Posredovanje VPN vrat (vse, kar morate vedeti) |


Kaj je pristanišče?

Pristanišče je določena številka, dodeljena protokolu, ki je niz ukazov in pravil, ki urejajo način pošiljanja in prejemanja podatkov po spletu. Primer tega je vrata 443, ki so dodeljena vsem podatkom, ki se prenašajo prek HTTPS.

Številka vrat deluje kot brezžični kanal in preprečuje morebitne spore med različnimi protokoli. Številke vrat so prav tako bistvene za varnost omrežja, saj blokiranje vrat blokira določen protokol v omrežju.

Kaj je posredovanje pristanišč?

Posredovanje vrat (imenovano tudi preslikava vrat) je metoda preusmeritve računalniških vrat med lokalnim omrežjem in oddaljenimi napravami. Ta tehnika je ponavadi uporabna za dostop do naprav in storitev, povezanih z internetom, na daljavo.

Posredovanje vrat na splošno je treba uporabljati skupaj z usmerjevalnikom, ker omenjeni usmerjevalnik verjetno uporablja NAT (Network Address Translation) – postopek, ki posamezne naslove IP naprav v lokalnem omrežju pretvori v en sam IP naslov, kar v bistvu omogoča usmerjevalnikom povezane naprave, ki imajo lastne omrežne naslove (na primer prenosni računalnik ali igralno konzolo) za povezavo z internetom z IP, ki vam ga je dodelil vaš ISP.

V tem kontekstu posredovanje vrat – kar je zakulisni postopek – prestreže podatke in promet, ki se usmeri v določen IP (v tem primeru IP naslove, pridobljene prek NAT), in ga preusmeri na drug IP ( naprava, na primer želite dostopati na daljavo).

Kako deluje posredovanje pristanišč?

Kadar je treba zahtevo poslati po spletu, se ustvarijo paketi, ki vsebujejo podatke o navedeni zahtevi, in jih pošljejo po internetu. Med različnimi podatki ti paketi vsebujejo podatke o ciljnem računalniku ali napravi.

Običajno glavo usmerjevalnika paketa analizira omrežni usmerjevalnik. Nato paket pošlje na cilj, ki je v glavi.

S posredovanjem pristanišč pa aplikacija za prestrezanje (na primer odjemalec VPN) preveri glavo podatkovnega paketa, vidi cilj in nato znova prepiše podatke, ki jih najde v glavi. Nato se paket podatkov pošlje na novo dodeljeni cilj. V primeru VPN je nov cilj ponavadi eden od strežnikov, ki jih uporablja ponudnik VPN.

Zakaj nekateri ponudniki VPN ponujajo posredovanje vrat VPN?

Mnogi ponudniki VPN uporabljajo požarni zid NAT, da zaščitijo svoje uporabnike pred dohodnimi povezavami, ki bi lahko bile škodljive. Čeprav je to koristno, lahko včasih povzroči težave z blokiranjem dohodnih povezav, ki jih uporabniki dejansko želijo.

Na primer, požarni zid NAT lahko potencialno moti hudourniške napade. Kako? No, vse to je povezano z dejanjem “sejanja” – sprejemanje dohodnih povezav od drugih uporabnikov, ki želijo datoteko prenesti na svojega odjemalca torrentov. Sejanje je znano tudi kot prispevek k hitrosti nalaganja hudournika, zato je treba vsem omogočiti prenos hudournika.

NAT požarni zid lahko drugim uporabnikom P2P prepreči nezaželeno povezavo s svojo stranko in s tem prepreči sejanje.

Če ponudnik VPN ponuja posredovanje vrat, odjemalec preusmeri dohodne povezave, s čimer zagotovi, da lahko obidejo požarni zid NAT.

Ali je posredovanje vrat VPN potrebno za torrenting?

V resnici ne. Pomanjkanje posredovanja vrat običajno ne bo motilo hitrosti prenosa. Hitrosti prenosa lahko včasih postanejo hit, vendar boste v določenih situacijah še vedno lahko zasejali. Če vas ne zanima prispevek k stopnji prenosa in želite samo prenesti datoteko, posredovanje VPN vrat ne bo potrebno..

Edini način, da bi bilo pošiljanje vrat obvezno za hudournike, je, če bi vsak uporabnik v programu Swarm (vsi uporabniki, ki prenašajo in nalagajo hudournik) za NAT požarnim zidom.

Ali je posredovanje pristanišč varno?

Poskus ročne nastavitve usmerjevalnika za posredovanje pristanišč je lahko nekoliko problematičen. Zakaj? Ker vaše spletne komunikacije verjetno niso tako varne, kot bi mislili, da so.

Kaj je zlonamerna programska oprema?

Posredovanje vrat na usmerjevalniku vas lahko potencialno izpostavi različnim ranljivostim, ki jih lahko izkoristijo kibernetski kriminalci in zlonamerna programska oprema, če ne sprejmete ustreznih varnostnih ukrepov – še posebej, če vrata pustite odprta za oddaljeni dostop.

Po drugi strani je posredovanje vrat VPN običajno precej varno, saj je posredovanje vrat izvedeno na strani ponudnika VPN, ne na vaši strani. Poleg tega je vaša povezava še vedno zavarovana s šifriranjem VPN-ja.

Vendar moramo omeniti eno stvar – že leta 2015 je bilo ugotovljeno, da je na ponudnike VPN, ki so ponudili posredovanje vrat VPN, dejansko vplivala ranljivost (imenovana »Port Fail«), ki bi lahko razkrila resnične naslove IP uporabnikov VPN. Na srečo je ranljivost enostavno preprečiti, čeprav ni zagotovila, da so vsi ponudniki VPN, ki ponujajo posredovanje pristanišč, v zadnjih letih sprejeli potrebne ukrepe..

Seveda, če uporabljate ponudnika VPN, ki ne ponuja posredovanja vrat VPN, vam ni treba skrbeti, da vrata ne bodo uspela puščati vaš IP naslov v spletu.

Potrebujete varno storitev VPN?

Če iščete način, kako zaščititi svoje osebne podatke in spletni promet v spletu, vas bomo pokrivali. CactusVPN ponuja šifriranje AES vrhunskega razreda, do 6 VPN protokolov, med katerimi lahko izbirate, neomejeno pasovno širino in stroškovno učinkovite naročnine.

Poleg tega 9 naših 25+ hitrih strežnikov nudi podporo za hudourništvo, mi pa ponujamo brezplačno 24-urno preizkušanje in 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Bottom Line – Kaj je posredovanje VPN vrat?

Posredovanje vrat VPN je način, da ponudniki VPN z NAT požarnimi zidovi prestrežejo zlonamerne povezave, ki jih lahko uporabniki VPN (npr. Povezave torrenting), ki bi jih sicer požarni zid filtriral, in spremenijo cilj, ki ga najdete v glavi paketa podatkov, da bi jim pomagali. povezave obidejo NAT požarni zid.

Vendar morate vedeti, da posredovanje vrat VPN za P2P ni obvezno. Potrebno je le, če želite zagotoviti visoko hitrost sejanja ali če vsaka oseba, ki prenese / sedi hudournik, stoji za požarnim zidom NAT (kar ni zelo verjeten scenarij).

Prav tako je težko ugotoviti, ali je ponudnik, ki ponuja posredovanje vrat VPN, sprejel varnostne ukrepe pred napadom napake vrat ali ne (ranljivost, ki lahko izpusti vaš resnični naslov IP, ko ste povezani z VPN).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map