ExpressVPN-gennemgang

ExpressVPN-gennemgang

ExpressVPN-logoScore:
9.0 / 10


En af de mest kendte VPN-udbydere rundt omkring, ExpressVPN tilbyder hurtig ydelse, fantastisk klientsoftwaredesign og nogle af de stærkeste sikkerhedsfunktioner, du finder. Det er både let for begyndere at hente og løbe med og pakker mere end nok strøm til enhver avanceret bruger.

Fordele
 • En funktionsrig og intuitiv klient
 • Stærk back-end teknologi
 • Masser af servere og serverplaceringer
 • Hurtige og konsistente tilslutningshastigheder
 • Arbejder med amerikanske Netflix
 • Top-notch kundesupport
Ulemper
 • Noget samlet logning
 • Ikke den billigste

Hvis jeg skulle vælge en VPN-udbyder, kunne jeg anbefale næsten hvem som helst, ExpressVPN ville være øverst på min liste.

Det hele starter med en raffineret klient, der er så enkel, at enhver kan bruge den, men pakker nok funktioner til selv de mest avancerede brugere.

Sikkerhedsmulighederne er lufttætte. Og så er der naturligvis den store globale netværksdækning og serverydelse.

Ja, det er muligvis ikke den billigste VPN-udbyder i nærheden – omend kun med et par dollars. Men som jeg vil forklare i denne ExpressVPN-gennemgang, er tjenesten hver eneste krone værd.

Funktioner

Som en mere etableret VPN-udbyder forventer du, at ExpressVPN leverer på alle mainstream VPN-funktioner. Og de klarer sig bestemt meget godt der.

Split tunneling

ExpressVPN har en delt tunneling-mulighed tilgængelig på sine Windows- og macOS-klienter. Selvom det af nogle grunde på macOS går under navnet Connection Per App.

I en enkelt sætning giver split tunneling dig mulighed for at sende data fra nogle apps gennem den krypterede VPN-tunnel og samtidig lade andre apps bruge din almindelige internetforbindelse.

Du kan skifte funktionalitet i det generelle indstillingsafsnit i klientsoftwaren. De tre muligheder, du har, er at:

 • Få alle apps til at bruge VPN (svarende til at slå split tunneling fra)
 • Angiv, hvilke apps du vil bruge VPN (som standard, alle andre apps får du den almindelige internetforbindelse)
 • Specificer, hvilke apps du ikke ønsker at bruge VPN (som standard bruger alle andre apps VPN)

Konfigurationsindstillinger til ExpressVPNs delte tunnelfunktion

Jeg har testet funktionen på de to operativsystemer, hvor den er tilgængelig, og i begge tilfælde fungerede den nøjagtigt som annonceret.

Og hvad skal jeg gøre, hvis du gerne vil bruge delt tunneling på, for eksempel, en Android-enhed? Så bliver du desværre nødt til at gå med en anden udbyder. IPVanish og ProtonVPN, begge gennemgåede VPN’er, tilbyder det i deres Android-klienter.

BitTorrent og P2P

Der er overhovedet ikke nævnt torrenting eller P2P på nogen af ​​ExpressVPNs hovedsider. Så ved første øjekast ser ting ikke godt ud. Heldigvis, i dette tilfælde er ingen nyheder gode nyheder.

Når du har grave dig lidt ind, finder du en hel side dedikeret til BitTorrent support. De hjælper dig endda med at komme i gang med uTorrent.

Så ja, du kan absolut bruge ExpressVPN til torrenting. Og i tilfælde af at du undrer dig, kan du gøre det på enhver server.

Er Expressvpn sikkert til Torrenting?

Bare fordi en VPN tillader torrenting, betyder det ikke, at det er sikkert at gøre det. Med ExpressVPN er der imidlertid lidt at bekymre sig om.

Da jeg vil dække lidt længere nede i denne gennemgang, bruger ExpressVPN ikke kun meget sikre protokoller og skudsikker kryptering, men det fungerer også ud fra en privatlivsvenlig jurisdiktion og har en fremragende nul-logging-politik.

Med andre ord, når du bruger ExpressVPN til at torrent, er der ingen chance for, at aktivitet kan spores tilbage til dig. Du er sikker.

ExpressVPN og Netflix

At finde en VPN, der ikke er blokeret af Netflix – især af den amerikanske version – har ikke været nogen nem opgave, siden virksomheden indførte et VPN-forbud i begyndelsen af ​​2016.

ExpressVPN ser imidlertid ud til at være en af ​​de få undtagelser og fungerer helt fint (i det mindste når jeg skriver dette).

ExpressVPN arbejder med Netflix

Ikke hver amerikansk server får et pas. Cirka halvdelen af ​​dem blev afvist med den frygtede ”Du ser ud til at bruge en unblocker eller proxy” -fejl. Men at finde en, der fungerer, skal højst tage et par genforbindelsesforsøg.

Andre steder var ExpressVPN bedre med Netflix. For eksempel havde jeg nul problemer med adgang til den canadiske eller britiske version af tjenesten.

Data, båndbredde og forbindelsesgrænser

ExpressVPN sætter ingen grænser for data eller båndbredde, og jeg ville heller ikke forvente, at de skulle gøre det. Ingen selv respekterende VPN-udbyder gør i disse dage.

Der er dog en grænse for antallet af samtidige forbindelser.

Hvor mange brugere kan bruge ExpressVPN?

Med et ExpressVPN-abonnement har du tilladelse til at forbinde fem brugere eller enheder på samme tid.

Du kan installere klienten på så mange enheder, som du vil. Du kan bare ikke forbinde mere end fem af dem til VPN samtidig.

Fem er mere eller mindre branchestandard, og i praksis har du sjældent brug for at køre flere forbindelser på én gang. Faktisk strækker tre mig det for mig.

Når det er sagt, hvis du finder dig selv at se meddelelsen om “Connection Limit Reached” lidt for ofte, kører ExpressVPN på routere. Når den er konfigureret sådan, tæller kun routeren som en aktiv forbindelse, og de potentielt snesevis af enheder, der sidder bag den, tæller ikke.

Alternativt, hvis forbindelsesgrænsen bliver et problem, kan du også undersøge andre godt gennemgåede udbydere som Surfshark, der overhovedet ikke indeholder kapacitetsforbindelser.

Andre funktioner

Der er et par andre bemærkelsesværdige ExpressVPN-funktioner.

Den ene er VPN-hastighedstest i klienten. Det giver dig mulighed for at teste den aktuelle latenstid og downloade hastigheder på hver ExpressVPN-server (du kan fordele ting efter region).

Latensresultaterne virkede nøjagtige nok. Resultaterne af downloadhastigheden var imidlertid langt væk, som i meget langsommere end hvad de faktisk er.

For eksempel viser mine egne hastighedstest af Amsterdam-lokationen downloadydelsen på op til 50 Mbps.

ExpressVPN-gennemgang af forbindelseshastigheder

Det bedste, jeg fik gennem klientens værktøj, var 11,79 Mbps.

ExpressVPNs testresultater inden for klienten

Jeg ser denne funktion være nyttig til at vælge den hurtigste aktuelle server (og måske er det det, den er beregnet til). Men det ser ikke ud til at returnere tal, der indikerer den faktiske ydelse, som jeg vil tale om mere lidt senere.

En mere nyttig funktion, ExpressVPN tilbyder også en kill switch. Også denne vil jeg komme til meget snart i afsnittet om privatliv og sikkerhed nedenfor.

Privatliv og sikkerhed

Når en VPN-udbyder opererer ud af et privatlivsvenligt land, har en klart defineret logningspolitik og bruger nogle af de mest robuste krypteringsmuligheder til rådighed, ved du, at du (og dine data) er i gode hænder.

Med Express VPN får du netop det.

Jurisdiktion

ExpressVPN opererer fra De Britiske Jomfruøer (a.k.a. BVI). Det er gode nyheder for privatlivets fred.

For det første har BVI ikke nogen lov om datalagring. For det andet er de ikke del af nogen intelligensdelingspagter (verdens 5 øjne, 9 øjne eller 14 øjne).

For det tredje er BVI kendt som lidt af et skatteparadis. Hvis opretholdelse af privatlivets fred nogensinde var en bekymring, tvivler jeg alvorligt på, at det ville være tilfældet.

Logningspolitik

Selvom ExpressVPN er temmelig tæt på at have en absolut ingen logningspolitik, er de dog lidt korte.

De gemmer ikke kritiske detaljer, der kan bruges til at identificere dig, f.eks. Din IP-adresse, DNS-forespørgsler eller trafikdestination (som du kan se fra skærmbilledet fra deres websted nedenfor).

ExpressVPN-erklæring om deres ingen logpolitik

De logger dog et par detaljer til hævdede formål for at sikre en god brugeroplevelse. Disse er beskrevet i ExpressVPNs privatlivspolitik og inkluderer:

 • Hvilken version af appen du bruger
 • Datoerne, hvorpå du opretter forbindelse til en VPN-server (dog ikke tidspunkterne)
 • Hvilket land eller internetudbyder du opretter forbindelse til (men ikke din IP … det er vigtigt)
 • Hvilken VPN-placering, du opretter forbindelse til (men ikke den udgående IP … det er lige så vigtigt)
 • Den samlede daglige mængde af dine dataoverførsler

Intet af ovenstående, selv når det kombineres med logfiler fra din internetudbyder og ethvert websted eller service, du besøger, er nok til at identificere dig unikt.

Så selvom jeg foretrækker fuldstændigt nul logning udbydere (hvorfor tage nogen chancer), kommer ExpressVPN temmelig darn tæt og bestemt tæt nok til at holde dig fuldstændig anonym.

Kan ExpressVPN spores?

Som vi lige så logger ExpressVPN ikke nogen internettrafik. Din IP-adresse, din delte server-IP-adresse eller de nøjagtige tidspunkter, hvor du bruger tjenesten, gemmes aldrig.

Det betyder, at så længe du er tilsluttet VPN, kan ingen af ​​dine online aktiviteter spores tilbage til dig.

Privatliv ved tilmelding

Når du først tilmelder dig ExpressVPN, skal du give dem din e-mail-adresse. Den betalingsform, du vælger, dikterer, hvilke andre personlige oplysninger du har brug for.

Betalingsmuligheden, der kræver den mindst mulige information, er Bitcoin (for øvrig den eneste accepterede cryptocurrency). Så hvis du ikke er villig til at skille dig ud med personlige data ud over din e-mail, er det hvad du skal bruge.

Når du tilmelder dig, vil ExpressVPNs websted naturligvis gemme din IP og cookie din browser. Også dette kan være et privatlivsproblem for nogle af os.

En nem måde at komme omkring på er at tilmelde dig fra din lokale kaffebar ved hjælp af et privat browservindue. Og hvis du allerede tager ting så langt, på samme tid kan du lige så godt oprette en smidig e-mail-adresse og bare give det til ExpressVPN. På denne måde får ingen din rigtige IP-adresse.

Har ExpressVPN en driftsafbryder?

Som alle premium VPN-udbydere leveres ExpressVPN med en internet kill-switch. Og som mange VPN-udbydere valgte de også at give det sit eget navn. I tilfælde af at du leder efter det, kaldes det Network Lock.

ExpressVPN-appens generelle indstillingsvindue har kill switch switch

Netværkslås er som standard tændt og indstillet til at stoppe al internettrafik – men kun internettrafik – når / hvis VPN pludselig falder. Lokalt netværk vil fortsat være tilladt. For mig giver det perfekt mening.

Hvis du uanset af hvilken grund du vil dræbe din netværksforbindelse helt under en uventet VPN-afbrydelse, er denne mulighed også tilgængelig.

Bemærk, at kill switch-funktionalitet kun er tilgængelig på Windows- og Mac-klienter. På dette tidspunkt understøtter ingen anden platform den.

Specielle formål servere

Et område, hvor ExpressVPN falder lidt kort, er måske ikke at tilbyde særlig serverfunktionalitet som dobbelt VPN, TOR over VPN eller serverforstyrrelse. Når privatliv og anonymitet er yderst vigtigt, er dette de funktioner (kombineret med en kill-switch), som du vil bruge.

Jeg er enig i, at få af os er nødt til at tage ting så langt. Det er sandsynligt, at ExpressVPN valgte ikke at investere deres tid og penge der.

Men det er værd at nævne. Og hvis det er funktionalitet, der betyder noget for dig, kan en anden udbyder som NordVPN muligvis være bedre egnet til dine behov.

Protokoller og kryptering

Dit valg af protokoller med ExpressVPN er temmelig tæt på at være komplet.

Valgmulighederne inkluderer OpenVPN over UDP eller TCP, SSTP (kun på Windows), L2TP / IPsec og PPTP. IKEv2 er den ulige mand, der ikke understøttes i øjeblikket.

Gennemgang af ExpressVPNs forbindelsesprotokolindstillinger

Som standard har klientsoftwaren på alle platforme protokolvalget valgt til automatisk. Dette vælger den bedst egnede til dine nuværende netværksforhold.

På mobile enheder er kun OpenVPN over UDP og TCP tilgængelige. I langt de fleste tilfælde er det imidlertid hvad du vil alligevel. Så det begrænsede antal indstillinger er ikke nødvendigvis et problem.

Til kryptering bruger ExpressVPN en AES-256-CBC-chiffer med SHA-256 HMAC-datagodkendelse.

Hvis disse standarder ikke betyder meget for dig, er afhentningen dine data er meget, meget sikre. Dette er niveauet for kryptering, som statslige agenturer og banker bruger til at sikre deres ting.

Lækagetest

Alle funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger og anonymitet betyder lidt, hvis en VPN-udbyder lækker din DNS- eller IP-adresse. Heldigvis med ExpressVPN er der ingen bekymringer.

Jeg kørte mine standardtest, og der var ingen lækager. IPv4, IPv6 og DNS gik alle sammen med flyvende farver, inklusive over WebRTC.

Skærmbillede af ExpressVPNs lækagetestresultater

ExpressVPN har sine egne DNS- og WebRTC-lækagetest tilgængelige på sit websted. Genveje til disse er tilgængelige under Hjælp & Support klientens undermenu. Selvom de forekommer nøjagtige nok, bare af princip, foretrækker jeg at bruge tredjepartswebsteder.

Apps og klienter

Jeg har allerede spillet ExpressVPN-klienten et par gange allerede. Det er nu tid til at grave sig ind og se, hvor god den virkelig er.

Den første ting, du sandsynligvis vil bemærke, er, hvor ren den ser ud. Det overvælder overhovedet ikke.

En ExpressVPN-app, der er afbrudt fra tjenesten

Alt er logisk lagt, og de mere avancerede funktioner er pænt gemt væk i indstillingsmenuen. Så de vil ikke forstyrre din oplevelse, medmindre du vil have dem til det.

Knappen Smart placering vælger din bedste aktuelt tilgængelige server og indstiller den til din valgte placering. Valg som dette sker normalt baseret på en kombination af afstand, latenstid og serverbelastning.

Hvis du vil oprette forbindelse til et bestemt sted, kan du også vælge en placering med knappen Vælg placering.

Valg af placering i ExpressVPN-appen

Når din valgte placering er indstillet, går du væk ved at trykke på den gigantiske tænd / sluk-knap i midten. Du kobler fra ved at klikke på den samme knap igen.

Det er en ligetil og intuitiv proces.

Hvad angår manuelt valg af server, er det den ene funktion, der kan være lidt forvirrende i starten (men som vil vænne sig til anden eller tredje gang).

Det vindue, der dukker op, når du har klikket på knappen Vælg placering, har tre faner, inklusive dem, der kaldes Anbefalet og alle. De servere, der er anført som anbefalet, er kun en lille undergruppe af alle tilgængelige servere. Ikke hver placering er der.

Hvis du f.eks. Vil oprette forbindelse til den britiske Kent-server, kan du ikke fra den anbefalede liste. Og fordi et par andre britiske servere er listet der, kan du tro, at UK Kent ikke engang findes. Det sker lige under fanen Alle.

Når du er klar over, hvad der foregår, er det enkelt nok. Men som jeg sagde. Oprindeligt kan det smide dig væk.

Understøttede platforme

Nægter du at give slip på din Blackberry-telefon? I så fald er ExpressVPN muligvis ikke noget for dig. Men for næsten enhver anden tænkelig platform har de dig dækket.

Oh vent. Blackberry understøttes også.

Liste over enheder, der understøttes af ExpressVPN

ExpressVPN har også browserudvidelser til Chrome, Firefox og Safari.

I tilfælde af at du spekulerer på, her er den omfattende liste over tilladelser, som Firefox-udvidelsen bad om mig:

 • Adgang til dine data for alle websteder
 • Udveksle beskeder med andre programmer end Firefox
 • Vis meddelelser til dig
 • Læs og rediger indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger
 • Kontrol af browser-proxyindstillinger
 • Adgang til browserfane
 • Opbevar ubegrænset mængde data fra klientsiden
 • Få adgang til browseraktivitet under navigation

Fra et privatlivssynspunkt er det bare OK. Hvis dette ikke var en anmeldelse af Express VPN men en anden udbyder, ville jeg være mere bekymret. Men jeg stoler nok på ExpressVPN for at vide, at de ikke prøver at trække noget uklart.

Overalt, uanset om det er fristående, mobil eller browserudvidelse, alle klienter deler det samme logiske layout. Så at hoppe mellem de forskellige versioner er en leg.

Gennemgang af ExpressVPN-klienter på forskellige platforme

Ud over downloadbare klienter og udvidelser får du også detaljerede installationsvejledninger til stort set alle andre enheder, du måske ønsker en VPN på. Fra routere og spilkonsoller til smarte tv’er og forskellige streaming-enheder, de er alle der.

Serverplaceringer

Selv den mest funktionsrige, intuitive og sikre VPN-udbyder er for det meste nytteløs, hvis du ikke kan oprette forbindelse til et sted, du har brug for. Med ExpressVPN er jeg villig til at satse gode penge, der aldrig vil være et problem.

Med servere i 95 lande og 151 lokationer har ExpressVPN et af de største tilgængelige netværk. Nordamerika og Europa får naturligvis størstedelen af ​​dækningen. Men det er ikke at sige, at andre verdensregioner er forsømt. Du kan se den komplette serverliste her.

Billede af alle landeplaceringer understøttet af ExpressVPN

Hvis ExpressVPN ved en lille chance ikke har den ønskede placering, vil jeg først gerne vide, hvad denne placering er (jeg er virkelig nysgerrig). Derefter kan du undersøge de få andre udbydere, der har endnu større serverdækning, herunder PureVPN og HideMyAss !. Som jeg sagde, tvivler jeg dog på, at det kommer til det.

Alle ExpressVPN-servere understøtter P2P-trafik.

Hastighed og ydeevne

ExpressVPN har mange styrker, og ydeevne er endnu en fjer i deres cap. Deres servere er hurtige og konsekvent, hvilket gør dem let til en af ​​de hurtigste VPN-udbydere på markedet.

Som med alle tjenester, jeg gennemgår, kørte jeg et komplet sæt af performancecheck på otte af de mest populære placeringer i hele verden. Her er et par prøver taget fra disse resultater med fuld hastighed.

Bedste server
ExpressVPN bedste testhastighed for serverhastighedMed VPN ExpressVPN bedste basishastighedsresultater for serverhastighedIngen VPN
Forenede Stater
Resultater af ExpressVPN-serverhastighedstestMed VPN ExpressVPN amerikanske serverhastighedstestresultaterIngen VPN
Holland
Resultater af ExpressVPN Holland serverhastighedMed VPN ExpressVPN Holland serverhastighedstestresultaterIngen VPN

Ovenfor inkluderede jeg min bedste server som bestemt af ExpressVPNs klient (dette skulle teoretisk være den hurtigste forbindelse), en nordamerikansk server og en europæisk server.

Resultaterne er ganske imponerende. De er også mere end gode nok til selv de mest båndbreddeintensive aktiviteter som store downloads og 4K videostreaming.

Med andre ord er ydelse ikke noget, du behøver at bekymre dig om med ExpressVPN.

Bremser ExpressVPN internethastighed?

Ja, ved at bruge ExpressVPN – eller enhver anden VPN-service for den sags skyld – vil du bremse dit internet. Hvor meget afhænger af, hvor hurtig din forbindelse er.

I mit tilfælde, fordi mit internet er meget hurtigere end hastighederne ExpressVPN’s servere kan nå, er afmatningen betydelig – i det mindste med hensyn til procentdel. Ren antal-klogt, dog er forbindelsen stadig meget hurtig og giver mig mulighed for at gøre hvad jeg vil online.

Hvis dit internet dog er langsommere end det, den VPN-server, du opretter forbindelse til, kan administrere, skal du ikke se på mere end 10% til 15% ydeevne.

Kunde service

VPN-branchen er ikke altid kendt for sin fremragende kundeservice. Også her står ExpressVPN over mængden.

Til at begynde med tilbyder de live chat support døgnet rundt, 365 dage ud af året. Og ikke bare nogen chat support. Viden og hjælpsom chat support.

E-mail er naturligvis også en mulighed, hvis du foretrækker at gøre ting lidt mere gammel skole.

Du kan også indsende en kundesupportbillet direkte fra klienten. Det kan jeg lide. Ikke kun er noget, du har oplevet, stadig frisk i dit sind (og du kan derfor beskrive det mere detaljeret), men klienten kan også valgfrit medtage detaljer om de nylige fejl, den har fundet.

Denne kombination gør det meget mere sandsynligt, at dit problem vil blive løst hurtigt og til din tilfredshed.

ExpressVPNs supportportal

Og hvis du er mere en gør-det-selv-selfer, er ExpressVPN-videnbasen stedet for dig. Alt fra opsætning til forskellige fejlfindingsguider er der. Videnbasen kan også fås direkte fra klienten.

Pris og værdi

Hvis du har læst alt op til dette punkt, skal det være klart, at ExpressVPN er en premiumudbyder. Og med det kommer desværre premiumpriser.

Hvor meget koster ExpressVPN?

ExpressVPN har tre abonnementsplaner: 1 måned, 6 måneder og 12 måneder. De aktuelle priser er som følger:

 • 1 måned: $ 12,95 per måned
 • 6 måneder: $ 9,99 per måned
 • 1 år: $ 6,67 per måned

De nuværende ExpressVPN-abonnementspriser

Selvom 12-månedersplanen (plus tre måneder gratis) for $ 6,67 pr. Måned er den bedste ExpressVPN-rabat, der i øjeblikket findes, er den i den højere ende af skalaen.

Når det er sagt, til trods for de relativt høje omkostninger, er det stadig en pris, der er værd at betale.

Hvordan køber du ExpressVPN?

Følg disse trin for at købe et ExpressVPN-abonnement:

 1. Klik her for at gå til ExpressVPNs skjulte rabattside for at sikre dig, at du får den bedst mulige pris.
 2. Klik på en af ​​de røde knapper på rabattsiden. Hvis du gør det, aktiveres salget og fører dig til en anden side, der viser de tilknyttede ExpressVPN-planer og deres priser.
 3. Vælg den plan, du ønsker.
 4. Udfyld din e-mail-adresse (nødvendigt for at ExpressVPN sender dig din abonnementsnøgle) og fortsæt med kassen.

betalingsmetoder

Når det er tid til at betale for dit abonnement, gør ExpressVPN det let. Hver større betalingsform accepteres.

En liste over de tilgængelige ExpressVPN-betalingsmetoder

Det ene område, hvor de måske kommer lidt kort, er i valget cryptocurrencies. Kun Bitcoin er tilgængelig. Men hvis du er kryptokyndig nok til at gå den vej, vil det ikke være et problem at have den eneste mulighed.

ExpressVPN gratis prøveversion og refusioner

Der er ingen gratis prøveversion med ExpressVPN. Hvad de har, er imidlertid en fremragende refusionspolitik.

Når du køber et abonnement, har du en generøs 30-dages pengene-tilbage-garanti, der sikkerhedskopierer dig. I modsætning til andre leverandører måske er det heller ikke stillede spørgsmål.

Tekniske problemer? Det betyder ikke noget. Har du bare ændret din mening? Det betyder ikke noget. Ingen forklaring nødvendig, penge tilbage i banken.

Bemærk bare, at det er en 30-dages garanti, ikke en fuld måned. Undgå enhver skuffelse der.

Lukende tanker

Generelt er ExpressVPN en fremragende udbyder, som ingen der søger online privatliv, anonymitet eller sikkerhed kan gå galt med.

Fra en enorm global pool af veludviklede servere og robuste sikkerhedsfunktioner til en af ​​de bedste kundeserviceafdelinger, jeg har behandlet, du mere end at få dine penge værd.

Min erfaring med ExpressVPN har altid været positiv, både under denne gennemgangsproces såvel som i de mange gange, jeg tidligere har brugt dem. Dette er grundene til, at jeg så let kan anbefale dem.

ExpressVPN-logoScore:
9.0 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me