Ujian Kelajuan Surfshark

Jarang sekali melihat syarikat VPN baru menjadi pesaing yang serius secepat yang dilakukan oleh Surfshark. Tetapi, apabila anda mulai dari awal dengan dasar privasi yang benar-benar kedap udara, pelanggan yang bersih dan mudah digunakan, dan menyandarkannya dengan rangkaian pelayan global bersaiz baik yang menawarkan prestasi dan sokongan streaming yang sangat baik, sudah waktunya untuk semua orang mengambil notis.

Kelebihan
 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik tanpa pembalakan
 • Prestasi pelayan yang hebat
 • Nyahsekat Netflix, BBC dan banyak lagi
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Sambungan serentak tanpa had
 • Sokongan Torrenting
 • Mahal
Keburukan
 • Kelajuan tidak konsisten di beberapa lokasi
 • Sokongan pelanggan yang agak perlahan

Ujian Kepantasan

Bila-bila masa saya tidak melihat penyedia VPN menyebutkan kelajuan di laman utama mereka, itu sedikit membimbangkan saya. Bagaimanapun, membuat tuntutan prestasi yang berlebihan adalah apa yang dilakukan oleh semua VPN. Berusaha untuk tidak menarik perhatian untuk mempercepat pengakuan bahawa perkara-perkara tidak begitu baik?

Dalam kes Surfshark, itu sama sekali tidak berlaku.

Dengan ujian kelajuan saya menunjukkan muat turun 80 Mbps yang konsisten untuk semua kecuali satu lokasi, jika ada, Surfshark semestinya menarik perhatian kepada nombor mereka. Menyemak senarai VPN terpantas saya, ini pasti merupakan keputusan peringkat teratas.

Angka-angka kelihatan sedikit lebih buruk dengan kelajuan muat naik di mana lebih daripada beberapa lokasi dapat menggunakan sedikit peningkatan. Tetapi, mereka masih sangat dihormati.

Dan membicarakan memerlukan peningkatan (dan banyak daripadanya), jumlah naik dan turun Australia keduanya cukup buruk. Saya akan menguji semula tidak lama lagi dengan harapan dapat melihat kelajuan yang lebih baik. Tetapi, buat masa ini, jika itu adalah negara yang ingin anda sambungkan, anda mungkin ingin melihat NordVPN (yang prestasinya ke bawah adalah sangat baik).

Walaupun begitu, selain satu pengecualian yang mencolok, hasil ujian kelajuan pepejal dari Surfshark.

Sebelum mendapatkan hasil tersebut, hanya satu penjelasan ringkas. Saya menjalankan sambungan internet yang cukup pantas, jauh lebih pantas daripada yang dapat dipadankan oleh pelayan VPN mana pun. Ini bermaksud nombor yang anda lihat untuk lokasi tertentu secara teorinya adalah jumlah maksimum yang dapat anda harapkan darinya. Mereka tidak dibatasi oleh kelajuan sambungan saya sendiri.

Sekiranya internet anda lebih lambat daripada jumlah maksimum, anda akan melihat bilangan yang lebih rendah. Tidak ada jalan penyelesaiannya.

Dengan sedikit peringatan, berikut adalah keputusan ujian kelajuan Surfshark untuk tujuh lokasi yang paling popular dengan pengguna VPN kami. Saya juga memasukkan apa yang pelanggan anggap sebagai pelayan terbaik saya (dan mungkin paling pantas) untuk disambungkan.

Pelayan Terbaik
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN terbaik SurfsharkDengan VPN Hasil ujian kelajuan dasar pelayan terbaik SurfsharkTiada VPN
Amerika Syarikat
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark Unites StatesDengan VPN Hasil ujian kelajuan dasar Surfshark Unites StatesTiada VPN
Inggeris
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark United KingdomDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar Surfshark United KingdomTiada VPN
Kanada
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark CanadaDengan VPN Hasil ujian kelajuan dasar Surfshark CanadaTiada VPN
Australia
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark AustraliaDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar Surfshark AustraliaTiada VPN
Belanda
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark BelandaDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar Surfshark BelandaTiada VPN
Jerman
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark JermanDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar Surfshark JermanTiada VPN
Perancis
Hasil ujian kelajuan pelayan VPN Surfshark FranceDengan VPN Keputusan ujian kelajuan dasar Surfshark FranceTiada VPN

Mengenai Surfshark

Surfshark adalah pendatang baru yang relatif ke pasaran VPN, tetapi, seperti yang saya bahas secara terperinci dalam ulasan penuh saya, sudah banyak yang disukai mengenai perkhidmatan ini.

Sebagai permulaan, Surfshark berpusat di Kepulauan Virgin Britain, yang merupakan wilayah autonomi tanpa undang-undang penyimpanan data untuk perkhidmatan VPN (atau yang lain, dalam hal ini). Itu adalah berita baik untuk privasi.

Syarikat ini juga telah membuat kemajuan besar dalam menawarkan berbagai macam dukungan perangkat, harga yang kompetitif, keamanan dan privasi yang sangat baik, dan berbagai fitur yang mudah digunakan.

Mereka adalah pendatang baru VPN yang tegas, dengan jelas berkomitmen untuk menyampaikan semua yang anda harapkan dari perkhidmatan terkemuka, dan sangat baik untuk mencabar pesaing mereka yang lebih besar.

Privasi dan Keselamatan

Sekiranya anda sedang mencari VPN yang menawarkan privasi dan keselamatan yang sangat baik, Surfshark patut dilihat.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, mereka berpusat di Kepulauan Virgin Britain. Dengan demikian, mereka kebal terhadap kemungkinan permintaan data dari pihak berkuasa dalam atau luar negara.

Di atas semua itu, Surfshark mengikuti kebijakan tanpa pembalakan yang ketat dan tidak menyimpan sebarang data anda di luar alamat e-mel dan kata laluan akaun yang disulitkan. Mereka bahkan membenarkan anda membayar perkhidmatan tersebut menggunakan cryptocurrency, dan seterusnya menganonimkan penggunaannya.

Dari sudut privasi dan keselamatan operasi, Surfshark juga berada di atas dan di luar untuk melindungi anda daripada mendedahkan data atau aktiviti internet anda kepada sesiapa sahaja, pada bila-bila masa.

Inti usaha mereka bermula dengan enkripsi standard AES 256-bit canggih. Itu adalah standard yang dianggap tidak dapat dipecahkan dengan teknologi masa kini.

Sistem ini juga menggunakan hash pengesahan SHA512 dan pertukaran kunci DHE-RSA 2048-bit dan PFS yang melindungi lebih jauh setiap peringkat sambungan VPN.

Oleh kerana Surfshark adalah perkhidmatan pelbagai platform, mereka menawarkan enkripsi mereka dalam dua versi protokol: OpenVPN dan IKEv2.

Kedua-dua piawaian tersebut dianggap terbaik, dan memastikan bahawa Surfshark dapat memperluas perlindungannya kepada hampir semua peranti yang tersambung ke internet yang dibina dalam dua puluh tahun terakhir.

Sekiranya anda adalah orang yang sangat prihatin mengenai keselamatan, Surfshark bahkan membolehkan anda beroperasi dalam mod multi-hop (kadang-kadang dikenali sebagai VPN berganda), menyampaikan data anda melalui lebih dari satu pelayan VPN untuk lapisan keselamatan dan privasi tambahan.

Intinya adalah, Surfshark serius melindungi anda dalam talian. Mereka baru-baru ini menjalani audit keselamatan bebas untuk membuktikannya. Semoga berjaya bagi sesiapa yang cuba menggodam atau mengatasi sistem perlindungan berlapis yang telah mereka laksanakan.

ciri-ciri

Dibangun dari bawah hingga praktis dan selengkap mungkin, Surfshark menawarkan pelbagai ciri yang menjadikannya sesuai untuk semua jenis pengguna VPN.

Yang terkenal termasuk:

 • Suis Pembunuh Terbina Dalam

  Pelanggan Surfshark akan mematikan internet anda jika VPN jatuh atau disusupi. Ia berlaku.

  Suis kill menghalang anda menghantar atau menerima data secara tidak sedar melalui sambungan internet standard anda. Ia membantu menjaga privasi dan keselamatan anda setiap masa.

 • Pelayan DNS Peribadi dan Perlindungan Kebocoran

  Surfshark mengendalikan pelayan DNSnya sendiri (yang tidak menyimpan log resolusi nama), dan perisian klien memaksakan penggunaannya semasa anda bersambung. Ini adalah ciri penting. Pencarian DNS dapat mendedahkan aktiviti internet anda kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akses ke pelayan DNS yang anda gunakan.

  Contohnya, jika anda menggunakan VPN dengan pelayan DNS yang disediakan oleh ISP, ISP akan tetap mengetahui setiap laman web yang telah anda cuba akses, walaupun trafik anda sendiri dienkripsi setiap saat.

 • Mod Penyamaran

  Perkhidmatan VPN Surfshark menawarkan fitur yang dikenali sebagai Camouflage Mode, yang menyamarkan lalu lintas VPN sebagai lalu lintas web biasa. Itu dapat membantu ketika berusaha menghindari pendarahan atau penyekat oleh ISP.

  Ini juga dapat membantu anda mengatasi rezim penapisan internet yang kompleks seperti yang terdapat di China atau Iran.

 • MultiHop

  Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Surfshark menyokong menyebarkan data anda melalui beberapa pelayan VPN. Melakukannya akan meningkatkan lagi nama dan keselamatan anda.

Berita terbaik mengenai senarai panjang fitur Surfshark ialah mereka menawarkan sokongan untuk hampir semua peranti yang anda bayangkan, termasuk:

 • Peranti Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • FireTV
 • Linux
 • Sokongan SmartDNS untuk Xbox, PlayStation, dan mana-mana peranti lain yang membolehkan tetapan DNS yang ditentukan pengguna
 • Pemalam penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox

Surfshark juga mengalu-alukan pelayan mereka BitTorrent dan klien perkongsian fail P2P yang lain dan bahkan membolehkan anda menyahsekat perkhidmatan mengukus kawasan seperti Netflix.

Seperti yang dapat anda ketahui dengan senarai lengkap ini, Surfshark nampaknya melakukan yang terbaik untuk tidak meninggalkan usaha kami untuk pengguna VPN.

Sekatan

Berbanding dengan senarai panjang ciri yang ditawarkan oleh Surfshark, senarai larangan mereka sangat tipis. Sebenarnya, mereka tidak membatasi penggunaan perkhidmatan mereka, melampaui larangan standard aktiviti haram, yang akan melanggar Syarat Perkhidmatan Surfshark.

Surfshark juga memberikan peringatan kepada pengguna mengenai penyalahgunaan sambungan peranti tanpa had mereka, yang bertujuan untuk mencegah penjual semula dan perkongsian akaun lain yang tidak dibenarkan..

Tetapi, di luar sekatan sederhana dan standard tersebut, Surfshark memberi anda kebebasan untuk mengetahui apa yang anda gunakan dan bagaimana anda menggunakannya.

Sokongan pengguna

Oleh kerana tidak ada perkhidmatan VPN yang dapat beroperasi setiap saat tanpa gangguan atau kesulitan teknikal, perkhidmatan pelanggan sangat penting bagi kita semua, tidak kira seberapa hebatnya teknologi kita. Surfshark telah membuat kita dilindungi di sana juga.

Mereka menawarkan sokongan langsung 24/7 melalui sembang atau e-mel, dengan kebanyakan e-mel mendapat sambutan dalam masa dua jam.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa bahagian bantuan diri dalam talian Surfshark tidak begitu menyeluruh. Namun, itu tidak masuk akal untuk perkhidmatan yang agak baru, dan saya menjangkakan ia akan bertambah baik dari masa ke masa.

Untuk memastikan semua pengguna baru berpuas hati, Surfshark juga memberi anda percubaan percuma mengenai perkhidmatan mereka dalam bentuk polisi pengembalian wang tanpa gangguan selama 30 hari..

Untuk membatalkannya pada bila-bila masa dalam tempoh tersebut, anda hanya perlu menghubungi sokongan pelanggan melalui sembang langsung atau pautan e-mel yang disediakan di laman web Surfshark. Biarkan mereka tahu bahawa anda mahukan pembayaran balik dan, dengan syarat anda tidak melakukan apa-apa untuk melanggar syarat perkhidmatan, anda akan mendapatkan wang anda kembali di tempat.

Semasa mendaftar, pastikan untuk memanfaatkan salah satu kod kupon Surfshark juga. Dengan cara itu, jika anda memutuskan untuk mengekalkan perkhidmatan ini, anda hanya akan dikenakan biaya $ 1,99 sebulan. Itu harga yang tidak dapat disentuh oleh penyedia VPN lain dari kaliber ini.

Lokasi Pelayan

Bagi kita yang lebih cenderung secara teknikal, atau sesiapa yang cuba menggunakan VPN untuk mendapatkan sekatan geo kandungan atau perkhidmatan, jumlah dan lokasi pelayan penyedia adalah masalah besar. Sebagai pendatang baru dalam industri ini, anda mungkin menjangkakan bahawa Surfshark akan sedikit ketinggalan di kawasan ini.

Tetapi, sekali lagi, mereka kelihatan berada di depan kurva. Semasa saya menulis ini, rangkaian Surfshark terdiri daripada lebih dari 1040 pelayan yang tersebar di 63 negara, dari Albania hingga Vietnam dan di mana sahaja. Dengan penyebaran geografi seperti itu, saya bertaruh anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari pelayan di lokasi yang anda perlukan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map