Kako spremeniti regijo Netflix v katero koli državo

Kako spremeniti regijo Netflix v katero koli državo


Ena od stvari, ki me najbolj zastavlja pri Netflixu, je, kako drastično je lahko različna vsebina, odvisno od tega, na katerem delu sveta sem.

Če bi na primer želel pogledati pet filmov o Terminatorju, ki so trenutno na voljo na storitvi, bi moral potovati v manj kot tri različne države: Združeno kraljestvo, Japonsko in Kanado.

Ali pa bi?

Seveda obstaja veliko lažji način (da ne omenjam cenejšega).

Če želite dostopati do katere koli oddaje iz katere koli države, morate samo spremeniti svojo Netflix regijo. To je preprost postopek, ki ga lahko upravlja vsak. Edino kar potrebujete je virtualno zasebno omrežje (VPN).

V ta namen je tu kratki vodnik, kako lahko po svoji želji spremenite državo v svojem računu za Netflix.

Kako spremeniti regijo Netflix – hiter pregled

Preklop države na Netflix je preprost, štiristopenjski postopek. Medtem ko se v nadaljevanju podrobneje dotaknem vseh teh točk, je tu nekaj kratkih potekov:

 1. Izberite ponudnika VPN, ki bo zanesljivo odblokiral Netflix. NordVPN in PureVPN sta dva najboljša v poslu.
 2. Prenesite aplikacijo za odjemalca VPN in jo namestite v svojo napravo.
 3. Z aplikacijo VPN se povežite s strežnikom v državi, katere knjižnica Netflix želite pretakati.
 4. Zaženite Netflix, izberite svojo oddajo, se usedite in se sprostite.

Zakaj potrebujete VPN za pretakanje Netflixa?

Največji razlog za uporabo omrežja VPN za gledanje Netflixa so geografske omejitve, ki jih postavlja na njegovo vsebino.

Z drugimi besedami, izbor oddaj, ki jih boste videli na Netflix US, se lahko drastično razlikuje od tistih, ki jih vidite na Netflix Canada, ki se bodo še vedno razlikovali od Netflixa na Japonskem.

Na koncu Netflix vzdržuje 34 različnih katalogov, specifičnih za posamezne regije. Čeprav se nekatera vsebina prekriva od države do države, se za nas gledalce običajno prevede v precej drugačno izkušnjo pretakanja glede na našo lokacijo.

Netflix glede na IP naslov vaše naprave določa vašo trenutno lokacijo in do katerega kataloga imate dostop.

Povezava z VPN skriva vaš resnični IP in ga nadomešča z izbranim strežnikom VPN.

Če izberete nemški strežnik, bo vaša naprava zdaj imela nemški IP naslov in bo lahko prenašala vsebino iz Netflixa Nemčija.

NordVPN je območje Netflix spremenil v Nemčijo

To je tako preprosto. In to seveda deluje za katero koli državo.

Kako izbrati VPN za Netflix

Ko pride čas, da izberete ponudnika VPN, s katerim boste zamenjali svojo Netflix regijo, morate upoštevati nekaj stvari.

 1. Izberite VPN, ki deluje z Netflixom

  Včasih je bilo mogoče odkleniti katero koli knjižnico Netflix s skoraj katero koli storitvijo VPN. Od začetka leta 2016 pa to ni več tako.

  Januarja istega leta je v poskusu, da bi imetnike dovoljenj za vsebino razveselil, Netflix prepovedal VPN-je in začel sproščati njihovo uporabo.

  Čeprav so imeli uspeh in veliko VPN-jev ne deluje več z Netflixom, nekateri uspejo ostati korak naprej. Eden od teh ponudnikov je tisto, kar potrebujete.

  Omenjena NordVPN in PureVPN sta dobra izbira. Obstaja tudi peščica drugih, vključno z vsakim vpisom na mojem najboljšem VPN-ju za seznam Netflixa.

 2. VPN strežniki v državah, ki jih želite odkleniti

  Ne morete spremeniti regije Netflix v določeno državo, če vaš VPN nima strežnikov.

  Z drugimi besedami, če želite pretakati Netflix France, dvakrat preverite, ali ima izbrani VPN francoske strežnike (tukaj je seznam najboljših francoskih VPN-jev, če ga resnično iščete).

  Vsi VPN-ji vam omogočajo, da se povežete s priljubljenimi državami, kot so ZDA, Velika Britanija, Kanada ali Avstralija. Če pa želite spremeniti regije na Japonsko, bodo na primer kvote samo ponudniki z velikimi seznami strežnikov.

 3. Odlična hitrost prenosa

  Za dobro izkušnjo Netflixovega pretakanja od koder koli po svetu boste potrebovali hiter VPN – tak, ki lahko vzdržuje hitro in zanesljivo povezavo.

  V nasprotnem primeru, čeprav boste morda dobili dostop iz tržne vsebine Netflix, bo verjetno šlo v nečesa – neredko ga motijo ​​tisti moteči medpomnilniški zasloni.

  In to ni način gledanja.

 4. Dovoljeno je več povezav

  Če niste edina oseba v vaši hiši, ki želi gledati oddaje Netflix iz drugih držav, potrebujete VPN, ki omogoča več povezav hkrati.

  V teh dneh večina ponudnikov da pet ali več. Toda nekateri vas bodo ob dveh še vedno omejili. Zagotovo je treba biti pozoren.

 5. Dobro podporo strankam

  Kot sem že omenil, Netflix skuša preprečiti spremembe regije z VPN-ji. Občasno bodo tudi najboljši ponudniki začasni izpadi.

  Ko se to zgodi, je dober oddelek za podporo vreden svoje teže v zlatu. Pomagali vam bodo pri vzpostavljanju in delu, tako da boste odpravili povezavo in vas usmerili na prave VPN strežnike – tiste, ki še vedno delujejo.

Kako gledati Netflix iz drugih držav

Uporaba VPN za spremembo lokacije Netflix je presenetljivo enostavna. Tu je preprost navodila po korakih.

 1. Izberite dober VPN

  Kot je opisano v zgornjem razdelku, je prvi korak k pretakanju netrlixskih vsebin, ki niso na trgu, izbira VPN-ja, ki je pravi za to delovno mesto.

  Ob predpostavki, da ste upoštevali pet točk, ki sem jih navedel pri izbiri ponudnika, je dobro. Prijavite se in korak ste bližje ogledu vsega in vsega, kar ponuja Netflix.

 2. Namestite aplikacijo za odjemalca VPN v svoje naprave

  Ko nastavite račun VPN, ga prenesite. Vsi ponudniki bodo na svojem spletnem mestu imeli razdelek »VPN aplikacije«, kjer boste našli pravo programsko opremo za svojo platformo.

  Vsak napol spodoben VPN bo imel programsko opremo za Windows, macOS, iOS in Android.

  Če pa želite Netflix gledati na manj pogosto uporabljeni napravi – na primer v okencu Linux ali pametnem televizorju -, bo morda prišlo do ročnega dela.

  Glede na to bi morali imeti podrobna navodila za namestitev po korakih na spletnem mestu ponudnika. In če naletite na težave, vam bo dobra pomoč strankam, ki sem jo omenil, z veseljem pomagala.

 3. Povežite se s strežnikom VPN v državi, v kateri želite gledati Netflix

  Z nameščeno aplikacijo VPN ste zdaj pripravljeni za dostop do druge regije Netflix. Odprite stranko, izberite državo, iz katere želite pretakati vsebino, in se povežite. Če želite na primer dobiti Netflix US v Avstraliji, se morate povezati z ameriškim strežnikom.

  Večina aplikacij VPN ima zemljevid ali seznam, ki omogoča preprosto povezovanje z določeno državo. Tukaj je opisano z NordVPN.

  Spreminjanje države Netflix v odjemalcu NordVPN

  Drugi ponudniki lahko vključujejo specializirane strežnike Netflix. V nasprotnem primeru uporabite enega od teh. PureVPN to stori.

  Spreminjanje območja Netflix z izbiro strežnika VPN s PureVPN

 4. Oglejte si Netflix iz drugih regij

  Ko je vaša naprava povezana z VPN, zaženite Netflix. Vsebina, ki jo boste videli, bo zdaj izbrana iz vaše regije.

  Vse, kar vam preostane, je, da se usedite in uživate v predstavi.

Do katerih omrežij Netflix lahko dostopam z VPN?

Kratek odgovor so vsi.

Dolg odgovor je, da čeprav je Netflix na voljo v več kot 190 državah, ima le 34 katalogov, ki so specifični za posamezno državo – med njimi se dobro prekriva..

Tako lahko v praksi, dokler lahko dostopate do teh 34 držav, vidite vse, kar lahko ponuja pretočni velikan (tabela je razvrščena po stolpcih, če želite to storiti).

34 regij Netflix je naslednje:

ArgentinaAvstralijaBelgija
BrazilijaKanadaČeška
FrancijaNemčijaGrčija
Hong KongMadžarskaIslandija
IndijaIzraelItalija
JaponskaLitvaMehika
NizozemskaNa PoljskemPortugalska
RomunijaRusijaSingapur
SlovaškaJužna AfrikaJužna Koreja
ŠpanijaŠvedskaŠvica
TajskapuranZdruženo kraljestvo
Združene države

Za večino nas je najpomembnejši katalog za dostop do Netflix US. Je eden največjih med večjimi trgi in, kar je še pomembneje, ima daleč največ velikih izdaj.

Tukaj je opisano skupno število naslovov, filmov in serij za osem najpogosteje dostopnih Netflixovih držav.

DržavaSkupni nasloviMoviesSeries
Združene države582939221907
Združeno kraljestvo595339482005
Avstralija555436431911
Kanada589640711825
Francija422326431580
Nemčija449529561539
Japonska514133561785
Nizozemska406626411425

Zgornji podatki so pridobljeni z neuradnega spletnega spletnega mesta Netflix Global Search.

Ali lahko gledam Netflix v tujini?

Če potujete v katero od 190 držav, kjer je na voljo, lahko Netflix uporabite v tujini. Privzeto boste lahko pretakali vsebino le iz države, v kateri ste.

Toda tako kot lahko spremenite svojo Netflix regijo z uporabo VPN-ja, ko ste doma, lahko to storite tudi na poti. Z drugimi besedami, lahko še naprej dostopate do natančne knjižnice, ki jo imate vedno, tako da se povežete s strežnikom VPN, ki se nahaja, kjer živite.

Če stvari naredimo še korak dlje, lahko Netflix hkrati uporabljamo tudi v različnih državah.

Dokler ne presežete števila zaslonov, ki si jih lahko hkrati ogledate, kar vam omogoča načrt, lahko delite svoj Netflix račun prek mednarodnih meja.

Medtem ko na naslednjih počitnicah pretakate svojo najljubšo oddajo, si lahko vsakdo, ki ima dostop do vašega Netflixa, ogleda tudi domov.

Ali Netflix dovoljuje uporabo VPN-ja?

Uradno Netflix ne želi, da se na njihovo storitev povežemo z VPN zaradi njihove obveznosti uveljavljanja licenčnih pogodb s proizvajalci vsebin.

Zaradi tega je podjetje januarja 2016 vzpostavilo enega najbolj izpopolnjenih sistemov za odkrivanje in blokiranje VPN katerega koli ponudnika internetnih vsebin..

V praksi pa ni bilo nobenih javnih poročil o Netflixu, ki bi kakega naročnika kaznoval za skakanje po državi z VPN – mimo, ki nas seveda preprečuje pri pretakanju med povezavo z enim.

To ima popoln smisel. Netflix ni nič spodbuden, da bi nas naročnike preveč vznemiril po volji imetnikov pravic.

Popolna prepoved uporabe VPN je tako ali tako zelo težko rešiti in dokler Netflix vsaj izgleda, da se trudi, so proizvajalci vsebine videti zadovoljni.

Zaključek je, da če ne boste želeli narediti vse, kar je potrebno, da spremenite Netflix regije z VPN – kar pa ni vse tako težko – vas nihče ne bo kaznoval za to.

Ali lahko z uporabo brezplačnih VPN-jev spremenim Netflix regije?

Čeprav je zagotovo mogoče uporabiti brezplačen VPN, da uspešno spremenite svojo državo Netflix, je to običajno izziv. In pogosto je lahko celo slaba ideja, da bi poskusili.

Velika večina brezplačnih storitev VPN je že na seznamu blokiranih storitev Netflixa. Ne morejo se povezati in malo verjetno, da se bodo kdaj – brezplačni ponudnik nima sredstev (ali celo nagnjenja), da bi nenehno poskušal preiti prepoved Netflix VPN.

Večina brezplačnih VPN-jev je tudi z omejitvami podatkov. Tudi če lahko odblokirate oddajo iz druge regije, lahko dosežete omejitev podatkov, preden jo boste lahko gledali od začetka do konca – tudi v nastavitvah najnižje kakovosti Netflixa.

In kaj, če vam uspe najti brezplačnega ponudnika brez omejitev podatkov? Kvote so tudi druge. Verjetno boste na koncu naleteli na preobremenjene strežnike, slabo delovanje in splošno bedno izkušnjo pretakanja.

Potem so tu seveda dvomljive varnostne prakse in zasebnosti mnogih brezplačnih zasebnih zasebnih omrežij.

Lahko se izpostavite vstavljanju oglasov, vsiljivim zbiranjem podatkov in v skrajnih primerih okužbi z zlonamerno programsko opremo.

Ko je mesečna cena nekaterih najboljših ponudnikov VPN del, koliko stane naročnina na Netflix, se mi zdi, da je uporaba enega od njih neznanska.

Če ste še vedno v skušnjavi, da greste po brezplačni VPN poti, da zadovoljite svoje tržne hrepenenje Netflix, vsaj ne slepo začnite uporabljati prvega ponudnika, ki ga najdete. Najprej najprej malo raziskujte.

Spremenite sklep regije Netflix

Pretakanje vsebin Netflix iz katere koli države na svetu ni zapleteno. Dokler imate pravega ponudnika VPN in upoštevate nekaj preprostih korakov, opisanih zgoraj, boste lahko spreminjali svojo Netflix regijo, kolikor želite.

Vse skupaj traja le nekaj minut. Naredite to in si lahko ogledate katero koli oddajo, ki jo ponuja Netflix, ne glede na to, kje na svetu ste.

Lahko vam je tudi všeč:
 • Najboljši VPN-ji za Netflix
 • Ali NordVPN deluje z Netflixom?
 • Ali zasebni dostop do interneta deluje s storitvijo Netflix?
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map