо повече, след като станете потребител на CactusVPN, вие все още ще бъдете обхванати от нашата 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че има 0 риск.

Кой вид услуги на доставчик на VPN са подходящи за мен?

Това наистина зависи от вашите конкретни нужди и намерения. Все пак направихме някои проучвания и предложихме 4 категории хора, които могат да се възползват от VPN услуги, и това, което всеки, който принадлежи към една от тези категории, трябва да следи:

Студенти / Служители

Ученик / работник VPN потребител

В този случай е безопасно да приемем, че се интересувате от деблокиране на ограничени уебсайтове и достъп до блокирано съдържание във вашата училищна или фирмена мрежа.

Ако искате да намалите разходите, трябва да изберете VPN с евтини или намалени абонаменти и да се съсредоточите върху големите скорости на връзката вместо високите нива на сигурност. Ако обаче планирате да правите някакво онлайн банкиране в училище / на работа или да осъществявате достъп / детайлни училищни / работни файлове / порой, трябва да помислите за приоритет на криптирането над скоростите.

Хора с мисълта на „Whistleblower“

VPN потребител на Sectret Agent

Независимо дали сте действителен подател на сигнали или просто някой, който живее в страна, в която масовото наблюдение е норма, трябва да се съсредоточите върху силни протоколи за криптиране и функции, ориентирани към поверителност и предимства като Killswitch или политика без регистрация.

Някои VPN доставчици, ориентирани към поверителност, може да не са изключително благоприятни за бюджета, но наистина ли можете да сложите цена за поверителността си в този случай?

Хората, които редовно изтеглят файлове

Потребител на VPN за изтегляне

Независимо от това дали искате просто да изтеглите свободно достъпно съдържание или искате да получите ръцете си на торентите, без да приключите с юридически проблеми или да не сте изложени на IP адреса си Swarm, ще ви трябва доставчик на VPN услуги, който предлага високоскоростни връзки , неограничена честотна лента и поддържа изтегляне на торент (дори и да не се интересувате от торенти – по-добре безопасно, отколкото съжалявам).

Хората, които просто искат забавление

Потребител на VPN Watcher

Искате ли да гледате любимите си филми и предавания в Netflix извън САЩ? Интересувате се да проверите последните предавания на BBC iPlayer? Ще ви трябва доставчик на VPN със сървъри в тези страни – и всяка друга държава с геоблокирано съдържание, до което искате да получите достъп. Неограничената честотна лента и съвместимите с платформата приложения също биха помогнали.

Освен това, трябва да помислите и за абонамент за доставчик на VPN, който предлага и Smart DNS услуга – като резервно копие, ако VPN се блокира или не работи.

Освен това в този случай високите нива на криптиране не трябва да бъдат в голяма степен – освен ако наистина не чувствате, че е необходимо.

Какво е доставчик на VPN? Долния ред

VPN доставчикът е трета компания, от която закупувате VPN услуги. Доставчикът ви предлага достъп до VPN сървъри чрез VPN клиент, който обикновено се предлага под формата на съвместими с платформи приложения.

При избора на доставчик на VPN е важно да се уверите, че предлагат силно криптиране, политика без регистрация, подходящи местоположения на сървъра, без ограничения на честотната лента и прилична поддръжка – не само атрактивни цени.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me