NordVPN anmeldelse

NordVPN logoScore:
9,4 / 10


NordVPN er en udbyder, der ser ud til at gøre alt godt. Det er en ægte no-log-tjenester, har et stort antal hurtige servere med stor global dækning og tilbyder et ton avancerede funktioner. Og det hele er også pakket ind i en super venlig og intuitiv klient. NordVPN er en tjeneste, du ikke kan gå galt med.

Fordele
 • Fremragende privatliv med nul logning
 • Stort (og stadigt voksende) servernetværk
 • God forbindelsesydelse
 • Specialservere (inklusive dobbelt VPN, tilsløret og Tor over VPN)
 • Ren, let at bruge klient
 • Arbejder med Netflix og de fleste andre streamingtjenester
 • Tillader Torrenting og P2P
 • Tilbyder dedikerede IP-adresser
Ulemper
 • Ingen delt tunnelfunktion
 • Lidt pebret på kortsigtede planer

Det er fair at sige, at NordVPN er en af ​​de største og mest udbredte VPN’er på markedet. Men bare fordi alle bruger noget, gør det ikke altid det bedste valg.

Så som jeg gør med alle populære VPN-tjenester, besluttede jeg at sætte NordVPN på prøve. Er tilliden, så mange af os sætter i den, godt placeret? Kan den levere den funktionalitet, ydeevne, privatliv og sikkerhed, som enhver top-tier-udbyder skal?

Hold dig fast, når min NordVPN-anmeldelse i 2020 leder dig gennem alt, hvad denne udbyder har at tilbyde, og alle de bits, den måske, kan gøre det bedre.

En oversigt over NordVPN

En af grundene til NordVPN-berømmelsen er, at det har eksisteret i den bedre del af et årti – siden 2012, for at være præcis.

I henhold til virksomhedens websted blev det grundlagt af “fire barndomsvenner” (hvis navne ikke afsløres) og opererer i øjeblikket ud af Panama.

NordVPNs erklærede mission er at fremme idealerne om et åbent internet for alle, fri for begrænsninger, interferens og censur – det er noget, jeg helt sikkert kan komme om bord med.

Og det lyder faktisk ganske godt.

Panama er en fremragende jurisdiktion for privatlivets fred, og NordVPN har hidtil opretholdt et solidt ry for at forsvare bruger anonymitet og internet friheder.

Den eneste bekymring, der oprindeligt sprang ud af mig, var, at NordVPN behandler abonnementer via et USA-baseret firma kaldet CloudVPN. Men lad os sætte det på bagsiden af ​​brænderen lidt – indtil vi snakker privatliv – og start med at se på NordVPNs funktioner.

Funktioner

Når du graver dig ind i listen over funktioner, som NordVPN tilbyder, indser du hurtigt, at det er en af ​​de mest komplette og nyttige pakker. Det tilbyder næsten alt, hvad enhver anden konkurrerende VPN gør, og flere ting, få andre gør.

NordVPN og sikkerhed

Mange af os bruger VPN’er til sikkerhed, så lad os starte der.

NordVPN bruger 256-bit AES-kryptering på alle forbindelser til dets servere. For OpenVPN implementerer det AES-256-CBC, mens IKEv2 / IPSec bruger AES-256-CGM.

Da disse numre og bogstaver muligvis ikke er meningsfulde for alle, skal du vide, at begge indstillinger er lige så hackfast og sikre, som det bliver.

Alle serverforbindelser bruger også Perfect Forward Security (PFS) til udveksling af krypteringsnøgler, hvilket forhindrer nogen i at stjæle sessionstaster og i sidste ende læse noget krypteret.

NordVPN giver dig også både en kill switch-funktion og DNS-lækagebeskyttelse for at sikre, at ingen af ​​dine data nogensinde bringer dem til internettet i det store og hele usikrede.

Aktivering af NordVPNs driftsafbryder

Sammensæt disse funktioner til en robust løsning, der vil beskytte dig mod enhver, der prøver at se over skulderen, mens du er online.

Dobbelt VPN og Onion Over VPN

Hvis du ikke har det godt med at satse din datasikkerhed og privatliv på bare et enkelt VPN-lag, tilbyder NordVPN et par ekstra muligheder. Begge kan tage din anonymitet til et helt nyt niveau.

Først er det, der er kendt som en multi-hop- eller dobbelt VPN-konfiguration. I denne opsætning går dine data gennem to separate – og ofte fjernt fra hinanden – VPN-servere, før de går ud på Internettet.

En dobbelt VPN er lidt som et spil telefon, men uden de sjove oversigter, der beskyller beskeden.

Med et andet hop i stien kender ikke et enkelt punkt i kæden både kilden og destinationen for dine data – hvilket øger anonymiteten og sikkerheden.

NordVPN understøtter i øjeblikket følgende dobbelt VPN-serverparringer:

CountryThrough
CanadaForenede Stater
FrankrigDet Forenede Kongerige
Hong KongTaiwan
HollandSverige, Schweiz eller Det Forenede Kongerige
SverigeHolland eller Schweiz
SchweizHolland eller Sverige
Det Forenede KongerigeFrankrig eller Holland
Forenede StaterCanada

Den anden funktion, som NordVPN tilbyder for at øge dit privatliv yderligere, er muligheden for at bruge TOR over din VPN-forbindelse.

Resultatet af denne metode svarer til en dobbelt VPN, men du får mange flere serverhopper undervejs såvel som en tilfældig stavvalg.

Ulempen med en TOR over VPN-opsætning er, at det har en tendens til at være temmelig langsom, selv sammenlignet med en dobbelt VPN-løsning. Men hvis det er skudsikkert privatliv til enhver pris, du følger efter, er det en fantastisk funktion at have.

NordVPN med Netflix, BBC iPlayer og andre

En af de mest populære anvendelser af VPN’er er at omgå restriktioner for geografisk indhold, når du streamer video. NordVPN understøtter ikke kun dette, de har endda designet en hel funktion omkring det kaldet SmartPlay.

SmartPlay gør det muligt for dig blot at oprette forbindelse til en VPN-server i uanset hvilket land indholdet er begrænset til, og NordVPN håndterer resten.

Det betyder, at Netflix USA (såvel som alle andre Netflix-biblioteker), Hulu, Amazon Prime, Disney +, BBC’s iPlayer og mange flere er inden for rækkevidde.

Og i mine test fungerede faktisk NordVPN til Netflix meget godt. Jeg var i stand til at streame USA, UK, canadisk, australsk, hollandsk, fransk, tysk og adskillige andre biblioteker med nul-udgaver.

NordVPN blokerer Netflix US

Jeg havde heller ingen problemer med at få adgang til BBCs iPlayer, som er noget, mange andre udbydere kæmper med.

NordVPN fjerner blokeringen af ​​BBC iPlayer

Kort sagt, hvis det streamer du er på udkig, er NordVPN et fremragende valg. Få konkurrenter giver dig adgang til så mange placeringer og streamingtjenester. Og nu ved du, hvorfor de altid svæver på eller nær toppen af ​​mine bedste VPN’er til Netflix-listen.

Torrenting og P2P Support

Bortset fra streaming, kan mange af os også bruge VPN’er til at downloade filer med BitTorrent og anden P2P-software sikkert. Mens ikke alle VPN understøtter dette, har NordVPN dig dækket.

NordVPN er en no-logs udbyder. Det betyder, at selv domstolsafgørelse i hånden, copyright-trold ikke kan få nogen oplysninger om nogen af ​​dens brugere. Og NordVPNs Panama-jurisdiktion ville gøre en sådan retsafgørelse næsten umulig at få nogen måde.

Appens kill switch-funktion sørger også for, at du ikke ender med at udsætte din rigtige IP-adresse, hvis der er et forbindelsesproblem – noget, der kan ske (dog meget sjældent) med en VPN-udbyder.

Så er der NordVPNs præstation, som er blandt de bedste i branchen.

Alt dette med NordVPN kan du downloade torrenter med fuld tillid til, at du er anonym og sikker – og gør det hurtigt også.

NordVPN dedikeret IP

NordVPN er en af ​​de få udbydere, hvor du kan få en dedikeret IP-adresse – ofte også kaldet en statisk IP. Du kan i øjeblikket få et i følgende fem lande:

 • Frankrig (Paris)
 • Tyskland (Frankfurt)
 • Holland (Amsterdam)
 • UK (London)
 • USA (Buffalo, Los Angeles, Dallas)

Du bliver nødt til at betale ekstra for en dedikeret IP til melodien $ 70 pr. År oven på de normale abonnementsomkostninger, skønt prisen er den samme, uanset hvilken placering du vælger.

Om du vil bruge en delt IP eller dedikeret IP afhænger helt af, hvorfor du bruger en VPN. Men hvis du beslutter, at du har brug for sidstnævnte, er NordVPN uden tvivl den bedste VPN til en statisk IP.

Arbejder NordVPN i Kina?

Jeg er glad for at sige, at svaret er ja, NordVPN arbejder bag Kinas Great Firewall.

Mens de almindelige servere kan være lidt ramte eller gå glip af, skal du ikke have problemer med at oprette forbindelse til en af ​​NordVPNs specielt designet tilsløret servere.

Tilsløret servere bruger avanceret pakkeomskrivningsteknologi og velkendte porte i stedet for VPN-standarderne. Dermed narrer de censurerne til at tro, at forbindelsen ikke er andet end almindelig webtrafik.

Den samme teknologi kan naturligvis bruges i andre lande, hvor VPN’er er ridsende, ligesom Iran, Irak, Rusland og Tyrkiet.

CyberSec

Endnu en anden vigtig funktion, som NordVPN tilbyder, er CyberSec, en malware- og annonceblokerende løsning, som du kan slå til, når som helst du har forbindelse til VPN.

CyberSec blokerer automatisk for mistænkelige websteder og annoncer og giver dig en sikrere og mindre irriterende browseroplevelse. Når alt kommer til alt, hvem kan lide annoncer?

Det er en nyttig funktion, der fungerer ganske godt – meget bedre end lignende forsøg fra NordVPNs konkurrenter. Det er som standard deaktiveret, men let tændt via appens indstillingsmenu.

Sådan tændes NordVPNs CyberSec

Det eneste, jeg tror, ​​NordVPN gik forkert var navnet. Medmindre du allerede ved, hvad det handler om, betyder udtrykket CyberSec ikke meget.

Det lille marketingproblem til side, det er en fantastisk tilføjelse til NordVPN-platformen.

NordVPN og privatliv

Som jeg nævnte øverst i denne gennemgang, er NordVPN en af ​​de bedre placerede VPN’er, når det kommer til privatliv. Her er grunden.

Jurisdiktion

NordVPN er baseret i Panama, hvilket tilfældigvis er en fremragende jurisdiktion for databeskyttelse.

Panama er ikke medlem af nogen større international efterretningsdelingsaftale. Så noget som de myndigheder, der tvinger NordVPN til at udlevere brugerdata, sker ikke.

Landet har heller ingen dataopbevaringslove og giver fuldstændig ubegrænset internetadgang.

Når det er sagt, er der en advarsel om privatlivets fred, der er værd at nævne.

NordVPN bruger et firma kaldet CloudVPN til at behandle abonnementsbetalinger, som kommer med et par potentielle bekymringer.

For det første handler virksomheden i USA og falder derfor under dens jurisdiktion. I teorien er det mest, at CloudVPN kunne vide om NordVPNs brugere, at de findes, så måske er dette ikke så stor.

Hvad der dog er et større problem, er, at CloudVPN drives af et firma kaldet Tesonet, der er inden for data-mining-forretning.

Og selv om det heller ikke teoretisk set ikke bør være et problem – der er trods alt ingen data men betalingstransaktionerne i sig selv – er tilknytning til et dataminingfirma ikke et godt look for en VPN, der er stolt af privatlivets fred.

I sidste ende bør NordVPNs forhold til CloudVPN ikke meget påvirke din anonymitet og er ikke en grund til at undgå NordVPN. Men det er noget man skal huske på.

NordVPNs logpolitik

Kort sagt, NordVPN er en no-logs udbyder, periode. Og det er heller ikke kun et krav om markedsføring.

NordVPN er en af ​​kun en håndfuld VPN’er, der har underkastet sig en uafhængig revision af deres systemer. Formålet med gennemgangen var at bekræfte, at der ikke er nogen indsamling af forbrugerdata, og at der ikke gemmes oplysninger om brugen af ​​platformen.

Revisionen blev foretaget af PricewaterhouseCoopers, som har et stort omdømme overalt i verden, og NordVPN bestod med flyvende farver.

På dette tidspunkt er det kun NordVPN-abonnenter, der kan læse detaljerne i revisionen – hvorfor nøjagtigt, jeg aner ikke. Men jeg har set det, og det er temmelig lufttæt.

DNS-lækager

Alle de nyeste og bedste krypteringsprotokoller og politikkerne uden logning, som NordVPN anvender, betyder ikke meget, hvis de lækker DNS-oplysninger.

Når du surfer på internettet over en VPN, hvis din internetudbyder ser DNS-anmodninger, der bruges til at oversætte en URL, der kan læses af mennesker, til en IP-adresse, kan du lige så godt ikke gider at bruge en VPN. Din rigtige IP er eksponeret og online aktiviteter kan spores.

Når det er sagt, efter at have kørt mit standardbatteri med DNS-lækktest, er jeg glad for at rapportere, at de ikke er noget, du behøver at bekymre dig om med NordVPN.

NordVPN bestået DNS-lækketest

Der blev ikke fundet nogen lækager af IPv4, IPv6 eller DNS.

Jeg testede også, om NordVPN lækker data over WebRTC-kanalen, der er indbygget i de fleste moderne browsere. Også der opdagede jeg ikke nogen problemer.

NordVPN holder dig sikker, sikker og gør et godt stykke arbejde med at skjule din IP-adresse og placering.

Apps og klienter

Få ting kan forkæle din VPN-oplevelse så hurtigt som en dårligt implementeret klient-app – ja, måske også ydeevne, men det kommer vi snart til. Med NordVPN er elendig software imidlertid ikke noget, du finder.

Faktisk vil jeg let bedømme deres klient som en af ​​de tre bedste i branchen.

Til at begynde med understøtter NordVPN en lang række enheder. Du kan downloade klienter til følgende platforme:

 • vinduer
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Linux (dette er en kommandolinjeklient)

NordVPN har også udvidelser til både Chrome og Firefox, hvilket er gode muligheder, hvis dine browseaktiviteter er alt hvad du vil beskytte.

Du har også adgang til forskellige OpenVPN-konfigurationer, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til tjenesten fra enheder med OpenVPN-support. Det betyder, at routere, firewalls, NAS-enheder – og faktisk næsten alt, der er forbundet til internettet – kan køre NordVPN.

I fokuserede min testning på Windows-klienten, da det er den, de fleste af os bruger.

Standardvisning af NordVPN-klientapplikationen

Appen er ren, lydhør og intuitiv at navigere.

Næsten alle brugerindstillinger kan konfigureres med en simpel tænd / sluk-switch. Og hvis du er mere en ekspertbruger, finder du nogle af de mere avancerede indstillinger – som f.eks. Specificering af tilpassede DNS-servere – let tilgængelige.

I det store og hele fungerede softwaren som forventet og leverede ikke nogen overraskelser. Og det er bestemt let nok at bruge, at nogen, der aldrig har set det, kan være i gang i blotte øjeblikke.

macOS IKEv2 vs. OpenVPN Client

En underlighed, jeg skal nævne, er, at NordVPN-klienten til macOS kommer i to varianter: OpenVPN og IKEv2. Med andre ord skal du på installationstidspunktet beslutte, hvilken protokol du vil bruge.

Bortset fra protokollen er den store forskel, at OpenVPN-appen ikke implementerer en fuld kill-switch-funktion, hvilket er en smule skuffende. Du kan dræbe specifikke apps ved afbrydelse, men det er på dig at tilføje dem en efter en.

Kill switch-funktion i NordVPNs macOS-app

Det er ikke en sikker og ret fejlagtig metode at stole på, hvis du spørger mig.

Heldigvis skubber NordVPNs downloadside som standard IKEv2 macOS-klienten, som virkelig har implementeret en ordentlig kill-switch. Som sådan vil jeg anbefale, at det er den der skal bruges.

NordVPNs servere

Selvom NordVPNs serverliste ikke er den største – PureVPN slår dem behageligt her – er den stadig imponerende. Vi taler 5645 servere i 80 placeringer og 58 lande.

Der er ikke et sted, jeg kan tænke på, at jeg nogensinde vil oprette forbindelse til det, der ikke er tilgængeligt.

Du kan vælge det land, du gerne vil oprette forbindelse til, enten ved at vælge det på et kort eller fra et listefelt til venstre for klienten.

Hver enkelt post i listefeltet kan udvides til at vise alle servere og placeringer, der er tilgængelige der. Individuelle servere kan også markeres som favoritter for let adgang senere.

NordVPNs serverliste vist i klienten

Landelisten er også søgbar ned til individuelle placeringer. Når du ved, at der findes en placering – siger den amerikanske by Atlanta – er den enkleste måde at oprette forbindelse til den at begynde at skrive i dens navn.

NordVPN tilbyder også masser af specialservere, som få andre udbydere gør. Dobbelt VPN-servere, tilsløret servere, løg over VPN-servere og servere, der er optimeret eksplicit til P2P, er alle tilgængelige.

Er NordVPN hurtig?

Som mange udbydere reklamerer NordVPN for sig selv som verdens hurtigste VPN.

Problemet er, at der kun kan være et. Og desværre for NordVPN er de ikke det – i det mindste ikke i henhold til mine test.

Når det er sagt, de er åh så meget tæt på.

Med den bedste downloadhastighed på 91,4 Mbps og et gennemsnit på 69,1 Mbps på tværs af alle testede placeringer er kun en håndfuld andre udbydere hurtigere – og kun marginalt så.

Nord VPN er ikke langsom på nogen måde.

Downloads er også hurtige med den hurtigste registrerede hastighed på 51,4 Mbps og et testet gennemsnit på 48,6 Mbps.

Nedenfor er et eksempel på de ydelsesnumre, jeg så, da jeg kørte mine tests. Inkluderet er min nærmeste server samt servere i USA og Holland. For fuldstændige resultater, se min fulde NordVPN-hastighedstestside.

Bedste server
NordVPN bedste VPN-serverhastighedstestresultaterMed VPN NordVPN bedste baselinehastighedstestresultaterIngen VPN
Forenede Stater
Resultater af NordVPN USA VPN-serverhastighedstestMed VPN NordVPN forener staternes grundlæggende hastighedstestresultaterIngen VPN
Holland
Resultater af NordVPN Holland VPN-serverhastighedMed VPN Resultater af NordVPN Nederlandens baselinehastighedIngen VPN

Kunde service

En anden vigtig, men ofte glemt funktion ved en VPN-service er kompetent og hjælpsom kundesupport. Software er software, og hikke kan ske når som helst – også til det bedste af dem.

NordVPN, jeg er glad for at rapportere, tilbyder fremragende kundeservice.

Du kan kontakte dem via online chat 24 timer i døgnet lige fra hjemmesiden. Men bedst af alt kommer du i tale med agenter, der ved, hvad de laver – og det tager jeg ikke let på trods af, at jeg arbejder så meget med VPN, som jeg gør.

Jeg test-kontaktede dem et par gange, og det tog aldrig længere end et minut at komme i forbindelse. Hver gang fandt jeg, at repræsentanterne var lette at tale med og hjælpsomme.

Hvis du ikke har travlt, kan du også sende spørgsmål til NordVPNs supportteam via e-mail. Det er en god vej at gå, hvis du har brug for nogle mere komplekse eller tekniske råd.

For gør-det-selv-blandt os, har NordVPNs websted også en meget nyttig videnbase. Det dækker alle almindelige spørgsmål, jeg kunne tænke på.

I det hele tatt, hvis du har brug for det, har du ingen problemer med at få hjælp til NordVPN. Det er trøstende at vide, især hvis du er en mindre avanceret bruger.

NordVPN Pris og værdi

Alt kommer til en pris, og NordVPNs fremragende service er ingen undtagelse. Men selvom det bestemt ikke er den billigste VPN-udbyder, du finder, er den slet ikke dyr.

Hvis du er villig til at forpligte dig til et tre-årigt abonnement, overvejer du i øjeblikket kun $ 3,49 pr. Måned. Det er meget for alt, hvad NordVPN giver dig, og det er det værd.

Og hvis tre år synes for lang, kan du selvfølgelig også få et kortere abonnement. Ulempen er, at dine månedlige omkostninger vil stige.

NordVPN abonnementsomkostninger

Husk også, at VPN-udbydere ændrer priser og kører kampagner hele tiden. Så tøv ikke med at vende tilbage hit eller besøge min NordVPN-tilbudsside for de seneste rabatter.

Betalingsmuligheder med NordVPN inkluderer alle større kreditkort, Amazon Pay, Alipay, UnionPay og en række kryptokurser. PayPal er den underlige mand.

Restitutioner og gratis prøveperiode

Mens NordVPN ikke tilbyder en gratis prøveperiode, har de en ubetinget 30-dages pengene-tilbage-garanti. Og de ser ud til at være ret gode til at udstede restitutioner uden forsinkelse, når de bliver anmodet om det.

Refusionspolitikken inkluderer endda betalinger foretaget med cryptocurrencies, hvilket er noget de fleste VPN ikke gør.

Det 30-dages vindue skal give dig masser af tid til at lege med softwaren og finde ud af, om det er rigtigt for dig. Med garantien i din baglomme er der lille grund til ikke at tage NordVPN til et spin.

Lukende tanker

Generelt er NordVPN en let anbefaling. Som så mange af os er det en service, jeg bruger næsten dagligt, og forhåbentlig gjorde min NordVPN-anmeldelse det tydeligt, hvorfor.

NordVPN leveres med masser af fantastiske funktioner, gør et fremragende stykke arbejde med at yde sikkerhed og anonymitet og har et af de hurtigste servernetværk fra enhver udbyder. Deres kundesupport er også blandt de bedste i branchen.

Det bedste af alt er, at det lykkes at gøre alt det ovenstående uden at oplade en arm og et ben.

Hvis du leder efter en VPN-tjeneste, skal du ikke lede længere end NordVPN. Premium-udbydere bliver ikke meget bedre end dette.

NordVPN logoScore:
9,4 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map