Δωρεάν VPN έναντι VPN επί πληρωμή

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αμφισβητηθείς δωρεάν. Πολλοί από εμάς θα ήθελαν να οδηγήσουν ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Αλλά, εάν χρειάζεστε ένα όχημα και ο θείος σας σας προσφέρει το Ford Escort του 1994 δωρεάν, θα λέγατε όχι; Τρέχει και θα σας οδηγήσει από το σημείο Α στο σημείο Β. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά καλό.


Αυτή η αναλογία μπορεί να επεκταθεί σε VPN. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές υπηρεσίες επί πληρωμή από τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε. Όμως, υπάρχουν επίσης πολλοί δωρεάν πάροχοι. Κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι τα δωρεάν VPN είναι τέλεια, αλλά, όπως και η 25χρονη Ford, θα μπορούσαν να είναι αρκετά καλά για να ολοκληρώσουν τη δουλειά?

Μπορεί.

Εκτός από το προφανές, η τιμή, υπάρχουν αρκετές σημαντικές διαφορές μεταξύ ενός δωρεάν VPN και ενός πληρωμένου VPN. Και, ανάλογα με το τι ελπίζετε να κάνετε, μπορεί να είστε πολύ καλύτερα να επενδύσετε στο τελευταίο. Ή, θα μπορούσατε να είστε καλά.

Δωρεάν ή επί πληρωμή VPN, το Running One είναι ακριβό

Το τέλειο VPN πρέπει να τα κάνει όλα. Θα πρέπει να μας κρατά ασφαλείς στο διαδίκτυο και ανώνυμους στο διαδίκτυο, να μας επιτρέπει να επισκεφτούμε ιστότοπους ή να μεταδώσουμε βίντεο από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να κάνουμε τα πάντα με ταχύτητες που ταιριάζουν με την κανονική μας σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πόσο υπέροχο θα ήταν αν μπορούσαμε να τα πάρουμε όλα αυτά για τίποτα?

Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί. Η εκτέλεση μιας υπηρεσίας VPN κοστίζει πολλά χρήματα. Ακριβώς πάνω από το μυαλό μου, πρέπει να διατηρήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών, να αναπτύξουν και να διατηρήσουν το λογισμικό των πελατών τους σε δώδεκα διαφορετικές πλατφόρμες και να μας παρέχουν υποστήριξη όταν χρειαστεί.

Ο τρόπος με τον οποίο ένα πληρωμένο VPN λαμβάνει τη χρηματοδότησή του είναι αρκετά σαφές. Αλλά, τι συμβαίνει σε περίπτωση που ένας πάροχος δεν χρεώνει δεκάρα?

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους τα δωρεάν VPN ανταποκρίνονται.

Η εκτέλεση του VPN απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό

Τα δωρεάν VPN συχνά αδυνατούν στις λειτουργίες. Εκτελούν λιγότερους διακομιστές, χρησιμοποιούν παλαιότερο υλικό, δεν έχουν καμία υποστήριξη για να μιλήσουν. Και αυτό μπορεί να είναι καλό. Όσο ολοκληρώνουν τη δουλειά, ποιος νοιάζεται, σωστά?

Εκτός από το ότι πρέπει ακόμη να φέρουν τουλάχιστον κάποια χρήματα, αν όχι για τίποτα άλλο, για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Τα δωρεάν VPN κερδίζουν χρήματα, αλλά το κάνουν με πολύ πιο έμμεσο τρόπο από ό, τι οι πάροχοι επί πληρωμή.

Βασικά, γίνεστε το νόμισμα. Και εκεί πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την επιλογή των παρόχων σας.

Για να σας βοηθήσουμε να εξηγήσετε, ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο κοινές λειτουργίες VPN και να συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες επί πληρωμή και δωρεάν χειρίζονται τα πράγματα διαφορετικά.

Δυνατότητα δωρεάν VPN εναντίον επί πληρωμή VPN με σύγκριση δυνατοτήτων

Τα δωρεάν και πληρωμένα VPN ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση ως προς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τις περισσότερες δυνατότητες. Και δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, παίρνετε πάρα πολύ αυτό που πληρώνετε.

Ασφάλεια

Εάν σαν εμένα, είστε κάπως συνειδητοποιημένοι ως προς την ασφάλεια και βασίζεστε σε ένα VPN για την προστασία των δεδομένων σας, το επίπεδο και τα μέσα κρυπτογράφησης που εφαρμόζονται στη σύνδεση VPN είναι σίγουρα σημαντικό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δωρεάν πάροχοι δεν το κόβουν.

Τις περισσότερες φορές, τα δωρεάν VPN χρησιμοποιούν PPTP για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας, χωρίς να επιλέγετε άλλο πρωτόκολλο. Μερικοί δεν αναφέρουν καν τι χρησιμοποιούν καθόλου (σε αυτήν την περίπτωση, σχεδόν σίγουρα είναι το PPTP).

Το πρόβλημα είναι ότι το PPTP είναι ξεπερασμένο. Θεωρείται ανασφαλής και από το 1999.

Το PPTP θα διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή από περιστασιακή παρατήρηση. Εάν το μόνο που κάνετε είναι η ροή βίντεο με αποκλεισμό γεωγραφικών, θα πρέπει να είστε εντάξει. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα σας προστατεύσει από οποιονδήποτε ξέρει τι κάνει (και αν κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τα δεδομένα σας, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ξέρουν τι κάνουν).

Από την άλλη πλευρά, τα πληρωμένα VPN σας δίνουν περισσότερες επιλογές και αυτές που είναι πραγματικά ασφαλείς.

Σχεδόν κάθε πάροχος επί πληρωμή που αξίζει το αλάτι του θα χρησιμοποιήσει το OpenVPN, ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί SSL. Αυτός είναι ο ίδιος τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από ασφαλείς ιστότοπους https, όπως η τράπεζά σας. Το L2TP με IPSec είναι μια άλλη επιλογή πρωτοκόλλου που θα συναντήσετε συχνά.

Οι υπηρεσίες Pay VPN χρησιμοποιούν επίσης κλειδιά κρυπτογράφησης 256-bit. Οι δωρεάν πάροχοι τείνουν να επιλέγουν την λιγότερο ασφαλή επιλογή 128-bit για τον απλό λόγο ότι είναι υπολογιστικά λιγότερο ακριβό και, ως εκ τούτου, φθηνότερη εφαρμογή.

Ο συνδυασμός των κλειδιών κρυπτογράφησης OpenVPN και 256-bit είναι σχεδόν αλεξίσφαιρος, αδύνατο για κανέναν να υποκλέψει και να αποκρυπτογραφήσει. Ένα πληρωμένο VPN είναι ένα ασφαλές VPN και, αν αυτό είναι που ψάχνετε, είναι ο τρόπος να πάτε.

Ηλεκτρονικό απόρρητο και ανωνυμία

Ακόμα κι αν δεν ανησυχείτε πολύ για την ασφάλεια των δεδομένων σας και το μόνο που σας ενδιαφέρει παραμένει ανώνυμο, κάτι που ένα δωρεάν VPN θα έπρεπε θεωρητικά να σας δώσει, πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Όταν επιλέγετε μια δωρεάν υπηρεσία, πάντα (και εννοώ πάντα) διαβάζετε τη λεπτή εκτύπωση.

Μερικές φορές, τα δωρεάν VPN υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, επιδοτούνται μέσω της πώλησης των δεδομένων σας και των διαδικτυακών συνηθειών σας. Έτσι, ενώ ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ενδέχεται να μην μπορεί πλέον να παρακολουθεί αυτό που κάνετε απευθείας, κάποιος άλλος είναι πάντα.

Λέω “παρακολουθήστε άμεσα” γιατί ειλικρινά, εάν το ήθελαν, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας μπορεί ακόμα να πάρει γρήγορα τις πληροφορίες που θέλει. Βλέπουν τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN με τον οποίο συνδέεστε και από αυτόν, μπορούν να καταλάβουν ποια υπηρεσία χρησιμοποιείτε. Και δεδομένου ότι τα δεδομένα σας είναι προς πώληση, δεν κρύβετε πραγματικά από κανέναν.

Ένα δωρεάν VPN που πωλεί δεδομένα στον ISP

Όπως θα περίμενε κανείς, ένα πληρωμένο VPN έχει την καλύτερη πιθανότητα να προστατεύσει το απόρρητο και την ανωνυμία σας. Οι πληρωμένοι διακομιστές VPN δεν πωλούν ποτέ πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας σε τρίτους και συχνά αποφεύγουν τη συλλογή δεδομένων χρήστη (αλλά όχι πάντα).

Πολλοί πάροχοι επί πληρωμή διατηρούν κάποια μορφή αρχείου καταγραφής σύνδεσης που μπορεί να εντοπιστεί σε εσάς. Και, ανάλογα με τη δικαιοδοσία από την οποία βασίζονται, μπορεί να παρέχει αυτές τις πληροφορίες στις αρχές επιβολής του νόμου (ή σε άλλες αρχές) όταν τους ζητηθεί.

Ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο, οποιοδήποτε πληρωμένο VPN θα κάνει πάντα καλύτερη δουλειά από ένα δωρεάν για τη διατήρηση του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Όμως, εάν είναι πλήρης ανωνυμία που σας ενδιαφέρει, είναι απαραίτητη μια υπηρεσία με πολιτική μη καταγραφής.

Επιλογή διακομιστή

Εκτός από την παροχή ασφάλειας και απορρήτου, τα VPN σας επιτρέπουν επίσης να αποκρύψετε την πραγματική σας τοποθεσία στέλνοντας επισκεψιμότητα μέσω διακομιστή σε διαφορετικό μέρος του κόσμου. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε γεωγραφικά περιορισμένες υπηρεσίες (όπως το Netflix ή το BBC iPlayer) και να αποφύγετε άλλους τύπους φιλτραρίσματος βάσει τοποθεσίας (όπως λογοκρισία στο Διαδίκτυο).

Πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη συγκεκριμένη χρήση. Θα έχουν έναν καλό αριθμό παγκόσμιων τοποθεσιών διακομιστών στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε, αν και αυτή η επιλογή μπορεί να είναι λίγο περιορισμένη λόγω του κόστους που συνεπάγεται η εκτέλεση κάθε συμπλέγματος διακομιστών.

Για να μην είναι ξεπερασμένο, όλα τα πληρωμένα VPN προσφέρουν επίσης μια καλή επιλογή τοποθεσιών διακομιστή σε όλο τον κόσμο. Όμως, επειδή αυτές οι εταιρείες συνήθως χρηματοδοτούνται καλύτερα, ο συνολικός αριθμός τοποθεσιών τείνει να είναι μεγαλύτερος.

Χάρτης τοποθεσιών διακομιστή VPN επί πληρωμή

Οι πληρωμένοι πάροχοι έχουν επίσης έννομο συμφέρον να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για να εμποδίσουν τους πελάτες να μεταβούν σε έναν ανταγωνιστή. Έτσι, είναι πιο πιθανό να επεκτείνουν τα δίκτυά τους.

Εάν το να αποκλείσετε γεωγραφικό αποκλεισμό ή λογοκρισία είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, μια δωρεάν υπηρεσία θα πρέπει να κάνει μια καλή υπόθεση, φυσικά, ότι διαθέτουν διακομιστές στη χώρα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε. Αν και υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις.

Ανάλογα με το τι κάνετε, η απόδοση του διακομιστή (ή η έλλειψη αυτής) μπορεί να γίνει πρόβλημα. Θα είστε ωραίοι να περιηγείστε σε ιστότοπους, αλλά εάν, για παράδειγμα, θέλετε να κάνετε streaming βίντεο, μπορεί να είστε σε μια δύσκολη βόλτα με έναν δωρεάν πάροχο.

Πολλές υπηρεσίες ροής κάνουν επίσης το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουν τους θεατές από τη χρήση ενός VPN με μαύρη λίστα μεμονωμένων IP διακομιστή. Για παράδειγμα, το BBC αποκλείει VPN με ανελέητη απόδοση.

Εάν αποκλειστεί, οι πάροχοι επί πληρωμή είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Έχουν τους πόρους και, πάλι, οι συνδρομητές μπορούν να μεταβούν σε πλοίο εάν δεν ενεργήσουν.

Μόλις εντοπιστεί και μαύρη λίστα δωρεάν VPN, μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επιστρέψουν (αν το κάνουν ποτέ).

Ταχύτητες σύνδεσης

Ένα άλλο σημαντικό σημείο διάκρισης μεταξύ μιας δωρεάν και πληρωμένης υπηρεσίας VPN είναι η ταχύτητα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξοδεύει χρήματα αν δεν χρειάζεται, γι ‘αυτό οι δωρεάν διακομιστές VPN χρησιμοποιούνται συχνά σε μεγάλο βαθμό. Επειδή ενδέχεται να μην διαθέτουν το καλύτερο υλικό για πρώτη φορά, όταν το χρησιμοποιείτε, μπορεί να υποφέρετε από διαφορετικούς βαθμούς απόδοσης και ζητήματα συνδεσιμότητας.

Αν και από τη θετική πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν VPN, κανονικά δεν θα έχετε πρόσθετες κυρώσεις ταχύτητας από τα γενικά κρυπτογράφησης. Όπως προαναφέρθηκε, οι δωρεάν πάροχοι τείνουν να χρησιμοποιούν PPTP. Αν και δεν είναι εξαιρετικά ασφαλές, είναι το ταχύτερο από όλα τα πρωτόκολλα.

Αντίθετα, τα πληρωμένα VPN, έχουν την τάση να διαθέτουν ισχυρά back-end διακομιστή που να ανταποκρίνονται στην τρέχουσα ζήτηση.

Μόνο οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες VPN επί πληρωμή. Οι διαχειριστές μπορούν, επομένως, να σχεδιάσουν τα συστήματά τους για έναν γνωστό αριθμό χρηστών και να χρησιμοποιήσουν εξελιγμένους αλγόριθμους εξισορρόπησης φορτίου για την αποφυγή προβλημάτων απόδοσης.

Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι τα γρηγορότερα VPN τείνουν να είναι πληρωμένα VPN. Εάν θέλετε απλώς να περιηγηθείτε λίγο, ένας δωρεάν πάροχος θα πρέπει να κάνει καλά. Όμως, για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εντάσεως εύρους ζώνης όπως ροή ή βαριά λήψη, δεν μπορείτε να κερδίσετε τις ταχύτητες μιας υπηρεσίας επί πληρωμή.

Τιμολόγηση

Εάν το κόστος είναι το κύριο μέλημά σας στην επιλογή μιας υπηρεσίας VPN, η επιλογή σας είναι σαφής. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να πάρετε φθηνότερα από δωρεάν.

Μια πληρωμένη υπηρεσία VPN θα κοστίζει οπουδήποτε μεταξύ 2 $ και 12 $ ανά μήνα, ανάλογα με τον πάροχο και τη διάρκεια της συνδρομής σας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι τα δωρεάν VPN επιδοτούν την υπηρεσία τους μέσω διαφημίσεων, εξόρυξης δεδομένων ή και τα δύο. Επομένως, εξακολουθείτε να πληρώνετε για την υπηρεσία, όχι μόνο από τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Υποστήριξη

Ανεξάρτητα από το πόσο τεχνικά καταλαβαίνουμε, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με θέματα που μας προκαλούν κατά καιρούς. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με έναν δωρεάν πάροχο VPN, μην περιμένετε πολλή βοήθεια.

Το δωρεάν μοντέλο δεν αφήνει πολύ χώρο για γενικά έξοδα, καθιστώντας την τεχνική υποστήριξη λίγο περισσότερο από μια μεταγενέστερη σκέψη. Συχνά, τα FAQ ή η βάση γνώσεων είναι τα μόνα πράγματα με τα οποία πρέπει να εργαστείτε.

Με μια πληρωμένη υπηρεσία VPN, μπορείτε να περιμένετε λίγο περισσότερη βοήθεια. Δεν είναι κάθε πάροχος τέλειος και μερικοί κάνουν μια εκπληκτικά φρικτή δουλειά. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, ένα κορυφαίο VPN θα έχει υποστήριξη 24/7 μέσω ζωντανής συνομιλίας και email. Μερικοί προσφέρουν ακόμη και υποστήριξη τηλεφώνου one-on-one.

Οι πάροχοι που πληρώνουν θα προχωρήσουν πολύ περισσότερο για να σας κρατήσουν ικανοποιημένους και να διαθέτουν τους πόρους για να βεβαιωθείτε ότι είστε.

Πότε είναι καλό να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN

Ακόμα κι αν είναι πολύ καλά εξοπλισμένοι, μια ασφαλής και αξιόπιστη δωρεάν υπηρεσία VPN μπορεί να λειτουργεί πολύ καλά σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν και μιλάμε κυρίως για ελαφριά και περιστασιακή χρήση.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi και θέλετε λίγη επιπλέον προστασία, όσο ατελής μπορεί να είναι, ένας δωρεάν πάροχος είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από ό, τι δεν υπάρχει καθόλου VPN. Εναλλακτικά, εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια τυχαία γεω-αποκλεισμένη υπηρεσία ή ιστότοπο στη χώρα σας, το δωρεάν μπορεί επίσης να λειτουργήσει.

Ποιο δωρεάν VPN πρέπει να επιλέξετε?

Αποφύγετε σίγουρα οποιαδήποτε υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι σας παρέχει απεριόριστα τα πάντα. Αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και είναι. Αυτοί οι τύποι δωρεάν VPN είναι συνήθως οι πιο σκιώδεις και πιο ριψοκίνδυνοι.

Ένας επικίνδυνος δωρεάν πάροχος VPN

Αντ ‘αυτού, αποδεχτείτε ότι το δωρεάν συνοδεύεται από περιορισμούς. Αναζητήστε έναν πάροχο που έρχεται με μια προφανή πηγή χρηματοδότησης, όπως ένα VPN επί πληρωμή που προσφέρει ένα δωρεάν επίπεδο συνδρομής. Καλές επιλογές είναι το TunnelBear, το Windscribe ή το Hide.me.

Ναι, θα λάβετε μηνιαία όρια εύρους ζώνης, πιθανώς περιορισμένες ταχύτητες και ίσως μια μικρότερη επιλογή διακομιστών για σύνδεση από τους συνδρομητές που πληρώνουν. Όμως, για ελαφριά χρήση, αυτές οι δωρεάν επιλογές θα λειτουργήσουν πολύ καλά.

Είναι σημαντικό ότι αυτοί οι πάροχοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλειά σας Διακυβεύεται η φήμη τους.

Αν έρθει η λέξη ότι πωλούν δεδομένα χρηστών ή συμμετέχουν σε άλλες σκιερές πρακτικές, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η πλευρά συνδρομής της επιχείρησής τους θα υποφέρει. Και υποθέτω ότι δεν είναι κάτι που θέλουν.

Μια άλλη προσέγγιση είναι απλώς να κάνετε χρήση δωρεάν δοκιμαστικών παρόχων ή εγγυήσεων επιστροφής χρημάτων.

Δεν έχουν όλοι δωρεάν δοκιμή. Όμως, κάθε καλός πάροχος VPN θα σας δώσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες για να δοκιμάσετε την υπηρεσία του. Στην πραγματικότητα, οι καλύτερες εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων μπορούν να διαρκέσουν έως και 45 ημέρες.

Εάν χρειάζεστε μόνο ένα VPN για μικρό χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ βιώσιμη επιλογή για να αποφύγετε την πληρωμή ενός.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα VPN επί πληρωμή

Ανεξάρτητα από το πώς το κόβετε, ένα δωρεάν VPN θα έχει μειονεκτήματα. Στη χειρότερη περίπτωση, θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, το απόρρητο και θα σας προσφέρουν μια πολύ δευτερεύουσα εμπειρία χρήστη. Στην καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε περιορισμούς χρήσης, όπως περιορισμένο εύρος ζώνης.

Θεωρώντας ότι δεν είναι ένα τεράστιο οικονομικό βήμα από το να πληρώνετε δωρεάν, με μερικά από τα καλύτερα VPN στην αγορά που δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο από δύο έως τρία δολάρια το μήνα, το πληρωμένο VPN σας δίνει πραγματικά πολύ περισσότερα για σχετικά τόσο λίγα; Ας κάνουμε τα μαθηματικά.

 1. Κορυφή της γραμμής Ασφάλεια

  Τίποτα δεν θα έβαζε μια πληρωμένη υπηρεσία VPN από την επιχείρηση γρηγορότερα από μια μαζική παραβίαση ασφάλειας και οι πάροχοι επί πληρωμή επενδύουν πολύ για να αποφύγουν τέτοια συμβάντα.

  Προσφέρουν αδιαπέραστα πρωτόκολλα όπως το OpenVPN και εφαρμόζουν αδύνατο να σπάσουν την κρυπτογράφηση 256-bit.

  Και τα περισσότερα διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως διακόπτες θανάτωσης και προστασία από διαρροές, οι οποίες διασφαλίζουν ότι ποτέ δεν εκθέτετε κατά λάθος τον εαυτό σας ή τα δεδομένα σας.

 2. Πλήρης διαδικτυακή ανωνυμία

  Κανένα πληρωμένο VPN δεν θα παρακολουθεί ποτέ τις δραστηριότητές σας, αν και ορισμένοι ενδέχεται να διατηρούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για λόγους αντιμετώπισης προβλημάτων. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο που ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής (και όλο και περισσότερα κορυφαία VPN), είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου στο Διαδίκτυο.

  Τα δεδομένα σας αφήνουν τη συσκευή σας και εξαφανίζονται στο κενό.

  Αρκετές υπηρεσίες επί πληρωμή εφαρμόζουν επίσης λειτουργίες όπως ένα διπλό VPN, για να μεταφέρουν το διαδικτυακό σας απόρρητο σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

 3. Δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας ή εύρους ζώνης

  Στον κόσμο των VPN επί πληρωμή, πράγματα όπως όρια εύρους ζώνης ή όρια ταχύτητας απλά δεν υπάρχουν. Μπορείτε να κατεβάσετε όσα δεδομένα θέλετε όσο πιο γρήγορα μπορεί να χειριστεί η σύνδεσή σας. Αυτό, φυσικά, είναι το κλειδί για δραστηριότητες όπως ροή βίντεο, παιχνίδια ή P2P.

  Στην πραγματικότητα, οι καλύτεροι από τους καλύτερους ακόμη και διακομιστές που εκτελούνται βελτιστοποιούνται με ακρίβεια για αυτούς τους σκοπούς, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

 4. Εκατοντάδες τοποθεσίες διακομιστή

  Όταν πληρώνετε για ένα VPN, αποκτάτε πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο διακομιστών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός των τοποθεσιών μπορεί να υπερβαίνει το εκατό σήμα. Το δίκτυο διακομιστών του PureVPN, για παράδειγμα, περιλαμβάνει επί του παρόντος 131 χώρες και 160 πόλεις.

  Τι σημαίνει αυτό? Απεριόριστη, παγκόσμια πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε έχει αποκλειστεί γεωγραφικά.

 5. Πρόσβαση στις υπηρεσίες ροής

  Μιλώντας για το γεωγραφικό αποκλεισμό, η ικανότητα να το ξεπεράσεις είναι αυτό που κάνει τα καλύτερα πληρωμένα VPN να ξεχωρίζουν. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix των ΗΠΑ ή στο BBC iPlayer από το εξωτερικό, αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε.

  Οι υπηρεσίες ροής γνωρίζουν τα πάντα για τα VPN και προσπαθούν να τα αποκλείσουν όσο μπορούν. Μόνο ένας καλός πάροχος έχει την τεχνογνωσία και τους πόρους για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά αξιόπιστα.

 6. Χωρίς λογοκρισία στο Διαδίκτυο

  Όπως συμβαίνει με το γεωγραφικό αποκλεισμό, ένα premium VPN είναι η μόνη σας ελπίδα να περάσετε από το παρελθόν συστήματα φιλτραρίσματος Διαδικτύου που έχουν εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση σε χώρες όπως η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Τουρκία.

  Χρειάζονται πολλοί πόροι και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για να παρακάμψουν ένα εξελιγμένο τείχος προστασίας όπως αυτό. Και οι πάροχοι επί πληρωμή έχουν και τα δύο.

 7. Άλλα premium χαρακτηριστικά

  Πάνω από όλα τα παραπάνω, οποιοδήποτε πληρωμένο VPN αξίζει το αλάτι του θα έχει γρήγορη, γρήγορη ανταπόκριση και (το πιο σημαντικό) γνώση πελατών. Μπορείτε να περιμένετε ότι το λογισμικό του πελάτη τους θα είναι ισχυρό και φιλικό προς τον χρήστη.

  Και μόνο τα πληρωμένα VPN σας επιτρέπουν να συνδέετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας μία μόνο συνδρομή.

  Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλες δυνατότητες που μπορείτε να βρείτε με VPN επί πληρωμή. Από αποκλειστικές διευθύνσεις IP έως ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και προστασία από κακόβουλα προγράμματα, ενώ αυτά σίγουρα δεν είναι απαραίτητα, είναι ευπρόσδεκτες επιλογές.

Φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε και ένα πληρωμένο VPN. Υπάρχουν αρκετοί άντρες γύρω. Αλλά, όταν επιλέγετε καλά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη που έχετε μαζί τους, τα VPN αξίζει να πληρώνετε για τα δύο δολάρια το μήνα που κοστίζουν. Ένα φλιτζάνι καφέ είναι περισσότερο αυτές τις μέρες.

Στο τέλος

Οτιδήποτε δωρεάν θα είναι πάντα ελκυστικό και τα VPN δεν διαφέρουν. Δυστυχώς, πολύ πιο συχνά από ό, τι όχι, ενώ δεν θα πληρώνετε για έναν δωρεάν πάροχο με την παραδοσιακή έννοια, θα έχετε με το απόρρητο, την ασφάλεια ή την εμπειρία χρήστη. Και μερικές φορές, όλα τα παραπάνω.

Σε σύνδεση, ή σε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, η χρήση ενός δωρεάν VPN λειτουργεί. Απλά πρέπει να επιλέξετε τον πάροχο που χρησιμοποιείτε με σύνεση.

Αλλά ακόμη και τότε, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μόνο μια δωρεάν δοκιμή ή μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων για μια καλή πληρωμένη υπηρεσία?

Για μένα, η δωρεάν συζήτηση VPN έναντι επί πληρωμή VPN έχει σαφή νικητή. Και, δεδομένου ότι μπορείτε πάντα να βρείτε πολλά σε έναν κορυφαίο πάροχο, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, η πληρωμή είναι πραγματικά μια σοφή επένδυση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map