Katere funkcije VPN so nujno potrebne za storitev VPN? |


Zato smo se odločili, da ta članek sestavimo, da vam pomagamo hitro pregledati, katere funkcije VPN na splošno ponuja večina ponudnikov – vključno s kratkimi razpravami, zakaj so nekatere funkcije potrebne.

Preden pa začnemo govoriti o tem, katere značilnosti storitev VPN so običajno na trgu in kaj bi morali iskati, hitro povzetimo, kaj je VPN.

Kaj je VPN?

VPN (virtualno zasebno omrežje) je storitev, s katero lahko skrijete svojo spletno identiteto in obidete geobloke tako, da prikrijete svoj resnični naslov IP in tisto, kar v spletu počnete od svojega ponudnika internetnih storitev, vladnih nadzornih agencij in hekerjev s šifriranjem internetnega prometa in osebne podatke.

Katere funkcije VPN naj ponujajo ponudniki VPN?

Preden začnemo, moramo omeniti, da ni zagotovljeno, da bo vsak posamezen ponudnik VPN ponudil funkcije VPN, navedene tukaj. Naš cilj je, da vam ponudimo celovito razumevanje, katere vrste funkcij VPN morate iskati pri izbiri ponudnika VPN.

1. Močna šifriranje

Zmogljivo šifriranje je obvezno za katero koli storitev VPN. Brez tega obstaja možnost, da bo vaš ponudnik internetnih storitev (ali kdor koli drug) spremljal, kaj počnete v internetu – da ne omenjam, da bodo hekerji od vas lahko ukradli občutljive podatke (kot so podatki o kreditni kartici in poverilnice) uporabite WiFi omrežja.

Kot splošno pravilo je šifriranje AES vedno dober znak (tako AES-128 kot AES-256). Gre za napredni šifrirni standard, ki ga uporabljajo celo NSA, Microsoft in Apple, in še ni uradno prebit, kolikor vemo. Če želite več zanesljivosti, razmislite o tem – po mnenju varnostnih strokovnjakov bi potrebovali celo superračunalnik 1 milijardo milijard let, da bi AES-128 ubil.

2. Zavarujte protokole VPN

Vsak zanesljiv ponudnik VPN bi vam omogočil, da se povežete s strežnikom z uporabo OpenVPN – najbolj varnega protokola VPN tam. Vendar to ni edini protokol, ki se mu zdi varen. Tu so še drugi primeri zanesljivih protokolov VPN:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Seveda ne škodi, če ponudnik VPN dovoli uporabo tudi manj varnih protokolov VPN (na primer PPTP) – morda boste včasih morali hitro odblokirati geo-omejeno vsebino na poti in spletna varnost ne tja in tam in tam. Ne pozabite – čim močnejša je šifriranje, bolj verjetno je, da se bodo vaše povezave nekoliko upočasnile (čeprav to ni vedno zagotovljeno, vendar je vredno upoštevati).

Šifriranje VPN

Na splošno so raznolikost protokolov VPN in možnost izbire med protokoli, preden se povežete s strežnikom VPN, nekaj, kar vsi dostojni ponudniki VPN ponujajo.

3. DNS zaščita pred uhajanjem

Če niste seznanjeni s puščanjem DNS, gre v bistvu, ko se zahteve brskalnika DNS brskalnika neposredno pošljejo na strežnik DNS vašega ponudnika internetnih storitev, ne da bi jih zagnali prek VPN-ja. DNS pomeni tudi sistem domenskih imen in se uporablja za prevajanje naslovov IP v imena spletnih mest in obratno..

Posledično lahko puščanje DNS dejansko omogoči ponudniku internetnih storitev (in vsem drugim prisluškovalcem), da vidijo, do katerih spletnih mest dostopate, tudi če uporabljate VPN.

Zdaj se to ne zgodi nujno pri številnih storitvah VPN (sicer je precej običajno pri VPN-jih z razcepljenim tunelom), vendar – če želimo biti varni – priporočamo, da izberete le ponudnika VPN, ki aktivno ponuja zaščito pred puščanjem DNS.

4. Prekidač VPN Kill

Stikalo za ubijanje VPN je orodje, ki v bistvu prekine ves dostop do interneta v vaši napravi, če vaša povezava s strežnikom VPN padne. Kakor ostro se sliši, je ena najdragocenejših lastnosti storitev VPN, saj vas ščiti pred nenamerno izpostavitvijo v spletu.

Soočimo se s tem – včasih se lahko pojavijo težave s povezljivostjo s strežnikom VPN. To se lahko zgodi zaradi oddaljenosti med vami in strežnikom ali zato, ker je WiFi kartica vaše naprave zastarela ali ima težave.

Ne glede na razlog, če se to zgodi, bosta izpostavljena vaš pravi naslov IP in spletni promet. S stikalom Kill pa se ves ta promet v takšnih razmerah takoj ustavi, dokler se ne morete pravilno povezati s strežnikom VPN.

Za nekatere od vas se lahko to sliši kot preglavice, toda Kill Switch je pameten način, da se prepričate, da vaši osebni podatki nikoli ne bodo v nevarnosti na spletu zaradi stvari, ki niso pod vašim nadzorom..

5. Aplikacije. Morilec

Aplikacije. Killer je podoben Killswitch, vendar namesto da prekine vaš internetni promet, če vaša povezava s strežnikom VPN upade, izklopi aplikacije, ki uporabljajo splet. Seveda morate izbrati aplikacije, ki jih boste v takšnih razmerah zaprli.

Kako bi aplikacijo. Morilec je koristen, vprašate? No, recimo, da igrate spletno igro z VPN, ker se bojite, da ne boste dobili DDoS-a. Če povezava VPN prekine, se vaša spletna igra ustavi, da prepreči, da bi DDoS-ovci ciljali na vas. Drug primer je uporaba aplikacij. Morilec za izklop odjemalca hudournika, če se povezava VPN prekine, tako da vaš ponudnik internetnih storitev ne razume, kaj počnete.

Za najboljše rezultate poiščite ponudnika VPN, ki ponuja tako Killswitch kot tudi aplikacije. Morilec.

6. Naslovi v skupni rabi IP

Ponudnik VPN, ki ponuja namenske naslove IP, je rdeča zastava, ker je mogoče z vami povezati namenski naslov IP. IP-naslov v skupni rabi, kot nakazuje njegovo ime, se deli med uporabniki VPN, zaradi česar je skoraj nemogoče povezati spletne dejavnosti s posebnimi uporabniki VPN..

Namenski in deljeni naslovi IP

Tukaj je še nekaj, kar morate upoštevati – namenski IP naslovi ponudnike VPN stanejo več, kar pomeni, da bodo vam – uporabniku – zaračunali več za njihove storitve, da pokrijejo svoje stroške. Ponudnik VPN, ki ponuja skupne naslove IP, vam lahko ponudi veliko bolj stroškovno učinkovite storitve.

7. Podpora istočasnim povezavam

Če ponudniki VPN povežejo račune z določenimi napravami, je to težava. V nasprotnem primeru pomeni, da boste potrebovali dodatne naročnine, če želite hkrati uporabljati storitev VPN na več napravah – ali pa bi se morali odjaviti iz svojega računa na napravi, preden se vpišete v drugo ( precej moteče).

Ponudniki VPN, ki ponujajo hkratne povezave na več napravah, so zaradi večje praktičnosti boljše možnosti.

8. Programi, ki so združljivi z več platformami

Storitev VPN, ki deluje na samo 1-2 napravah, ni zelo prilagodljiva in to je lahko težava, saj imate – tako kot mnogi drugi – verjetno v lasti vsaj 3-4 naprav, do katerih lahko dostopate do spleta (prenosni računalniki, pametni televizorji) , Osebni računalniki / Maci, naprave iOS / Android ipd.).

Zato dostojni ponudniki VPN ponujajo aplikacije, ki so združljive z več platformami, da bi zagotovili, da je njihova storitev na voljo v več napravah in operacijskih sistemih. V primeru, da ne morejo ponuditi aplikacije za določeno napravo / operacijski sistem (kot je na primer Linux), bodo še vedno zagotovili konfiguracijske datoteke in vadnice, tako da lahko uporabniki nastavijo vse.

9. Hitri strežniki

To je precej brez možganov. Vsak ponudnik VPN bi moral (in večina tega) ponuditi strežnike za visoke hitrosti, tako da lahko uporabniki uživajo v nemotenih izkušnjah – še posebej, ker lahko šifriranje VPN včasih povzroči zaostanek.

Kot dodaten bonus nekateri ponudniki VPN radi ponujajo neomejeno pasovno širino in poskrbijo, da se njihovi strežniki podvojijo tudi kot proxy strežniki.

kaj je vpn strežnik

Kar zadeva število strežnikov, je pomembna raznolikost, vendar vam ni treba pretiravati z njo. Soočimo se s tem – ne bo vam treba imeti na voljo 1.000+ strežnikov. Običajno je na voljo več kot 10–20 strežnikov po vsem svetu, to je dovolj dobro.

Iščete VPN, ki ponuja vse zgoraj (in več)?

Za vas smo zajeti, tukaj v podjetju CactusVPN dajemo vse od sebe, da uporabnikom ponudimo nemoteno, varno in priročno spletno izkušnjo s kakovostnimi VPN funkcijami.

Nudimo vrhunsko AES šifriranje, 28+ 1gbps strežnikov z vsega sveta (ki se tudi podvojijo kot proxy strežniki – brezplačno), neomejeno pasovno širino, Kill Switch in Apps Killer ter številne uporabnikom prijazne aplikacije, ki delujejo v mnogih naprave in operacijske sisteme, do 5 hkratnih povezav, 6 protokolov VPN (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), stroga politika brez dnevnika.

Če želite še več raznolikosti vsebine od tiste, ki jo ponujajo naši VPN strežniki, lahko s storitvijo Smart DNS odblokirate več kot 300 spletnih mest z omejenimi geografskimi območji iz držav, kot so ZDA, Velika Britanija, Kanada, Avstralija, Švica, Francija, Švedska, Poljska, Nemčija.

Poleg tega ponujamo podporo pod oknom & brezplačna preizkušnja

Našo storitev VPN lahko brezplačno preizkusite 24 ur in preverite, ali ustreza vsem vašim pričakovanjem – podrobnosti o kreditni kartici niso potrebne + dobite dostop do vseh funkcij.

Ko postanete uporabnik CactusVPN, boste prejeli tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če nekaj ne bo delovalo kot je oglašano. Če se kdaj srečate s kakšnimi težavami, se za pomoč lahko vedno zanesete na našo 24/7 ekipo za pomoč strankam.

Zaključek

Pri izbiri ponudnika VPN je nadvse pomemben pogled na funkcije VPN – bolj varne, priročne, uporabniku prijazne in zasebne usmerjene so, tem bolje. Če želite povzeti vse, o čemer smo razpravljali, tukaj je kratek seznam glavnih funkcij VPN, ki jih ponujajo najbolj dostojni ponudniki VPN:

 • Močno šifriranje (po možnosti AES)
 • Varni protokoli (OpenVPN + izbira drugih je idealen)
 • DNS Zaščita pred uhajanjem
 • Killswitch
 • Apps.Killer
 • IP naslovi v skupni rabi
 • Podpora za več povezav
 • VPN odjemalci, združljivi s platformo
 • Hitri strežniki (v idealnem primeru z neomejeno pasovno širino)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map