9 načinov za povečanje hitrosti VPN

Ko postajajo VPN-ji vse bolj priljubljeni, mnogi med nami preživijo velik del svojega interneta, povezanega z enim. Navsezadnje je odličen način za odklepanje spletnih mest, ki so blokirana ali cenzurirana, in ohranjanje zasebnosti in varnosti na spletu.


Žal lahko uporaba celo najboljših ponudnikov VPN zmanjša internetno učinkovitost. To je težava, ki se ponavadi kaže kot počasna ali včasih celo povsem neuporabna povezava.

Kako narediti VPN hitreje

V nekaterih primerih upočasnitve je kriva osnovna internetna povezava. V drugih je morda sam VPN. Kakor koli že, če se spopadate s slabo povezavo, obstaja upanje. Tu je devet načinov, kako pospešiti svoj VPN in iz njega iztisniti vse zadnje učinke.

 1. Preklopite VPN strežnike

  Eden najpogostejših vzrokov za počasno povezavo VPN je strežnik VPN. Za to je lahko več razlogov, prvi je geografska razdalja.

  To se spušča na to: dlje kot strežnik od vas, večja razdalja, ki jo potrebujejo prevoženi podatki, počasnejša povezava.

  Večina ponudnikov vam omogoča izbiro s seznama strežnikov po vsem svetu. Če tega še niste storili, poskusite z najbližjim in preverite izboljšanje hitrosti. Lahko bi bilo tako preprosto.

  Če že uporabljate najbližji strežnik, je možna težava v omrežni poti med vami in tem strežnikom. V tem primeru poskusite z drugimi razpoložljivimi strežniki (da bi bili najbližje oddaljenemu) in videli, ali lahko najdete tistega, ki deluje bolje.

  Včasih je strežnik, na katerega ste povezani, morda tudi večje povpraševanje in je preobremenjen. Če se premaknete na trenutno trenutno premalo uporabljeno (čeprav je morda oddaljen), lahko odpravite težave v zvezi s hitrostjo.

  Morda boste morali večkrat zamenjati strežnike, da boste našli najboljšega delovanja.

 2. Poskusite drugačen protokol

  Povezava VPN je šifriran tunel med vašo napravo in strežnikom VPN. Vedno radovedne oči vidijo vsebino prometa. Za ustvarjanje tega varnega tunela ponudniki VPN uporabljajo različne protokole in standarde šifriranja.

  Vendar ni vsaka kombinacija ustvarjena enako. Nekateri dajejo prednost varnosti in žrtvujejo delovanje, drugi pa nasprotno.

  Na splošno večina komercialnih VPN uporablja protokol OpenVPN. Je odprtokoden in zagotavlja dobro razmerje med hitrostjo in varnostjo. V mnogih primerih boste morda našli drugačno možnost, ki bo v vaših posebnih okoliščinah bolje delovala.

  Ena priljubljena alternativa je znana kot L2TP / IPSec. Glede na pravi nabor pogojev lahko z njegovo uporabo izboljšate zmogljivost povezave. Drugi protokol, ki ga je vredno razmisliti, je PPTP. Čeprav je PPTP ponavadi najhitrejši, je tudi najbolj negotov.

  Če vas zanima hitrost, je lahko najboljša stava PPTP. Samo ne zanašajte se na to, da bodo vaši podatki varni pred vsemi, ki so zavezani, da jih bodo prestregli.

 3. Spremenite nastavitve protokola

  Poleg tega, da v celoti spremenite svoj VPN protokol, lahko spremenite tudi nastavitve znotraj vsakega. S tem lahko tudi opazno povečate hitrost.

  Nekatera javna omrežja (in celo nekatere zasebne povezave) omejujejo promet VPN, da zmanjšajo potencialno zlorabo. Ta omrežja lahko trpijo tudi zaradi nestabilnosti, ki jo povzročajo nekatere nastavitve odjemalca. Obe stvari lahko na VPN povezavi postaneta pusto. Da se izognete tem potencialnim težavam in izboljšate delovanje, je včasih treba spremeniti privzeto konfiguracijo programske opreme VPN.

  Ena od nastavitev, s katero lahko poskusite spremeniti, je prednost UDP pred TCP. Oba sta protokola, ki se uporabljata za pošiljanje bitov podatkov po internetu. Privzeto večina VPN povezav uporablja UDP, ki je običajno hitrejši od obeh možnosti. V nekaterih primerih pa lahko prehod s TCP povzroči hitrejšo povezavo, še posebej, če je osnovno omrežje nestabilno.

  Druga nastavitev, ki jo želite poskusiti prilagoditi, je vrata, ki jih uporabljate za VPN. Preklopite na 443. Ta vrata uporabljajo SSL (šifriran) spletni promet. Omrežja ga redko blokirajo ali dušijo, saj bi to omejilo normalno uporabo spleta.

 4. Preklopite programsko opremo VPN

  Večino časa je odjemalska programska oprema, ki vam jo ponuja vaš ponudnik VPN, vnaprej konfigurirana za zagotavljanje najboljših zmogljivosti pri njihovi storitvi. V nekaterih primerih pa lahko obstoječa programska oprema ali nastavitve v vaši napravi motijo ​​standardno konfiguracijo programske opreme ena za vse.

  Definitivno obstajajo časi, ko preizkus drugega programskega paketa VPN lahko izboljša rezultate in prinese hitrejše internetne hitrosti. Preden se spustite po tej poti, upoštevajte, da bo morda zahtevalo nekaj naprednejšega tehničnega znanja.

  Ker večina storitev VPN uporablja OpenVPN kot svoj standardni protokol za povezavo, je dobro mesto za začetek zajemanje vanilijevega OpenVPN odjemalca. Tukaj je seznam, ki ga najdete v operacijskem sistemu:

  • Microsoft Windows
  • Android
  • Apple iOS / Apple OS X

  Za navodila o konfiguriranju programske opreme se posvetujte s ponudnikom VPN, saj verjetno obstajajo posebne nastavitve za vsako storitev VPN. Večina ponudnikov da navodila za uporabo po korakih na voljo na svojih spletnih mestih za podporo in to je najboljše mesto za začetek.

 5. Omogoči split tunneling

  V nekaterih primerih so zahteve, ki jih postavljate na svojo povezavo VPN, večje, kot je povezava, ki je preprosta in preprosta. Če uporabljate več aplikacij z veliko pasovno širino hkrati in jih ne morete (ali ne želite) izklopiti za reševanje težav s hitrostjo, več ponudnikov VPN ponuja še eno možnost. Imenuje se razdeljena tunelacija.

  Split tunneling vam omogoča, da določite, kateri promet gre čez VPN in kateri se šifrira prek vaše običajne internetne povezave.

  Če vaš ponudnik VPN dovoljuje uporabo razcepljenega tuneliranja, sledite njihovim navodilom, da boste pravilno delovali. Ne glede na to, kako izvajajo to funkcijo, se bodo stvari omejile na določitev, kateri promet je treba izvzeti iz tunela VPN in koga vključiti.

  V nekaterih primerih boste morda lahko uporabili tudi inverzno razcepljeno tuneliranje. Ta metoda vam omogoča, da določite samo promet, ki mora uporabljati VPN, ne pa da iz njega izključujete večje število programov ali vrst prometa. Inverzno razcepljeno tuneliranje je odlična možnost, če uporabite VPN, da se izognete omejitvam regij ali zaobidete vsebinske bloke, ki jih je postavila vaša država ali ponudnik internetnih storitev..

 6. Preverite svojo internetno storitev

  Če po poskusu vsega naštetega še vedno doživljate počasne hitrosti pri dostopu do spletnih mest ali drugih spletnih storitev z VPN, je treba naslednje ugotoviti, ali je kriva vaša osnovna internetna povezava..

  Najprej prekinite povezavo z omrežjem VPN. Če prekinete povezavo, bodo vaši podatki naravnost prek običajne internetne povezave in ne bodo preusmerjeni prek VPN strežnika.

  Ko to storite, zaženite test hitrosti, da ugotovite delovanje svojega interneta. Če so rezultati podobni, ste odstranili VPN kot vir težave.

  Ob predpostavki slabih rezultatov lahko poskusite znova zagnati internetni modem (če imate domačo povezavo) ali poskusite preklopiti na drugo dostopno točko, če je ta na voljo. Če noben od teh korakov ne odpravi težave, boste na žalost morali sprejeti stvari pri svojem ponudniku internetnih storitev ali lastniku dostopne točke..

 7. Preverite sistemske vire

  Včasih je vzrok za počasno povezavo VPN bližje domu, kot se morda zavedate. Zato je tudi pametno preveriti, ali katere aplikacije v vaši napravi zajemajo previsoko pasovno širino.

  Na primer, če ste pustili svojo BitTorrent odjemalko odprto v ozadju in trenutno sedi sedemindvajset drugih odjemalcev, je verjetno, da je to verjetno vzrok za upočasnitev.

  Če želite hitro ugotoviti, katere programe, ki jih izvajate, ki morda povezujejo povezavo, si oglejte upravitelja opravil v napravi. Spodaj je opisano, kako do njega (ali enakovrednega) dostopate do najbolj priljubljenih operacijskih sistemov:

  • Microsoft Windows: Upravitelj opravil
  • Android: Aplikacije za ozadje
  • Apple iOS: Switcher App
  • Apple OS X: Monitor Monitor

  Dobro je zapreti programe ali aplikacije, ki jih ne potrebujete. To lahko sprosti nepotrebno uporabljeno pasovno širino na povezavi VPN. Tudi če aplikacije ne uporabljajo interneta, bo njihovo zapiranje še vedno sprostilo sistemske vire, kar zagotovo ne bo škodilo.

 8. Uporabite žično povezavo

  Te dni se večina nas poveže z internetom prek Wi-Fi-ja. Daleč je najbolj priročen in mobilni način za spletno povezavo. Na žalost so brezžične povezave dovzetne za motnje drugih naprav, gradbenih konstrukcijskih komponent in celo gospodinjskih aparatov. Za boljšo povezavo boste morda morali iti v staro šolo.

  Če uporabljate napravo z vmesnikom Ethernet, uporabite omrežni kabel za priključitev neposredno v usmerjevalnik ali modem. Žična povezava zagotavlja, da ima vaša naprava jasno in neprekinjeno pot do interneta. Iz enačbe odpravi kakršne koli težave z motnjami Wi-Fi in vam približa korak k iskanju vzroka počasnosti VPN.

  Če ne morete uporabiti žične povezave, analizirajte Wi-Fi, da dvakrat preverite, ali uporabljate najbolj optimalne nastavitve. Tudi sprememba lokacije (na primer premikanje na drugem koncu kavča) lahko pomaga.

 9. Poskusite še eno VPN

  Na žalost obstajajo nekateri vzroki za počasno delovanje VPN, ki so popolnoma zunaj vašega nadzora – stvari, kot so strojna oprema omrežja subpar ali uravnovešeno nalaganje strežnika VPN. V teh primerih ničesar ne morete storiti, da odpravite težavo, razen da preklopite na drugega ponudnika.

  Zamenjava ponudnikov VPN je vaša zadnja možnost, če ste preizkusili vsa druga sredstva za vzpostavitev počasne VPN povezave.

  Če se ne želite preklapljati, upoštevajte, da je danes zelo priljubljena VPN-jev pripeljal do trga, ki je preplavljen z možnostmi. To pomeni, da morda obstaja storitev, ki ni obstajala, ko ste izbrali trenutni VPN. Druga možnost je, da je ponudnik, ki ste ga enkrat odpovedali, od takrat tudi okrepil njihovo igro.

  Vzemite si čas za raziskovanje. Konec koncev, zakaj preklopite z ene storitve VPN, s katero niste povsem zadovoljni, z drugo, kot je všeč.

  Ker je hitrost povezave eden izmed ciljev, lahko vsak ponudnik na seznamu najhitrejših VPN-jev, ki temelji na testu zmogljivosti, predstavlja dobro izhodišče. Poleg rezultatov preskusov z največjo hitrostjo je zelo pomembno tudi veliko omrežje strežnikov, širok spekter protokolov in možnosti konfiguracije ter funkcije, kot je razdelitev tunelov. Storitve, kot so CyberGhost, Surfshark in ProtonVPN, označijo vsa ta polja.

Veliko rešitev, en cilj

Na srečo bo ena (ali več) zgornjih rešitev ključna za reševanje težav s hitrostjo VPN. Pravzaprav stavim, da obstaja velika verjetnost, da bo tako. V večini primerov VPN ne bo pospešil vašega interneta. V idealnem primeru bi morala biti količina upočasnjevanja komaj opazna.

Ker postajajo VPN-ji vse bolj priljubljeni, je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da se vsi bolje seznanijo z delom. Ugotovili boste, da pod pokrovom VPN-ji niso tako zapleteni, kot ste morda mislili. Na koncu lahko malo detektivskega dela in goljufanja v veliki meri doseže, da bo vaša povezava uspešna in se ne bo več spraševala, “Zakaj je moja VPN povezava tako počasna?”

Lahko vam je tudi všeč:
 • Kako ustaviti dajanje podatkov ponudnika internetnih storitev
 • Najhitrejše storitve VPN leta 2020
 • Hitrostni preizkusi VPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map