Kaj je ponudnik VPN? |


To je točno vprašanje, na katerega želimo odgovoriti s tem izčrpnim člankom. Najprej se prepričajte, da veste, kaj je VPN.

Kaj je VPN?

VPN (Virtual Private Network) je storitev, ki ponuja spletno zasebnost in varnost. Uporablja različne tehnologije, ki vam omogočajo varno pošiljanje in prejemanje podatkov, skrivanje spletne identitete in odblokiranje internetnih vsebin z omejenim dostopom.

Kaj je ponudnik VPN?

Ponudnik VPN je tretje podjetje, ki ponuja storitve VPN. Ponudnik VPN vam omogoča povezovanje z njihovimi strežniki VPN in njihovo uporabo aplikacij in tehnologij, da izkoristite standarde šifriranja in spletno anonimnost.

Če želite bolje razumeti, kaj je ponudnik VPN, tukaj je bolj poglobljena razlaga:

Navidezna zasebna omrežja delujejo tako, da vzpostavijo odnos med stranko in strežnikom med več napravami, kjer se odjemalec (vi) poveže s strežnikom VPN in strežnik poveže z internetom. Strežnik obravnava vse zahteve od vas in podatke, prejete iz interneta. Odjemalec in strežnik sta oba na tunelu VPN, zato sta edina entiteta, ki lahko dešifrirata šifriran spletni promet.

Kar zadeva strežnike VPN, imajo ponudniki storitev bodisi lastne fizične strežnike bodisi najem virtualnih zasebnih strežnikov v varnih podatkovnih centrih po vsem svetu..

Kako izbrati pravega ponudnika VPN

Pri izbiri najustreznejše storitve VPN morate upoštevati nekatere vidike:

1. Število lokacij strežnika VPN

Več strežniških lokacij je na voljo, več možnosti je na voljo za deblokiranje spletnih mest z omejenim dostopom. Prav tako je večja verjetnost, da boste dosegli boljšo hitrost interneta, če lahko izbirate med večjim številom strežnikov in če so nekateri strežniki geografsko blizu (ker bližje je strežnik vaši trenutni lokaciji, večja je hitrost povezave).

Kljub temu ne pozabite, da za povezavo ne potrebujete ogromnega števila strežnikov (na primer več kot 50 ali 100) – ravno toliko strežnikov, da vam ponudimo dostojno raznolikost vsebine. Poleg tega “kronično” število strežnikov pomeni tudi cenovno ugodnejše cene.

2. Vrste protokolov VPN in šifriranje

Za pravilno zaščito zasebnosti v spletu je najbolje, da se držite ponudnika VPN, ki ponuja močne standarde šifriranja (na primer AES) in zanesljive, varne protokole VPN, kot je OpenVPN. Seveda je bolje, če vam ponudnik ponudi dostop tudi do več protokolov VPN.

Dober ponudnik VPN bi vam moral omogočiti tudi prosto preklapljanje med protokoli VPN, tako da boste imeli več nadzora nad svojimi povezavami.

3. Politika beleženja

Ponudnik VPN mora ponuditi pisno garancijo, da ne vodi nobenih dnevnikov. Čeprav so vsi ponudniki VPN prisiljeni hraniti majhno količino podatkov o strankah, bi morali zagotoviti, da nobena od vaših spletnih dejavnosti ni zabeležena ali zabeležena.

Zakaj? Ker lahko kakršne koli zabeležene podatke izkoristijo kibernetski kriminalci, oblasti ali celo oglaševalci.

4. Naročniške cene

Ponudniki VPN običajno ponujajo naročnine, ki se gibljejo nekje med 5 in 10 dolarji na mesec. Ne bi smeli domnevati, da so najdražji ponudniki najboljši in bi morali izbiro temeljiti na kakovosti storitev in ne na stroških.

Kljub temu je treba brezplačnim ponudnikom VPN izogibati iz več razlogov. Ne le da ponujajo omejeno storitev, ki ima pogosto skrite stroške, ampak so bili znani tudi, da na skrivaj izkoristijo hitrosti interneta svojih strank in uporabljajo neuporabni računalnik kot izhodno vozlišče, ki neznanim uporabnikom omogoča uporabo vašega interneta brez vaše vednosti.

Izberite ponudnika VPN

5. Aplikacije za odjemalca VPN

Večina ponudnikov VPN ponuja aplikacije VPN za Windows, macOS, iOS in Android. Nekateri ponujajo tudi aplikacije za Amazon Fire TV, Android TV, Linux in druge naprave.

Vsekakor morate vedno preveriti, ali ponudnik VPN, ki ga želite uporabljati, ponuja združljive aplikacije za svoje naprave. V primeru, da vaše naprave nimajo lastne podpore VPN (na primer Xbox), preverite, ali vam lahko ponudnik pomaga namestiti VPN na usmerjevalnik.

6. Hitrosti povezave

Za večino uporabnikov je hitrost pomembnejša od velikega števila strežnikov. Ni smisla dostopati do vsebine iz celega sveta, če je ne morete pretakati z razumno hitrostjo.

V idealnem primeru bi morali izbrati ponudnika VPN s hitrimi strežniki, neomejeno pasovno širino in strežniki, ki se nahajajo v bližini / v vaši državi (ne vsi, le nekaj).

7. Podpora za P2P / Torrenting

Če nameravate prenesti hudournike, se prepričajte, da ponudnik VPN to dovoljuje, in ima strežnike v državah, ki takšnih dejavnosti ne preganjajo ali omejujejo – na primer Romunija, Švica, Nizozemska ali Španija.

8. Število sočasnih povezav

Če želite kar najbolje izkoristiti svoj VPN, boste verjetno želeli hkrati nanj povezati računalnik, telefon in druge naprave. Prepričajte se, da vaš ponudnik VPN ponuja vsaj 3-5 sočasnih povezav. V nasprotnem primeru se boste morali večkrat prijavljati in odjavljati na različnih napravah.

9. Država, v kateri ima ponudnik VPN

Mnoge države imajo politike hrambe podatkov, ki vladnim organom omogočajo dostop do prijavljenih uporabniških podatkov. Prepričajte se, da ponudnik VPN, ki vas zanima, nima sedeža v takšni državi. Na splošno velja, da so države, kot sta Gibraltar in Moldavija, varne stave.

Prav tako je vredno preveriti splošne podatke o vohunjenju in nadzoru v državi, da vladne agencije ne morejo zahtevati nobenih podatkov..

10. Storitve in funkcije

Najbolje je, da izberete ponudnika, ki poleg storitve VPN ponuja dodatne ugodnosti – na primer Smart DNS, Proxy, Killswitch, zaščito pred puščanjem DNS in Apps-Killer. Vse to so storitve, ki jih je vredno imeti. Če pa iščete samo osnovno storitev po nizki ceni, to ni vedno nujno pri odločitvi o nakupu.

11. Podpora strankam

V idealnem primeru bi morali izbrati ponudnika, ki ponuja 24/7 podporo strankam. Klepet v živo in prisotnost v družabnih medijih (zlasti na Twitterju) vam tudi olajšata stik s ponudnikom, če naletite na težave.

Pregledi vam lahko dajo tudi predstavo o tem, koliko časa potrebuje podporna skupina ponudnika VPN, da se odzove na težave in jih reši.

Iščete zanesljivega ponudnika VPN? Imamo vas pokrite!

Tu v CactusVPN ponujamo vrhunsko storitev VPN, na katero se lahko vedno zanesete. Ponujamo neomejeno pasovno širino, medvrstne VPN aplikacije, podporo 24/7 in Killswitch, ki zagotavlja, da ste vedno varni v spletu.

Poleg tega ne glede na to, kaj želite početi v spletu, imamo rešitev:

 • Če se zavzemate za zaščito svoje zasebnosti, vam bo všeč šifriranje AES za naše visoko zasebno omrežje VPN in dejstvo, da ne hranimo nobenih dnevnikov..
 • Če želite dostopati samo do vsebine, ki je blokirana samo z geo in jo pretakati, vam lahko naša pametna storitev DNS pomaga do več kot 300 spletnih mest, ki so omejena na geo..
 • Če vas zanima samo deljenje datotek, se lahko povežete z enim od naših 9 hitrih VPN strežnikov s podporo P2P (od 28 ali več).
 • In če imate le majhen proračun in samo želite zaobiti požarne zidove dela / šole, boste z veseljem vedeli, da ponujamo zelo dostopne cene.

Oh, in lahko uživate tudi do 5 sočasnih povezav z našo storitvijo v več napravah.

To še ni vse – ponujamo tudi brezplačno preizkusno različico

Če niste popolnoma prepričani, da lahko CactusVPN zadovolji vse vaše potrebe, zakaj ne bi najprej brezplačno preizkusili naše storitve? Ponujamo vam 24-urno preizkušanje – podrobnosti o kreditni kartici niso potrebne!

Še več, ko postanete uporabnik CactusVPN, boste še vedno zajeti v 30-dnevnem jamstvu za vračilo denarja, tako da obstaja 0 tveganje.

Katere vrste ponudnika storitev VPN so primerne zame?

Res je odvisno od vaših posebnih potreb in namenov. Kljub temu smo opravili nekaj raziskav in pripravili štiri kategorije ljudi, ki imajo koristi od storitev VPN, in na to, na kaj bi morali biti pozorni vsi, ki pripadajo eni od teh kategorij:

Študenti / zaposleni

Uporabnik VPN študent / delavec

V tem primeru je varno domnevati, da vas zanima odblokiranje omejenih spletnih mest in dostop do blokirane vsebine v šoli ali omrežju podjetja..

Če želite znižati stroške, raje izberite VPN s poceni ali znižanimi naročninami in se osredotočite na velike hitrosti povezave, namesto na visoke stopnje varnosti. Če pa načrtujete, da boste v šoli / na delu opravili nekaj spletnega bančništva ali dostopali do / hrupno občutljivih šolskih / delovnih datotek, morate razmisliti o prednostnem šifriranju preko hitrosti.

Ljudje z miselno žvižgačo

Uporabnik Sektret Agent VPN

Ne glede na to, ali ste dejanski žvižgač ali samo nekdo, ki živi v državi, v kateri je množični nadzor norma, se morate osredotočiti na močne protokole šifriranja in funkcije, ki so usmerjene v zasebnost, in koristi, kot je Killswitch ali pravilnik brez dnevnika.

Nekateri ponudniki VPN, usmerjeni v zasebnost, morda niso izjemno prijazni do proračuna, vendar lahko v tem primeru ceno resnično postavite na svojo zasebnost?

Ljudje, ki datoteke redno prenašajo

Uporabnik Downloader VPN

Ne glede na to, ali želite prenašati vsebino, ki je prosto dostopna, ali želite, da se vnamete na hudournike, ne da bi se končali v pravnih težavah ali če je vaš IP izpostavljen roju, boste potrebovali ponudnika storitev VPN, ki ponuja visoke hitrosti , neomejena pasovna širina in podpira nalaganje torrentov (tudi če vas hudourniki ne zanimajo – bolje varno kot žal).

Ljudje, ki si samo želijo zabave

Uporabnik gledal VPN

Želite gledati svoje najljubše filme in oddaje na Netflixu zunaj ZDA? Vas zanima preverjanje najnovejših oddaj na BBC iPlayerju? Potrebovali boste ponudnika VPN s strežniki v teh državah – in katero koli drugo državo z geo-blokirano vsebino, do katere želite dostopati. Pri tem bi pomagale tudi neomejena pasovna širina in aplikacije, ki so združljive s platformo.

Poleg tega morate naročiti tudi ponudnika VPN, ki ponuja tudi storitev Smart DNS – kot varnostno kopijo, če se VPN blokira ali ne deluje.

Tudi v tem primeru visoke ravni šifriranja ne bi smele biti v središču pozornosti – razen če se vam zdi res, da je to potrebno.

Kaj je ponudnik VPN? Spodnja črta

Ponudnik VPN je tretje podjetje, pri katerem kupujete storitve VPN. Ponudnik vam ponuja dostop do strežnikov VPN prek odjemalca VPN, ki običajno prihaja v obliki programov, ki so združljivi s platformo.

Pri izbiri ponudnika VPN je pomembno, da se prepričajte, da nudijo močno šifriranje, pravilnik o nedelovanju dnevnika, ustrezne lokacije strežnika, omejitve pasovne širine in dostojno podporo – ne le privlačne cene.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map