Online Privacy Guide: Hvorfor anonymitet er vigtig?


Internettet er vokset meget og nu mere end 4,1 milliarder brugere er online på internettet. Mens det er sandt, at internettet leverer information og underholdning til netizens. Der er dog en fangst.

Organisationer indsamler data med din tilladelse i form af browserhistorik, konti på sociale medier, kan lide og ikke lide at trives og fortsætte deres forretning.

Organisationer indsamler data, det betyder ikke noget, om de er online eller offline. Efterretningsbureauer, internetudbydere og marketingfolk er de bedste hunde i dataindsamling.

Data er kernen i enhver organisations beslutningscyklus. I henhold til Helical IT-undersøgelse, hvis der træffes en beslutning, der bygger på indsamlede data, øges chancerne for at lykkes med 79%. Analyse, kvalitet og mængde data hjælper virksomheder og organisationer med at få en konkurrencefordel.

Uanset om du surfer på nettet eller ruller gennem sociale mediefeeds fra dit hjemmes komfort og privatliv. Du er overhovedet ikke privat, virksomheder som Google og Facebook er kendt for at spore og overvåge information om dig.

Hvad er online databeskyttelse?

Datasikkerhed er en gren af ​​datasikkerhed. Online-privatlivets fred drejer sig hovedsageligt om bekymringerne i forbindelse med korrekt håndtering af data, der inkluderer forpligtelser, samtykke, meddelelse og forskrifter.

Når definitionen af ​​databeskyttelse holdes til side, drejer det sig om praktiske data vedrørende privatlivets fred:

 • Hvis og hvordan data deles med tredjepartsorganisationer.
 • Hvordan data lovligt indsamles og gemmes.
 • Reguleringsbegrænsninger såsom GDPR, HIPAA, GLBA eller CCPA.

Datasikkerhed er en grundlæggende del af informationsteknologi. Det hjælper en organisation eller en enkeltperson med at bestemme, hvilke data inden for en infrastruktur, der kan deles med andre, og hvilke der skal holdes hemmelig.

Hvorfor er online-databeskyttelse vigtigt?

Der er to vigtigste drivende årsager til, at databeskyttelse er et af de mest betydningsfulde problemer i online-samfundet.

Kvalitet og mængde er de to egenskaber ved data, der bestemmer, hvor vigtigt det er som et aktiv for en virksomhed. Virksomheder er involveret i praksis, der inkluderer indsamling, deling og brug af data. Denne proces er også kendt som dataøkonomien.

Der er mange virksomheder, herunder Google, Facebook og Amazon, der har bygget imperier efter dataøkonomisk ordning. Hver organisation tager datadrevne beslutninger. Dataopbevaringslove som GDPR har gjort det obligatorisk for virksomheder at være gennemsigtige i deres privatlivspolitik.

For det andet er privatlivets ret for ethvert individ, der findes på planeten. Det var aldrig et privilegium og skulle aldrig betragtes som et. Data, som du deler online i form af status, billeder, meninger er faktisk et medium for ytringsfrihed, og ingen skal være i stand til at registrere eller bruge dem mod din vilje.

Med al den overvågning og sporing af data er der ingen måde at bestemme, hvilken meddelelse, der transmitteres på internettet, vil blive taget ud af sammenhæng og lander dig i problemer.

Hvorfor organisationer sporer mig?

Som nævnt ovenfor er der mange forskellige organisationer, der er afhængige af dine data. Det behøver ikke være en organisation, der i det væsentlige findes på internettet. Nylig statistik viser at 47% af mennesker, der bor i USA, er bekymrede for deres privatliv.

Listen over dataindsamlingsorganisationer sammen med deres motiver bag det er som følger:

 • Efterretningsbureauer.
 • Internetudbydere.
 • Virksomheder som Google og Facebook.

Hvilke data efterretningsbureauer indsamler?

Datasikkerhed er sandsynligvis det eneste problem, der har været relevant i lang tid og vil fortsat være et betydningsfuldt problem. Ved det første blik bør det være indlysende, at efterretningsbureauer som National Security Agency (NSA) er involveret i masseovervågning.

Motivationen bag indsamling af data er næsten gennemsigtig. Efterretningsbureauer vil bare holde folket sikkert mod et andet 911-angreb. At indsamle massedata hjælper dog ikke.

NSAs PRISM-program henter virksomheder såsom Google, Apple, Microsoft og mange andre let. Det kan snuppe alle oplysninger og derefter bruge dem til at spionere på mennesker over et geografisk masseområde.

Ovennævnte problem er ikke begrænset til kun De Forenede Stater. Der er efterretningsallianser dannet med det formål at dele data indsamlet i forskellige regioner for at generere ny indsigt.

Rolle med 5 øjne / 9 øjne / 14 øjne intelligens Alliance

Intelligensalliance kan defineres som en pagt mellem forskellige efterretningsbureauer, der er placeret globalt. At blive spioneret af din egen efterretningstjeneste er en ting, men en fremmed er bare uden for grænserne. For at tackle dette problem blev der dannet alliancer for at dele indsamlet intelligens med hinanden.

De lande, der i øjeblikket er involveret i 5 Eyes Intelligence-alliancen er:

 • Forenede Stater
 • Det Forenede Kongerige
 • New Zealand
 • Canada
 • Australien

Nine Eyes Intelligence Alliance udgør ved at tilføje FVEY og fire lande til:

 • Danmark
 • Frankrig
 • Holland
 • Norge

Til sidst består fjorten øjne intelligensallianse af landene i ni øjne intelligensalliance og fem lande til:

 • Tyskland
 • Belgien
 • Italien
 • Spanien
 • Sverige

En anden ting at bemærke er, at disse efterretningsalliancer dækker en stor procentdel af kloden og let kan spionere og indsamle efterretning om de mennesker, der er bosiddende i disse lande.

Efterretningsbureauerne deler en række informationer med hinanden.

 • Signalers intelligens (SIGINT): Som navnet antyder, er SIGINT enhver intelligens, der stammer fra elektroniske signaler og systemer. For eksempel data indsamlet fra kommunikationssystemer, radarer og våbensystemer.
 • Human Intelligence (HUMINT): Intelligens indsamlet af et menneske kaldes HUMINT. I dette scenarie er det de veluddannede spioners pligt at få pålidelige oplysninger. Afhør, debriefings og udnyttelse af medierne er også involveret.
 • Geospatial Intelligence (GEOINT): Oplysninger indsamlet ved hjælp af satellit er kendt som Geospatial Intelligence. Underretningen kan omfatte kort, tegninger og information om menneskelig aktivitet.

Imidlertid kan nogle mene, at det at danne en intelligensalliance giver dem overhånden med hensyn til kontrol og intelligens. Hvilket er sandt i nogen grad.

Sådan opbevares metadata til at overvåge netizens?

Enkelt sagt er metadata data om data. Med andre ord beskriver Metadata et sæt data. Den indeholder oplysninger, der forklarer, hvordan og hvornår data blev indsamlet, og af hvem. Metadata opsummerer grundlæggende oplysninger om data, der gør det lettere at arbejde inden for nogle scenarier.

Regeringskontorer er skubber fremad til obligatorisk lov om datalagring. Dette vil give teleselskaberne mulighed for at gemme data over en lang periode, som kan bruges af efterretningsbureauerne.

Hvilke data er inkluderet i metadata?

Metadata er ikke oplysninger om, hvad du skriver på en håndholdt enhed eller på din computer. Det er snarere en information, der identificerer dig som et unikt individ. Det er et spor med digitalt fodaftryk, som du efterlader på Internettet:

 • Når du besøger websteder.
 • Download filer.
 • Surf generelt på internettet.

Desværre giver det internetudbydere, offentlige agenturer, telekomfirmaer og snoopere til at opbygge en profil på toppen af ​​denne information.

Virkningen af ​​opbevaring af metadata

Virkningen af ​​opbevaring af metadata på borgerne er nøjagtig den samme. Den grundlæggende ret til privatlivets fred fratages. Dette gør dig til en åben bog for virksomhederne og relevante myndigheder.

Ved hjælp af metadata kan de forudsige din opførsel og kan pålægge straf. Det kan være i form af ISP-throttling. I tilfælde af et advokatbureau kan Metadata bruges til at spore personer, der er involveret i mistænkelige aktiviteter online.

Hvorfor samler internetudbyder data?

Internetudbydere blev holdt ansvarlige for deres handlinger, indtil netneutralitet var på plads. Situationen ændrede sig drastisk, da retten tilladte FCC at dræbe netneutralitet. Internetudbydere kan nu udnytte deres beføjelser på vilje.

Motiverne bag invasionen af ​​privatlivets fred fra ISP’ernes perspektiv er meget forskellige fra en efterretningstjenestes. Hvor efterretningstjenesten indsamlede data til gavn for borgerne, gør internetudbydere det til deres egen fordel.

Overvågning og sporing udført af ISP medfører mange store problemer. Et af dem, internet-throttling. Internetudbydere udnytter deres magt til at nedsætte internethastigheder.

Hvilke data indsamler internetudbyderen?

De bruger specielle filtre, der er designet til at overvåge og spore alle dine online aktiviteter. Det er den slags sporing, der finder sted, når du sender en anmodning via deres netværk.

Hver gang du indtaster en forespørgsel, om det er et domænenavn til bare et tilfældigt nøgleord. Browseren sender en anmodning til en domænenavnserver (DNS), som derefter tjener dig på din anmodede webside.

Der er en grænse for, hvilke oplysninger internetudbydere kan indsamle om dig. Kreditten går til beskyttelsen fra visse lovgivning om beskyttelse af personlige oplysninger.

Disse oplysninger skal dog ikke tages let, da de stadig kan identificere dig som en unik person på Internettet. Dette er, hvad internetudbydere kan samle om dig:

 • URL-adresserne, som du surfer online.
 • De websider, du besøger hyppigst.
 • Hvor meget tid du bruger på bestemte websider.

Private virksomheder som Google & Facebook

Med over 2,4 milliarder aktive brugere månedligt på Facebook og Google dominerende søgemaskine markedsandel med 92%. Det er klart, at datastrømmene på disse websteder er langt højere end nogen anden på internettet.

Begge disse organisationer har tjent mange indtægter ved at tjene penge på de data, de har samlet dagligt. Mens platforme frit kan tilslutte sig og bruge, har annonceindtægter gjort Google og Facebook til en tech-gigant.

Annoncører betaler for at annoncere på platforme, nøgleord kan specificeres for at målrette mod en bestemt målgruppe. Hvilket kun kan gøres, når Google og Facebook aktivt analyserer data.

Det var altid en kamp mellem tech-giganter og privatlivsaktivister. De har nok data indsamlet om dig, så de let kan forudsige din rutine. Her er hvor mange data de har samlet på dig med din tilladelse.

Lige nu er vi kun på toppen af ​​isbjerget. Der er meget mere at dække i online-privatliv, og der er bestemt flere trusler online.

Online trusler mod privatlivets fred

Når vi skrider frem mod en højteknologisk fremtid, er der et konstant problem, der står imod os. Introduktion af Internet of Things er allerede startet den fjerde industrielle revolution og trusler om privatlivets fred øges i antal eksponentielt.

Der er forskellige kalibre for den trussel, du står overfor på internettet. Uden at vide, hvordan de fungerer, vil det ikke kun sætte dit privatliv i fare, men også dine data.

Hvilke data indsamler søgemaskine?

Søgemaskiner er som telefonbogen på internettet, de har alle de oplysninger, du har brug for for at kommunikere og få dine anmodninger.

Uden søgemaskiner ville det være umuligt at lære om nye ting. Milliarder af netizens bruger søgemaskinen uden at overveje den en anden tanke.

Det er ingen løgn, at søgemaskiner gemmer en række oplysninger om dig. Nogle af de oplysninger, som søgemaskinelageret er, er som følger:

 • Din Internet-protokol (IP) -adresse
 • Dato og tidspunkt for dit besøg
 • Nøgleord, som du søger efter
 • Cookie-ID, som er en unik identifikator.

De gemte oplysninger videregives til annoncører, der markedsfører forskellige produkter til dig. Du har bemærket, at efter at have besøgt et bestemt websted, begyndte du at få annoncer for det specifikke produkt, som du søgte efter.

Sårbarheder i browseren

Browsere leveres pakket med forskellige plugins, der udfører forskellige opgaver. Nogle af sårbarhederne er forårsaget af plugins og funktioner i sig selv, mens andre er forårsaget af de websteder, du besøger.

Problemer forårsaget af plugins er som følger:

 • ActiveX er et plugin, der leveres indbygget med Microsoft Edge og Internet Explorer og kun fungerer på disse browsere. Det fungerer som mellemmand mellem din pc og websteder med Java- eller Flash-baserede forbindelser.
 • JavaScript er et programmeringssprog, der bruges af mange populære websteder til at vise forskellige typer dynamisk indhold. Dog bruges det af hackere til at inficere dit system eller browser med malware og uopfordrede, skadelige annoncer.

Problemerne forårsaget af surfing online er som følger:

Browser fingeraftryk

I de sidste par år har en teknik kaldet browserfingeraftryk fået en masse uønsket opmærksomhed på grund af risikerer, at det kan udgøre online-privatliv.

Teknikken bruger en “agent-header”, der er gemt i browseren, der indeholder oplysninger om dit system. Headeren blev brugt til at tackle problemer med optimering af websider. Agent-header sendes til serveren, hvor den sender en webside-konfiguration i henhold til dine specifikationer.

Agentoverskrifter bruges stadig i 2019, men har ændret sig meget siden da. Det bruges til at tilbyde en oplevelse, der er optimeret til enhver enhed, men du bliver nødt til at dele konfigurationsoplysninger med den relevante server.

Metoden giver websteder mulighed for at få oplysninger, der kan identificere dig. De indsamlede oplysninger består af følgende:

 • Browsertype og version
 • Operativsystemoplysninger
 • Aktive plugins
 • Tidszone
 • Sprog
 • Skærmopløsning

Der er ikke noget krav om, at cookies skal være på computeren til denne teknik. Websteder bruger oplysningerne fra browsere til at identificere unikke brugere og spore deres online aktiviteter.

småkager

Cookies er små stykker filer, der kan indeholde oplysninger, f.eks. Et brugernavn og en adgangskode. De transmitterede oplysninger identificerer en bestemt bruger og forbedrer browseroplevelsen.

Der er forskellige slags cookies i onlineverdenen. Den ene er en session-cookie og den anden, vedvarende cookie.

Vedvarende cookies bruges til to primære formål, den ene er godkendelse og den anden sporer. Derfor er det en trussel mod privatlivets fred. Sporingscookien sporer gradvist alle dine online aktiviteter og bygger derefter en profil om dine likes og ikke-muligheder.

Usikre websteder

Sikre låse har den grønne hængelås før webadressen. Dette viser, at det websted, du i øjeblikket er på, er sikkert. Hvis der ikke er nogen hængelås, skal du bare forlade webstedet med det samme.

Hackere udnytter usikre websteder for at få adgang til følsomme legitimationsoplysninger. Oplysningerne kan muligvis indeholde dine adgangskoder og eller kreditkortoplysninger.

Ifølge GlobalSign, 80% af køberne forlader usikre e-handelswebsteder. Hvilket er det rigtige at gøre i ethvert scenarie!

Hvis du surfer på et usikkert websted, skal du være opmærksom på, at der er tredjeparter, der kan spore og overvåge dine aktiviteter på disse websteder. Tredjeparter kan omfatte:

 • Internetudbydere (ISP)
 • Regeringen
 • Hackere med dårligt forsæt

Hvorfor shoppe anonymt online er vigtigt?

Elektronisk handel eller e-handel har taget hele internettet med storm. Næsten 76% af beboerne i USA handler online. Stigningen i e-handelsforretninger er direkte proportional med stigningen i cyberkriminalitet.

Behovet for anonymt at shoppe online har skyrocket i de senere år. Gjerningsmænd udfører omhyggeligt et angreb for at få følsomme oplysninger, der kan omfatte kreditkortoplysninger, kontoudtog, adresse osv.

At købe online anonymt betyder ikke, at man undgår salg og andre berettigede skatter. Det betyder bare at bruge et kastekort eller en valuta, der kan udvides.

I det følgende eksempel forstår du forhåbentlig forskellen mellem de to. Bestem, hvilken der er det bedre scenarie.

 • Gjerningsmand stjæler dine kreditkortoplysninger med over $ 5000 kontant.
 • Hacker stjæler dine forudbetalte betalingskortoplysninger, der havde beløbet i forhold til prisen på det produkt, du skulle købe.

Der er mange måder du kan tilpasse dig til at handle online anonymt. Omend, nogle er digitale, mens andre kræver, at du gør en indsats i den fysiske verden.

 • Forudbetalte kort
 • Brug et maskeret eller virtuelt kreditkort
 • Bitcoin

Sky lagring

Efterhånden som teknologien er kommet frem, har vi forladt den gamle traditionelle software og tilpasset Cloud-infrastrukturen. Cloud kan have løst mange problemer på én gang, men til hvilke omkostninger?

Privatliv er stadig under trussel, når du bruger cloud-tjenester. Selvom de krypterer dine filer, kan du ikke hvile let, fordi det er dem med den private nøgle og kan dekryptere dem uden din tilladelse.

I en nødsituation vil teknologivirksomheder videregive alle deres data til de relevante myndigheder, uanset hvad de lover.

Usikre stemmekonversationer

Hvem kan ikke lide stemmesamtaler? Det reducerer afstanden mellem personer direkte og nemt. Før jeg hopper ind på et stemmekald, lad mig minde dig om følgende. Disse offentlige agenturer registrerer stemmesamtaler.

 • National Security Agency (NSA)
 • Regeringskommunikationshovedkvarter (GCHQ)

Agenturerne er tilsyneladende meget interesserede i at høre, hvad en gennemsnitlig person har at sige. Ifølge agenturerne er masseovervågning løsningen på alle terrorangreb.

Det giver ingen mening, hvordan vil de afgøre, hvilken der er en reel trussel, og hvilken ikke? At købe engangstelefoner gør heller ingen forskel, hvis den person, du taler med, ikke bruger en.

Hvordan e-mails er usikre?

E-mails har gjort det nemt for os at kommunikere med hinanden. Dog leverer sikkerheds-e-mail-leverandører ikke overhovedet.

NSA har tappet ind på Google og Microsoft før. Denne grund skal være nok for dig at grøfte og tilpasse dig e-mail-tjenester, der giver ende til ende-kryptering.

Ende-til-ende-e-mail-kryptering er det sted, hvor afsenderen krypterer e-mail-meddelelsen og sender den, den kan kun dekrypteres af den person, der var beregnet til at modtage den.

Online Privacy Guide og bedste praksis

Lige siden Edward Snowden afslørede, at regeringsorganerne er i stand til at spore og overvåge aktiviteter fra internetbrugere såvel som ikke-internetaktiviteter. Det er vigtigt at beskytte dit privatliv online, da det er den grundlæggende ret og ikke et privilegium.

Her er nogle af de bedste fremgangsmåder, du kan følge for at holde din tilstedeværelse online anonym. Ingen vil være i stand til at indsamle information om dig online, medmindre du selvfølgelig ikke følger den praksis, der er nævnt nedenfor.

Ende-til-ende-kryptering

E2EE er den mest anbefalede måde at forbedre sikkerhed og privatliv i ethvert scenarie. Det beskytter dit privatliv ved at kryptere meddelelser i begge ender af kommunikationspipelinjen.

Når du bruger ende-til-ende-kryptering i et hvilket som helst scenarie, uanset om du sender en SMS eller sender e-mails eller surfer på internettet, kan ingen se dine aktiviteter. E2EE forvandler dine anmodninger til gibberish, kun den påtænkte person kan se disse meddelelser.

Ved at bruge ende-til-ende-kryptering på din telefon, e-mail og computer beskytter du dig mod følgende trusler:

 • Internetudbydere (ISP) kan ikke lytte til dine aktiviteter
 • Regeringskontorer er ikke i stand til at opbevare dine metadata
 • Hackere kan ikke stjæle dine følsomme oplysninger

Ende-til-ende-kryptering løser to ovennævnte problemer.

 • Usikre stemmekonversationer
 • Usikre e-mails

Ende-til-ende tekstbeskeder og VOIP-kryptering

Introduktionen af ​​WhatsApp og andre VOIP-applikationer gjorde det nemt at tale chat med venner og familie uden ekstra omkostninger. Disse applikationer behøver dog ikke have den nødvendige kryptering for at beskytte dit privatliv og sikkerhed.

Som nævnt ovenfor kan E2EE løse stort set sikkerheds- og privatlivspolitikken uden yderligere omkostninger. Platformer, der værdsætter privatlivets fred og sikkerhed, skal være de, der bruges.

Her er tre messengers at vælge imellem, som tillader brugere at tekst og stemmechat med den ekstra fordel ved ende til ende sikkerhed.

 • Signal
 • Telegram
 • ChatSecure

Alle disse platforme er open source og understøtter ende-til-ende-kryptering. Ved at skifte til disse platforme slipper du for de beskyttelse af personlige oplysninger, der vedrører stemmekald og sms via IP.

Ende-til-ende krypterede e-mails

Betydningen og hvordan ende-til-ende-kryptering fungerer er allerede nævnt. Nogle mennesker bruger e-mails til ondsindede aktiviteter, mens andre bruger den til at annoncere.

Sikkerhedsagenturer har imidlertid ingen grænse. NSA er kendt for at indsamle millioner af e-mail-adresser fra hele verden. Det betyder, uanset om du kommunikerer med en ven eller er involveret i et ret ophedet argument, kan agenturerne læse alle dine tanker.

Brug af ende-til-ende krypterede e-mails kan løse følgende problem. Dette er de bedste E2EE-tjenester på internettet:

 • protonmail
 • Tutanota
 • Posteo

Virtuel privat netværk

EN virtuelt privat netværk (VPN) fungerer som en sikker tunnel, der sender en anmodning til domænenavnserveren på dine vegne. Ved at udføre følgende opgave beskytter en VPN din IP-adresse, din online identitet og beskytter din internetforbindelse mod en masse trusler.

Det beskytter din identitet ved at maskere din IP-adresse og placering til den, der leveres af VPN. Det bruger ende-til-ende-kryptering og har funktioner, der giver dig mulighed for at surfe på internettet uden at frygte nogen.

En ting at bemærke er imidlertid, at der er mange VPN-leverandører derude, der lover høje hastigheder og hundrede procent sikkerhed.

Der er gratis VPN’er tilgængelige såvel som hævder den samme type sikkerhed og anonymitet online. Hver gratis VPN har en premium-version, som først kan testes ved hjælp af den gratis version. Der er imidlertid ulemper ved gratis VPN.

Ulemper ved en gratis VPN:

 • Båndbreddegrænse. Grænser varierer afhængigt af tjenesteudbyderen.
 • Lav mængde servere at vælge imellem.
 • Problemer med kompatibilitet kan fortsætte på forskellige platforme.
 • Internethastigheder kan være inkonsekvente på grund af lave servervalg.

Her er vores top-rangerede VPN’er, der fortsat giver dig immunitet mod spyware og hackere online.

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Privat internetadgang VPN
 • PureVPN

Med det ude af vejen er der mange problemer, som en VPN løser. Blandt dem er:

 • Beskytter dig mod uønsket spyware og hackere
 • Masker din IP-adresse og placering og forhindrer internetudbydere, offentlige myndigheder i at indsamle dine metadata
 • Du kan omgå geo-begrænsninger på indhold
 • Browser fingeraftryk

Proxy-servere

En proxy eller ‘Proxy Server’ er en server, der foregår som en kontakt mellem webserveren og det websted, der skal hentes til. Dette er en anden metode, hvorigennem internetbrugere forbedrer deres online privatliv.

Det fungerer ved at skifte grænseflade gennem en af ​​disse servere, din pc sender dit behov til den mellemste server, som på det tidspunkt gør dit krav og returnerer det ønskede websted.

Leder du efter en måde at forblive anonym og sikker online? EN roterende proxy kan efterligne en IP Scrambler og kan holde dig sikker online.

Brug Tor Browser til at få anonymitet

Tor er det bedste i spillet, når det kommer til online-privatliv. Det er det stadig, men når det kommer til sikkerhed, er Tor-browseren ikke det rigtige valg.

Da dagsordenen handler om at holde din online identitet anonym, betyder det ikke noget af sikkerhedsaspektet, så længe du ikke er involveret i noget skyggefuldt. Mange pro-privacy-entusiaster bruger Tor for at forbedre deres privatliv yderligere.

Hvad er fordelene ved Tor Browser:

 • En masse servere at vælge imellem.
 • Flere servere bruges til at dirigere trafik gennem.

Ulemper ved Tor Browser:

 • Det krypterer ikke din trafik.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt at fastlægge din placering og eller genkende dig på internettet. Bureauer kan identificere en person baseret på deres aktiviteter online, fordi Tor-browseren ikke krypterer trafik.

Hvis rygterne om beskyttelse af personlige oplysninger vedrørende Tor angår dig, kan du begynde at bruge Tor-alternativer.

Hvorfor anonymitet er vigtig, når du handler online?

Din søgehistorik er direkte relateret til dit privatliv. Brug af søgemaskiner som fra virksomheder som Google, Yahoo er som at smide dit privatliv.

Hvis du ikke er opmærksom på, at søgemaskiner har en masse algoritmer og en bred vifte af arrangementer, der bruger din søgehistorik til at generere analyser. Organisationer bruger data til at vise målrettede annoncer og kan bruge dem til at rapportere en person til myndighederne.

I den kommende fremtid vil alt være afhængigt af data. Derfor skal du overveje at skifte til private søgemaskiner.

 • DuckDuckGo
 • SearchPage
 • DisconnectSearch

Disse søgemaskiner betragtes som de bedste, og de holder ikke styr på din søgehistorik eller bruger den mod din vilje.

Installer Privacy Extensions

Der er visse plugins eller udvidelser der kan installeres i en browser for yderligere at forbedre privatlivets fred og sikkerhed over internettet.

Disse udvidelser har givet mange fordele, det holder op med at spionere af regeringer og internetudbydere. Frem for alt har de evnerne til at forhindre visse cyberangreb.

Udvidelserne inkluderer:

 • Privatbrevdrev
 • HTTPS overalt
 • uBlock Oprindelse

Opbevar ikke cookies, indstil dine konfigurationer til at slette cookies, når du lukker browsere. Derfor sker der ingen overvågning på dit system.

Konklusion

Internetudbydere og sikkerhedsbureauer har gjort privatlivets fred et privilegium, hvilket det ikke burde være. For ikke at nævne, privatliv er ikke noget, man skal købe, men er en nødvendighed.

Hvis du ønsker at opretholde anonymitet online, ville den bedste måde være at vælge en VPN. Hvis du ikke er bekymret for langsomme hastigheder, kan du parre en VPN med den ekstra sikkerhed i Tor-browseren. Du kan stole på en VPN, der opfylder dine personlige behov uden brug af Tor-browseren.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map