Επισκόπηση Surfshark

Λογότυπο SurfsharkΣκορ:
9.2 / 10


Είναι σπάνιο να δούμε μια νέα εταιρεία VPN να γίνεται σοβαρός υποψήφιος τόσο γρήγορα όσο το Surfshark. Όμως, όταν ξεκινάτε από την αρχή με μια απολύτως αεροστεγή πολιτική απορρήτου, έναν καθαρό και εύκολο στη χρήση πελάτη και το υποστηρίζετε με ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών καλής διαστάσεων που προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη απόδοσης και ροής, είναι καιρός να λάβουν όλοι ειδοποίηση.

Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας χωρίς καταγραφή
 • Εξαιρετική απόδοση διακομιστή
 • Κατάργηση αποκλεισμού Netflix, BBC και πολλών άλλων
 • Εύκολο στη χρήση πελάτη
 • Απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις
 • Υποστήριξη Torrenting
 • Φτηνός
Μειονεκτήματα
 • Ασυνεπής ταχύτητα σε μερικές τοποθεσίες
 • Αρκετά αργή υποστήριξη πελατών

Η βιομηχανία VPN είναι μια πρωτοποριακή επιχείρηση. Κάθε φορά που ένας νέος πάροχος έρχεται στην αγορά, σχεδόν λυπάστε γι ‘αυτούς, γνωρίζοντας τι είδους ανταγωνισμό αντιμετωπίζουν.

Το Surfshark είναι ένας τέτοιος νέος πάροχος. Όμως, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που αγωνίζονται, ευδοκιμούν και προωθούν τον ατμό μπροστά.

Όπως θα δείτε από αυτήν την κριτική του Surfshark, χάρη σε έναν λεπτό και διαισθητικό πελάτη, την εξαιρετική απόδοση και ένα εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών, αυτό είναι ένα VPN που γίνεται γρήγορα μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται. Ω, και ανέφερα ότι το απόρρητο επίσης δεν γίνεται πολύ καλύτερο από αυτό?

Χαρακτηριστικά

Το να είσαι καινούργιος δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για περιορισμό των χαρακτηριστικών. Προσφέροντας σχεδόν όλα όσα πρέπει να κάνει ο σοβαρός πάροχος VPN, το Surfshark το παίρνει ξεκάθαρα. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνουν ακόμη και κάτι που κανείς άλλος (κατά τη γνώση μου) δεν κάνει.

Όρια

Αυτές τις μέρες, κανένα όριο δεδομένων και εύρους ζώνης δεν είναι το βιομηχανικό πρότυπο VPN. Το Surfshark δεν απογοητεύει εκεί. Δεν υπάρχουν περιορισμοί γενικά.

Όμως, ανεβάζουν επίσης το ante προσφέροντας απεριόριστο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων. Κανένας άλλος πάροχος VPN δεν το κάνει αυτό. Τρόπος εκκίνησης Surfshark για να είσαι πρωτοπόρος.

Διαχωρισμός σήραγγας

Το Split tunneling είναι ένα αρκετά κοινό χαρακτηριστικό VPN και αυτό υποστηρίζεται επίσης εδώ. Είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες (μείον τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, όπου το split tunneling δεν έχει νόημα) και απενεργοποιείται από προεπιλογή.

Είμαι οπαδός του split tunneling και χαίρομαι που το Surfshark επέλεξε να το εφαρμόσει. Είναι ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιώ συχνά με το P2P. Στέλνω τον πελάτη P2P μέσω του VPN και όλα τα άλλα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την κανονική (και ταχύτερη) σύνδεσή μου στο Διαδίκτυο.

Όταν μόνο ένα μικρό υποσύνολο των εφαρμογών σας χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ένα VPN, δεν έχει νόημα να τους αναγκάσει όλοι να το κάνουν.

Υποστήριξη P2P

Η πλειονότητα των διακομιστών Surfshark υποστηρίζει P2P και Torrenting. Αυτό είναι εξαιρετικό, ειδικά όταν λαμβάνετε υπόψη την ισχυρή πολιτική απορρήτου και την εξαιρετική τους απόδοση.

Το μειονέκτημα, ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιοι είναι αυτοί οι διακομιστές. Δεν επισημαίνονται με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή.

Επιλογή τοποθεσίας διακομιστή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Surfshark

Εάν τυχαίνει να συνδεθείτε σε διακομιστή που δεν επιτρέπει το P2P και συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον το Surfshark θα σας κρατήσει ασφαλείς. Η επισκεψιμότητά σας θα ανακατευθυνθεί αυτόματα σε διακομιστή με βάση την Ολλανδία.

Όμως, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το VPN με την κυκλοφορία του Torrent (χωρίς να ξέρετε ότι θα μπορούσα να προσθέσω), οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης αναμφίβολα θα έχουν κάποια επιτυχία.

Θα ήταν ωραίο εάν η εφαρμογή πελάτη σημείωσε σαφώς τους διακομιστές που επιτρέπουν το P2P. Εναλλακτικά, θα ήμουν επίσης ευχαριστημένος με ένα φίλτρο που θα εμφανίζει μόνο εκείνους τους διακομιστές στους οποίους επιτρέπεται η Torrenting.

Ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, ένα άλλο μειονέκτημα του Torrenting είναι η έλλειψη λειτουργικότητας διακόπτη kill. Οι πελάτες Windows και Mac το έχουν. Κανένα από τα άλλα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN για να αποκρύψετε τη χρήση P2P από τον ISP σας, κατά τη γνώμη μου, ένας διακόπτης kill είναι απαραίτητος.

Πρέπει να πω, δεν έχω βιώσει καμία πτώση σύνδεσης με το Surfshark. Όμως, αν συνέβαινε χωρίς να υπάρχει διακόπτης kill, όλες οι λήψεις σας θα συνεχιζόταν ευτυχώς, αφήνοντάς σας εκτεθειμένους.

Έτσι, τουλάχιστον καθώς το γράφω αυτό, μπορώ να προτείνω τη χρήση αυτού του παρόχου VPN μόνο για P2P σε Windows και Mac. Φυσικά, αν δεν είστε μεγαλύτερος σε κίνδυνο από εμένα, φυσικά.

CleanWeb

Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων με το Surfshark, δεν χρειάζεται πλέον. Το CleanWeb είναι ουσιαστικά μια έκδοση μιας ενσωματωμένης στον πελάτη VPN.

Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις σε οποιαδήποτε έκδοση της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης.

Μόλις ενεργοποιήθηκε, βρήκα το CleanWeb να λειτουργεί πολύ καλά. Όχι μια διαφήμιση στη θέα.

Εκτός από τον αποκλεισμό διαφημίσεων, υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ασφαλείς απαγορεύοντας διάφορα προγράμματα παρακολούθησης και αποτρέποντας μολύνσεις από κακόβουλα προγράμματα.

Λειτουργεί το Surfshark με το Netflix?

Το να βρεις τα χέρια σου στη βιβλιοθήκη Netflix από άλλη αγορά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν κάποτε. Πολλοί πάροχοι VPN έριξαν το καπέλο και δεν το υποστηρίζουν πλέον. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το υποστηρίζουν όταν στην πραγματικότητα δεν το κάνουν. Το Surfshark διατυπώνει παρόμοιο ισχυρισμό και… το κάνει πραγματικά.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα να αλλάξω τη χώρα μου στο Netflix και να παρακολουθήσω εκπομπές από τη βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, του ΗΒ ή του Καναδά – φυσικά χρησιμοποιώντας τους διακομιστές στις αντίστοιχες χώρες.

Χάρη στην καλή απόδοση του διακομιστή, δεν είχα επίσης προβλήματα με τη ροή σε ένδοξη, λαμπρή ανάλυση 4K.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix με VPN, λίγοι κάνουν καλύτερη δουλειά από το Surfshark.

Απόρρητο και ασφάλεια

Από την εκτέλεση λειτουργιών σε μια χώρα φιλική προς το απόρρητο και την αυστηρή πολιτική χωρίς καταγραφή, έως την ισχυρή κρυπτογράφηση και πολλές δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τις πληροφορίες σας ασφαλείς, το Sharksurf τα πάει πολύ καλά στο απόρρητο και στην ασφάλεια.

Δικαιοδοσία

Το Surfshark εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (BVI). Αυτό είναι πολύ καλό για το απόρρητο.

Η BVI δεν διαθέτει επί του παρόντος νόμους διατήρησης δεδομένων. Επίσης, δεν αποτελούν μέρος συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών.

Πολιτική καταγραφής Surfshark

Ακόμα κι αν κάποιος έπρεπε να έρθει να χτυπήσει την πόρτα του Surfshark ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες (οι οποίες, και πάλι, απλά δεν θα συμβούν στο BVI), θα είχαν τύχη. Αυτό οφείλεται σε μια πολύ αυστηρή πολιτική μη καταγραφής.

Μετά από έλεγχο όλων των νομικών του Surfshark, ακολουθεί ένα απόσπασμα απευθείας από τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών που ίσως συνοψίζει τα καλύτερα πράγματα:

«Η πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών μας. Αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητές σας δεν καταγράφονται, διατηρούνται ή μεταβιβάζονται με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτους όταν συνδέεστε στις Υπηρεσίες μας. Δεν συλλέγουμε διευθύνσεις IP, ιστορικό περιήγησης, πληροφορίες περιόδου σύνδεσης, χρησιμοποιημένο εύρος ζώνης, γραμματόσημα χρόνου σύνδεσης, κυκλοφορία δικτύου και άλλα παρόμοια δεδομένα. “

Επειδή το Surfshark προσφέρει απεριόριστα πάντα (ταυτόχρονες συνδέσεις, εύρος ζώνης και δεδομένα), η πολιτική καταγραφής τους είναι εύκολο να πιστέψει κανείς.

Πολλοί άλλοι πάροχοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καταγραφή, αλλά, για παράδειγμα, περιορίζουν τις συνδέσεις σας σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό. Πώς είναι δυνατόν αν δεν καταγράψουν κάτι; Πρέπει τουλάχιστον να αποθηκεύουν ότι χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή τέσσερις συνδέσεις για να σας αρνηθούν την πέμπτη.

Απόρρητο κατά την εγγραφή

Κατά τη διαδικασία εγγραφής, πρέπει να δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν τρόπο πληρωμής. Και τα δύο διατηρούνται στο αρχείο.

Σύμφωνα με το Surfshark, το email σας απαιτείται μόνο για λόγους ανάκτησης κωδικού πρόσβασης και τα στοιχεία πληρωμής σας για περιπτώσεις όπου απαιτείται επιστροφή χρημάτων. Σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να ζητήσετε την κατάργηση και των δύο τμημάτων δεδομένων επικοινωνώντας με την υποστήριξη.

Ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μια ψεύτικη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν χρειάστηκε να επιβεβαιώσω το email που παρείχα και μπορούσα να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία εντάξει. Απλά φροντίστε να θυμηθείτε / γράψετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης.

Από άποψη πληρωμής, η πιο ιδιωτική μορφή που έγινε αποδεκτή από το Surfshark είναι η κρυπτογράφηση. Τα Bitcoin, Ethereum και Ripple είναι όλες οι επιλογές.

Λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας του Surfshark

Όλες οι πινακίδες δείχνουν ότι το Surfshark προσπαθεί να λάβει σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών. Αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμες όλες οι σχετικές λειτουργίες σε κάθε πλατφόρμα, τα πράγματα είναι σχεδόν εκεί.

Ωστόσο, ανάλογα με τις ανάγκες σας, τουλάχιστον έως ότου όλοι οι πελάτες της Surfshark επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε προσωρινά άλλους παρόχους.

Μενού επιλογών ασφαλείας στο λογισμικό πελάτη Surfshark

Κάθε μεμονωμένη εφαρμογή περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή μια διπλή δυνατότητα VPN. Το ίδιο ισχύει και για την αυτόματη σύνδεση VPN σε Wi-Fi.

Προς το παρόν, η λειτουργία kill switch, είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές-πελάτες Windows και macOS. Ωστόσο, από όσα καταλαβαίνω, θα έπρεπε να έρχεται στα κινητά πολύ σύντομα.

Το Surfshark δεν προσφέρει προς το παρόν κάτι παρόμοιο με το TOR μέσω VPN. Αλλά πρόσθεσαν πρόσφατα τη συγκατάθεση του διακομιστή (η οποία ονομάζεται λειτουργία NoBorders). Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή λείπει και από το κινητό.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι ούτε η επέκταση Chrome ούτε το πρόσθετο Firefox εφαρμόζουν καμία από αυτές τις λειτουργίες ασφάλειας ή απορρήτου.

Surfshark Double VPN

Το MultiHop είναι η έκδοση του διπλού VPN του Surfshark. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κατά τη δημιουργία σύνδεσης χρησιμοποιώντας τον πελάτη.

Μια λίστα με δύο επιλογές σύνδεσης VPN

Με αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη, τα δεδομένα σας αποστέλλονται μέσω δύο διακομιστών VPN αντί μόνο ενός. Αυτό είναι διπλασιασμό της κρυπτογράφησης, η οποία, αν έχετε πολύ απόρρητο, δεν είναι κακό.

Το μειονέκτημα της χρήσης του MultiHop (και μάλιστα οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής διπλού VPN) είναι η επιτυχία στην απόδοση. Επειδή τα δεδομένα είναι πλέον κρυπτογραφημένα δύο φορές και πρέπει να ταξιδέψουν σε έναν δεύτερο διακομιστή VPN πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, η ταχύτητα σύνδεσης θα υποφέρει.

Έκανα μια γρήγορη δοκιμή συγκρίνοντας μια απευθείας σύνδεση με έναν διακομιστή περιοχής του Λος Άντζελες με μια σύνδεση MultiHop που πέρασε για πρώτη φορά στον Καναδά. Το τελευταίο παρουσίασε επιπλέον 20% έως 25% ταχύτητα στην κορυφή της τυπικής σύνδεσης VPN.

Όμως, ανάλογα με το ποια είναι η βασική ταχύτητα σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο και τι προσπαθείτε να κάνετε με το VPN, αυτές οι πτώσεις ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι περισσότερο από αποδεκτές.

Τα διπλά ζευγάρια VPN που υποστηρίζονται κατά τη στιγμή αυτής της εξέτασης έχουν ως εξής:

 • Γαλλία μέσω ΗΒ
 • Γερμανία μέσω ΗΒ
 • Ολλανδία μέσω ΗΠΑ
 • Πορτογαλία μέσω ΗΠΑ
 • Σουηδία μέσω Γαλλίας
 • Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Γερμανίας
 • ΗΠΑ μέσω Ολλανδίας
 • ΗΠΑ μέσω Καναδά

Αυτόματη σύνδεση σε Wi-Fi

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας από το Surfshark είναι η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης στο VPN όταν η συσκευή σας χρησιμοποιεί Wi-Fi. Ο σκοπός εδώ είναι να προστατεύσουμε εσάς και τα δεδομένα σας όποτε βρίσκεστε σε δημόσιο δίκτυο.

Αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Επανεξέταση των επιλογών σύνδεσης του Surfshark client

Όταν είναι ενεργοποιημένο, λειτουργεί σε λίστα επιτρεπόμενων. Η εφαρμογή πελάτη θα υποθέσει ότι όλα τα δίκτυα Wi-Fi είναι δημόσια (και επομένως δυνητικά επικίνδυνα), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Έτσι, στις περιπτώσεις που βρίσκεστε στο σπίτι, σε ένα μέρος ενός φίλου ή οπουδήποτε εμπιστεύεστε το δίκτυο, μπορείτε να πείτε στον πελάτη Surfshark να μην δημιουργήσει αυτόματα σύνδεση VPN. Με αυτόν τον τρόπο, δεν παίρνετε μια περιττή επιτυχία απόδοσης VPN στο σπίτι, αλλά θα εξακολουθείτε να προστατεύεστε από προεπιλογή κάθε φορά που επισκέπτεστε την τοπική καφετέρια σας.

Πρωτόκολλα και κρυπτογράφηση

Το Surfshark υποστηρίζει επί του παρόντος δύο πρωτόκολλα: IKEv2 και OpenVPN. Αυτές τις μέρες, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε. Και τα δύο είναι γρήγορα, ασφαλή και μεταξύ των δύο, θα μπορείτε να συνδεθείτε από σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Οι εφαρμογές iOS και Android χρησιμοποιούν το IKEv2, το οποίο είναι μια πολύ λογική επιλογή.

Το IKEv2 είναι πολύ πιο εύκολο στην μπαταρία του τηλεφώνου σας από άλλα πρωτόκολλα. Επίσης, αποκαθιστά αυτόματα τη σύνδεση VPN μετά από οποιαδήποτε διακοπή στο Διαδίκτυο. Έτσι, θα παραμείνετε συνδεδεμένοι ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας αλλάζει δίκτυα παρόχων ή αλλάζει μεταξύ κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi.

Τόσο οι υπολογιστές-πελάτες Windows όσο και οι Mac σάς επιτρέπουν να καθορίσετε ποια από τα δύο διαθέσιμα πρωτόκολλα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν επιλέξετε το OpenVPN, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα στα πρωτόκολλα επιπέδου μεταφοράς UDP ή TCP.

Και στα δύο λειτουργικά συστήματα, το OpenVPN over UDP είναι η προεπιλεγμένη επιλογή.

Επιλογή του πρωτοκόλλου OpenVPN UDP ή TCP

Και, αν είστε αρκετά άνετοι για να κάνετε λίγο χειροκίνητη ρύθμιση αντί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πελάτη, έχετε μια ακόμη επιλογή. Το Surfshark επιτρέπει τη μη αυτόματη διαμόρφωση του OpenVPN σε Android.

Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, λαμβάνουμε μια κρυπτογράφηση AES-256-GCM με υπογραφές SHA-512. Εκτός αν κάποιος έχει άπειρους πόρους (τόσο χρόνο όσο και υπολογιστικός), κανείς δεν το παραβιάζει ποτέ.

Το AES-256-GCM έχει επίσης ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του AES-256-CBC που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους άλλους παρόχους. Έχει ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας, το οποίο κάνει την κρυπτογράφηση γρηγορότερη.

Η διαφορά δεν θα είναι τεράστια, αλλά μετράει λίγο. Λοιπόν, κάδοι στο Surfshark εκεί.

Δοκιμές διαρροών

Ένα VPN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκρύψετε την IP σας, υποθέτοντας ότι η IP δεν έχει διαρρεύσει με κάποιο τρόπο. Μετά από τυχαία επιλογή και σύνδεση σε πολλούς διακομιστές Surfshark, έτρεξα την τυπική μπαταρία δοκιμών που προσπαθώ να εντοπίσω τέτοια προβλήματα.

Μια ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της δοκιμής διαρροής IP Surfshark

Κάθε δοκιμή πέρασε με ιπτάμενα χρώματα. Καμία από τις διευθύνσεις IPv4, IPv6 ή DNS δεν είχε διαρρεύσει, συμπεριλαμβανομένου του WebRTC.

Εφαρμογές και πελάτες

Όταν ξεκινάτε έναν πελάτη Surfshark, το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι πόσο καθαρό φαίνεται. Παίρνετε την αίσθηση ότι αυτό το πράγμα θα είναι ένα αεράκι που θα χρησιμοποιηθεί. Και αυτό είναι.

Το λογισμικό Surfshark

Ο πελάτης είναι πολύ λογικός. Όλα είναι εκεί που θα περίμενε κανείς και η πλοήγηση μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών και ενοτήτων είναι εύκολη.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους παρόχους VPN, το Surfshark διατηρεί επίσης την εμφάνιση σταθερή μεταξύ διαφόρων πλατφορμών (συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης). Ίσως είμαι nitpicking, αλλά σίγουρα το εκτιμώ. Δεν μου αρέσει να αναγκάζομαι να μαθαίνω εκ νέου την ίδια εφαρμογή κάθε φορά που αλλάζω μεταξύ τηλεφώνου, υπολογιστή και MacBook.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες Surfshark

Μια εφαρμογή πελάτη είναι διαθέσιμη για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες. Αυτό περιλαμβάνει Android, iOS, macOS και Windows.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, λάβετε υπόψη ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον την έκδοση 10.12 του macOS (Sierra) για να λειτουργεί το λογισμικό της Surfshark.

Λίστα διαθέσιμου λογισμικού πελατών Surfshark

Η επέκταση Chrome και το πρόσθετο Firefox μοιράζονται την εμφάνιση και την αίσθηση με τις άλλες εφαρμογές. Λειτουργούν καλά και, όπως φαίνεται από έναν πρόσφατο ανεξάρτητο έλεγχο, είναι καλοί και ασφαλείς.

Στο μειονέκτημα, αυτήν τη στιγμή λείπουν ορισμένες από τις δυνατότητες που έχουν οι αυτόνομοι πελάτες (για παράδειγμα, διπλό VPN).

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης χρειάζονται τα ακόλουθα δικαιώματα:

 • Πρόσβαση στα δεδομένα σας για όλους τους ιστότοπους
 • Πρόσβαση στην τοποθεσία σας
 • Άδεια ανάγνωσης και τροποποίησης των ρυθμίσεων απορρήτου
 • Έλεγχος των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης του προγράμματος περιήγησης
 • Πρόσβαση στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης

Λειτουργεί το Surfshark σε δρομολογητές?

Το Surfshark μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε συγκεκριμένους δρομολογητές. Έχουν λεπτομερείς οδηγούς για το πώς να το κάνουν για προϊόντα AsusWRT, DD-WRT και Tomato.

Το υλικολογισμικό στους περισσότερους άλλους δρομολογητές (Netgear, TP-Link, Linksys κ.λπ.) δεν υποστηρίζει συνδέσεις OpenVPN, κάτι που απαιτείται. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα προσαρμοσμένο υλικολογισμικό όπως το DD-WRT ή το Tomato.

Τοποθεσίες διακομιστή

Για έναν αρκετά νέο πάροχο VPN, το Surfshark τα πηγαίνει πολύ καλά για παγκόσμια κάλυψη διακομιστών. Αυτή τη στιγμή εκτελούν περισσότερους από 1040 διακομιστές σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αρκετές χώρες λαμβάνουν επίσης πολλές τοποθεσίες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας το σύνολο της θέσης σε 108. Όλοι αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται στο επάνω μέρος της κλίμακας. Στην πραγματικότητα, φυσούν αρκετούς πιο καθιερωμένους παρόχους έξω από το νερό.

Στη χώρα, κάθε σημαντικό που θα ήθελα να συνδεθώ είναι εκεί και λογοδοτεί. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα διακομιστών Surfshark εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε συγκεκριμένα για μια μικρότερη ασιατική ή αφρικανική χώρα, ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε αλλού. Το PureVPN διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών και μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όμως, για το 99% από εμάς, η κάλυψη του Shurfshark θα πρέπει να είναι εξαιρετική.

Ταχύτητα και απόδοση

Ένας καλός αριθμός διακομιστών και μεγάλη παγκόσμια κάλυψη είναι ένα πράγμα. Αλλά και τα δύο δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν υποστηρίζονται από σταθερή απόδοση.

Τα καλά νέα είναι, εδώ και το Surfshark κάνει πολύ, πολύ καλά.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας μιλούν όγκους μόνοι τους. Αλλά είναι επίσης οι μικρές λεπτομέρειες, όπως η επιλογή της ταχύτερης κρυπτογράφησης AES-256-GCM που δείχνει τη δέσμευση αυτού του παρόχου για ταχύτητα.

Οι παρακάτω δοκιμές εκτελέστηκαν χρησιμοποιώντας μια σύνδεση λήψης 500 Mbps και 100 Mbps με βάση την Ευρώπη. Άφησα τον πελάτη Surfshark να διαλέξει αυτό που νόμιζε ότι ήταν η καλύτερη τοποθεσία μου.

Καλύτερος διακομιστής
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας VPN διακομιστή SurfsharkΜε VPN Βασικά αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή SurfsharkΧωρίς VPN
Ηνωμένες Πολιτείες
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας VPN διακομιστή Surfshark ΗΠΑΜε VPN Αποτελέσματα βασικής δοκιμής ταχύτητας διακομιστή Surfshark στις ΗΠΑΧωρίς VPN
Ολλανδία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή Surfshark NetherlandsΜε VPN Αποτελέσματα βασικής δοκιμής ταχύτητας διακομιστή Surfshark NetherlandsΧωρίς VPN

Σε κάθε περίπτωση παραπάνω, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Το Surfshark είναι αναμφίβολα ένα από τα ταχύτερα VPN που έχω δοκιμάσει ποτέ. Οι πάροχοι που προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες είναι λίγοι και πολύ κοντά, και θα πιέζετε σκληρά για να κάνετε τη σύνδεσή σας πιο γρήγορη.

Με αυτό το είδος απόδοσης, οτιδήποτε από τη ροή βίντεο 4K έως τη λήψη μεγάλων αρχείων είναι ένα αεράκι.

Εξυπηρέτηση πελατών

Όταν υπάρχει ανάγκη, βοήθεια από το προσωπικό υποστήριξης της Surfshark είναι άμεσα διαθέσιμη. Η εταιρεία προσφέρει 24/7 υποστήριξη πελατών μέσω συνομιλίας ή email.

Η υποστήριξη φαίνεται και στην μπάλα. Μετά την ενημέρωση του προγράμματος-πελάτη των Windows, συνάντησα ένα σημείο όπου δεν μπόρεσα να συνδεθώ, επειδή όλοι οι προσαρμογείς TAP-Windows ήταν σε χρήση. Το πρόβλημα επιλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες (και αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Surfshark).

Στιγμιότυπο οθόνης της πύλης υποστήριξης πελατών του Surfshark

Για όσους από εμάς προτιμούν μια πιο πρακτική προσέγγιση, ο ιστότοπος της εταιρείας διαθέτει επίσης μια αυξανόμενη βάση γνώσεων. Όμως, με μόνο περίπου 35 άρθρα συνολικά μεταξύ των FAQ, των οδηγών ρύθμισης, της χρέωσης, του λογαριασμού και των τεχνικών κατηγοριών, ο όγκος των πληροφοριών αισθάνεται λίγο ελαφρύς.

Ωστόσο, όλα τα βασικά φαίνεται να καλύπτονται.

Ακύρωση συνδρομής Surfshark

Η επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών είναι ο επίσημος τρόπος ακύρωσης τυχόν συνεχιζόμενης συνδρομής. Το βρίσκω λίγο ενοχλητικό. Εάν είναι δυνατόν, προτιμώ να αποφεύγω την ανθρώπινη επαφή.

Όμως, για να δώσω πίστωση όπου οφείλεται όταν ακύρωσα τη συνδρομή που χρησιμοποίησα για αυτήν την κριτική, ανταποκρίθηκαν και δεν μου έδωσαν θλίψη.

Εάν πληρώνετε με PayPal, θα πρέπει επίσης να μπορείτε να ακυρώσετε διακόπτοντας την επαναλαμβανόμενη συνδρομή μέσω του λογαριασμού σας στο PayPal. Είναι μια διαδρομή που ακολουθώ συχνά με άλλες υπηρεσίες.

Τιμή και αξία

Μου αρέσει να μην ξοδεύω περισσότερα χρήματα από ό, τι έπρεπε, και είμαι σίγουρος ότι το κάνετε και εσείς. Και ανάλογα με τη συνδρομή που επιλέγετε, το Surfshark μπορεί να προσφέρει μια από τις καλύτερες (αν όχι τις καλύτερες) προσφορές.

Η δομή τιμολόγησης χωρίζεται προς το παρόν σε προγράμματα ενός μήνα, 12 μηνών και 24 μηνών.

Μια ανασκόπηση των σχεδίων τιμών του Surfshark

Τα δύο πρώτα είναι συγκρίσιμα με πολλούς άλλους παρόχους, δίνουν ή παίρνουν ένα δολάριο.

Το 24μηνο πρόγραμμα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η καλύτερη προσφορά που έχει προσφέρει ποτέ η εταιρεία, αλλά και η φθηνότερη συνδρομή οποιουδήποτε VPN κορυφαίου επιπέδου. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν άλλο πάροχο που σας παρέχει πρόσβαση για 1,99 $ το μήνα, πόσο μάλλον έναν που προσφέρει τις δυνατότητες, το απόρρητο και την απόδοση που κάνει το Surfshark.

μέθοδοι πληρωμής

Όσον αφορά τις μεθόδους πληρωμής, το Surfshark λαμβάνει όλες τις τυπικές φόρμες. Οι μεγάλες πιστωτικές κάρτες και το PayPal είναι όλα εκεί, πληρωτέα σε ένα από τα έξι νομίσματα (AUD, CAD, CNY, EUR, GBP και USD). Το AliPay είναι επίσης διαθέσιμο.

Μια λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές πληρωμής

Και για όσους από εμάς είναι πιο απόρρητοι, η Surfshark δέχεται κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως Beam, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Nano, TRON και XRP.

Δωρεάν δοκιμή και επιστροφές χρημάτων στο Surfshark

Μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών του Surfshark σε Android και iOS.

Εάν θέλετε να πάρετε το VPN για μια περιστροφή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, θα πρέπει να βασιστείτε στην εγγύηση επιστροφής χρημάτων των 30 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ζητήσετε πλήρη επιστροφή χρημάτων για οποιονδήποτε λόγο επικοινωνώντας με την υποστήριξη πελατών.

Κλείνοντας Σκέψεις

Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με πολλές καθιερωμένες εταιρείες, έχετε τη δουλειά σας για εσάς. Το Surfshark όμως είναι κάτι παραπάνω από το να ανταποκριθεί στην πρόκληση και είναι έτοιμο να πάει από το δάχτυλο στο δάχτυλο με μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες στη βιομηχανία VPN.

Ναι, όπως έδειξε αυτή η κριτική Surfshark, υπάρχουν μερικά ζητήματα εδώ και εκεί που εξακολουθούν να χρειάζονται επίλυση.

Όμως, ένας εύχρηστος και καθαρός πελάτης, φανταστική προστασία της ιδιωτικής ζωής, εξαιρετική παγκόσμια κάλυψη και απόδοση διακομιστή και η υποστήριξη Netflix και Torrenting δεν αντισταθμίζει τις μικρές ελλείψεις.

Η κατώτατη γραμμή είναι το Surfshark ελέγχει όλα τα πλαίσια και είναι μια πολύ εύκολη σύσταση.

Λογότυπο SurfsharkΣκορ:
9.2 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me