Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN του 2020

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσουμε πόσες υπηρεσίες VPN υπάρχουν στην αγορά. Την τελευταία φορά που κάθισα και μέτρησα, αυτός ο αριθμός ξεπέρασε τα 300.


Με τόσα πολλά VPN για να διαλέξετε, η επιλογή μπορεί να είναι περίπλοκη. Οι περισσότεροι φαίνονται ίδιοι, προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά και κάνουν παρόμοιες υποσχέσεις. Μπορεί να γίνει συντριπτική αρκετά γρήγορα.

Για να το ολοκληρώσω, κάθε πάροχος εκεί έξω ισχυρίζεται ότι είναι το καλύτερο VPN υπάρχει επίσης.

Κατά τη διάρκεια των ετών που ασχολούμαι με VPN, δοκιμάζοντάς τα για ταχύτητα, απόρρητο, ασφάλεια, συμβατότητα, σπρώχνοντας κάθε χαρακτηριστικό που προσφέρουν και, το πιο σημαντικό, ζώντας μαζί τους καθημερινά, μερικοί πάροχοι ξεχώρισαν σταθερά πάνω από το πλήθος και συνεχίζουν να το κάνουν το 2020.

Αυτοί είναι οι μόνοι πάροχοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον τίτλο “καλύτερος” και αυτοί που θα εξετάσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Και, αν χρειάζεστε ένα VPN για να παραμείνετε ασφαλείς και ανώνυμοι στο Διαδίκτυο, να προστατεύσετε τα δεδομένα σας, να μεταβείτε σε φίλτρα ή να καταργήσετε τον αποκλεισμό ιστότοπων και διαδικτυακού περιεχομένου, οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες θα σας εξυπηρετήσει πολύ καλά.

Contents

Οι καλύτεροι πάροχοι VPN

Δεν υπάρχει κανένας πάροχος VPN που θα είναι ιδανικός για όλους μας. Όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες και χρησιμοποιούμε τα VPN μας με διαφορετικούς τρόπους.

Κατά μέσο όρο, το CyberGhost σκοράρει καλύτερα στα κριτήρια κατάταξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλα VPN δεν είναι καλύτερα σε ορισμένα πράγματα.

Το PureVPN, για παράδειγμα, διαθέτει διακομιστές σε πολλές περισσότερες χώρες, το NordVPN έχει περισσότερες δυνατότητες ασφαλείας, ενώ το Surfshark είναι λιγότερο ακριβό.

Έτσι, τελικά, αυτό που είναι το καλύτερο VPN είναι λίγο υποκειμενικό.

Τούτου λεχθέντος, κάθε πάροχος που αναφέρεται παρακάτω είναι τόσο σταθερός από έναν υποψήφιο όσο έρχονται και ανάλογα με τις ανάγκες σας, οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να είναι η τέλεια υπηρεσία σας.

Εδώ είναι οι παράγοντες για τους οποίους αξιολογήθηκε κάθε VPN.

 • Κατεβάστε και ανεβάστε ταχύτητες και αξιοπιστία σύνδεσης
 • Πολιτική καταγραφής και δικαιοδοσία φιλική προς το απόρρητο
 • Επιλογή πρωτοκόλλων (συμπεριλαμβανομένου του OpenVPN) και προτύπων κρυπτογράφησης
 • Υποστήριξη για λογισμικό torrenting και P2P
 • Δυνατότητα ξεκλειδώματος υπηρεσιών ροής όπως το Netflix, το Hulu ή το BBC iPlayer
 • Μέγεθος δικτύου διακομιστή
 • Λειτουργίες και χρηστικότητα λογισμικού πελάτη
 • Υποστήριξη πελατών και εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, αυτά είναι τα καλύτερα VPN του 2020.

1. CyberGhost

Λογότυπο CyberGhost

Ήταν ένας στενός διαγωνισμός. Όμως, ο συνδυασμός των εξαιρετικών ταχυτήτων του CyberGhost, του μεγάλου δικτύου διακομιστών, των ισχυρών δυνατοτήτων, της δυνατότητας μετακίνησης περιεχομένου με γεωγραφικό αποκλεισμό, των επαληθευμένων αξιώσεων χωρίς καταγραφή και της χαμηλής τιμής του δίνει τον τίτλο του καλύτερου συνολικού VPN για το 2020.

Με έδρα τη Ρουμανία που είναι φιλική προς το απόρρητο, πολλοί άλλοι πάροχοι VPN δεν μπορούν να αντιστοιχούν στο δίκτυο 7159 διακομιστών της CyberGhost σε 90 χώρες, ειδικά στα ίδια επίπεδα επιδόσεων.

Η CyberGhost ισχυρίζεται ότι είναι υπηρεσία μηδενικής καταγραφής και, όπως αποδεικνύουν στην ετήσια έκθεση διαφάνειας, είναι.

Η ασφάλεια σύνδεσης είναι κορυφαία χάρη στη χρήση του OpenVPN και της κρυπτογράφησης AES 256-bit, χωρίς διαρροές (DNS ή άλλως) από τις οποίες να μιλήσουμε.

Αν και είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, το λογισμικό του πελάτη είναι απλό στη χρήση. Και μη διστάσετε να το εγκαταστήσετε και σε πολλές συσκευές, καθώς το CyberGhost σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έως και 7 συνδέσεις ταυτόχρονα.

Ένα από τα διαφημιστικά πλεονεκτήματα του CyberGhost είναι η ικανότητά του να ξεκλειδώνει διάφορες υπηρεσίες ροής. Παραδίδουν πράγματι, ειδικά με την αμερικανική έκδοση του Netflix και του BBC iPlayer. Υπάρχουν εξειδικευμένοι διακομιστές ροής αφιερωμένοι και στις δύο υπηρεσίες, και οι δύο λειτουργούν πολύ, πολύ καλά.

Φυσικά, υπάρχει και η υποστήριξη P2P.

Στη συνέχεια, υπάρχει η τιμή, η οποία είναι ένα από τα χαμηλότερα από όλα τα VPN σε αυτήν τη λίστα. Προσφέρουν ακόμη και μια καλύτερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών στην επιχείρηση, η οποία σας δίνει αρκετό χρόνο για να δοκιμάσετε την υπηρεσία πριν από την τελική απόφαση.

Πλεονεκτήματα
 • Μηδενική καταγραφή για μέγιστο απόρρητο
 • Εξαιρετική διανομή διακομιστών με περισσότερους από 7100 διακομιστές σε 90 χώρες
 • Πολύ γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης
 • Συνεργάζεται με το Netflix των ΗΠΑ και το BBC iPlayer
 • Επιτρέπει το P2P torrent
 • Μεγάλη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών
Μειονεκτήματα
 • Μητρική εταιρεία με αμφισβητήσιμη φήμη
 • Σύγχυση μη αυτόματης εγκατάστασης OpenVPN
 • Δεν λειτουργεί από την Κίνα

Καλύτερο VPN παντού: Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σας με VPN ή για το οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, το CyberGhost προσφέρει όλες τις μετρήσεις.

2. NordVPN

Λογότυπο NordVPN

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο πάνω από 12 εκατομμύρια από εμάς χρησιμοποιούν το NordVPN. Πρόκειται για μια εξαιρετική, γεμάτη με χαρακτηριστικά υπηρεσία που έρχεται σε προσιτή τιμή, ειδικά όταν εκμεταλλευτείτε μία από τις εκπτώσεις τους.

Βρίσκεται στον Παναμά, ως φιλικό προς το απόρρητο μιας δικαιοδοσίας καθώς έρχονται, το NordVPN έχει πάντα ως προτεραιότητα το διαδικτυακό απόρρητο. Είναι μια αυστηρή υπηρεσία μη καταγραφής και έχουν έναν πρόσφατο ανεξάρτητο έλεγχο τρίτων για να το αποδείξουν.

Η σύνδεσή σας NordVPN προστατεύεται από κρυπτογράφηση AES-256 είτε μέσω των πρωτοκόλλων OpenVPN είτε IKEv2 / IPSec. Στα απλά αγγλικά, τα δεδομένα σας δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ασφαλή.

Το NordVPN προσφέρει επίσης πολλές άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το απόρρητο. Υπάρχει ένας διακόπτης kill, προστασία διαρροής DNS, ακόμη και ένας αποκλεισμός διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων ενσωματωμένο απευθείας στον πελάτη.

Ο πελάτης, παρεμπιπτόντως, είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο έρχεται και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα σε έως και 6 συσκευές.

Με περισσότερους από 5600 διακομιστές σε 58 χώρες, η λίστα διακομιστών του NordVPN εντυπωσιάζει. Όλοι αυτοί οι διακομιστές δεν είναι ούτε καν, με γρήγορη απόδοση σε όλους τους τομείς.

Εκτός από τους κανονικούς διακομιστές (οι περισσότεροι από τους οποίους υποστηρίζουν το P2P), το NordVPN είναι επίσης αρκετά μοναδικό προσφέροντας κάποιους ειδικούς σκοπούς, όπως το Double VPN, το Onion over VPN και οι ασαφείς διακομιστές.

Η υποστήριξη πελατών είναι ικανή (μια αρκετά σπάνια εύρεση) και είναι εύκολα προσβάσιμη όλο το 24ωρο μέσω email ή συνομιλίας. Το NordVPN διαθέτει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής με μηδενική καταγραφή
 • Μεγάλο (και συνεχώς αναπτυσσόμενο) δίκτυο διακομιστών
 • Καλή απόδοση σύνδεσης
 • Εξειδικευμένοι διακομιστές (συμπεριλαμβανομένων διπλού VPN, συγκαλυμμένου και Tor over VPN)
 • Καθαρός, εύχρηστος πελάτης
 • Λειτουργεί με το Netflix και τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες ροής
 • Επιτρέπει Torrenting και P2P
 • Προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP
Μειονεκτήματα
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα διάσπασης σήραγγας
 • Λίγο ακριβό σε βραχυπρόθεσμα σχέδια

Κορυφαίο VPN για απόρρητο: Εάν το διαδικτυακό απόρρητο είναι η προτεραιότητά σας, το NordVPN προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε και, στη συνέχεια, ορισμένα για να παραμείνετε πραγματικά ανώνυμοι.

3. PureVPN

Λογότυπο PureVPN

Το PureVPN έχει δύο μεγάλες αξιώσεις για τη φήμη. Πρώτον, προσφέρουν ένα από τα μεγαλύτερα και γεωγραφικά διαφορετικά δίκτυα διακομιστών στον κλάδο. Κατά τον τελευταίο έλεγχο, υπήρχαν διακομιστές σε 131 χώρες.

Δεύτερον, είναι πολύ συνεπείς στην ικανότητά τους να σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά. Από το Netflix των ΗΠΑ και το BBC iPlayer σε σχεδόν 70 άλλα κανάλια σε όλο τον κόσμο (καθένα από τα οποία διαθέτει εξειδικευμένους διακομιστές ροής), όλα λειτουργούν καλά.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε ροή με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, οι διακομιστές του PureVPN προσφέρουν εξαιρετική απόδοση. Αυτές οι ταχύτητες τις καθιστούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το P2P και πράγματι οτιδήποτε χρειάζεται γρήγορη σύνδεση, όπως το παιχνίδι λογισμικού VoIP.

Αν και το PureVPN βασίζεται σε μια δικαιοδοσία φιλική προς το απόρρητο, είναι γνωστό ότι διατηρούν αρχεία καταγραφής στο παρελθόν. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό έχει αλλάξει πρόσφατα, αλλά έως ότου επαληθευτεί ανεξάρτητα, δεν πρέπει να υποτεθεί.

Το λογισμικό του πελάτη είναι εύκολο στη χρήση. Υλοποιεί τα σύγχρονα πρότυπα κρυπτογράφησης, είναι γεμάτο χρήσιμα χαρακτηριστικά και υποστηρίζεται ευρέως από περισσότερες από 50 διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές.

Το PureVPN είναι επίσης ένας από τους λίγους παρόχους που σας επιτρέπουν να λάβετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP που σίγουρα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Η υπηρεσία κοστίζει πολύ ανταγωνιστικά και σας δίνει αρκετό χρόνο για να κλωτσήσετε τα ελαστικά χωρίς την ταλαιπωρία 31 ημερών εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετικές ταχύτητες
 • Τεράστιο δίκτυο διακομιστών (131 χώρες)
 • Κατάργηση αποκλεισμού Netflix, iPlayer και πάνω από 70 άλλες υπηρεσίες ροής
 • Συμβατό με περισσότερες από 50 συσκευές και πλατφόρμες
 • Ανεξάρτητα επαληθευμένος πάροχος VPN μηδέν log
 • Ειδική επιλογή IP
 • Μεγάλη αξία
Μειονεκτήματα
 • Οι εφαρμογές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγο πιο στιλβωτικά
 • Μερικά διαλείπουσα προβλήματα σύνδεσης

Καλύτερο VPN για ροή: Όταν θέλετε συνεπή πρόσβαση σε σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία ροής στον πλανήτη, μην ψάχνετε περισσότερο από το PureVPN.

4. SurfShark

Λογότυπο Surfshark

Δεν έχουν περάσει όσο κάποιοι από τους ανταγωνιστές τους. Όμως, το Surfshark είναι κάτι παραπάνω από άξιο αναφοράς σε οποιαδήποτε καλύτερη λίστα VPN. Είναι μια κορυφαία υπηρεσία που κάνει τα πάντα σωστά.

Το Surfshark προσφέρει περισσότερους από 1040 διακομιστές σε εντυπωσιακές 63 χώρες. Οι διακομιστές τους είναι γρήγοροι και παρέχουν κορυφαία ασφάλεια με κρυπτογράφηση AES-256-GCM μέσω OpenVPN ή IKEv2 / IPSec.

Με βάση τις φιλικές προς την ιδιωτικότητα Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Surfshark είναι μια αυστηρά μηδενική υπηρεσία.

Προσφέρουν πολλές δυνατότητες απορρήτου (διακόπτης kill, προστασία διαρροών DNS), συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σπάνια όπως το διπλό VPN (με την επωνυμία Multihop) ή τη λειτουργία καμουφλάζ τους, γεγονός που εμποδίζει τον ISP σας να ανακαλύψει ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Οι διακομιστές του Μαΐου των Surfshark υποστηρίζουν το P2P και αυτοί που επισημαίνονται στον πελάτη. Η ροή περιεχομένου με γεω-αποκλεισμό λειτουργεί επίσης εξαιρετικά καλά.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το Surfshark από τα άλλα είναι η απεριόριστη ταυτόχρονη πολιτική συνδέσεών τους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε τη διαισθητική εφαρμογή τους σε όσες συσκευές θέλετε ταυτόχρονα.

Όταν επωφεληθείτε από την ειδική έκπτωση του Surfshark, η τιμή τους είναι, χωρίς εξαίρεση, η χαμηλότερη τιμή από οποιονδήποτε πάροχο σε αυτήν τη σελίδα. Έχουν επίσης μια μακροχρόνια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη (το οποίο, στοιχηματίζω, δεν θα το κάνετε).

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας χωρίς καταγραφή
 • Εξαιρετική απόδοση διακομιστή
 • Κατάργηση αποκλεισμού Netflix, BBC και πολλών άλλων
 • Εύκολο στη χρήση πελάτη
 • Απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις
 • Υποστήριξη Torrenting
 • Φτηνός
Μειονεκτήματα
 • Ασυνεπής ταχύτητα σε μερικές τοποθεσίες
 • Αρκετά αργή υποστήριξη πελατών

Καλύτερο VPN για τιμή: Θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια εξαιρετική και πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία VPN όπως το Surfshark για φθηνότερα.

5. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Αν και η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) είναι ένας πάροχος VPN που βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, έχουν πολύ πιστή παρακολούθηση. Αυτό είναι πάντα ένα σημάδι ποιότητας.

Το PIA έχει έδρα στις ΗΠΑ, το οποίο δεν αποτελεί ιδανική δικαιοδοσία για το απόρρητο. Ωστόσο, είναι πάροχος μηδενικού ημερολογίου. Και, είναι ένας ισχυρισμός που έχει αποδειχθεί ότι είναι ακριβής σε δύο ξεχωριστές δικαστικές υποθέσεις (τα αρχεία καταγραφής κλήθηκαν αλλά, επειδή δεν υπήρχαν, δεν παραδόθηκαν).

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας της ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet έδειξαν πολύ καλούς αριθμούς, ειδικά με υποβάθμιση της κρυπτογράφησης σε 128-bit. Το τελευταίο είναι κάτι που δεν υπάρχει μεγάλη ζημιά όταν χρειάζεστε απόδοση σε ένα ασφαλές δίκτυο.

Από προεπιλογή, ωστόσο, η κρυπτογράφηση ορίζεται σε επίπεδα στρατιωτικού βαθμού 256-bit. Οι συνδέσεις χρησιμοποιούν είτε OpenVPN, L2TP / IPSec ή PPTP, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο μόνο ως τελευταίο αποτέλεσμα για λόγους συμβατότητας, καθώς δεν είναι ένα πολύ ασφαλές πρωτόκολλο.

Τα BitTorrent και άλλα πρωτόκολλα P2P υποστηρίζονται σε ολόκληρο το δίκτυο 3235 διακομιστών σε 30 χώρες. Η ροή γεωγραφικά περιορισμένου περιεχομένου, ωστόσο, είναι λίγο ανομοιογενής και όχι κάτι που υποστηρίζει επίσημα η PIA.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι μια ακριβή υπηρεσία και λαμβάνετε γενναιόδωρες 30 ημέρες για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εάν αποφασίσετε να λάβετε μία.

Πλεονεκτήματα
 • Αποδεδειγμένος πάροχος αρχείων καταγραφής
 • Κορυφαία κρυπτογράφηση και ασφάλεια
 • Πολύ προσιτό
 • Καλές ταχύτητες διακομιστή
 • Εξαιρετικές νέες επανασχεδιασμένες εφαρμογές
 • Επιτρέπει torrenting και P2P
Μειονεκτήματα
 • Βρίσκεται στις ΗΠΑ – δεν είναι ιδανικό για προστασία της ιδιωτικής ζωής
 • Κακή υποστήριξη Netflix και BBC iPlayer

Μια δημοφιλής επιλογή: Εάν εξυπηρετούν το σκοπό σας, η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ένας εξαιρετικός πάροχος VPN και ένας με τον οποίο θα διατηρήσετε τα επόμενα χρόνια.

6. VyprVPN

Λογότυπο VyprVPN

Το VyprVPN με έδρα την Ελβετία είναι ένας από τους παλαιότερους παρόχους VPN γύρω και διαθέτει ένα πολύ καλά εδραιωμένο ιστορικό.

Εκτός από την έδρα του σε μια χώρα που είναι ιδανική για προστασία της ιδιωτικής ζωής, από τα τέλη του 2018, το VyprVPN είναι επίσης μια υπηρεσία χωρίς καταγραφή. Ένας πρόσφατος και σε βάθος ανεξάρτητος έλεγχος το επιβεβαιώνει.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους παρόχους, που μισθώνουν το υλικό τους από κέντρα δεδομένων τρίτων, η VyprVPN κατέχει τους διακομιστές τους, και οι 700+ από αυτούς εξαπλώθηκαν σε 64 χώρες.

Η ιδιοκτησία διακομιστή είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το απόρρητο και την ασφάλεια, καθώς περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Οι ταχύτητες σύνδεσης, αν και δεν είναι θεαματικές, είναι πολύ πιο γρήγορες για ροή υψηλής ευκρίνειας και μεγάλες λήψεις (επιτρέπεται torrenting).

Και, μιλώντας για ροή, το VyprVPN κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά ξεκλειδώματος γεω-αποκλεισμένου περιεχομένου – ένα άλλο πλεονέκτημα της κατοχής των διακομιστών σας.

Η ασφάλεια είναι κορυφαία, με κρυπτογράφηση 256-bit και τόσο τα OpenVPN όσο και IKEv2 / IPSec διαθέσιμα.

Το VyprVPN προσφέρει επίσης ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ονομάζεται Χαμαιλέοντας. Πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση του OpenVPN, που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τον αποκλεισμό ή τον περιορισμό του VPN. Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου μια από αυτές τις δύο πρακτικές είναι κοινή, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για εσάς.

Ανεβάζοντας την τάση, το VyprVPN δεν προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή 3 ημερών, η οποία θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε.

Πλεονεκτήματα
 • Δεν επαληθεύτηκε καμία καταγραφή για απόλυτο απόρρητο
 • Εξαιρετική επιλογή πρωτοκόλλων και ρυθμίσεων κρυπτογράφησης
 • Εκατοντάδες διακομιστές με μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών
 • Διαισθητικό, εύκολο στη χρήση πελάτη πολλαπλών πλατφορμών
 • Κατάργηση αποκλεισμού Netflix, BBC iPlayer και άλλων
 • Επιτρέπει την κυκλοφορία P2P και torrent
 • Φιλοξενεί διακομιστές (χωρίς τρίτους)
Μειονεκτήματα
 • Κανένας τρόπος να πληρώσετε ανώνυμα
 • Η αποκάλυψη VPN δεν είναι διαθέσιμη στο Βασικό πρόγραμμα

Εξαιρετική ασφάλεια: Χάρη στην ιδιοκτησία των διακομιστών τους και στη χρήση του ιδιόκτητου πρωτοκόλλου Chameleon, λίγοι πάροχοι παρέχουν ασφάλεια καλύτερα από το VyprVPN.

7. ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN

Ευρέως αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα VPN στην αγορά, το ExpressVPN είναι ένας άλλος πάροχος με καλή κριτική, με τον οποίο δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Ξεκίνησε το 2009 σε φιλικές προς το απόρρητο Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, το δίκτυο διακομιστών της ExpressVPN εκτείνεται σε 95 χώρες και περιλαμβάνει 3000+ μηχανήματα.

Δεν τηρούν αρχεία καταγραφής και χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα και καλύτερα πρωτόκολλα και πρότυπα κρυπτογράφησης, διασφαλίζοντας ότι είστε όσο πιο ασφαλείς και ανώνυμοι στο διαδίκτυο μπορούν. Κατά τη σύνδεση, δεν βρήκα καμία διαρροή DNS, IP ή WebRTC.

Η εφαρμογή πελάτη του ExpressVPN είναι μια από τις πιο καθαρές και ευκολότερες στη χρήση. Είναι γεμάτο με ισχυρές δυνατότητες, όπως διακόπτη kill και tunneling split. Ωστόσο, είναι επίσης τόσο καλά σχεδιασμένο ώστε, ακόμα κι αν είναι η πρώτη σας χρήση VPN, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το πλοηγηθείτε.

Η απόδοση του διακομιστή είναι εξαιρετική, κάτι που είναι καλά νέα. Το ExpressVPN επιτρέπει την κυκλοφορία P2P και κάνει εξαιρετική δουλειά για το ξεκλείδωμα γεω-αποκλεισμένων υπηρεσιών όπως το Netflix των ΗΠΑ και το BBC iPlayer. Και για τους δύο, φυσικά, χρειάζεστε ταχύτητα.

Το ExpressVPN διαθέτει επίσης ένα από τα καλύτερα τμήματα υποστήριξης πελατών στην επιχείρηση. Και η εγγύησή τους για επιστροφή χρημάτων 30 ημερών δεν συνοδεύεται απολύτως.

Το κόστος βρίσκεται στο υψηλότερο τέλος της κλίμακας, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή ποιότητα της υπηρεσίας, εξακολουθεί να είναι μια μικρή τιμή που πρέπει να πληρώσετε. Εκτός αυτού, υπάρχει συνήθως τουλάχιστον μία καλή συμφωνία ExpressVPN που μπορείτε να επωφεληθείτε.

Πλεονεκτήματα
 • Ένας πλούσιος και διαισθητικός πελάτης χαρακτηριστικών
 • Ισχυρή τεχνολογία back-end
 • Πολλοί διακομιστές και τοποθεσίες διακομιστή
 • Γρήγορες και σταθερές ταχύτητες σύνδεσης
 • Λειτουργεί με το Netflix των ΗΠΑ
 • Κορυφαία υποστήριξη πελατών
Μειονεκτήματα
 • Κάποια συγκεντρωτική καταγραφή
 • Όχι το φθηνότερο

Εξαιρετική εμπειρία: Ισχυρό αλλά απλό στη χρήση και υποστηρίζεται από εξαιρετική υποστήριξη πελατών, είναι προφανές γιατί το ExpressVPN κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα.

8. Αόρατο VPN περιήγησης

Αόρατο λογότυπο VPN περιήγησης

Ένας άλλος πάροχος VPN που είναι λίγο μικρότερος, το Invisible Browsing VPN (ibVPN) διαπερνά πολύ περισσότερο από το βάρος του.

Με βάση τη Ρουμανία και δεν καταγράφει κανένα πράγμα, το ibVPN διατηρεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ωραίες και ιδιωτικές.

Παρόλο που είναι μικρό, το Αόρατο VPN περιήγησης παρά προσφέρει τη λίστα διακομιστών τους που καλύπτει αυτήν τη στιγμή 47 χώρες, καθώς και ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης που ταιριάζουν ή ξεπερνούν τους περισσότερους μεγαλύτερους παρόχους.

Η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση και συμβατή με κάθε συσκευή που μπορεί να φανταστεί κανείς, από τους συνηθισμένους υπόπτους για Windows, Mac, Android και iOS, έως δρομολογητές, έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών.

Η σύνδεση με τους διακομιστές είναι πολύ ασφαλής με κρυπτογράφηση AES-256 μέσω OpenVPN (αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές).

Το ibVPN κάνει επίσης καλή δουλειά να αποδεσμεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ροής, όπως το Netflix των ΗΠΑ και το iPlayer. Στο μειονέκτημα, ωστόσο, ενώ επιτρέπεται το P2P, υποστηρίζονται μόνο λίγοι διακομιστές.

Η υποστήριξη πελατών ανταποκρίνεται, της χρήσιμης ποικιλίας και είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω συνομιλίας από τον ιστότοπο του Invisible Browsing VPN.

Η τιμολόγηση είναι μέτρια και οι συνδρομές παρέχονται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 15 ημερών. Όμως, το ibVPN προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 1 ημέρας για την οποία δεν χρειάζεται να εισαγάγετε μια επιλογή πληρωμής για να εγγραφείτε. Θα λήξει μόνο του.

Πλεονεκτήματα
 • Ισχυρές επιλογές κρυπτογράφησης και ασφάλειας
 • Καλή απόδοση διακομιστή
 • Δυνατότητα πλούσιου πελάτη με πολλές προηγμένες δυνατότητες
 • Υποστηρίζει P2P (με αποκλειστικούς διακομιστές)
 • Λειτουργεί με το Netflix και το BBC iPlayer
 • Δωρεάν δοκιμή
Μειονεκτήματα
 • Περίπλοκη εφαρμογή πελάτη
 • Μπερδεμένα σχέδια τιμών
 • Αρκετά μικρό δίκτυο διακομιστών

Καλύτερο δωρεάν δοκιμαστικό VPN: Το ibVPN προσφέρει έναν τόνο λειτουργικότητας και η δωρεάν δοκιμή 1 ημέρας είναι ο πιο ελεύθερος τρόπος για να δοκιμάσετε έναν κορυφαίο πάροχο VPN.

9. HideMyAss!

HideMyAss! λογότυπο

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία. HideMyAss! (HMA) έχει, μακράν, το μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών οποιουδήποτε παρόχου, με υλικό σε 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η απόδοση αυτών των διακομιστών είναι επίσης αρκετά αξιοσέβαστη και με την απεριόριστη κυκλοφορία P2P επιτρέπεται, είναι καλό να το δούμε.

Με το συνδυασμό κρυπτογράφησης OpenVPN και 256-bit, το HMA προσφέρει ισχυρή ασφάλεια. Και ο πελάτης του είναι απλός για χρήση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, με έως και 5 συνδέσεις επιτρέπονται ταυτόχρονα.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά μειονεκτήματα στο HideMyAss! Καταγράφονται και βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο, αναμφισβήτητα, έχει τους χειρότερους νόμους διατήρησης δεδομένων από οποιοδήποτε δυτικό έθνος. Έτσι, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Παρά το ότι διαθέτει όλους αυτούς τους διακομιστές, το HMA επίσης δεν είναι τόσο υπέροχο στο να αποκλείσετε γεωγραφικό αποκλεισμό, με τις πιο δημοφιλείς επιλογές, όπως το Netflix ή η υπηρεσία ροής του BBC, δεν είναι διαθέσιμη.

Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το τι ψάχνετε. Και αν θέλετε ασφάλεια σύνδεσης με εξαιρετική παγκόσμια πρόσβαση, δεν μπορείτε να κάνετε καλύτερα από το HideMyAss!

Πλεονεκτήματα
 • Διακομιστές σε σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο
 • Καλή απόδοση
 • Εξαιρετικά απλό στη χρήση πελάτη
 • Πολλές προηγμένες δυνατότητες
 • Δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης για ανώνυμη περιήγηση
Μειονεκτήματα
 • Λίγο ακριβό σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό
 • Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – δεν είναι εξαιρετικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής
 • Ασαφής πολιτική P2P

Καλύτερο δίκτυο διακομιστών VPN: Εάν το HideMyAss! δεν διαθέτει διακομιστή σε μια τοποθεσία, τότε κανείς δεν διαθέτει.

10. ZenMate

Λογότυπο ZenMate

Το ZenMate είναι ένας πάροχος VPN που του αρέσει να τηρεί τα βασικά. Δεν είναι διακοσμητικά, αλλά μια σταθερή προσφορά που συνεχίζει να γίνεται όλο και καλύτερα.

Στη Γερμανία, η ZenMate ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πολιτική καταγραφής, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. Η ασφάλεια, ωστόσο, είναι τόσο καλή όσο παίρνει με ισχυρή κρυπτογράφηση AES-256 και όλες τις κατάλληλες επιλογές πρωτοκόλλου διαθέσιμες.

Οι ταχύτητες σε ολόκληρο το δίκτυο του ZenMate είναι εντυπωσιακές και με διακομιστές σε 74 χώρες, κάθε συχνή σύνδεση με τοποθεσία είναι παρούσα και αντιπροσωπεύεται.

Επιτρέπεται η ομότιμη κυκλοφορία.

Το ZenMate κατάφερε επίσης να ξεκλειδώσει από το εξωτερικό το Netflix των ΗΠΑ και πολλές άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ροής, αν και όχι τόσο σταθερά όσο ορισμένοι από τους άλλους παρόχους. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Η υποστήριξη πελατών υπολείπεται λίγο εάν δεν προσφέρει ζωντανή συνομιλία. Το προσωπικό δεν είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ωστόσο, εάν είστε λίγο πιο τεχνολογικοί, η βάση γνώσεων αυτοβοήθειας είναι αρκετά πλήρης.

Σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, η εφαρμογή πελάτη του ZenMate είναι απλή και εύκολη στη χρήση.

Η υπηρεσία είναι πολύ φθηνή και υποστηρίζεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 7 ημερών που μπορείτε να επωφεληθείτε.

Πλεονεκτήματα
 • Καλές, σταθερές ταχύτητες
 • Υποστηρίζει πολλές συσκευές
 • Επιτρέπει κυκλοφορία P2P
 • Πολύ προσιτό
 • Έχει δωρεάν δοκιμή
Μειονεκτήματα
 • Κακή υποστήριξη πελατών
 • Μερικά ερωτηματικά απορρήτου
 • Η εφαρμογή πελάτη χρειάζεται δουλειά

Καλύτερο προϋπολογισμό VPN: Εάν χρειάζεστε ένα φθηνό VPN που παραμένει στα βασικά αλλά εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά, το ZenMate μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πώς ταξινομήθηκαν αυτά τα καλύτερα VPN

Όπως έχει ήδη αναφερθεί εν συντομία, υπάρχουν οκτώ παράγοντες για τους οποίους καθένα από τα VPN που αναφέρθηκαν παραπάνω αξιολογήθηκε πριν πραγματοποιήσουν τη διακοπή. Εδώ είναι και πάλι με μια πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση του τι αναμένεται από το καθένα.

Ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση VPN, μερικοί από αυτούς τους παράγοντες κατάταξης θα είναι πιο σημαντικοί από άλλους, ενώ μερικοί μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν καθόλου.

Ταχύτητα

Μια πτυχή που είναι σημαντική ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε το VPN σας είναι η απόδοση.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN επιβραδύνει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο σε επίπεδα κλήσης (για όσους από εμάς εξακολουθούν να το θυμούνται), είναι πιθανό να αποφύγετε τη χρήση του. Και αν δεν θα το χρησιμοποιήσετε, ποιο είναι το να έχετε ένα στην πρώτη θέση.

Ακόμη και οι καλύτερες υπηρεσίες VPN θα επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας σε κάποιο βαθμό. Το γεγονός ότι τα δεδομένα σας πρέπει να ταξιδεύουν και να διαχειρίζονται από έναν διακομιστή VPN πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του το εγγυάται αυτό.

Ωστόσο, τα ταχύτερα VPN περιορίζουν αυτό που επηρεάζει σημαντικά. Θα πρέπει να μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό, να μεταδώσετε βίντεο και να πραγματοποιήσετε λήψη με ταχύτητες όπου δεν θα είναι αισθητή οποιαδήποτε επιβράδυνση.

Πραγματοποιώ τακτικά δοκιμές απόδοσης πολλαπλών φάσεων, πολλαπλών τοποθεσιών VPN. Σε αυτές τις δοκιμές, όλοι οι πάροχοι που αναφέρονται παραπάνω δείχνουν εξαιρετικές ταχύτητες λήψης, ταχύτητες μεταφόρτωσης και καθυστέρηση. Το τελευταίο είναι σημαντικό για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, όπως παιχνίδια ή χρήση του Skype.

Μυστικότητα

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν ένα VPN για διαδικτυακό απόρρητο και ανωνυμία.

Θεωρητικά, κάθε πάροχος θα πρέπει να σας δώσει και τα δύο. Μετά από όλα, κάθε VPN κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας και κρύβει την πραγματική σας διεύθυνση IP. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Για πραγματικό απόρρητο στο διαδίκτυο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε VPN χωρίς καταγραφή. Δεν πρέπει να παρακολουθείται ούτε ένα κομμάτι δεδομένων – καμία χρονική σήμανση, καμία χρήση εύρους ζώνης, τίποτα.

Αλλά, επειδή ο πάροχος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρχείο καταγραφής, δεν σημαίνει ότι είναι. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου τα VPN ανέφεραν ότι δεν αποθηκεύουν δεδομένα, μόνο για να μετατρέψουν αργότερα πληροφορίες δραστηριότητας χρήστη όταν τους ζητηθεί.

Μια πραγματική υπηρεσία VPN μηδενικής καταγραφής πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει τις αξιώσεις τους είτε μέσω ελέγχου τρίτου μέρους είτε με πραγματικές καταστάσεις όπως δικαστικές υποθέσεις ή κατασχέσεις διακομιστών από τις αρχές. Όταν κάποια από αυτές τις ενέργειες δεν αποκαλύπτει αρχεία καταγραφής, τότε γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν.

Έχω σκάψει βαθιά για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με κάθε πάροχο που αναφέρεται σε αυτήν τη σελίδα. Αν κάποιος λέγεται μηδέν log (και δεν είναι όλοι), αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχω βρει αποδεικτικά στοιχεία.

Εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητο, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο που καταγράφει (ή δεν διαθέτει απόδειξη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αξιώσεών του), δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη δικαιοδοσία. Το VPN πρέπει να λειτουργεί από ένα μέρος που δεν απαιτεί νομικά τη διατήρηση ή την κοινή χρήση δεδομένων.

Παραδείγματα τέτοιων δικαιοδοσιών είναι οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, ο Παναμάς, η Ρουμανία ή η Σουηδία.

Τα VPN που λαμβάνουν σοβαρά την ανωνυμία σας θα πρέπει επίσης να προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες απορρήτου. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προστασία διαρροής DNS (αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό), διακόπτες kill και διπλές εφαρμογές VPN.

Από τους παρόχους που αναφέρονται εδώ, μόνο το NordVPN και το Surfshark διαθέτουν και τις τρεις δυνατότητες.

Ασφάλεια

Ένα VPN που δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής είναι υπέροχο, αλλά δεν έχει σημασία αν τα πρωτόκολλα ή τα πρότυπα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται είναι ξεπερασμένα ή εύκολο να χαραχθούν. Οι πληροφορίες σας δεν θα είναι σχεδόν τόσο ασφαλείς όσο θα έπρεπε.

Για πρωτόκολλα, το OpenVPN (πάνω από TCP ή UDP) ή το IKEv2 / IPSec είναι αυτό που ψάχνετε. Και οι δύο είναι υπερσύγχρονες, ασφαλείς και γρήγορες.

Οποιοσδήποτε πάροχος VPN αξίζει το αλάτι του θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει κρυπτογράφηση 256-bit η οποία, με τη διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ σήμερα, είναι άθραυστη.

Όλοι οι πάροχοι σε αυτήν τη σελίδα επιλέγουν και τα δύο πλαίσια.

Torrenting

Το Torrenting μπορεί να είναι επικίνδυνο επιχειρηματικό σε οποιαδήποτε χώρα, πόσο μάλλον εκεί όπου η πρακτική είναι παράνομη. Εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, ένα VPN μπορεί να σας προστατεύει από τους χάκερ και τα συρτάρια πνευματικών δικαιωμάτων.

Όλα τα VPN κρυπτογραφούν τη σύνδεσή σας, καθιστώντας αδύνατο για τον ISP σας να δει τι σας ενδιαφέρει. Κρύβουν επίσης την πραγματική σας διεύθυνση IP από το σμήνος του χείμαρρου, εμποδίζοντας οποιονδήποτε να σας ακολουθήσει από αυτό το τέλος.

Όμως, για την καλύτερη προστασία, αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο για torrent, θέλετε επίσης ένα μηδενικό αρχείο καταγραφής VPN. Είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ίχνος από τις δραστηριότητες κοινής χρήσης αρχείων.

Οι περισσότεροι από τους παρόχους που αναφέρονται παραπάνω δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής. Και αν θέλετε να κάνετε το επιπλέον βήμα με το torrenting σας, φροντίστε να επιλέξετε ένα από αυτά.

Εκτός αυτού, όλοι οι πάροχοι αυτής της καλύτερης λίστας VPN επιτρέπουν torrenting χωρίς περιορισμό στο εύρος ζώνης. Αυτό το γεγονός έχει επαληθευτεί τόσο θεωρητικά, με έλεγχο των Όρων Παροχής Υπηρεσιών κάθε παρόχου, όσο και στην πράξη, με σύνδεση με την υπηρεσία και λήψη αρχείων με το BitTorrent.

Ροή

Οι υπηρεσίες ροής δεν θέλουν κανέναν εκτός της γεωγραφικής τους περιοχής να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του. Είναι μια διαδικασία γνωστή ως γεωγραφικό αποκλεισμό.

Οποιοδήποτε VPN μπορεί θεωρητικά να σας οδηγήσει γύρω από αυτά τα μπλοκ δίνοντάς σας μια διεύθυνση IP σε μια τοποθεσία όπου το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο. Στην πράξη, ωστόσο, μόνο τα καλύτερα VPN μπορούν να το κάνουν με συνέπεια.

Διαδικτυακοί πάροχοι υπηρεσιών όπως το Netflix, το Hulu και το BBC γνωρίζουν ότι τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση περιορισμών περιεχομένου και έχουν όλα τα ανεπτυγμένα συστήματα για την αποτροπή της πρόσβασης.

Τα VPN που παρατίθενται σε αυτήν τη σελίδα κάνουν εξαιρετική δουλειά παραμένοντας ένα βήμα μπροστά και διασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον ένας από τους διακομιστές τους λειτουργεί πάντα.

Ορισμένοι πάροχοι, όπως το CyberGhost ή το PureVPN, προσφέρουν ακόμη και αποκλειστικούς διακομιστές βελτιστοποιημένους για να λειτουργούν με μεμονωμένες υπηρεσίες ροής.

Δίκτυο διακομιστή

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κοιτάζετε δίκτυα διακομιστών παρόχων VPN:

 1. Αριθμός χωρών
 2. Αριθμός τοποθεσιών εντός κάθε χώρας
 3. Αριθμός διακομιστών σε κάθε τοποθεσία

Προκειμένου ένα VPN να κάνει μια καλύτερη λίστα, πρέπει να έχουν μια καλή ισορροπία και των τριών, και ειδικά σε συνήθως συνδεδεμένες τοποθεσίες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία ή οι Κάτω Χώρες.

Εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε σε λιγότερο δημοφιλείς ή μικρότερες χώρες, στρέψτε τους παρόχους με ένα εκτεταμένο δίκτυο (όπως PureVPN ή HideMyAss!). Πολύ λίγα VPN τρέχουν διακομιστές, για παράδειγμα, στον Ισημερινό.

Ο αριθμός των τοποθεσιών σε μια χώρα μπαίνει στο παιχνίδι εάν βρίσκεστε και σε αυτήν τη χώρα.

Συνήθως, όσο πιο κοντά ο διακομιστής VPN, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η σύνδεσή σας. Και με πολλές επιλογές για να διαλέξετε, οι πιθανότητες είναι υψηλότερες, θα μπορείτε να βρείτε μια κοντινή.

Οι υψηλοί αριθμοί διακομιστών είναι επίσης πάντα ένα ωραίο μπόνους.

Ορισμένοι αριθμοί είναι μερικές φορές δύσκολο να συγκριθούν, καθώς ορισμένοι διακομιστές είναι πολύ πιο ισχυροί από άλλους. Όμως, γενικά, όσο περισσότερο υλικό λειτουργεί ένας πάροχος VPN, τόσο καλύτερο είναι το υπόλοιπο φόρτωσης του χρήστη, τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία σας.

Εφαρμογή πελάτη

Η εφαρμογή πελάτη καθορίζει πολύ συχνά την ποιότητα της εμπειρίας σας με ένα VPN. Εάν πρόκειται για ένα χαλασμένο χάος, δεν θα το εκμεταλλευτείτε πολύ.

Όλα τα κορυφαία VPN θα πρέπει να έχουν συσκευασμένο λογισμικό πελάτη. Πρέπει να είναι εύκολο στην εγκατάσταση και χωρίς προβλήματα στη χρήση.

Οι εφαρμογές πρέπει επίσης να είναι διαισθητικές στη χρήση. Θα πρέπει να είναι εύκολο να τα παραλάβετε και να τα τρέξετε με οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ένα VPN για πρώτη φορά, αλλά αρκετά διαμορφώσιμο ώστε οι σκληροπυρηνικοί βετεράνοι να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες όπως κρίνουν κατάλληλο.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι καλά τοποθετημένα αλλά να παραμένουν εύκολα προσβάσιμα.

Το καλύτερο πρόγραμμα VPN VPN της NordVPN

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τις εφαρμογές πελατών είναι η υποστήριξη πλατφόρμας και λειτουργικού συστήματος. Οι καλύτεροι πάροχοι VPN στην αγορά πρέπει να καλύψουν όλες τις δημοφιλείς επιλογές, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων αλλά ακόμη ευρέως χρησιμοποιούμενων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων (όπως τα Windows 7, για παράδειγμα).

Εξυπηρέτηση πελατών

Ανεξάρτητα από την τεχνική σας κλίση, το λογισμικό είναι λογισμικό και μερικές φορές εμφανίζονται προβλήματα. Ίσως βλέπετε ένα παράξενο νέο μήνυμα σφάλματος μετά την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ή δεν μπορείτε πλέον να καταργήσετε τον αποκλεισμό του Netflix.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε κατάλληλη και ικανοποιητική υποστήριξη πελατών. Είναι μέρος αυτού που πληρώνετε.

Το να είσαι σε θέση να μιλάς με κάποιον 24/7 είναι σχεδόν δεδομένο.

Πολλά VPN λειτουργούν σε ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, όπου μπορείτε να περιμένετε απάντηση μέσα σε λίγες ώρες. Το καλύτερο από τα καλύτερα, ωστόσο, θα προσφέρει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας.

Η ποιότητα του προσωπικού υποστήριξης έχει επίσης σημασία. Ένα καλό VPN θα προσλάβει άτομα που ξέρουν τι μιλάνε και δεν διαβάζουν τυφλά ένα σενάριο κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή.

Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων είναι επίσης απαραίτητη. Εάν ένας πάροχος δεν σας προσφέρει, πιθανότατα δεν είναι τόσο σίγουροι για το προϊόν τους. Οποιοδήποτε VPN αξίζει να εξεταστεί θα πρέπει να σας δώσει τουλάχιστον αρκετές ημέρες για να δοκιμάσετε την υπηρεσία και να σας επιτρέψει να αλλάξετε γνώμη.

Επί του παρόντος, ο ηγέτης του πακέτου είναι το CyberGhost. Έχετε 45 ολόκληρες ημέρες για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που αποφασίσετε ότι η υπηρεσία δεν είναι για εσάς.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε δωρεάν VPN?

Τόσο συχνά, όταν κάτι είναι δωρεάν, είναι πολύ καλό να είναι αλήθεια. Και με δωρεάν VPN, αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Ναι, δεν τους πληρώνετε με χρήματα. Αλλά πληρώνεις.

Οι δωρεάν πάροχοι χρειάζονται ακόμη κεφάλαιο για να αναπτύξουν το λογισμικό τους και να διαχειριστούν την υποδομή του διακομιστή τους. Πολλοί αντλούν αυτό το κεφάλαιο εισάγοντας δυνατά διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, ορισμένοι από εμάς θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί του.

Ωστόσο, πολλά δωρεάν VPN πωλούν επίσης τα δεδομένα χρήστη και τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες σε τρίτους. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN για απόρρητο και ανωνυμία, αυτή η πρακτική καταστρέφει πλήρως τον σκοπό.

Οι δωρεάν πάροχοι VPN είναι επίσης διαβόητοι για διαρροές δεδομένων και σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας.

Μια μελέτη του 2016 για δωρεάν VPN Android διαπίστωσε ότι σχεδόν το 40% από αυτά περιείχε κακόβουλο λογισμικό, πάνω από 80% δεδομένα χρηστών που διέρρευσαν και αρκετές ανακατευθύνθηκαν επισκεψιμότητα στους ιστότοπους συνεργατών τους χωρίς την άδειά σας.

Αυτές οι παραβάσεις αποκλείουν γρήγορα τους περισσότερους δωρεάν παρόχους από την κατάσταση “Best VPN”. Και επιπλέον, από ταχύτερη απόδοση σε πολύ καλύτερα δίκτυα διακομιστών, υπάρχουν επίσης πολλά άλλα προνόμια που έχουν πληρωμένα VPN έναντι δωρεάν.

Η ουσία είναι ότι με ένα δωρεάν VPN, είστε το προϊόν. Εάν δεν είστε εντάξει με αυτό, μείνετε ξεκάθαροι.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και όχι έναν διακομιστή μεσολάβησης?

Από ορισμένες απόψεις, οι διακομιστές μεσολάβησης και τα VPN είναι παρόμοια. Μπορείτε σχεδόν να σκεφτείτε τη λειτουργικότητα ενός διακομιστή μεσολάβησης ως ένα υποσύνολο της λειτουργικότητας που παρέχει ένα VPN.

Και οι δύο χρησιμοποιούν έναν διακομιστή man-in-the-middle στον οποίο ταξιδεύουν τα δεδομένα σας. Και οι δύο αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP σας.

Ωστόσο, τα VPN κρυπτογραφούν επίσης τα δεδομένα σας, ενώ οι διακομιστές μεσολάβησης δεν το κάνουν. Αυτή η διαφορά καθιστά το πρώτο πολύ καλύτερη επιλογή για να διατηρείτε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ιδιωτικές.

Χωρίς κρυπτογράφηση, ο ISP σας μπορεί να δει τόσο καθαρό όσο το φως της ημέρας ό, τι έχετε. Εάν δεν θέλετε να γνωρίζουν ότι κατεβάζετε torrents ή πρέπει να περιηγηθείτε σε ένα φίλτρο περιεχομένου, οι διακομιστές μεσολάβησης δεν θα.

Τα VPN είναι επίσης ευκολότερα στη χρήση και γενικά πολύ πιο αξιόπιστα για την προβολή περιεχομένου που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά. Έρχονται με μια εφαρμογή πελάτη, φροντίζουν τις ρυθμίσεις DNS σας και κάθε κορυφαίος πάροχος θα εναλλάσσει τις διευθύνσεις IP του διακομιστή που έχουν αποκλειστεί από τα Netflixes του κόσμου.

Με διακομιστές μεσολάβησης, θα πρέπει να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS με μη αυτόματο τρόπο. Και, εάν ένας διακομιστής μεσολάβησης σταματήσει να λειτουργεί με την αγαπημένη σας υπηρεσία ροής, εναπόκειται σε εσάς να βρείτε ένα νέο που λειτουργεί.

Υπάρχει χρόνος και τόπος για διακομιστές μεσολάβησης. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα VPN είναι μια πολύ ανώτερη λύση.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο VPN για εσάς

Αν και όλα τα VPN που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα είναι εξαιρετικές υπηρεσίες, εξ ορισμού, μόνο ένα μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο.

Εσείς και εγώ πιθανώς ζούμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, έχουμε διαφορετικές συσκευές και σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα VPN για διαφορετικούς σκοπούς. Ως εκ τούτου, ο τέλειος παροχέας σας πιθανότατα δεν θα είναι ο ίδιος με τον δικό μου.

Έχοντας αυτό υπόψη, ακολουθούν μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη δική σας.

Ποια είναι τα καλύτερα VPN για το απόρρητο?

Υπάρχουν μερικά κουτιά που πρέπει να σημειώσει ένα VPN για να μπορέσει να θεωρηθεί κορυφαία επιλογή για το απόρρητο. Τουλάχιστον, πρέπει να προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση, να χρησιμοποιεί ένα ασφαλές πρωτόκολλο, να είναι χωρίς διαρροές, να μην διατηρεί αρχεία καταγραφής και να λειτουργεί εκτός μιας δικαιοδοσίας φιλικής προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Στην ιδανική περίπτωση, θα προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες που αφορούν το απόρρητο, όπως μια διπλή επιλογή VPN ή ενσωματωμένους αποκλεισμούς διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων.

Από τους παρόχους που αναφέρονται παραπάνω, ένα VPN ξεχωρίζει ως η καλύτερη επιλογή για το απόρρητο και είναι το NordVPN.

Εδώ είναι αυτό που προσφέρουν:

 • Ασφάλεια

  Το NordVPN σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά πρωτόκολλα: OpenVPN και IKEv2 / IPSec. Και οι δύο είναι ασφαλείς, χωρίς ευπάθεια και συνιστώνται ιδιαίτερα από την παγκόσμια κοινότητα ασφαλείας. Το VPN χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση AES 256-bit, ένα πρότυπο που θεωρείται παγκοσμίως άθραυστο.

 • Χωρίς καταγραφή

  Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους το NordVPN είναι η κορυφαία μου πρόταση για VPN χωρίς καταγραφή. Όχι μόνο λειτουργούν από τον Παναμά φιλικό προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά επίσης καταγράφουν απολύτως τίποτα. Οι αξιώσεις τους χωρίς ψήφο έχουν επαληθευτεί πρόσφατα από έναν σε βάθος ανεξάρτητο έλεγχο τρίτων.

 • Διπλό VPN

  Για πρόσθετη ασφάλεια και απόρρητο, το NordVPN σάς επιτρέπει να δρομολογήσετε τη σύνδεσή σας μέσω ενός μόνο από δύο διακομιστές VPN. Πρόκειται για ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που σας προστατεύει σε περίπτωση που ένα από τα κέντρα δεδομένων παραβιαστεί. Μια τέτοια παραβίαση δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά όταν το απόρρητο είναι πραγματικά σημαντικό, είναι καλό να έχουμε αυτή την επιπλέον κουβέρτα ασφαλείας.

 • CyberSec

  Το CyberSec είναι η εφαρμογή του αποκλεισμού διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων από το NordVPN που είναι ενσωματωμένο στον πελάτη. Σας προστατεύει (και το απόρρητό σας) από δεκάδες χιλιάδες ιστότοπους που είναι γνωστό ότι διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό ή χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους παρακολούθησης διαφημίσεων ή ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά προσανατολισμένα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής που προσφέρει και το NordVPN.

Υπάρχει η εξαιρετική προστασία διαρροής DNS, η οποία διασφαλίζει ότι ο ISP σας δεν μπορεί ποτέ να μάθει ποιοι ιστότοποι ή υπηρεσίες χρησιμοποιείτε. Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος διακόπτης kill internet, ο οποίος θα σας εμποδίσει να αποκαλύψετε κατά λάθος τις δραστηριότητές σας σε περίπτωση απρόσμενα διακοπής της σύνδεσης VPN.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Το NordVPN προσφέρει επίσης δύο εξειδικευμένους τύπους διακομιστών που κάνουν το απόρρητό σας ακόμη και ένα βήμα παραπέρα.

Όταν συνδέεστε με τους ασαφείς διακομιστές τους, κρύβετε από όλους το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Και, χρησιμοποιώντας τη λύση Onion over VPN, μπορείτε να συνδυάσετε τη δύναμη του VPN και του Tor.

Εάν το διαδικτυακό απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας, το NordVPN είναι το καλύτερο που υπάρχει για να βεβαιωθείτε ότι το διατηρείτε.

Ποια είναι τα κορυφαία VPN για ροή?

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν VPN για να παρακολουθήσουν περιεχόμενο που περιορίζεται μόνο σε ορισμένα μέρη του κόσμου και δεν μπορούν όλοι οι πάροχοι να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτούς τους περιορισμούς. Επί του παρόντος, το καλύτερο VPN για ροή είναι, χωρίς αμφιβολία, το PureVPN.

Το PureVPN λειτουργεί με συνέπεια με μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών ροής από όλο τον κόσμο. Ξεκλειδώνει το Netflix (ΗΠΑ και αλλιώς), το Hulu, το Amazon Prime, το BBC iPlayer, το ITV και το ZDF για να αναφέρουμε μερικά.

Έχουν εξειδικευμένους διακομιστές ροής για περισσότερα από 70 κανάλια και υπηρεσίες. Κανένα άλλο VPN δεν πλησιάζει.

Η απόδοση του PureVPN είναι επίσης εξαιρετική, μια απαίτηση αν θέλετε να κάνετε streaming βίντεο υψηλής ποιότητας.

Και ο πελάτης τους είναι συμβατός με σχεδόν κάθε συσκευή που μπορείτε να σκεφτείτε. Εάν μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο σε αυτό, το PureVPN το υποστηρίζει.

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης του PureVPN που συνεργάζεται με το Netflix των ΗΠΑ από την Ευρώπη.

Το PureVPN είναι το καλύτερο στη ροή Netflix των ΗΠΑ

Εάν η ροή της αγαπημένης σας εκπομπής είναι αυτό που ψάχνετε, το PureVPN είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Ποιο είναι το κορυφαίο VPN για τη χώρα σας?

Ως γενική οδηγία, το VPN που θα είναι καλύτερο για μια συγκεκριμένη χώρα είναι εκείνο που εκτελεί τους περισσότερους διακομιστές στον μεγαλύτερο αριθμό τοποθεσιών. Η απόδοση έχει επίσης σημασία.

Όταν ένας πάροχος επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο δίκτυό του σε μια συγκεκριμένη χώρα, οι πιθανότητες είναι ο στόχος τους είναι να παρέχουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία εκεί. Διαφορετικά, θα ξόδευαν χρήματα αλλού.

Ακολουθούν λεπτομερείς αναφορές για τα καλύτερα VPN για το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία, εάν ενδιαφέρεστε συγκεκριμένα για αυτές τις χώρες.

Για άλλες δημοφιλείς τοποθεσίες, αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές βάσει ενός συνδυασμού μετρήσεων και επιδόσεων διακομιστή:

 • ΜΑΣ: CyberGhost
 • Αυστραλία: PureVPN
 • Ολλανδία: NordVPN

Αν σκοπεύετε να συνδεθείτε σε μια μικρότερη χώρα, όπου οι περισσότεροι πάροχοι VPN δεν έχουν παρουσία, ρίξτε μια ματιά στο δίκτυο διακομιστών του PureVPN. Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, HideMyAss! υποστηρίζει επίσης σημαντικό αριθμό τοποθεσιών.

Ποιο VPN είναι καλύτερο για τη συσκευή ή το λειτουργικό σας σύστημα?

Κάθε καλό VPN θα υποστηρίζει πολλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Όμως, όλες οι εκδόσεις εφαρμογών αναπτύσσονται κάπως ανεξάρτητα η μία από την άλλη (κάθε πλατφόρμα έχει τις μοναδικές απαιτήσεις και περιορισμούς της). Έτσι, δεν υπάρχει ούτε ένα VPN που να είναι το καλύτερο παγκοσμίως.

Με άλλα λόγια, ένα VPN μπορεί να λειτουργεί πολύ καλά στο τηλέφωνό σας Android, αλλά αντιμετωπίζετε αστάθεια στον φορητό υπολογιστή σας με Windows.

Σε τηλέφωνα και tablet Android και iOS, το NordVPN προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Σε Macs, ο πάροχος επιλογών VPN είναι το CyberGhost.

Έχω επίσης μια ξεχωριστή σε βάθος εγγραφή για το ποιο είναι το καλύτερο VPN για οποιαδήποτε συσκευή που εκτελεί Windows.

Και κάτι ακόμα.

Εάν διαθέτετε παλαιότερη έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ξανά εάν το επιλεγμένο VPN σας το υποστηρίζει πριν δεσμευτείτε.

Έχω ένα παλαιότερο MacBook γύρω μου που μερικές φορές χρησιμοποιώ για δοκιμές. Εκτελεί OS X 10.11. Μπορώ να τρέξω τους πελάτες για τους περισσότερους παρόχους σε αυτό, αλλά το Surfshark, για παράδειγμα, απαιτεί macOS 10.12 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Με άλλα λόγια, μόνο και μόνο επειδή ένας πάροχος λέει ότι υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή του θα λειτουργεί αυτόματα στη συσκευή σας. Ελέγχετε πάντα τις απαιτήσεις έκδοσης.

Καλύτερος πίνακας γρήγορης σύγκρισης VPN

Για να ανακεφαλαιώσετε γρήγορα, ο παρακάτω πίνακας παραθέτει τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για το 2020. Όλοι είναι εξαιρετικοί πάροχοι με τους δικούς τους τρόπους και όλοι πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για να ονομάζονται καλύτερα. Το μόνο ερώτημα τώρα είναι ποιο VPN θα είναι καλύτερο για εσάς?

ΠαροχέαςΔυνατότητες Κόστος

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 90
Διακομιστές: 7159
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Συνδέσεις: 7
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Ρουμανία
Πρόγραμμα 1 μήνα: 12,99 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 2,75 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Ναί
Επιστροφής χρημάτων: 45 ημέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 58
Διακομιστές: 5645
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 6
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Παναμάς
Πρόγραμμα 1 μήνα: 11,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 3,49 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτικές κάρτες (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 131
Διακομιστές: 2070
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 5
Ξύλευση: Ημερομηνία σύνδεσης, συνολικό εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται
Τοποθεσία: Χονγκ Κονγκ
Πρόγραμμα 1 μήνα: 10,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 3,33 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 31 ημέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, BitCoin, Alipay, Major Gift Cards, CashU, Other Cryptocurrencies, Paymetwall

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 63
Διακομιστές: 1040+
Πρωτόκολλα: OpenVPN, IKEv2
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: Απεριόριστος
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Πρόγραμμα 1 μήνα: 11,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 1,99 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin, Alipay

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 30
Διακομιστές: 3235
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Πλατφόρμες: Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 10
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: ΗΠΑ
Πρόγραμμα 1 μήνα: 11,95 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 3,33 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin, Major Gift Cards, 6 άλλες μέθοδοι

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 64
Διακομιστές: 700+
Πρωτόκολλα: OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
Πλατφόρμες: Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 3 (Basic), 5 (Premium)
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Ελβετία
Πρόγραμμα 1 μήνα: 9,95 $ / μήνα (Basic), 12,85 $ / μήνα (Premium)
Ετήσιο πρόγραμμα: 5,00 $ / μήνα (Basic), 2,50 $ / μήνα (Premium)
Δωρεάν δοκιμή: 3 ημέρες
Επιστροφής χρημάτων: Οχι
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, Alipay

Επανεξέταση | Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 95
Διακομιστές: 3000+
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Συνδέσεις: 3
Ξύλευση: Συνολική ημερήσια διάρκεια σύνδεσης, συνολικό ημερήσιο ποσό μεταφοράς δεδομένων, τοποθεσία διακομιστή
Τοποθεσία: Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Πρόγραμμα 1 μήνα: 12,95 $ / μήνα
Πρόγραμμα 6 μηνών: 9,99 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 6,67 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτικές κάρτες, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 47
Διακομιστές: 173
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Πλατφόρμες: Win, Mac, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 3
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Ρουμανία
Πρόγραμμα 1 μήνα: 10,95 $ / μήνα
Πρόγραμμα 6 μηνών: 7,16 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 4,84 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: 24 ώρες
Επιστροφής χρημάτων: 15 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, Bitcoin, Άλλα κρυπτονομίσματα, Paymetwall

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 220
Διακομιστές: 911
Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Πλατφόρμες: Win, Mac, iOS, Android, Routers
Συνδέσεις: 2
Ξύλευση: Γραμματόσημα χρόνου σύνδεσης, Ποσό μεταφοράς δεδομένων σύνδεσης, IP σύνδεσης, IP διακομιστή
Τοποθεσία: Ηνωμένο Βασίλειο
Πρόγραμμα 1 μήνα: 11,52 $ / μήνα
Πρόγραμμα 6 μηνών: 8,33 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 6,55 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: Οχι
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, τραπεζική / τραπεζική μεταφορά, UnionPay

Δοκιμή ταχύτητας | Λίστα διακομιστών
Χώρες: 74
Διακομιστές: 3798
Πρωτόκολλα: OpenVPN, IPSec / IKEv2, L2TP / IPSec
Πλατφόρμες: Κερδίστε, Mac, iOS, Android
Συνδέσεις: 5
Ξύλευση: Χωρίς καταγραφή
Τοποθεσία: Γερμανία
Πρόγραμμα 1 μήνα: 11,99 $ / μήνα
Ετήσιο πρόγραμμα: 2,05 $ / μήνα
Δωρεάν δοκιμή: 7 ημέρες
Επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες
Πληρωμή: Πιστωτική κάρτα, PayPal, UnionPay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me