Δοκιμή ταχύτητας ProtonVPN

Υπάρχουν πολλά να μου αρέσουν το ProtonVPN. Είναι μια υπηρεσία προσανατολισμένη στην ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, με γρήγορους διακομιστές, εξαιρετικό λογισμικό και προσφέρει πολλές εύχρηστες λειτουργίες που άλλοι πάροχοι δεν ενοχλούν να εφαρμόσουν. Ναι, είναι από την ακριβή πλευρά, αλλά αν παραμείνετε ανώνυμοι στο Διαδίκτυο είναι ο στόχος σας, λίγα VPN κάνουν καλύτερη δουλειά από αυτό.


Πλεονεκτήματα
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας
 • Διπλό VPN προσφέρεται σε κάθε υποστηριζόμενη χώρα
 • Χωρίς αρχεία καταγραφής
 • Εύκολο στη χρήση πελάτη
 • Καλή απόδοση διακομιστή
 • Torrenting και P2P φιλικό
 • Προσφέρει δωρεάν έκδοση
Μειονεκτήματα
 • Ακριβός
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας
 • Διακομιστές P2P μόνο σε τέσσερις χώρες

Το ProtonVPN είναι γνωστό για την ισχυρή στάση του σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο. Αλλά τι καλό είναι ένα ασφαλές VPN όταν είναι τόσο αργό, θέλετε να τραβάτε τα μαλλιά σας κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με το ProtonVPN. Δεν είναι καν κοντά.

Υποβάλλουν αρκετές αξιώσεις υψηλής ταχύτητας VPN στον ιστότοπό τους, αλλά, σε αντίθεση με πολλούς άλλους παρόχους, ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτές τις αξιώσεις.

Και ενώ δεν είναι το ταχύτερο VPN, τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας του ProtonVPN τα τοποθετούν σταθερά στο ανώτερο επίπεδο όλων των παρόχων.

Οι ταχύτητες λήψης είναι σταθερές σε όλους τους τομείς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν λίγο πιο αργές από ό, τι θα περίμενα με βάση το τι έκαναν οι άλλες τοποθεσίες. Όμως, γενικά, καλοί αριθμοί.

Ακόμα και όταν συνδέεστε μέσω του Secure Core, της εξαιρετικής εφαρμογής διπλού VPN του ProtonVPN, τα πράγματα φαίνονται καλά. Είδα μια αρκετά συνεπή πτώση ταχύτητας 1/3 στην κανονική σύνδεση, η οποία, για ένα διπλό VPN, είναι εξαιρετική.

Από την πλευρά της μεταφόρτωσης, τα αποτελέσματα ήταν λίγο χειρότερα, αλλά ωστόσο αξιοσέβαστα. Εκτός από τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ταχύτητες από τους διακομιστές των Η.Π.Α., είδα επίσης μια απόδοση από τον Καναδά και την Αυστραλία.

Ωστόσο, επειδή για τους περισσότερους από εμάς η απόδοση λήψης είναι πολύ πιο σημαντική από τις ταχύτητες μεταφόρτωσης, δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

Τούτου λεχθέντος, δοκιμάζω τακτικά τα VPN και θα ενημερώνω τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται εδώ εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές (και στις δύο κατευθύνσεις).

Καλύτερος διακομιστής
Τα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPNΜε VPN Τα καλύτερα αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικού διακομιστή ProtonVPNΧωρίς VPN
Ηνωμένες Πολιτείες
Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPN Unites StatesΜε VPN Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής ProtonVPN Unites StatesΧωρίς VPN
Ηνωμένο Βασίλειο
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPN Ηνωμένου ΒασιλείουΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής ProtonVPN Ηνωμένου ΒασιλείουΧωρίς VPN
Καναδάς
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPN CanadaΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής ProtonVPN CanadaΧωρίς VPN
Αυστραλία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPN AustraliaΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής βασικής ταχύτητας ProtonVPN AustraliaΧωρίς VPN
Ολλανδία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή ProtonVPN NetherlandsΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής βασικής ταχύτητας ProtonVPN NetherlandsΧωρίς VPN
Γερμανία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή VPN ProtonVPN GermanyΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής ProtonVPN GermanyΧωρίς VPN
Γαλλία
Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας διακομιστή ProtonVPN France VPNΜε VPN Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας βασικής γραμμής ProtonVPN FranceΧωρίς VPN

Αξίζει να επισημάνουμε γιατί η απόκλιση είναι τόσο μεγάλη μεταξύ των δοκιμών ταχύτητας βάσης χωρίς VPN και εκείνων που γίνονται μέσω ενός VPN.

Έχω σκόπιμα μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο – 500 Mbps κάτω, 100 Mbps πάνω. Είναι ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προσφέρουν σήμερα οι διακομιστές VPN ποιότητας καταναλωτή.

Η χρήση μιας τόσο γρήγορης σύνδεσης έχει το πλεονέκτημα να μας αποκαλύψει την πραγματική μέγιστη απόδοση ενός VPN – χωρίς τους περιορισμούς του ISP μου να παρακάμπτουν τα αποτελέσματα.

Εάν, για παράδειγμα, έτρεξα μόνο σύνδεση 50 Mbps και ένας διακομιστής VPN ήταν ικανός 75 Mbps, δεν θα το γνωρίζαμε ποτέ.

Σχετικά με το ProtonVPN

Το ProtonVPN είναι ένα καλά ελεγμένο VPN που, όπως και η μητρική του εταιρεία, η ProtonMail, εδρεύει στην Ελβετία. Αυτό σημαίνει μια πολύ φιλική προς την ιδιωτική ζωή δικαιοδοσία.

Είναι επίσης ένας αυστηρός πάροχος χωρίς αρχεία καταγραφής και επί του παρόντος υποβάλλεται σε έλεγχο ασφαλείας που αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο κοινό σύντομα.

Για τη συνειδητοποίηση της ιδιωτικής ζωής, αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να προσέχουν.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι η μητρική οργάνωση του ProtonVPN είναι γνωστή στους κύκλους απορρήτου στο Διαδίκτυο. Είναι υπεύθυνο για τις βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα OpenPGPjs και GopenPGP και συμμετέχει ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα.

Αυτό παρέχει στο ProtonVPN κάποια εμπιστοσύνη εμπιστευτικότητας που κανένας ανταγωνιστής δεν μπορεί να ελπίζει να ταιριάξει.

Απόρρητο και ασφάλεια

Όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, το ProtonVPN υπερέχει τόσο στην ασφάλεια όσο και στο απόρρητο. Είναι ο λόγος που η υπηρεσία υπάρχει στην πρώτη θέση.

Για το σκοπό αυτό, το ProtonVPN αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής και ένα σύνολο χαρακτηριστικών που έχει σχεδιαστεί για να θέτει την ασφάλεια δεδομένων στο επίκεντρο όλων όσων κάνουν.

Ωστόσο, όπως είδαμε, το κάνουν χωρίς συμβιβασμούς στις ταχύτητες σύνδεσης.

Αρχικά, το ProtonVPN χρησιμοποιεί μόνο κρυπτογράφηση και πρωτόκολλα χωρίς γνωστά τρωτά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρείτε πρόσβαση PPTP, ακόμη και ως εναλλακτική λύση συμβατότητας.

Αντ ‘αυτού, όλες οι συνδέσεις χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES 256-bit, ανταλλαγή κλειδιών RSA 4096-bit και HMAC-SHA384 για έλεγχο ταυτότητας μηνυμάτων.

Εν ολίγοις, όλες οι φάσεις της μετάδοσης δεδομένων εκμεταλλεύονται τα υψηλότερα διαθέσιμα επίπεδα κρυπτογράφησης. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση και είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας δεν είναι τόσο κορυφαία όσο για ορισμένους από τους άλλους παρόχους.

Σε υπολογιστές και υπολογιστές Linux, η σύνδεση περνά από το πρωτόκολλο OpenVPN. Αυτό είναι το τρέχον πρότυπο συναίνεσης στον κλάδο και το ProtonVPN τηρεί αυτό.

Σε συσκευές macOS, iOS και Android, το IKEv2 / IPSec είναι το πρωτόκολλο επιλογής.

Επιπλέον, το σύστημα χρησιμοποιεί περιστρεφόμενα πλήκτρα κρυπτογράφησης και τέλειο μυστικό προώθησης για να αποτρέψει τους επιτιθέμενους να αποκρυπτογραφήσουν δεδομένα χρησιμοποιώντας παραβιασμένα κλειδιά.

Όπως ανέφερα, το ProtonVPN είναι επίσης ένας αυστηρός πάροχος καταγραφής αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν μηδενικά αρχεία για οτιδήποτε κάνετε ενώ είστε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία.

Το ProtonVPN σέβεται το απόρρητο των χρηστών του και εφαρμόζει την πολιτική μη καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδέσεις VPN παραμένουν ιδιωτικές και δεν αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις σας ή τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Με σκοπό την ασφάλεια του λογαριασμού σας και τη διασφάλιση ότι εσείς συνδέεστε, αποθηκεύουμε μια μεμονωμένη χρονική σήμανση των πιο πρόσφατων στοιχείων σύνδεσης των λογαριασμών σας. Και πάλι, δεν αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικά με το πού συνδεθήκατε ή για πόσο καιρό συνδεθήκατε.

Το ProtonVPN χρησιμοποιεί επίσης αποκλειστικούς διακομιστές μόνο για τους διακομιστές VPN και εκτελεί ιδιωτικούς διακομιστές DNS για να αποτρέψει τυχόν δραστηριότητα χρήστη να πέσει σε λάθος χέρια.

Όταν πρόκειται για την προστασία των χρηστών από τα αδιάκριτα μάτια, αυτός είναι ένας πάροχος VPN που καλύπτει όλες τις βάσεις. Και, από τον Ιανουάριο του 2020, έχουν ακόμη μια έκθεση ελέγχου ασφαλείας τρίτου μέρους για να την αποδείξουν.

Χαρακτηριστικά ProtonVPN

Ωστόσο, το απόρρητο και η ασφάλεια δεν είναι τα μόνα ζητήματα κατά την επιλογή ενός VPN. Υπάρχει επίσης το θέμα των διαθέσιμων δυνατοτήτων.

Εάν μια υπηρεσία VPN δεν έχει το σωστό σύνολο χαρακτηριστικών, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορη είναι, μπορεί να είναι κακή εφαρμογή ανάλογα με το τι προσπαθείτε να κάνετε με αυτήν.

 • Σκοτώστε το διακόπτη

  Το ProtonVPN προσφέρει διακόπτη kill στους υπολογιστές-πελάτες Windows και macOS.

  Ένας διακόπτης kill αποκλείει όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο στη συσκευή σας σε περίπτωση αποσύνδεσης από το VPN. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν διαρρέουν δεδομένα μέσω της μη κρυπτογραφημένης σύνδεσης διαδικτύου που παρέχεται από τον ISP που συνήθως χρησιμοποιεί η συσκευή σας.

 • Προστασία διαρροών DNS

  Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το απόρρητό σας μπορεί να διακυβευτεί στο διαδίκτυο είναι μέσω αρχείων που τηρούνται από τους διακομιστές DNS που χρησιμοποιείτε. Ένας διακομιστής DNS μπορεί να αποκαλύψει κάθε ιστότοπο και υπηρεσία τις επισκέψεις σας, καθώς και τη διεύθυνση IP που παρέχεται από τον ISP.

  Το ProtonVPN διαχειρίζεται τους δικούς του διακομιστές DNS και επιβάλλει τη χρήση τους κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία.

  Το DNS τους, όπως και το VPN τους, δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, παρέχοντας μέγιστο απόρρητο.

 • Ασφαλής πυρήνας

  Το ProtonVPN προσφέρει επίσης μια διπλή διαμόρφωση VPN που ονομάζουν Secure Core.

  Το Secure Core βελτιώνει την ασφάλεια και το απόρρητο δρομολογώντας συνδέσεις μέσω ενός δεύτερου διακομιστή VPN. Όλοι αυτοί οι διακομιστές βρίσκονται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις σε χώρες φιλικές προς το απόρρητο.

  Αυτός ο μηχανισμός εγγυάται ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, ακόμη και αν τελικά περάσει από μια χώρα που συμμετέχει σε συμφωνίες επιτήρησης ή παρακολουθεί την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο εντός των συνόρων της.

  Τα διπλά VPN θα επιβραδύνουν λίγο τη σύνδεσή σας και η εφαρμογή του ProtonVPN Secure Core δεν διαφέρει. Αναμένετε μείωση 1/3 ταχύτητας όταν χρησιμοποιείτε αυτούς τους διακομιστές.

 • Υποστήριξη για το Tor

  Για μερικούς από εμάς, δεν υπάρχει αρκετό εγγυημένο απόρρητο. Γι ‘αυτό το ProtonVPN επιτρέπει συνδέσεις στο δίκτυο απορρήτου Tor μέσω της υπηρεσίας VPN.

  Κάτι τέτοιο επιτρέπει ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας για όσους ενδιαφέρονται πολύ να μείνουν ανώνυμοι. Αυτό περιλαμβάνει δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιφρονούντες και καταγγελίες για τους οποίους η έκθεση θα μπορούσε να προκαλέσει πραγματικό κίνδυνο.

  Η ρίψη του Tor στο μείγμα θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την ταχύτητα μεταφόρτωσης όσο και την ταχύτητα λήψης. Επειδή το δίκτυο Tor διευθύνεται από εθελοντές, αναμένεται μείωση της απόδοσης μεγαλύτερη από εκείνη κατά τη χρήση του Secure Core.

 • Υποστήριξη υπηρεσίας ροής

 • Παρόλο που το ProtonVPN δεν προσφέρει εγγυήσεις, είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες VPN που απομένουν που μπορούν ακόμα να συνδέσουν τους χρήστες στο Netflix – τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

  Το ίδιο ισχύει και για τους Hulu, ITV και All 4.

  Ωστόσο, οι χρήστες του BBC iPlayer ή του Amazon Prime Video δεν θα έχουν καμία τύχη. Όμως, αυτό γίνεται όλο και πιο κοινό στοιχείο της ζωής για τους χρήστες VPN.

  Δεν υπάρχουν ανησυχίες για την απόδοση. Το δίκτυο διακομιστών του ProtonVPN είναι κάτι παραπάνω από αρκετά γρήγορο για ομοιόμορφη ροή βίντεο 4K.

 • Υποστήριξη BitTorrent και P2P

  Το ProtonVPN επιτρέπει επίσης την κοινή χρήση αρχείων BitTorrent και άλλων P2P μέσω ενός συγκεκριμένου υποσυνόλου των διακομιστών του.

  Δεδομένου ότι είναι πάροχος χωρίς καταγραφή, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες υπηρεσίες, θα είναι απαλλαγμένο από την πραγματική απειλή των συρτών πνευματικών δικαιωμάτων.

 • Υποστήριξη πολλαπλών συσκευών

  Ως χρήστης του ProtonVPN, μπορείτε να συνδέσετε πολλές συσκευές στην υπηρεσία με μία μόνο συνδρομή.

  Εάν εγγραφείτε στο Βασικό πρόγραμμα, μπορείτε να συνδέσετε έως και δύο συσκευές – με το πρόγραμμα Plus ο αριθμός αυτός φτάνει έως και πέντε.

  Εάν επιθυμείτε το σχέδιο Visionary – και δεν είναι φθηνό – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και δέκα συσκευές ταυτόχρονα. Ως ένα καλό μπόνους, θα λάβετε επίσης έναν λογαριασμό ProtonMail.

Περιορισμοί

Το ProtonVPN δεν επιβάλλει πολλούς περιορισμούς στους χρήστες του. Σίγουρα δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης ή ταχύτητας.

Ενώ η χρήση υπηρεσιών P2P για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ή για άλλες αμφισβητήσιμες χρήσεις απαγορεύεται από τους όρους παροχής υπηρεσιών, η πολιτική απαγόρευσης καταγραφής καθιστά την απαγόρευση αυτή ανεφάρμοστη.

Υπάρχουν, ωστόσο, διαφορές χαρακτηριστικών μεταξύ των διαθέσιμων σχεδίων υπηρεσιών που μπορούν πράγματι να ερμηνευθούν ως περιορισμοί.

Για παράδειγμα, οι Βασικοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το P2P σε καθορισμένους διακομιστές, αλλά περιορίζονται σε πολύ μικρότερο αριθμό από αυτούς. Το Basic σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει ασφαλής πυρήνας, καμία υποστήριξη Tor και καμία υποστήριξη ροής.

Οι χρήστες του προγράμματος Plus λαμβάνουν όλα αυτά τα πράγματα, κάτι που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση.

Το μόνο όφελος του προγράμματος Visionary είναι η προσθήκη ενός λογαριασμού ProtonMail. Παίρνετε επίσης την ικανοποίηση να γνωρίζετε ότι επιδοτείτε το δωρεάν επίπεδο για άτομα σε χώρες για τις οποίες είναι κυριολεκτική γραμμή ζωής.

Υποστήριξη πελατών

Για χρήστες που χρειάζονται βοήθεια με την υπηρεσία, το ProtonVPN προσφέρει άμεση υποστήριξη μέσω email, η οποία έχει μέσο χρόνο απόκρισης μικρότερο από 24 ώρες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα περιμένετε σχεδόν τόσο πολύ.

Οι εκπρόσωποί τους είναι πεπειραμένοι και παρέχουν πλήρεις απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Για την αύξηση της «ανθρώπινης» υποστήριξης πελατών, η ενότητα υποστήριξης του ιστότοπου ProtonVPN διαθέτει μια ολοκληρωμένη ενότητα αυτοβοήθειας που καλύπτει όλα τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Αν και δεν υπάρχει ζωντανή συνομιλία ή τηλεφωνική υποστήριξη, το συνολικό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών θα πρέπει να είναι αρκετά καλό για να ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη.

Επιπλέον, το ProtonVPN έχει τη φήμη ότι δεν αφήνει τους χρήστες να κρέμονται – θα παραμείνουν μαζί σας μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημά σας. Στα βιβλία μου, αυτό σίγουρα αντισταθμίζει τυχόν αντιληπτές ελλείψεις υποστήριξης.

Τοποθεσίες διακομιστή ProtonVPN

Το δίκτυο διακομιστών του ProtonVPN είναι ένα από τα μικρότερα που θα συναντήσετε. Περιλαμβάνει 44 χώρες και αποτελείται από 698 μεμονωμένους διακομιστές τη στιγμή αυτής της γραφής.

Καθώς ορισμένοι από τους ανταγωνιστές του προσφέρουν δίκτυα πολλές φορές σε αυτό το μέγεθος – όπως το NordVPN και η 58 χώρα του, 5645 ισχυρό δίκτυο διακομιστών – το ProtonVPN λείπει κάπως εδώ.

Αυτό που τους λείπει, ωστόσο, αντιστοιχούν στην ποιότητα.

Το δίκτυο της ProtonVPN είναι ώριμο και σταθερό, που σημαίνει ότι δεν υφίστανται πολλές διακοπές λειτουργίας. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας, η απόδοση είναι επίσης μεγάλη.

Πιέστε το γεγονός ότι οι διακομιστές Secure Core βρίσκονται σε μέρη όπως ένα πρώην καταφύγιο ελβετικού στρατού βάθους 1000 μέτρων και οι ελλείψεις δικτύου της ProtonVPN είναι πιο εύκολο να παραβλεφθούν.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me