Πώς να σταματήσετε το ISP Data Throttling

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές, οι ταχύτητες σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλότερες από τις κανονικές. Και αυτό συμβαίνει συχνά όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους ιστότοπους ή υπηρεσίες.


Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα ζητήματα μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλή συμφόρηση δικτύου. Σε μερικούς άλλους, ενδέχεται να οφείλονται σε αστοχίες υλικού ή σε άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση.

Όμως, μπορεί επίσης να υπάρχει ένας άλλος, πιο άθλιος λόγος για μια ξαφνική επιβράδυνση της ταχύτητας του διαδικτύου. Ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας ενδέχεται να καταστρέφει σκόπιμα την κυκλοφορία σας.

Μπορεί να προκαλέσει σοκ ότι ο ISP σας θα μπορούσε να επιβραδύνει σκόπιμα τις συνδέσεις σας στο Διαδίκτυο. Αλλά δυστυχώς, συμβαίνει.

Στην πραγματικότητα, ήταν η πολιτική της Comcast να καταστρέψει το πρωτόκολλο BitTorrent το 2007 που οδήγησε άμεσα στην έγκριση από την FCC των ενημερωμένων κανόνων ουδετερότητας του δικτύου το 2015. Με λίγα λόγια, η FCC έκανε την πρακτική παράνομη.

Δυστυχώς, για εμάς τους χρήστες του Διαδικτύου, αυτοί οι κανόνες καταργήθηκαν πρόσφατα. Και έτσι, είναι για άλλη μια φορά ανοιχτές σεζόν για τους παρόχους διαδικτύου να επιταχύνουν τα δεδομένα που δεν τους αρέσουν.

Σε αυτό το σημείο, η καλύτερη άμυνα ενάντια σε αυτόν τον τύπο δραστηριότητας είναι ένα καλά ενημερωμένο κοινό. Και έχοντας κατά νου, έχω γράψει αυτόν τον οδηγό. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι το γκάζι στο Διαδίκτυο και πώς το κάνουν οι ISP. Θα εξετάσει επίσης πώς μπορείτε να το παρακάμψετε. Ας βυθίσουμε αμέσως.

Contents

Τι είναι ο περιορισμός δεδομένων

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι η πρακτική των ISP να περιορίζουν σκόπιμα την ταχύτητα ή τον όγκο της μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των χρηστών τους και ορισμένων ή όλων των τμημάτων του Διαδικτύου.

Εάν έχετε ακούσει για το Διαδίκτυο που αναφέρεται ως υπεραξία πληροφοριών, σκεφτείτε αυτήν τη μεταφορά για να κατανοήσετε το εύρος ζώνης:

Φανταστείτε να οδηγείτε στο τοπικό σουπερμάρκετ. Με έναν τρόπο, συναντάτε ένα πλήρωμα του δρόμου. Έχουν κλείσει δύο από τις διαθέσιμες τρεις λωρίδες κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής σας. Ακόμη χειρότερα, επιτρέπουν μόνο έναν ορισμένο αριθμό αυτοκινήτων κάθε φορά στην υπόλοιπη ανοιχτή λωρίδα.

Οι ενέργειες του πληρώματος του δρόμου δεν θα αποτρέψουν εντελώς τη ροή της κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής σας. Όμως, ελέγχουν ενεργά ποια αυτοκίνητα εισέρχονται πότε και πόσο γρήγορα μπορούν να ταξιδεύουν.

Η διαφορά μεταξύ μιας πεταλωμένης και ξεπερασμένης σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Με λίγα λόγια, είναι η κυκλοφοριακή επιτάχυνση.

Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν το κάνει ο ISP σας, δεν θα υπάρχει κανένας σε ένα αντανακλαστικό γιλέκο που να κυματίζει μια σημαία για να σας ενημερώσει τι συμβαίνει..

Γιατί ISPs Throttle Traffic

Με την πρώτη ματιά, ένας πάροχος διαδικτύου που παρεμβαίνει σκόπιμα στην κίνηση των πελατών τους μπορεί να φαίνεται λίγο αντίθετος. Σε τελική ανάλυση, οι αργές ταχύτητες σύνδεσης είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τους καλούμε και διαμαρτύρονται (και μερικές φορές φεύγουν ακόμη και για πιο πράσινα λιβάδια).

Δεν θα ακολουθούσε τότε ότι ένας ISP θα απέφευγε να κάνει κάτι για να μας δώσει μια κακή εμπειρία; Η απάντηση, περίεργα, είναι όχι.

Νόμιμοι λόγοι για περιορισμό στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας πάροχος Διαδικτύου κινδυνεύει να εξοργίσει τους πελάτες του, καταστρέφοντας ορισμένους τύπους κίνησης. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά είναι νόμιμα. Συμβάλλουν στην εξασφάλιση αξιόπιστης υπηρεσίας για όλους τους χρήστες του ISP και έχουν ως εξής:

 • Διαχείριση της συμφόρησης του δικτύου κατά τη διάρκεια αιχμής της ζήτησης
 • Επιβολή ρητά δηλωμένων ορίων μεταφοράς δεδομένων
 • Προτεραιότητα και βελτιστοποίηση επισκεψιμότητας
 • Πρόληψη επιθέσεων DDoS

Αυτά είναι όλα καλά παραδείγματα και, κατά τη γνώμη μου, αποδεκτοί λόγοι για τους οποίους ο πάροχος του Διαδικτύου σας ενδέχεται να ασχοληθεί με τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Οποιοδήποτε δίκτυο υπολογιστών έχει όριο στη συνολική χωρητικότητά του. Πρέπει να υπάρχουν ορισμένα στοιχεία ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι κανένας χρήστης ή ομάδα χρηστών δεν το κατακλύζει. Τώρα η εφαρμογή τέτοιων περιορισμών θα μπορούσε γρήγορα να κάνει το δίκτυο άχρηστο για άλλους.

Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο νόμιμοι λόγοι για τους οποίους ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να επιλέξει να επιταχύνει συγκεκριμένη κίνηση.

Σχηματικοί λόγοι για περιορισμό στο Διαδίκτυο

Η επιτάχυνση της (ή η άμεση παρέμβαση) της Comcast μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent το 2007 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός ISP που χρησιμοποιεί γκρίζους και αμφιλεγόμενους λόγους περιορισμού του εύρους ζώνης.

Η Comcast ισχυρίστηκε ότι οι χρήστες του δημοφιλούς συστήματος κοινής χρήσης αρχείων καταλάμβαναν υπερβολικό εύρος ζώνης στο δίκτυό τους. Δηλώνουν ότι η δράση τους αποσκοπούσε στην προστασία άλλων πελατών.

Ωστόσο, η FCC διερεύνησε και δεν συμφώνησε. Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η Comcast προσπαθούσε να αναγκάσει τους χρήστες να σταματήσουν να κατεβάζουν ταινίες και άλλο υλικό μέσω torrenting για να αυξήσουν τη χρήση των δικών τους υπηρεσιών πληρωμένης ροής (τις οποίες εμπορεύονταν ως εναλλακτική λύση).

Φυσικά, δεν ήταν η μόνη φορά που ζητήθηκε από έναν ISP να υποβαθμίσει σκόπιμα την υπηρεσία του για λιγότερο από νόμιμους λόγους. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορεί να αποκαλύψει σε ποιο βαθμό οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου προσπαθούν να συσσωρεύσουν το κατάστρωμα υπέρ τους. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, τα πράγματα κυμαίνονται σε καθαρή απληστία.

Είναι νόμιμο εύρος ζώνης

Αφού άκουσε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι ISP προσπάθησαν να περιορίσουν την κυκλοφορία στα δίκτυά τους, είναι φυσικό να αναρωτηθούμε αν η πρακτική είναι στην πραγματικότητα νόμιμη.

Από την κατάργηση των κανόνων ουδετερότητας του FCC για το 2015, αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η επιτάχυνση για οποιονδήποτε λόγο διαφορετικό από τη νόμιμη διαχείριση δικτύου είναι παράνομη σύμφωνα με τους κανονισμούς καθαρής ουδετερότητας της περιοχής, οι οποίοι εκδόθηκαν το 2014.

Στις ΗΠΑ, το μόνο πραγματικό νομικό πλαίσιο που έπρεπε να αποτρέψουμε από τους παρόχους διαδικτύου να ασχοληθούν με οποιονδήποτε τύπο περιορισμού που επιλέγουν έληξε με τους κανόνες καθαρής ουδετερότητας στις 11 Ιουνίου 2018. Δεν υπάρχουν πλέον νομικοί περιορισμοί που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ISP περιορισμός της κυκλοφορίας.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πώς θα προχωρήσουν οι μεγάλοι πάροχοι διαδικτύου των ΗΠΑ από εδώ και πέρα. Ωστόσο, με βάση τις δημόσιες δηλώσεις τους, τα πράγματα δεν φαίνονται ενθαρρυντικά.

Μεταξύ των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου στις ΗΠΑ, μόνο η AT&Οι T και Cox δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι είναι απαραίτητο για τη διαχείριση των αντίστοιχων δικτύων τους. Όλοι οι άλλοι έχουν εκδώσει ένα μείγμα μη δεσμευτικών δηλώσεων σχετικά με το γκάζι που αφήνουν αρκετό περιθώριο για αλλαγές στο μέλλον.

Ακόμη και οι δηλώσεις που εκδόθηκαν από την AT&Η T και η Cox δεν λένε αν θα ασχοληθούν με την πληρωμή ιεράρχησης της κυκλοφορίας, μια πρακτική που πιθανότατα θα ανάγκαζε τις εταιρείες Διαδικτύου να πληρώνουν για ταχύτερη πρόσβαση για τους τελικούς χρήστες τους (η οποία τότε σίγουρα θα μας μεταβιβαστεί).

Η προτεραιότητα επί πληρωμή θα δημιουργούσε ένα σύστημα πληρωμής για παιχνίδι. Εναπόκειται σε μεμονωμένες επιχειρήσεις Διαδικτύου (οι Netflixes και η Hulus του κόσμου) να επιλέξουν να μην επιλέξουν τους ISP. Εσείς, άλλοι τελικοί χρήστες και εγώ, φυσικά, δεν θα έχετε λόγο για το θέμα.

Με τους κανόνες FCC να μην υπάρχουν πλέον, καμία από αυτές τις πρακτικές περιορισμού είναι πλέον δίκαιο παιχνίδι.

Πώς να παρακάμψετε τη ρύθμιση δεδομένων

Όταν καταλαβαίνετε ότι ο ISP σας καταστρέφει τη σύνδεσή σας ή ακόμα και αν υποψιάζεστε ότι το κάνει, είναι καιρός να βρείτε μια λύση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να νικήσετε πράγματα όπως το BitTorrent traffic throttling ενεργοποιώντας την κρυπτογράφηση σε έναν πελάτη όπως το uTorrent. Αυτή η κρυπτογράφηση μπορεί να καλύψει την κίνηση αρκετά ώστε να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού πεταλούδας.

Δυστυχώς, αυτές τις μέρες οι περισσότεροι πάροχοι διαδικτύου δεν ξεγελαστούν τόσο εύκολα (αν και μερικοί παραμένουν). Χρησιμοποιούν προοδευτικά εξελιγμένα συστήματα ανίχνευσης και υιοθετούν μια πολύπλευρη ανάλυση των ροών κυκλοφορίας για να ταξινομήσουν τα δεδομένα για τις πολιτικές τους.

Για να καταλάβουμε τι διασχίζει το δίκτυό τους, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα λάβουν υπόψη πράγματα όπως ο αριθμός των ταυτόχρονων συνδέσεων, ο συνολικός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων και οι θύρες που χρησιμοποιούνται. Ο έλεγχος των κεφαλίδων επισκεψιμότητας (το αντίστοιχο μιας ταχυδρομικής διεύθυνσης σε ένα φάκελο) για να δείτε από πού πηγαίνουν και προέρχονται τα δεδομένα είναι επίσης κοινή πρακτική.

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου ενδέχεται να χρησιμοποιούν έναν τύπο επεξεργασίας δεδομένων που ονομάζεται επιθεώρηση πακέτων σε βάθος (DPI). Το DPI κάνει τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα ​​και διαβάζει τα περιεχόμενα των δεδομένων που στέλνει και λαμβάνει η συσκευή σας (αντί να ελέγχει μόνο τις κεφαλίδες). Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο πάροχός σας μπορεί να καταλάβει εάν κάνετε λήψη μιας ταινίας μέσω του BitTorrent ή μιας εικόνας από το Facebook και να ενεργήσετε ανάλογα.

Όσο τρομακτικό και αδύνατο να νικήσετε, καθώς όλα αυτά ακούγονται, μην χάσετε την ελπίδα. Είτε χρησιμοποιείτε Windows, Android ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν μερικοί καλοί και εκπληκτικά εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε τους μηχανισμούς περιορισμού του ISP.

Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης

Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το γκάζι είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης.

Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι ένας τρόπος δρομολόγησης ορισμένων ή όλων των συνδέσεων του υπολογιστή σας μέσω διακομιστή τρίτου μέρους. Λειτουργεί ως μεσάζων για τη μεταφορά δεδομένων σας. Με αυτόν τον τρόπο κρύβεται ο πραγματικός προορισμός της κίνησης, καθώς και οι αριθμοί θύρας που εμπλέκονται. Αντ ‘αυτού, όλες οι συνδέσεις φαίνεται να χρησιμοποιούν μία μόνο θύρα και να καταλήγουν στο ίδιο μέρος.

Το μειονέκτημα των διακομιστών μεσολάβησης είναι ότι δεν κρυπτογραφούν δεδομένα που στέλνετε ή λαμβάνετε. Εάν ο ISP σας χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση πακέτων σε βάθος ως μέρος του συστήματος πεταλούδας, θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να διαβάζει, να ταξινομεί και να ενεργεί με οτιδήποτε κατεβάζετε ή ανεβάζετε.

Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ διακομιστές μεσολάβησης για αυτόν τον λόγο. Υπάρχει μια καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Όμως, εάν θέλετε να τους δοκιμάσετε, υπάρχουν αμέτρητοι εμπορικά διαθέσιμοι πάροχοι. Ο δωρεάν ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης του CyberGhost, για παράδειγμα, είναι μια καλή επιλογή.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο ISP σας ελέγχει την κυκλοφορία στο δίκτυό του, ένας διακομιστής μεσολάβησης ενδέχεται να μην αποφεύγει κάθε είδους μέθοδο ανίχνευσης. Η βαθιά επιθεώρηση πακέτων, για παράδειγμα, είναι κάτι που οι πληρεξούσιοι δεν μπορούν να νικήσουν. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), από την άλλη πλευρά, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Παρόλο που και οι δύο λύσεις λειτουργούν ως μεσάζων για τη μεταφορά δεδομένων σας, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ενός διακομιστή μεσολάβησης και ενός VPN. Το τελευταίο δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή από την οποία διατρέχει όλη η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο. Η κρυπτογράφηση είναι η βασική λέξη εδώ.

Αυτό το διπλό whammy μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης και ο διακομιστής VPN που ενεργεί ως μεσάζων σημαίνει ότι ένας ISP δεν θα μπορεί να καταλάβει κάτι σημαντικό για την κυκλοφορία σας. Τα μόνα πράγματα που μπορούν να δουν είναι τα σύνολα δεδομένων και ο διακομιστής VPN προορισμού.

Η χρήση ενός VPN μπορεί να είναι μια λύση για περιορισμό

Ως εκ τούτου, με ένα VPN, ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν θα πρέπει ποτέ να μπορεί να επιταχύνει την κυκλοφορία σας. Εκτός αν, φυσικά, περιορίζουν όλα όσα προέρχονται από τη διεύθυνση IP σας. Και αν αυτό συμβεί ποτέ (εκτός από νόμιμους σκοπούς διαχείρισης δικτύου), η εύρεση καλύτερου παρόχου διαδικτύου μπορεί να είναι σωστή.

Λοιπόν, οποιοδήποτε VPN θα λειτουργήσει για να αποτρέψει το γκάζι; Σχεδόν. Αν και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Τι να ψάξετε σε ένα VPN

Όπως μπορείτε να δείτε στον πρακτικό οδηγό μου για την επιλογή ενός VPN, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που ίσως θέλετε να σκεφτείτε όταν αναζητάτε έναν πάροχο. Αλλά, εάν ο στόχος σας είναι να σταματήσετε έναν ISP που είναι ευτυχισμένο στα γκάζι, ακολουθούν οι δυνατότητες VPN στις οποίες θα επικεντρωθώ.

 • Τα σωστά πρωτόκολλα VPN

  Ένα VPN μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά πρωτόκολλα. Αλλά δεν δημιουργούνται όλοι ίσοι. Πολλά πρωτόκολλα είναι ξεπερασμένα και έχουν πιθανές τρύπες ασφαλείας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε έναν πάροχο που προσφέρει είτε OpenVPN ή L2TP / IPsec (ή και τα δύο).

  Όχι μόνο αυτά τα δύο πρωτόκολλα είναι αλεξίσφαιρα για την ασφάλεια, αλλά προσφέρουν επίσης μερικά από τα ισχυρότερα κρυπτογράφηση. Οι πιθανότητες να σπάσει κανείς οποιαδήποτε κρυπτογράφηση VPN είναι μικρές. Όμως, όταν χρησιμοποιείτε τις πιο ισχυρές διαθέσιμες επιλογές, γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι ο ISP σας δεν μπορεί να επιθεωρήσει τα δεδομένα σας και επομένως δεν μπορεί να καταστρέψει τη σύνδεσή σας.

 • Χωρίς καταγραφή

  Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να αποτρέψω με επιτυχία έναν ISP να καταστρέψει το Διαδίκτυο μου μόνο για να έχω την εταιρεία VPN που χρησιμοποίησα να της πω τι έχω κάνει. Οι πάροχοι VPN που καταγράφουν συχνά πωλούν αυτά τα δεδομένα σε τρίτους. Αποφύγετε τους.

  Πηγαίνοντας με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που έχει αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής, δεν υπάρχει στρογγυλός τρόπος για τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας να καταλάβει τι κάνετε στο διαδίκτυο και να σας γκάζι ως αποτέλεσμα.

 • Καλή επιλογή διακομιστή VPN

  Αυτή η λειτουργία έχει λιγότερη σχέση με έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου που είναι σε θέση να επιθεωρεί και να επιταχύνει τα δεδομένα σας και πολλά άλλα με ένα VPN που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  Ορισμένα VPN προσφέρουν πολύ λίγους διακομιστές. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι διακομιστές είναι συνήθως μακριά από την τοποθεσία σας και υπερφορτώνονται από άλλους χρήστες. Αυτοί είναι δύο βασικοί παράγοντες που μπορούν να επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας με μια ανίχνευση. Κάτι αντιπαραγωγικό όταν ένα αργό διαδίκτυο είναι αυτό που προσπαθείτε να αποφύγετε πρώτα.

 • Καλή απόδοση διακομιστή VPN

  Σε συνδυασμό με το προηγούμενο σημείο, εκτός εάν καταλήξετε σε έναν γρήγορο πάροχο VPN (και όχι όλοι), τρέχετε σε κύκλους. Θα παρακάμψετε με επιτυχία τις προσπάθειες του ISP σας να επιβραδύνει τη σύνδεσή σας μόνο για να νικήσετε από την αδύναμη απόδοση του VPN.

 • Υποστήριξη P2P και Torrenting

  Για δικούς τους λόγους, δεν επιτρέπουν σε όλους τους παρόχους VPN την κυκλοφορία P2P στα δίκτυά τους. Εάν η σύνδεσή σας είναι πεταλωμένη λόγω torrenting, η λήψη ενός VPN που δεν επιτρέπει τέτοια κίνηση δεν επιλύει τίποτα.

 • Διακόπτης Kill

  Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το VPN, αποσυνδέονται. Από τη συσκευή σας έως το διακομιστή VPN και κάθε ενδιάμεσο υλικό, υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές για ομαλή ιστιοπλοΐα όλη την ώρα.

  Όταν ένα VPN πέσει, τα δεδομένα σας επανέρχονται στο να είναι εντελώς ορατά στον ISP σας. Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά γίνετε πρωταρχικός στόχος για το γκάζι.

  Ένας διακόπτης VPN θα εμποδίσει να συμβεί αυτό. Θα εντοπίσει ότι η συσκευή σας δεν μιλάει πλέον στον διακομιστή VPN και θα την συνδέσει ξανά αυτόματα.

Τα καλύτερα VPN για να σταματήσετε το ISP Throttling

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN που προσφέρουν κάθε δυνατότητα που έχω παραθέσει παραπάνω. Πάντα ήμουν σταθερός πιστός στο ότι έπρεπε να ελέγξω αυτό που περιμένετε. Ως εκ τούτου σας ενθαρρύνω να κάνετε λίγο δικό σας σκάψιμο για μια υπηρεσία που σας αρέσει.

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια μικρότερη λίστα ή απλά δεν ενδιαφέρεστε να στρίψετε καθόλου (και αρκετά δίκαιοι, πολλοί από εμάς δεν είναι), εδώ είναι τρία VPN που θα κάνουν εξαιρετική δουλειά για την αποτροπή της ταχύτητας του Διαδικτύου γκάζι.

CyberGhost

Λογότυπο CyberGhost

Με μια αεροστεγή πολιτική χωρίς καταγραφή και χρησιμοποιώντας τα ισχυρότερα δυνατά πρότυπα κρυπτογράφησης, το CyberGhost θα σταματήσει κάθε ISP νεκρό στα ίχνη του. Πείτε αντίο στην ανάλυση των δεδομένων σας και στη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το CyberGhost διαθέτει πάνω από 7100 διακομιστές σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, οπότε πρέπει πάντα να υπάρχει ένας κοντά σας. Αυτοί οι διακομιστές προσφέρουν κορυφαία απόδοση.

Όλα τα πρωτόκολλα P2P επιτρέπονται από το CyberGhost και ένας ενσωματωμένος διακόπτης kill στο Διαδίκτυο είναι ενσωματωμένος απευθείας στο λογισμικό του πελάτη. Αυτός είναι ένας πάροχος VPN με τον οποίο δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Πλεονεκτήματα
 • Μηδενική καταγραφή για μέγιστο απόρρητο
 • Εξαιρετική διανομή διακομιστών με περισσότερους από 7100 διακομιστές σε 90 χώρες
 • Πολύ γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης
 • Συνεργάζεται με το Netflix των ΗΠΑ και το BBC iPlayer
 • Επιτρέπει το P2P torrent
 • Μεγάλη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών
Μειονεκτήματα
 • Μητρική εταιρεία με αμφισβητήσιμη φήμη
 • Σύγχυση μη αυτόματης εγκατάστασης OpenVPN
 • Δεν λειτουργεί από την Κίνα

NordVPN

Λογότυπο NordVPN

Όπως το CyberGhost, το NordVPN κάνει το απόρρητο πολύ καλά. Βασισμένο στον Παναμά φιλικό προς το απόρρητο στο Διαδίκτυο (και απρόσιτο σχεδόν για κάθε εταιρεία και κυβέρνηση), δεν καταγράφουν απολύτως τίποτα.

Το NordVPN διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο γρήγορων διακομιστών (5645 καθώς το γράφω – μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ) σε 58 χώρες. Ένας δυσανάλογος αριθμός αυτών των διακομιστών βρίσκεται στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι εξαιρετικό νέο για όσους ζουν εκεί. Η συντριπτική πλειονότητα των διακομιστών επιτρέπει επίσης κυκλοφορία P2P (επισημαίνονται ανάλογα).

Όπως θα περίμενε κανείς από οποιονδήποτε κορυφαίο πάροχο VPN, ο πελάτης του Nord περιλαμβάνει έναν πολυλειτουργικό διακόπτη kill και μεγάλο αριθμό πρωτοκόλλων και προτύπων κρυπτογράφησης (συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, αυτών των αλεξίσφαιρων επιλογών που ανέφερα νωρίτερα).

Ένας εξαιρετικός πάροχος, το NordVPN είναι μία από τις δύο μόνο υπηρεσίες στις οποίες διατηρώ πάντα ενεργή συνδρομή.

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής με μηδενική καταγραφή
 • Μεγάλο (και συνεχώς αναπτυσσόμενο) δίκτυο διακομιστών
 • Καλή απόδοση σύνδεσης
 • Εξειδικευμένοι διακομιστές (συμπεριλαμβανομένων διπλού VPN, συγκαλυμμένου και Tor over VPN)
 • Καθαρός, εύχρηστος πελάτης
 • Λειτουργεί με το Netflix και τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες ροής
 • Επιτρέπει Torrenting και P2P
 • Προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP
Μειονεκτήματα
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα διάσπασης σήραγγας
 • Λίγο ακριβό σε βραχυπρόθεσμα σχέδια

Surfshark

Λογότυπο Surfshark

Δεν υπήρχαν όσο οι περισσότεροι πάροχοι VPN. Όμως, όπως ανέφερα στην κριτική μου, το Surfshark είναι μια υπηρεσία που κάνει τα πράγματα πολύ, πολύ καλά. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να αποτρέψετε τον ISP σας να καταστρέψει τη σύνδεσή σας.

Λειτουργώντας από τις φιλικές προς το απόρρητο Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, το Surfshark είναι ένας άλλος αυστηρός πάροχος καταγραφής. Προσφέρουν όλα τα σωστά πρωτόκολλα VPN καθώς και πρότυπα κρυπτογράφησης στρατιωτικού βαθμού.

Με περισσότερους από 1040 διακομιστές σε 63 χώρες, το Surfshark έχει εξαιρετική παγκόσμια κάλυψη. Θα μπορείτε να συνδεθείτε από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε σημείο θέλετε.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η εφαρμογή σε μια από τις πιο καθαρές και ευκολότερες εφαρμογές που έχω δει είναι η λειτουργία διακόπτη kill. Το Surfshark σίγουρα δεν θα απογοητεύσει (ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το πόσο λίγο κοστίζει η υπηρεσία).

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας χωρίς καταγραφή
 • Εξαιρετική απόδοση διακομιστή
 • Κατάργηση αποκλεισμού Netflix, BBC και πολλών άλλων
 • Εύκολο στη χρήση πελάτη
 • Απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις
 • Υποστήριξη Torrenting
 • Φτηνός
Μειονεκτήματα
 • Ασυνεπής ταχύτητα σε μερικές τοποθεσίες
 • Αρκετά αργή υποστήριξη πελατών

Πώς να διαπιστώσετε εάν το Διαδίκτυο σας είναι στραγγαλισμένο

Όπως εξηγήθηκε νωρίτερα, σε αντίθεση με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αυτοκινητόδρομους που προκαλείται από οδικά έργα, η επιτάχυνση της κυκλοφορίας από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου δεν θα έπρεπε απαραίτητα να μας προειδοποιήσει για τους τελικούς χρήστες.

Στο παρελθόν, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου ασχολήθηκαν με τον περιορισμό των δεδομένων για μήνες ή χρόνια πριν κανείς μπορούσε να αποδείξει ότι το έκανε. Ο λόγος που το γκάζι στο Διαδίκτυο είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί είναι ότι μπορεί να πάρει πολλές μορφές, ρίχνοντας ένα βρόχο όποιον ψάχνει ένα αναγνωρίσιμο μοτίβο.

Όταν ένας πάροχος διαδικτύου επιταχύνει την κυκλοφορία, μπορεί:

 • Συμβαίνει μόνο σε περιόδους υψηλής ζήτησης
 • Στοχεύστε μόνο συγκεκριμένους τύπους επισκεψιμότητας
 • Συμβαίνει σε διαλείπουσα (μερικές φορές εντελώς τυχαία) βάση
 • Επηρεάζει μόνο τμήματα της βάσης συνδρομητών του παρόχου

Παρόλο που αυτοί οι παράγοντες καθιστούν δύσκολη την ανίχνευση της επιτάχυνσης της κυκλοφορίας, είναι δυνατόν. Αλλά, πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχει μια διάκριση που είναι σημαντικό να σημειωθεί.

Εάν ένας ISP εφαρμόζει περιορισμούς σε όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο, όχι μόνο σε ένα υποσύνολο αυτού, αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή προκαλεί ανησυχία (αν και εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό). Ωστόσο, όταν στοχεύουν συγκεκριμένους τύπους επισκεψιμότητας, τότε είναι ενεργοποιημένο. Τότε είναι ώρα να ξεκινήσετε μια λύση για να αποφύγετε την επιβράδυνση.

Δοκιμές γκαζιού ISP

Το πρώτο βήμα για την ανίχνευση του περιορισμού της κυκλοφορίας είναι να καθοριστεί μια ταχύτητα βάσης για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Φυσικά, πρέπει να το κάνετε αυτό προτού εφαρμόσετε μεθόδους παράκαμψης.

Εκτελέστε μια δοκιμή στο Speedtest.net για να μάθετε πόσο γρήγορα το Διαδίκτυο σας βρίσκεται υπό κανονικές συνθήκες. Σε Windows και Mac, μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε επιλέξει. Σε συσκευές Android και iPhone, θα πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή.

Μόλις παρατηρήσετε την τυπική απόδοση της σύνδεσής σας, έχετε κάτι να συγκρίνετε με τις ταχύτητες που αντιμετωπίζετε με έναν ιστότοπο ή μια υπηρεσία που υποψιάζεστε ότι έχει περιοριστεί..

Βασική γραμμή δοκιμής ταχύτητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο για σύγκριση

Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμη δοκιμή all-in-one που θα καλύπτει κάθε ιστότοπο ή υπηρεσία διαδικτυακά. Ωστόσο, υπάρχουν δοκιμές που ελέγχουν τους κοινούς στόχους περιορισμού. Μια προειδοποίηση είναι ότι ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορεί να προσπαθήσουν να είναι ύπουλοι και να απενεργοποιήσουν το γκάζι μόλις εντοπίσουν τις δοκιμές σας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα χιλιόμετρα σε αυτά ενδέχεται να διαφέρουν.

Πώς να σταματήσετε το Throttling με το Netflix

Εάν βλέπετε πτώση ποιότητας ενώ παρακολουθείτε πολυμέσα στο Netflix, μεταβείτε στο Fast.com και ελέγξτε τις ταχύτητες σύνδεσης στους διακομιστές βίντεο Netflix.

Εάν η ταχύτητα ανάγνωσης που λαμβάνετε διαφέρει σημαντικά από την αρχική σας ταχύτητα, θα μπορούσε να φταίει το γκάζι ISP. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε σε διάφορες ώρες της ημέρας για να δείτε αν τα ευρήματά σας είναι συνεπή.

Στιγμιότυπο οθόνης δοκιμής ταχύτητας διακομιστή Netflix

Εάν υποψιάζεστε ότι το Διαδίκτυο σας είναι πεταλωμένο κατά την παρακολούθηση του Netflix, η λύση είναι απλή.

 1. Εγκαταστήστε ένα φιλικό Netflix VPN στη συσκευή σας (οποιοδήποτε από αυτά που αναφέρω σε αυτήν την ενότητα θα λειτουργήσει εξαιρετικά).
 2. Συνδεθείτε σε έναν ελαφρώς φορτωμένο διακομιστή VPN που βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία σας.
 3. Απολαύστε μια ξεπερασμένη εμπειρία Netflix.

Αφού συνδεθείτε στο VPN, μπορείτε να εκτελέσετε ξανά τη δοκιμή Fast.com για να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας. Εάν η ταχύτητα αυξάνεται, έχετε δίκιο. Και τώρα έχετε επίσης πετύχει να πετύχετε τις προσπάθειές σας για επιβράδυνση των ISP.

Σταματήστε το Throttling στο YouTube

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το YouTube, η Google έχει δημιουργήσει ένα εύχρηστο εργαλείο αναφοράς ποιότητας ροής βίντεο. Θα σας πει πώς αποδίδει η υπηρεσία τους στο δίκτυο του συγκεκριμένου ISP σας.

Το εργαλείο εμφανίζει αποτελέσματα για μια περίοδο 24 ωρών, ώστε να μπορείτε ακόμη και να πείτε πότε οι ώρες αιχμής κυκλοφορίας είναι για χρήστες του παρόχου διαδικτύου σας.

Μερικές φορές, η αποφυγή αυτών των καιρών μόνο θα λύσει τα προβλήματά σας. Εάν κάνετε ήδη ροή κατά τις ώρες αιχμής αλλά δεν έχετε σταθερή ή γρήγορη σύνδεση, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ενδέχεται να καταστρέφει την υπηρεσία σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του εργαλείου ποιότητας ροής βίντεο YouTube

Πέρα από όσα ανέφερα προηγουμένως, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που πρέπει να κάνετε για να παρακάμψετε το γκάζι ISP του YouTube. Απλώς αποκτήστε ένα VPN, συνδεθείτε σε αυτό και αρχίστε να απολαμβάνετε τις ταχύτητες και την ποιότητα που πληρώνετε.

Τούτου λεχθέντος, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία, προσέξτε σε ποιον διακομιστή VPN συνδέεστε. Διαλέξτε ένα που βρίσκεται υπό ελαφρύ φορτίο και κοντά στο σημείο που βρίσκεστε. Κάτι τέτοιο θα μειώσει στο ελάχιστο τη γενική επιτυχία και την απόδοση από τη χρήση ενός VPN.

Πώς να παρακάμψετε το ISP Throttling ενώ Torrenting

Το Torrenting είναι μακράν ο πιο συχνά στραγγαλισμένος τύπος κυκλοφορίας. Είναι επίσης ο πιο δύσκολος τύπος πεταλούδας για ανίχνευση.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε για την επιτάχυνση του BitTorrent είναι να χρησιμοποιήσετε το uTorrent (ή οποιονδήποτε άλλο πελάτη) για να κατεβάσετε ένα αρχείο με πολλά καλά εδραιωμένα προγράμματα εκκίνησης. Αυτό θα πρέπει να εγγυηθεί ότι η λήψη σας είναι απρόσβλητη από τη βραδύτητα λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας.

Μια εξαιρετική επιλογή εδώ είναι να πάρετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης για τη δημοφιλή διανομή Linux Ubuntu. Είναι μια πολύ ασφαλής λήψη που πρέπει να είναι διαθέσιμη σε πολύ υψηλές ταχύτητες ανά πάσα στιγμή, μέρα και νύχτα. Εάν δεν μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με λογικό ρυθμό, για άλλη μια φορά, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας θα μπορούσε να καταστρέψει τα torrents σας.

Η μετάβαση στο BitTorrent (ή οποιοδήποτε P2P για αυτό το θέμα) είναι εξίσου εύκολη με όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρονται παραπάνω. Για άλλη μια φορά, τα VPN έρχονται στη διάθεσή μας. Τα βήματα έχουν ως εξής.

 1. Λήψη και εγκατάσταση προγράμματος-πελάτη VPN.
 2. Παύση όλων των ενεργών torrents (εάν υπάρχουν).
 3. Συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN που δεν είναι υπό φορτίο.
 4. Επιστρέψτε στο uTorrent και συνεχίστε τις λήψεις σας.

Αυτό είναι.

Λίγα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε VPN σε όλο το σύστημα και όχι μόνο μια επέκταση προγράμματος περιήγησης. Επειδή το uTorrent είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή, η τελευταία δεν θα κάνει τίποτα για εσάς.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φυσική σας απόσταση από τον διακομιστή VPN. Το Torrenting είναι αποκεντρωμένο και θα κατεβάζετε από σπόρους σε όλο τον κόσμο. Απλώς επικεντρωθείτε στην επιλογή ενός διακομιστή που δεν είναι υπό μεγάλη φόρτωση και ενός διακομιστή που βρίσκεται σε χώρα φιλική προς το P2P. Συνήθως πηγαίνω με την Ολλανδία.

Δοκιμή Catch-All

Εάν κάποια από τις παραπάνω δοκιμές δεν είναι πειστική, εκτελέστε αυτό το τεστ υγείας στο Διαδίκτυο. Θα σας δείξει την ταχύτητα σύνδεσής σας μέσω πέντε μεγάλων δικτύων κορμού. Όλοι πρέπει να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Screeshot της δοκιμής του inernet σας έναντι δικτύων ραχοκοκαλιάς για την ανίχνευση τυχόν περιορισμού

Εάν παρατηρήσετε ότι ένα ή περισσότερα δίκτυα λειτουργούν χειρότερα από τα άλλα, μπορεί να είναι ένδειξη συμφόρησης. Αυτό πρέπει να είναι μια προσωρινή κατάσταση.

Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ένα επίμονο πρόβλημα σύνδεσης σε οποιοδήποτε από τα δοκιμασμένα δίκτυα, ήρθε η ώρα να υποβάλετε επίσημη καταγγελία στον ISP.

Η κατώτατη γραμμή

Με οποιαδήποτε τύχη, δεν θα συναντήσετε ποτέ μια κατάσταση στην οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν πόσο διαδεδομένη είναι η πρακτική. Αναμφίβολα λαμβάνει χώρα, αλλά τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας για τους περισσότερους ISP – ακόμη.

Ο θάνατος της καθαρής ουδετερότητας στις ΗΠΑ θα μπορούσε (και πιθανότατα) να αλλάξει αυτό νωρίτερα και όχι αργότερα.

Τα καλά νέα είναι αν βρεθείτε ποτέ να επηρεαστείτε από την επιτάχυνση της κυκλοφορίας, έχετε επιλογές (με τα VPN να είναι η καλύτερη επιλογή). Και υπάρχει μια εξαιρετική πιθανότητα ότι καθώς οι ISP αναπτύσσουν ολοένα και πιο εξελιγμένα εργαλεία παρακολούθησης της κυκλοφορίας, θα υπάρχει πάντα ένα αντίμετρο.

Όπως ανέφερα στην αρχή, η καλύτερη άμυνα είναι ένα καλά ενημερωμένο κοινό. Αν το έχετε φτάσει μέχρι τώρα, είστε τώρα μέρος των φωτισμένων.

Σύγκριση VPN περιορισμού λύσης

ΠαροχέαςΔυνατότητεςΑντιμετωπικές δυνατότητες Κόστος

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες:90
Διακομιστές:7159
Πρωτόκολλα:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Πλατφόρμες:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Συνδέσεις:7
Ξύλευση:Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία:Ρουμανία
Υποστήριξη P2P:Ναί
Kill Switch:Ναί
Πρόγραμμα 1 μήνα:12,99 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα:2,75 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή:Ναί
Επιστροφής χρημάτων:45 ημέρες
Πληρωμή:Πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες:58
Διακομιστές:5645
Πρωτόκολλα:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Πλατφόρμες:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις:6
Ξύλευση:Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία:Παναμάς
Υποστήριξη P2P:Ναί
Kill Switch:Ναί
Πρόγραμμα 1 μήνα:11,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα:3,49 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή:Οχι
Επιστροφής χρημάτων:30 μέρες
Πληρωμή:Πιστωτικές κάρτες (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες:63
Διακομιστές:1040+
Πρωτόκολλα:OpenVPN, IKEv2
Πλατφόρμες:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις:Απεριόριστος
Ξύλευση:Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία:Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Υποστήριξη P2P:Ναί
Kill Switch:Ναί
Πρόγραμμα 1 μήνα:11,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα:1,99 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή:Οχι
Επιστροφής χρημάτων:30 μέρες
Πληρωμή:Πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map