Katere vrste naslovov IP ponujajo ponudniki VPN? |


To je točno tisto, na kar si želimo odgovoriti s tem poglobljenim člankom – katere vrste naslovov IP na splošno ponujajo ponudniki VPN, kaj jih loči in kateri bi bili najboljši za vas, odvisno od vaših spletnih interesov.

Kaj je VPN?

VPN (virtualno zasebno omrežje) je storitev, ki jo lahko uporabite za zaščito svojih spletnih podatkov in internetnega prometa, tako da jih šifrirate. To je tudi storitev, ki lahko zaščiti vašo spletno identiteto in vam pomaga zaobiti geo-bloke tako, da skrijete svoj resnični naslov IP.

Kaj je naslov IP?

IP pomeni Internet Protocol in je niz pravil, ki narekujejo, kako naprave, povezane z internetom, komunicirajo med seboj po omrežju. IP-naslov je edinstven identifikator, ki je dodeljen določeni spletni povezani napravi, da postane prepoznaven na spletu.

Kaj se zgodi z vašim IP naslovom, ko uporabljate VPN?

Ko za povezavo s strežnikom VPN uporabljate VPN, se vaš resnični naslov IP nadomesti z naslovom IP strežnika VPN. Posledično bo vsako spletno mesto, na katerega se povežete, ali vsak, ki poskuša poiskati vaš IP naslov, videl samo naslov strežnika.

7 vrst naslovov IP, ki jih lahko dobite pri ponudnikih VPN

1. statični naslovi IP

Kaj je statični IP naslov?

Statični IP naslov je IP naslov, ki je stalen vsakič, ko se povežete z internetom. Ko uporabljate napravo za dostop do spleta, bo omenjeni napravi ponudnik VPN dodelil statični IP naslov. Vsakič, ko boste s to napravo pozneje vzpostavili povezavo s spletom, bo imel isti naslov IP.

Prednosti

 • Nekatera spletna mesta (zlasti platforme, ki temeljijo na naročninah – na primer spletna mesta za igranje), bodo morda zahtevala uporabo statičnega naslova IP, da vas bodo lahko identificirali kot ponavljajočega se uporabnika.
 • Če uporabljate računalnik kot strežnik, bi bilo mogoče izboljšati hitrosti prenosa in nalaganja s statičnim IP naslovom, čeprav to ni zagotovljeno.
 • Če želite dostopati do računalnika na daljavo, bo to lažje storiti s statičnim IP naslovom.

Slabosti

 • Če uporabljate VPN, imate vašo spletno dejavnost dodeljen IP naslov. Lažje je povezati spletna iskanja z določenim uporabnikom.
 • Statični IP naslovi so ponavadi dražji od njihovih dinamičnih kolegov. Kot rezultat tega lahko ponudnik VPN, ki uporablja statične IP naslove, za kritje stroškov zaračuna več.

2. Dinamični naslovi IP

Kaj je dinamični IP naslov?

Dinamični IP je naslov, ki se nenehno spreminja vsakič, ko greste v splet. Torej bo napravi, ki jo uporabljate za dostop do spleta prek VPN, dodeljen drug, začasen IP naslov vsakič, ko se poveže z internetom.

Prednosti

 • Dinamični naslovi IP nudijo boljšo zaščito zasebnosti, saj vaših spletnih dejavnosti ni mogoče povezati nazaj s posebnim naslovom IP.
 • Dinamični naslovi IP so cenejši za pridobitev, zato bo ponudnik VPN, ki ponuja dinamične IP, verjetno ponudil stroškovno učinkovitejše naročnine.
 • Dinamični naslov IP je uporaben, če želite, da vas spletno mesto ali aplikacija registrira kot novega uporabnika (na primer, ko se igrate na spletu).

Slabosti

 • Dinamični naslovi IP niso izključni za vas, saj boste vsakič znova v spletu dobili novega.
 • Po mnenju nekaterih spletnih uporabnikov obstaja možnost, da boste med uporabo VoIP-a in igranjem iger na spletu naleteli na težave s povezljivostjo. Vendar to ni vedno zagotovljeno.

3. Skupni naslovi IP

Kaj je skupni IP naslov?

Skupni IP-naslov je naslov IP, ki je – tako kot njegovo ime – deljen med uporabniki VPN. Torej bo IP, ki je dodeljen vaši napravi, ko dostopate do spleta, povezanega v VPN, istočasno dodeljen tudi drugim uporabnikom VPN..

Prednosti

 • Skupni IP naslovi nudijo visoko zasebnost, saj jih običajno deli na stotine, če ne na tisoče ljudi hkrati. Tako je skoraj nemogoče povezati naslov IP s spletnimi aktivnostmi določenega uporabnika.
 • Tako kot dinamični naslovi IP so skupni IP-ji običajno cenejši za pridobivanje in vzdrževanje, zato ponudniki VPN, ki jih ponujajo, lahko uporabnikom zagotovijo bolj prijazne proračunske storitve.

Slabosti

 • Upočasnitev povezave se lahko zgodi, če preveč uporabnikov uporablja isti IP strežnik. Vendar je vredno omeniti, da se to običajno zgodi samo z brezplačnimi VPN-ji. Plačljivim VPN-jem, ki si lahko privoščijo boljšo storitev, se bodo te težave običajno izognili z uporabo strežnikov z neomejeno pasovno širino.
 • Če nekateri uporabniki, ki uporabljajo IP z vami, ga uporabljajo za nezakonita spletna dejanja (na primer krajo identitete) ali pošiljanje neželene pošte, lahko naslov IP blokirajo določena spletna mesta ali ga opazijo oblasti. Pri kakovostnih ponudnikih VPN to resnično ni težava, saj bodo težavo rešili hitro in tako zagotovili, da vaša spletna izkušnja ne bo trpela. Če imajo vzpostavljen pravilnik o ne-dnevniku, vam ni treba skrbeti, da bodo organi prejeli vaše podatke.

4. Namenski naslovi IP

Kaj je namenski naslov IP?

Namenski IP je rezerviran za enega uporabnika VPN. To pomeni, da bo vsakič, ko dostopate do spleta s storitvijo VPN, samo vaši napravi dodeljen ta določen IP naslov in nihče drug.

Namenske IP naslove lahko preprosto zamenjate s statičnimi naslovi IP, vendar je tu glavna razlika – namenski IP je rezerviran za enega uporabnika VPN, medtem ko je statični IP rezerviran za en strežnik VPN (vsi uporabniki, ki so povezani s tem strežnikom deli).

Prednosti

 • Za razliko od skupnih naslovov IP v skupni rabi vam ni treba skrbeti za druge uporabnike, ki imajo isti IP kot blokirani, prepovedani ali sledljivi zaradi problematičnih spletnih dejavnosti.
 • Če ste edini uporabnik VPN, ki uporablja IP naslov, obstaja majhna možnost, da boste uživali boljše hitrosti, saj vam je celotna pasovna širina dodeljena. Čeprav je ta prednost očitnejša, če uporabljate brezplačne VPN ali VPN z omejeno / omejeno pasovno širino.

Slabosti

 • Medtem ko so namenski naslovi IP lahko varni, lahko vaša zasebnost močno preseneti. Čeprav bo vaš resnični naslov IP skriti, bodo vaša spletna dejanja še vedno vezana na en, prepoznaven naslov IP.
 • Tako kot statični IP naslovi, tudi namenski IP-ji stanejo ponudnike VPN, zato boste verjetno uporabili to vrsto naslova IP.

5. Stanovanjski naslovi IP

Kaj je stanovanjski IP naslov?

Stanovanjski IP naslovi so vrsta namenskih IP naslovov, ki ponujajo še več ekskluzivnosti – namesto da prihajajo iz svetovnih podatkovnih centrov, ti IP naslovi pripadajo posameznim spletnim uporabnikom, ki jih “prodajo” ali “izposojajo” drugim uporabnikom. Na primer, nekdo iz New Yorka lahko proda IP / naslov usmerjevalnika nekomu iz Japonske.

Prednosti

 • Stanovanjski IP naslovi so manj verjetno na črnih seznamih spletnih mest (kot je Netflix), ker so po njihovem videti kot navadni IP naslovi namesto naslovov iz podatkovnih centrov, ki pripadajo VPN.

Slabosti

 • Stanovanjski IP naslovi so lahko zelo dragi. Veliko spletnih ponudnikov jih ponuja na podlagi omejitve naročnine / podatkov, stroški pa se začnejo pri približno 20 USD na mesec in zlahka dosežejo do 500 USD na mesec ali več. Torej boste kot uporabnik VPN plačali veliko več za storitev VPN in morda boste morali prestati omejitve pasovne širine..
 • Ponudnikom VPN je težko ugotoviti, ali je naslov IP stanovanja, ki ga dobijo za svoje uporabnike, zakonit ali ne. Včasih je to lahko IP-center Datacenterja, ki se predstavlja kot stanovanjski, medtem ko je – drugič – naslov IP lahko ukraden.
 • Če se vaš stanovanjski IP naslov nekako uvrsti na črni seznam ali se izgubi (zaradi okvare ponudnika internetnih storitev), ga je lahko zelo težko zamenjati.

6. Naslovi IPv4

Kaj je naslov IPv4?

IPv4 je za zdaj najpogosteje uporabljana različica internetnega protokola. Naslov IPv4 se uporablja za prepoznavanje internetno povezanih naprav in so dodeljene vašim napravam, ko se povežete s strežnikom VPN IPv4. Naslovi IPv4 uporabljajo decimalno in 32-bitno obliko – tukaj je primer: x.x.x.x (kjer je “x” lahko poljubno število med 0 in 255).

Prednosti

 • IPv4 odlikuje lažje podomrežje in je združljiv z več napravami.
 • Z IPv4 niste izpostavljeni morebitnim puščanjem IPv6.
 • IPv4 naslove si je veliko lažje zapomniti (pomembno je, če jih morate zapisati ali uporabiti za oddaljeni dostop).

Slabosti

 • Število naslovov IPv4 se začne zmanjševati, saj je skupno število nekje 4,3 milijarde, skupno število internetnih uporabnikov na svetu pa je že preseglo 4 milijarde mark.

7. Naslovi IPv6

Kaj je naslov IPv6?

IPv6 velja za naslednika IPv4. Naslov IPv6 je edinstven identifikator, ki je dodeljen spletni povezani napravi in ​​uporablja šestnajstiški in 128-bitni format.

Naslovi IPv6 so lahko prikazani na dva načina:

 1. Čisti formati – x: x: x: x: x: x: x: x, pri čemer je “x” lahko šestnajstična vrednost med 0 in FFFF.
 2. Dvojni formati – x: x: x: x: x: x: y: y: y: y, pri čemer je “x” lahko šestnajstična vrednost med 0 in FFFF, “y: y: y: y” pa predstavlja IPv4 naslov.

Naslovi IPv6 se samodejno dodelijo vaši napravi vsakič, ko se povežete s strežnikom VPN, ki podpira IPv6.

Prednosti

 • Ni treba skrbeti, da bi se morali boriti za naslove IPv6, saj je približno 340 undecillion naslovov (v bistvu 340 bilijonov bilijonov možnosti).
 • IPv6 ima večjo varnost kot IPv4, saj ima vgrajen pregled paketnega pretoka, overjanje in podporo IPSec.

Slabosti

 • Večina naprav, povezanih z internetom, še ne podpirajo IPv6, veliko naprav IPv4 pa ni združljivo z IPV6. Dejansko le približno 25% spletnih omrežij, povezanih s spletom, trenutno oglašuje povezljivost IPv6.
 • Če imate naslov IPv6, ga boste morali onemogočiti pri uporabi VPN, da ne boste bili izpostavljeni prometnim uhajanjem IPv6 pri komunikaciji s spletnimi mesti IPv4.
 • Ker naslovi in ​​naslovi IPv6 zavzamejo več prostora v podatkovnem paketu, obstaja možnost (čeprav majhna), da bi nekateri uporabniki naleteli na težave s povezljivostjo.
 • Ker je prehod z IPv4 na IPv6 precej drag, obstaja verjetnost, da boste kot uporabnik VPN plačali za storitev VPN več, ker je cena.

Ponudniki VPN ne ponujajo samo ene vrste naslova IP

S tem mislimo, da ne bi smeli pričakovati, da vam bo ponudnik VPN ponudil le dostop do namenskega IP naslova ali dinamičnega naslova IP. Če vam na primer ponudnik VPN ponuja statični IP naslov, je lahko tudi skupni naslov (ker ga boste delili z vsemi uporabniki na strežniku). Drug primer je ponudnik VPN, ki ponuja IPv6 Residence Shared IP naslov.

Nekateri ponudniki VPN lahko celo ponujajo določeno vrsto IP naslova kot dodatno plačano funkcijo poleg storitve VPN – kot na primer plačljiv namenski IP naslov, na primer.

Primerjave

Statični v primerjavi z dinamičnimi naslovi IP

Statični naslovi IP so bolj primerni, ko potrebujete spletna mesta, da prepoznajo vaš IP naslov – bodisi zato, ker morate izbrati storitev / video igro, kjer ste odšli, ali ker ste zapustili nakupovalni voziček in želite, da se predmeti še vedno shranjujejo. Uporabni so tudi, kadar morate hitro oddaljeno dostopati do naprave.

Nasprotno so dinamični naslovi IP boljša izbira, če zasebnost pride na prvo mesto za vas in če želite – zaradi kakršnega koli razloga – na spletnem mestu biti registrirani kot novi uporabniki..

Namenski naslovi IP v skupni rabi naslovov IP

Skupni IP naslovi so bolj priporočljivi, če vas zanima boljša zaščita zasebnosti, tako da se prepričajte, da IP naslov ne more biti vezan s tistim, kar počnete v internetu, in tudi, če želite tudi nekatere stroškovno učinkovite ponudbe.

Namenski naslovi IP delujejo bolje, če se ne zanimate za dodatne stroške in želite ekskluzivni IP naslov, ki je samo vaš (lahko je pomemben, če za delo uporabljate VPN) in ga zaradi dejanj drugih ne morete dobiti na črni seznam ali blokirati. uporabnikov. Rezidenčni IP naslov (vrsta namenskega IP naslova) je treba upoštevati samo, če morate biti popolnoma 110-odstotno prepričani, da IP-naslov ne bo na črnem seznamu in denar za vas ni problem.

IP naslovi IPv4 v primerjavi z IPv6

Trenutno je bolje, da imate naslove IPv4. Bolje je zaradi vaše zasebnosti, saj vam ni treba skrbeti zaradi puščanja IPv6, s težavami s združljivostjo se skoraj ne ukvarjamo, storitev VPN pa je na splošno stroškovno učinkovitejša.

Kaj je najboljša možnost?

Pravega odgovora tukaj ni – vse je odvisno od vaših želja. Razen kadar gre za naslove IPv4 in IPv6. V tem primeru je trenutno vaša najboljša možnost naslov IPv4 preprosto zato, ker uporaba IPv6 ni dovolj velika in je dovolj podprta.

Če se zasebnosti zelo dobro ukvarjate, dinamični in skupni IP naslovi najbolje delujejo, medtem ko so namenski in statični IP naslovi bolj primerni, če imate spletni ugled, ki ga potrebujete, in če potrebujete hiter in priročen dostop do oddaljenih naprav.

Upoštevajte le, da verjetno ne boste našli ponudnika VPN, ki skupaj ponuja vse te vrste naslovov IP. Torej, vrsta IP, ki jo želite, mora biti podrobnost, ki jo upoštevate pri odločitvi, ko izberete VPN.

Kljub temu vam lahko ponudimo priporočilo – ne iščite samo ene vrste naslova IP. Namesto tega izberite kombinacijo. Statični skupni IP-naslov je na primer dostojna izbira, saj lahko uživate v najboljšem od obeh svetov (zasebnost in priročnost spletnih mest, ki temeljijo na naročnini, ki si zapomnijo vaš IP naslov in vas ne označijo kot novega uporabnika, na primer).

Iščete VPN z naslovi, usmerjenimi v zasebnost & Storitve?

Imamo hrbet – CactusVPN je vrsta storitve, ki zna zaščititi in spoštovati vašo zasebnost. Za prvo uporabljamo visokokakovostno šifriranje AES, da zaščitimo vaše osebne podatke in spletni promet pred poskusi nadzorovanja in hekerji. Poleg tega lahko zaščitite tudi povezave z zelo varnim protokolom OpenVPN, kadar koli greste v splet.

Poleg tega v našem podjetju izvajamo strogo politiko brez dnevnika, kar pomeni, da nobenih vaših podatkov ne bomo zabeležili.

Za vse naše uporabnike ponujamo statične naslove IPv4 v skupni rabi

Ugotovili smo, da je to odlična kombinacija – nikoli vam ne bo treba skrbeti, da bi kdo lahko posebej povezoval vaš spletni promet z vami, saj je pomešan s prometom drugih uporabnikov CactusVPN.

Plus na ta način vam ne bo treba skrbeti, da vas običajna spletna mesta ne bodo prepoznala zaradi drugačnega naslova IP vsakič, ko greste v splet – vse, brez vaše zasebnosti.!

Oh, in ne skrbite za morebitne omejitve pasovne širine, ker uporabljamo skupne IP naslove – vsi naši hitri strežniki imajo neomejeno pasovno širino. Poleg tega nam skupni IP naslovi pomagajo ponuditi tudi boljše cene.

Več kot samo storitev VPN

Naša storitev VPN je priložena tudi storitvi Smart DNS za tiste, ki želite uživati ​​v še več raznoliki vsebini. Z našim pametnim DNS boste v nasprotnem primeru odblokirali več kot 300 spletnih mest z omejenimi geografskimi območji iz držav, kot so ZDA, Velika Britanija, Kanada, Avstralija, Nemčija, Poljska, Švica, Švedska, Francija.

Najprej preizkusite našo storitev brezplačno

Preden se zavežete, lahko naši storitvi VPN hitro preizkusite vožnjo in preverite, ali lahko izpolni vse vaše potrebe. Ni vam treba izročiti nobenih podatkov o kreditni kartici.

Še več, ko se prijavite v CactusVPN, boste še vedno zajeti v 30-dnevnem jamstvu za vračilo denarja.

Zaključek

Ponudniki VPN običajno uporabnikom ponujajo enega ali dva od naslednjih naslovov IP:

 • Statični IP naslovi
 • Dinamični naslovi IP
 • Namenski naslovi IP
 • IP naslovi v skupni rabi
 • Nastanitveni naslovi IP
 • IPv4 naslovi IP
 • IP naslovi IPv6

Vsi imajo svoje prednosti in slabosti, vendar je glavna vsebina tega – Dynamic in Shared IP naslovi so bolj usmerjeni v zasebnost in cenejši za vzdrževanje (zato storitve VPN stanejo manj za uporabnike), medtem ko statični in namenski IP naslovi so bolj ekskluzivne, drage in nudijo manj zaščite zasebnosti, vendar je manj verjetno, da bodo na črnem seznamu temeljile na dejanjih drugih uporabnikov (zanesljivi ponudniki VPN lahko to težavo obvladujejo in preprečijo) in se na naročniških spletnih mestih označijo za “sumljive” dejavnosti.

Na splošno je najboljši način »mešani« IP-naslov (na primer statični skupni IP-naslov), saj lahko uživate v ponudbi obeh različnih naslovov..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map