Dvojni VPN in kako nastaviti verigo VPN |


Kaj je dvojna povezava VPN?

Čeprav ime lahko pomeni, da hkrati uporabljate 2 VPN, to običajno ni tako, razen če z dvema različnima ponudnikoma VPN nastavite dvojno povezavo VPN. Običajno je dvojna povezava VPN, če hkrati uporabljate dva strežnika VPN.

Kako deluje dvojni VPN?

V bistvu, namesto, da vaš promet in spletne podatke enkrat zavaruje en strežnik VPN, ga dvakrat zavarujeta dva strežnika VPN.

Zdi se, da mnogi mislijo, da dvojna povezava VPN pomeni, da bi jih na primer namesto šifriranja AES-256 zaščitili s šifriranjem AES-512. Čeprav ni povsem pravilno, to ni preveč daleč od resnice.

Namesto da se enaka raven šifriranja sam podvoji, se ji doda še ena raven šifriranja. Običajno bi vaš spletni promet dosegel splet po prehodu skozi strežnik VPN.

Z dvojno povezavo VPN vaš promet preide en strežnik VPN, nato pa se preusmeri prek drugega strežnika VPN in šele po tem vaše zahteve za povezavo dosežejo internet.

Če želite bolje razumeti, kako deluje dvojni VPN, je tu preprost pregled postopka povezave:

Dvojni VPN

Na splošno je vaš spletni promet še enkrat šifriran, dešifriran, ponovno šifriran in dešifriran, preden doseže svetovni splet. Nato poteka isti postopek, preden podatki, ki ste jih zahtevali, dosežejo vašo napravo.

Tudi z dvojno povezavo VPN se vaš resnični naslov IP dvakrat prikrije, namesto samo enkrat, saj se skrije za dva naslova strežnika.

Ali lahko hkrati uporabljate več VPN-jev?

Da, pravzaprav niste omejeni na samo dve istočasni VPN povezavi. Lahko imate več VPN povezav hkrati. Ko to storite, se ne imenuje več dvojna VPN povezava, temveč VPN veriženje, VPN kaskadno ali večhoplovno VPN (od prometa se skoči na več strežnikov).

VPN veriženje

Namesto, da vaš promet poteka prek dveh strežnikov VPN, lahko na primer preide skozi tri ali štiri strežnike. Vsak strežnik ponuja dodatno plast šifriranja in v mešanico doda še en naslov IP, kar še dodatno zaščiti vašo spletno identiteto.

Prednosti dvojnih VPN povezav

Večina ugodnosti, o katerih bi morali vedeti, vključuje večjo raven internetne varnosti in zasebnosti.

Na splošno so tukaj posebne prednosti uporabe dvojne VPN povezave:

  • Drugi strežnik VPN, s katerim se povežete, ne bo vedel, kakšen je vaš resnični naslov IP, saj bo videl samo naslov prvega strežnika VPN.
  • Vaš spletni promet in podatki so dvakrat šifrirani (ali več, če nastavite verigo VPN z več skoki).
  • Povezave med strežniki se lahko izmenjujejo med TCP in UDP, kar vam nudi nekoliko boljšo raven spletne varnosti.
  • Dvojna povezava VPN zmanjšuje tveganje, da boste izpostavljeni napadu prometne korelacije (korelacija med dohodnim in odhodnim prometom na strežniku VPN). Kljub temu je pomembno omeniti, da je takšen napad malo verjetno, da se vam bo zgodil kot uporabnik VPN. Še vedno pa je to uporaba dvojne povezave VPN.

Če se odločite tudi za vzpostavitev povezave z več mestno VPN, boste svoje digitalne odtise lahko skrili za več geo-lokacijami (saj uporabljate več kot dva strežnika VPN).

Slabosti dvojnih VPN povezav

“Kaj me mora skrbeti, če uporabljam dvojno povezavo VPN ali verigo VPN?”

Ni veliko, če sem iskren. Glavna in enotna težava pri nastavitvi dvojne povezave VPN ali verige VPN z več storitvami je zmanjšanje hitrosti povezave. Navsezadnje govorimo o tem, da bo vaša povezava potekala prek dveh ali več strežnikov VPN in več postopkov šifriranja hkrati. To bo vplivalo na vašo hitrost interneta.

Nekaj ​​izgube hitrosti lahko preprečite le z uporabo strežnikov VPN, ki so vam geografsko blizu, vendar bodo postopki šifriranja, dešifriranja in ponovnega šifriranja še vedno verjetno upočasnili vašo spletno hitrost.

Zdaj obstaja veliko stvari, ki vplivajo na hitrost VPN-ja, zato če želite o tem izvedeti več, si oglejte ta vodič, ki smo ga napisali na to temo. Glavna ideja je, da bi morali pričakovati nekaj izgube v zmogljivosti, če vzpostavite dvojno ali multihop VPN povezavo.

Če imate predstavo o 100 Mb / s, bi lahko s štirimi skoki VPN hitrost prenosa znižala na približno 25 Mbps (pod pogojem, da imate stabilno internetno povezavo in napravo, ki ni preveč zastarela, seveda).

Poleg tega je dvojna ali verižna VPN povezava običajno dražja od navadne. Ne glede na to, ali govorimo o ponudniku VPN, ki ponuja vgrajene dvojne ali verižne VPN povezave, ali pa samo uporabljamo več strežnikov različnih ponudnikov, boste na koncu plačali več denarja.

Kako verižiti VPN

Obstaja veliko načinov, kako lahko nastavite dvojno VPN ali verižno VPN povezavo. Po naši raziskavi so to najboljše možnosti:

1. Doublehop VPN-ji

Doublehop VPN je ponavadi funkcija, ki jo ponujajo nekateri ponudniki VPN. Ko se povežete z določenim strežnikom VPN, je vaša povezava takoj povezana z drugim strežnikom in šele potem vaše zahteve dosežejo splet.

Tako bi bil na primer primer povezave Doublehop VPN ponudnik, ki ponuja povezavo Kanada-ZDA. Ko se povežete s kanadskim strežnikom VPN, se vaš promet nato prek ameriškega strežnika pošlje na internet.

Povezave so na splošno statične, kar pomeni, da ne morete izbrati, katere strežnike VPN boste uporabljali v dvojni povezavi VPN.

2. Samonastavljive Multihop VPN povezave

Te povezave so v osnovi kaskadne VPN, vendar vam ponudnik VPN omogoča, da jih konfigurirate znotraj odjemalca VPN. V bistvu lahko izberete, kateri strežniki želite biti del kaskade VPN.

Skupno število hmeljev je odvisno od tega, kaj ponuja ponudnik VPN, standard pa je do štiri hmelje VPN strežnika.

Upoštevajte, da imajo ponudniki VPN, ki ponujajo takšne funkcije, ponavadi cenovne naročnine.

3. Nastavitev usmerjevalnika + VPN-jeve povezave

Relativno enostaven način za vzpostavitev dvojne povezave VPN je konfiguriranje storitve VPN na usmerjevalniku in nato namestitev odjemalca VPN v eno od vaših naprav (na primer na vaš mobilni telefon).

Chain VPNs Router Setup

Tako boste vsakič, ko boste doma povezali internet z omenjeno napravo, uporabljali dvojno povezavo VPN, saj bo vaš promet najprej šel skozi strežnik VPN, konfiguriran na vašem usmerjevalniku, nato pa prek drugega VPN strežnika, na katerega se povežete prek stranka.

4. Razširitev brskalnika + VPN-jeve povezave

Če vaš ponudnik VPN poleg odjemalca ponuja proxy brskalnika, jih lahko združite v eno povezavo. Ideja je, da se najprej povežemo s strežnikom VPN prek odjemalca, nato pa še na enega prek razširitve brskalnika.

Upoštevajte, da če to storite, ne boste ravno dobili dvojne povezave VPN, saj je večina razširitev VPN proxy (ki se razlikujejo od VPN-jev), kar pomeni, da namesto tega dobite povezavo proxy VPN +. Kljub temu smo se odločili, da to metodo dodamo na seznam, saj je še vedno dober način, da svojo geo lokacijo skrijete za dvema različnima strežnikoma hkrati.

Če to načrtujete, priporočamo, da se držite uradnih razširitev, ki jih nudijo zanesljivi, plačani ponudniki VPN. Čeprav je na spletu veliko brezplačnih, samostojnih posrednikov brskalnika, jih ni resnično varno uporabljati. Tovrstne razširitve so bile že prej ugotovljene kot stvari, na primer prodaja pasovne širine uporabnika ali puščanje uporabniških IP naslovov.

5. Host Machine + Virtual Machine

Ideja je dokaj preprosta, toda nastavitev vsega je lahko nekoliko zapletena, če niste seznanjeni s konceptom virtualnega stroja.

V bistvu uporabljate storitev, kot je VirtualBox (brezplačna) za namestitev virtualnega operacijskega sistema v vaš obstoječi operacijski sistem (na primer, da je Windows XP praktično nameščen v sistemu Windows 7).

Ko končate s postopkom namestitve, konfigurirate odjemalca VPN v virtualnem stroju. Nato najprej zaženete VPN na gostiteljskem stroju (vaš glavni operacijski sistem), nato pa v virtualnem stroju zaženete drugega odjemalca VPN.

Edina pomanjkljivost te metode je, da potrebujete razmeroma zmogljiv sistem, ki zmore večkratne postopke šifriranja in dešifriranja VPN-ja ter sam virtualni stroj.

Seveda lahko dejansko postavite drug virtualni stroj znotraj obstoječega navideznega stroja, da trenutno dvojno povezavo VPN pretvorite v trojno povezavo VPN (in tako naprej), vendar bi to lahko povzročilo večji znesek virov vašega sistema.

6. VPN veriga z različnimi ponudniki

V tem primeru nastavite verigo VPN z več kot enim ponudnikom VPN, pri čemer uporabite strežnik VPN iz vsakega. Skupno število ponudnikov je odvisno od tega, ali želite samo dvojni VPN ali multihop VPN z do štirimi hmelja ali več.

Glede tega, kako na ta način verižiti VPN, lahko v veliki meri uporabite katero koli od zgoraj omenjenih možnosti.

Na primer, lahko na usmerjevalniku nastavite storitev VPN od enega ponudnika, v prenosnik namestite odjemalca VPN drugega ponudnika in nato v virtualnem stroju na prenosnem računalniku zaženete drugega odjemalca drugega ponudnika VPN..

Seveda bo ta metoda precej draga, saj boste morali plačati za ločene naročnine.

Za zaščito povezav potrebujete zmogljiv VPN?

Če želite vzpostaviti verigo VPN s strežniki več ponudnikov, vas bo CactusVPN pokril s hitrimi svetovnimi strežniki, ki imajo vse neomejene pasovne širine.

Vsak posamezen strežnik je zaščiten z AES šifriranjem višjega cenovnega razreda, tako da ste lahko prepričani, da bo vaša povezava varna in zdrava, ko bo šla skozi naš strežnik. Poleg tega lahko izberete, kateri protokol VPN naj uporabljate (ponujamo zelo varne protokole, kot so SoftEther in OpenVPN) in ne hranimo nobenih dnevnikov.

Poleg vsega tega ponujamo uporabnikom prijazne aplikacije za najbolj priljubljene platforme.

Aplikacija CactusVPN

Izkoristite prednost naše brezplačne preizkušnje

Če želite zagotoviti, da bo naša storitev izpolnila vse vaše potrebe, preden izberete naročninski načrt, lahko najprej 24 ur brezplačno preizkusite vožnjo naše storitve VPN – podrobnosti o kreditni kartici niso potrebne.

In to še ni vse – ko postanete uporabnik CactusVPN, vam bomo še vedno zagotovili 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če storitev ne deluje kot oglašuje.

Zaključek

Dvojna povezava VPN je v bistvu, kadar hkrati uporabljate dva strežnika VPN. Vaš promet se dvakrat šifrira, vaša geo-lokacija pa je skrita za dvema IP naslovoma. Istočasno je možno tudi več povezav s strežnikom VPN (na primer do tri, štiri ali več), in ko to storite, se imenuje kaskadno VPN, povezovanje z več VPN ali verigo VPN.

Nekateri ponudniki VPN ponujajo vgrajene funkcije, ki omogočajo uporabo dvojne VPN povezave ali nastavitev verige VPN, vendar nekaj takega vsebuje večjo cenovno ceno. Takšno povezavo lahko konfigurirate tudi na druge načine – na primer z uporabo strežnikov več ponudnikov VPN, z uporabo virtualnih strojev ali z nastavitvijo VPN na usmerjevalniku in odjemalca VPN v napravi.

Ali je dvojna povezava VPN ali veriga VPN vredna? No, ponujajo večjo raven varnosti in zasebnosti na spletu, vendar lahko tudi negativno vplivajo na vaše hitrosti povezave in jih precej upočasnijo. Na splošno so tovrstne povezave VPN bolj primerne za ljudi, ki potrebujejo veliko internetne varnosti – na primer novinarje in prijavitelje, na primer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me