Какво представлява Smart DNS Tech и как работи Smart DNS? |


Contents

Какво е Smart DNS Tech?

Smart DNS е онлайн услуга, която ви помага да заобиколите гео ограниченията, които ви пречат да получите достъп до онлайн съдържанието, което искате, като измамите уебсайтове да вярват, че сте от друг географски регион – този, в който посоченото съдържание е свободно достъпно.

Но преди да започнем да говорим за Smart DNS услуги, нека се уверим, че няма недоразумения относно това какво представлява DNS.

Какво е DNS (система за имена на домейни)?

Най-просто казано, DNS е протокол, който дава възможност имената на уебсайтове да се превеждат в IP адреси и обратно. DNS е това, което ви улеснява да се свържете с уебсайт, като просто напишете името му в URL лентата на вашия браузър, тъй като той връща IP адреса, който е свързан със споменатия уебсайт.

Как работи интелигентен DNS?

Smart DNS по принцип прави две неща, когато го използвате:

 1. Той заменя вашия DNS адрес, зададен от ISP, с нов – адрес, който не съдържа информация, която може да разкрие вашето реално геолокационно местоположение. Новият DNS адрес идва от DNS сървър, който насочва вашия трафик през него. Сървърът може да бъде разположен навсякъде, тъй като доставчикът на Smart DNS ще използва прокси сървъри, разположени в определени страни, за да ви помогне да заобиколите геоблокове.
 2. Той прихваща вашите заявки за връзка към уебсайта, до който искате да получите достъп, и заменя всяка информация в заявките, която може да изтече вашето геолокация, с нови данни, които сочат към място, където съдържанието, до което искате да получите достъп, не е блокирано географски..

Какво е смарт DNS доставчик?

Доставчикът на Smart DNS е онлайн услуга, която ви позволява да използвате Smart DNS услуги за деблокиране на географски ограничени уебсайтове.

През последните години все повече доставчици на Smart DNS също започнаха да предлагат VPN услуги. Също така доставчиците на VPN също започнаха да предлагат достъп до Smart DNS услуги, така че те също могат да се считат за доставчици на Smart DNS. Например, ние тук в CactusVPN започнахме да правим това от известно време.

6 знака Вие открихте страхотна интелигентна DNS услуга

Изборът на подходящия доставчик на Smart DNS може да бъде малко труден, така че ще улесним нещата за вас, като очертаем какви неща трябва да търсите:

1. Приложения, съвместими с потребителите и многоплатформени

Вероятно ще искате да можете да гледате геоблокирано съдържание навсякъде, където се намирате – в дома си, в училище, на пътя, докато сте на кафе в центъра на града и т.н. Ето защо трябва да изберете доставчик на Smart DNS, който предлага приложения за най-популярните платформи (Windows, iOS, Android, macOS).

Получаването на достъп до уроци, които ви показват как да настроите клиентите, също е плюс, както и уроците, които показват как ръчно да конфигурирате услугата в платформи, на които клиентите не биха работили.

2. Голям брой уебсайтове с предварително разблокиране

Интелигентният DNS не ви дава точно директен достъп до всички уебсайтове в конкретен географски регион. Вместо това той деблокира уебсайтове един по един. Повечето доставчици на Smart DNS рекламират списъка с уебсайтове, които те вече са деблокирани, така че най-добре е да изберете този, който има дълъг списък (за предпочитане над 100 уебсайта).

3. Приличен брой незаблокирани региони

Някои доставчици на Smart DNS услуги ще деблокират само конкретни региони, така че трябва да сте сигурни, че избирате услуга, която деблокира регионите, които ви интересуват. Например, ако искате да получите достъп до Netflix US, няма да отидете на стигнете до където и да е, като изберете Smart DNS, който деблокира само географско ограничено съдържание от Обединеното кралство.

Също така е добра идея да изберете доставчик, който деблокира повече от два или три региона, така че да имате повече разнообразие от съдържание на ваше разположение.

4. Динамични функции на DNS

Динамичният DNS е задължителен, ако имате интернет доставчик, който често променя вашия IP адрес. В противен случай ще трябва ръчно да потвърждавате IP адреса си всеки път, когато се промени и искате да използвате услугата Smart DNS.

5. Допълнителни услуги

В един момент може да искате да използвате различна от Smart DNS услуга за достъп до геоблокирано съдържание в мрежата. Ето защо е по-добре да изберете доставчик, който вече предлага достъп до други опции (като VPN и прокси сървъри), така че няма нужда да правите повече изследвания и да харчите повече пари.

О, и ако изберете доставчик на Smart DNS, който също предлага VPN услуги, уверете се, че имат политика без регистрация и че техните сървъри предлагат високоскоростни връзки и неограничена честотна лента.

6. Безплатен пробен период + Политика за възстановяване

Безплатна пробна версия винаги е полезна, защото гарантира, че купувате без риск. В идеалния случай трябва да изберете доставчик, който предлага най-малко 24-часов пробен период, който няма ограничения, така че наистина да видите какво може да ви предложи услугата.

Гаранция за връщане на парите (7-дневна, 14-дневна или 30-дневна) също е приятно допълнение, тъй като ще имате предпазна мрежа, върху която да се върнете, ако нещо се обърка с услугата, след като станете потребител.

Безплатна услуга Smart DNS срещу платените Smart DNS доставчици

Безплатните интелигентни DNS услуги звучат много привлекателно – особено след като просто ги използвате за деблокиране на уебсайтове, когато трябва. Има обаче множество проблеми с използването на безплатни опции за Smart DNS. От една страна, има шанс Smart DNS да адресира безплатните услуги, които ви предоставят, всъщност няма да работи, което означава, че изобщо няма да можете да заобиколите гео ограниченията.

Нещо повече, обикновено няма да знаете кой управлява безплатния Smart DNS. Защо това е проблем? Защото те могат да откраднат вашата лична информация (като данни за кредитна карта или IP адрес). Това и вероятно няма да получите качествена поддръжка – или каквато и да е поддръжка по този въпрос – ако срещнете проблем със услугата. Освен това има шанс да получите и спам с реклами

Плюс това, в крайна сметка, платеният доставчик на Smart DNS дори няма да ви върне твърде много пари. Най-много, просто ще плащате няколко долара всеки месец (обикновено в диапазона от $ 3 – 8 $ + можете да получавате отстъпки понякога)

О, и тъй като някои хора са склонни да се объркват, трябва да споменем, че безплатните DNS адреси (като този, предоставен от Google или OpenDNS) не са безплатните Smart DNS услуги, за които говорим.

Smart DNS – Предимства и недостатъци

Професионалисти

 • Интелигентният DNS може да ви помогне лесно да заобиколите гео ограниченията.
 • Умните DNS услуги работят на множество платформи и са доста лесни за конфигуриране ръчно на устройства и операционни системи без родна поддръжка за Smart DNS клиенти.
 • Интелигентният DNS не използва криптиране, така че можете да използвате оригиналните си скорости на ISP за достъп до съдържанието, което деблокирате..
 • Умните DNS услуги обикновено са доста рентабилни.
 • Не е необходимо да се свързвате с различни сървъри за достъп до съдържание от отделни географски региони.

Против

 • Ако вашият интернет доставчик използва прозрачен DNS прокси, той може да ви попречи да използвате Smart DNS услуги.
 • Интелигентният DNS няма да отблокира автоматично всички уебсайтове от конкретен регион. Обикновено те се отблокират едно по едно.
 • Тъй като Smart DNS не използва криптиране, вашите онлайн поверителност и лични данни няма да бъдат защитени в Интернет.
 • Интелигентният DNS няма да скрие истинския ви IP адрес, което означава, че други хора и платформи все още могат да го видят. Поради това вашето геолокация също ще се вижда.

Каква е разликата между Smart DNS и VPN услуги?

Вече имаме статия по тази тема, но ето и бърз преглед:

 • VPN скрива вашия IP адрес, като го замества с адреса на VPN сървъра, към който се свързвате, за да ви помогне да заобиколите геоблоковете. Смарт DNS заменя вашия DNS адрес, назначен от интернет доставчика и вместо това пресича връзките ви към конкретни уебсайтове.
 • За разлика от Smart DNS, VPN услугата използва криптиране, за да осигури вашите връзки и онлайн поверителност. Въпреки че това е приятно допълнение, това също означава, че скоростите ви онлайн могат да вземат удар в зависимост от това колко мощни са VPN криптирането и протоколът.
 • Тъй като VPN използва криптиране, той може да ви защити от наблюдение от правителството и интернет доставчика. Освен това, той гарантира, че вашият интернет доставчик не прекъсва вашата лента, тъй като не може да вижда какво правите онлайн. Умен DNS не може да направи това.
 • Тъй като VPN маскира истинския ви IP адрес, той ви помага да скриете цифровите си отпечатъци и да заобиколите защитните стени, нещо, което Smart DNS не може да направи.

Как да заобиколите Прозрачния проблем с DNS прокси

Използването на прозрачен DNS прокси от вашия доставчик на интернет услуги може да бъде досаден проблем, тъй като по същество ще ви накара да използвате собствените си DNS сървъри, въпреки че сте получили нов DNS адрес от вашия доставчик на DNS

Е, добрата новина е, че можете да заобиколите този проблем. Лошата новина е, че решението работи само ако имате DD-WRT рутер, който има поддръжка за IP таблети. Ако отговаряте на тези изисквания, можете да настроите Smart DNS на рутера и да използвате следните команди, когато конфигурирате защитната стена на рутера:

iptables -t nat -A ПРЕДОСТАВЯНЕ -i br0 -p udp –dport 53 -j DNAT – до 8.8.8.8:54

Те какво правят? По същество те се уверяват, че DNS заявките, които вашето устройство изпраща, използват порт 54 вместо порт 53 (порта, който обикновено се използва за заявки за търсене на DNS).

О, и DNS адресът, използван в този пример (8.8.8.8), е публичният DNS адрес, предлаган от Google. Ако е възможно, трябва да го замените с DNS адреса, предлаган от вашия доставчик на Smart DNS.

Законна ли е използването на Smart DNS?

Да, използването на Smart DNS услуга е напълно законно. Ако не сте напълно убедени в това, помислете за следното – дори Google предлага достъп до безплатен за използване DNS адрес.

Законно ли е Smart DNS?

Сега е вярно, че вашият интернет доставчик може да пречи на използването на Smart DNS, ако използва прозрачен DNS прокси, но това не прави услугата незаконна. Интелигентният DNS може дори да бъде легален в държави с потиснически правителства, които забраняват достъпа до определено онлайн съдържание.

И все пак, имайте предвид, че ако направите нещо, което се счита за незаконно, докато използвате Smart DNS, лесно можете да попаднете в юридически проблеми.

Ще намали ли интелигентният DNS вашите онлайн скорости?

Не, това обикновено не трябва да се случва. Тъй като Smart DNS не използва криптиране или VPN протоколи, няма много неща, които могат да пречат на скоростите ви онлайн. Обикновено, ако срещнете забавянето на връзката, това потенциално може да се окаже проблем във вашия край – особено ако вашият интернет доставчик участва в ограничаване на честотната лента.

Можете ли да използвате Smart DNS за торент?

Ако използвате Smart DNS, когато изтегляте торенти, това наистина няма да направи нищо за вас. Тъй като Smart DNS не маскира вашия IP адрес и криптира трафика ви, вашият адрес ще бъде видим за останалите членове на рояка (общият брой на качващите и изтеглящите файлове на торент). Освен това вашият интернет доставчик ще види, че изтегляте торенти, което може да бъде проблем, ако това е чувствителен правен проблем във вашата страна.

Можете ли да заобиколите защитните стени с интелигентен DNS?

Не, не можете да направите това със Smart DNS, тъй като услугата не крие истинския ви IP адрес. В резултат на това ограниченията на защитната стена, наложени от администратора в мрежата, ще продължат да се прилагат за вас, дори ако използвате Smart DNS.

Търсите надежден Smart DNS доставчик, който може да отговори на всичките ви нужди?

CactusVPN е точно това, от което се нуждаете тогава. Ние предлагаме услуга от висок клас Smart DNS, която може да ви помогне да отблокирате над 300 уебсайтове с ограничен географски характер.

Нещо повече – предлагаме удобни за потребителите приложения, които работят на най-популярните платформи (Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV).

Ако искате повече разнообразие, що се отнася до онлайн услугите, ние предлагаме и мощна VPN услуга. Той разполага с военно криптиране, защита от течове на Killswitch, DNS и достъп до 28+ високоскоростни сървъри, които са оборудвани с неограничена честотна лента.

И ако се интересувате от използването на прокси услуга, ще се радвате да знаете, че нашите VPN сървъри се удвояват като прокси сървъри – и можете да ги използвате безплатно, когато пожелаете.

Ако искате да изпробвате нашите услуги безплатно, преди да поемете ангажимент, трябва да знаете, че предлагаме денонощна пробна версия за нашата VPN услуга и 7-дневна пробна версия за нашата Smart DNS услуга.

Освен това при нас купувате без риск, тъй като ние предлагаме 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако услугата не работи както трябва, след като станете потребител на CactusVPN.

Заключение – Какво е Smart DNS Tech?

Smart DNS е услуга, която можете да използвате за достъп до геоблокирано съдържание от различни географски региони в Интернет. Той заменя вашия DNS адрес, определен от интернет доставчика, за да се увери, че някои уебсайтове не могат да видят от кой географски район сте (това обаче не означава, че вашето геолокация е напълно скрито в мрежата). Услугата е доста проста за използване и настройка, плюс това не включва криптиране, така че можете да се наслаждавате на оригиналните си скорости на интернет доставчика и да се наслаждавате на множество предварително разблокирани уебсайтове.

Умните DNS услуги също имат някои недостатъци – а именно те не защитават вашите онлайн данни, те могат да бъдат блокирани от вашия интернет доставчик, ако използват прозрачен DNS прокси (все пак има поправка за това) и те не могат да заобиколят защитните стени, тъй като те не крият вашия истински IP адрес.

Най-добре е да изберете доставчик на Smart DNS, който предлага достъп до Smart DNS, наред с други опции (като VPN и / или прокси сървър), осигурява достъп до съвместими с много платформи клиенти и има дълъг списък с предварително разблокирани уебсайтове.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map