Meest veilige browsers voor volledige anonimiteit (update 2020)

Bent u op zoek naar de best beveiligde browser? Zo ja, dan ben je niet de enige. Meer mensen zoeken naar manieren om ervoor te zorgen dat hun online tijd ook privétijd is.


Veilige browserMensen leren nu echter dat ze meer moeten doen dan alleen hun IP-adres verbergen met een VPN en een veilige wachtwoordbeheerder gebruiken. Tegenwoordig is het ook essentieel om de veiligste browser te vinden.

Wat betekent veilig browsen? Het betekent het internet doorkruisen zonder een digitale voetafdruk achter te laten waar u ook bent. Net zo essentieel zorgt de best beveiligde browser ervoor dat niemand u bespioneert. Uw kans om besmet te raken met malware of een virus wordt verkleind. Als u online bankiert of winkelt, kunt u dankzij uw beveiligde browser meer vertrouwen krijgen in de privacy van deze transacties.

Het probleem met veel van de meest voorkomende browsers

Wanneer een consument een nieuw apparaat of besturingssysteem koopt, wordt deze geleverd met een internetbrowser. Het kan een bekende naam hebben zoals Chrome of Microsoft Edge.

Door deze bekendheid lijkt de browser veilig. Echter, deze vooraf geladen internetbrowsers zijn niet de veiligste webbrowsers die je kunt vinden.

Deze browsers worden bijvoorbeeld geconfigureerd voor ultieme snelheid en toegankelijkheid. Dat klinkt goed, maar deze instellingen zijn het minst veilig. Bovendien hebben deze browsers niet de ingebouwde mogelijkheid om kwaadwillende mensen en entiteiten buiten uw privébedrijf te houden.

Dit geldt met name wanneer het apparaat of besturingssysteem wordt geleverd met andere softwareprogramma’s. Dit vermenigvuldigt het aantal kwetsbaarheden, waardoor je nog meer vatbaar bent voor aanvallen.

Zelfs als u ervoor zorgt websites te bezoeken die HTTPS- en SSL-certificaten gebruiken, kunt u zich nog steeds kwetsbaar voelen dankzij een browser die niet veilig is.

Tel daarbij op dat de gemiddelde consument vaak niet weet hoe hij zijn browser moet configureren voor optimale beveiliging, en je hebt een recept voor rampen.

Het antwoord is om de best beveiligde browser te kiezen die al meerdere beschermingslagen heeft. Het is een gemakkelijke oplossing waarvoor u niet veel technische expertise nodig heeft.

Wat is een veilige browser?

Het is belangrijk om te begrijpen dat de gemiddelde browser zich niet bezighoudt met gebruikersbeveiliging of privacy. Sommigen van hen verkoop uw persoonlijke informatie aan degene die erom vraagt. Dit kan ertoe leiden dat de gebruiker wordt geraakt met zeer gerichte advertenties. Als alternatief kan het ook betekenen dat uw privégegevens in verkeerde handen terechtkomen.

Houd er rekening mee dat de gemiddelde browser een veelheid aan informatie over u bijhoudt. Ze gebruiken een geolocatie-app om erachter te komen waar je bent in de wereld en ze volgen al je bewegingen op sociale media. Uw browser weet zelfs alles van de hardware en het besturingssysteem dat u gebruikt.

Als uw browser de populaire WebRTC-plug-in heeft, kunnen er extra kwetsbaarheden zijn. Web Real-Time Communication is bedoeld om het proces van browser-naar-browser communicatie te stroomlijnen. WebRTC-aanroepen kunnen echter beveiligingsproblemen hebben. Dankzij WebRTC-lekken kunnen websites mogelijk uw IP-adres en andere identificerende details bekijken. Aangezien WebRTC een veelgebruikte plug-in is voor populaire browsers, zijn dit misschien niet de veiligste opties.

Om uw online ervaring veiliger te maken, kunt u verschillende stappen ondernemen. Deze omvatten het up-to-date houden van uw browser, het niet opslaan van wachtwoorden in uw browser, het blokkeren van pop-ups en het uitschakelen van cookies van derden. Als u kiest voor een veiligere webbrowser, zijn veel van deze stappen natuurlijk al voor u genomen. Met extra bescherming zoals tracking blockers ben je klaar voor een anonieme ervaring.

Waarom heeft u een beveiligde browser nodig??

Denk na over alle dingen waarvoor u dagelijks internet gebruikt. Een deel ervan is redelijk onschadelijk en niet bijzonder privé, zoals het zoeken naar een nieuw dinerrecept of het leren over de milieuvoordelen van het maken van uw eigen wasmiddel.

Het maakt u misschien niet uit als uw browser, ISP, uw zoekmachine en een aantal vreemden weten dat u geïnteresseerd bent in deze onderwerpen. De kans is echter groot dat je veel meer online doet dan alleen recepten zoeken.

Als u online rekeningen betaalt, naar uw bankafschrift op de website van de kredietunie kijkt of uw creditcard op een winkelwebsite gebruikt, wilt u waarschijnlijk dat deze transacties volledig privé en veilig zijn.

Gebruik je graag social media? Misschien vind je het niet erg als de hele wereld al je berichten ziet, maar sommige mensen houden het liever discreter. De best beveiligde browsers vergroten de kans dat u echt controle heeft over wie toegang heeft tot uw social media-profiel.

Het is ook essentieel dat u een veilige e-mailservice gebruikt. Als u dit niet doet en de nodige voorzichtigheid betracht bij het ontvangen van onbekende of verdachte e-mails, loopt u het risico op phishing en andere veelvoorkomende online aanvallen.

Zelfs als u denkt dat u niets doet dat bijzonder privé online is, moet u er rekening mee houden dat hackers en andere snode partijen altijd op zoek zijn naar kwetsbaarheden in uw systeem. Ze doen er alles aan om uw systeem te infecteren met malware, adware, spyware, Trojaanse paarden of virussen.

veilige browsers infographic

Elk van deze programma’s kan uw apparaat op de knieën krijgen. Heeft het geen zin om een ​​veilige webbrowser te gebruiken om dit te voorkomen?

Een veilige browser kiezen

Er zijn veel webbrowsers, maar sommige van de meest populaire en meest gebruikte keuzes zijn lang niet de veiligste. Andere browsers blinken echter uit in het waarborgen van privacy en veiligheid. Hier zijn er vier.

1. TOR

TOR-logo“TOR” is een acroniem voor “The Onion Router”. Je zult zien hoe passend de naam is als je eenmaal meer begrijpt over hoe het werkt. Iedereen die ooit in een ui heeft gesneden, weet dat deze uit veel lagen bestaat. De filosofie achter TOR is dat vele coderingslagen houden gebruikers veiliger. Daarom is dit de best beveiligde browser omdat deze een drielaagse proxy gebruikt.

Iemand die de TOR-browser gebruikt, zal zijn webverkeer via willekeurige TOR-relais laten verzenden voordat het de gevraagde bestemming bereikt. Deze verbergt de daadwerkelijke fysieke locatie en het IP-adres van de gebruiker zodat ze kunnen genieten van een anonieme en volledig privé online ervaring.

Voordelen

 • Het is vrijwel onmogelijk om webverkeer te traceren dat via TOR wordt geleid
 • TOR kan worden gebruikt in combinatie met een VPN voor extra beveiliging
 • Makkelijk te gebruiken: gewoon downloaden en starten

Nadelen

 • Anonieme, door vrijwilligers bediende servers kunnen kwetsbaarheden bevatten
 • Scripts en plug-ins kunnen nog steeds worden misbruikt
 • Gegevensoverdrachtsnelheden kunnen traag zijn

TOR is net zo eenvoudig te gebruiken als alle gangbare browsers, ondanks de meer gecompliceerde verwerking die achter de schermen plaatsvindt. Voordat TOR naar internet wordt verzonden, bundelt het uw webverkeer in gelaagde, gecodeerde pakketten. Vervolgens wordt het rondgestuurd door een reeks servers die worden beheerd door vrijwilligers.

Op elke server wordt één versleutelingslaag verwijderd van het webverkeer. Dit betekent dat elke server alleen op de hoogte is van het vorige en het volgende relais zonder noodzakelijkerwijs op de hoogte te zijn van de oorsprong of de uiteindelijke bestemming. Deze laag op laag van complexiteit maakt het bijna onmogelijk voor iedereen om uw webverkeer te traceren wanneer u TOR gebruikt.

2. Dappere browser

Dapper browserlogoAls je advertenties haat, dan is Brave iets voor jou.

Het geesteskind van bekende technologiepioniers, die met Mozilla en JavaScript hebben gewerkt, wil Brave Browser een game-changer in de branche zijn..

Het is open-source software die is gebaseerd op Chromium. Het is echter anders dan andere browsers die eerder zijn uitgebracht. Dat komt door zijn houding ten opzichte van advertenties. Het blokkeert de advertenties die gebruikers normaal gesproken zouden zien met andere browsers, en vervangt deze door advertenties van zijn eigen netwerk, als u ervoor kiest ze te zien. Advertentietrackers zijn volkomen afwezig in Brave, maar advertenties worden nog steeds gevonden in zoekresultaten. Brave gebruikt een extensie voor het blokkeren van advertenties om ongewenste advertenties buiten te houden, wat betekent dat elke website die gebruikers bezoeken veel minder gegevens downloadt, waardoor de snelheid op een meer dan acceptabel niveau blijft.

Voordelen

 • Blokkeert advertenties en trackers voor verbeterde anonimiteit
 • Snelle gegevensoverdrachtsnelheden
 • Veel extensies beschikbaar in de Chrome Web Store

Nadelen

 • Brave Rewards lijkt een beetje ingewikkeld
 • Mogelijke WebRTC-lekken
 • Alomtegenwoordige AdWords-advertenties worden nog steeds weergegeven in zoekresultaten

Brave is een nieuw item in de browserscène en is net op de markt gekomen in 2016. Met advertentieblokkering en andere technologie draait Brave behoorlijk lean op uw systeem, met minder geheugen en minder CPU-cycli dan concurrenten.

Hoewel Brave de advertenties blokkeert die organisch op webpagina’s verschijnen, begrijpen de makers achter de service ook dat online bedrijven geld moeten verdienen. Gebruikers kunnen zich daarom aanmelden voor het Brave Rewards-programma, dat tokens toekent voor het bekijken van bepaalde advertenties. Gebruikers kiezen er vervolgens voor om bepaalde websites een ‘tip’ te geven.

Omdat Brave is gebaseerd op Chromium, kunt u eenvoudig meer functionaliteit toevoegen door de Chrome Web Store te gebruiken, die tal van extensies verkoopt.

Door trackers uit de vergelijking te halen, Dapper maakt het voor adverteerders vrijwel onmogelijk om gebruikers te identificeren en te volgen. Dit draagt ​​zeker bij aan een meer besloten online ervaring.

3. Mozilla Firefox

firefox-logoAls veilig browsen belangrijk voor je is en je de voorkeur geeft aan open-source software, dan is Firefox een geweldig alternatief. Deze provider belooft niet alleen een veilige browse-ervaring, maar is ook snel en is niet enorm belastend voor systeembronnen.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten achter Firefox is dat het zo is eigendom van een non-profitorganisatie. Dit betekent dat Mozilla niet bijzonder gemotiveerd is om gebruikersgegevens te verkopen. Regelmatige updates zorgen voor gebruikersprivacy en het automatisch blokkeren van ad-trackers maakt dit een ongelooflijk verstandige keuze.

Voordelen

 • Geweldige gegevensoverdrachtsnelheden
 • Toegankelijke en effectieve beveiligingstools
 • Een gebruiksvriendelijke interface

Nadelen

 • Bepaalde verouderde extensies zijn niet compatibel met de nieuwste versie van Firefox
 • Klantenservice is mogelijk moeilijk te bereiken
 • Sommige mensen houden niet van de frequentie van de updates

Met bescherming tegen malware en phishing is Firefox echt een best beveiligde browser. Je hebt ook toegang tot het blokkeren van inhoud, zodat de browser alle gedetecteerde trackers kan blokkeren. Verder is er een grote verscheidenheid aan add-ons beschikbaar voor extra privacy, beveiliging en functionaliteit.

4. Epische privacybrowser

Episch browserlogoVeilig browsen is het kenmerk van Epic. In tegenstelling tot veel van de meest voorkomende browsers, worden standaard de ultieme beveiligingsinstellingen gebruikt om uw gegevens veilig te houden. Net als Brave is Epic gebouwd op het Chromium-platform. Plug-ins zijn niet toegestaan ​​en alle cookies van derden worden geblokkeerd.

Eén klik is alles wat je nodig hebt met Epic om je webverkeer door de geïntegreerde proxy te leiden. Dit verbergt uw IP-adres. Bovendien zendt Epic voortdurend een niet-volgen-waarschuwing uit terwijl het ook actieve stappen onderneemt om advertentie- en sociale netwerken te lokaliseren en te blokkeren die anders online activiteiten zouden volgen.

Voordelen

 • Anonieme proxy inschakelen met één klik
 • Alle sporen van de browsergeschiedenis zijn bij het afsluiten gewist
 • Geen geschiedenis bewaard

Nadelen

 • Werkt niet met wachtwoordmanagers
 • Mogelijk kom je websites tegen die niet of niet goed draaien op Epic
 • Standaardzoekmodifiers kunnen worden overgeslagen door de zoekmachine

Epic is net zo gemakkelijk te gebruiken als Chrome. Het is gewoon een kwestie van downloaden en installeren van het programma. Je kunt op de startpagina zien hoeveel trackers en cookies van derden Epic voor jou heeft geblokkeerd. Houd er rekening mee dat deze statistieken alleen voor uw huidige veilige browsersessie zijn. Dat is omdat Epic houdt uw sessies niet bij.

Epic heeft zelfs een eigen zoekpagina die vertrouwt op de meest gebruikte zoekmachines, maar zonder uw gegevens naar die providers te lekken. Dit betekent dat het niet probeert om automatisch in te vullen wat je typt in de zoekbalk. Alle vragen worden door de proxy geleid om uw IP-adres privé te houden.

Te vermijden browsers

Het kiezen van de best beveiligde browser helpt kinderen en ouders online veilig te houden. Veilig browsen gebeurt echter niet per ongeluk.

Helaas zijn enkele van de meest bekende webbrowsers niet veilig. Mensen zijn misschien bezorgd om dat te horen Google Chrome is geen veilige browser, en ook niet Internet Explorer. Rand en Opera zijn ook onbetrouwbaar.

Google Chrome is de meest gebruikte webbrowser. Ze ondernemen stappen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Als u zich echter echt zorgen maakt over privacy, dan wel kan niet vertrouw een webbrowser die eigendom is van een bedrijf dat is berucht vanwege het bijhouden en volgen van gegevens.

Ondanks dat Internet Explorer hopeloos verouderd is, blijven mensen het gebruiken. Microsoft is gemigreerd naar de Microsoft Edge-webbrowser, wat betekent dat Internet Explorer geen updates ontvangt. Bovendien was het zo geplaagd door beveiligingsproblemen. Edge is nauwelijks beter. Trackers kunnen niet worden geblokkeerd en er zijn talloze meldingen van beveiligingsproblemen.

Opera heeft er tegenaan gestoten, zoals ondoorzichtige beveiligingsinstellingen en het kopen van VPN’s waarvan bekend is dat ze het gebruik van klanten registreren. Bovendien, Opera is eigendom van een Chinees consortium dat vreselijke privacygegevens heeft.

Daarom is het het beste om al deze veelvoorkomende browsers te vermijden.

Laatste gedachten

Met de best beveiligde browser kunt u online privacy en anonimiteit behouden. De meest betrouwbare providers die hier worden genoemd, hanteren standaard strikte beveiligingsnormen die bedoeld zijn om u op het internet te beschermen. Kies een van hen om uw digitale voetafdruk te verkleinen en een extra beschermingslaag toe te voegen door een veilige VPN-achtige versie te krijgen NordVPN (Als alternatief kunt u hier de beste VPN’s bekijken).

FAQs

Vraag: Kun je nog steeds worden getraceerd wanneer je TOR gebruikt?

EEN: Het is vrijwel onmogelijk om webverkeer te traceren via TOR vanwege het meerlagige systeem. Dit systeem voorkomt dat één relais dat een bepaald gegevenspakket verwerkt, iets weet buiten het onmiddellijk voorafgaande relais en het volgende relais. Zelfs de meest geavanceerde trackers kunnen de willekeurige complexiteit van dit systeem niet volgen.

Vraag: Gebruikt TOR gevaarlijk?

EEN: TOR is een veilige, betrouwbare en persoonlijke manier om online te zijn. Al het webverkeer wordt verzonden via TOR-relais met willekeurige selectie op weg naar zijn bestemming. Dit biedt veel privacy, anonimiteit en veiligheid, vooral omdat elk relais alleen op de hoogte is van het vorige en het volgende.

De uitzondering hierop is het exitknooppunt, het laatste relais voordat het verzoek zijn bestemming bereikt. Deze server kent het eerdere relais en de uiteindelijke bestemming, wat een probleem zou kunnen zijn als de persoon die de server bedient een snode bedoeling heeft.

Houd er rekening mee dat TOR op een enorm systeem van vrijwilligersservers draait die als relais fungeren. Deze relais zijn slechts zo betrouwbaar als de mensen die ze bezitten. Hoewel de meeste van hen veilig en betrouwbaar zijn, is er een mogelijkheid voor een crimineel om privé-informatie van gebruikers te verkrijgen.

V: Hoe voorkom ik dat mijn IP-adres wordt gevolgd?

EEN: Veel mensen zoeken naar manieren om hun digitale voetafdruk te verkleinen. ISP’s, browsers, advertentietrackers en miljoenen andere spelers doen er alles aan om bij te houden waar u heen gaat en wat u online doet. Een van de belangrijkste manieren om dit te bereiken, is door uw IP-adres te volgen.

Elk apparaat krijgt een uniek IP-adres toegewezen dat de gebruiker identificeert, waar ze ook online rondlopen. Deze gegevens kunnen echter in het geheim worden gehuld door bijvoorbeeld een veilige webbrowser te gebruiken. Andere maatregelen zoals HTTPS en SSL helpen ook om het volgen van IP-adressen te voorkomen. Al deze maatregelen camoufleren uw IP-adres en laten het lijken alsof u zich op een andere fysieke locatie bevindt, waardoor het vrijwel onmogelijk is om u online te volgen.

V: Biedt Incognito anonimiteit tijdens het gebruik van Google Chrome?

EEN: Incognitomodus is een instelling in de Google Chrome-browser die naar verluidt een meer anonieme sessie biedt. Deze instelling is echter vooral bedoeld om te verbergen wat u doet voor andere mensen die mogelijk hetzelfde apparaat gebruiken. Google en de meeste andere zoekmachines volgen nog steeds elke beweging (aanbevolen: gebruik een veilige zoekmachine)

Bovendien is het onwaarschijnlijk dat Incognito uw informatie zal verbergen voor websites die u bezoekt, uw ISP of de organisatie, zoals uw werkgever, die de ultieme controle heeft over uw netwerk.

De enige manier waarop Incognito kan werken, is als u de incognitomodus kiest terwijl u niet bent aangemeld bij een Google-account. Zodra u zich aanmeldt, is de mal omhoog. Google koppelt met terugwerkende kracht uw accountgegevens aan uw recente browsegeschiedenis.

V: Weet mijn internetprovider wat ik online doe?

EEN: Een internetprovider of ISP is absoluut op de hoogte van alles wat u online doet. Een deel van hun inkomsten hangt ervan af. Ze gebruiken de gegevens die ze verzamelen over uw gedrag om u gerichte advertenties te sturen. Bovendien zullen ze de gegevens verkopen aan tal van derden die u iets willen verkopen of uw privégegevens willen gebruiken voor hun eigen snode doeleinden.Gelukkig kunt u uw internetprovider in het duister houden door de best beveiligde browser te kiezen die beschikbaar is en vast te houden aan een betrouwbare VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map