VyprVPN gjennomgang

VyprVPN-logoResultat:
8.5 / 10


Sveitsbaserte VyprVPN er en veletablert VPN-leverandør som alltid har investert stort i teknologien. Fra en bekreftet nullloggingspolicy og en vennlig, funksjonsrik klient med flere plattformer til hundrevis av raske selvstyrte servere og støtte for mange populære streamingtjenester, leverer VyprVPN omtrent hver front.

Pros
 • Bekreftet ingen logging for fullstendig personvern
 • Utmerket utvalg av protokoller og krypteringsinnstillinger
 • Hundrevis av servere med stort stedsmangfold
 • Intuitiv, brukervennlig klient med flere plattformer
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC iPlayer og andre
 • Lar P2P og torrenttrafikk
 • Verter egne servere (ingen tredjeparter)
Ulemper
 • Ingen måte å betale anonymt på
 • VPN-obfuskering ikke tilgjengelig i grunnleggende plan

VyprVPN er en etablert og kjent leverandør som har eksistert siden 2009. Mange av oss ville imidlertid ha gitt tjenesten sin i løpet av årene av en enkel grunn: De holdt tilkoblingslogger.

På slutten av fjoråret kunngjorde VyprVPN at de snudde et nytt blad. De ble nå en VPN uten logg.

Samtidig begynte de også å oppgradere infrastrukturen sin for å forbedre serverytelsen og introduserte hva som burde vært positive endringer i kundestøtte.

Alle tre virksomheter var mildt sagt store, og mer enn berettiget et friskt blikk på VyprVPNs tilbud.

I denne VyprVPN-gjennomgangen vil vi undersøke hvor bra tjenesten nå fungerer, gå over de viktigste funksjonene, og viktigst av alt, bestemme om det er verdt å betale for.

VyprVPN Oversikt

Som nevnt over, har VyprVPN eksistert i lang tid – etter VPN-bransjestandarder i det minste. Det ble etablert i 2009 av Internett-personvernfirmaet Golden Frog.

Ligger i Sveits, opererer VyprVPN fra en meget personvernvennlig jurisdiksjon.

Hvis du kombinerer det med selskapets nye retningslinjer for ikke-logging og infrastrukturoppgraderinger, har du potensialet for en sikker, privat VPN til alle formål.

Så langt har vi kommet til en god start.

Funksjoner

Når det gjelder funksjoner, tilbyr VyprVPN en god blanding som setter den blant de beste VPN-leverandørene i bransjen.

Det er ikke perfekt. Ingen VPN jeg noen gang har gjennomgått, har ennå ikke oppnådd det. Men det er ikke mange områder som noen vil finne alvorlig mangel.

Kill Switch

En kill switch er en funksjon enhver VPN som er verdt saltet sitt bør implementere, og her skuffer ikke VyprVPN. For det meste.

Hvorfor mest? Fordi funksjonen, mens den er tilgjengelig på Windows, macOS og Android, er en skarp unnlatelse på iOS-enheter.

Når drepebryteren er aktivert – og i dette tilfellet ikke er som standard – kutter den all Internett-tilgang til enheten hvis VPN-tilkoblingen blir avbrutt. Formålet er å sikre at det ikke er tilfeldige data eller IP-adresselekkasjer når det er nettverksproblemer.

Når det gjelder iOS, får du i stedet en automatisk tilkoblingsfunksjon, som teoretisk sett skal få VPN-en din opp igjen og gå i løpet av millisekunder hvis tilkoblingen faller.

Men det lar fortsatt et lite vindu for at det kan oppstå lekkasjer, så en skikkelig drepebryter er det ikke.

DNS-lekkasjebeskyttelse

VyprVPN forhindrer DNS-lekkasjer – som kan brukes til å spore hvilke nettsteder du besøker – ved å bruke DNS-servere de eier og driver.

Denne funksjonen er aktivert som standard.

Du har muligheten til å spesifisere dine egne DNS-servere i klientinnstillingene hvis du ønsker det. Men i de aller fleste tilfeller er det ikke nødvendig.

DNS-innstillinger i VyprVPN-klient

For rekorden følger VyprVPNs DNS-servere den samme strenge ikke-loggføringspolitikken som deres vanlige servere. Det er en god ting.

Ingen leide servere

Svært få VPN-er eier maskinvaren. De fleste leier servere fra forskjellige datasentre over hele kloden.

Det er ikke tilfelle med VyprVPN. De er en av de sjeldne leverandørene som eier hele nettverket.

Servereierskap betyr at ingen tredjeparter lett kan få tilgang til infrastrukturen. Det er en stor fordel for personvern som VyprVPN har i forhold til de fleste konkurrenter.

Kameleonprotokoll

For å hjelpe deg med å folie nettverksbegrensninger og sensur fra myndighetene, bygde VyprVPN en tilpasset VPN-protokoll kalt Chameleon.

Det som skiller Chameleon fra mainstream-protokoller som OpenVPN, er at den krypterer metadata for pakker.

Det betyr at VPN-tilkoblingen din kan passere gjennom de fleste brannmurer som ikke er oppdaget. Dette inkluderer barrierer som bruker dyp pakkeinspeksjon for å forhindre bruk av VPN.

Diagram over hvordan VyprVPNs Chameleon-protokoll fungerer

Og det fungerer bemerkelsesverdig bra.

Kameleon er tilgjengelig på alle plattformer bortsett fra iOS. Det krever også et premiumabonnement for å få tilgang.

Jobber VyprVPN i Kina?

Når du bruker Chameleon-protokollen, fungerer VyprVPN selv om du står bak Kinas flotte brannmur. Det er en imponerende bragd med tanke på hvor lang tid regjeringen går for å forhindre VPN-bruk.

Så langt har Chameleon hatt stor suksess med å motstå alle anstrengelser for å oppdage, og VyprVPN fortsetter å gjøre endringer for å holde ting slik.

Streamingstøtte

Selv om VyprVPN ikke eksplisitt støtter å komme seg rundt geo-blokkerte innhold, er de ganske flinke til det. Kundestøtte har til og med vært kjent for å hjelpe deg med å koble deg opp hvis du får problemer.

Populære strømmetjenester som BBCs iPlayer og Hulu fungerer bra, i likhet med mange andre over hele verden.

Jobber VyprVPN med Netflix?

I en tid der nesten alle VPN-selskaper har gitt opp å jobbe med Netflix, kommer VyprVPN fremdeles gjennom.

Flere amerikanske servere, inkludert New York og Chicago, kobler seg til Netflix uten problemer. Australia, Canada, Japan og Storbritannia fungerte også bra.

VyprVPN jobber med amerikanske Netflix

VyprVPN garanterer selvfølgelig ikke at serverne alltid vil fungere. Ingen leverandører gjør det. Men mens jeg skriver denne anmeldelsen, er de uten tvil en av de beste Netflix VPN-ene.

BitTorrent og P2P-støtte

Fildeling er et område der VyprVPNs nye retningslinjer for ikke-logging utgjør en virkelig forskjell.

I det siste ville VyprVPN støtte torrenting og andre P2P-nettverk, men ville bruke logger for å videresende eventuelle copyright-klager til brukere av deres tjeneste.

Med logger ikke lenger på bildet, klarer ikke VyprVPN å identifisere deg, og blir derfor et svart hull for alle klager.

De inkluderer fortsatt klausuler i sine vilkår og betingelser om behovet for å respektere opphavsrett. Men det er litt av en tom trussel – for det meste der for show – siden VyprVPN ikke lenger har noen måte å håndheve den på.

Flere samtidige tilkoblinger

Når du abonnerer på VyprVPN, har du lov til å bruke flere enheter samtidig ved å bruke bare en konto.

Enhetsnummeret varierer basert på abonnementsplanen.

Med grunnleggende plan kan du koble opp til tre enheter samtidig. Hvis du velger Premium-planen, hopper det tallet opp til fem.

Andre funksjoner Merknader

I tillegg til alle funksjonene ovenfor, er det også verdt å merke seg at VyprVPN ikke blokkerer Tor-tilkoblinger. Men på samme tid støttes ikke Tor over VPN eksplisitt.

I testene mine så det ikke ut til å bruke Tor å forårsake noe problem mens jeg var koblet til VyprVPN, men jeg sjekket heller ikke hver server.

Hovedpoenget er at kjørelengden din kan variere, men sjansen for å lykkes er god.

Jeg må også påpeke at det ikke er støtte for en dobbel VPN-forbindelse. Dette er imidlertid ikke så overraskende siden det er litt av en nisjefunksjon.

Når det er sagt, hvis en dobbel VPN er et av kravene dine, er VyprVPN ikke noe for deg. NordVPN, Surfshark og ProtonVPN implementerer alle funksjonene og er utmerkede alternativer.

VyprVPN Personvern og sikkerhet

For mange av oss VPN-brukere er ingenting viktigere enn personvernet og sikkerheten en VPN gir. Dette er et annet område der VyprVPN ikke skuffer.

Det er også et område der VyprVPN har gjort noen alvorlige fremskritt den siste tiden, spesielt gjennom sin nye politikk uten logging.

Jurisdiksjon

Som jeg nevnte tidligere, opererer VyprVPN fra det personvernvennlige Sveits, i likhet med morselskapet Golden Frog.

Begge selskapene drar fordel av landets strenge personvernlovgivning for data, som vipper sterkt til fordel for individuelle rettigheter.

Kritisk er Sveits heller ikke koblet til de beryktede 5, 9 eller 14 øyne etterretningsdelingsavtalene. Som sådan vil de aldri overføre private data til andre land uten behørig prosess i rettssystemet deres.

I en verden der spionering skjer overalt, er Sveits noe av en oase av personvernrettigheter.

Innloggingspolicy

Siden VyprVPN startet driften for over ti år siden, har de vært kjent som en leverandør som opprettholdt tilkoblingslogger.

De overvåket aldri hva brukere gjorde på plattformen sin. De holdt imidlertid oversikt over hvem som koblet til, hvor lenge og hvor mye data de sendte.

Verre er at all den lagrede informasjonen inkluderte brukerens virkelige IP-adresse. Det gjorde det trivielt for tredjepart å knytte noen til spesifikk online aktivitet.

På slutten av 2018 ropte imidlertid VyprVPN til overgang til en streng politikk uten loggføring. De sendte til og med hele infrastrukturen til en uavhengig tredjepartsrevisjon for å bevise at transformasjonen var fullstendig.

Denne tilsynet fant null spor etter beholdt brukerdata, og VyprVPN ble offisielt en null-loggføringsleverandør.

Servereierskap

Som jeg rørte ved tidligere, eier VyprVPN alle serverne deres. Dette gir dem en naturlig sikkerhetsfordel i forhold til de fleste andre tjenester som velger å lease maskinvaren sin i stedet.

VyprVPN har stram kontroll over hvem som får tilgang til utstyret sitt, noe som gjør maskinene fysisk sikrere.

For oss brukere betyr det mindre risiko for at dataene våre faller i gale hender.

Protokoll- og krypteringsstandarder

Selv om VyprVPN ikke lar deg blande og matche protokoller og krypteringsstandarder på hvilken som helst måte, tilbyr de imidlertid flere utmerkede kombinasjoner.

Tilgjengeligheten til noen av disse sammenkoblinger er plattformavhengig, og jeg vil ringe det når som helst.

 • PPTP

  PPTP er den eldste og mest støttede VPN-protokollen som er tilgjengelig. Det er også helt usikkert, etter å ha blitt kompromittert så langt tilbake som i 1998.

  VyprVPN tilbyr PPTP med 128-biters kryptering bare for å støtte eldre enheter og maskinvare som ikke kan bruke OpenVPN, og bare på Windows.

  For å si det annerledes, er det der, men bør unngås for enhver pris.

 • L2TP / IPSec

  For å beskytte dataene den har, bruker L2TP / IPSec-protokollen 256-bit AES-kryptering med dobbel innkapsling.

  Det er en meget sikker og bredt støttet standard som anses å være uknuselig.

  Det har også fordelen med å bruke en flertrådet krypterings- og dekrypteringsmotor, så på nyere maskinvare er det kanskje bare den raskeste VPN-protokollen som er tilgjengelig.

  L2TP / IPSec kan brukes på Windows-, macOS- og iOS-klientene.

 • OpenVPN

  OpenVPN regnes som gullstandarden for VPN-protokoller. Den er åpen kildekode, helt sikker og lynrask.

  Du kan velge enten 256-bit eller 160-bit kryptering. Førstnevnte er sikrere, sistnevnte raskere (men fortsatt god nok).

  VyprVPN lar deg imidlertid ikke velge mellom TCP eller UDP. Den bruker UDP hele tiden.

  Totalt sett er OpenVPN den best fungerende protokollen for de tilgjengelige alternativene, spesielt over ustabile internettforbindelser.

  For de fleste av oss bør dette være den valgte protokollen. VyprVPN er enig og gjorde det til standard på alle versjoner av klientappen deres der den er implementert.

 • Chameleon

  Som allerede nevnt er Chameleon VyprVPNs tilpassede tilslørte VPN-protokoll. Den er basert på OpenVPN og bruker 256-biters kryptering for å beskytte dataene dine.

  Den viktigste forskjellen er at Chameleon-protokollen også skriver om overskriftsinformasjon for å beseire VPN-blokkeringsmetoder som dyp pakkeinspeksjon..

  Funksjonelt sett er Chameleon like sikker som OpenVPN. Men fordi det trenger litt mer overhead for å trekke av obmuskasjonen, vil den bli marginalt tregere.

  Kameleon er tilgjengelig på alle plattformer bortsett fra iOS, men bare hvis du abonnerer på Premium-planen.

DNS-lekkasjer

For å se om VyprVPN er DNS-lekkasjefri og ikke avslører noen privat informasjon, kjørte jeg mitt standardbatteri med tester. Jeg sjekket Windows-, macOS- og Android-klientene.

I alle tilfeller passerte VyprVPN med flygende farger.

VyprVPN bestått en DNS-lekkasjetest

Det er ingen IPv4 eller IPv6 lekkasjer, inkludert over WebRTC. Klientene bruker heller aldri annet enn de private VyprVPN DNS-serverne.

Med andre ord, VyprVPN er trygg og sikker og gjør en god jobb med å beskytte og holde deg anonym online.

Apper og kunder

VyprVPN tilbyr støtte for mange Internett-tilkoblede enheter. De har spesialbyggede apper for Windows, macOS, Android og iOS. Du kan også konfigurere tilkoblinger til tjenesten manuelt på noen rutere, smarte TV-er og Linux-drevne datamaskiner.

Sett sammen det betyr at det er vanskelig å finne en enhet som ikke er kompatibel med VyprVPN.

De tilpassede appene er ganske ensartede i utseendet og preget på alle plattformer. De er også intuitive og enkle å bruke.

En sammenligning av VyprVPNs Windows-, macOS- og Android-klienter

Alle avanserte funksjoner er pent gjemt i tilpasningsmenyen. De kommer ikke i veien under den daglige bruken, men er enkle å få tilgang til når du trenger dem.

Alt er der, fra tilkoblingen per app og drepe bryteralternativer til valg av protokoll og DNS-innstillinger.

En gjennomgang av VyprVPN-klientens tilpasningsmeny

Tomatstøtte

VyprVPN skiller seg også ut over de fleste andre leverandører ved å tilby en tilpasset bygging av den populære Tomato router firmware som har VPN-programvaren innebygd rett i.

Hvis du eier en støttet ruter, er alt du trenger å gjøre å blinke den, koble den til internett, og du får automatisk en nettverksvidende VPN.

Fastvaren lar deg til og med kontrollere hvilke enheter som bruker VPN-tilkoblingen, noe som gjør konfigurasjonen per enhet raskt.

VyprVPN-serverplasseringer

Basert utelukkende på antall – 700+ servere i 73 steder og 64 land – kan VyprVPN være stolt av sitt servernettverk.

Men det som imponerer enda mer er det faktum at de, i motsetning til nesten alle konkurrentene, eier maskinvaren.

Fra Europa og Asia til Amerika er alle steder de aller fleste av oss noen gang kunne ønske deg. Du kan se den fullstendige VyprVPN-serverlisten her.

Når du velger en server å koble til i klienten, kan du søke i listen etter land eller – i tilfelle det er flere steder i ett land – by. Du kan også stjerne favorittstedene dine for senere.

Servervalgskjerm i VyprVPN-klient

Serverlisten er sorterbar etter region, land eller hastighet.

Her kan begrepet hastighet være litt av en feilnummer og forårsake litt forvirring. Det representerer faktisk latenstid.

Latency er ikke et mål på hvor raskt du kan laste ned data fra serveren. I stedet forteller den deg hvor raskt serveren svarer etter at du har sendt en forespørsel til den.

Hvor raskt er VyprVPN?

VyprVPN er mye raskt. Faktisk laget de til og med min raskeste VPN-liste.

Overalt er hastighetene mer enn gode nok selv for aktiviteter med høy båndbredde som torrenting eller streaming 4K-video, enn si enkel surfing.

Nedenfor er et utvalg fra de åtte stedene jeg sjekket under min omfattende VyprVPN hastighetstest. Den beste serveren ble valgt av klient-appens “Raskeste server” -funksjon.

Beste server
VyprVPN beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN VyprVPN beste resultathastighetstestresultaterIngen VPN
forente stater
VyprVPN USAs VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN VyprVPN forener statene resultater for hastighetstestIngen VPN
Nederland
Resultatene for VyprVPN Nederland VPN-serverhastighetMed VPN Resultater av VyprVPN Nederland-hastighetstestIngen VPN

Du har kanskje lagt merke til det store avviket mellom VPN og ingen VPN-resultater. Det er fordi jeg med vilje hastighetstest med en internettforbindelse mye raskere enn hva enhver VPN-leverandør kan takle.

Ved å bruke en 500 Mbps ned og 100 Mbps opp tilkobling, sikrer jeg at vi ser de sanne hastighetene en server kan tilby, ikke de som er begrenset av ISP-begrensningene.

Kundeservice

I det siste pleide VyprVPN å være kjent for noe mangelfull kundesupport. Den gode nyheten er at de ser ut til å ha fått beskjeden og gitt sin supportavdeling en seriøs oppgradering.

For å teste dem sendte jeg spørsmål til deres supportteam på tre forskjellige tider av døgnet. Hver gang hadde jeg svar på under femten minutter.

Det setter VyprVPNs svartid blant de beste VPN-tjenestene jeg har vurdert.

Responstid er imidlertid bare halvparten av slaget. Hvor godt støtteforespørsler blir håndtert, er også viktig.

I mitt tilfelle fant jeg svarene jeg fikk være nyttige, men ikke perfekte.

Uten å sabotere VPN-tilkoblingen min var det selvfølgelig vanskelig å få en skikkelig lesning av hvor teknisk dyktige VyprVPN-ansatte er. Men de er interne ansatte og ser ut til å kjenne programvaren deres ganske godt.

VyprVPNs nettsted har også en ganske grundig selvhjelpsdel ​​med mer enn nok informasjon til å løse de mest grunnleggende problemene.

Hvor mye koster VyprVPN?

De fleste VPN-leverandører foretrekker å tilby en enkelt plan med flere abonnementslengder. VyprVPN kjøper den trenden og tilbyr to typer abonnement: Basic og Premium.

Hver kan kjøpes månedlig eller årlig. Hvis du velger sistnevnte, sparer du nærmere 50% i løpet av et år.

VyprVPN prisplangjennomgang

Den største forskjellen mellom de to planene – foruten kostnadene – er hvilke funksjoner du har tilgang til.

Grunnleggende planabonnenter får opptil tre samtidige enhetstilkoblinger og ubegrenset data.

Premium-abonnenter kan koble opptil fem enheter samtidig, i tillegg får tilgang til Chameleon-protokollen.

For de fleste av oss skal grunnleggende plan være mange – unntakene er hvis du har mange enheter å koble til eller sitter bak en restriktiv brannmur.

Du kan betale for et abonnement ved å bruke et hvilket som helst større kredittkort, PayPal eller UnionPay.

Dessverre tar VyprVPN ikke cryptocurrency-betalinger, så personvern-besatt blant oss er kanskje ikke fornøyd her.

Alle abonnement er kvalifisert for en ubetinget 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med tjenesten, kan du ganske enkelt sende en forespørsel til kundesupport om refusjon innen 30 dager etter at du har gjort din første betaling.

Alt i alt tilbyr VyprVPN anstendig verdi for det de belaster, spesielt med tanke på de mange forbedringene de har gjort for å adressere deres tidligere svake steder.

VyprVPN gratis prøveversjon

Frem til nylig brukte VyprVPN en tre-dagers gratis prøveperiode. Det er ikke lenger tilfelle.

Da gratis prøveversjonen var til stede, eksisterte ikke pengene-tilbake-garantien. Alt vi hadde var de tre dagene å bestemme oss for om tjenesten var riktig for oss – ikke nødvendigvis mye tid.

Basert på tilbakemeldinger fra brukeren valgte VyprVPN å slippe gratis prøveperioden og valgte i stedet en tidsbegrenset tilbakebetalingsgaranti, som er ruten nesten alle leverandører tar.

VyprVPN gjennomgang lukker tanker

Ved å ta tak i de to mest skarpe svakhetene – logging og dårlig kundeservice – har VyprVPN blitt et solid VPN-alternativ.

De tilbyr en utmerket klient-app, bred enhetsstøtte, flere protokoller, raske hastigheter og eier til og med hver del av servernettverket for å forbedre fysisk sikkerhet. Ikke mange andre tilbydere gir deg alle disse tingene.

På toppen av det gikk VyprVPN en ekstra kilometer for å få sine krav til ikke-loggføring revidert av en tredjepart. Det er også noe få tilbydere gjør.

De eneste ulempene jeg fant under min gjennomgang er noen få manglende funksjoner på iOS-klienten og mangel på betalingsalternativer for cryptocurrency. Hvis en av dem betyr noe for deg, kan du se på listen min over de beste VPN-ene for mulige alternativer.

Poenget er at selv om jeg ikke klarte å gjøre det så lite som for et år siden, kan jeg nå enkelt anbefale VyprVPN.

Og kudos til dem for å gjøre endringene de gjorde. Det var ikke en lett jobb, og en de leverte eksepsjonelt bra.

VyprVPN-logoResultat:
8.5 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me