Anmeldelse af privat internetadgang

Privat internetadgang logoScore:
7,7 / 10


Privat internetadgang, som er en fantastisk VPN-udbyder og en af ​​branchens førende, tilbyder alt hvad du har brug for i en VPN. Fra en funktionelt nydesignet klient og hurtige servere til en stram logningspolitik og fremragende sikkerhedsfunktioner, det hele kommer til en pris, der let slår de fleste konkurrenter.

Fordele
 • Påvist ingen logbogsudbyder
 • Top-notch kryptering og sikkerhed
 • Meget overkommelig
 • Gode ​​serverhastigheder
 • Fremragende nydesignede apps
 • Tillader torrenting og P2P
Ulemper
 • Beliggende i USA – ikke ideelt til privatliv
 • Dårlig Netflix og BBC iPlayer support

Hvis du er på markedet efter en VPN, er der en god chance for, at du har hørt om privat internetadgang (også kendt som PIA). De opererer i næsten et årti, og det er sandsynligvis en af ​​de største udbydere i verden.

PIA er kendt for at være en billig VPN-service, der leverer solid ydelse og support. Nysgerrig over at se, om dette omdømme er velfortjent, tog jeg det på mig at sætte dem på prøve.

Og i denne Private Internet Access-gennemgang vil jeg gennemgå alt det, jeg har opdaget – det gode, det dårlige og grænsen grimt.

PIA Oversigt

For at hjælpe med at sætte tingene i bedre sammenhæng, lad os starte med en smule baggrund om privat internetadgang og folkene bag det.

Et datterselskab af et selskab, der hedder London Trust Media, PIA har eksisteret siden august 2010. For en VPN-tjeneste gør det dem til en ældre statsmand.

Virksomheden er involveret i en bred vifte af open source- og privatlivsfokuserede projekter gennem deres støtte til non-profit som Electronic Frontier Foundation og Creative Commons.

PIA er også en af ​​de meget få VPN-udbydere, der tilbyder et open source-arkiv på GitHub. Opbevaringsstedet inkluderer deres browserudvidelser og nogle (men ikke alle) deres klientsoftware.

Indtil videre lyder alt ret godt. Desværre er der også et par skeletter i PIA’s skab.

London Trust Media – og i forlængelse heraf – privat internetadgang – har hovedkontor i Denver, Colorado. Det betyder, at de opererer ud fra en noget risikabel jurisdiktion, der er privat.

De har også for nylig anlagt kriminelt dømt Mark Karpeles fra Mt. Gox Bitcoin-udveksling er berygtet som CTO. Det var en bevægelse, der ikke overraskende forårsagede et oprør blandt PIAs brugerbase – og som stadig ikke er helt død.

Alt dette tilføjer noget til en blandet taske.

Ja, PIA fungerer meget som et firma dedikeret til gennemsigtighed og privatliv. Men på samme tid valgte de en hård jurisdiktion for at opretholde den og en CTO tilknyttet et af de dyreste og katastrofale hacks i nyere hukommelse.

Virkelig nysgerrig.

Lad os grave dybere og gennemgå, hvad PIAs service tilbyder, med den smule eftertanke.

Funktioner

Funktionsmæssigt er der masser at lide, hvad PIA bringer til bordet. De har en meget komplet VPN-løsning, der inkluderer alle vigtige sikkerheds- og privatlivsfunktioner, som vi er forventer af en topniveauudbyder.

Sikkerhedsfunktioner

Antallet af krypteringsmuligheder, som PIA understøtter, er uden sidestykke.

For datakryptering har du fire valg:

 • AES-128 (GCM)
 • AES-128 (CBC)
 • AES-256 (GCM)
 • AES-256 (CBC)

128-bit beskyttelse er hurtigere, men lidt mindre sikker. Industristandarden 256-bit på den anden side, mens en smule langsommere, er næsten umulig at bryde.

På dataautentificering og håndtryk side af tingene – hvilket er, hvad VPN gør for at bekræfte forbindelsen og sendte data ikke er blevet manipuleret med – vil du heller ikke blive sultet efter valg.

Du kan indstille din datagodkendelse til enten SHA1 eller SHA256 – dog kun hvis du bruger en af ​​de to AES CBC-krypteringsmetoder.

Håndtrykket kan på den anden side indstilles til et af følgende uanset andre indstillinger:

 • RSA-2048
 • RSA-3072
 • RSA-4096
 • ECC-256k1
 • ECC-256r1
 • ECC-521

Standardindstillingerne er AES-128 (CBC), SHA1 og RSA-2048 – et helt fint valg til afslappet VPN-brug. Men for et sikkerhedsniveau, der er så godt, som det bliver, skal du helt sikkert slå ting op.

Softwareklienten inkluderer en fuldt funktionsdygtig kill-switch for at forhindre utilsigtede datalækager. Jeg testede det på alle måder, man kunne forestille sig, og i alle tilfælde fungerede ting lige som forventet.

PIA's driftsafbryder aktiveres

PIA-kill-kontakten kan konfigureres til en af ​​tre tilstande:

 1. Af: Dræbskontakten er helt slukket og vil aldrig blokere for trafik
 2. Auto: Dræbsknappen blokerer kun uden for trafik, hvis VPN-forbindelsen falder
 3. Altid: Dræbsknappen blokerer al trafik, hvis VPN-forbindelsen falder

Det er som standard indstillet til Auto.

PIA kører deres egen private DNS-server – som enhver selv respekterende VPN-udbyder burde – og det er hvad der bruges ude af boksen. Hvis du foretrækker det, kan du også indstille en brugerdefineret DNS eller holde sig til dine eksisterende ingen VPN-indstillinger.

Handshake Naming System (HNS)

Apropos DNS, det har længe været Achilles-hælen hos mange VPN-udbydere, når det kommer til anonymitet på internettet. Når alt kommer til alt kan en DNS-server føre poster over alle websteder og tjenester, du opretter forbindelse til, selvom du bruger en fuldt krypteret forbindelse.

Blokering af DNS-niveau er også en ofte anvendt metode til internetcensur.

For at give dig en anden måde at omgå begge problemer, lader PIA dig helt undgå DNS. Du kan i stedet bruge Handshake Naming System (HNS).

HNS er en decentral, blockchain-baseret erstatning for DNS. Udviklerne håber, at det endelig vil stoppe de problemer, sikkerhed, pålidelighed og censur, der plager DNS-infrastrukturen.

Mens HNS stadig er i sin spædbarn, er det dejligt at se PIA vedtage det og tilbyde det som en mulighed. Brug af det vil i sidste ende betyde endnu større privatlivets fred såvel som en fuldstændig censurresistent internetoplevelse.

MACE Ad Blocker

Som mange konkurrerende VPN-tjenester leveres PIAs klient med annonceblokerende funktionalitet. I modsætning til nogle andre kan det dog ikke tilpasses. Det er enten tændt eller slukket – uden muligheder.

PIAs MACE-annonceblokeringsindstillinger

Funktionen, som PIA kalder MACE, sigter mod at blokere annoncer og malware, når du er tilsluttet VPN-netværket. I praksis finder jeg dog resultaterne lidt undervejs.

Jeg forventer, at MACE fungerer som browser-baserede annonceblokkere eller endda en DNS-baseret løsning som Pi-Hole (som jeg for øvrig helhjertet anbefaler). I mine test blokerede MACE imidlertid mindre end halvdelen af ​​annoncerne og kendte malware-sider, som andre tjenester blokerer let.

Selvom jeg ikke kan bevise det, formoder jeg, at den svage præstation er noget forsætlig.

Klientappen kan ikke i øjeblikket hvidliste-URL’er. Og uden det kan PIA ikke tage chancen for at være for aggressiv med blokeringen, eller de kan forhindre os i at nå websteder, vi vil besøge.

MACE er stadig bedre end intet. Jeg håber også, at privat internetadgang vil fortsætte med at udvikle den og over tid bringe den op til sit fulde potentiale.

PIA Netflix og anden streaming support

En af de mest populære anvendelser af en VPN er at streame geo-blokeret indhold fra andre regioner i verden. Jeg taler om websteder som Netflix, Hulu eller BBC iPlayer.

Problemet er, at indholdsudbydere er klar over dette, og i årevis har været på et korstog for at forhindre VPN-adgang til deres tjenester. Og PIA er desværre ved den tabende ende af krigen.

Netflix US proxy-fejl, når du bruger PIA

Med et par små undtagelser fungerer privat internetadgang ikke med Netflix. Langt de fleste servere er blokeret. Andre lande klarer sig heller ikke meget bedre.

Det samme gælder næsten enhver anden streamingtjeneste. På trods af min bedste indsats kunne jeg for eksempel ikke klare at fjerne blokering af BBC iPlayer.

Disse resultater er imidlertid ikke overraskende. For et par år siden indrømmede PIA, at det ikke var deres prioritering at komme rundt om geo-blokkering, og de mente helt klart det.

Så hvis streaming video fra andre lande – eller dit eget når du er i udlandet – er det, du er interesseret i, anbefaler jeg, at du søger et andet sted. Enhver af VPN’erne, der fjerner blokering af Netflix, er normalt et godt valg.

Torrenting og P2P Support

Privat internetadgang er en P2P-venlig VPN og fører ikke logfiler. Så hvis du bruger tjenesten til torrent, kan du gøre det uden frygt for, at nogen sporer dine aktiviteter tilbage til dig.

Det faktum, at PIA opererer ud af USA, kan gøre nogle af os ubehagelige og fair nok.

Men til deres ære har Privat internetadgang i flere retssager bevist, at deres krav om ikke-logføring er rigtige. De fik ordre om at vende logfiler, gjorde de ikke – simpelthen fordi de ikke havde nogen.

Hvis du på trods af at bruge PIA til P2P ligger uden for dit komfortniveau, har du andre muligheder. Der er masser af andre ikke-amerikanske baserede no-log VPN’er, du kan henvende dig til for alle dine torrenting behov.

Arbejder PIA i Kina?

Dette ofte stillede spørgsmål var et spørgsmål, som jeg kæmpede lidt for at finde svaret på.

For det første, da jeg ikke er i Kina, kan jeg ikke teste tjenesten selv. For det andet garanterer PIA nul-garantier for, at tjenesten fungerer bagfra landets Great Firewall.

Og faktisk rapporterer mange brugere om problemer med PIA fra Kina. Men nogle siger også, at de kan komme igennem ved hjælp af IPSec / L2TP-protokollen.

I modsætning til VyprVPN – en af ​​de bedste VPN’er på det kinesiske marked – har PIA desværre ikke en stealth-protokol til rådighed for at undgå blokering.

Så baseret på de oplysninger, jeg har indsamlet, ser det ud til, at selv om privat internetadgang muligvis fungerer i Kina, vil din kilometertal variere – meget. Og du er sandsynligvis bedre med at vælge en anden udbyder.

PIA Fortrolighed og sikkerhed

Mange af os bruger en VPN til at øge vores privatliv og sikkerhed online. I den henseende og fra et teknisk synspunkt er privat internetadgang lige så god som enhver service, jeg nogensinde har gennemgået.

PIA er også en gennemprøvet VPN-udbyder, der ikke er logger på, og har ingen personlig identificerbare oplysninger, der kan binde os til nogen af ​​vores online aktiviteter.

Elefanten i rummet er, at PIA er USA-baseret – ikke ligefrem ideel til privatliv. Men som vi ser, er det måske slet ikke så kæmpe.

Jurisdiktion

Som netop nævnt opererer privat internetadgang og dets moderselskab i Denver, Colorado. Det sætter dem i ryggen med amerikansk juridisk jurisdiktion.

Fra et brugernes privatlivssynspunkt er det ikke godt.

I henhold til tjenestens juridiske rådgiver har PIA aldrig modtaget nogen mandater til at logge brugeraktivitet i hemmelighed eller overdrage nogen krypteringsnøgler til amerikanske (eller udenlandske) myndigheder. Men faktum er, at disse ting kan ske når som helst, og der er ingen måde for os at vide om det.

I USA har myndighederne næsten ikke-kontrolleret myndighed til at foretage overvågning, når det skønnes nødvendigt. Det er noget, der er sket før, som historien om den krypterede e-mail-udbyder Lavabit viser.

Naturligvis har du i praksis brudt temmelig seriøse føderale love for, at FBI bemærker dig. Og hvis du har deres opmærksomhed, har du sandsynligvis større problemer alligevel.

Så for P2P-brugere og den gennemsnitlige aficionado for privatliv, bør PIA’s jurisdiktion ikke være et stort problem. Det er dog noget at huske på.

PIAs logpolitik

I hjertet sigter PIA at være en service, der er rettet mod privatlivets fred. Som sådan har de været en VPN-udbyder uden logning siden grundlæggelsen og har bevist disse påstande mange gange.

De er en VPN, der er blevet udfordret i retten til at fremstille logfiler. Og i alle tilfælde havde PIA i modsætning til flere konkurrenter, der blev fanget i strid med deres politikker uden logning, intet at udlevere.

Du kan gennemgå det nøjagtige antal regerings- og domstolsanmodninger om data i PIAs gennemsigtighedsrapport.

Privat internetadgangs holdning til logning opsummeres også meget godt med en enkelt sætning i deres privatlivspolitik:

Datacontrolleren indsamler eller logger ikke nogen trafik eller brug af sit Virtual Private Network (“VPN”) eller Proxy.

Så trods en tvivlsom jurisdiktion tror jeg, at vi kan stole på, at PIA betyder det, når de siger, at de ikke fører logfiler. Når alt kommer til alt har de sat deres omdømme – og virksomhedens fremtid – på banen for at bevise det.

DNS-lækager

Som jeg ville forvente at være tilfældet fra en privatlivets centreret VPN-udbyder, lider PIA ikke af DNS-lækager på nogen af ​​sine understøttede platforme. Det betyder, at ingen IPv4- eller IPv6-lækager, ingen WebRTC-lækager – intet, der ville fjerne din rigtige placering eller identitet.

PIA bestået en DNS-lækketest

Hvis det er perfekt anonymitet, som du er interesseret i, ud fra perspektivet om lækkende information, er privat internetadgang så god, som den bliver.

Apps og klienter

Privat internetadgang har apps til alle større platforme og operativsystemer. De støtter i øjeblikket:

 • vinduer
 • MacOS
 • Android
 • iOS
 • Linux (Ubuntu, Mint, Arch eller Debian)

PIA har også en browserudvidelse til Chrome, Firefox og Opera samt proxy-support til andre webbrowsere og P2P-klienter.

Og hvis det er netværksdækkende beskyttelse, du er efter, er det endda muligt at konfigurere VPN på kompatible routere, inklusive DD-WRT, Tomato, AsusWRT, samt flere andre.

Overalt gør PIA et fremragende stykke arbejde med brugervenlighed. De har for nylig gennemgået brugergrænsefladen for deres apps fuldstændigt, og det er en massiv forbedring i forhold til de gamle.

Til at begynde med har alle klienter og udvidelser et meget lignende look. Her er skærmbilleder af Firefox-udvidelsen såvel som Windows- og Android-apps:

Gennemgang af de forskellige versioner af PIA-klientappen

De PIA-apps, jeg har gennemgået – Linux er den eneste, jeg ikke har spillet rundt med – er enkle at bruge, har en klar og let at forstå grænseflade og gør alle større indstillinger til et øjeblik at konfigurere.

Alle klienter indeholder også lignende funktioner. Den eneste bemærkelsesværdige undtagelse er Android- og iOS-apps, der mangler MACE-annonceblokerende funktionalitet. Men jeg tvivler på, at det vil være en deal-breaker for mange af os.

Jeg oplevede ingen indefrysninger, nedbrud eller andre problemer, der er fælles for specialbyggede VPN-apps, så det er et plus.

Dybest set er der meget lidt at ikke lide ved PIAs apps. De er så gode.

Private internetadgangsserverplaceringer

Med VPN-servere på 50 lokationer i 30 lande er den geografiske mangfoldighed af PIAs netværk på den mindre side. 50-ish lande synes at være det aktuelle gennemsnit.

De fleste af os behøver dog ikke oprette forbindelse til Ecuador eller Filippinerne. Og medmindre du gør det, er odds PIA tilbyder ethvert sted, du nogensinde vil have eller har brug for.

Når det er sagt, hvis Ecuador er det, du leder efter, så kig på PureVPN og deres imponerende 131 landsnet.

Hvis du nogensinde er interesseret i de nøjagtige tilgængelige placeringer, skal du gennemgå min detaljerede PIA-serverliste.

Er PIA hurtig?

I modsætning til de fleste konkurrenter, praler privat internetadgang ikke meget om at være den hurtigste VPN, der er. Men de kunne bestemt.

Selvom det ikke er det absolut hurtigste, har PIAs servere imponerende antal med downloads på den bedste server – som valgt af klient-appen – indblandet til 72,8 Mbps og et test på gennemsnit på otte lokationer på 51,9 Mbps.

Nedenfor er tre prøveplaceringer taget fra den fulde PIA-hastighedstest.

Bedste server
Bedste VPN-serverhastighedstestresultater for privat internetadgangMed VPN Bedste baseline-hastighedstestresultater for privat internetadgangIngen VPN
Forenede Stater
Resultater af privat internetadgang VPN-serverens hastighedstestresultaterMed VPN Privat internetadgang forener staternes grundlæggende hastighedstestresultaterIngen VPN
Holland
Resultater af privat internetadgang i Nederlandene VPN-serverhastighedMed VPN Resultater af privat internetadgang i Nederlandene baselinehastighedstestIngen VPN

Du har muligvis bemærket det store uoverensstemmelse mellem VPN og ingen VPN-hastigheder. Tag det ikke som et dårligt tegn.

Jeg kører hastighedstest ved hjælp af en download af 500 Mbps og 100 Mbps uploadforbindelse, hvilket er hurtigere end enhver VPN af forbrugerklasse i øjeblikket kan håndtere. Og jeg gør det med vilje, så vi kan se den faktiske maksimale ydelse for hver server i stedet for numre, der er begrænset af min internetudbyder.

Den nederste linje er, at PIA er hurtig, med serverhastigheder, der er mere end gode nok til enhver båndbredde-tung aktivitet, som streaming af 4K-video eller store downloads.

Kunde service

Selvom jeg ikke løb ind i problemer, mens jeg testede PIA til denne anmeldelse, så jeg grundigt på deres kundesupportværker. Det er trods alt en af ​​de ting, de skal være kendt for.

Hvad jeg fandt var en blandet taske og en af ​​de store svagheder ved PIAs samlede service.

Til at begynde med, hvis du prøver at tilmelde dig og har et spørgsmål, kan du ikke bruge PIAs live chat-system. I stedet skal du indsende en supportbillet og vente på et svar via e-mail.

Hvis du er heldig, får du en hurtig, især hvis du anmoder om dagen i Mountain Standard-tidszonen. Over natten skal du dog sandsynligvis vente lidt.

Når du har en konto, er PIAs live chat support tilgængelig, men kun mandag til fredag ​​fra 9:00 til 18:00 MST.

Selvom jeg fik et hurtigt svar gennem chat-tjenesten, læste jeg masser af klager fra brugere, hvilket indikerer, at ting ikke altid går problemfrit.

Nogle mennesker sagde, at chat ofte er deaktiveret, når det ikke skulle være, mens andre hævdede, at det tog timer at få et svar. Ingen af ​​disse ting skete under min test, men det er noget at huske på.

Der er dog nogle gode nyheder.

PIAs websted tilbyder en meget omfattende vidensbase og mange nyttige vejledninger til løsning af almindelige problemer. Og på grund af hvor godt apps fungerer, har jeg mistanke om, at langt de fleste af os alligevel ikke løber ind i problemer.

Generelt var supportmulighederne anstændige, men langt fra store – Jeg forventede bedre, men har også set meget værre. Hvis jeg i fremtiden bemærker ændringer, opdaterer jeg naturligvis denne anmeldelse i overensstemmelse hermed.

Pris og værdi

Privat internetadgang er længe kendt som en billig VPN-udbyder. Og det er stadig tilfældet.

Privat internetadgang 'abonnementspriser

Du kan vælge mellem tre forskellige sigtelængder:

Månedlige: $ 11,95 / måned
Seks måneder: $ 5,99 / måned
årligt: $ 3,33 / måned

Det handler om prisen på den gennemsnitlige Starbucks-drink (selvom jeg sandsynligvis er for venlig). Det er også svært at argumentere for, at du ikke får pengene værd til disse priser.

Du har også masser af måder at betale for et Privat Internet Access-abonnement på. Der er de sædvanlige mistænkte som alle større kreditkort (Visa, Mastercard, Amex, Discover og JCB), PayPal og Amazon Pay.

Men PIA giver dig også mulighed for at betale anonymt med flere kryptovalutaer, herunder:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • litecoin
 • Zcash
 • Bjælke

PIA vil endda lade dig handle i et gavekort med større mærker (Starbucks, Walmart, Best Buy osv.) I bytte for service. Du betaler dog lidt af en præmie for at gøre det.

Hvis din primære bekymring er anonymitet, er trade-sandsynligvis sandsynligvis det værd.

Der er 30 dages fuld pengene-tilbage-garanti, der understøtter alle private internetadgang-abonnementer. Hvis du ikke er tilfreds med tjenesten af ​​en eller anden grund, kan du få en refusion uden spørgsmål stillet.

Desværre er der ingen PIA-prøveversion, så du bliver nødt til at bruge refusionsruten, hvis du vil tage tjenesten til et testkørsel.

Revidering af tanker om privat internetadgang

Efter at have brugt PIA i et par uger, brug det nøjagtigt, hvordan jeg ville bruge min almindelige VPN-service, teste og gennemgå alt, hvad jeg kunne undervejs, kom jeg til disse seks konklusioner:

 1. PIAs service er hurtig, billig og fungerer meget godt for privatlivets fred og sikkerhed
 2. Deres apps er godt designet og gør alt, hvad de skal
 3. Hvis du vil streame geo-blokeret indhold, skal du se andre steder
 4. Deres støtte, selv om det er acceptabelt, har bestemt plads til forbedringer
 5. PIAs jurisdiktion og valg af CTO efterlader lidt at ønske, men deres fremragende track record gør næsten noget for det
 6. De er en fantastisk måde at slippe af med gavekort, som du ikke ønskede i første omgang

Alle disse faktorer betyder, at jeg føler mig godt tilpas med at anbefale privat internetadgang til alle, der leder efter en billig, pålidelig VPN.

Når det er sagt, er der for en sammenlignelig pris andre fremragende VPN-tjenester, der tilbyder lignende fordele uden ulemperne. Mine go-to udbydere i disse dage er CyberGhost og NordVPN.

Hvis du vælger PIA, er jeg sikker på, at du vil være glad – men jeg vil i det mindste gennemgå et par andre muligheder først.

Privat internetadgang logoScore:
7,7 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map