Si të ndaloni hedhjen e të dhënave ISP

Ju mund të keni vënë re se ndonjëherë, shpejtësitë e lidhjes tuaj në internet janë shumë më të ngadalta se sa duhet të jenë. Dhe kjo ndodh shpesh kur përdorni faqe interneti ose shërbime specifike.


Në disa raste, këto çështje mund të zgjidhen deri në bllokimet e thjeshta të rrjetit. Në disa të tjera, ato mund të ishin rezultat i dështimeve të harduerit ose aktiviteti tjetër i lidhur me mirëmbajtjen.

Por, mund të ketë edhe një arsye tjetër, më të parregullt për një ngadalësim të papritur të shpejtësisë së internetit. Ofruesi juaj i shërbimit të internetit mund të jetë duke qëlluar trafikun tuaj.

Mund të vijë si tronditje se ISP-ja juaj mund të ngadalësohet lidhjet tuaja të internetit. Por për fat të keq, kjo ndodh.

Në fakt, ishte politika e Comcast për rrëzimin e protokollit BitTorrent në 2007 që drejtpërdrejt çoi në miratimin e FCC-së të rregullave të aktualizuara të neutralitetit të neto në 2015. Histori e shkurtër, FCC e bëri praktikën të paligjshme.

Fatkeqësisht për ne përdoruesit e internetit, këto rregulla janë shfuqizuar kohët e fundit. Dhe, kështu, janë përsëri sezonet e hapura për ofruesit e internetit që të hedhin të dhënat që nuk ju pëlqejnë.

Në këtë pikë, mbrojtja më e mirë kundër këtij lloji të veprimtarisë është një publik i informuar mirë. Dhe duke pasur parasysh këtë, unë e kam shkruar këtë udhëzues. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni se çfarë është shkelja e internetit dhe si e bëjnë atë ISP-të. Do të kalojë saktësisht se si mund ta anashkaloni atë. Le të zhyten drejt.

Isfarë është hedhja e të dhënave

Rrëzimi i trafikut është praktikë nga ISP-të që me qëllim të kufizimit të shpejtësisë ose vëllimit të transferimeve të të dhënave ndërmjet përdoruesve të tyre dhe disa ose të gjitha pjesëve të internetit..

Nëse keni dëgjuar për internetin që referohet si autostradë informacioni, merrni parasysh këtë metaforë për të kuptuar hedhjen e gjerësisë së bandës:

Imagjinoni të merrni një makinë në supermarketin tuaj lokal. Një mënyrë, ju vraponi në një ekuipazh rrugor. Ata kanë mbyllur dy nga tre korsitë e trafikut në dispozicion përgjatë rrugës suaj. Akoma më keq, ato lejojnë vetëm një numër të caktuar makinash në një kohë në korsinë e hapur.

Aksionet e ekuipazhit të rrugës nuk do të parandalojnë plotësisht rrjedhjen e trafikut përgjatë rrugës tuaj. Por, ata kontrollojnë në mënyrë aktive se cilat vetura hyjnë kur dhe sa shpejt mund të udhëtojnë.

Dallimi midis një lidhjeje të mbytur në internet dhe të parregullt

Me pak fjalë, është ngacmimi i trafikut.

Dallimi i vetëm është se kur ISP-ja juaj e bën atë, nuk do të ketë kush në jelek reflektues duke tundur një flamur për t’ju njoftuar se çfarë po ndodh.

Pse ISP Trafiku i mbytjeve

Në shikim të parë, një ofrues i internetit që ndërhyn qëllimisht me trafikun e klientëve të tyre mund të duket disi i kundërt. Në fund të fundit, shpejtësia e ngadaltë e lidhjes është një nga arsyet më të zakonshme që ne i quajmë ata dhe ankohen (dhe ndonjëherë edhe të lënë për kullota më të gjelbërta).

A nuk do të pasojë atëherë se një ISP do të shmangte bërjen e ndonjë gjëje për të na dhënë një përvojë të dobët? Përgjigja, çuditërisht, është jo.

Arsyet legjitime për hedhjen në internet

Ka disa arsye pse një ofrues i internetit do të rrezikonte të zemëronte klientët e tij duke goditur disa lloje të trafikut. Shumë prej tyre janë, në të vërtetë, të ligjshme. Ato ndihmojnë në sigurimin e shërbimit të besueshëm për të gjithë përdoruesit e ISP-së dhe janë si më poshtë:

 • Menaxhimi i bllokimeve të rrjetit gjatë kohës së pikut të kërkesës
 • Zbatimi i kufijve të transferimit të të dhënave të shprehura shprehimisht
 • Prioritizimi dhe optimizimi i trafikut
 • Parandalimi i sulmeve DDoS

Këto janë shembuj të mirë dhe, sipas mendimit tim, arsye të pranueshme pse ofruesi i internetit tuaj mund të përfshihet në ngatërrime të trafikut.

Do rrjet kompjuterik ka një kufi në kapacitetin e tij të përgjithshëm. Duhet të ketë disa kontrolle për t’u siguruar që asnjë përdorues ose grup përdoruesish nuk e mposhtin atë. Tani, ekzistimi i kufizimeve të tilla, mund ta bënte shpejt rrjetin të papërdorshëm për të tjerët.

Fatkeqësisht, ka edhe arsye të tjera, më pak të ligjshme që një ISP mund të zgjedhë të ngasë trafikun e caktuar.

Arsyet skicuese për hedhjen në internet

Përdorimi i trafikut (ose ndërhyrjes së plotë të) të Comcast duke përdorur protokollin BitTorrent në 2007 është një shembull i shkëlqyeshëm i një ISP duke përdorur arsye gri dhe të diskutueshme për kufizimin e gjerësisë së bandës.

Comcast pretendoi se përdoruesit e sistemit të njohur për ndarjen e skedarëve po merrnin një sasi të tepërt të brezit në rrjetin e tyre. Ata deklaruan se veprimi i tyre kishte për qëllim mbrojtjen e klientëve të tjerë.

Sidoqoftë, FCC hetoi dhe nuk ra dakord. Ata arritën në përfundimin që Comcast po përpiqej të detyrojë përdoruesit të ndalojnë shkarkimin e filmave dhe materialeve të tjera përmes torrenting për të rritur përdorimin e shërbimeve të tyre të paguara të transmetimit (të cilat ata tregtuan si një alternative).

Kjo, sigurisht, nuk ishte e vetmja herë që ISP u thirr për degradimin e qëllimshëm të shërbimit të tyre për arsye më pak se të ligjshme. Një kërkim i shpejtë në Google mund të zbulojë se deri në çfarë mase ofruesit e shërbimeve të internetit përpiqen të grumbullojnë kuvertën në favor të tyre. Pothuajse në çdo rast, gjërat ulen në lakmi të pastër.

A është e ligjshme shkelja e bandës

Pasi të keni dëgjuar disa nga arsyet pse ISP-të kanë kërkuar të ngacmojnë trafikun në rrjetet e tyre, është e natyrshme të pyesni nëse praktika është, në të vërtetë, e ligjshme.

Që nga shfuqizimi i rregullave të neutralitetit neto të FCC 2015, kjo është një pyetje e vështirë për t’u përgjigjur, të paktën në Shtetet e Bashkuara. Në Bashkimin Evropian, goditja për ndonjë arsye tjetër përveç administrimit të ligjshëm të rrjetit është e paligjshme sipas rregullave neto të neutralitetit të rajonit, miratuar në 2014.

Në SH.B.A., e vetmja kornizë e vërtetë ligjore që na është dashur të parandalojmë që ofruesit e internetit të përfshihen në çfarëdo lloj goditje që ata zgjedhin skaduar me rregullat neto të neutralitetit në 11 qershor 2018. Nuk ekzistojnë më asnjë kufizim ligjor që ISP-të duhet të luftojnë në lidhje me rrëzimi i trafikut.

Shtë e pamundur të dini se si ofruesit e mëdhenj të internetit të Sh.B.A do të ecin nga kjo pikë përpara. Por, bazuar në deklaratat e tyre publike, gjërat nuk duken inkurajuese.

Ndër ofruesit e mëdhenj të shërbimeve të internetit në SHBA, vetëm AT&T dhe Cox kanë treguar që ata nuk kanë ndërmend të bëjnë shumë më tepër sesa është e nevojshme për të menaxhuar rrjetet e tyre përkatëse. Të gjithë të tjerët kanë lëshuar një përzierje të deklaratave jo-komerciale mbi goditjen, të cilat lënë shumë hapësirë ​​për ndryshime në të ardhmen.

Edhe deklaratat e lëshuara nga AT&T dhe Cox nuk thonë nëse ata do të përfshihen në prioritizimin e paguar të trafikut, një praktikë e cila ka të ngjarë të detyrojë kompanitë e internetit të paguajnë për qasje më të shpejtë për përdoruesit e tyre fundorë (i cili më pas me siguri do të na kalohej tek ne).

Prioritizimi i paguar i trafikut do të krijonte një sistem pagese për lojë. Do të varet nga bizneset individuale të internetit (Netflixes dhe Hulus të botës) që të heqin dorë nga goditja nga ISP-të. Ju, përdoruesit e tjerë fundorë dhe unë natyrisht nuk do të kisha thënë në këtë çështje.

Me rregullat e FCC që nuk janë më rreth, ndonjë prej këtyre praktikave të tronditjes tani janë lojë e drejtë.

Si të anashkaloni hedhjen e të dhënave

Kur e kuptoni se ISP-ja juaj po lidh lidhjen tuaj, ose edhe nëse thjesht dyshoni se po e bëjnë këtë, është koha për të gjetur një rrugëdalje.

Në disa situata, ju mund të mposhtni gjëra të tilla si ngacmimi i trafikut BitTorrent duke bërë të mundur encryption në një klient si uTorrent. Ky kriptim mund të maskojë mjaftueshëm trafikun për të mos aktivizuar mekanizmin e rrëzimit.

Fatkeqësisht, këto ditë shumica e ofruesve të internetit nuk janë aq lehtë mashtrohen (megjithëse disa prej tyre mbeten). Ata përdorin sisteme të zbulimit në mënyrë progresive të sofistikuar dhe përvetësojnë një analizë shumëpalëshe të fluksit të trafikut për të klasifikuar të dhënat për politikat e tyre të hedhjes.

Për të kuptuar se çfarë përshkon rrjetin e tyre, ISP-të do të marrin parasysh gjëra të tilla si numri i lidhjeve të njëkohshme, niveli i përgjithshëm i transferimit të të dhënave dhe portet në përdorim. Kontrollimi i titujve të trafikut (ekuivalenti i një adrese postare në një zarf) për të parë se nga po shkojnë dhe nga vijnë të dhënat është gjithashtu praktikë e zakonshme.

Disa ISP mund të përdorin një lloj të përpunimit të të dhënave të quajtura inspektim i thellë i paketave (DPI). DPI i bën gjërat një hap më tej dhe lexon përmbajtjen e të dhënave që pajisja juaj dërgon dhe merr (në vend që vetëm të kontrolloni titujt). Bazuar në atë informacion, ofruesi juaj mund të kuptojë nëse jeni duke shkarkuar një film përmes BitTorrent ose një imazh nga Facebook dhe të veproni në përputhje me rrethanat.

Sa e frikshme dhe e pamundur të mposhtësh pasi kjo mund të tingëllojë, mos e humb shpresën. Pavarësisht nëse përdorni Windows, Android ose ndonjë gjë tjetër, ekzistojnë disa mënyra të mira dhe çuditërisht të lehta për të shmangur mekanizmat e rrëzimit të ISP-së.

Përdorni një Proxy

Hapi i parë që mund të ndërmerrni për të shmangur goditjen është të përdorni një server proxy.

Proxies janë një mënyrë për të kursyer disa ose të gjitha lidhjet e kompjuterit tuaj përmes një serveri të palëve të treta. Ajo vepron si ndërmjetës për transferimin e të dhënave tuaja. Duke vepruar kështu fsheh destinacionin aktual të trafikut, si dhe numrat e portit të përfshirë. Në vend të kësaj, të gjitha lidhjet duket se përdorin një port të vetëm dhe të përfundojnë në të njëjtin vend.

Dobësitë e proxies janë se ata nuk kodojnë ndonjë të dhënë që ju dërgoni ose merrni. Nëse ISP-ja juaj po përdor enkriptim të thellë të paketave, si pjesë e sistemit të tyre të goditjes, ata do të jenë akoma në gjendje të lexojnë, klasifikojnë dhe veprojnë për çdo gjë që shkarkoni ose ngarkoni..

Personalisht, unë nuk përdor proxies për këtë arsye. Ekziston një zgjidhje më e mirë për problemin. Por, nëse dëshironi t’u provoni, ka shumë ofrues të disponueshëm tregtar. Për shembull, përfaqësuesi anonim falas i CyberGhost, është një zgjedhje e mirë.

Përdorni një VPN

Në varësi të mënyrës sesi ISP-ja juaj inspekton trafikun në rrjetin e tyre, një proxy server mund të mos shmangë çdo lloj metode të zbulimit. Inspektimi i paketave të thella, për shembull, është diçka që proxies nuk mund të mposhtin. Një rrjet privat virtual (VPN), nga ana tjetër, është një histori krejtësisht e ndryshme.

Megjithëse të dy zgjidhjet veprojnë si ndërmjetës për transferimin e të dhënave tuaja, ekziston një ndryshim i rëndësishëm midis një përfaqësuesi dhe një VPN. Kjo e fundit krijon një tunel të koduar midis pajisjes tuaj dhe serverit nëpër të cilin qarkullon i gjithë trafiku juaj i internetit. Kriptimi është fjala kryesore këtu.

Kjo gjë e dyfishtë e një lidhje të koduar dhe serveri VPN që vepron si ndërmjetës do të thotë që një ISP nuk do të jetë në gjendje të kuptojë ndonjë gjë të rëndësishme në lidhje me trafikun tuaj. E vetmja gjë që ata mund të shohin janë totali i të dhënave dhe serveri destinacion VPN.

Përdorimi i një VPN mund të jetë një rrugëdalje për goditje

Prandaj, me një VPN, një ISP kurrë nuk duhet të jetë në gjendje të lëviz trafikun tuaj. Në qoftë se, natyrisht, ata kufizojnë gjithçka që vjen nga adresa juaj IP. Dhe nëse kjo ndodh ndonjëherë (përveç për qëllime të ligjshme të menaxhimit të rrjetit), gjetja e një ofruesi më të mirë të internetit mund të jetë në rregull.

Pra, a do të funksionojë ndonjë VPN për të parandaluar goditjen? Vetëm për. Megjithëse ka disa gjëra që duhet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë.

Tofarë duhet të kërkoni në një VPN

Siç mund ta shihni në udhëzuesin tim të dobishëm për zgjedhjen e një VPN, ka shumë karakteristika për të cilat mund të dëshironi të mendoni kur kërkoni një ofrues. Por, nëse qëllimi juaj është të ndaloni një ISP të lumtur me mbytje në gjurmët e saj, këtu janë tiparet VPN në të cilat do të përqendrohesha.

 • Protokollet e duhura të VPN-së

  Një VPN mund të përdorë shumë protokolle. Por jo të gjithë janë krijuar të barabartë. Shumë protokolle janë të vjetruar dhe kanë vrima të mundshme sigurie. Në mënyrë ideale, ju doni një ofrues që ofron ose OpenVPN ose L2TP / IPsec (ose të dy).

  Jo vetëm që këto dy protokol janë të papërshkueshëm nga mbrojtja, por ato ofrojnë edhe disa nga shifrimet më të forta përreth. Shanset e secilit që shkel ndonjë kriptim VPN janë të pakta. Por, kur përdorni opsionet më të forta të disponueshme, ju e dini me siguri ISP-ja juaj nuk mund të inspektojë të dhënat tuaja dhe për këtë arsye nuk mund të ngre lidhjen tuaj.

 • Pa prerje

  Gjëja e fundit që do të dëshiroja është të parandaloj me sukses një ISP nga hedhja e internetit tim vetëm për të pasur kompaninë VPN që kam përdorur i thuaj asaj që kam qenë deri më tani. Ofruesit VPN që log shpesh i shesin ato të dhëna palëve të treta. Shmangni ato.

  Duke shkuar me një rrjet privat virtual që ka një politikë të rreptë të prerjeve zero, nuk ka asnjë mënyrë të përafërt për ofruesin e shërbimit tuaj të internetit të kuptojë se çfarë bëni në internet dhe t’ju qëllojë si rezultat.

 • Zgjedhja e mirë e serverëve VPN

  Kjo veçori ka më pak të bëjë me një ofrues të shërbimit të internetit që është në gjendje të inspektojë dhe ngre të dhënat tuaja dhe më shumë me një VPN të përdorshme.

  Disa VPN ofrojnë shumë pak servera. Kjo do të thotë që ata serverë janë zakonisht larg nga vendndodhja juaj dhe janë të mbingarkuar nga përdoruesit e tjerë. Këto janë dy faktorë kryesorë që mund të ngadalësojnë lidhjen tuaj me një zvarritje. Lloj kundërproduktiv kur një internet i ngadaltë është ai që po përpiqeni të shmangni në radhë të parë.

 • Performanca e mirë e serverit VPN

  Duke shkuar krah për krah me pikën e mëparshme, përveç nëse përfundoni me një ofrues të shpejtë VPN (dhe jo të gjithë janë), ju po kandidoni në qarqe. Do të anashkaloni me sukses përpjekjet e ISP-së tuaj për të ngadalësuar lidhjen tuaj vetëm për t’u mposhtur nga performanca e dobët e VPN.

 • P2P dhe Mbështetje për Torrenting

  Për arsye që janë të tyre, jo të gjithë ofruesit e VPN lejojnë trafikun P2P në rrjetet e tyre. Nëse lidhja juaj rrëzohet për shkak të përrallave, marrja e një VPN e cila nuk lejon një trafik të tillë nuk zgjidh asgjë.

 • Një Ndezës Vrasës

  Pavarësisht se sa i mirë është një VPN, shkëputjet ndodhin. Nga pajisja juaj te serveri VPN dhe çdo pjesë e pajisjeve midis tyre, ka thjesht shumë ndryshore për të gjithë lundrimet e qetë gjatë gjithë kohës.

  Kur një VPN bie, të dhënat tuaja kthehen të jenë plotësisht të dukshme për ISP-në tuaj. Kjo do të thotë që edhe një herë të bëheni një objektiv kryesor për të goditur.

  Një ndërprerës vrasës VPN do të parandalojë që kjo të ndodhë. Do të zbulojë që pajisja juaj nuk po flet më me serverin VPN dhe automatikisht do ta lidhë përsëri atë.

VPN më të mirë për të ndaluar goditjen e ISP

Ka shumë ofrues të VPN që ofrojnë çdo tipar të cilin e parashtrova më lart. Unë kam qenë gjithmonë një besimtar i patundur për të pasur nevojë të inspektoj atë që pret. Prandaj ju inkurajoj të bëni pak gërmimet tuaja për një shërbim që ju pëlqen.

Thënë kjo, nëse dëshironi që një listë më e vogël të fillojë me të ose thjesht nuk jeni të interesuar të anketoni fare (dhe mjaft e drejtë, shumë prej nesh nuk janë), këtu janë tre VPN që do të bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të parandaluar shpejtësinë e internetit throttling.

Cyberghost

Logoja e CyberGhost

Me një politikë hermetike pa bllokime dhe duke përdorur standardet më të forta të mundshme të kriptimit, CyberGhost do të ndalojë çdo ISP të vdekur në gjurmët e tij. Thuajini lamtumirën që të dhënat tuaja të analizohen dhe lidhja e Internetit të shkatërrohet.

CyberGhost ka mbi 7100 server në 90 vende të botës, kështu që gjithmonë duhet të ketë një të afërt me ju. Ata serverë ofrojnë performancë të nivelit të lartë gjithashtu.

Të gjitha protokollet P2P janë të lejuara nga CyberGhost, dhe një ndërprerës për vrasjen gjithnjë në internet është ndërtuar menjëherë në programin e klientit. Ky është një ofrues i VPN me të cilin shumë nuk mund të gaboni.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

NordVPN

Logoja e NordVPN

Ashtu si CyberGhost, NordVPN e bën intimitetin super mirë. Bazuar në Panama miqësore për intimitetin në internet (dhe jashtë mundësive të secilës kompani dhe qeveri), ata logjikojnë absolutisht asgjë.

NordVPN ka një rrjet masiv të serverëve të shpejtë (5645 ndërsa unë shkruaj këtë – ju mund ta shihni të gjithë listën këtu) të përhapur në 58 vende. Një numër disproporcional i atyre serverëve janë në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar, që është një lajm i shkëlqyeshëm për këdo që jeton atje. Pjesa dërrmuese e serverëve lejojnë gjithashtu trafikun P2P (ata janë të shënuar në përputhje me rrethanat).

Siç mund ta prisni nga çdo ofrues i lartë VPN, klienti i Nord përfshin një ndërprerës multifunksional të vrasjes dhe një numër të madh protokollesh dhe standardesh të kriptimit (përfshirë, natyrisht, ato opsione antiplumb që i përmenda më herët).

Një ofrues i shkëlqyeshëm i gjithanshëm, NordVPN është një nga vetëm dy shërbime me të cilat gjithmonë mbaj një abonim aktiv me të.

rekuizitë
 • Intimitet i shkëlqyeshëm me prerje zero
 • Rrjet i madh (dhe gjithnjë në rritje) i serverëve
 • Performanca e mirë e lidhjes
 • Serverë specialiteti (përfshirë VPN të dyfishtë, të ngatërruar dhe Tor mbi VPN)
 • Klient i pastër, i lehtë për t’u përdorur
 • Punon me Netflix dhe shumicën e shërbimeve të tjera streaming
 • Lejon Torrenting dhe P2P
 • Ofron adresa IP të dedikuara
Cons
 • Asnjë tipar tunizimi i ndarë
 • Pak i kushtueshëm për planet afatshkurtra

Surfshark

Logoja e Surfshark-ut

Ata nuk kanë qenë për aq kohë sa shumica e ofruesve të VPN. Por, siç përmenda në rishikimin tim, Surfshark është një shërbim që i bën gjërat shumë, shumë mirë. Kjo përfshin të siguroheni që keni gjithçka që ju nevojitet për të parandaluar ISP-në tuaj të shkel lidhjen tuaj.

Duke funksionuar nga Ishujt e Virgjër Britanik miqësor ndaj intimitetit, Surfshark është një tjetër ofrues i rreptë pa prerje. Ato ofrojnë të gjitha protokollet e duhura VPN, si dhe standardet e klasifikimit të shkallës ushtarake.

Me mbi 1040 serverë në 63 vende, Surfshark ka një mbulim të shkëlqyeshëm global. Do të jeni në gjendje të lidheni nga kudo ku jeni në kudo që dëshironi.

E fundit, e mbyllur në një nga aplikacionet më të pastra dhe më të lehta për të përdorur që kam parë është funksionimi i ndërprerësve kill. Surfshark përfundimisht nuk zhgënjej (veçanërisht duke marrë parasysh sa pak kushton shërbimi).

rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

Si të tregoni nëse Interneti juaj po hidhet

Siç u shpjegua edhe më parë, ndryshe nga bllokimet e trafikut në autostradë të shkaktuara nga punimet në rrugë, rrëzimi i trafikut nga ISP nuk do të vijë domosdoshmërisht me një paralajmërim për ne përdoruesit fundorë.

Në të kaluarën, disa ISP-të janë angazhuar në hedhjen e të dhënave për muaj ose vite para se dikush të dëshmonte se ata po e bënin atë. Arsyeja që hedhja në internet është kaq e vështirë për tu zbuluar është se mund të marrë shumë forma, duke hedhur një lak për këdo që kërkon një model të identifikueshëm.

Kur një ofrues i Internetit hedh trafikun, ai mund të:

 • Ndodh vetëm gjatë kohës së kërkesës së lartë
 • Synoni vetëm llojet specifike të trafikut
 • Ndodh në një bazë të ndërprerë (nganjëherë plotësisht e rastësishme)
 • Prekni vetëm pjesët e bazës së pajtimtarëve të ofruesit

Ndërsa këta faktorë e bëjnë atë sfidues për të zbuluar ngatërrimet e trafikut, është e mundur. Por, para se të arrijmë në atë, ekziston një dallim që është e rëndësishme të theksohet.

Nëse një ISP po aplikon goditje në të gjithë trafikun e internetit, jo vetëm një pjesë të tij, kjo nuk është diçka e pazakontë ose një shkak shqetësimi (megjithëse akoma i bezdisshëm). Kur ata synojnë lloje specifike të trafikut, kjo është kur është në. Whenshtë koha kur është koha për të marrë plas në një rrugë për të shmangur ngadalësimin.

Testet e mbytjes së ISP

Hapi i parë në zbulimin e goditjes së trafikut është të krijoni një shpejtësi fillestare për lidhjen tuaj në internet. Ju duhet ta bëni këtë, natyrisht, përpara se të zbatoni ndonjë metodë anashkalimi.

Drejtoni një provë në Speedtest.net për të zbuluar se sa shpejt është në internet tuaj në rrethana normale. Në Windows dhe Mac, ju mund ta bëni këtë të drejtë nga shfletuesi juaj i dëshiruar. Në pajisjet Android dhe iPhone, do t’ju duhet të shkarkoni një aplikacion.

Pasi të keni vërejtur performancën tipike të lidhjes tuaj, ju keni diçka për të krahasuar me shpejtësitë që po përjetoni me një sit ose shërbim që dyshoni se po hidhet.

Fillimi i testit të shpejtësisë së lidhjes në internet për të krahasuar me

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë provë të gjitha-në-një që do të mbulojë çdo faqe ose shërbim në internet. Por, ka teste që kontrollojnë caqet e zakonshme të goditjes. Një vërejtje është se disa ISP mund të përpiqen të jenë të poshtër dhe të çaktivizojnë goditjen sa më shpejt që ata të zbulojnë testet tuaja. Në atë rast, largësia juaj në këto mund të ndryshojë.

Si për të ndaluar goditjen me Netflix

Nëse po shihni rënie të cilësisë gjatë shikimit të mediave në Netflix, drejtohuni tek Fast.com dhe kontrolloni shpejtësinë e lidhjes tuaj te serverët e videove Netflix.

Nëse leximi i shpejtësisë që ju merrni ndryshon ndjeshëm nga shpejtësia fillestare, mund të fajësohet goditja në ISP. Shtë gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni në periudha të ndryshme të ditës për të parë nëse gjetjet tuaja janë të qëndrueshme.

Fotografi e një testi të shpejtësisë së serverit Netflix

Nëse dyshoni se interneti juaj është mbyt kur shikon Netflix, mënyra e punës është e thjeshtë.

 1. Instaloni një VPN miqësore me Netflix në pajisjen tuaj (ndonjë nga ato që përmend në këtë seksion do të funksionojë shkëlqyeshëm).
 2. Lidhuni me një server të VPN të ngarkuar lehtë fizikisht afër vendndodhjes tuaj.
 3. Shijoni një përvojë të pakthyeshme të Netflix.

Pas lidhjes me VPN, mund të rindizni provën Fast.com për të konfirmuar dyshimet tuaja të tronditëse. Nëse shpejtësia rritet, keni pasur të drejtë. Dhe tani keni marrë sukses gjithashtu në lidhje me përpjekjet tuaja të ngadalësimit të ISP-ve.

Ndalesa e goditjes në YouTube

Nëse keni vështirësi me YouTube, Google ka krijuar një mjet të dobishëm për raportimin e cilësisë së transmetimit të videos. Do t’ju tregojë se si po funksionon shërbimi i tyre në rrjetin tuaj specifik të ISP.

Mjeti tregon rezultatet për një periudhë 24-orëshe, kështu që madje do të jeni në gjendje të tregoni kur koha e pikut të trafikut është për përdoruesit e ofruesit tuaj të internetit.

Ndonjëherë, shmangia nga ato kohë vetëm do të zgjidhë problemet tuaja. Nëse tashmë jeni duke transmetuar orë jashtë pikut por nuk mund të merrni një lidhje të qëndrueshme ose të shpejtë, ofruesi juaj i shërbimit të internetit mund të jetë duke goditur shërbimin tuaj.

Pamja e mjetit me cilësi të transmetimit të videos në YouTube

Përtej asaj që përmenda më parë, nuk ka asgjë të veçantë që duhet të bësh për të anashkaluar goditjen në internet ISP. Thjesht merrni një VPN, lidheni me të dhe filloni të shijoni shpejtësitë dhe cilësinë që po paguani.

Thënë kjo, për t’u siguruar që të merrni përvojën më të mirë, kushtojini vëmendje se me cilin server VPN ju lidheni. Zgjidh një që është nën ngarkesë të lehtë dhe afër vendit ku je. Bërja e kësaj do të zvogëlojë në minimum nivelin e sipërm dhe performancës së përdorimit të një VPN.

Si të anashkaloni ISP duke goditur ndërsa përrua

Torrentimi është deri tani lloji më i rrallë i trafikut. Alsoshtë gjithashtu lloji më i vështirë i goditjeve për tu zbuluar.

Mënyra më e mirë për të kontrolluar goditjen e BitTorrent është të përdorni uTorrent (ose ndonjë klient tjetër) për të shkarkuar një skedar me mjaft mbjellës të vendosur. Kjo duhet të garantojë që shkarkimi juaj të jetë imun ndaj ngadalësisë për shkak të disponueshmërisë së ulët.

Një zgjedhje e shkëlqyer këtu është të kapni një instalues ​​për shpërndarjen popullore Linux Ubuntu. Sshtë një shkarkim shumë i sigurt që duhet të jetë i disponueshëm me shpejtësi shumë të lartë në të gjitha kohërat e ditës dhe natës. Nëse nuk jeni në gjendje ta shkarkoni skedarin me një ritëm të arsyeshëm, edhe një herë, ISP-ja juaj mund të jetë duke shkelur përruan tuaj.

Marrja në lëvizje rreth goditjes BitTorrent (ose ndonjë P2P për atë çështje) është po aq e lehtë sa në të gjitha rastet e tjera të përmendura më lart. Edhe një herë, VPN vijnë në shpëtimin tonë. Hapat janë si më poshtë.

 1. Shkarkoni dhe instaloni një klient VPN.
 2. Pusho të gjitha përrojat aktive (nëse ka kandidime).
 3. Lidhuni me një server VPN që nuk është nën ngarkesë të rëndë.
 4. Kthehu përsëri në uTorrent dhe rinisni shkarkimet tuaja.

Kjo eshte.

Disa gjëra për tu përmendur. Sigurohuni që përdorni një VPN të gjerë të sistemit, jo vetëm një shtesë të shfletuesit. Sepse uTorrent është një aplikim më vete, kjo e fundit nuk do të bëjë asgjë për ju.

Ju gjithashtu nuk keni nevojë të shqetësoheni me distancën tuaj fizike nga serveri VPN. Torrentimi është i decentralizuar dhe do të shkarkoni nga mbjellës në të gjithë botën. Thjesht përqendrohuni në zgjedhjen e një serveri që nuk është nën ngarkesë të rëndë dhe ai që është në një vend miqësor P2P. Unë zakonisht shkoj me Hollandën.

Testi Catch-All

Nëse ndonjë nga testet e mësipërme është jokonkluzive, drejtojeni këtë test shëndetësor në internet. Kjo do t’ju tregojë shpejtësinë tuaj të lidhjes përmes pesë rrjeteve kryesore të shtyllës kurrizore. Ata të gjithë duhet të japin një rezultat të ngjashëm.

Ekrani i testimit të internetit tuaj kundër rrjeteve të shtyllës kurrizore për të zbuluar çdo goditje të fortë

Nëse vëreni një ose më shumë rrjet që vepron më keq se të tjerët, mund të jetë një shenjë e bllokimeve. Kjo duhet të jetë një kusht i përkohshëm.

Por, nëse vëreni një problem të vazhdueshëm që lidhet me ndonjë nga rrjetet e testuar, është koha të paraqisni një ankesë zyrtare me ISP-në tuaj.

Në fund të fundit

Me çdo fat, nuk do të hasni kurrë në një situatë kur duhet të merreni me goditje të trafikut. Nuk ka statistika konkrete që tregojnë se sa e përhapur është praktika. Kjo pa diskutim zhvillohet, por shumica e provave sugjerojnë se nuk është një procedurë standarde operimi për shumicën e ISP-ve – akoma.

Vdekja e neutralitetit neto në Sh.B.A mund të (dhe ka të ngjarë që do të) ndryshojë që më shpejt sesa më vonë.

Lajmi i mirë është nëse e gjeni veten ndonjëherë të prekur nga rrëzimi i trafikut, keni mundësi (me VPN që aktualisht janë zgjedhja më e mirë). Dhe ka një shans të shkëlqyeshëm që ndërsa ISP-të vendosin mjete gjithnjë e më të sofistikuara të monitorimit të trafikut, një kundërmasë do të ekzistojë gjithmonë.

Siç thashë në fillim, mbrojtja më e mirë është një publik i informuar mirë. Nëse e keni bërë deri tani, tani jeni pjesë e disa prej shkollave të ndriçuara.

Krahasimi i VPN me Rrëzimin e Rrugës

ProviderFeaturesAnti Tiparet e rrëzimitCost

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet:90
Servers:7159
protokollet:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Lidhjet:7
Logging:Pa prerje
Vendodhja:Rumani
Ndihma P2P:po
Vrasin kaloni:po
Plani 1 Muaj:$ 12.99 / month
Plani vjetor:$ 2.75 / month
Prove falas:po
Kthimi i parave:45 ditë
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Bitcoin

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet:58
Servers:5645
protokollet:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:6
Logging:Asnjë prerje
Vendodhja:Panama
Ndihma P2P:po
Vrasin kaloni:po
Plani 1 Muaj:$ 11.95 / month
Plani vjetor:$ 3.49 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Karta krediti (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Tjetër

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet:63
Servers:1040+
protokollet:OpenVPN, IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:i pakufizuar
Logging:Asnjë prerje
Vendodhja:Ishujt e Virgjër Britanik
Ndihma P2P:po
Vrasin kaloni:po
Plani 1 Muaj:$ 11.95 / month
Plani vjetor:$ 1.99 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me