Πώς να επιλέξετε ένα VPN

Όταν επιλέγετε έναν πάροχο VPN, το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Δεν έχει νόημα να επενδύσετε σε μια υπηρεσία που δεν κάνει αυτό που θέλετε.


Όλοι χρησιμοποιούμε VPN για διαφορετικούς λόγους και αυτό που είναι σημαντικό για εσάς μπορεί να είναι λιγότερο για κάποιον άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει μια τέλεια εξυπηρέτηση στην οποία όλοι μπορούν να εγγραφούν και να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Σίγουρα, μερικά είναι γενικά πολύ καλύτερα από άλλα, αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο για να βεβαιωθείτε ότι το VPN είναι το τέλειο για εσάς.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός VPN

Λοιπόν, πώς να επιλέξετε έναν πάροχο VPN που είναι ιδανικός για εσάς; Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας. Υπάρχουν εννέα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη και αναφέρονται παρακάτω. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να τα κοιτάξετε. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για ένα VPN για εσάς και τι μπορείτε να συμβιβαστείτε. Θα διασφαλίσει ότι θα καταλήξετε σε ένα προϊόν με το οποίο είστε ευχαριστημένοι.

 1. Τοποθεσία

  Ας ξεκινήσουμε με ένα εύκολο. Συχνά λαμβάνετε ένα VPN με σκοπό να συνδεθείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή χώρα. Υπάρχει ένα ή περισσότερα που έχετε κατά νου; Εάν ναι, βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος VPN τις υποστηρίζει.

  Επιλέξτε ένα VPN με τοποθεσίες διακομιστή που θέλετε

  Επίσης, σημειώστε πόσους διακομιστές και IP υπάρχουν στην τοποθεσία. Όσο περισσότερα από τα δύο, τόσο το καλύτερο. Μια γεωγραφικά διαφορετική υπηρεσία όπως το PureVPN θα πρέπει να σας καλύπτει όπου κι αν θέλετε να συνδεθείτε.

 2. Ταχύτητα

  Πόσο γρήγορα μια υπηρεσία VPN μπορεί να κάνει ή να σπάσει την εμπειρία σας. Εάν η σύνδεση είναι οδυνηρά αργή, θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να τη χρησιμοποιήσετε και να την καταραστείτε κάθε φορά που το κάνετε. Το πρώτο βήμα είναι να αναρωτηθείτε ποιες μετρήσεις ταχύτητας έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι τρεις μετρήσεις που απασχολούν περισσότερο είναι οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης και ο χρόνος ping.

  Τα δύο πρώτα είναι ακριβώς όπως ακούγονται: πόσο γρήγορα τα δεδομένα λαμβάνονται και αποστέλλονται από τη συσκευή σας όταν συνδέεστε σε ένα VPN. Εάν κάνετε λήψη μεγάλων αρχείων ή μεταδίδετε πολλά βίντεο, θα χρειαστείτε υψηλή ταχύτητα λήψης. Αντίθετα, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης έχουν σημασία εάν στείλετε σημαντικές ποσότητες δεδομένων. Ένα καλό παράδειγμα είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας στο cloud.

  Ο χρόνος Ping είναι ο χρόνος που απαιτείται για μια μεμονωμένη μονάδα δεδομένων (που ονομάζεται πακέτο) για να ταξιδέψει από τον υπολογιστή σας, μέσω του διακομιστή VPN στον τελικό προορισμό και, στη συνέχεια, να επιστρέψει. Ο χρόνος ping καθορίζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όσο χαμηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Ένα χαμηλό ping είναι κρίσιμο για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, όπως Skype, voice over IP τηλέφωνα ή για παιχνίδια στο διαδίκτυο.

  Η ταχύτητα VPN είναι σημαντική στη διαδικασία επιλογής υπηρεσιών

  Ποια μέτρηση ή μέτρηση έχει σημασία για εσάς, εξαρτάται από τους πρώτους λόγους για τη χρήση ενός VPN. Για παράδειγμα, ενδιαφέρομαι πολύ τόσο για την ταχύτητα μεταφόρτωσης όσο και για την ταχύτητα λήψης, αλλά ο χρόνος ping είναι λιγότερο προβληματισμένος.

  Μόλις προσδιορίσετε τις μετρήσεις σας, αναζητήστε μια υπηρεσία VPN με τους καλύτερους αριθμούς για τη χώρα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε. Μπορείτε να ανατρέξετε στη λίστα με τα ταχύτερα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να το μάθετε. Να θυμάστε ότι μόνο και μόνο επειδή ένας πάροχος VPN διαθέτει εξαιρετικά γρήγορους διακομιστές στις ΗΠΑ, δεν εγγυάται ότι το ίδιο θα ισχύει και για άλλες χώρες.

 3. Απόρρητο και καταγραφή

  Για πολλούς, το αυξημένο διαδικτυακό απόρρητο είναι ο κύριος λόγος για τη χρήση ενός VPN. Εάν αυτό είναι κάτι σημαντικό για εσάς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε είναι εάν ο πάροχος που σκέφτεστε δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής (γνωστό και ως μηδενικό αρχείο καταγραφής ή χωρίς υπηρεσία).

  Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί καταγραφής. Ορισμένοι πάροχοι θα αποκαλούνται χωρίς σύνδεση, αλλά ενδέχεται να διατηρούν ανώνυμες πληροφορίες όπως χρόνους σύνδεσης, χρήση εύρους ζώνης ή διευθύνσεις IP που επισκέπτονται. Από μόνη της, ότι δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την ταυτοποίηση μοναδικών χρηστών. Αλλά ρίξτε το μείγμα στο αρχείο καταγραφής της δραστηριότητάς σας του παροχέα διαδικτύου και θα εκπλαγείτε τι είναι δυνατό.

  Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το είδος των προσωπικών πληροφοριών που διατηρεί ο πάροχος. Χρειάζονται απλώς ένα email ή είναι απαραίτητη η πλήρης φυσική σας διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου σας; Όσο λιγότερο γνωρίζουν, τόσο το καλύτερο.

  Πώς να επιλέξετε ένα VPN με βάση τις διαδικτυακές σας ανάγκες απορρήτου

  Η χώρα στην οποία βασίζεται η εταιρεία VPN μπορεί επίσης να είναι κρίσιμη. Μπορεί να επηρεάσει τόσο τις πολιτικές διατήρησης δεδομένων, όσο και το τι πρέπει να αποκαλύψει ο πάροχος όταν του ζητηθεί. Όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι, όπως ο Παναμάς ή η Ρουμανία.

  Πού θα βρείτε όλες αυτές τις πληροφορίες; Ελέγξτε τις σελίδες Πολιτική απορρήτου ή Όρους Παροχής Υπηρεσιών του παρόχου. Όσο τρομακτικό μπορεί να ακούγεται, οι πληροφορίες που υπάρχουν συνήθως είναι πολύ εύκολο να διαβαστούν και να αφομοιωθούν.

  Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μου χωρίς καταγραφή VPN. Όλοι οι πάροχοι για τους οποίους αναφέρομαι υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για το απόρρητο.

 4. Τεχνικά χαρακτηριστικά

  Πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό, αλλά ορισμένοι έχουν ένα προτιμώμενο πρωτόκολλο VPN που θέλουν να χρησιμοποιήσουν (OpenVPN, PPTP, L2TP κ.λπ.). Εσυ? Και αν ναι, το προσφέρει ο πάροχος που σκέφτεστε να το κάνετε?

  Αν δεν σας ενδιαφέρει, προτείνω τουλάχιστον να ελέγξετε αν το OpenVPN είναι διαθέσιμο. Θεωρείται το πιο ασφαλές και, όλα τα πράγματα είναι ίδια, το καλύτερο πρωτόκολλο VPN. Εκτός αν έχετε λόγο να κάνετε κάτι διαφορετικό, χρησιμοποιήστε το σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

  Το ίδιο ισχύει και για την κρυπτογράφηση. Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε κρυπτογράφηση AES-256, χειραψία RSA-4096 και έλεγχο ταυτότητας κατακερματισμού SHA-512, βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζεται. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν θα είναι τόσο σχετικό.

  Πέρα από τα πρωτόκολλα, υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες για τις οποίες (ή μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν). Εάν το απόρρητο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εσάς, η διπλή λειτουργικότητα VPN (μερικές φορές ονομάζεται επίσης πολυκατάστημα VPN) μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

  Τα VPN δεν είναι αλάνθαστα. Είστε εντάξει με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο που χτυπάει ευτυχώς αν το VPN πέσει ξαφνικά, δυνητικά εκθέτοντας ό, τι είναι αυτό που κάνετε; Εάν όχι, μπορεί να θέλετε έναν πάροχο που να προσφέρει επίσης έναν διακόπτη δολοφονίας στο Διαδίκτυο μαζί με τον πελάτη του.

 5. Χαρακτηριστικά πελάτη

  Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες VPN σε κάθε συσκευή ή λειτουργικό σύστημα. Και αυτά που δεν προσφέρουν απαραίτητα τα ίδια χαρακτηριστικά σε κάθε πλατφόρμα. Μια έκδοση Android του λογισμικού VPN μπορεί να είναι μια απογυμνωμένη έκδοση του προγράμματος-πελάτη των Windows. Το ίδιο ισχύει για την εφαρμογή AppleTV ή router.

  Σε όποιες πλατφόρμες σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το VPN, ελέγξτε ξανά ότι οι λειτουργίες που σας ενδιαφέρουν είναι διαθέσιμες σε αυτό.

 6. Περιορισμοί

  Ορισμένοι πάροχοι VPN επιβάλλουν περιορισμούς στην υπηρεσία τους. Ένας μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης σύνδεσης είναι πολύ συνηθισμένος. Σημειώστε πόσες συνδέσεις χρειάζεστε εύλογα. Ορισμένες υπηρεσίες επιτρέπουν μόνο δύο, αν και αυτός ο αριθμός κυμαίνεται συνήθως περίπου πέντε. Ο επί του παρόντος αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής ταυτόχρονης σύνδεσης είναι το Surfshark χωρίς όριο.

  Δώστε προσοχή στον αριθμό της ταυτόχρονης σύνδεσης κατά την επιλογή ενός παρόχου

  Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, peer-to-peer ή BitTorrent, επιλέξτε ένα VPN που τους επιτρέπει. Παρόλο που το BitTorrent χρησιμοποιείται συχνά για απολύτως νόμιμους και νόμιμους λόγους, ορισμένοι πάροχοι VPN επιλέγουν να μην επιτρέψουν τη χρήση του. Το κάνουν για να προστατευθούν από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το BitTorrent για πιο αμφισβητήσιμους σκοπούς.

  Υπάρχουν πολύ λίγοι άλλοι περιορισμοί που επιβάλλουν οι πάροχοι VPN αυτές τις μέρες. Όμως, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε διπλό έλεγχο και να αποφύγετε να απογοητευτείτε αργότερα. Άλλοι περιορισμοί στους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε μπορεί να περιλαμβάνουν όρια για ποσά μεταφόρτωσης ή λήψης ή μειωμένες ταχύτητες σύνδεσης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

 7. Τιμή

  Το κόστος των υπηρεσιών VPN μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Ο προϋπολογισμός σας μπορεί να εξαλείψει ορισμένες επιλογές αμέσως.

  Η δέσμευση σε μια περίοδο έξι ή δώδεκα μηνών αντί να πηγαίνει από μήνα σε μήνα θα μειώσει σημαντικά την τιμή, μερικές φορές πάνω από 70%. Εάν αισθάνεστε άνετα ότι ένας πάροχος είναι κατάλληλος για εσάς, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

  Αν, από την άλλη πλευρά, εξακολουθείτε να είστε λίγοι στο φράχτη, πηγαίνετε μηνιαία ή ελέγχετε την πολιτική επιστροφής χρημάτων πριν δεσμεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με μερικές εξαιρέσεις, συνήθως κοιτάζετε μεταξύ 7 και 30 ημερών για να επιστρέψετε πλήρως τα χρήματά σας. Πολλοί πάροχοι VPN προσφέρουν επίσης μια δωρεάν δοκιμή.

 8. Επιλογές πληρωμής

  Μπορεί να έχετε μια ισχυρή προτίμηση για συγκεκριμένους τρόπους πληρωμής έναντι άλλων. Εάν το απόρρητο αποτελεί μεγάλη ανησυχία, πιθανότατα θα θέλετε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας το Bitcoin. Εναλλακτικά, μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να δώσετε σε άλλη εταιρεία τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας και να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το PayPal.

  Όποια και αν είναι η προτίμησή σας πληρωμής, ελέγξτε ξανά ότι ο πάροχος VPN το αποδέχεται προτού ξοδέψετε περισσότερο χρόνο για να τα εξετάσετε.

 9. Υποστήριξη πελατών

  Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, η καλή υποστήριξη πελατών πρέπει να περιλαμβάνεται στη λίστα όλων. Ακόμα κι αν είστε από τεχνική άποψη και ίσως δεν χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη, κάτι σαν ένα ζήτημα χρέωσης μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή.

  Η εξυπηρέτηση πελατών 24/7 είναι αυτό που στοχεύω πάντα, και όσο πιο διαδραστικός είναι ο τρόπος προσέγγισης της υποστήριξης τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, προτιμώ πολύ τη ζωντανή συνομιλία από το email ή ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Συνήθως μπορείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα σε λίγα λεπτά σε σύγκριση με τις ώρες ή ακόμα και τις ημέρες (ειδικά εάν υπάρχει κάποια εμπρός και πίσω).

  Οι ενεργοί λογαριασμοί κοινωνικών μέσων είναι επίσης πάντα θετικοί και μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να λάβετε υποστήριξη για πιο γενικά ζητήματα.

συμπέρασμα

Και εκεί το έχετε. Εννέα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καθώς επιλέγετε μια υπηρεσία VPN που αξίζει την επένδυσή σας.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά στις καλύτερες προτάσεις VPN μου. Κάτι τέτοιο θα σας εξοικονομήσει χρόνο ξεκινώντας σας με μια συντομότερη αρχική λίστα παρόχων για να εξετάσετε και να σας δώσει σχετικές πληροφορίες για όλους πολύ γρήγορα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map