4 εύκολοι τρόποι απόκρυψης της IP σας

Μόλις καταλάβετε πώς να το κάνετε, η διατήρηση της ιδιωτικής σας διεύθυνσης IP είναι αρκετά απλή. Ωστόσο, βρίσκω εκπληκτικά λίγοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν αυτά τα λίγα απλά βήματα. Είμαι πολύ θρησκευτικός γι ‘αυτό και κρύβω τη διεύθυνση IP μου για αυτούς τους τρεις λόγους: το απόρρητο στο διαδίκτυο, την ασφάλεια και την ελευθερία στο διαδίκτυο. Και εδώ το κάνω.


Απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Ακολουθούν τέσσερις απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι απόκρυψης μιας διεύθυνσης IP. Απλώς σημειώστε ότι, ανάλογα με το γιατί το κάνετε, μερικά μπορεί να λειτουργούν καλύτερα από άλλα.

VPN

Ο ευκολότερος και αναμφισβήτητα καλύτερος τρόπος απόκρυψης της IP σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Αυτή η μέθοδος είναι μακράν ο προτιμώμενος τρόπος να κάνω πράγματα. Εδώ είναι πώς λειτουργεί.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε έναν καλό πάροχο VPN. Μόλις το κάνετε, θα μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του λογισμικού πελάτη τους στη συσκευή σας. Εγκαταστήστε το και χρησιμοποιήστε το για να συνδεθείτε σε έναν από τους διακομιστές VPN στο δίκτυο του παρόχου. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή.

Αφού συνδεθείτε σε έναν διακομιστή, θα γίνει ο άνθρωπος ανάμεσα στη συσκευή σας και το Διαδίκτυο. Όταν τα δεδομένα που στέλνετε περνούν μέσω αυτού, ο διακομιστής θα αφαιρέσει την IP σας και θα την αντικαταστήσει με τη δική της. Καθώς τα δεδομένα επιστρέφουν, ο διακομιστής επαναφέρει τη διεύθυνση IP σας.

Η συνέπεια είναι ότι όσον αφορά οποιονδήποτε ιστότοπο ή υπηρεσία στην οποία έχετε πρόσβαση, μιλάει στον διακομιστή VPN. Δεν έχει απολύτως κανένα τρόπο να μάθει με ποιον επικοινωνεί πραγματικά. Έτσι, ό, τι κι αν επιλέξετε να κατεβάσετε ή οποιονδήποτε ιστότοπο αποφασίσετε να επισκεφθείτε, δεν μπορεί πλέον να εντοπιστεί ξανά σε εσάς.

Η μεταφορά δεδομένων για κάθε εφαρμογή στη συσκευή σας θα ακολουθήσει αυτήν τη διαδικασία. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως πρόγραμμα προβολής βίντεο ή πρόγραμμα λήψης αρχείων. Ένα VPN θα κατευθύνει τα πάντα μέσω των διακομιστών του και θα προστατεύει το απόρρητό σας σε όλους τους τομείς.

Διάγραμμα για τον τρόπο απόκρυψης της διεύθυνσης IP με ένα VPN

Λόγω του λίγου επιπλέον πληροφοριών απόστασης που χρειάζεται για να ταξιδέψετε στον διακομιστή, πιθανότατα θα δείτε μείωση της ταχύτητας σύνδεσης. Όμως, βάσει των δεκάδων δοκιμών ταχύτητας που έχω τρέξει για διάφορους παρόχους, αυτή η πτώση πρέπει να είναι αμελητέα. Για παράδειγμα, με οποιονδήποτε από τους ταχύτερους παρόχους που έχω δοκιμάσει, θα πρέπει να περιμένετε μόνο μια επιβράδυνση 10%. Αυτό δεν είναι αρκετό για να το παρατηρήσετε κατά την κανονική χρήση. Και τα περισσότερα άλλα VPN δεν είναι μακριά από αυτόν τον αριθμό.

Όλες οι υπηρεσίες VPN θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε τη θέση του διακομιστή στον οποίο συνδέεστε. Υπάρχουν συνήθως εκατοντάδες από αυτά εξαπλωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, όχι μόνο θα αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, αλλά αν το επιλέξετε, θα μπορούσατε επίσης να προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε σε διαφορετική χώρα. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που έχει αποκλειστεί από την κυβέρνησή σας ή εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ και ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το American Netflix (ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ροής οπουδήποτε αλλού), ένα VPN είναι το πώς το κάνετε.

Η χρήση ενός VPN σάς προσφέρει ένα άλλο πλεονέκτημα. Η σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή είναι κρυπτογραφημένη. Αυτή η λειτουργία δεν θα σταματήσει τον ISP σας, έναν χάκερ ή οποιονδήποτε άλλο που προσπαθεί να παρεμποδίσει τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε. Όμως, δεν θα μπορέσουν ποτέ να διαβάσουν τις πληροφορίες που περιέχουν τα δεδομένα. Είτε ελέγχετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, κάνετε λήψη ενός torrent είτε διαβάζετε τις ειδήσεις, κανείς δεν θα ξέρει ποτέ.

Εάν είστε πρόθυμοι να δεσμεύσετε μακροπρόθεσμα (ένα έτος ή περισσότερο), οι κορυφαίες υπηρεσίες VPN κοστίζουν όχι περισσότερο από δύο ή τρία δολάρια το μήνα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη τους, για μένα, αυτά τα χρήματα δαπανώνται καλά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ορισμένους από τους αγαπημένους μου παρόχους εδώ.

Βραχώδης κορυφή

Ο δρομολογητής Onion (Tor), είναι ένας άλλος καλός τρόπος απόκρυψης της IP σας. Αν και μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο και πολύ πιο αργό από τη χρήση VPN, το αντίθετο είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε λήψη, εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων ενός προγράμματος περιήγησης Tor. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το Mozilla’s Firefox, είστε τυχεροί. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor βασίζεται σε αυτό και φαίνεται και λειτουργεί παρόμοια. Αφού ξεκινήσετε, συνδέεται στο δίκτυο Tor και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Το Tor βασίζεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών που λειτουργούν εθελοντικά και ονομάζονται κόμβοι ρελέ, από τους οποίους υπάρχουν σήμερα πάνω από 6.000. Αφού τα δεδομένα εγκαταλείψουν τη συσκευή σας, θα “αναπηδήσει” τυχαία γύρω από έναν αριθμό από αυτούς τους κόμβους πριν φτάσει στον τελικό προορισμό. Τα δεδομένα που επιστρέφουν σε εσάς ακολουθούν την ίδια διαδικασία.

Κάθε κόμβος γνωρίζει μόνο τον προηγούμενο και τον επόμενο κόμβο σε αυτό το κύκλωμα (ή αλυσίδα), καθιστώντας αδύνατο για τον ιστότοπο ή την υπηρεσία στην οποία έχετε πρόσβαση να εντοπίσει μια διαδρομή πίσω σας. Ξεκινώντας από τη συσκευή σας και τελειώνοντας με τον τελικό κόμβο κυκλώματος, τα δεδομένα είναι επίσης κρυπτογραφημένα. Όποιος παρακολουθεί και προσπαθεί να το επιθεωρήσει είναι τυχερός.

Διάγραμμα για το πώς το δίκτυο Tor αλλάζει τη διεύθυνση IP μου

Ενώ το Tor μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στη χρήση του, ειδικά σε σύγκριση με ένα VPN. Το μεγαλύτερο από αυτά τα ζητήματα είναι η ταχύτητα, και για μένα, είναι μια λύση.

Κάθε ένας από τους τυχαία επιλεγμένους κόμβους κυκλώματος θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο και, επειδή είναι εθελοντικά, θα χρησιμοποιεί σύνδεση στο Διαδίκτυο άγνωστης ποιότητας (θα μπορούσε να είναι ίνες, θα μπορούσε να είναι το αντίστοιχο μόντεμ μέσω τηλεφώνου). Μέχρι τη στιγμή που τα δεδομένα σας μεταβαίνουν προς και από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε, θα μπορούσε να έχει ταξιδέψει αρκετές φορές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας αμφισβητήσιμες ταχύτητες σύνδεσης. Με άλλα λόγια, μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα.

Συγκρίνετε αυτό με ένα VPN, όπου ασχολείστε μόνο με έναν ενδιάμεσο διακομιστή της επιλογής σας που χρησιμοποιεί αποκλειστικό υλικό και συνδέσεις Διαδικτύου γρήγορης αποθήκης δεδομένων. Η πιθανή διαφορά στην ταχύτητα μπορεί να είναι σημαντική. Η χρήση του Tor για περιήγηση κατά τη διάρκεια του μύλου πρέπει να είναι μια χαρά. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία ή να παρακολουθήσετε μια διαδικτυακή εκπομπή, ενδέχεται να είστε έτοιμοι για μια ανώμαλη βόλτα.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι επίσης καλό μόνο για περιήγηση. Εάν θέλετε να δείτε ένα βίντεο, να τραβήξετε μερικά αρχεία ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή, ανάλογα με τις τεχνικές σας γνώσεις, η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να γίνει πολύπλοκη πολύ γρήγορα.

Εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε τον Tor και σκοπεύετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά, θυμηθείτε ένα πράγμα (το βλέπω αυτό να εμφανίζεται συχνά). Θα πρέπει να ρυθμίσετε το Tor έτσι ώστε ο κόμβος εξόδου κυκλώματος να βρίσκεται στη χώρα από την οποία θέλετε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο.

Πληρεξούσιο

Ένας άλλος αξιοπρεπής τρόπος απόκρυψης μιας διεύθυνσης IP είναι με τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης. Ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε, οι διακομιστές μεσολάβησης μπορεί να είναι σχετικά εύκολο να ρυθμιστούν. Μπορούν επίσης να είναι δωρεάν και να έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην ταχύτητα του Διαδικτύου σας (ωστόσο, όπως θα δούμε, τα δύο τελευταία είναι συνήθως αντιφατικά). Όμως, οι πληρεξούσιοι έρχονται επίσης με το δικό τους σύνολο πιθανών ζητημάτων. Και δυστυχώς, ανάλογα με τον στόχο σας, μπορεί να μην είναι καν κοντά στην καλύτερη επιλογή σας.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να ρυθμιστεί απευθείας από το υπάρχον πρόγραμμα περιήγησής σας (ακολουθούν οδηγίες για τη ρύθμιση διακομιστών μεσολάβησης σε όλες τις κύριες εκδόσεις). Εάν θέλετε απλώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον Ιστό, δεν απαιτείται επιπλέον λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η διεύθυνση IP ενός διακομιστή μεσολάβησης. Θα μιλήσω για την εύρεση αυτών λίγο πιο κάτω.

Μόλις ρυθμιστεί το πρόγραμμα περιήγησής σας, ένας διακομιστής μεσολάβησης λειτουργεί παρόμοια με ένα VPN. Όλα όσα στέλνετε και λαμβάνετε μεταδίδονται μέσω αυτού. Ο διακομιστής μεσολάβησης αντικαθιστά την IP σας από μόνος του, αφήνοντας τον ιστότοπο που βλέπετε πιστεύει ότι μιλά με τον πληρεξούσιο.

Όπως και με ένα VPN, θέλετε να επιλέξετε τη θέση του διακομιστή μεσολάβησης ανάλογα με τον στόχο σας. Έτσι, για παράδειγμα, εάν πρόκειται να μεταδώσετε ροή βρετανικής τηλεόρασης, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι η χώρα στην οποία βρίσκεται ο διακομιστής.

Διάγραμμα απόκρυψης της διεύθυνσης IP μου χρησιμοποιώντας διακομιστή μεσολάβησης

Πέρα από την απόκρυψη της IP σας, υπάρχουν λίγοι άλλοι διακομιστές μεσολάβησης για εσάς. Το μεγαλύτερο μοσχάρι μου μαζί τους είναι ότι δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας και ως εκ τούτου, προσφέρουν μηδενική ασφάλεια και απόρρητο. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ή οποιοσδήποτε άλλος) ήθελε να μάθει τι σας ενδιαφέρει, αυτό είναι τόσο ασήμαντο να κάνετε με έναν πληρεξούσιο όσο και χωρίς έναν. Αν και πιο αργό, τουλάχιστον το Tor σάς επιτρέπει να διατηρείτε τις δικές σας συνήθειες στο Διαδίκτυο.

Και όπως και με το Tor, εάν θέλετε κάποια άλλη εφαρμογή εκτός του προγράμματος περιήγησής σας να χρησιμοποιεί τον διακομιστή μεσολάβησης, εξετάζετε μια πιο περίπλοκη ρύθμιση. Το λογισμικό θα πρέπει να διαθέτει εγγενή υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης (και πολλοί κάνουν) που θα πρέπει να μάθετε. Εναλλακτικά, θα πρέπει να αναπαράγετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Όσον αφορά τη λήψη IP διακομιστή μεσολάβησης, υπάρχουν πολλές πηγές στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε δωρεάν ή να πάτε με έναν πάροχο επί πληρωμή όπως το BuyProxies.org ή έναν παρόμοιο. Το πρόβλημα με τους δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης είναι ότι πολλοί άνθρωποι τείνουν να τα χρησιμοποιούν. Και όσο περισσότερα τα χρησιμοποιούν, τόσο πιο αργά παίρνουν. Οι πληρεξούσιοι πληρωμής θα σας προσφέρουν πολύ καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, αν ξοδεύετε ήδη χρήματα, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσατε επίσης να τα ξοδέψετε σε ένα VPN. Σας παίρνει πολύ περισσότερο χτύπημα για τα χρήματα σας.

Δημόσιο Wi-Fi

Σε μια πρέζα, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε την αναγνώριση της οικιακής σας IP χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi. Μια διεύθυνση IP δεν ταξιδεύει μαζί σας. Απλώς μεταφέρετε τη συσκευή σας σε μια τοπική βιβλιοθήκη ή καφετέρια και συνδεθείτε στο δίκτυό τους. Η διεύθυνση IP που θα καταλήξετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη στο σπίτι.

Αυτή η λύση, ωστόσο, δεν είναι μεγάλη (ή βολική) μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στη χρήση δημόσιου Wi-Fi. Το πιο σοβαρό είναι η πιθανότητα ενός αδίστακτου ατόμου στο ίδιο δίκτυο να χαράξει τη σύνδεσή σας.

Για αυτόν τον λόγο, όποτε χρησιμοποιώ ένα hotspot, το κάνω μέσω ενός VPN. Τα χαρακτηριστικά του εξαλείφουν αυτό το πιθανό ζήτημα ασφαλείας. Αλλά, αν έχω ήδη συνδεθεί σε ένα VPN, χρησιμοποιώντας ανοιχτά δίκτυα για να κρύψω το IP λίγο περιττό. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, η χρήση δημόσιου Wi-Fi θα σας δώσει μια διαφορετική διεύθυνση IP.

Γιατί να αποκρύψετε την IP σας

Μια διεύθυνση IP, που φαινομενικά αθώα σειρά αριθμών, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να καταλάβει ποιοι είστε, πού βρίσκεστε και τι έχετε κάνει στο Διαδίκτυο.

Δεν έχω τίποτα να κρύψω (που μπορώ να σκεφτώ ούτως ή άλλως). Αλλά δεν μου άρεσε ποτέ ότι κατά βούληση, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μου (ISP) μπορεί να εξετάσει αυτό που κάνω στο Διαδίκτυο. Κάθε ιστότοπος που επισκέπτομαι, κάθε αρχείο που κατεβάζω, είναι όλα εμφανές και ανιχνεύσιμο για μένα. Και πόσο δύσκολο είναι για κάθε εταιρεία ή κυβερνητική υπηρεσία να έχει έναν ISP να μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες μαζί τους; Αυτές τις μέρες, χάρη σε πράγματα όπως το Κογκρέσο των ΗΠΑ που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να πωλούν τις πληροφορίες περιήγησής σας ή τον νόμο περί εξουσίας έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου, πολύ πιο εύκολο από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι από εμάς.

Αλλαγή της διεύθυνσης IP για καλύτερο απόρρητο

Η απόκρυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μέρη στο Διαδίκτυο που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε, άλλος ένας μεγάλος λόγος που επιλέγω να το κάνω. Μεγάλο διαδικτυακό περιεχόμενο αποκλείεται γεωγραφικά (σκεφτείτε το Netflix ή το BBC iPlayer) και δεν είναι προσβάσιμο εάν η φυσική σας τοποθεσία δεν είναι στη χώρα προέλευσης του περιεχομένου.

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι κυβερνήσεις ενδέχεται επίσης και συχνά αποκλείουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους ή υπηρεσίες. Δεν συμβαίνει μόνο σε χώρες όπως η Κίνα. Αυτή η πρακτική είναι κοινή σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής).

συμπέρασμα

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Η αλλαγή είναι ένα απαραίτητο βήμα στο ταξίδι σε μια ιδιωτική, ασφαλή και απεριόριστη εμπειρία στο Διαδίκτυο. Από τις τέσσερις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω, προτείνω να πάω με μια υπηρεσία VPN. Είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση και θα λειτουργήσει για όλες τις ανάγκες σας. Μην αποκαλύψετε την πραγματική σας IP, να είστε ασφαλείς και να είστε ελεύθεροι.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map