Ujian Kelajuan IPVanish

IPVanish menawarkan prestasi dan kekuatan. Kelajuan rangkaian pelayan mereka adalah yang terbaik. Dan pelanggan sangat dikonfigurasi dan dilengkapi dengan ciri. Walaupun tidak tanpa kelemahannya, terutama mengenai kebimbangan pengguna, IPVanish adalah VPN yang patut dipertimbangkan.


Kelebihan
 • Kelajuan pelayan yang sangat baik
 • Banyak pilihan tetapan penyulitan dan ciri privasi
 • Tiada polisi pembalakan
 • Membolehkan mengalir
 • Sehingga 10 sambungan serentak
 • Sokongan pelanggan dapat dicapai melalui e-mel, sembang, dan telefon
Keburukan
 • Berpusat di AS
 • Tidak berfungsi dengan baik dengan Netflix atau BBC iPlayer
 • Jaminan wang dikembalikan 7 hari pendek

Depan dan tengah di laman utama IPVanish adalah tuntutan bahawa mereka adalah VPN terpantas di dunia. Itulah kenyataannya.

Malangnya, berdasarkan ujian kepantasan saya, tuntutan itu tidak tepat dan VPN terpantas tidak.

Oleh itu, IPVanish masih menunjukkan prestasi yang sangat baik dan banyak yang boleh dibanggakan. Kelajuan pelayan UK, misalnya – sangat mengagumkan.

Nombor muat turun sangat baik di seluruh peringkat.

Sekiranya saya harus memilih, saya boleh memanggil Jerman dan Perancis sebagai orang yang kurang baik.

Masih, masing-masing pada 47,12 Mbps dan 41,56 Mbps, sambungan tersebut lebih pantas daripada penstriman video definisi ultra tinggi atau muat turun fail yang agak besar.

Di bahagian muat naik, keadaan kelihatan lebih baik. Dengan purata 54.6 Mbps di lapan lokasi yang saya uji, tidak ada penyedia lain yang lebih baik.

Mungkin IPVanish harus menukar tuntutan laman utama mereka ke VPN yang diikat di dunia untuk muat naik. Maka mereka akan betul.

Dengan itu, berikut adalah keputusan ujian kelajuan IPVanish.

Pelayan Terbaik
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN terbaik IPVanishDengan VPN Hasil ujian kelajuan dasar pelayan terbaik IPVanishTiada VPN
Amerika Syarikat
Hasil ujian kelajuan pelayan IPVanish Unites StatesDengan VPN Hasil ujian kelajuan dasar IPVanish Unites StatesTiada VPN
Inggeris
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish United KingdomDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish United KingdomTiada VPN
Kanada
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish CanadaDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish CanadaTiada VPN
Australia
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish AustraliaDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish AustraliaTiada VPN
Belanda
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish BelandaDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish BelandaTiada VPN
Jerman
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish GermanyDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish JermanTiada VPN
Perancis
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN IPVanish FranceDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar IPVanish FranceTiada VPN

Anda mungkin menyedari perbezaan besar antara ujian kelajuan VPN saya dan jalan masuk tanpa VPN. Itu memang diharapkan.

Saya menjalankan semua ujian saya dengan sambungan internet 500 Mbps ke bawah dan 100 Mbps ke atas. Kedua-duanya adalah kelajuan yang tidak dapat dipadankan oleh pelayan penyedia VPN pengguna.

Maksud menggunakan sambungan yang jauh lebih pantas adalah menunjukkan prestasi pelayan VPN maksimum yang sebenarnya.

Sekiranya, misalnya, saya hanya menaikkan 50 Mbps, peranti saya akan menjadi faktor had untuk kelajuan – kita tidak akan pernah tahu bahawa pelayan IPVanish sebenarnya mampu menghasilkan prestasi yang jauh lebih tinggi.

Mengenai IPVanish

IPVanish ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Mudhook Media, anak syarikat Highwinds Network Group. Syarikat itu memanggil rumah Orlando, Florida.

Sejak hari pertama, IPVanish mulai menjalankan rangkaian pelayan VPN yang dimiliki sepenuhnya. Ini adalah sesuatu yang sangat sedikit dilakukan oleh penyedia dan pastinya membezakan IPVanish daripada persaingan.

Dan, jelas, yang lain memperhatikan sejak, selama bertahun-tahun, IPVanish telah menjadi komoditi panas dan bertukar tangan berkali-kali.

Pada tahun 2017 mereka diambil alih oleh syarikat CDN terkenal Stackpath. Dan pada tahun 2019, syarikat teknologi gergasi j2 Global membeli IPVanish – bersama dengan beberapa penyedia VPN lain yang lebih kecil.

Berkat pelbagai pemerolehan dan peningkatan pembiayaan yang dihasilkan, IPVanish telah dapat dan terus meningkatkan perisiannya dan mengembangkan rangkaiannya – yang terakhir kini merangkumi lebih dari 1400 pelayan di seluruh dunia.

Privasi dan Keselamatan

Salah satu perkara pertama yang ingin diketahui oleh kebanyakan pengguna VPN adalah seberapa baik perkhidmatan mengendalikan privasi dan keselamatan data kita.

Sehubungan itu, IPVanish memegang standard yang sangat tinggi.

Menurut Dasar Privasinya, syarikat ini menawarkan persekitaran pembalakan yang komprehensif:

IPVanish adalah penyedia perkhidmatan VPN zero-log, yang bermaksud bahawa kami tidak menyimpan catatan mengenai sebarang sambungan, lalu lintas, atau data aktiviti sehubungan dengan Perkhidmatan kami.

Secara teori, pernyataan ini menjamin kami tidak dikenali setiap kali kami menyambung ke salah satu pelayan mereka.

Bagaimanapun, dasar seperti itu perlu disokong dengan teknologi terkini. Dan di sana juga, IPVanish tidak mengecewakan.

Secara lalai, IPVanish menggunakan protokol OpenVPN dengan enkripsi 256-bit untuk semua sambungan. Ini adalah pilihan yang cepat dan selamat yang sering digunakan oleh penyedia VPN teratas yang lain.

Perkhidmatan ini juga menggunakan protokol kriptografi canggih untuk pertukaran dan pengesahan kunci, menjadikannya mustahil bagi mana-mana pihak ketiga untuk mengakses dan membaca data yang dihantar.

Untuk mengatasinya, IPVanish menjalankan pelayan DNSnya sendiri. Ini adalah satu lagi lapisan privasi yang menjadikan aktiviti dalam talian anda menjadi lebih sukar untuk dikenal pasti, apatah lagi, meningkatkan prestasi.

Perlu diperhatikan bahawa IPVanish berpusat di Amerika Syarikat, dan dengan demikian, mempunyai kewajiban hukum untuk memenuhi permintaan penegakan hukum yang dibuat dari mereka. Tidak sesuai untuk privasi.

Bagi pihak keselamatan yang sangat peka, lokasi boleh menjadikan perkhidmatan ini bukan permulaan.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa pada tahun 2016, IPVanish dipanggil dan kemudian memberikan data kepada mahkamah AS. Saya membahas isu ini dengan lebih terperinci dalam tinjauan saya, tetapi intinya adalah, insiden itu membuat tuntutan pembalakan mereka menjadi persoalan serius.

Walau bagaimanapun, pemilik semasa mereka – yang mengambil alih syarikat itu setelah kejadian ini – menegaskan bahawa walaupun mereka tidak dapat mengesahkan apa yang berlaku sebelum mereka membeli IPVanish, mereka tetap berpegang pada dasar pembalakan sifar semasa dan berjanji untuk menjaganya dengan segala kos.

ciri-ciri

Selain kecepatan, privasi, dan keamanan yang sangat baik, ada sejumlah fitur lain yang cenderung kita cari dalam VPN.

Pelanggan yang mudah digunakan dan mantap pasti menjadi keharusan, dan aplikasi IPVanish pasti memberikan.

Perisian mereka berfungsi dengan sangat baik dan serasi dengan pelbagai komputer dan peranti. Ini termasuk:

 • Peranti Windows (PC, tablet, telefon)
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • TV Api Amazon
 • Linux
 • Buku Chrome
 • Beberapa penghala

Pada dasarnya, jika peranti menyambung ke internet, ada peluang yang sangat baik untuk menggunakan IPVanish dengannya.

Untuk keserasian yang lebih besar, pelanggan IPVanish menawarkan beberapa pilihan protokol alternatif. Mereka bahkan akan membiarkan anda menggunakan sambungan PPTP.

PPTP adalah standard enkripsi berusia puluhan tahun dan dikompromikan secara menyeluruh, tetapi cepat dan dilengkapi dengan hampir setiap peranti yang bersambung dengan internet yang dihasilkan hari ini.

Pada akhirnya, penggunaan PPTP tidak digalakkan, tetapi, sedikit sebanyak, lebih baik daripada tidak ada perlindungan sama sekali.

Ciri lain yang banyak dicari oleh kita adalah sokongan BitTorrent. Di sana juga, IPVanish menyampaikan. Sebenarnya, memandangkan keputusan ujian kelajuan mereka yang sangat baik, ini adalah pilihan yang bagus untuk muat turun fail yang besar.

Ciri-ciri lain yang ada dan diperhitungkan termasuk suis kill terbina dalam – untuk melindungi anda sekiranya berlaku penurunan sambungan VPN – serta pengesanan kebocoran DNS dan IPv6.

Sekatan IPVanish

Walaupun IPVanish tidak mempunyai banyak halangan, ada beberapa perkara yang perlu disebutkan.

Pertama, perkhidmatan ini tidak menyokong sambungan ke rangkaian Tor.

Sebilangan besar daripada kita tidak perlu menggunakan Tor dan VPN pada masa yang sama, dan ini adalah gabungan yang akan melambatkan kelajuan sambungan dengan ketara.

Tetapi, jika anda ingin membina pendekatan keselamatan data berlapis, batasannya harus diingat.

Sokongan Netflix yang lemah

Untuk streamer di antara kita, IPVanish tidak berfungsi dengan Netflix – sekurang-kurangnya tidak begitu baik.

Jangan salah faham. Kelajuan pelayan lebih daripada cukup pantas untuk menyokong streaming definisi tinggi. Masalahnya ialah IPVanish tidak hebat membuka kunci kandungan yang disekat geo.

Ini adalah salah satu kelemahan VPN yang mungkin dimiliki oleh pelayannya. Kecuali mereka mengambil langkah khas, ini menjadikan alamat IP mereka sebagai sasaran mudah untuk disekat oleh perkhidmatan seperti Netflix.

Terdapat beberapa pelayan ganjil yang mungkin memberi anda akses, tetapi mereka hanya sedikit. Ini adalah salah satu kes di mana IPVanish adalah pilihan yang buruk, terutamanya kerana terdapat banyak VPN lain yang berfungsi dengan Netflix untuk memilihnya.

Sokongan pengguna

Tidak kira seberapa baik perisian mereka, boleh dipercayai perkakasan mereka, dan cepat menghubungkannya, tidak ada perkhidmatan VPN yang kebal terhadap masalah. Tetapi, apabila ada masalah, IPVanish menyokong anda.

Pada masa lalu, IPVanish mempunyai reputasi kerana memberikan sokongan pelanggan yang agak kurang memuaskan. Respons langsung hanya boleh didapati melalui e-mel, dan masa respons selama dua hari hampir diberikan.

Akhir-akhir ini, bagaimanapun, IPVanish telah mengubah keadaan.

Sokongan sembang masa nyata kini tersedia melalui laman web IPVanish.

Mereka juga telah menurunkan rata-rata masa balasan sokongan e-mel mereka menjadi 24 jam lebih cepat, dengan jawapan dua jam agak biasa.

Laman web ini juga menawarkan sebilangan besar artikel bermanfaat dan panduan penyelesaian masalah yang dapat membantu anda mengetahui masalah anda sementara anda menunggu jawapan.

Dan jika, apabila semua yang dikatakan dan dilakukan, anda masih tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, IPVanish mempunyai jaminan pembayaran balik 7 hari penuh. Apa pun alasan anda, jika itu yang anda mahukan, anda boleh mendapatkan kembali wang anda.

Lokasi Pelayan

Selain pantas, rangkaian IPVanish juga cukup besar. Senarai pelayan kini merangkumi 1437 titik akhir di 77 lokasi dan 53 negara.

Tidak, rangkaian tidak akan memenangi anugerah untuk ukuran.

Tetapi, setiap lokasi yang mungkin ingin dihubungkan oleh 99% pengguna VPN kita ada di sana. Dan jangan lupa bahawa IPVanish juga memiliki semua perkakasan mereka.

Secara kritikal, rangkaian IPVanish adalah rangkaian global tier-1, yang bermaksud pelayan mempunyai akses langsung ke setiap penyedia tulang belakang internet di dunia.

Akses ke tulang belakang internet diterjemahkan kepada had had pengeluaran yang tidak berubah, yang seterusnya menghasilkan hasil ujian kelajuan IPVanish yang sangat baik yang telah kita lihat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me