Kaj storiti, če vaš BBC iPlayer VPN ne deluje

19. april 2020 Posodobitev: Kljub BBC-jevim prizadevanjem za odkrivanje in blokiranje uporabe VPN-a, mnogi ponudniki še naprej dobro sodelujejo z iPlayerjem. Včeraj sem se zadnjič povezal z enim od posebnih protokolarnih strežnikov BBC-ja CyberGhost in gledal tekmo njihovega dne.


Kot vedno bom to stran vsaj nekajkrat na teden posodabljal z zadnjo uporabo VPN BBC iPlayer.

Pred nedavnim kot leto dni je bilo gledanje BBC iPlayerja z VPN najzanesljivejši način za dostop do storitve zunaj Združenega kraljestva. Danes stvari ne izgledajo več tako enostavno. Pravzaprav je beseda na ulici, da uporaba VPN-ja za iPlayer ne deluje.

Se torej igra tekma? Ali so tisti iz nas izven Združenega kraljestva na srečo?

Odgovor sploh ni. Da, prišlo je do sprememb in stvari so morda postale nekoliko bolj neprijetne. Toda uporaba VPN-ja za gledanje BBC-jevega iPlayerja je izvedljiva kot doslej. To počnem skoraj vsak dan.

Zakaj BBC iPlayer blokira dostop do VPN

Zlahka je razbrati, zakaj se je BBC odločil za ukrepanje in omejil uporabo VPN. IPlayer je postal korporacija ne samo v Veliki Britaniji, ampak tudi po vsem svetu.

Težava je v tem, da je iPlayer storitev, ki jo bodo uporabljali samo prebivalci, posamezniki, ki plačujejo obvezno TV dovoljenje v Veliki Britaniji. Vsi tisti gledalci “po vsem svetu” se nikoli ne bi smeli zgoditi.

Nekateri podatki kažejo, da približno 60 milijonov ljudi, ki živijo zunaj Združenega kraljestva, gleda BBC-jev iPlayer z VPN-ji ali drugimi orodji, ki zaobidejo geo-blokiranje. To je ogromno ljudi, skoraj toliko, kot jih živi v Veliki Britaniji.

Glede na te številke je razumljivo, zakaj je BBC začel aktivno sprejemati ukrepe za zaustavitev nepooblaščenega dostopa. Poleg morebitnih težav z licenciranjem jih stane tudi veliko dodatnega denarja za vzdrževanje infrastrukture iPlayer.

Če opazite katero od naslednjih treh sporočil (pri čemer je prvo najpogostejše), BBC iPlayer zazna in blokira vaš VPN:

 • BBC iPlayer deluje le v Veliki Britaniji. Žal je zaradi težav s pravicami.
 • Zdi se, da ta vsebina ne deluje. Prosim poskusite kasneje.
 • Programi BBC iPlayer so na voljo za predvajanje samo v Veliki Britaniji.
 • Kako BBC iPlayer zazna VPN

  Torej, kako BBC ve, da prenašate iPlayer prek VPN-ja? Vse se spušča na vaš IP naslov in verjetnost.

  BBC iPlayer naj bi se uporabljal večinoma od doma in včasih iz poslovnega kraja. Kjer koli obstaja veljavna TV licenca. Večina teh lokacij bo imela en zunanji IP, ne glede na to, koliko naprav je povezanih z internetom.

  Predpostavimo, da je doma štiričlanska družina, kjer vsi hkrati prenašajo vsebino iz BBC iPlayerja. To so štiri povezave z istega naslova IP, ki se več ur na dan pogovarjajo s strežnikom iPlayer.

  S stališča BBC se to sliši povsem razumno in je verjetno dokaj pogost vzorec uporabe.

  Zdaj, kaj se zgodi, če vi in ​​nekaj sto drugih ljudi dostopate do BBC iPlayerja z IP-jem strežnika VPN (strežniki imajo lahko več naslovov IP, a zaradi poenostavitve, predpostavimo en sam)?

  Kot da smo vsi sostanovalci v eni hiši. Prevedeno je na stotine povezav iz istega vira, ki udarjajo na strežnik iPlayer vsak dan (saj verjetno vsi živimo v različnih časovnih pasovih po vsem svetu).

  Se sliši kot običajni vzorec uporabe iPlayerja? Sploh ne. In to je nekaj, kar BBC zlahka zazna.

  Ko mine dovolj časa za zbiranje zadostnih podatkov (BBC mora biti previden, da ne prepoveduje veljavnih uporabnikov), se naš IPN naslov IP postavi na črni seznam in onemogoči uporabo iPlayerja.

  BBC-jev iPlayer ne deluje z VPN

  Dobra novica je, da se ponudniki VPN dobro zavedajo, kako njihove IP odkrijejo in prepovedujejo BBC. Po ugotovitvi, da IP strežnika VPN ne deluje več (vendar ne vseh), ga bo preprosto vrgel in zamenjal z novim, ki deluje.

  Glede na to, koliko uporabnikov VPN jih uporablja za obhod geo-blokirane vsebine, kot je BBC iPlayer, je to s poslovnega vidika veliko smisla. Celoten postopek postane velikanska igra, s katero se udari krtica med storitvami pretakanja in prodajalci VPN.

  Rešitev bloka BBC iPlayer VPN

  Kaj ta boj med BBC in VPN ponudniki pomeni za vas in mene? Tri stvari:

  1. Povezava z VPN za ogled vsebine BBC iPlayer še vedno deluje.
  2. Uporabiti moramo VPN, ki nadomesti IP-je, ko jih iPlayer blokira. To ni vedno tako. Razen PIA in HideMyAss, vsi ponudniki na mojem priporočljivem seznamu VPN.
  3. Nekaj ​​časa lahko mine, ko BBC zazna in blokira IP-naslov VPN in ko ga ponudnik spremeni. To bi lahko bilo od nekaj dni do nekaj tednov. Torej, nekaj “slabih” bo vedno brcalo naokoli.

  Zadnja točka je ključna. Ko se povežete z zasebnim omrežjem VPN, lahko postanete nesrečni in vam bo dodeljen eden od dud IP-jev, ki jih je zaznal BBC iPlayer in še ni zamenjan.

  Če želite odpraviti težavo, jo preprosto prekinite in povežite. Lahko traja nekaj poskusov, vendar boste našli IP, ki deluje. Če ima ponudnik VPN več strežnikov v Veliki Britaniji, lahko poskusite tudi drugi strežnik.

  Na primer, sredi pisanja te objave sem se odločil za odmor. Odločil sem se, da bom nekaj stvari gledal na iPlayerju, ki je dovolj primeren. S pomočjo ExpressVPN sem se povezal z enim od njihovih londonskih strežnikov.

  Ni sreče. Strašno sporočilo številka ena: “BBC iPlayer deluje samo v Veliki Britaniji.” Torej sem namesto tega prešel na strežnik Kent in glej, glej, pretakam BBC, kot je bilo njegovo leto 2015.

  Ogled BBC iPlayerja z rešitvijo VPN

  Reševanje težave “BBC iPlayer, ki ne deluje z VPN”, bi moral biti tako preprost. Dokler uporabljate VPN, ki zazna in zamenja svoje blokirane naslove IP, boste z odklopom in znova povezali gledalca iPlayerja.

  Poleg tega, da dobite BBC VPN, ki bo nadomestil IP-je, je dobra ideja, da ga najdete tudi z več strežniki v Veliki Britaniji. Več, bolje. Oglejte si moj seznam najboljših VPN v Veliki Britaniji in si oglejte, kateri ponudniki vodijo.

  Uporaba namenskega naslova IP

  Še ena stvar, ki jo lahko razmislite je pridobivanje namenskega IP-naslova VPN. Za BBC iPlayer bi moral biti tak naslov v Veliki Britaniji. Več VPN-jev ponuja to rešitev.

  Namenski IP stane nekoliko več. Na primer, PureVPN za to storitev zaračuna 1,99 USD mesečno. NordVPN ima tudi možnost statičnega IP-ja, čeprav je nekaj več kot 5 USD na mesec, to je nekoliko več kot PureVPN.

  Kaj pomeni namenski naslov, če ne gledate več VPN IP-ja s stotimi drugimi ljudmi, medtem ko gledate programiranje BBC iPlayerja – le nekaj izbranih (ponudnik VPN bo verjetno enak IP dal večkratnim namenskim strankam IP).

  Kljub temu, da ni brezhibno, pa kljub temu izgledate bolj kot običajno gospodinjstvo ali posel (pomislite, hotel). Naloga BBC-ja je, da zazna, da uporabljate VPN, in ga toliko bolj blokira.

  Moja BBC iPlayer VPN še vedno ne deluje

  Včasih ne morem, da vaš VPN BBC iPlayer ne deluje, ne glede na to, koliko različnih IP-jev in strežnikov preizkusite. Tu so najpogostejši razlogi, zakaj in kako jih odpraviti.

  • Predpomnilnik in piškotki brskalnika

   Mogoče je v nekem trenutku dostop do spletnega mesta BBC iPlayer izven Združenega kraljestva, medtem ko niste bili povezani z VPN. Vaš brskalnik je te podatke morda shranil v predpomnilnik ali kot piškotek in jih hrani iPlayerju.

   Rešitev je preprosta. Počistite piškotke in predpomnilnik brskalnika in poskusite znova.

  • DNS puščanje

   V svetu VPN-jev obstaja nekaj uhajanja DNS. Če vaš VPN trpi zaradi enega, bo BBC iPlayer vedel, da ste zunaj Združenega kraljestva, kljub temu da ima IP naslov UK, ki trenutno ni blokiran. Tukaj je, kako ga diagnosticirati.

   1. Povežite se s svojim iPlayerjem VPN.
   2. Obiščite https://www.dnsleaktest.com/. IP-naslov v Združenem kraljestvu je zdaj prikazan kot vaša lokacija.
   3. Zaženite test »Standard« ali »Extended«. Bodisi bo.
   4. Če je kateri koli IP na strani z rezultati zunaj Združenega kraljestva, imate puščanje DNS.

   Če vaša VPN pušča podatke DNS, je prvi korak, da se obrnete na njihovo podporo. Vsak ponudnik naj vam pomaga odpraviti težavo.

   Če iz kakršnega koli razloga puščanja DNS ni mogoče odpraviti, je žal čas, da poiščete nov BBC VPN. Drugih rešitev ni. Dokler puščanje obstaja, vam bo iPlayer vsakič onemogočil dostop.

  • BBC iPlayer je zmagal v boju

   Včasih se ponudniki VPN preprosto odrečejo boju s BBC-jem. Mogoče nimajo sredstev. Mogoče jim preprosto ni finančno smiselno, da nadaljujejo z zamenjavo IP-jev (to pride do stroškov).

   To se je že zgodilo z več VPN-ji, ki uporabljajo za delo z BBC iPlayerjem, predvsem zasebnim dostopom do interneta, TunnelBear in IPVanish.

   Če se obrnete na svojega ponudnika, vam bo povedal, ali trenutno podpirajo iPlayer (ali bi ga morali vsaj). Če tega ne storijo, je žal vaša edina rešitev, da dobite drug BBC iPlayer VPN.

  VPN-ji BBC iPlayer delujejo

  Če ne veste, kaj se dogaja v zakulisju, je preprosto, če se prvič odkrijete, ko je vaš VPN blokiran in ne deluje več z iPlayerjem. To si upa BBC, da bomo dovolj vrgli v brisačo in nadaljevali.

  Ja, stvari so nekoliko drugačne, kot so bile pred nekaj leti. Pri izbiri ponudnika VPN morate biti nekoliko bolj selektivni. Če pa izberete pravega in razumete, kako ga uporabljati, gledanje BBC iPlayerja z VPN deluje tako dobro kot vedno.

  Lahko vam je tudi všeč:
  • Najboljši VPN-ji za Združeno kraljestvo (to so vaše najboljše stave za delo z BBC iPlayerjem)
  • Ali so VPN-ji zakoniti v Veliki Britaniji
  • Pridobite IP naslov UK v 5 preprostih korakih
  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me