Funkcija stikala VPN Kill (vaš izčrpen priročnik) |


Kaj je VPN Kill stikalo?

Kill Switch je funkcija, ki jo ponujajo nekateri ponudniki VPN, ki samodejno ustavi ves internetni promet, če izgubite povezavo s strežnikom VPN. Tako stikalo Kill zagotavlja, da vaši zasebni podatki in resnični IP naslov ne bodo nikoli izpostavljeni, ko ste v spletu.

Zakaj se pojavijo odklopi VPN?

Večina VPN strežnikov je na splošno zanesljivih – zlasti tistih, ki pripadajo dostojnim, plačanim ponudnikom VPN. Kljub temu pa vedno obstaja tveganje (čeprav zelo majhno), da se težave s povezljivostjo pojavijo zaradi naslednjih razlogov:

 • Povezava s strežnikom VPN je izgubljena, ker v odjemalcu VPN obstajajo napake, zaradi katerih se nenadoma zruši, vaš ponudnik internetnih storitev posega v povezavo, se je strežnik VPN pokvaril ali omrežna vrata, ki jih uporabljate, imajo težave.
 • Imate nizek signal WiFi, kar lahko povzroči čezmerne izgube podatkov. Posledično je zato večja verjetnost, da bo vaša VPN povezava padla. K temu lahko pripomore tudi prekomerna uporaba omrežja WiFi (na primer, če ste na letališču WiFi).
 • Vaš protivirusni program / proti zlonamerno programsko opremo in / ali požarni zid motijo ​​vašo povezavo VPN, ker ni dodan kot izjema, zaradi česar pade.
 • VPN zaženete prek privzetega protokola UDP namesto protokola TCP, kar lahko včasih povzroči nestabilne povezave.

Kakšne vrste stikal za ubijanje VPN obstajajo?

Kot uporabnik VPN boste običajno lahko uporabljali dve vrsti stikal Kill:

1. Kill stikala na ravni sistema

Ta tip preklopa VPN Kill popolnoma zaustavi vse omrežne aktivnosti, dokler se povezava VPN uspešno ne vzpostavi ali dokler ne ponastavite omrežnega adapterja. Običajno lahko tovrstno stikalo Kill Switch vklopite ali izklopite.

2. Kill stikala na ravni aplikacije

Kill Switch na ravni aplikacije vam omogoča, da izberete, katere aplikacije in spletne aplikacije želite preprečiti dostop do interneta (na primer e-poštne aplikacije ali torrent odjemalci). Nekateri ponudniki VPN lahko te vrste preklopov Kill navajajo kot ubijalce aplikacij.

CactusVPN Apps Killer

Upoštevajte, da uporaba programa Kill Switch na ravni aplikacije lahko prepreči posodabljanje programske opreme na novejše različice. Zaradi varnosti in zasebnosti morate poskrbeti, da vašim programom protivirusnih programov / proti zlonamerni programski opremi ne bo preprečen posodobitev..

Kako deluje stikalo za ubijanje VPN?

Ko razmišljate, kako deluje stikalo VPN Kill Switch, morate vedno imeti v mislih osnovno funkcijo požarnega zidu – dejstvo, da lahko blokira nepooblaščene povezave, hkrati pa nudi podporo izjemam.

No, Kill Switch uporablja funkcionalnost, ki temelji na pravilih požarnega zidu in usmeri ves mrežni promet skozi šifriran predor, ki ga je vzpostavil VPN. Nato bo Kill Switch nenehno nadziral vašo VPN povezavo. Če opazi nenadno spremembo statusa povezave VPN ali IP-naslova, bo stikalo Kill blokiralo vse povezave in tako zagotovilo, da spletni promet ne bo šel skozi vaš IP-naslov, dodeljen od ponudnika internetnih storitev..

Običajni dostop do interneta bo ponovno vzpostavljen, ko se vzpostavi povezava VPN ali ko zaprete aplikacijo VPN.

Kdaj točno se aktivira VPN stikalo?

Omenili smo že, da se prekine VPN Kill Switch, če zazna, da se je vaša VPN povezava spustila, vendar je tukaj nekaj konkretnih primerov, ko se lahko zgodi kaj takega:

 • Ko prekinete povezavo s strežnikom VPN, ker ima težave s povezljivostjo.
 • Ko imate nezanesljive omrežne povezave (na primer, ko imate javni WiFi), kar lahko povzroči izgubo povezave s strežnikom VPN.
 • Obstaja možnost, da se prekine VPN Kill Switch, ko se odločite za zamenjavo strežnikov VPN.

Ali funkcije VPN Kill Switch prihajajo samodejno?

Ni vedno. Medtem ko nekateri ponudniki VPN lahko ponujajo VPN odjemalce, ki imajo vnaprej aktivirane Kill Switches, večino časa boste morali ročno vklopiti. To lahko ponavadi storite tako, da v odjemalcu VPN vklopite funkcijo VPN Kill Switch.

Kill stikalo aktivirano

Na primer, v aplikaciji CactusVPN se morate samo obrniti na »Nastavitve« in vklopiti možnost »Ustavi internetni promet, če je povezava VPN prekinjena«..

Kdo ima največ koristi od stikala za ubijanje VPN?

Prekidač za ubijanje VPN bi bil resnično primeren za vse, ki redno prenašajo hudournike in živijo v državi, kjer jih lahko z deljenjem datotek najdejo pravni problemi. Zdaj ne spodbujamo nezakonitega kršenja avtorskih pravic ali česa podobnega, vendar se zavedamo, da nekateri lahko dostopajo do datotek in zabave, ki jo potrebujejo le s hudourniki.

V bistvu lahko VPN Kill Switch izboljša vaše možnosti, da ne boste prejemali obvestil o DMCA, tvegali zakonske globe ali da bo vaš ISP odpovedal naročnino, ker vas ujamejo hudourniki, če se povezava VPN prekine.

Poleg tega bi bil VPN Switch Kill zelo koristen, če ste nekdo, ki je zelo zaskrbljen zaradi njihove spletne zasebnosti. Ne glede na to, ali opravljate analizo svojih poslovnih konkurentov, želite zagotoviti, da vaš ponudnik internetnih storitev ne vidi, za kaj brskate, ali pa je žvižgač ali novinar, ki ima dostop do občutljivih informacij, lahko Kill Switch pomaga zagotoviti vaša zasebnost ni nikoli v nevarnosti zaradi povezave.

Ali obstajajo možnosti za prekinitev stikala VPN?

Da, obstajajo programi drugih proizvajalcev, s katerimi lahko nadzirate povezave VPN. Vendar vam bo večina omogočila izbiro aplikacij, ki jih želite zaustaviti ali preprečiti dostop do spleta, ko se prekine povezava VPN.

VPN Watcher je dober primer, tako je tudi VPNNetMon.

Če ste uporabnik sistema Windows, lahko uporabite vgrajen orodje za načrtovanje opravil. Samo ustvarite nalogo, ki bo samodejno zaprla želeno aplikacijo (kot na primer odjemalec torrentov), ​​ko se prekine povezava VPN.

Na splošno je bolje, da uporabite VPN s funkcijami Kill Switch. Veliko bolj priročno je, da vam ni treba vsega nastaviti in v enem preprostem odjemalcu imate vse, kar potrebujete. Poleg tega nekatera zunanja orodja za spremljanje povezave VPN prihajajo tudi z dodatnimi stroški, zato je uporaba VPN s stikalom Kill stroškovno učinkovitejša..

Kako preizkusiti funkcije prekinitve stikala VPN

Najpreprostejši način preverjanja, ali VPN Kill Switch deluje, je slediti tem korakom:

 1. Zaženite VPN in se povežite s strežnikom.
 2. Obiščite spletno mesto ali zaženite torrent odjemalca.
 3. Prekinite povezavo s strežnikom VPN, vendar odjemalca VPN ne zapirajte.
 4. Če se vaše internetne povezave in hudourniški promet ustavijo, stikalo Kill deluje dobro.

Če želite bolj poglobljen način preizkusa Kill Switch vašega VPN-a, je to naslednje:

 1. Izberite spletno mesto, s katerim se želite povezati, in zapišite njegov IP naslov. Če želite najti IP naslov spletnega mesta, preprosto odprite ukazni poziv (ali njegovo alternativo v različnih operacijskih sistemih) in vnesite “ping websitename.com”.
 2. Prenesite in namestite Wireshark.
 3. Začnite Wireshark.
 4. Zaženite VPN in se povežite s spletnim mestom, katerega IP naslov poznate.
 5. Ko ste povezani z omenjenim spletnim mestom, prekinite povezavo VPN.
 6. Vaša seja / zavihek / okno brskalnika bi zdaj morali tudi prenehati.
 7. Po prekinitvi seje VPN preverite, ali so bile vzpostavljene povezave z IP-naslovom spletnega mesta.
 8. Če ne vidite nobenih problematičnih povezav, pomeni, da stikalo za ubijanje VPN deluje, kot bi moralo.

Iščete VPN s funkcijami Kill Switch?

CactusVPN vas pokriva. Ne le, da ponujamo zanesljivo in zelo enostavno za uporabo stikalo Kill, temveč ponujamo tudi vgrajeno aplikacijo Killer v naši VPN aplikaciji. Vse, kar morate storiti, je, da na seznam dodate aplikacijo, ki jo želite ustaviti, ko se povezava VPN prekine in ste dobro pripravljeni..

Zelo enostavno je zagotoviti, da vaša zasebnost ni nikoli izpostavljena, ko ste v internetu s CactusVPN.

Zaščitite svojo zasebnost s storitvijo VPN višjega cenovnega razreda

Z našo storitvijo boste vedno uživali v varni spletni izkušnji. Uporabljamo samo močne algoritme šifriranja (na primer AES), ne hranimo nobenih dnevnikov in vam omogočamo izbiro med do 6 VPN protokoli (vključno z zelo varnimi OpenVPN in SoftEther protokolima).

Poleg tega ponujamo 28+ hitrih in stabilnih strežnikov, ki se nahajajo po vsem svetu. Na voljo so tudi z neomejeno pasovno širino, tako da ste lahko prepričani, da boste lahko uživali v brezhibni spletni izkušnji.

Najprej preizkusite našo storitev

Ni treba, da se zavezujete med začetkom poslovanja. Pred izbiro naročniškega načrta lahko dejansko brezplačno preizkusite našo VPN storitev 24 ur – dovolj časa, da preverite, ali naš Kill Switch ustreza vsem vašim potrebam.

Poleg tega, ko postanete uporabnik CactusVPN, boste še vedno izkoristili 30-dnevno garancijo vračila denarja, če storitev ne bo delovala kot je oglašano za vas.

Zaključek

Stikalo za ubijanje VPN je funkcija, ki jo ponudniki VPN ponujajo za nadaljnjo zaščito spletne zasebnosti svojih uporabnikov. V bistvu bo stikalo Kill izklopilo ves internetni promet, če zazna, da je povezava VPN prekinila. Kill stikalo je lahko tudi v obliki App.Killerja, ki vam omogoča, da izberete, katere aplikacije naj se prekinejo, ko se prekine povezava VPN.

Prekidač VPN Kill je zelo uporaben za ljudi, ki želijo zagotoviti, da je njihova internetna zasebnost 110% zavarovana, in za spletne uporabnike, ki redno prenašajo hudournike.

Čeprav obstajajo alternative Kill Switch (na primer orodja za nadzor povezave VPN), je bolje, da izberete VPN s funkcijami Kill Switch samo zato, ker je bolj priročno.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map