Kako izbrati VPN

Pri izbiri ponudnika VPN je najpomembnejše, da se prepričate, da ustreza vašim potrebam. Malo je smiselno vlagati v storitev, ki ne počne, kar želite.


Vsi uporabljamo VPN iz različnih razlogov, kar je morda pomembno za vas, pa je manj. Zato ni nobene popolne storitve, na katero bi se lahko naročili in bili popolnoma zadovoljni. Seveda, nekateri so na splošno veliko boljši od drugih, vendar še vedno obstaja prostor za mahanje, da je VPN popoln za vas.

Kaj morate upoštevati pri izbiri VPN-ja

Kako torej izbrati ponudnika VPN, ki je popoln za vas? Prvi korak je ugotoviti, kakšne so vaše potrebe. Obstaja devet stvari, ki jih morate upoštevati, in so navedene spodaj. Vzemite si nekaj minut, da jih pogledate. Ta vaja vam bo pomagala ugotoviti, kaj je VPN pomembno za vas in kaj lahko ogrožate. Zagotovili boste izdelek, s katerim ste zadovoljni.

 1. Lokacija

  Začnimo s preprostim. Pogosto dobite VPN z namenom, da se povežete z določeno lokacijo ali državo. Ali imate v mislih enega ali več? V tem primeru se prepričajte, da jih podpira ponudnik VPN.

  Izberite VPN z želenimi lokacijami strežnika

  Upoštevajte tudi, koliko strežnikov in IP-jev je na lokaciji. Več kot je obojega, bolje je. Geografsko raznolika storitev, kot je PureVPN, naj vas pokrije ne glede na to, kje se želite povezati.

 2. Hitrost

  Kako hitra storitev VPN lahko naredi ali pokvari vaše izkušnje. Če je povezava boleče počasna, boste veliko manj verjetno, da jo boste uporabljali in preklinjali vsakič, ko to storite. Prvi korak se je vprašati, katere metrike hitrosti so najbolj pomembne. Tri meritve, ki vas najbolj skrbijo, so hitrost prenosa in nalaganja in čas pinga.

  Prva dva sta natanko takšna, kot se slišita: kako hitro vaša naprava sprejme in pošlje podatke, ko je povezana z VPN. Če naložite velike datoteke ali pretakate veliko videoposnetkov, boste želeli veliko hitrost prenosa. Hitrost nalaganja na drugi strani je pomembna, če pošljete večje količine podatkov. Dober primer je varnostno kopiranje slik v oblak.

  Čas pinga traja, da posamezna enota podatkov (imenovana paket) potuje iz računalnika, preko strežnika VPN do končnega cilja in nato nazaj. Čas pinga je določen v milisekundah. Čim nižja je ta številka, tem bolje. Nizek ping je ključnega pomena za aplikacije v realnem času, kot so Skype, glasovni prenos prek IP telefonov ali igranje spletnih iger.

  Hitrost VPN je pomembna v postopku izbire storitev

  Katera meritev ali meritve so vam pomembne, bo odvisno od glavnih razlogov za uporabo VPN. Na primer zelo skrbim za hitrost prenosa in nalaganja, toda čas pinga je manj pomemben.

  Ko ugotovite svoje potrebe po metriki, poiščite storitev VPN z najboljšimi številkami za državo, v katero se želite povezati. To lahko ugotovite na mojem seznamu najhitrejših virtualnih zasebnih omrežij. Ne pozabite, da samo zato, ker ima ponudnik VPN neverjetno hitre strežnike v ZDA, ne zagotavlja, da bo enako tudi za druge države.

 3. Zasebnost in beleženje

  Za mnoge je povečana zasebnost na spletu glavni razlog za uporabo VPN-ja. Če vam je to pomembno, najprej ugotovite, ali ponudnik, ki ga pregledujete, ne vodi dnevnikov (znan tudi kot ničelni dnevnik ali storitev brez logike).

  Obstajajo različne stopnje beleženja. Nekateri ponudniki se bodo poimenovali brezglavi, vendar lahko še vedno hranijo anonimne podatke, kot so časi povezave, uporaba pasovne širine ali obiskani naslovi IP. Samo po sebi, da ni dovolj informacij, da bi lahko enotno identificirali uporabnika. Vstavite v mešanico dnevnika vaše dejavnosti internetnega ponudnika in presenečeni boste, kaj je mogoče.

  Nekaj ​​drugega, na kar morate biti pozorni, so vrste osebnih podatkov, ki jih ponudnik hrani. Ali potrebujejo samo e-poštno sporočilo ali sta potrebna popoln fizični naslov in telefonska številka? Manj ko vedo, boljše.

  Kako izbrati VPN glede na vaše potrebe po zasebnosti v spletu

  Tudi država, iz katere temelji podjetje VPN, je lahko kritična. To lahko vpliva tako na politike hrambe podatkov, kot tudi na to, kar mora ponudnik razkriti, ko to zahteva. Kadar je mogoče, izberite državo, v kateri ni takšnih zakonov, kot sta Panama ali Romunija.

  Kje torej najdete vse te podatke? Preverite ponudnikove pravilnike o zasebnosti ali pogoje storitve. Kakor strašno se lahko sliši, so tamkajšnje informacije ponavadi dokaj enostavne za branje in prebavo.

  Oglejte si tudi moj najboljši članek brez dnevnika VPN. Vsi ponudniki, o katerih govorim, so odlične izbire za zasebnost.

 4. Tehnične značilnosti

  Mnogi to ne zanimajo, nekateri pa imajo želeni VPN protokol, ki ga želijo uporabljati (OpenVPN, PPTP, L2TP itd.). Ali ne? In če je tako, ali ponudnik, ki ga razmišljate, ponuja?

  Če vas noben način ne skrbi, priporočam, da vsaj preverite, ali je OpenVPN na voljo. Velja za najbolj varnega in, če so enaki, najboljši VPN protokol naokoli. Če nimate razloga, da to storite drugače, ga uporabite nad katero koli drugo možnostjo.

  Enako velja za šifriranje. Če menite, da potrebujete šifro AES-256, stisk roke RSA-4096 in preverjanje pristnosti hash-ov SHA-512, se prepričajte, da je podprt. Toda za večino ljudi to ne bo tako pomembno.

  Poleg protokolov obstaja še nekaj drugih funkcij, ki jih morda (ali morda ne zanimajo). Če je zasebnost za vas izredno pomembna, je morda nekaj, kar morate upoštevati, dvojna VPN funkcionalnost (včasih jo imenujemo tudi multihop VPN).

  VPN-ji niso nezmotljivi. Ali je v redu z vašo internetno povezavo, ki srečno brenči, če VPN nenadoma pade in potencialno izpostavi karkoli že počnete? Če ne, boste morda želeli ponudnika, ki ponuja tudi internetno stikalo za ubijanje, ki je povezano s svojim odjemalcem.

 5. Funkcije stranke

  Niso vse storitve VPN na voljo v vseh napravah ali operacijskem sistemu. In tisti, ki niso, ne ponujajo nujno enakih funkcij na vsaki platformi. Različica programske opreme VPN za Android je morda odpravljena različica odjemalca Windows. Enako velja za implementacijo AppleTV ali usmerjevalnika.

  Ne glede na platforme, za katere nameravate uporabljati VPN, dvakrat preverite, ali so funkcije, ki jih zanimate, na voljo na njem.

 6. Omejitve

  Nekateri ponudniki VPN omejujejo svoje storitve. Največje dovoljeno število sočasnih povezav je zelo pogosto. V mislih si upoštevajte, koliko povezav boste razumno potrebovali. Nekatere storitve omogočajo kar dva, čeprav se ta številka giblje približno pet. Trenutno nesporni sočasni prvak je Surfshark brez omejitev.

  Pri izbiri ponudnika bodite pozorni na število sočasnih povezav

  Če nameravate uporabljati storitve za skupno rabo datotek, storitve enakovrednih storitev ali BitTorrent, izberite VPN, ki jim omogoča. Čeprav se BitTorrent pogosto uporablja iz povsem zakonitih in zakonitih razlogov, se nekateri ponudniki VPN odločijo, da preprečijo njegovo uporabo. To storijo, da se zaščitijo pred vsemi, ki uporabljajo BitTorrent za bolj vprašljive namene.

  Te omejitve, ki jih danes postavljajo ponudniki VPN, je zelo malo. Ampak, najbolje je, da dvakrat preverite in se pozneje ne razočarate. Druge omejitve, s katerimi se lahko spopadate, lahko vključujejo omejitve pri nalaganju ali nalaganju količin ali zmanjšano hitrost povezave v določenem času dneva.

 7. Cena

  Stroški storitev VPN se lahko znatno razlikujejo. Vaš proračun lahko odpravi nekatere možnosti že takoj.

  Če se zavežete za šest ali dvanajstmesečni rok, namesto da bi šli mesečno v mesec, boste ceno znatno znižali, včasih tudi za 70%. Če se vam zdi, da je ponudnik primeren za vas, vam lahko dolgoročni načrt prihrani veliko denarja.

  Če ste na drugi strani še vedno malo na ograji, bodite mesečni ali preverite pravilnik o vračilu, preden se zavežete dlje. Z nekaj izjemami si ponavadi ogledate od 7 do 30 dni, da dobite denar v celoti. Veliko ponudnikov VPN ponuja tudi brezplačno preskusno različico.

 8. Možnosti plačila

  Nekateri načini plačila boste morda imeli veliko prednost pred drugimi. Če vam zasebnost povzroča veliko skrbi, boste verjetno želeli plačati z uporabo Bitcoina. Lahko pa se preprosto ne počutite udobno, če še enemu podjetju daste številko svoje kreditne kartice in se namesto tega odločite za uporabo PayPal.

  Ne glede na vašo plačilno prednost, dvakrat preverite, ali jo ponudnik VPN sprejema, preden jih porabite več.

 9. Pomoč strankam

  V manjši ali večji meri bi morala biti dobra podpora strankam na seznamu vseh. Tudi če ste tehnično pametni in morda ne potrebujete tehnične podpore, se lahko kadar koli pojavi težava z obračunavanjem.

  24/7 služba za stranke je tisto, za kar si vedno prizadevam, in bolj interaktiven način, kako doseči podporo, tem bolje. Na primer, veliko raje klepetam v živo prek e-pošte ali sistema za izdajo vozovnic. Običajno lahko težavo odpravite v nekaj minutah v primerjavi z urami ali celo dnevi (še posebej, če sodeluje nekaj naprej in nazaj).

  Tudi aktivni računi v družbenih medijih so vedno pozitiven in so lahko dober način za podporo splošnejšim vprašanjem.

Zaključek

In tam ga imate. Devet stvari, o katerih morate razmišljati, ko izberete storitev VPN, ki je vredna vaše naložbe.

Ne pozabite, da lahko vedno pokukate na moja najboljša priporočila VPN. S tem boste prihranili čas, saj se boste začeli s krajšim začetnim seznamom ponudnikov, da boste preučili in vam zelo hitro dali ustrezne informacije o njih.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map