Whatfarë është një VPN Kill Switch

VPN-të po bëhen gjithnjë e më të njohura me përdoruesit e internetit në të gjithë botën. Dhe është pak çudi. Ne të gjithë po mundohemi të gjejmë mënyra për të mbrojtur privatësinë dhe sigurinë tonë në një mjedis që nganjëherë e bën atë shumë të vështirë për tu bërë.


Duke na siguruar një lidhje plotësisht të koduar dhe private në internet, një VPN na jep sigurinë dhe anonimitetin që duam. Megjithatë, ajo mbrojtje është po aq e fortë sa lidhja e saj më e dobët. Një ndërprerës VPN kill është aty për të siguruar që nëse dhe kur ajo lidhje prish, ne jemi të mbrojtur.

Pse nevojiten ndërruesit e vrasjes

Asnjë shërbim në internet nuk do të jetë kurrë 100% i besueshëm. Kjo përfshin VPN.

Lidhjet VPN janë të ndjeshme ndaj keqfunksionimeve të shkaktuara nga disa faktorë jashtë kontrollit tuaj. Këto keqfunksionime përfshijnë çdo gjë nga dërgimi i trafikut pjesërisht për një lidhje të pasigurt në shkëputje të plotë pa paralajmërim (me këto të fundit më të zakonshëm).

Kur ndodh një mosfunksionim, pajisja që përdor VPN zakonisht kthehet në përdorimin e lidhjes së saj të paracaktuar të internetit. Kjo ndodh automatikisht. Më keq, kjo gjithashtu zakonisht ndodh pa qenë i vetëdijshëm.

Kjo lidhje e paracaktuar është e shumëllojshmërisë standarde, të pakriptuar (dhe për këtë arsye jo private). Kështu ashtu, të dhënat tuaja përsëri ekspozohen ndaj të gjitha llojeve të rreziqeve të mundshme.

Ofruesit VPN e kuptojnë, natyrisht, që është një problem i madh, dhe shumica e tyre kanë një zgjidhje të integruar drejt në programin e tyre. Kjo zgjidhje quhet ndërprerës i vrasjes. Shtë punë, që të bllokoni automatikisht të gjithë trafikun e Internetit në çastin kur një VPN drejton për çdo problem.

Farë është një VPN Kill Switch

Thënë thjesht, një ndërprerës VPN kill është një tipar softuer që monitoron vazhdimisht një lidhje VPN. Ai qetësisht vrapon në sfond, duke kërkuar shenja telashe.

Shumica e shërbimeve VPN përfshijnë një si pjesë të aplikacionit të klientit.

Kur zbulon një problem, ndërprerësi i vrasjes shkakton dhe ndalon të gjithë trafikun e pajisjes tuaj për të arritur në internet. Në mënyrë efektive vret lidhjen tuaj.

A keni përdorur ndonjëherë një VPN për të gjithë një zbulim të papritur që shkarkimet tuaja janë ndalur dhe asgjë nuk po funksionon? Ka të ngjarë të keni qenë dëshmitarë të një vrasje në veprim. Po, mund të jetë e bezdisshme. Por, mos e urreni atë për të bërë punën e saj dhe për t’ju mbajtur të mbrojtur.

Një ndërrim vrasës për internetin

Pasi interneti juaj të jetë i paaftë, ai do të qëndrojë i fikur derisa VPN përsëri të fillojë punën. Kjo ndonjëherë mund të ndodhë automatikisht pas disa sekondash (rrjetet janë krijesa të imëta). Herë të tjera, ju mund të keni nevojë të rilidheni manualisht.

Pasi të rivendoset lidhja VPN, kaloni kill do të kthehet në gjendjen e tij të paracaktuar të monitorimit.

Ju gjithashtu, sigurisht mund të riktheni internetin tuaj duke fikur aplikacionin tuaj VPN. Vetëm mos harroni, ju nuk do të jeni më të mbrojtur.

Si punon

Cheselsat VPN kill mund të përdorin një larmi metodash monitorimi dhe zbulimi për të përcaktuar shëndetin e një lidhjeje.

Një nga mënyrat më të zakonshme përfshin përdorimin e adresave IP. Kjo funksionon e ngjashme me atë se si funksionon një sit si https://ipleak.net/.

Ndërprerësi i vrasjes në internet sigurohet që vetëm IP e lidhur me serverin VPN është e dukshme për botën e jashtme. Në momentin që nuk ndodh më, ajo tërheq prizën.

Një tjetër zbatim popullor mbështetet në programin kompjuterik duke mbajtur një lidhje të vazhdueshme me një IP jo-publike, e cila mund të arrihet vetëm duke përdorur VPN. Nëse kjo lidhje dështon, aktivizohet killswitch.

Sido që të jetë, rezultati neto është i njëjtë. Sapo të ketë një problem, prisni një shkëputje të shpejtë të pajisjes tuaj nga interneti.

Pse të përdorni çelsin VPN Kill

Siç u përmend më herët, shumë prej nesh mbështeten te VPN për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë tonë kur përdorin internetin. Nëse VPN dështon, ne nuk jemi më të mbrojtur.

Shumica e kohës që mund të ketë pasoja të vogla. Ndonjëherë, megjithatë, nuk është e rastit.

Merrni për shembull gazetarët dhe aktivistët që përdorin një VPN për të parandaluar ndjekjen e regjimeve autoritare. Ata nuk mund të lejojnë që të dhënat e tyre të shkojnë të pambrojtur edhe për një çast.

Përdoruesit e një programi për transferimin e skedarëve nga kolegët në kolegë gjithashtu duhet të bëjnë kujdes të veçantë. Shumë përdorin VPN për të fshehur adresën e tyre të vërtetë IP. Nëse lidhja VPN bie, IP e tyre e siguruar nga ISP është e thjeshtë për tu parë. Ata bëhen objektiva të lehtë për çdo troll të të drejtave të autorit që mund të monitorojnë lidhjen e tyre.

Pavarësisht nga arsyet tona për të përdorur një VPN, një ndërprerës ndihmon të sigurohemi që të marrim përfitimet e sigurisë dhe të privatësisë që presim në çdo kohë.

Cilët VPN kanë një ndërprerës të vrasjes

Këto ditë, shumë ofrues përfshijnë një ndërrues të vrasjeve në internet si pjesë të shërbimit të tyre. Kjo nuk do të thotë, sidoqoftë, është gjithmonë e qartë se çfarë bëjnë ata.

Një pjesë e arsyes është se VPN shpesh adoptojnë emrat e tyre të dashur për zë për këtë tipar. Nuk ka asnjë standardizim real.

Kur jeni duke kërkuar për një shërbim VPN, zakonisht është e mundur të kuptoni se cilat prej tyre ofrojnë një ndërprerës vrasjeje thjesht duke skanuar mbi faqen kryesore të faqes së tyre të internetit. Somethingshtë diçka që kërkohet aq shumë sa që nëse është e disponueshme, mund të bësh bast që ata do ta reklamojnë atë.

Nëse faqja fillestare nuk thotë asgjë, shikoni veçoritë ose seksionet FAQ të faqes. Nëse nuk jeni ende të sigurt ose ka ndonjë paqartësi, bisedoni me ndihmën e klientit të ofruesit për të marrë një përgjigje të drejtpërdrejtë.

Nga ofruesit më të njohur të VPN, këtu janë tre të cilat i di me siguri që ofrojnë funksionin e ndërprerës të vrasin. Kur është e aplikueshme, kam përfshirë edhe një pamje fotografike se ku mund ta gjesh cilësimin.

NordVPN

Logoja e NordVPN

Shumë njerëz e konsiderojnë NordVPN një nga shërbimet më të mira, nëse jo dhe në krye. Dhe duke parë sesi i përdor ato pothuajse çdo ditë, jam plotësisht dakord.

Nga një klient i pastër dhe intuitiv tek shumë karakteristika të përparuara teknologjikisht (përfshirë, natyrisht, një vrasës), ky është një VPN që duket se po bën gjithçka siç duhet.

Ndërprerësi i vrasjes i NordVPN vjen në dy shije. Opsioni i parë është ai klasik. Ai bllokon plotësisht hyrjen në internet nëse zbulohet një rënie e VPN.

Opsioni i dytë ju lejon të specifikoni aplikacionet e sakta që dëshironi të keni mbyllur nëse lidhja VPN shkon në probleme. Kështu që, për shembull, mund ta vritni klientin tuaj BitTorrent, por të vazhdoni të shijoni një përvojë të pandërprerë në shfletuesin tuaj (duke supozuar, natyrisht, nuk ju intereson që shfletimi juaj në internet të mos jetë më privat).

Përpara dhe në qendër në menunë e cilësimeve të NordVPN, toggles kill switch është shumë e thjeshtë për tu gjetur.

Vendndodhja e kaloni në internet vrasësin në aplikacionin e klientit NordVPN

NordVPN bazohet jashtë Panamasë (ku censura ose mbikëqyrja në internet nuk është në fjalorin e askujt) dhe bën prerjet absolutisht zero. Pra, siguria private e plotë është e siguruar.

Ata gjithashtu drejtojnë një numër mbresëlënës dhe gjithnjë në rritje të serverëve në 58 vende. Ata serverë mund të marrin çdo formë ndëshkimi që ju hedhin atyre gjithashtu (siç dëshmohet nga testet e mia të shpejtësisë NordVPN).

Në fund të fundit, reputacioni i Nord si një ofrues i lartë i VPN është i merituar.

rekuizitë
 • Intimitet i shkëlqyeshëm me prerje zero
 • Rrjet i madh (dhe gjithnjë në rritje) i serverëve
 • Performanca e mirë e lidhjes
 • Serverë specialiteti (përfshirë VPN të dyfishtë, të ngatërruar dhe Tor mbi VPN)
 • Klient i pastër, i lehtë për t’u përdorur
 • Punon me Netflix dhe shumicën e shërbimeve të tjera streaming
 • Lejon Torrenting dhe P2P
 • Ofron adresa IP të dedikuara
Cons
 • Asnjë tipar tunizimi i ndarë
 • Pak i kushtueshëm për planet afatshkurtra

PureVPN

Logoja PureVPN

Një nga gjërat e mia, klienti i thjeshtë i PureVPN është i mbushur me shumë teknologji të përparuara. Përveç një ndërprerës vrasës, ai gjithashtu përfshin antivirus në bllokimin e reklamave dhe në nivelin e serverit.

Përveç vetëm fikjes së internetit, PureVPN ju jep disa parametra shtesë me të cilat mund të shkulni ndërprerësin e vrasjes. Pas një rënie të lidhjes, ju mund ta keni klientin të përpiqet të lidhet automatikisht me VPN në vend që ta bëni këtë me dorë. Unë zbuloj se e aktivizoj këtë veçori mjaft shpesh. Sa më pak babagjysh duhet të bëj, aq më mirë.

Një tjetër mundësi lejon të shkaktojë shkrepësen e ndërprerës edhe nëse shkëputeni nga VPN me dorë. Edhe kjo mund të jetë mjaft e dobishme. Në thelb ju pengon të fikni VPN aksidentalisht ndërsa bëni akoma diçka të rëndësishme.

Ju lehtë mund të ndryshoni të gjitha cilësimet e mësipërme në klientin e PureVPN.

Vendndodhja e kaloni në internet vrasës në aplikacionin e klientit PureVPN

Infrastruktura e mençur, PureVPN ka serverë në 131 vende të botës. Kjo i bën ata më të mirët nga më të mirat për diversitetin gjeografik. Performanca e atyre serverëve është gjithashtu e drejtë atje falë një cikli të azhurnimeve të fundit. Pra, nëse ju pëlqen të transmetoni video 4K ose jeni një shkarkues i rëndë, ju jeni në duar të shkëlqyera.

PureVPN është një nga VPN më të vjetra dhe më të popullarizuara përreth. Ata ofrojnë në të gjitha frontet dhe janë një ofrues me të cilin thjesht nuk mund të gabosh.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera
 • Rrjet i madh serverash (131 vende)
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer dhe mbi 70 shërbime të tjera streaming
 • Kombinohet me mbi 50 pajisje dhe platforma
 • Verifikuar në mënyrë të pavarur ofruesi VPN i log logave të pavarura
 • Opsion i përkushtuar IP
 • Vlera të mëdha
Cons
 • Aplikacionet mund të përdorin pak më shumë polish
 • Disa probleme të ndërlidhjes me ndërprerje

Cyberghost

Logoja e CyberGhost

Kur bëhet fjalë për privatësinë, disa shërbime të tjera i bëjnë gjërat më mirë sesa CyberGhost. Ata kanë encryption të fortë, një politikë të rreptë mos-logging, dhe funksionojnë jashtë një vendi miqësor për privatësinë. Atëherë ka kuptim vetëm që një ndërprerës i vrasjes është i disponueshëm si një rast i vetëm për të gjitha ato tipare të shkëlqyera të anonimitetit.

Ndërprerësi i vrasjes i përfshirë në programin e CyberGhost është gjithmonë i ndezur (kështu që asnjë fotografi ku nuk mund ta gjeni). Për shumicën dërrmuese të përdoruesve, kjo është një gjë e mirë. Karakteristika funksionon, dhe funksionon mirë.

Nëse, megjithatë, ju jeni më shumë një përdorues i energjisë VPN, mund të ketë situata në të cilat dëshironi të fiket. Në këtë rast, do të duhet të shikoni në një nga ofruesit e tjerë.

CyberGhost jep në të gjitha frontet e tjera gjithashtu. Ata kanë shumë servera për ju që të zgjidhni nga përhapja në të gjithë globin. Ky VPN gjithashtu ofron shpejtësi të shkëlqyera të shkarkimit dhe vjen me mbështetjen e klientit që shumë të tjerë duhet të shikojnë si një shembull për të bërë gjërat siç duhet.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

Ju lutemi vini re se lista e shkurtër e mësipërme është, natyrisht, në asnjë mënyrë ekskluzive. Ata janë vetëm ofruesit e mi të preferuar personal që zbatojnë këtë funksionalitet. Shumë VPN të tjerë bëjnë gjithashtu. Për shembull, ExpressVPN ka një ndërprerës vrasës gjithashtu. Kështu veproni me Hyrjen në Internet dhe VyprVPN.

Mundësimi i Monitorimit të Lidhjes

Pasi të regjistroheni me një ndërprerës VPN për vrasjen në internet, hapi tjetër është të siguroheni që funksioni të jetë aktivizuar. Mënyra për ta bërë atë do të ndryshojë në varësi të softuerit të ofruesit tuaj VPN.

Në pjesën më të madhe, aktivizimi ose çaktivizimi i killswitch thjesht do të jetë i disponueshëm në menunë e cilësimeve të softverit VPN. Providerdo ofrues me vlerë kripën e tij do të ketë udhëzime specifike se si ta gjeni.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të gjesh cilësimin përpara se të përdorësh VPN për herë të parë. Jo të gjithë ofruesit e aktivizojnë funksionin si parazgjedhje.

Si të provoni një VPN Kill Switch

Në kushte normale, mund të jetë e vështirë të provoni një ndërprerës të internetit. Me të vërtetë, mënyra më e mirë është të përdorni VPN dhe të prisni një ndërprerje. Thënë kjo, ekzistojnë disa mënyra të thjeshta me të cilat mund të përpiqeni të detyroni tiparin të nxisë.

Të dy mënyrat përfshijnë transmetimin e videos.

Lidhuni me VPN dhe drejtohuni tek Netflix, YouTube ose ndonjë shërbim tjetër i madh i rrjedhës sipas dëshirës tuaj. Pasi të jeni atje, filloni të transmetoni një video me cilësinë më të lartë të mundshme.

Tjetra, shkëputni menjëherë lidhjen tuaj Wi-Fi ose me tel. Meqenëse shpejtësia është thelbësore, kjo e fundit është një zgjedhje më e mirë.

Ndërprerja e shkurtër duhet të bëjë që VPN të shkëputet dhe të përpiqet të lidhet përsëri. Kur shkëputet, videoja që po luani duhet ose të ndalojë ose të përpiqet të bëjë buffer. Nuk duhet të rikuperohet derisa të shihni që VPN është rikthyer përsëri.

Përndryshe, disa ofrues të VPN lejojnë që çelsat e tyre të vrasin të funksionojnë në një modalitet për aplikim. Me fjalë të tjera, kur funksioni shkakton, ai mbyll aplikimet që janë duke përdorur internetin në vend që të bllokojnë sistemin tuaj të lidhjes.

Në këtë rast, pasi të keni përsëritur udhëzimet e videos të dhëna më lart, shfletuesi i internetit që po përdorni për të transmetuar duhet të mbyllë momentin kur lidhja VPN bie. Nëse kjo ndodh, killswitch juaj është duke punuar. Nëse nuk ndodh, diçka nuk është në rregull.

Shkaqet kryesore të shkëputjes së VPN-së

Edhe pse një ndërprerës do të ndihmojë në ruajtjen e intimitetit tuaj në rast të problemeve VPN, gjëja më e mirë për të bërë është të minimizoni nevojën që ajo të ndizet në radhë të parë.

Kur të kuptoni se çfarë mund të bëjë që një VPN të dalë jashtë, atëherë mund të përpiqeni të lehtësoni sa më shumë ata faktorë. Tre shkaqet më të zakonshme të shkëputjeve VPN janë si më poshtë.

Kushtet e rrjetit

Më shpesh sesa jo, problemet me stabilitetin e VPN gjurmohen në çështjet që prekin lidhjen themelore të internetit. Gjërat si forca e dobët e sinjalit Wi-Fi çojnë në pako të dhëna të rëna, të cilat përfundimisht çojnë në shkëputje të VPN.

Zgjidhja është e thjeshtë. Ose lëvizni më afër burimit Wi-Fi ose kaloni në një lidhje me tel.

Përtej rrjetit tuaj lokal, bllokimet dhe humbja e paketave në rrugën e internetit midis shtëpisë tuaj dhe serverit VPN mund të shkaktojnë probleme gjithashtu. Këto lloj çështje janë, për fat të keq, plotësisht jashtë kontrollit tuaj.

Në këtë rast të dytë, e vetmja mundësi që keni është të provoni dhe të ndryshoni rrugën që marrin të dhënat tuaja. Ju mund ta bëni këtë duke u lidhur me një server të ndryshëm VPN.

Cilësimet e kriptimit

Shumica e ofruesve të VPN ofrojnë nivele të ndryshme të kriptimit për të zgjedhur. Sa më i lartë dhe më i sigurt kriptimi, aq më shumë fuqi përpunuese ka nevojë.

Lidhjet VPN mund të bëhen të paqëndrueshme për shkak të mungesës së fuqisë përpunuese të nevojshme për të trajtuar kriptimin. Ose serveri ose pajisja juaj (ose të dy) mund të kenë vështirësi të merren me pjesën e sipërme të nevojshme për nivele më të larta.

Nëse dyshoni se është rasti, thjesht zbrisni kriptimin në një mjedis më të ulët (i cili do të jetë akoma më shumë sesa i mirë për përdorim të përditshëm). Nëse pikat e VPN ndalojnë, ju e gjetët fajtorin tuaj.

Zgjedhja e Protokollit VPN

Shpesh, ofruesit VPN gjithashtu ju lejojnë të kaloni ndërmjet protokollit të lidhjes UDP ose TCP (veçanërisht me OpenVPN). Për qëllimet tona, e vetmja gjë që duhet të kuptoni në lidhje me këto dy cilësime është që lidhjet TCP janë më të qëndrueshme se lidhjet UDP.

Pra, thjesht kalimi nga UDP (i cili tenton të jetë parazgjedhur) në TCP mund të rregullojë pikat tuaja VPN. Vini re, megjithatë, se lidhjet TCP priren të jenë pak më të ngadalta (kjo është arsyeja pse UDP është zakonisht standardi).

Cilësimet e routerit, firewall-it dhe antivirusit

Në disa raste, cilësimet e ruterit, firewall-et dhe programet antivirus mund të ndërhyjnë në një lidhje VPN dhe të bëjnë që ajo të bëhet e dobët.

Mënyra më e lehtë për të kontrolluar nëse ky është rasti është që të çaktivizoni përkohësisht të gjitha zjarrit tuaj dhe programet antivirus. Nëse stabiliteti i VPN përmirësohet, filloni të ri-aktivizoni ato një nga një.

Duke përdorur procesin e eleminimit, duhet të jeni në gjendje të zbuloni se ku qëndron problemi.

Një ofrues i VPN gjithashtu mund të jetë në gjendje t’ju tregojë cilat cilësime specifike duhet të kontrolloni. Mos hezitoni të kontaktoni mbështetjen dhe të kërkoni ndihmë.

Mënyrat e tjera të mbrojtjes kundër pikave të VPN

Happensfarë ndodh në situatën kur mendoni se të kesh ndërprerës VPN kill është një ide e shkëlqyeshme (është), por ofruesi VPN të cilin me kënaqësi e ke përdorur prej vitesh nuk e ka një të tillë? Ka disa aplikime të palëve të treta që mund të ndihmojnë.

VPNetMon

VPNetMon është një zgjidhje falas e cila siguron monitorim të adresave IP dhe, së bashku me të, funksionalitetin e ndërprerës të internetit.

Fotografi e veglës së monitorimit VPNetMon

Për ta përdorur atë, filloni duke specifikuar adresën IP të caktuar në pajisjen tuaj pasi të lidheni me një VPN. Mund të shkoni në një faqe në internet si http://www.whatsmyip.org/ për të zbuluar se çfarë është.

Me IP të specifikuar, hapni të gjithë softuerin e lidhur me internet (si shfletuesin tuaj ose klientin P2P) përmes ndërfaqes VPNetMon.

Nëse në çdo pikë lidhja VPN bie, VPNetMon do të zbulojë një ndryshim të adresës IP. Kjo do të shkaktojë ndërprerësin vrasës dhe do të braktisë të gjithë programin kompjuterik që keni hapur më herët përmes ndërfaqes së tij.

VPN Vëzhgues

E disponueshme në versione falas dhe me pagesë, VPN Watcher punon në të njëjtën mënyrë si VPNNetMon.

Fotografi e mjetit monitorues VPN Watcher

Versioni i paguar, megjithatë, lejon kontrollimin më të shpeshtë të lidhjeve. Kjo zvogëlon shanset për një rrjedhje të konsiderueshme të të dhënave kur lidhja VPN bie.

VPN Watcher gjithashtu mund të kontrollojë një numër të pakufizuar të aplikacioneve të lidhura në internet dhe ka një mundësi për të pezulluar, në vend se të ngushtë, programet kur zbulohet një problem me VPN.

Në fund të fundit

VPN këto ditë janë mjaft të forta, dhe rënia e lidhjeve të vazhdueshme janë përgjithësisht një gjë e së kaluarës. Thënë kështu, ato ende ndodhin herë pas here.

Nëse anonimiteti është një nga shqetësimet tuaja dhe mbajtja private e veprimtarive tuaja në çdo kohë e rëndësishme, një ndërprerës VPN kill është një domosdoshmëri.

VPN me krahasimin e ndërruesit të vrasjeve në internet

ProviderKill SwitchFeaturesCost

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
po
vendet:58
Servers:5645
protokollet:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:6
Logging:Asnjë prerje
Vendodhja:Panama
Plani 1 Muaj:$ 11.95 / month
Plani vjetor:$ 3.49 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Karta krediti (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Tjetër

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
po
vendet:131
Servers:2070
protokollet:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:5
Logging:Data e lidhjes, gjerësia e bandës totale të përdorur
Vendodhja:Hong Kong
Plani 1 Muaj:$ 10.95 / month
Plani vjetor:$ 3.33 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:31 ditë
pagesa:Karta e Kreditit, PayPal, BitCoin, Alipay, Karta Dhuratë Kryesore, CashU, Cryptocurrency tjera, Paymetwall

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
po
vendet:90
Servers:7159
protokollet:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Lidhjet:7
Logging:Pa prerje
Vendodhja:Rumani
Plani 1 Muaj:$ 12.99 / month
Plani vjetor:$ 2.75 / month
Prove falas:po
Kthimi i parave:45 ditë
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Bitcoin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map