Kako ustaviti dajanje podatkov ponudnika internetnih storitev

Morda ste opazili, da so včasih hitrosti vaše internetne povezave precej počasnejše, kot bi morale biti. In da se to pogosto zgodi, ko uporabljate določena spletna mesta ali storitve.


V nekaterih primerih se te težave lahko pojavijo na preprostih omrežnih zastojih. V nekaterih drugih so lahko posledica okvar strojne opreme ali drugih dejavnosti, povezanih z vzdrževanjem.

Lahko pa obstaja tudi drug, bolj zgrožen razlog za nenadno upočasnitev hitrosti interneta. Vaš ponudnik internetnih storitev morda namerno zavira vaš promet.

Morda bo šok, da lahko vaš internetni ponudnik namerno upočasni internetne povezave. A žal se to zgodi.

Dejstvo je, da je Comcast-jeva politika ustavljanja protokola BitTorrent leta 2007 najbolj neposredno pripeljala do sprejetja posodobljenih pravil nevtralnosti o omrežju FCC leta 2015. Skratka, FCC je prakso naredil nezakonito.

Na žalost za nas internetne uporabnike so ta pravila nedavno razveljavljena. In tako so spet odprte sezone, ko internetni ponudniki ustavljajo podatke, ki jih ne marajo.

Na tej točki je najboljša obramba pred tovrstnimi dejavnostmi dobro informirana javnost. In glede na to sem napisal ta priročnik. Pomagal vam bo razumeti, kaj je internetno zatiranje in kako to izvajajo ponudniki internetnih storitev. Prav tako bo šlo natanko nad tem, kako ga lahko zaobidete. Potopimo se noter.

Kaj je pretihotapljanje podatkov

Dajalci internetnih storitev namerno omejijo hitrost ali obseg prenosa podatkov med svojimi uporabniki in nekaterimi ali vsemi deli interneta..

Če ste že slišali za internet, ki ga imenujejo informacijska velesila, upoštevajte to metaforo za razumevanje ustavljanja pasovne širine:

Predstavljajte si, da se odpeljete do lokalnega supermarketa. Eden od načinov naletite na cestno posadko. Zaprli so dva od razpoložljivih treh pasov prometa po vaši poti. Še huje je, da naenkrat dovolijo le določeno število avtomobilov na preostali odprti vozni pas.

Dejanja cestnega osebja ne bodo popolnoma preprečila, da bi promet tekel po vaši poti. Vendar pa aktivno nadzorujejo, kateri avtomobili vstopijo, kdaj in kako hitro lahko potujejo.

Razlika med internetno povezavo, ki se utaplja in ne utaplja

To je, na kratko, promet.

Edina razlika je v tem, da ko vaš ponudnik internetnih storitev to stori, v odsevnem telovniku ne bo nikogar, ki bi mahal z zastavo, da bi vas seznanil, kaj se dogaja.

Zakaj ponudniki internetnih storitev

Na prvi pogled se lahko ponudnik interneta, ki namerno posega v promet lastnih strank, zdi nekoliko kontra intuitiven. Konec koncev so počasne hitrosti povezave eden najpogostejših razlogov, da jih pokličemo in se pritožujemo (včasih pa celo pustimo za bolj zelene pašnike).

Ali ne bi potem sledilo, da bi se ISP izognil temu, da bi storil slabo izkušnjo? Začuda je odgovor ne.

Zakonski razlogi za internetno ustavljanje

Obstaja več razlogov, zakaj bi internetni ponudnik tvegal, da bi razjezil svoje kupce z ustavljanjem določenih vrst prometa. Mnogi od njih so pravzaprav zakoniti. Vsem uporabnikom ponudnika internetnih storitev zagotavljajo zanesljivo storitev in so:

 • Upravljanje zastojev omrežja v času največjega povpraševanja
 • Uveljavljanje izrecno navedenih omejitev prenosa podatkov
 • Prednostna razvrstitev in optimizacija prometa
 • Preprečevanje napadov DDoS

Vse to so dobri primeri in po mojem mnenju sprejemljivi razlogi, zakaj se lahko ponudnik vašega interneta ukvarja z ustavljanjem prometa.

Vsako računalniško omrežje ima omejitev svoje skupne zmogljivosti. Obstajati mora nekaj kontrol, da se prepriča, da ga noben uporabnik ali skupina uporabnikov ne preplavi. Zdaj, ko obstajajo takšne omejitve, lahko hitro postane omrežje neuporabno za druge.

Na žalost obstajajo tudi drugi, manj legitimni razlogi, da se lahko ponudnik internetnih storitev odloči za zaustavitev določenega prometa.

Skeptični razlogi za internetno metanje

Comcast je zaviral (ali navidezno posegel v) promet s protokolom BitTorrent v letu 2007 odličen primer ponudnika internetnih storitev, ki uporablja sive in sporne razloge za omejevanje pasovne širine.

Comcast je trdil, da uporabniki priljubljenega sistema za izmenjavo datotek zavzemajo preveliko pasovno širino v svojem omrežju. Izjavili so, da je njihova akcija namenjena zaščiti drugih strank.

Vendar je FCC preiskal in se s tem ni strinjal. Prišli so do zaključka, da je Comcast poskušal uporabnike prisiliti, da prenehajo nalagati filme in druge materiale s hudourniki, da bi povečali uporabo lastnih plačljivih pretočnih storitev (ki so jih tržili kot alternativo).

To seveda ni bil edini poklic ponudnika internetnih storitev, da je namerno degradiral svoje storitve iz manj zakonitih razlogov. Hitro iskanje z Googlom lahko razkrije, v kolikšni meri se ponudniki internetnih storitev trudijo zložiti ploščo v svojo korist. V večini primerov se stvari vsedejo na čisti pohlep.

Je širina pasovne širine zakonita

Po zaslišanju nekaterih razlogov, zakaj so ponudniki internetnih storitev poskušali ustaviti promet na svojih omrežjih, se je naravno vprašati, ali je praksa dejansko zakonita.

Ker je razveljavitev pravil o nevtralnosti omrežja leta 2015 FCC, je to vprašanje, vsaj v ZDA, težko odgovoriti. V Evropski uniji je upravljanje drog iz kakršnega koli drugega razloga, razen zakonitega upravljanja omrežja, nezakonito v skladu z regionalnimi predpisi o nevtralnosti omrežja, sprejetimi leta 2014.

V ZDA je edini pravi pravni okvir, ki smo mu morali preprečiti, da bi se ponudniki interneta vključili v katero koli vrsto droženja, ki jo izberejo, potekel s pravili o nevtralnosti omrežja 11. junija 2018. Ni več zakonskih omejitev, s katerimi se morajo spoštovati ponudniki internetnih storitev. ustavljanje prometa.

Nemogoče je vedeti, kako bodo glavni ameriški ponudniki interneta nadaljevali od te točke naprej. Toda na podlagi njihovih javnih izjav stvari niso videti spodbudne.

Med glavnimi ameriškimi ponudniki internetnih storitev je samo AT&T in Cox sta navedla, da ne nameravata veliko več kot je potrebno za upravljanje svojih omrežij. Vsi drugi so izdali mešanico neobveščenih izjav o drobljenju, ki puščajo veliko prostora za spremembe v prihodnosti.

Tudi izjave AT&T in Cox ne trdita, ali se bosta lotila plačljivega prednostnega prometa, kar bi verjetno prisililo internetna podjetja k hitrejšemu dostopu za končne uporabnike (ki bi jih potem zagotovo prenesli na nas).

Plačana prednostna razvrstitev v prometu bi ustvarila sistem plačila za igro. Od posameznih internetnih podjetij (svetovnih omrežij Netflixes in Hulus) bi se morali odpovedati ponudnikom internetnih storitev. Vi, drugi končni uporabniki in jaz seveda ne bi imeli nobene besede v zadevi.

Ker pravil FCC ni več, je katera koli od teh postopkov droženja zdaj pravična igra.

Kako zaobiti poganjanje podatkov

Ko ugotovite, da vaš ponudnik internetnih storitev ustavi povezavo ali celo sumite, da to počne, je čas, da poiščete rešitev.

V nekaterih situacijah lahko premagate stvari, kot je BitTorrent dušenje prometa, tako da omogočite šifriranje v odjemalcu, kot je uTorrent. Ta šifriranje lahko zakrije promet dovolj, da prepreči aktiviranje mehanizma za stiskanje.

Na žalost večina današnjih internetnih ponudnikov ni tako zlahka preslepljena (čeprav jih je še nekaj). Uporabljajo napredne sisteme zaznavanja in sprejemajo večplastno analizo prometnih tokov, da podatke razvrstijo v svoje usmeritve.

Da bi ugotovili, kaj poteka po njihovem omrežju, bodo ponudniki internetnih storitev upoštevali stvari, kot so število sočasnih povezav, skupna hitrost prenosa podatkov in vrata, ki jih uporabljajo. Preverjanje naslovov prometa (enakovredno poštnemu naslovu na ovojnici), da bi videli, od kod prihajajo podatki in prihajajo, je tudi običajna praksa.

Nekateri ponudniki internetnih storitev lahko uporabljajo vrsto obdelave podatkov, imenovano pregledi globokega paketa (DPI). DPI naredi stvari še korak dlje in prebere vsebino podatkov, ki jih vaša naprava pošilja in prejema (namesto da samo preverja glave). Na podlagi teh podatkov lahko ponudnik ugotovi, ali film prenašate prek BitTorrent-a ali slike iz Facebooka in ustrezno ukrepa.

Kolikor vse to morda zveni strašljivo in nemogoče, ne izgubite upanja. Ne glede na to, ali uporabljate Windows, Android ali kaj drugega vmes, je nekaj dobrih in presenetljivo enostavnih načinov, kako se izogniti mehanizmom zatiranja ponudnika internetnih storitev..

Uporabite proxy

Prvi korak, ki ga lahko preprečite, je uporaba proxy strežnika.

Proxyji so način usmerjanja nekaterih ali vseh povezav vašega računalnika prek drugega strežnika. Deluje kot posrednik pri vaših prenosu podatkov. S tem se skriva dejanski cilj prometa in vključene številke vrat. Namesto tega se zdi, da vse povezave uporabljajo eno pristanišče in se končajo na istem mestu.

Slaba stran pooblaščencev je v tem, da ne šifrirajo nobenih podatkov, ki jih pošljete ali prejmete. Če vaš ponudnik internetnih storitev uporablja šifriranje globokega paketa kot del njihovega sistema za drobljenje, bo še vedno lahko bral, razvrščal in igral na vse, kar naložite ali naložite.

Osebno iz tega razloga ne uporabljam pooblaščencev. Obstaja boljša rešitev problema. Če pa jih želite poskusiti, je na voljo nešteto komercialno dostopnih ponudnikov. Na primer brezplačna anonimna proxy podjetja CyberGhost je dobra izbira.

Uporabite VPN

Odvisno od tega, kako vaš ponudnik internetnih storitev pregleda promet v njihovem omrežju, se proxy strežnik morda ne izogne ​​vsaki vrsti odkrivanja. Na primer globinski pregled paketov ne more pokvariti pooblaščencev. Navidezno zasebno omrežje (VPN) je na drugi strani povsem drugačna zgodba.

Čeprav obe rešitvi delujeta kot posrednika pri vaših prenosu podatkov, je med proxyjem in VPN pomembna razlika. Slednji ustvari šifriran tunel med vašo napravo in strežnikom, skozi katerega teče ves vaš internetni promet. Tu je ključna beseda šifriranje.

Ta dvojna šifrirana povezava in strežnik VPN, ki deluje kot posrednik, pomeni, da ponudnik internetnih storitev ne bo mogel ugotoviti ničesar pomembnega o vašem prometu. Edino, kar lahko vidijo, so skupni podatki in ciljni strežnik VPN.

Uporaba VPN je lahko rešitev za dušenje

Zato pri VPN-ju ponudnik internetnih storitev ne bi smel zmanjšati prometa. Razen če seveda ne omejijo vsega, kar prihaja iz vašega naslova IP. In če se to kdaj zgodi (razen za zakonite namene upravljanja omrežja), bi bilo mogoče najti boljšega ponudnika interneta.

Ali bo katerikoli VPN deloval tako, da prepreči drobljenje? Skoraj. Čeprav je nekaj stvari, na katere morate biti še posebej pozorni.

Kaj iskati v VPN

Kot lahko vidite v mojem priročnem priročniku o izbiri VPN-ja, lahko ob iskanju ponudnika pomislite na številne funkcije. Če pa je vaš cilj ustaviti ponudnika internetnih storitev, ki je v dušiku, je tu funkcija VPN, na katero bi se osredotočil.

 • Pravi protokoli VPN

  VPN lahko uporablja veliko protokolov. Niso pa vsi ustvarjeni enako. Številni protokoli so zastareli in imajo morebitne varnostne luknje. V idealnem primeru želite ponudnika, ki ponuja OpenVPN ali L2TP / IPsec (ali oboje).

  Ne le, da sta ta dva protokola neprebojna glede varnosti, ampak ponujata tudi najmočnejšo šifriranje. Kvote, ki kvarijo katerokoli šifriranje VPN, so majhne. Ko pa uporabljate najbolj robustne možnosti, ki so na voljo, zagotovo veste, da vaš ponudnik internetnih storitev ne more pregledati vaših podatkov in zato ne more izklopiti povezave.

 • Brez beleženja

  Še zadnje, kar bi želel, je, da uspešno preprečim, da bi ponudnik internetnih storitev zaviral internet, samo da bi podjetje VPN, ki sem ga uporabil, povedalo, kaj sem se lotil. Ponudniki VPN, ki se prijavijo, te podatke pogosto prodajo tretjim osebam. Izogibajte se jim.

  Z virtualnim zasebnim omrežjem, ki ima strogo politiko ničelnega beleženja, vaš ponudnik internetnih storitev ne more obiti, da bi ugotovil, kaj počnete v spletu, in vas tako sproži..

 • Dobra izbira strežnika VPN

  Ta funkcija ima manj opravka s tem, da lahko ponudnik internetnih storitev pregleda in duši vaše podatke in še več, če je VPN uporaben.

  Nekateri VPN ponujajo zelo malo strežnikov. To pomeni, da so ti strežniki običajno daleč od vaše lokacije in jih drugi uporabniki preobremenjujejo. To sta dva glavna dejavnika, ki lahko upočasnita vašo povezavo s pajkanjem. Nekaj ​​kontraproduktivnih, ko se počasi internet najprej poskuša izogniti.

 • Dobre uspešnosti strežnika VPN

  Z roko v roki s prejšnjo točko, če ne dobite ponudnika hitrih VPN-jev (in ne vsi), vodite v krogih. Uspešno se boste izognili poskusom ponudnika internetnih storitev, da upočasni povezavo, le da bi bil premagan zaradi šibke uspešnosti VPN-ja.

 • Podpora za P2P in Torrenting

  Iz svojih razlogov vsi ponudniki VPN ne dovolijo prometa P2P v svojih omrežjih. Če je povezava prekinjena zaradi hudourništva, pridobitev VPN-ja, ki ne dovoljuje takšnega prometa, ne reši ničesar.

 • Kill stikalo

  Ne glede na to, kako dober je VPN, se prekinitve povezave zgodijo. Od vaše naprave do strežnika VPN in vsakega kosa strojne opreme vmes je vse preveč spremenljivk, ki omogočajo nemoteno jadranje ves čas.

  Ko VPN pade, se vaši podatki povrnejo, da so popolnoma vidni pri vašem ponudniku internetnih storitev. To pomeni, da boste znova postali glavna tarča droženja.

  Preklon za odstranjevanje VPN prepreči, da bi se to zgodilo. Zaznal bo, da se vaša naprava ne pogovarja več s strežnikom VPN in jo bo samodejno znova povezala.

Najboljši VPN-ji za zaustavitev proženja ISP-ja

Veliko je ponudnikov VPN, ki ponujajo vsako funkcijo, ki sem jo navedel zgoraj. Vedno sem bil trdno prepričan, da moram pregledati, kaj pričakujete. Zato vas spodbujam, da se kosate po lastni koži za kakšno storitev.

Če pa želite, da začnete manjši seznam ali pa ga sploh ne zanimate (ali pošteno, veliko nas ni), so tu trije VPN-ji, ki bodo odlično opravili preprečevanje hitrosti interneta dušenje.

CyberGhost

Logotip CyberGhost

Z nepropustno politiko brez beleženja in uporabo najmočnejših možnih standardov šifriranja bo CyberGhost zaustavil vse mrtve ponudnike internetnih storitev v svojih posnetkih. Poslovite se od analize podatkov in internetne povezave.

CyberGhost ima več kot 7100 strežnikov v 90 državah po vsem svetu, zato bi moral biti vedno en vaš blizu. Tudi ti strežniki zagotavljajo vrhunsko zmogljivost.

CyberGhost dovoljuje vse protokole P2P in v odjemalsko programsko opremo je vgrajeno stalno vklopljeno internetno stikalo. To je en ponudnik VPN, s katerim se skoraj ne morete zmotiti.

Prednosti
 • Zelo beleženje za maksimalno zasebnost
 • Odlična distribucija strežnikov z več kot 7100 strežniki v 90 državah
 • Zelo visoke hitrosti povezave
 • Sodeluje z ameriškimi Netflix in BBC iPlayer
 • Omogoča mučenje P2P
 • Dolga 45-dnevna garancija za vračilo denarja
Slabosti
 • Matična družba z vprašljivim ugledom
 • Ročna nastavitev OpenVPN
 • Ne deluje s Kitajske

NordVPN

NordVPN logotip

Tako kot CyberGhost, NordVPN zasebnost zelo dobro. Glede na zasebnost v Panami do zasebnosti do interneta (in izven dosega skoraj vsakega podjetja in vlade) ne prijavijo ničesar.

NordVPN ima obsežno mrežo hitrih strežnikov (5645, ko to pišem – celoten seznam lahko vidite tukaj), razširjenih po 58 državah. Neproporcionalno število teh strežnikov je v ZDA in Veliki Britaniji, kar je odlična novica za vse, ki tam živijo. Velika večina strežnikov omogoča tudi P2P promet (ti so ustrezno označeni).

Kot bi lahko pričakovali od katerega koli vrhunskega ponudnika VPN, Nordova odjemalca vključuje večnamensko stikalo za uničenje in veliko število protokolov in standardov šifriranja (vključno s tistimi možnostmi, ki sem jih omenil prej).

Odličen ponudnik za vse, NordVPN je ena od samo dveh storitev, pri katerih vedno vodim aktivno naročnino.

Prednosti
 • Odlična zasebnost z nič zapisovanja
 • Veliko (in vedno večje) omrežje strežnikov
 • Dobra zmogljivost povezave
 • Posebni strežniki (vključno z dvojnim VPN, prikrito in Tor preko VPN)
 • Čist, enostaven odjemalec
 • Sodeluje z Netflixom in večino drugih pretočnih storitev
 • Omogoča Torrenting in P2P
 • Ponuja namenske naslove IP
Slabosti
 • Brez delitve tuneliranja
 • Nekoliko dragoceni pri kratkoročnih načrtih

Surfshark

Surfshark logotip

Ni jih bilo več kot večina ponudnikov VPN. Ampak, kot sem omenil v svojem pregledu, je Surfshark storitev, ki dela stvari zelo, zelo dobro. To vključuje zagotavljanje, da imate vse, kar potrebujete za preprečitev, da bi vaš ISP ugasnil vašo povezavo.

Surfshark je še en strog ponudnik brez sečnje. Ponujajo vse prave protokole VPN kot tudi vojaške standarde šifriranja.

Surfshark ima z več kot 1040 strežniki v 63 državah odlično globalno pokritost. Povezali se boste lahko od koder koli in kjer koli želite.

Nenazadnje je zajeta v eno najčistejših in najpreprostejših aplikacij, ki sem jih videl, funkcionalnost kill switch. Surfshark vsekakor ne razočara (še posebej če upoštevamo, kako malo stane storitev).

Prednosti
 • Odlična zasebnost in varnost brez beleženja
 • Odlična zmogljivost strežnika
 • Odblokira Netflix, BBC in številne druge
 • Odjemalec, ki je enostaven za uporabo
 • Neomejene hkratne povezave
 • Podpora za hudournike
 • Poceni
Slabosti
 • Neskladna hitrost na nekaj lokacijah
 • Dokaj počasna podpora strankam

Kako vedeti, če je vaš internet ugasnjen

Kot smo že pojasnili, za razliko od prometnih zastojev na avtocestah, ki jih povzročajo cestna dela, ne bo nujno, da bodo ponudniki internetnih storitev ovirali končne uporabnike z opozorilom..

V preteklosti so se nekateri ponudniki internetnih storitev več mesecev ali let ukvarjali z drobljenjem podatkov, preden bi kdo dokazal, da to počne. Razlog, da je internetno stiskanje tako težko zaznati, je lahko v različnih oblikah, saj zanko vrže vsak, ki išče prepoznaven vzorec.

Ko internetni ponudnik ustavi promet, lahko:

 • Zgodi se le v času velikega povpraševanja
 • Ciljajte samo na določene vrste prometa
 • Zgodi se občasno (včasih povsem naključno)
 • Dotaknite se samo delov ponudnikove baze

Medtem ko ti dejavniki otežujejo zaznavanje ustavljanja prometa, je možno. Preden pridemo do tega, je treba upoštevati eno razliko.

Če ponudnik internetnih storitev uporablja drobilo za ves internetni promet, ne le za njegovo podmnožico, to ni nekaj nenavadnega ali zaskrbljujoče (čeprav še vedno moteče). Ko pa ciljajo na določene vrste prometa, takrat je to prikazano. Takrat je čas, da začnete razbijati rešitev, da se prepreči upočasnitev.

ISP teste za plin

Prvi korak pri odkrivanju zaviranja prometa je vzpostavitev izhodiščne hitrosti za vašo internetno povezavo. To morate storiti, seveda, preden začnete izvajati kakršne koli metode bypass.

Izvedite test na Speedtest.net in ugotovite, kako hiter je internet v normalnih okoliščinah. V operacijskih sistemih Windows in Mac lahko to storite takoj izbranega brskalnika. V napravah Android in iPhone boste morali prenesti aplikacijo.

Ko opazite značilnost uspešnosti svoje povezave, morate nekaj primerjati s hitrostmi, ki jih imate s spletnim mestom ali storitvijo, za katero sumite, da je prižgana..

Za primerjavo z osnovno mejo hitrosti internetne povezave

Na žalost ni na voljo nobenega testa vse v enem, ki bi zajel vsako spletno mesto ali storitev na spletu. Vendar obstajajo preizkusi, ki preverjajo skupne tarče. Ena od ugotovitev je, da se lahko nekateri ponudniki internetnih storitev poskušajo prikradeti in onemogočiti dušenje, takoj ko zaznajo vaše teste. V tem primeru se lahko njihova kilometrina razlikuje.

Kako ustaviti dušanje z Netflixom

Če med gledanjem predstavnostnih vsebin na Netflixu opazite padce kakovosti, pojdite na Fast.com in preverite hitrost povezave z video strežniki Netflix.

Če se odčitek hitrosti znatno razlikuje od vaše osnovne hitrosti, je lahko krivo ponudnik internetnih storitev. Pomembno je tudi preveriti, ali so vaše ugotovitve skladne.

Posnetek zaslona hitrosti preizkusa strežnika Netflix

Če sumite, da je vaš internet ob gledanju Netflixa ugasnjen, je rešitev preprosta.

 1. V napravo namestite Netflix prijazen VPN (kateri koli od omenjenih v tem razdelku bo deloval odlično).
 2. Povežite se z rahlo naloženim strežnikom VPN, ki je fizično blizu vaše lokacije.
 3. Uživajte v neupravičeni Netflixovi izkušnji.

Po povezavi z VPN lahko znova zaženete test Fast.com, da potrdite sume o dušenju. Če se hitrost poveča, ste imeli prav. Zdaj ste se tudi uspešno lotili poskusov upočasnjevanja ponudnikov internetnih storitev.

Prenehajte metati na YouTube

Če imate težave z YouTubom, je Google ustvaril priročno orodje za poročanje o kakovosti pretočnega videa. Povedal vam bo, kako deluje njihova storitev v omrežju vašega ponudnika internetnih storitev.

Orodje prikazuje rezultate v 24-urnem obdobju, tako da boste lahko celo ugotovili, kdaj so največji časi prometa za uporabnike vašega internetnega ponudnika.

Včasih lahko izogibanje samim časom reši vaše težave. Če že prenašate pretok v času največ ur, vendar ne morete vzpostaviti stabilne ali hitre povezave, bo morda vaš ponudnik internetnih storitev ugasnil vašo storitev.

Posnetek zaslona orodja za kakovost pretakanja videoposnetkov v YouTubu

Poleg tega, kar sem že omenil, ni treba storiti nič posebnega, da bi zaobšli YouTube ISP zatesnitev. Preprosto pridobite VPN, se povežite z njim in začnite uživati ​​v hitrosti in kakovosti, ki jo plačujete.

Če želite zagotoviti najboljšo izkušnjo, bodite pozorni na strežnik VPN, s katerim se povezujete. Izberite takšno, ki je pri majhni obremenitvi in ​​blizu mesta, kjer ste. S tem boste zmanjšali splošne in uspešnost uporabe VPN-ja.

Kako obiti ISP Throttling medtem ko Torrenting

Torrenting je daleč najpogosteje utesnjeno vrsto prometa. To je tudi najtežji tip zatiranja.

Najboljši način za preverjanje BitTorrent-ovega droženja je uporaba uTorrent-a (ali katerega koli drugega odjemalca) za prenos datoteke z veliko uveljavljenimi sejalniki. To bi moralo zagotoviti, da je vaš prenos zaradi nizke razpoložljivosti odporen na počasnost.

Odlična izbira je, da zgrabite namestitveni program za priljubljeno distribucijo Linuxa Ubuntu. To je zelo varen prenos, ki bi moral biti na voljo pri zelo visokih hitrostih ves čas podnevi in ​​ponoči. Če datoteke ne morete prenesti z razumno hitrostjo, bi lahko vaš ponudnik internetnih storitev zaviral hudournike.

Obvladovanje droženja BitTorrent (ali katerega koli P2P za to zadevo) je prav tako enostavno kot v vseh drugih primerih, omenjenih zgoraj. Še enkrat nam pomagajo VPN-ji. Koraki so naslednji.

 1. Prenesite in namestite odjemalca VPN.
 2. Zaustavi vse aktivne hudournike (če obstajajo).
 3. Povežite se s strežnikom VPN, ki ni pod veliko obremenitvijo.
 4. Vrnite se na uTorrent in nadaljujte s prenosi.

To je to.

Nekaj ​​stvari, ki jih je treba opozoriti. Bodite prepričani, da uporabljate sistemski VPN, ne samo razširitev brskalnika. Ker je uTorrent ločena aplikacija, slednja ne bo storila nič za vas.

Prav tako se vam ni treba ukvarjati s svojo fizično razdaljo do strežnika VPN. Torrenting je decentraliziran in prenašate ga s sejalnic po vsem svetu. Osredotočite se le na izbiro strežnika, ki ni pod veliko obremenitvijo, in tistega, ki je v državi, prijazni P2P. Ponavadi grem z Nizozemsko.

Ulov vsega testa

Če kateri od zgornjih testov ni prepričljiv, izvedite internetni zdravstveni test. Pokazala vam bo hitrost povezave prek petih glavnih hrbteničnih omrežij. Vsi bi morali dobiti podoben rezultat.

Posnetek zaslona za testiranje inerneta na hrbteničnih omrežjih za odkrivanje morebitnega zaviranja

Če opazite, da eno ali več omrežij deluje slabše od drugih, je to lahko znak zastojev. To bi moral biti začasen pogoj.

Če pa opazite trajne težave pri povezovanju s katerim koli od preizkušenih omrežij, je čas, da vložite uradno pritožbo pri svojem ponudniku internetnih storitev.

Spodnja črta

Z malo sreče ne boste nikoli naleteli na situacijo, ko bi se morali ukvarjati z zaviranjem prometa. Ni konkretnih statističnih podatkov, ki bi pokazale, kako razširjena je praksa. Brez dvoma je, vendar večina dokazov kaže, da to ni standardni operativni postopek za večino ponudnikov internetnih storitev.

Smrt nevtralnosti omrežja v ZDA bi se lahko (in verjetno bo) spremenila prej in slej.

Dobra novica je, če imate kdaj utesnjenost prometa, imate možnosti (VPN-ji so trenutno najboljša izbira). Obstaja velika možnost, da bodo med ponudniki internetnih storitev vedno bolj izpopolnjeni orodji za spremljanje prometa vedno obstajali protiukrepi.

Kot sem že povedal na začetku, je najboljša obramba dobro informirana javnost. Če ste to dosegli doslej, ste zdaj del razsvetljenih.

Throttling rešitev VPN Primerjava

Funkcije ponudnikaAnti Throttling FeaturesCost

Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Države: 90
Strežniki: 7159
Protokoli: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforme: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Usmerjevalniki
Povezave: 7
Beleženje: Brez beleženja
Kraj: Romunija
Podpora P2P: Da
Kill Switch: Da
1 mesečni načrt: 12,99 USD / mesec
Letni načrt: 2,75 USD / mesec
Brezplačen preizkus: Da
Vračilo denarja: 45 dni
Plačilo: Kreditna kartica, PayPal, Bitcoin

Pregled | Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Države: 58
Strežniki: 5645
Protokoli: OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforme: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Usmerjevalniki
Povezave: 6
Beleženje: Brez beleženja
Kraj: Panama
Podpora P2P: Da
Kill Switch: Da
1 mesečni načrt: 11,95 USD / mesec
Letni načrt: 3,49 USD / mesec
Brezplačen preizkus: Ne
Vračilo denarja: 30 dni
Plačilo: Kreditne kartice (Visa, MC, Amex, Discovery), kriptovalute (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, drugo

Pregled | Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Države: 63
Strežniki: 1040+
Protokoli: OpenVPN, IKEv2
Platforme: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Usmerjevalniki
Povezave: Neomejeno
Beleženje: Brez beleženja
Kraj: britanski Deviški otoki
Podpora P2P: Da
Kill Switch: Da
1 mesečni načrt: 11,95 USD / mesec
Letni načrt: 1,99 USD / mesec
Brezplačen preizkus: Ne
Vračilo denarja: 30 dni
Plačilo: Kreditna kartica, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me