ВипрВПН преглед (2020)

випрвпн лого мин


ВипрВПН је у власништву матичне компаније Голден Фрог, чије је седиште у Швајцарској. Ова држава има дугу историју залагања за приватност на мрежи, готово од најранијих дана на Интернету.

Голден Фрог на својој веб страници пише да је компанија основана 1994. године у директном одговору на злогласни инцидент Роом 641а. Овај скандал укључио је НСА илегално прислушкивање АТ-а&Мрежа је у сврху спровођења надзор над приватним грађанима.

Када су људи који су основали Златну жабу сазнали за инцидент, одмах су поднели жалбу ФЦЦ-у. Нажалост, њихови протести су прошли без одговора. Тада су одлучили да предузму акцију за себе.

С обзиром на посвећеност Златне жабе и Швајцарске приватности на мрежи, чини се да је ВипрВПН прилично поуздан сервис који вам даје сву анонимност коју желите.

Одлично раде, али постоје далеко бољи ВПН-ови.

ВипрВПН Преглед

ЗначајкеИнформације
Употребљивост:Једноставан за коришћење
Политика евидентирања:Нулта евиденција
Величина сервера:700 ++ сервера
Дистрибуција сервера:70 ++ локација
Подршка:24/7 Ливе Цхат Суппорт
Торрентинг:Дозвољен
Стреаминг:Дозвољен
ВПН протокол и шифровање:ОпенВПН протокол, ППТП, ИПСец и Л2ТП; АЕС 256-битна енкрипција
Сједиште:Швајцарска
Цена:3,75 УСД / месец
Званични сајт:хттпс://ввв.випрвпн.цом

Сигурност и шифрирање

векторска слика за шифровање податакаСвако ко се одлучи на коришћење ВПН-а вероватно је забринут због своје приватности. Не свиђа им се идеја да провајдер Интернет услуга то може прате сав њихов веб саобраћај. Штавише, они имају забринутости због хакера и других криминалаца који би могли покушати да украду њихове податке.

Посао било ког вредног ВПН-а је да спречи било којег појединца или ентитет да могу да вам прелази преко рамена док прегледате. То значи да одабрани ВПН мора да нуди стварно јака енкрипција и поуздан ВПН протокол.

ВПН протокол је алат за који је одговоран осигуравајући вашу анонимност и приватност. Доступно је много различитих протокола, али далеко је најпопуларнији ОпенВПН. Створен и одржаван сарадњом професионалаца за цибер-безбедност широм света, ОпенВПН се у бити сматра непоколебљив.

ОпенВПН је управо протокол који добијате са ВипрВПН. То је подразумевана поставка, мада можете бирати између алтернативних протокола попут ИПСец, Л2ТП и ППТП. Без обзира који протокол изаберете, имаћете користи од АЕС 256-битног шифровања, златни стандард шифрирања у то верују савезне владе, агенције за спровођење закона и војска широм света.

випрвпн сигурност

Пошто су Голден Фрог и ВипрВПН интензивно посвећени приватности на мрежи, они то такође имају развили власничку технологију коју називају Камелеон. Овај алат је дизајниран да заобиђе скенирање метаподатака дубоких прегледа пакета који упозоравају одређене органе да појединци користе ВПН.

Ове скенирања дубоког пакета често користе тоталитарне владе на местима попут Кина и Северна Кореја како би се осигурало да грађани не користе ВПН. За људе који живе у овим земљама, додатна заштита камелеона може значити разлику између живота и смрти. Ово је посебно важно ако се бојите и желите да спречите цурење ДНС-а.

Мрежа сервера компаније ВипрВПН

Многи људи који су нови у ВПН-има не схватају шта може направити огромна мрежа сервера. Што више сервера има ВПН, то се мање купаца преусмерава преко сваког сервера.

Више сервера обично преводи на бржи сервис.

випрвпн сервериАко постоји више сервера распоређених у географски различитим регионима, постоји и већа шанса да ћете наћи сервер близу ваше физичке локације. То је важно јер би то требало значити брже брзине преноса података.

ВипрВПН је завршио 700 сервера дистрибуирано по 70 локација. У поређењу са неким од највише оцењених ВПН-ова, 700+ сервера није много за хвалити се. Заиста велики играчи у послу имају више хиљада сервера распоређених у готово свим нацијама.

Ипак, 700 сервера компаније ВипрВПН су прилично респектабилна, и имају добру географску разноликост. Њихове локације укључују чак и земље с репресивним владама попут Русије, Кине и Турске. Северна и Јужна Америка, Европа, Азија, Африка и Блиски Исток имају више локација сервера такође.

Да ли је ВипрВПН компатибилан са БитТоррентом или П2П?

ВипрВПН то каже не прате ниједан веб саобраћај. То значи да нико из компаније не провјерава ваш рачун како би провјерио да ли се борите или користите друге методе дијељења датотека П2П.

У ствари, они наводе да сав веб саобраћај третирају исто.

ВипрВПН са НетфликомИпак, они траже да се сви придржавају локалних закона о ауторским правима. Многи људи су имали своје рачуни отказани након што је Голден Фрог добио обавештење о кршењу ауторских права од власника ауторских права.

Резултат је то што би требало да с пажњом кренете на ВипрВПН или да потражите другу услугу која више претвара затварајући ову активност. Ово је посебно важно ако не знате да ли је илегално мучење на вашој локацији.

Када је у питању Нетфлик, амерички сервери ВипрВПН нису имали проблема са испоруком. Представа је била брзо и потпуно деблокирано. Исто се не може рећи за сервере који су тестирани у Европи, Канади и Холандији. Сви они били су блокирани, па ако вам је гледање Нетфлика главна брига, боље је да имате други ВПН.

Резултати испитивања брзине помоћу ВипрВПН

ВипрВПН је понудио неколико лепих пристојни резултати у тесту брзине. Брзина је важна код било којег ВПН-а. Што су брже брзине преноса података, мање времена ћете потрошити чекајући да се садржај учита. Употреба спорог ВПН-а гарантује фрустрирајуће искуство. У идеалном случају нећете приметити велико успоравање када користите ВПН врхунског квалитета.

ВипрВПН је скоро једнако добро реализовао тестове брзине неких од најбољих ВПН провајдера. Бенцхмарк тестирање је дало резултате преузимања од 98,71 Мбпс. Брзине слања су незнатно спорије при 53.00 Мбпс.

Повезивање са ВипрВПН сервером у ЕУ резултирало је преузимања у 74.48 Мбпс и уплоадс по стопи од 35.88 Мбпс. Све у свему, ово је успоравање од само 24 процента. С обзиром на то да неки ВПН-ови успоравају стопе преноса података невјеројатним износима, овај перформанс није био лош.

Ствари су се успориле кад сте се повезали са сервером у Њујорку. Преузимања били су сада 51.09 Мбпс са отпремањем 3.17 Мбпс.

Отприлике исти је био и сервер у Хонг Конгу. Резултати 54.29 Мбпс за преузимања и 8.22 Мбпс за уплоадс нисмо били баш импресивни, али сигурно је било и горе.

Обезбеђен је британски сервер у Лондону преузимање резултата 70.46 Мбпс и уплоадс од 37.47 Мбпс.

Резултати испитивања брзине показују колико су оптимизовани ЕУ сервери компаније ВипиВПН. Њихови амерички сервери су далеко спорије. Са новијим учесницима на тржишту, Брзине ВипрВПН-а се не повећавају више ако нисте у Европи. Чак и ако сте у Европи, тамо постоје бржи ВПН-ови.

Да ли ВипрВПН води евиденције?

Ако ништа друго, ВипрВПН политика приватности је откупни фактор. Имајући у виду посвећеност компаније свим стварима везаним за приватност на мрежи, очекивали бисте да ће се овај ВПН држати строге политике нулта евидентирања и нећете бити разочарани..

ВипрВПН је прва на свету јавно ревидирана услуга ВПН без пријављивања.

То је нешто што очекујете од најцјењенијих ВПН-а. Користите ВПН за спречите да ИСП може да прати ваше мрежне активности. Из тога произлази да не бисте желели да вам ВПН заузме место вођењем евиденције о вашој историји прегледа, постова на друштвеним медијима и других података.

ВПН-ови који су највише посвећени пружању тотална анонимност на мрежи то не водећи никакве евиденције о својим купцима. Ово може укључивати не питавање за имена и адресе е-поште. Многи ВПН провајдери чак прелазе даљњу километрину чинећи могућност плаћања Битцоин-ом и другим крипто валутама. То значи да нема разлога за откривање било каквих личних података ВПН-у.

Дневнике које ВПН провајдери често чувају, ВипрВПН не прикупља

випрвпн дневник приватности

Иако је утешно то што је Голден Фрог, матична компанија ВипрВПН, у Швајцарској и налази се изван досега шпијунских мрежа Пет ока, девет и 14 очију, то не значи да земља нема све врсте закона који се тичу чувања евиденције.

Прави заговорник приватности добро би наставио гледати око себе.

Колико кошта ВипрВПН?

ВипрВПН цене

Купци бирају између два нивоа услуге, било ВипрВПН или ВипрВПН Премиум. Нижи трошкови 9,95 УСД сваког месеца са луксузном услугом која кошта 12,95 УСД месечно. На доњем нивоу добијате само три истовремене везе. Пет их је доступно на горњем нивоу. То је велики штрајк против ВипрВПН-а Од највише препоручени ВПН-ови омогућавају пет веза по било којој цијени.

Да ли је ВипрВПН препоручени ВПН?

ВипрВПН пуно ради на томе. Резултати испитивања брзине били су респектабилни– барем са ЕУ серверима. Имају добру енкрипцију и политику записивања без дневника. Међутим, ограничења у истовременом повезивању и брзини преноса на многим серверима значе да јесу тешко је препоручити њих.

Људи који желе да користе ВПН да би заштитили своју приватност на мрежи, могли би учинити много боље са услугом која нуди више, а може чак и коштати мало мање. Дозволите нам да вас усмеримо у правом смеру – погледајте наше прегледе Сурфсхарк и НордВПН. Обећавамо нећете бити разочарани.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me