Αναθεώρηση NordVPN

Λογότυπο NordVPNΣκορ:
9.4 / 10


Το NordVPN είναι ένας πάροχος που φαίνεται να κάνει τα πάντα σωστά. Είναι μια πραγματική υπηρεσία χωρίς καταγραφή, διαθέτει μεγάλο αριθμό γρήγορων διακομιστών με μεγάλη παγκόσμια κάλυψη και προσφέρει πολλές προηγμένες δυνατότητες. Και όλα είναι τυλιγμένα σε έναν εξαιρετικά φιλικό και διαισθητικό πελάτη. Το NordVPN είναι μία υπηρεσία με την οποία δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής με μηδενική καταγραφή
 • Μεγάλο (και συνεχώς αναπτυσσόμενο) δίκτυο διακομιστών
 • Καλή απόδοση σύνδεσης
 • Εξειδικευμένοι διακομιστές (συμπεριλαμβανομένων διπλού VPN, συγκαλυμμένου και Tor over VPN)
 • Καθαρός, εύχρηστος πελάτης
 • Λειτουργεί με το Netflix και τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες ροής
 • Επιτρέπει Torrenting και P2P
 • Προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP
Μειονεκτήματα
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα διάσπασης σήραγγας
 • Λίγο ακριβό σε βραχυπρόθεσμα σχέδια

Είναι δίκαιο να πούμε ότι το NordVPN είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα VPN στην αγορά. Όμως, επειδή όλοι χρησιμοποιούν κάτι δεν το κάνουν πάντα την καλύτερη επιλογή.

Έτσι, όπως κάνω με κάθε δημοφιλή υπηρεσία VPN, αποφάσισα να δοκιμάσω το NordVPN. Είναι η εμπιστοσύνη που πολλοί από εμάς βάζουμε σε καλή θέση; Μπορεί να προσφέρει τη λειτουργικότητα, την απόδοση, το απόρρητο και την ασφάλεια που θα έπρεπε να παρέχει ο πάροχος ανώτερου επιπέδου?

Παραμείνετε καθώς η κριτική μου για το NordVPN 2020 σας καθοδηγεί σε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο πάροχος και όλα τα κομμάτια που θα μπορούσαν, ίσως, να κάνουν καλύτερα.

Μια επισκόπηση του NordVPN

Ένας λόγος για τη φήμη του NordVPN είναι ότι έχει περάσει για το καλύτερο μέρος μιας δεκαετίας – από το 2012, για να είμαστε ακριβείς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ιδρύθηκε από «τέσσερις φίλους παιδικής ηλικίας» (των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύπτονται) και λειτουργεί επί του παρόντος από τον Παναμά.

Η δηλωμένη αποστολή της NordVPN είναι να προωθήσει τα ιδανικά ενός ανοιχτού διαδικτύου για όλους, χωρίς περιορισμούς, παρεμβολές και λογοκρισία – αυτό είναι κάτι που σίγουρα μπορώ να λάβω υπόψη.

Και πράγματι, όλα ακούγονται αρκετά καλά.

Ο Παναμάς είναι μια εξαιρετική δικαιοδοσία για το απόρρητο και το NordVPN έχει, μέχρι στιγμής, διατηρήσει σταθερή φήμη για την υπεράσπιση της ανωνυμίας των χρηστών και των ελευθεριών του Διαδικτύου.

Η μόνη ανησυχία που με ξεκίνησε αρχικά ήταν ότι το NordVPN επεξεργάζεται συνδρομές μέσω μιας εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ που ονομάζεται CloudVPN. Αλλά, ας το βάλουμε στο πίσω καυστήρα για λίγο – μέχρι να μιλήσουμε για το απόρρητο – και ξεκινήστε κοιτάζοντας τις δυνατότητες του NordVPN.

Χαρακτηριστικά

Όταν ανακαλύπτετε τη λίστα των δυνατοτήτων που προσφέρει το NordVPN, συνειδητοποιείτε γρήγορα ότι είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και χρήσιμα πακέτα. Προσφέρει σχεδόν οτιδήποτε κάνει κάθε άλλο ανταγωνιστικό VPN και πολλά πράγματα που κάνουν λίγοι άλλοι.

NordVPN και Ασφάλεια

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν VPN για ασφάλεια, οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Το NordVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit σε όλες τις συνδέσεις στους διακομιστές του. Για το OpenVPN, εφαρμόζει AES-256-CBC, ενώ το IKEv2 / IPSec χρησιμοποιεί AES-256-CGM.

Δεδομένου ότι αυτοί οι αριθμοί και τα γράμματα μπορεί να μην έχουν νόημα για όλους, γνωρίζετε ότι και οι δύο επιλογές είναι τόσο αδιάβροχες όσο και ασφαλείς.

Όλες οι συνδέσεις διακομιστή χρησιμοποιούν επίσης Perfect Forward Security (PFS) για ανταλλαγές κλειδιών κρυπτογράφησης, η οποία εμποδίζει οποιονδήποτε να κλέψει κλειδιά κλειδιών και, τελικά, να διαβάσει οτιδήποτε κρυπτογραφημένο..

Το NordVPN σας προσφέρει επίσης λειτουργία διακόπτη kill και προστασία διαρροής DNS για να βεβαιωθείτε ότι κανένα από τα δεδομένα σας δεν το κάνει ποτέ στο Διαδίκτυο γενικά χωρίς ασφάλεια.

Ενεργοποίηση του διακόπτη kill του NordVPN

Συνδυάστε αυτές τις δυνατότητες για μια ισχυρή λύση που θα σας προστατεύει από όποιον προσπαθεί να κοιτάξει πάνω από τον ώμο σας ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Διπλό VPN και Onion Over VPN

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να στοιχηματίσετε την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων σας σε ένα μόνο επίπεδο VPN, το NordVPN προσφέρει μερικές επιπλέον επιλογές. Και οι δύο μπορούν να μεταφέρουν την ανωνυμία σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Πρώτον είναι αυτό που είναι γνωστό ως διαμόρφωση πολλαπλού hop ή διπλού VPN. Σε αυτήν τη ρύθμιση, τα δεδομένα σας περνούν από δύο ξεχωριστούς – και συχνά απέχουν ο ένας από τον άλλο – διακομιστές VPN πριν από την έξοδο στο Διαδίκτυο.

Ένα διπλό VPN μοιάζει λίγο με ένα παιχνίδι τηλεφώνου, αλλά χωρίς τις αστείες εσφαλμένες μεταφράσεις που αλλοιώνουν το μήνυμα.

Με ένα δεύτερο άλμα στο μονοπάτι, κανένα σημείο στην αλυσίδα δεν γνωρίζει τόσο την πηγή όσο και τον προορισμό των δεδομένων σας – αυξάνοντας έτσι την ανωνυμία και την ασφάλεια.

Το NordVPN υποστηρίζει επί του παρόντος τα ακόλουθα διπλά ζευγάρια διακομιστών VPN:

CountryThrough
ΚαναδάςΗνωμένες Πολιτείες
ΓαλλίαΗνωμένο Βασίλειο
Χονγκ ΚονγκΤαϊβάν
ΟλλανδίαΣουηδία, Ελβετία ή Ηνωμένο Βασίλειο
ΣουηδίαΟλλανδία ή Ελβετία
ΕλβετίαΚάτω Χώρες ή Σουηδία
Ηνωμένο ΒασίλειοΓαλλία ή Κάτω Χώρες
Ηνωμένες ΠολιτείεςΚαναδάς

Η άλλη δυνατότητα που προσφέρει το NordVPN για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το απόρρητό σας είναι η δυνατότητα χρήσης TOR μέσω της σύνδεσης VPN.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι παρόμοιο με ένα διπλό VPN, αλλά παίρνετε πολλούς περισσότερους διακομιστές στο δρόμο καθώς και μια τυχαία επιλογή διαδρομής.

Το μειονέκτημα μιας ρύθμισης TOR μέσω VPN είναι ότι τείνει να είναι αρκετά αργή, ακόμη και σε σύγκριση με μια διπλή λύση VPN. Όμως, αν είναι αλεξίσφαιρο απόρρητο με κάθε κόστος που σας ενδιαφέρει, είναι εξαιρετικό χαρακτηριστικό να έχετε.

NordVPN Με Netflix, BBC iPlayer και άλλα

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις των VPN είναι η αντιμετώπιση περιορισμών γεωγραφικού περιεχομένου κατά τη ροή βίντεο. Το NordVPN όχι μόνο το υποστηρίζει, αλλά σχεδίασε ένα ολόκληρο χαρακτηριστικό γύρω από αυτό που ονομάζεται SmartPlay.

Το SmartPlay σας επιτρέπει να συνδεθείτε απλά σε έναν διακομιστή VPN σε οποιαδήποτε χώρα περιορίζεται το περιεχόμενο και το NordVPN χειρίζεται τα υπόλοιπα.

Αυτό σημαίνει ότι το Netflix US (καθώς και κάθε άλλη βιβλιοθήκη Netflix), Hulu, Amazon Prime, Disney +, το BBC iPlayer και πολλά άλλα είναι όλα σε κοντινή απόσταση.

Και πράγματι, στις δοκιμές μου, η χρήση του NordVPN για το Netflix λειτούργησε πολύ καλά. Ήμουν σε θέση να κάνω ροή στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ολλανδία, στη Γαλλική, στη Γερμανική και σε πολλές άλλες βιβλιοθήκες με μηδενικά τεύχη.

NordVPN κατάργηση αποκλεισμού Netflix US

Επίσης, δεν είχα προβλήματα πρόσβασης στο iPlayer του BBC, κάτι που πολλοί άλλοι πάροχοι αντιμετωπίζουν.

NordVPN κατάργηση αποκλεισμού του BBC iPlayer

Εν ολίγοις, εάν κάνετε μετάδοση ροής, το NordVPN κάνει μια εξαιρετική επιλογή. Λίγοι ανταγωνιστές θα σας δώσουν πρόσβαση σε τόσες πολλές τοποθεσίες και υπηρεσίες ροής. Και τώρα ξέρετε γιατί αιωρούνται πάντα στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή των καλύτερων VPN μου για τη λίστα Netflix.

Υποστήριξη Torrenting και P2P

Εκτός από τη ροή, πολλοί από εμάς θέλουμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε VPN για τη λήψη αρχείων με το BitTorrent και άλλο λογισμικό P2P με ασφάλεια. Αν και δεν υποστηρίζει κάθε VPN, το NordVPN σας καλύπτει.

Το NordVPN είναι πάροχος χωρίς αρχεία καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με δικαστική απόφαση, τα συρτάρια πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να λάβουν δεδομένα σχετικά με οποιονδήποτε από τους χρήστες του. Και η δικαιοδοσία του NordVPN στον Παναμά θα καθιστούσε μια τέτοια δικαστική απόφαση σχεδόν αδύνατη.

Η λειτουργία kill switch της εφαρμογής διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα καταλήξετε να εκθέτετε την πραγματική σας διεύθυνση IP σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης – κάτι που μπορεί να συμβεί (αν και πολύ σπάνια) με οποιονδήποτε πάροχο VPN.

Στη συνέχεια, υπάρχει η απόδοση του NordVPN, η οποία είναι από τις καλύτερες στον κλάδο.

Όλα αυτά, με το NordVPN, μπορείτε να κατεβάσετε torrents με πλήρη εμπιστοσύνη ότι είστε ανώνυμοι και ασφαλείς – και να το κάνετε γρήγορα.

NordVPN Dedicated IP

Το NordVPN είναι ένας από τους λίγους παρόχους όπου μπορείτε να λάβετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP – συχνά ονομάζεται επίσης στατική IP. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να λάβετε μία από τις ακόλουθες πέντε χώρες:

 • Γαλλία (Παρίσι)
 • Γερμανία (Φρανκφούρτη)
 • Ολλανδία (Άμστερνταμ)
 • Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο)
 • ΗΠΑ (Μπάφαλο, Λος Άντζελες, Ντάλας)

Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για ένα αποκλειστικό IP ύψους 70 $ ετησίως πέρα ​​από το κανονικό κόστος συνδρομής, αν και η τιμή είναι η ίδια ανεξάρτητα από την τοποθεσία που θα επιλέξετε.

Το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια κοινόχρηστη IP ή μια αποκλειστική IP θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από το γιατί χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αλλά, αν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε το τελευταίο, το NordVPN είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο VPN για μια στατική IP.

Λειτουργεί το NordVPN στην Κίνα?

Χαίρομαι που λέω ότι η απάντηση είναι ναι, το NordVPN λειτουργεί πίσω από το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας.

Ενώ οι κανονικοί διακομιστές μπορεί να είναι λίγο χτύπημα ή να χάσετε, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση με έναν από τους ειδικά σχεδιασμένους αποσιωμένους διακομιστές του NordVPN.

Οι ασαφείς διακομιστές χρησιμοποιούν εξελιγμένη τεχνολογία επανεγγραφής πακέτων και γνωστές θύρες αντί για τα πρότυπα VPN. Με αυτόν τον τρόπο, ξεγελούν τους λογοκριτές στο να σκεφτούν ότι η σύνδεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κανονική κυκλοφορία Ιστού.

Η ίδια τεχνολογία μπορεί, φυσικά, να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες όπου τα VPN είναι αδύναμα, όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και η Τουρκία.

CyberSec

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό που προσφέρει το NordVPN είναι το CyberSec, μια λύση κακόβουλου λογισμικού και αποκλεισμού διαφημίσεων που μπορείτε να ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή είστε συνδεδεμένοι στο VPN.

Το CyberSec αποκλείει αυτόματα ύποπτους ιστότοπους και διαφημίσεις και σας προσφέρει μια ασφαλέστερη και λιγότερο ενοχλητική εμπειρία περιήγησης. Σε τελική ανάλυση, σε ποιον αρέσουν οι διαφημίσεις?

Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που λειτουργεί αρκετά καλά – πολύ καλύτερα από ό, τι παρόμοιες προσπάθειες των ανταγωνιστών της NordVPN. Απενεργοποιείται από προεπιλογή αλλά ενεργοποιείται εύκολα από το μενού Ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Πώς να ενεργοποιήσετε το CyberSec του NordVPN

Το μόνο πράγμα που νομίζω ότι πήρε λάθος το NordVPN ήταν το όνομα. Αν δεν γνωρίζετε ήδη τι είναι, ο όρος CyberSec δεν σημαίνει πολλά.

Εκτός από αυτό το μικρό ζήτημα μάρκετινγκ, είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην πλατφόρμα NordVPN.

NordVPN και απόρρητο

Όπως ανέφερα στην κορυφή αυτής της κριτικής, το NordVPN είναι ένα από τα καλύτερα τοποθετημένα VPN σε ό, τι αφορά το απόρρητο. Εδώ είναι γιατί.

Δικαιοδοσία

Το NordVPN εδρεύει στον Παναμά, το οποίο τυχαίνει να αποτελεί εξαιρετική δικαιοδοσία για το απόρρητο των δεδομένων.

Ο Παναμάς δεν είναι μέλος οποιασδήποτε μεγάλης διεθνούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών. Έτσι, κάτι σαν τις αρχές που υποχρεώνουν το NordVPN να παραδώσει δεδομένα χρηστών δεν συμβαίνει.

Η χώρα επίσης δεν διαθέτει νόμους διατήρησης δεδομένων και επιτρέπει εντελώς απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, υπάρχει μια προειδοποίηση περί απορρήτου που αξίζει να αναφερθεί.

Η NordVPN χρησιμοποιεί μια εταιρεία που ονομάζεται CloudVPN για την επεξεργασία πληρωμών συνδρομής, η οποία συνοδεύεται από μερικές πιθανές ανησυχίες.

Πρώτον, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και, επομένως, εμπίπτει στη δικαιοδοσία της. Θεωρητικά, το περισσότερο που θα μπορούσε να γνωρίζει το CloudVPN για τους χρήστες του NordVPN είναι ότι υπάρχουν, οπότε ίσως αυτό δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το CloudVPN λειτουργεί από μια εταιρεία που ονομάζεται Tesonet, η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη δεδομένων.

Και ενώ αυτό δεν πρέπει θεωρητικά να αποτελεί πρόβλημα – δεν υπάρχει, τελικά, κανένα στοιχείο, αλλά οι ίδιοι οι συναλλαγές πληρωμής – η συνεργασία με μια εταιρεία εξόρυξης δεδομένων δεν είναι μια υπέροχη εμφάνιση για ένα VPN που υπερηφανεύεται για το απόρρητο.

Τελικά, η σχέση του NordVPN με το CloudVPN δεν πρέπει να επηρεάζει πολύ την ανωνυμία σας και δεν αποτελεί λόγο αποφυγής του NordVPN. Όμως, είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Πολιτική καταγραφής του NordVPN

Με απλά λόγια, το NordVPN είναι πάροχος χωρίς αρχεία καταγραφής. Και αυτό δεν είναι μόνο μια αξίωση μάρκετινγκ.

Το NordVPN είναι ένα από τα λίγα VPN που έχουν υποβάλει σε ανεξάρτητο έλεγχο των συστημάτων τους. Ο σκοπός της επισκόπησης ήταν να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει συλλογή δεδομένων καταναλωτών και ότι δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers, η οποία έχει εξαιρετική φήμη σε όλο τον κόσμο και το NordVPN πέρασε με ιπτάμενα χρώματα.

Τη στιγμή αυτής της γραφής, μόνο οι συνδρομητές του NordVPN μπορούν να διαβάσουν τις λεπτομέρειες του ελέγχου – γιατί ακριβώς, δεν έχω ιδέα. Όμως, το έχω δει και είναι πολύ αεροστεγές.

Διαρροές DNS

Όλα τα πιο πρόσφατα και καλύτερα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και οι πολιτικές απαγόρευσης καταγραφής που χρησιμοποιεί το NordVPN δεν θα έχουν μεγάλη σημασία εάν διαρρεύσουν πληροφορίες DNS.

Καθώς περιηγείστε στο Διαδίκτυο μέσω VPN, εάν ο ISP σας βλέπει τα αιτήματα DNS που χρησιμοποιούνται για τη μετάφραση μιας αναγνώσιμης από τον άνθρωπο διεύθυνσης URL σε μια διεύθυνση IP, ίσως να μην ενοχλείτε τη χρήση ενός VPN. Το πραγματικό σας IP είναι εκτεθειμένο και οι διαδικτυακές δραστηριότητες παρακολουθούνται.

Τούτου λεχθέντος, μετά την εκτέλεση της τυπικής μπαταρίας των δοκιμών διαρροής DNS, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε με το NordVPN.

Το NordVPN περνάει τη δοκιμή διαρροής DNS

Δεν εντοπίστηκαν διαρροές IPv4, IPv6 ή DNS.

Δοκίμασα επίσης αν το NordVPN διαρρέει δεδομένα μέσω του καναλιού WebRTC ενσωματωμένο στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Και εκεί, δεν ανακάλυψα προβλήματα.

Το NordVPN σας διατηρεί ασφαλείς, ασφαλείς και κάνει εξαιρετική δουλειά απόκρυψης της διεύθυνσης IP και της τοποθεσίας σας.

Εφαρμογές και πελάτες

Λίγα πράγματα μπορούν να χαλάσουν την εμπειρία σας VPN τόσο γρήγορα όσο μια εφαρμογή πελάτη με κακή εφαρμογή – καλά, ίσως και η απόδοση, αλλά θα το φτάσουμε σύντομα. Με το NordVPN, το κακό λογισμικό δεν είναι κάτι που θα βρείτε.

Στην πραγματικότητα, θα εκτιμούσα εύκολα τον πελάτη τους ως έναν από τους τρεις κορυφαίους του κλάδου.

Αρχικά, το NordVPN υποστηρίζει μια τεράστια ποικιλία συσκευών. Μπορείτε να κατεβάσετε πελάτες για τις ακόλουθες πλατφόρμες:

 • Παράθυρα
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Linux (αυτός είναι πελάτης γραμμής εντολών)

Το NordVPN διαθέτει επίσης επεκτάσεις τόσο για το Chrome όσο και για τον Firefox, οι οποίες είναι εξαιρετικές επιλογές εάν οι δραστηριότητες περιήγησής σας είναι το μόνο που θέλετε να προστατεύσετε.

Έχετε επίσης πρόσβαση σε διάφορες διαμορφώσεις OpenVPN που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε στην υπηρεσία από συσκευές με υποστήριξη OpenVPN. Αυτό σημαίνει ότι οι δρομολογητές, τα τείχη προστασίας, οι συσκευές NAS – και μάλιστα σχεδόν οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο – μπορούν να εκτελέσουν το NordVPN.

Επικεντρώθηκε στις δοκιμές μου στον υπολογιστή-πελάτη των Windows, αφού αυτή είναι η πλειοψηφία που χρησιμοποιούμε.

Προεπιλεγμένη προβολή της εφαρμογής πελάτη NordVPN

Η εφαρμογή είναι καθαρή, ανταποκρίνεται και διαισθητική για πλοήγηση.

Σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις χρήστη είναι διαμορφώσιμες με έναν απλό διακόπτη ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης. Και, εάν είστε περισσότεροι από έναν έμπειρο χρήστη, θα βρείτε μερικές από τις πιο προηγμένες ρυθμίσεις – όπως τον καθορισμό προσαρμοσμένων διακομιστών DNS – εύκολα προσβάσιμες.

Συνολικά, το λογισμικό λειτούργησε όπως αναμενόταν και δεν έδωσε εκπλήξεις. Και είναι σίγουρα αρκετά εύκολο στη χρήση, ώστε κάποιος που δεν το έχει δει ποτέ να μπορεί να τρέχει σε λίγες στιγμές.

macOS IKEv2 εναντίον πελάτη OpenVPN

Ένα περίεργο που πρέπει να αναφέρω είναι ότι ο υπολογιστής-πελάτης NordVPN για macOS έρχεται σε δύο γεύσεις: OpenVPN και IKEv2. Με άλλα λόγια, πρέπει να αποφασίσετε τη στιγμή της εγκατάστασης ποιο πρωτόκολλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από το πρωτόκολλο, η μεγάλη διαφορά είναι ότι η εφαρμογή OpenVPN δεν εφαρμόζει μια λειτουργία πλήρους διακόπτη kill, η οποία είναι λίγο απογοητευτική. Μπορείτε να σκοτώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές κατά την αποσύνδεση, αλλά εναπόκειται να τις προσθέσετε μία προς μία.

Σκοτώστε τη λειτουργία διακόπτη στην εφαρμογή macOS του NordVPN

Δεν είναι μια ασφαλής και μάλλον επιρρεπής σε σφάλματα μέθοδος για να βασιστείτε αν με ρωτήσετε.

Ευτυχώς, από προεπιλογή, η σελίδα λήψης του NordVPN ωθεί τον πελάτη IKEv2 macOS, ο οποίος διαθέτει έναν κατάλληλο διακόπτη kill. Ως εκ τούτου, θα πρότεινα αυτό να το χρησιμοποιήσετε.

Διακομιστές του NordVPN

Αν και η λίστα διακομιστών του NordVPN δεν είναι η μεγαλύτερη – το PureVPN τους ξεπερνάει άνετα εδώ – είναι ακόμα εντυπωσιακό. Μιλάμε για 5645 διακομιστές σε 80 τοποθεσίες και 58 χώρες.

Δεν υπάρχει μια τοποθεσία που μπορώ να σκεφτώ ότι θα ήθελα ποτέ να συνδεθώ με αυτήν που δεν είναι διαθέσιμη.

Μπορείτε να επιλέξετε τη χώρα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε είτε επιλέγοντας τη στο χάρτη είτε από ένα πλαίσιο λίστας στην αριστερή πλευρά του πελάτη.

Κάθε καταχώριση χώρας στο πλαίσιο λίστας είναι επεκτάσιμη για να εμφανίζει όλους τους διακομιστές και τις διαθέσιμες τοποθεσίες εκεί. Μεμονωμένοι διακομιστές μπορούν επίσης να επισημανθούν ως αγαπημένοι για εύκολη πρόσβαση αργότερα.

Η λίστα διακομιστών του NordVPN εμφανίζεται στον πελάτη

Το πλαίσιο λίστας χωρών μπορεί επίσης να αναζητηθεί, σε μεμονωμένες τοποθεσίες. Μόλις γνωρίζετε μια τοποθεσία – ας πούμε την πόλη της Ατλάντα των ΗΠΑ – ο απλούστερος τρόπος για να συνδεθείτε σε αυτήν είναι να αρχίσετε να πληκτρολογείτε στο όνομά της.

Το NordVPN προσφέρει επίσης πολλούς εξειδικευμένους διακομιστές που κάνουν λίγοι άλλοι πάροχοι. Διατίθενται διπλοί διακομιστές VPN, διακομιστές ασαφής, διακομιστές κρεμμυδιών μέσω VPN και διακομιστές βελτιστοποιημένοι ρητά για P2P.

Είναι το NordVPN Fast?

Όπως πολλοί πάροχοι, το NordVPN διαφημίζεται ως το γρηγορότερο VPN στον κόσμο.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μόνο ένα. Και, δυστυχώς, για το NordVPN, δεν είναι – τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τις δοκιμές μου.

Ωστόσο, είναι πολύ κοντά.

Με την καλύτερη ταχύτητα λήψης 91,4 Mbps και κατά μέσο όρο 69,1 Mbps σε όλες τις δοκιμασμένες τοποθεσίες, μόνο λίγοι άλλοι πάροχοι είναι ταχύτεροι – και μόνο οριακά.

Το Nord VPN δεν είναι καθόλου αργό.

Οι λήψεις είναι επίσης γρήγορες, με την ταχύτερη καταγεγραμμένη ταχύτητα 51,4 Mbps και μια δοκιμασμένη μέση θέση 48,6 Mbps.

Παρακάτω είναι ένα δείγμα των αριθμών απόδοσης που είδα κατά την εκτέλεση των δοκιμών μου. Περιλαμβάνεται ο κοντινότερος διακομιστής μου, καθώς και διακομιστές στις ΗΠΑ και τις Κάτω Χώρες. Για πλήρη αποτελέσματα, ανατρέξτε στη σελίδα δοκιμής ταχύτητας NordVPN.

Καλύτερος διακομιστής
Τα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN NordVPNΜε VPN Τα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής NordVPNΧωρίς VPN
Ηνωμένες Πολιτείες
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN NordVPN Ηνωμένες ΠολιτείεςΜε VPN Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας βασικής γραμμής NordVPN Unites StatesΧωρίς VPN
Ολλανδία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή NordVPN Netherlands VPNΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής NordVPN NetherlandsΧωρίς VPN

Εξυπηρέτηση πελατών

Ένα άλλο ζωτικό αλλά συχνά ξεχασμένο χαρακτηριστικό μιας υπηρεσίας VPN είναι η κατάλληλη και χρήσιμη υποστήριξη πελατών. Το λογισμικό είναι λογισμικό και οι λόξυγγες μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή – ακόμη και στο καλύτερο από αυτά.

Το NordVPN, με χαρά αναφέρω, προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω διαδικτυακής συνομιλίας 24 ώρες την ημέρα απευθείας από τον ιστότοπο. Αλλά, το καλύτερο από όλα, μπορείτε να μιλήσετε με πράκτορες που ξέρουν τι κάνουν – και δεν το παίρνω ελαφρά, παρά το ότι ασχολούμαι με VPN όσο και εγώ.

Τους έκανα δοκιμή σε επαφή μερικές φορές και δεν χρειάστηκε ποτέ περισσότερο από ένα λεπτό περίπου για να συνδεθώ. Κάθε φορά, βρήκα τους αντιπροσώπους εύκολο να μιλήσουν και χρήσιμο.

Εάν δεν βιάζεστε, μπορείτε επίσης να στείλετε ερωτήσεις στην ομάδα υποστήριξης του NordVPN μέσω email. Είναι ένας καλός τρόπος να πάτε αν χρειάζεστε πιο περίπλοκες ή τεχνικές συμβουλές.

Για τους ιδιώτες, ο ιστότοπος του NordVPN διαθέτει επίσης πολύ χρήσιμη βάση γνώσεων. Καλύπτει κάθε κοινό θέμα που θα μπορούσα να σκεφτώ.

Συνολικά, εάν το χρειάζεστε, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να λάβετε βοήθεια με το NordVPN. Είναι παρήγορο να γνωρίζετε, ειδικά εάν είστε λιγότερο προηγμένος χρήστης.

Τιμή και αξία NordVPN

Όλα έρχονται σε τιμή και η εξαιρετική εξυπηρέτηση του NordVPN δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως, ενώ σίγουρα δεν είναι ο φθηνότερος πάροχος VPN που θα βρείτε, δεν είναι καθόλου ακριβός.

Εάν είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε για μια τριετή συνδρομή, αυτήν τη στιγμή κοιτάζετε να πληρώνετε μόνο 3,49 $ το μήνα. Αυτό είναι μεγάλο για ό, τι σας προσφέρει και αξίζει τον κόπο το NordVPN.

Και αν τα τρία χρόνια φαίνονται πολύ καιρό, μπορείτε φυσικά να αποκτήσετε συντομότερη συνδρομή. Το μειονέκτημα είναι ότι το μηνιαίο κόστος σας θα αυξηθεί.

Κόστος συνδρομής NordVPN

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι οι πάροχοι VPN αλλάζουν τιμές και εκτελούν προσφορές συνεχώς. Επομένως, μην διστάσετε να επιστρέψετε εδώ ή να επισκεφθείτε τη σελίδα προσφορών NordVPN για τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις.

Οι επιλογές πληρωμής με το NordVPN περιλαμβάνουν όλες τις μεγάλες πιστωτικές κάρτες, το Amazon Pay, το Alipay, το UnionPay και μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων. Το PayPal είναι ο περίεργος άντρας.

Επιστροφές χρημάτων και δωρεάν δοκιμή

Ενώ το NordVPN δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή, έχουν μια άνευ όρων εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Και φαίνεται να είναι αρκετά καλοί στην έκδοση επιστροφών χρημάτων χωρίς καθυστέρηση όταν τους ζητηθούν.

Η πολιτική επιστροφής χρημάτων περιλαμβάνει ακόμη και πληρωμές με κρυπτονομίσματα, κάτι που δεν κάνουν τα περισσότερα VPN.

Το παράθυρο των 30 ημερών θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να παίξετε με το λογισμικό και να μάθετε αν είναι κατάλληλο για εσάς. Με την εγγύηση στην πίσω τσέπη σας, δεν υπάρχει λόγος να μην πάρετε το NordVPN για ένα γύρισμα.

Κλείνοντας Σκέψεις

Συνολικά, το NordVPN είναι μια εύκολη πρόταση. Όπως πολλοί από εμάς, είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και, ελπίζω, η κριτική μου για το NordVPN κατέστησε προφανές γιατί.

Το NordVPN διαθέτει πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, κάνει εξαιρετική δουλειά στην παροχή ασφάλειας και ανωνυμίας και διαθέτει ένα από τα ταχύτερα δίκτυα διακομιστών οποιουδήποτε παρόχου. Η υποστήριξη πελατών τους είναι από τις καλύτερες και στην επιχείρηση.

Το καλύτερο από όλα, καταφέρνει να κάνει όλα τα παραπάνω χωρίς να φορτίσει ένα χέρι και ένα πόδι.

Εάν αναζητάτε μια υπηρεσία VPN, μην ψάχνετε άλλο από το NordVPN. Οι πάροχοι premium δεν γίνονται πολύ καλύτεροι από αυτό.

Λογότυπο NordVPNΣκορ:
9.4 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map