Privat gjennomgang av Internett-tilgang

Privat internettilgang-logoResultat:
7.7 / 10


Privat internettilgang, som er en flott VPN-leverandør og en av bransjens ledere, og tilbyr alt du trenger i en VPN. Fra en funksjonell nydesignet klient og raske servere til en streng retningslinje uten logging og utmerkede sikkerhetsfunksjoner, alt kommer til en pris som lett slår de fleste konkurrenter..

Pros
 • Påvist ingen leverandør av logger
 • Topp kryptering og sikkerhet
 • Veldig rimelig
 • Gode ​​serverhastigheter
 • Utmerkede nyoppdaterte apper
 • Lar torrenting og P2P
Ulemper
 • Ligger i USA – ikke ideelt for privatliv
 • Dårlig Netflix- og BBC iPlayer-støtte

Hvis du er ute etter et VPN, er det en god sjanse for at du har hørt om privat Internett-tilgang (også kjent som PIA). De opererer i nesten et tiår, og de er uten tvil en av de største leverandørene rundt.

PIA er kjent for å være en billig VPN-tjeneste som gir solid ytelse og støtte. Nysgjerrig på å se om det omdømmet er velfortjent, tok jeg det på meg å sette dem på prøve.

Og i denne Private Internet Access-gjennomgangen vil jeg gå over alt jeg har oppdaget – det gode, det dårlige og grensen grim.

PIA Oversikt

La oss begynne med litt bakgrunn om privat Internett-tilgang og menneskene bak det for å bidra til å sette ting i bedre sammenheng.

Et datterselskap av et selskap som heter London Trust Media, PIA har eksistert siden august 2010. For en VPN-tjeneste, som gjør dem til noe av en eldre statsmann.

Selskapet er involvert i et bredt spekter av åpen kildekode og personvernfokuserte prosjekter gjennom deres støtte til ideelle organisasjoner som Electronic Frontier Foundation og Creative Commons.

PIA er også en av de svært få VPN-leverandørene som tilbyr et open source-arkiv på GitHub. Arkivet inkluderer nettleserutvidelsene deres og noen (men ikke alle) klientprogramvaren.

Så langt høres alt ganske bra ut. Dessverre er det også noen få skjeletter i skapet til PIA.

London Trust Media – og i forlengelse av dette, Privat Internett-tilgang – har hovedkontor i Denver, Colorado. Det betyr at de opererer utenfor et noe risikabelt jurisdiksjon personvernmessig.

De har også nylig brakt på straffedømt Mark Karpeles, av Mt. Gox Bitcoin-bytte kollapser beryktet, som CTO. Det var et trekk som ikke overraskende forårsaket et opprør blant PIAs brukerbase – og som fremdeles ikke helt døde ned.

Alt dette legger opp til noe av en blandet veske.

Ja, PIA fungerer veldig som et selskap dedikert til åpenhet og personvern. Men samtidig valgte de en hard jurisdiksjon for å opprettholde den og en CTO tilknyttet et av de dyreste og katastrofale hakkene i nyere minne.

Nysgjerrig, ja.

La oss tenke dypere og se gjennom hva PIAs tjenester tilbyr med den biten til ettertanke.

Funksjoner

Funksjonelt er det mye å like om hva PIA bringer til bordet. De har en veldig komplett VPN-løsning som inkluderer alle viktige sikkerhets- og personvernfunksjoner vi har forventet fra en toppleverandør.

Sikkerhetsegenskaper

Antall krypteringsalternativer PIA støtter er uten sidestykke.

For datakryptering har du fire valg:

 • AES-128 (GCM)
 • AES-128 (CBC)
 • AES-256 (GCM)
 • AES-256 (CBC)

128-bits beskyttelse er raskere, men litt mindre sikker. Industristandarden 256-bit, derimot, mens en smule tregere, er nesten umulig å bryte.

På dataautentiseringen og håndtrykk siden – som VPN gjør for å bekrefte forbindelsen og sendte data ikke har blitt tuklet med – vil du heller ikke bli utsultet for valget.

Du kan stille inn dataautentiseringen til enten SHA1 eller SHA256 – men bare hvis du bruker en av de to AES CBC-krypteringsmetodene.

Håndtrykket kan derimot settes til et av følgende uavhengig av andre innstillinger:

 • RSA-2048
 • RSA-3072
 • RSA-4096
 • ECC-256k1
 • ECC-256r1
 • ECC-521

Standardverdiene er AES-128 (CBC), SHA1 og RSA-2048 – et perfekt valg for tilfeldig VPN-bruk. Men for et sikkerhetsnivå som er så bra som det blir, definitivt veiv ting opp.

Programvareklienten inkluderer en fullt utstyrt drepebryter for å forhindre utilsiktet datalekkasjer. Jeg testet det på alle måter tenkelig, og i alle tilfeller fungerte ting akkurat som forventet.

PIAs drepsbryter aktiveres

PIA-drepebryteren kan konfigureres til en av tre modus:

 1. Av: Kill-bryteren er helt av og vil aldri blokkere trafikk
 2. Auto: Drepsbryteren blokkerer bare utenfor trafikken hvis VPN-tilkoblingen faller
 3. Bestandig: Drepe-bryteren blokkerer all trafikk hvis VPN-tilkoblingen faller

Den er satt til Auto som standard.

PIA driver sin egen private DNS-server – som enhver selvrespekt VPN-leverandør bør – og det er det som brukes utenfor boksen. Hvis du foretrekker det, kan du også angi en tilpasset DNS eller holde deg med de eksisterende ingen VPN-innstillingene.

Handshake Naming System (HNS)

Apropos DNS, det har lenge vært Achilles-hælen for mange VPN-leverandører når det kommer til anonymitet på internett. Tross alt kan en DNS-server føre poster over alle nettsteder og tjenester du kobler til, selv om du bruker en fullstendig kryptert tilkobling.

Blokkering av DNS-nivå er også en ofte brukt metode for internettsensur.

For å gi deg en annen måte å omgå begge problemene, lar PIA deg unngå DNS ​​helt. Du kan i stedet bruke Handshake Naming System (HNS).

HNS er en desentralisert, blockchain-basert erstatning for DNS. Utviklerne håper det endelig vil få slutt på sikkerhets-, pålitelighets- og sensurproblemene som plager DNS-infrastrukturen.

Mens HNS fortsatt er i sin spede begynnelse, er det flott å se PIA adoptere det og tilby det som et alternativ. Hvis du bruker det, vil det til slutt bety enda større personvern, samt en fullstendig sensurresistent internettopplevelse.

MACE Ad Blocker

Som mange konkurrerende VPN-tjenester, kommer PIAs klient med ad-blokkering funksjonalitet. I motsetning til noen andre kan den ikke tilpasses. Det er enten av eller på – uten alternativer.

PIAs MACE-annonseblokkeringsinnstillinger

Funksjonen, som PIA kaller MACE, tar sikte på å blokkere annonser og malware når du er koblet til VPN-nettverket. Men i praksis synes jeg resultatene er litt overveldende.

Jeg forventer at MACE skal fungere som nettleserbaserte annonseblokkere eller til og med en DNS-basert løsning som Pi-Hole (som jeg forresten anbefaler hjerte). I testene mine blokkerte MACE imidlertid mindre enn halvparten av annonsene og kjente malware-sider som andre tjenester blokkerer med letthet.

Selv om jeg ikke kan bevise det, mistenker jeg at den svake ytelsen er noe forsettlig.

Klientappen kan foreløpig ikke hvitliste nettadresser. Og uten det kan PIA ikke ta sjansen på å være for aggressiv med blokkeringen, eller de kan forhindre oss i å komme til nettsteder vi ønsker å besøke.

Likevel er MACE bedre enn ingenting. Jeg håper også privat Internett-tilgang vil fortsette å utvikle den og over tid bringe den opp til sitt fulle potensiale.

PIA Netflix og annen streamingstøtte

En av de mest populære bruksområdene til en VPN er å streame geo-blokkert innhold fra andre regioner i verden. Jeg snakker om nettsteder som Netflix, Hulu eller BBC iPlayer.

Problemet er at innholdsleverandører er godt klar over dette faktum og i flere år har vært på et korstog for å forhindre VPN-tilgang til tjenestene sine. Og PIA er dessverre på vei mot slutten av krigen.

Netflix US proxy-feil når du bruker PIA

Med noen få få unntak, fungerer ikke Internett-tilgang med Netflix. De aller fleste servere er blokkert. Andre land klarer seg ikke så mye bedre.

Det samme gjelder omtrent hvilken som helst annen strømmetjeneste. Til tross for min beste innsats, klarte jeg for eksempel ikke å fjerne blokkeringen av BBC iPlayer.

Disse resultatene er imidlertid ikke overraskende. For noen år siden innrømmet PIA at det ikke var deres prioritering å komme seg rundt geo-blokkering, og helt klart, de mente det.

Så hvis du streamer video fra andre land – eller din egen når du er i utlandet – er det du er ute etter, anbefaler jeg å se andre steder. Noen av VPN-ene som blokkerer Netflix vil vanligvis være et godt valg.

Torrenting og P2P-støtte

Privat Internett-tilgang er en P2P-vennlig VPN og fører ikke logger. Så hvis du bruker tjenesten til torrenting, kan du gjøre det uten å være redd for at noen vil spore aktivitetene dine tilbake til deg.

At PIA opererer utenfor USA, kan gjøre noen av oss ukomfortable og rettferdige nok.

Men til sin rett har Privat Internett-tilgang bevist i flere rettssaker at deres krav om ikke loggføring er sanne. De fikk ordre om å snu logger, og gjorde det ikke – bare fordi de ikke hadde noen.

Hvis du til tross for det å bruke PIA for P2P er utenfor ditt komfortnivå, har du andre alternativer. Det er mange andre ikke-amerikanske baserte VPN-er uten logg som du kan henvende deg til for alle dine torrenting behov.

Jobber PIA i Kina?

Dette ofte stilte spørsmålet var et spørsmål som jeg slet litt med å finne svaret på.

For det første, siden jeg ikke er i Kina, kan jeg ikke teste tjenesten selv. For det andre gir PIA null garantier for at tjenesten vil fungere bak landets Great Firewall.

Og faktisk rapporterer mange brukere om problemer med PIA fra Kina. Men noen sier også at de kan komme seg gjennom å bruke IPSec / L2TP-protokollen.

I motsetning til VyprVPN – en av de beste VPN-ene for det kinesiske markedet, har PIA dessverre ikke en stealth-protokoll tilgjengelig for å unngå å blokkere.

Basert på informasjonen jeg samlet, ser det ut til at selv om privat internettilgang kan fungere i Kina, vil kilometerstandene dine variere – mye. Og det er sannsynligvis bedre å velge en annen leverandør.

PIA Personvern og sikkerhet

Mange av oss bruker en VPN for å øke personvernet og sikkerheten vår på nettet. I den forbindelse og fra et teknisk synspunkt, er privat internettilgang like god som enhver tjeneste jeg noen gang har gjennomgått.

PIA er også en bevist VPN-leverandør uten logger og beholder ingen personlig identifiserbar informasjon som kan knytte oss til noen av våre online aktiviteter.

Elefanten i rommet er at PIA er USA-basert – ikke akkurat ideell for privatliv. Men som vi ser, er det kanskje ikke så veldig bra.

Jurisdiksjon

Som nettopp nevnt, Private Internet Access og morselskapet opererer fra Denver, Colorado. Det plasserer dem i samme grad som USAs juridiske jurisdiksjon.

Fra brukerens personvernsynspunkt er det ikke bra.

I følge tjenestens juridiske rådgivere har PIA aldri mottatt noen mandat til å logge brukeraktivitet i hemmelighet eller overlevere noen krypteringsnøkler til amerikanske (eller utenlandske) myndigheter. Men faktum er at disse tingene kan skje når som helst, og det er ingen måte for oss å vite om det.

I USA har myndighetene nesten ikke sjekket myndighet til å gjennomføre overvåking når det anses nødvendig. Det er noe som har skjedd før, som historien om den krypterte e-postleverandøren Lavabit demonstrerer.

I praksis har du selvfølgelig brutt ganske alvorlige føderale lover for at FBI skal legge merke til deg. Og hvis du har oppmerksomheten, har du sannsynligvis større problemer likevel.

Så for P2P-brukere og den gjennomsnittlige personvernerklæringen, bør ikke PIAs jurisdiksjon være et stort problem. Det er imidlertid noe du må huske på.

PIAs loggpolicy

I hjertet ønsker PIA å være en personvernfokusert tjeneste. Som sådan har de vært en VPN-leverandør uten logging siden grunnleggelsen og har bevist disse påstandene mange ganger.

De er en VPN som har blitt utfordret i retten til å produsere logger. Og i alle tilfeller hadde PIA, i motsetning til flere konkurrenter som ble fanget som bryter deres retningslinjer for ikke-logging, ingenting å overlate.

Du kan gå gjennom det nøyaktige antallet regjerings- og domstolsanmodninger om data i PIAs gjennomsiktighetsrapport.

Privat tilgang til holdning til logging oppsummeres også veldig godt med en enkelt setning i personvernreglene:

Databehandleren samler eller logger ingen trafikk eller bruk av det virtuelle private nettverket (“VPN”) eller proxy.

Så til tross for en tvilsom jurisdiksjon, tror jeg at vi kan stole på at PIA betyr det når de sier at de ikke fører logger. Tross alt har de satt sitt rykte – og selskapets fremtid – på banen for å bevise det.

DNS-lekkasjer

Som jeg forventer å være tilfelle fra en personvernsentrisk VPN-leverandør, lider ikke PIA av DNS-lekkasjer på noen av de støttede plattformene. Det betyr at ingen IPv4 eller IPv6 lekkasjer, ingen WebRTC lekkasjer – ingenting som vil gi bort din virkelige beliggenhet eller identitet.

PIA bestått en DNS-lekkasjetest

Hvis det er perfekt anonymitet du er ute etter, fra perspektivet til lekker informasjon, er privat internettilgang like god som den blir.

Apper og kunder

Privat Internett-tilgang har apper for alle større plattformer og operativsystemer. De støtter for øyeblikket:

 • Windows
 • Mac os
 • Android
 • iOS
 • Linux (Ubuntu, Mint, Arch eller Debian)

PIA har også en nettleserutvidelse for Chrome, Firefox og Opera, samt proxy-støtte for andre nettlesere og P2P-klienter.

Og hvis det er en nettverksbeskyttelse du er ute etter, er det til og med mulig å sette opp VPN på kompatible rutere, inkludert DD-WRT, Tomato, AsusWRT, samt flere andre.

Over hele linjen gjør PIA en utmerket jobb med brukervennlighet. De har nylig overhalt brukergrensesnittet til appene sine fullstendig, og det er en enorm forbedring i forhold til de gamle.

For å starte har alle klienter og utvidelser et veldig likt utseende. Her er skjermbilder av Firefox-utvidelsen, i tillegg til Windows- og Android-appene:

Gjennomgang av de forskjellige versjonene av PIA-klientappen

PIA-appene jeg har anmeldt – Linux er den eneste jeg ikke lekte med – er enkle å bruke, har et oversiktlig og lettforståelig grensesnitt og gjør alle hovedinnstillinger til et blunk å konfigurere.

Alle klienter inneholder også lignende funksjoner. Det eneste bemerkelsesverdige unntaket er Android- og iOS-appene, som mangler MACE-annonseblokkerende funksjonalitet. Men jeg tviler på at det vil være en avtale for mange av oss.

Jeg opplevde ingen fryser, krasjer eller andre problemer som er vanlige for spesialbygde VPN-apper, så det er et pluss også.

I utgangspunktet er det veldig lite å mislike ved PIAs apper. De er så gode.

Private serverplasser for Internett-tilgang

Med VPN-servere på 50 lokasjoner i 30 land er det geografiske mangfoldet i PIAs nettverk på den mindre siden. 50-ish-land ser ut til å være dagens gjennomsnitt.

Imidlertid trenger de fleste av oss ikke å koble til Ecuador eller Filippinene. Og med mindre du gjør det, er oddsen at PIA tilbyr hvert sted du noen gang vil ha eller trenger.

Når det er sagt, hvis Ecuador er det du er ute etter, kan du ta en titt på PureVPN og deres imponerende 131 landsnett.

Hvis du noen gang er interessert i de nøyaktige tilgjengelige stedene, kan du lese min detaljerte PIA-serverliste.

Er PIA rask?

I motsetning til de fleste konkurrenter, skryter ikke privat internett mye av å være den raskeste VPN-en som finnes. Men det kunne de absolutt.

Selv om det ikke er det absolutt raskeste, har PIAs servere imponerende antall, med nedlastinger på den beste serveren – som valgt av klientappen – som klokker inn på 72,8 Mbps og et testet gjennomsnitt på åtte steder på 51,9 Mbps.

Nedenfor er tre prøveplasser hentet fra den fullstendige PIA-hastighetstesten.

Beste server
Private Internet Access-beste resultater for VPN-serverhastighetMed VPN Beste Internett-tilgangs beste resultathastighetstestresultaterIngen VPN
forente stater
Privat internettilgang USAs VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN Privat internettilgang forener stateres resultathastighetstestresultaterIngen VPN
Nederland
Private Internet Access Nederland VPN-server hastighet testresultaterMed VPN Resultater av privat internettilgang Nederland grunnleggende hastighetstestIngen VPN

Du har kanskje lagt merke til det store avviket mellom VPN og ingen VPN-hastigheter. Ikke ta det som et dårlig tegn.

Jeg kjører hastighetstester ved å laste ned 500 Mbps og 100 Mbps opplastingsforbindelse, noe som er raskere enn noe VPN-forbrukerklasse kan håndtere. Og jeg gjør det med vilje, slik at vi kan se den faktiske maksimale ytelsen til hver server, i stedet for nummer som er avkortet av Internett-leverandøren.

Hovedpoenget er at PIA er rask, med serverhastigheter som er mer enn gode nok for all båndbredde-tung aktivitet, som streaming av 4K-video eller store nedlastinger.

Kundeservice

Selv om jeg ikke fikk problemer når jeg testet PIA for denne gjennomgangen, så jeg grundig på deres kundesupportarbeid. Det er tross alt en av tingene de skal være kjent for.

Det jeg fant var en blandet veske og en av de store svakhetene ved PIAs generelle tjeneste.

Til å begynne med, hvis du prøver å registrere deg og har et spørsmål, kan du ikke bruke PIAs live chat-system. I stedet må du sende inn en supportbillett og vente på svar via e-post.

Hvis du er heldig, får du en rask, spesielt hvis du sender en forespørsel om dagen i Mountain Standard tidssone. Over natten vil du imidlertid sannsynligvis måtte vente litt.

Når du har en konto, er PIAs live chat support tilgjengelig, men bare mandag til fredag ​​fra 09.00 til 18.00 MST.

Selv om jeg fikk et raskt svar via chat-tjenesten, leste jeg mange klager fra brukere, noe som indikerer at ting ikke alltid går greit.

Noen sa at chat er deaktivert ofte når det ikke skal være, mens andre hevdet det tok timer å få svar. Ingen av disse tingene skjedde under testingen min, men det er noe du må huske på.

Det er imidlertid noen gode nyheter.

PIAs nettsted tilbyr en veldig omfattende kunnskapsbase og mange nyttige guider for å løse vanlige problemer. Og på grunn av hvor godt appene fungerer, mistenker jeg at de aller fleste av oss ikke vil komme inn på problemer likevel.

Totalt sett var støttealternativene anstendige, men langt fra gode – jeg forventet bedre, men har sett mye verre også. Hvis jeg i fremtiden legger merke til endringer, vil jeg selvfølgelig oppdatere denne vurderingen deretter.

Pris og verdi

Privat Internett-tilgang er lenge kjent som en billig VPN-leverandør. Og det er fortsatt tilfelle.

Privat internettilgang 'abonnementspriser

Du kan velge mellom tre forskjellige lengder:

Månedlig: $ 11.95 / måned
Seks måneder: $ 5.99 / måned
årlig: $ 3.33 / måned

Det handler om prisen på den gjennomsnittlige drikken til Starbucks (selv om jeg sannsynligvis er for snill). Det er også vanskelig å argumentere for at du ikke får pengene dine verdt til disse prisene.

Du har mange måter å betale for et privat internettilgang-abonnement også. Det er de vanlige mistenkte som alle større kredittkort (Visa, Mastercard, Amex, Discover og JCB), PayPal og Amazon Pay.

Men, PIA lar deg også betale anonymt med flere kryptovalutaer, inkludert:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • litecoin
 • Zcash
 • Stråle

PIA vil til og med la deg handle i et gavekort med større merke (Starbucks, Walmart, Best Buy, etc.) i bytte mot service. Du vil imidlertid betale litt av en premie for å gjøre det.

Hvis din primære bekymring er anonymitet, er selvfølgelig avveiningen vel verdt det.

Det er 30 dager full pengene-tilbake-garanti som støtter alle private internettilgang-abonnement. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten av en eller annen grunn, kan du få refusjon uten spørsmål.

Dessverre er det ingen gratis prøveperiode for PIA, så du må bruke refusjonsruten hvis du vil ta tjenesten for en testkjøring.

Gjennomgang av privat internettilgang Lukkende tanker

Etter å ha brukt PIA i noen uker, brukt den nøyaktig hvordan jeg ville bruke min vanlige VPN-tjeneste, testet og gjennomgått alt jeg kunne underveis, kom jeg til disse seks konklusjonene:

 1. PIAs tjeneste er rask, billig og gjør det veldig bra for personvern og sikkerhet
 2. Appene deres er godt designet og gjør alt de skal
 3. Hvis du vil streame geo-blokkert innhold, kan du se andre steder
 4. Deres støtte, selv om den er farbar, har definitivt rom for forbedringer
 5. PIAs jurisdiksjon og valg av CTO overlater litt å være ønsket, men deres utmerkede merittliste utgjør nesten det
 6. De er en flott måte å bli kvitt gavekort du ikke ønsket i utgangspunktet

Alle disse faktorene betyr at jeg føler meg komfortabel med å anbefale privat internettilgang til alle som leter etter en billig og pålitelig VPN.

Når det er sagt, for en sammenlignbar pris, er det andre utmerkede VPN-tjenester som tilbyr lignende fordeler uten ulempene. Mine leverandører i dag er CyberGhost og NordVPN.

Hvis du velger PIA, er jeg sikker på at du vil være fornøyd – men jeg vil i det minste gjennomgå noen få andre alternativer først.

Privat internettilgang-logoResultat:
7.7 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map