ProtonVPN anmeldelse

ProtonVPN logoScore:
8,6 / 10


Der er meget at lide ved ProtonVPN. Det er en sikkerheds- og privatlivsorienteret service med hurtige servere, fremragende software og tilbyder adskillige praktiske funktioner, som andre udbydere ikke gider at implementere. Ja, de er på en dyr side, men hvis det at forblive anonym på internettet er dit mål, er det få VPN’er, der gør et bedre stykke arbejde for det.

Fordele
 • Fremragende privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner
 • Dobbelt VPN, der tilbydes i alle understøttede lande
 • Ingen logfiler
 • Let at bruge klient
 • God serverydelse
 • Spændende og P2P venlig
 • Tilbyder en gratis version
Ulemper
 • Dyrt
 • Ingen live chat support
 • P2P-servere kun i fire lande

Hvis du kan lide dit digitale privatliv, er der en god chance for, at du har hørt om ProtonMail – den gratis, krypterede e-mail-tjeneste udviklet af forskerne ved CERN i Schweiz.

Hvad du dog måske ikke ved, er, at de samme udviklere er flyttet ind i VPN-arenaen med en tjeneste kaldet ProtonVPN.

Når VPN-tjenester går, er ProtonVPN noget unikt, idet det tilbyder en gratis betalt kontostruktur. Det betyder, at du gratis kan få adgang til en grundlæggende version af tjenesten uden de fleste af de typiske ulemper ved gratis VPN’er.

Men det er ikke alt, ProtonVPN har at byde på. Langt fra.

Her er min ProtonVPN anmeldelse.

ProtonVPN Oversigt

ProtonVPNs moderselskab, Proton Technologies AG, er en velkendt mester for digitalt privatliv. Ud over e-mail- og VPN-tjenester er de også ansvarlige for en håndfuld bredt anvendte open source-krypteringsværktøjer, som OpenPGPjs og GopenPGP.

Det er klart, de er ret seriøse med at udvide digitalt privatliv til masserne. Så hvor godt gjorde de det med deres VPN-tilbud?

Fordele

Som du kunne forvente, er ProtonVPN en meget sikker VPN, med sikkerhed og privatlivets største salgspunkter.

Tjenesten er afhængig af avancerede krypteringsstandarder og fungerer uden for privatlivets fred Schweiz.

Derudover har ProtonVPN en streng politik for ikke-logning. De holder kun et tidsstempel fra sidste gang, du logger ind på din konto for forebyggelse af brute-force-angreb. Da disse oplysninger tilsidesættes ved hvert login, efterlader du ingen spor, og dit privatliv forbliver intakt.

ProtonVPN er en af ​​de få udbydere, der tilbyder en dobbelt VPN-løsning og kan arbejde hånd i hånd med Tor-netværket. En kill switch og DNS lækage beskyttelse er naturligvis også tilgængelig.

Ud over privatlivets fred og sikkerhed har ProtonVPN også andre fordele.

Ydeevnen er god i hele deres netværk.

De implementerer en nyttig split tunneling-funktion, der giver dig mulighed for at finjustere din trafik og beslutte, hvad der skal gå gennem VPN, og hvad der ikke skal.

P2P er også tilladt på mange af serverne, skønt ikke på den gratis plan.

ProtonVPN er af de få forbruger VPN-tjenester, der stadig fungerer med amerikanske Netflix også, Disney +, Hulu, Amazon Prime og BBC iPlayer. Hvis du vil streame et par shows, mens du er i udlandet, eller bare bevare din sikkerhed, mens du gør det derhjemme, er det en dejlig bonus.

Og deres VPN-apps, selvom de er begrænset til Windows, macOS, iOS og Android, er så gode, som det bliver. Alle versioner tilbyder fremragende ydelse og en intuitiv, brugervenlig oplevelse.

Du kan også køre ProtonVPN uden en klientapplikation på Linux såvel som tomat-, Asus WRT- og DD-WRT-routere.

Ulemper

Ingen VPN-udbyder er perfekt, inklusive ProtonVPN.

En af de mest bemærkelsesværdige ulemper er prisen. ProtonVPN tilbyder flere prisplaner, men de er ikke billige (bortset fra den gratis version, selvfølgelig).

Mens de tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, er den forholdsmæssig, hvilket betyder, at hvis du annullerer efter 15 dage, får du kun halvdelen af ​​dine penge tilbage. Ingen andre VPN, jeg kan tænke på, gør dette.

ProtonVPN mangler også lidt i kundeserviceafdelingen. Den eneste måde at få hjælp er via e-mail, som kan oversættes til langvarige ventetider – selvom svarene i det mindste er nyttige og ikke af kopi-og-indsæt sorten.

Jeg nævnte, at ProtonVPN fungerer med amerikanske Netflix.

Desværre er billedet ikke så rosenrødt med andre lande. Jeg var i stand til at få de britiske, tyske og japanske versioner af tjenesten til at fungere, men det er det.

For mig føles det som om mange af ulemperne kommer med territoriet til at opretholde den gratis VPN-tier – selvom det bare er en lider.

Funktioner

Som det altid er tilfældet, sørgede jeg for at undersøge ProtonVPN så omfattende som muligt for denne gennemgang. Den eneste anomali er, at i modsætning til de fleste andre VPN’er tilbyder ProtonVPN forskellige funktioner afhængigt af dit abonnement.

Da Plus-pakken er den mest populære mulighed, er det det, jeg besluttede at dække. Jeg vil dog påpege, om funktionen ikke er tilgængelig på nogen af ​​de billigere planer.

Dræb switch

ProtonVPN er en privatlivets centreret VPN. Det bør derfor ikke overraske, at de tilbyder en indbygget kill-switch-funktion.

Funktionen blokerer automatisk enhedens internettrafik i tilfælde af en uventet afbrydelse fra tjenesten. Disse kan ske med enhver VPN.

Ved at aktivere i disse situationer forhindrer dræbskontakten data i at gå ud over den ukrypterede standard internetforbindelse, hvilket afslører dine aktiviteter for hele verdenen.

Kill-switch er kun tilgængelig i Windows- og macOS-versionerne af klienten.

På iOS- og Android-apps tilbyder ProtonVPN i stedet en altid tilsluttet mulighed for at oprette forbindelse igen til tjenesten, når forbindelsen mislykkes. Og det er fair nok. En dræbskontakt på en ustabil mobilforbindelse ville være et mareridt.

DNS-lækage beskyttelse

En anden privatlivsfunktion, der tilbydes af ProtonVPN, er beskyttelse mod lækage af DNS.

Alle oprindelige ProtonVPN-apps dirigerer automatisk DNS-forespørgsler til servere, der drives af virksomheden.

Disse servere følger de samme politikker uden logning som resten af ​​tjenesten. Så din DNS-historie kan ikke bruges som en køreplan til dine internetaktiviteter.

Sammen med en driftsafbryder stopper DNS-lækagebeskyttelse ethvert forsøg på at spore dine onlinevaner i dens spor.

Sikker kerne

For dem af os, der giver sikkerhed frem for alt andet, tilbyder ProtonVPN, hvad de kalder Secure Core-servere. I dagligdags VPN-snak er dette dobbelt VPN. Men det kommer med en interessant vri.

Vridningen er, at Secure Core-serverne, der leverer det første hop i den dobbelte VPN-kæde, ejes og drives af ProtonVPN snarere end gennem en leaset udbyder.

De er også indrettet på nogle vanvittigt sikre steder, ligesom et nedlagt schweizisk hær-nedbrud, der ligger 1000 m under jorden.

At alle undtagen garanterer nogen tredjepart nogensinde vil få uautoriseret adgang til hardware og kompromittere din sikkerhed.

ProtonVPNs Secure Core-servere er placeret i Island, Sverige og Schweiz.

Ulempen med Secure Core og faktisk enhver dobbelt VPN-løsning er et uundgåeligt performance-hit. Dine data skal nu køre en ekstra afstand til den anden VPN-server og derefter håndteres af dem.

Hvor meget langsommere er ydelsen? Her er hastighedstestresultaterne for Holland for en almindelig VPN-forbindelse og et ved hjælp af Secure Core.

Sikker kernehastighedstest
ProtonVPN regelmæssige VPN-serverhastighedstestresultaterRegelmæssig VPN Resultater af ProtonVPN Secure Core VPN-serverhastighedstestSecure Core VPN

Vi ser på en 2/3 reduktion i hastighed, der ærligt talt er ganske god. Det er typisk at se præstationer mindst halvdelen med andre VPN-udbydere, der implementerer en dobbelt VPN-løsning, så kudos til ProtonVPN der.

Bemærk, at Secure Core ikke er tilgængelig på ProtonVPNs grundlæggende og gratis planer.

Split tunneling

Ikke al internettrafik skal gennem en VPN. Og det er, hvad ProtonVPNs split-tunnelfunktion er til.

Det giver dig mulighed for at vælge, hvilke applikationer og IP-adresser, der skal bruge tjenesten, og hvilke ikke.

Det er en fremragende funktion, når du f.eks. Vil downloade en torrent, mens du samtidig streamer lokalt tv. Torrenten kan trækkes ned gennem Holland, mens du ser lokalt, som om ikke overhovedet ikke er tilsluttet en VPN.

Ved ikke at sende alt via VPN, kan du også forbedre forbindelsesydelsen.

Split Tunneling er i øjeblikket kun tilgængelig på ProtonVPNs Windows- og Android-klienter.

Tor kompatibilitet

For ekstra privatliv tilbyder ProtonVPN også support til brug af Tor-netværket sammen med VPN-tjenesten. Fangsten er, at ikke alle ProtonVPNs servere understøtter denne form for installation, så du bliver nødt til at bore ned gennem appen for at finde ud af, hvad der gør.

Selvom det at tilbyde begrænset Tor-support er noget sjældent i VPN-branchen, så det er en velkommen funktion.

Tor-servere er ikke tilgængelige, hvis du tilmelder dig den grundlæggende eller gratis plan.

ProtonVPN Netflix og anden streaming support

Under min test fandt jeg, at ProtonVPN fungerer sammen med Netflix, på trods af streaminggigantens bestræbelser på at udpege VPN-brug.

At komme omkring geo-blokering er ikke en annonceret funktion, husk dig, og ProtonVPN giver ingen eksplicitte garantier for, at det altid vil fungere. Af den grund er Netflix-servere ikke markeret i appen, og du skal bruge prøve-og-fejl for at finde en, der fungerer.

ProtonVPN fjerner blokering af amerikansk Netflix

Mine tests fandt kun servere i USA, England, Tyskland og Japan, der i øjeblikket ophæver blokering af Netflix. For at få adgang til resten af ​​det globale Netflix-katalog, skal du muligvis se andre steder.

Ud over Netflix havde jeg dog ingen problemer med forbindelse til Amazon Prime, Hulu og Disney +. Jeg var også i stand til at få flere af de britiske servere til at låse op BBCs iPlayer, såvel som ITV Hub og All 4.

Alt i alt gør ProtonVPN et imponerende stykke arbejde, når det kommer til streaming, og du skal ikke have problemer med at få adgang til alle de store spillere. Men vær opmærksom på, at din kilometertal kan variere med mindre populære tjenester eller placeringer.

Torrenting og P2P Support

Som jeg henviste til tidligere, kan betalte abonnenter af ProtonVPN bruge tjenesten til torrenting og andre P2P-fildelingsapplikationer.

Hvis du vil bruge P2P på ProtonVPN, skal du dog oprette forbindelse til en kompatibel server. Og kun fire lande (Holland, Singapore, Sverige og Schweiz) har disse.

P2P-servere er markeret i klienten, men der er desværre ingen hurtig måde at vise kun dem, der er. Du kan bruge ProtonVPNs praktiske forbindelsesprofilfunktion (som jeg kommer til lidt senere), men det skal være lettere end det.

Selv hvis du ikke har til hensigt at dele filer, anbefaler jeg, at du noterer dig hvilke servere der tilbyder funktionaliteten. Men i stedet for at bruge dem, skal du undgå dem.

I gennemsnit lider P2P-serverne af de hårdeste belastninger og har derfor en tendens til at tilbyde lidt langsommere ydelse. Hastighederne er stadig mere end gode nok, men hvis du ikke behøver at bruge en P2P-server, hvorfor gør det.

Samtidige forbindelser

Som de fleste andre VPN-tjenester giver ProtonVPN dig mulighed for at oprette forbindelse til flere enheder på samme tid med et enkelt abonnement.

Hvor mange du kan bruge er dog dikteret af hvilken plan du vælger.

Grundplanen tilbyder op til to samtidige forbindelser, mens Plus giver mulighed for op til fem. Visionary-planen giver dig ti samtidige forbindelser, men det koster dig, efter min mulighed, alt for meget.

Hvis det er en masse forbindelse, du er på udkig efter, kan du se på den fremragende VPN-service Surfshark, der i øjeblikket ikke har nogen samtidige forbindelsesgrænser.

Privatliv og sikkerhed

På nuværende tidspunkt burde det være klart, at ProtonVPN handler om privatliv og sikkerhed. Når alt kommer til alt ville du ikke bygge et datacenter i en underjordisk bunker, hvis du ikke var seriøs med det.

Det er ikke nogen overraskelse, at dette er et område, hvor ProtonVPN skinner.

Jurisdiktion

Til at begynde med er ProtonVPN hjem i Schweiz, som har nogle af de strengeste privatlivslovgivning i verden. Faktisk er de noget af en magnet for privatlivsfokuserede tjenester på grund af det.

Teamet bag ProtonVPN har også en lang historie med at gå ind for at holde Schweiz en sikker havn for digitale rettigheder til privatlivets fred.

Det er vigtigt at bemærke, at Schweiz ikke er part i nogen multinationale efterretningsindsamlingsordninger, såsom 5, 9 og 14 øjne alliancer, der forbinder store dele af den vestlige verden.

Det betyder, at de som standard ikke deler nogen oplysninger med udenlandske regeringer. Og enhver anmodning om information skal være i overensstemmelse med schweiziske love, som i høj grad favoriserer individuelle rettigheder til privatlivets fred.

Selv de schweiziske myndigheder er nødt til at underrette elektroniske overvågningsmål om, at de bliver overvåget. Så oddsene er slanke for, at kun de mest alvorlige udenlandske anmodninger nogensinde ville blive underholdt.

Logningspolitik

En anden fordel ved ProtonVPNs schweiziske drifts jurisdiktion er, at det giver dem mulighed for at tilbyde en omfattende politik uden logning.

Ingen bestemmelse i schweizisk lov kræver, at en VPN udfører målrettet logning af deres brugere, selvom myndighederne anmodede om det. Så ProtonVPN siger ikke og tydeligt:

ProtonVPN er en No-Logs VPN-service.

Når du bruger ProtonVPN, gør vi IKKE noget af følgende:

 • Log brugernes trafik eller indholdet af enhver kommunikation
 • Diskriminerer mod enheder, protokoller eller applikationer
 • Tryk på din internetforbindelse

Som nævnt tidligere er de eneste anvendelsesdata, ProtonVPN gemmer, en tidsstempel fra, hvornår du sidst loggede på din VPN-konto.

Denne tidsstempel inkluderer ingen personligt identificerbare data og ingen IP-adresseoplysninger af nogen art.

Tidsstemplet erstattes også ved hvert loginforsøg. Det eksisterer kun for at hjælpe ProtonVPN med at forhindre og bekæmpe brute force-angreb på din konto.

Protokol og kryptering

En stor del af ProtonVPNs engagement i sikkerhed er deres valg af protokoller og krypteringsstandarder.

I modsætning til mange andre VPN-udbydere tilbyder ProtonVPN ingen teknologi, der har kendte sårbarheder. Af den grund vil du ikke være i stand til at bruge PPTP-protokollen, selv ikke som et tilbageslag for kompatibilitetens skyld.

Hvad du i stedet finder, er en VPN, der er afhængig af avanceret kryptering og så mange sikkerhedsfunktioner, som med rimelighed kan tilbydes.

Til at begynde med bruger hver forbindelse til ProtonVPN 256-bit AES-kryptering med 4096-bit RSA-nøgleudveksling og HMAC-SHA384 meddelelsesgodkendelse.

På Windows- eller Linux-drevne enheder transporteres denne kryptering over OpenVPN-protokollen, som er industristandarden for hastighed og sikkerhed.

Alle andre platforme bruger IKEv2 / IPSec-protokollen, der kan sammenlignes med OpenVPN i næsten alle henseender.

Mens andre udbydere fokuserer på bred enhedsunderstøttelse gennem flere protokoller, prioriterer ProtonVPN sikkerhed og tilbyder bare de meget sikre muligheder ovenfor.

Som et ekstra beskyttelseslag bruger al krypteret trafik, der passerer gennem ProtonVPN, Perfect Forward Secrecy (PFS).

PFS er et system, der tvinger en VPN til at forhandle om et nyt sæt krypteringsnøgler med hver nye forbindelse, eller når de gamle taster udløber.

Det fungerer til at minimere risikoen forbundet med tredjepartsnøgeltyveri, da hver nøgle kun vil arbejde for at afkode en minimal mængde data i en begrænset tidsramme.

DNS-lækager

Som nævnt i det omhandlede afsnit ovenfor tilbyder ProtonVPN DNS-lækagebeskyttelse på al sin klientsoftware.

Den måde, det fungerer på, er enkel. ProtonVPN driver sine egne DNS-servere, og klientsoftwaren tvinger alle DNS-anmodninger om at bruge disse servere i hele sessionens varighed.

I min test bestod alle ProtonVPNs klienter DNS-lækagetest med flyvende farver.

ProtonVPN bestået en DNS-lækketest

Jeg føler det imidlertid nødvendigt at tilføje et let advarsel, når det gælder ProtonVPNs mobilklienter. Det skyldes, at mens de gør en altid aktiveret funktion tilgængelig på Android og iOS og præsenterer den som et alternativ til en dræbskontakt, er de to ting ikke det samme.

Funktion, der altid er aktiveret, kan i nogle tilfælde resultere i en kort DNS-lækage.

Hvis din mobiltjeneste forringes nok til at afslutte din VPN-forbindelse, stopper en kill switch al din trafik. Funktionen altid til starter kun forsøg på at oprette forbindelse igen til VPN.

Inden genforbindelsen sker (så givetvis lille som den tid er), er du sårbar over for data og DNS-lækage.

I praksis er det næsten umuligt for dette at kompromittere din sikkerhed – vi taler trods alt millisekunder. Men af ​​hensyn til fuld afsløring er det noget, du skal være opmærksom på.

Apps og klienter

ProtonVPN tilbyder specialbyggede klienter til Windows, macOS, iOS og Android. Et kommandolinjeværktøj til Linux er også tilgængeligt.

Nogle vil hævde, at det bringer dem til en ulempe sammenlignet med andre udbydere, der forsøger at dække enhver type internetforbundet enhed, du kan tænke på.

Jeg vil hævde, at det giver ProtonVPN mulighed for at fokusere på deres lille pakke apps for at gøre dem så brugervenlige og stabile som muligt.

Desuden er disse fire muligheder, hvad langt de fleste af os bruger under alle omstændigheder.

Hvis du ønsker det, kan du også konfigurere VPN på flere typer routere (nemlig tomat, Asus WRT og DD-WRT), men det er en manuel proces.

I det store og hele er ProtonVPNs klientsoftware godt designet, intuitiv og enkel at bruge, uanset hvilken slags enhed du har. Det inkluderer endda en enkel, men informativ tutorial, når du fyrer den op for første gang.

ProtonVPN-app hjælper med at tutorial køre

Windows-klienten er en model for effektivitet. Det er dybest set en fancy front-end for OpenVPN, med en letlæselig serverliste, der gør de funktioner, der understøttes af hver server (P2P, Tor osv.) Tydelige..

Det er praktisk, når du f.eks. Skal skifte til en P2P-kompatibel server. Selvom jeg som nævnt ønske, at der var en nem måde at filtrere listen efter de forskellige serverfunktioner. I øjeblikket kan du kun filtrere serverne efter land.

Som det er temmelig standard, har klienten et enkelt klik “hurtig forbindelse”, som forbinder dig til den hurtigst tilgængelige server på det tidspunkt.

I min test var det umuligt at fortælle, hvor godt forbindelsen fungerede, bortset fra at sige, at jeg aldrig oplevede en usædvanlig langsom forbindelse, da jeg valgte det.

Klientindstillinger

Hamburger-menuen i øverste venstre hjørne i ProtonVPNs klientens hovedvindue fører dig til en liste over brugerkonfigurerbare indstillinger.

Det er her, du finder dræbskontakten (eller i tilfælde af mobiler, altid tilsluttet funktionalitet), DNS-lækagebeskyttelse og protokolindstillinger. Spaltet tunneling bor der også.

Hvad angår split tunneling, er det den eneste vigtige funktion, som Windows- og Android-klienterne har, men de andre to mangler.

Ellers er brugeroplevelsen ens på alle platforme.

Profiler

En noget unik funktion ProtonVPNs klientimplementerer er forbindelsesprofiler. Det er en måde at lade dig gemme specifikke konfigurationer til hurtig, enkelt-klikforbindelse.

Jeg fandt dem meget nyttige.

Hver profil giver dig mulighed for at vælge VPN-protokollen, der skal bruges (kun OpenVPN TCP eller UDP), samt det land og server, der skal oprettes forbindelse til.

I tilfælde af servere kan du vælge en tilfældig en, en bestemt, eller lade klienten vælge den hurtigste server, der aktuelt findes.

ProtonVPNs klients profiler vindue

Hvis der er noget, du gentagne gange bruger ProtonVPN til, skal du oprette en profil. Jeg befandt mig hurtigt ved at gemme et par P2P-konfigurationer og en til US Netflix-streaming.

Klientsikkerhed

I januar 2020 blev alle fire ProtonVPN-apps open source, hvilket betyder, at hele deres kode blev gjort tilgængelig for alle, der ønsker adgang til den.

Det er et træk, der endnu bedre forbedrer ProtonVPNs allerede fremragende sikkerhedsstandarder. Det giver enhver udvikler eller sikkerhedsmedarbejder en chance for at grave i koden og analysere den for potentielle sårbarheder.

ProtonVPN er i øjeblikket den eneste top-tier VPN-udbyder, der kører open source-klienter og store kudoer til dem for at gøre det.

Cirka på samme tid frigav ProtonVPN resultaterne af en uafhængig sikkerhedsrevision af dens apps. Kun en håndfuld lav- og mellemrisikospørgsler blev fundet, og alle blev løst eller accepteret, da revisionsrapporterne blev offentliggjort.

Beslutningerne om at åbne open source og gennemgå en tredjeparts sikkerhedsrevision tog ProtonVPN til et helt nyt niveau af gennemsigtighed og tillid. Og i VPN-verdenen er begge kritiske.

Konkurrenter, vær opmærksom.

ProtonVPN-serverplaceringer

Med 698 servere i 63 placeringer og 44 lande har ProtonVPN ikke et stort servernetværk.

Når det er sagt, er hver placering, jeg ville forvente, til stede og står for, og 95% af os har sandsynligvis ikke brug for noget andet.

Det, der er unikt for ProtonVPN, er, at du kan oprette forbindelse til ethvert land ved hjælp af deres Secure Core-løsning. Hvis online sikkerhed og anonymitet er yderst vigtig for dig, er dette fremragende nyheder.

Du kan se den fulde liste over ProtonVPNs servere her. De er opdelt efter region, land og by samt funktionalitet (P2P, Secure Core, Tor).

Er ProtonVPN hurtig?

For ikke længe siden plagede præstationsproblemer ProtonVPN. Det synes ikke længere at være tilfældet.

Selvom det ikke er spektakulært, viste hver placering, jeg har testet, meget respektable og konsistente tal. Disse hastigheder sætter ProtonVPN fast i øverste niveau for alle VPN-udbydere.

Her er en prøveudtagning af tre populære serverplaceringer taget fra min mere omfattende ProtonVPN hastighedstest.

Bedste server
ProtonVPN Best Server-serverhastighedstestresultaterMed VPN ProtonVPN bedste serverhastighedstestgrundlinjeIngen VPN
Forenede Stater
ProtonVPN Amerikas serverhastighedstestresultaterMed VPN ProtonVPN Amerikas hastighedstestbaselineIngen VPN
Holland
ProtonVPN Holland serverhastighedstestresultaterMed VPN ProtonVPN Holland hastighedstest baselineIngen VPN

Alle test blev kørt med en 500 Mbps ned og 100 Mbps op forbindelse ud af Europa.

Ved at bruge et internet, der er i stand til meget hurtigere hastigheder end enhver VPN-server, kan vi se den maksimale ydelse, de kan levere. En langsommere forbindelse ville simpelthen begrænse hastighederne til, hvad internetudbyder kan gøre.

Den bedste server blev valgt af ProtonVPNs klient ved hjælp af indstillingen “hurtig forbindelse”. Det skal i teorien være den hurtigste server for mig på hele netværket.

Med dette ydelsesniveau kan ProtonVPN let håndtere selv de mest båndbreddekrævende opgaver, herunder downloads af store filer eller 4K videostreaming.

Kunde service

Desværre er kundesupport ikke et af ProtonVPNs stærkeste punkter. Når jeg skriver denne anmeldelse, er der ingen live chat eller telefonsupport tilgængelig. E-mail er alt, hvad vi får.

Den gode nyhed er, at personalet, der svarer på e-mails, synes helt på bolden og giver komplette og nyttige svar. Det er forfriskende på et tidspunkt, hvor mange andre VPN’er bruger dåse svar til at skabe illusionen af ​​hurtig service.

Jeg var nødt til at vente i 15 timer på et svar på mit spørgsmål om brug af delt tunneling med Netflix. Spoiler: det fungerer ikke, medmindre du laver noget seriøst DNS-kung-fu.

Men svaret var venligt og kyndigt, så jeg kan ikke forveksle deres indsats.

Til grundlæggende problemer tilbyder ProtonVPN-webstedet en FAQ og en søgefunktion til at finde hjælp til almindelige problemer. Det dækker alle typiske spørgsmål, som de fleste af os ville have.

Hoveddelen her er, at ProtonVPN ikke går over bord for at tilbyde hjælp – men hvad de har, er nyttigt og ikke spilder din tid.

Pris og værdi

Som tidligere undgået, vinder ProtonVPN ingen priser for lave priser – medmindre du bruger det gratis niveau.

Det er dog værd at bemærke, at det at starte en gratis konto giver dig mulighed for en gratis 7-dages prøveversion af Plus-pakken. Det er ikke en dårlig vej at gå, hvis du vil give tjenesten et ordentligt testkørsel.

En gennemgang af ProtonVPNs abonnementsplanpriser

Forskellige prisniveauer har forskellige funktioner. De er som følger:

 • Gratis

  Pris årligt: Gratis
  Pris pr. Måned: Gratis

  På det frie niveau kan du kun bruge servere tre steder: USA, Japan og Holland.

  Du vil ikke være i stand til at bruge P2P-software eller nogen af ​​de mere avancerede funktioner. Du er også begrænset til en hastighedsbegrænset enkelt forbindelse.

  Til prisen er tjenesten dog en stjæle sammenlignet med andre såkaldte gratis VPN’er. Det vil beskytte dig uden at sælge dine data til tredjepart – så jeg kalder dette en solid værdi.

 • Grundlæggende

  Pris årligt: $ 4,00 per måned
  Pris pr. Måned: $ 5,00 per måned

  Grundlæggende niveau er ikke meget forskelligt fra dets gratis modpart.

  Du får adgang til servere i alle tilgængelige lande, muligheden for at bruge P2P og mister hastighedsgrænsen. Men selvom det lyder som en større opgradering, føltes det ikke nødvendigvis sådan.

  Den eneste virkelige fordel er, at du kan tilslutte to enheder på én gang på dette niveau, men det er næppe værd at betale for, efter min mening.

 • Plus

  Pris årligt: $ 8,00 per måned
  Pris pr. Måned: $ 10,00 per måned

  Plus-niveauet er, hvor du virkelig begynder at se nogle tilføjede funktioner.

  Du får adgang til hele servernetværket, inklusive P2P-, Tor- og Secure Core-servere. Du kan også bruge op til fem enheder på én gang.

  Plus-planen er ProtonVPNs mest populære mulighed.

  Prismærket $ 8,00 (eller $ 10,00 hvis du ikke forudbetaler årligt) er en smule på høj side sammenlignet med konkurrencen. Men for nogle af os kan det være det værd, i betragtning af at du køber ind ProtonVPNs fremragende ry for privatliv og sikkerhed.

 • Visionær

  Pris årligt: $ 24,00 per måned
  Pris pr. Måned: $ 30,00 per måned

  Som navnet antyder er Visionary-prisniveauet rettet mod dem af os, der ønsker at hjælpe ProtonVPN i sin mission at yde masser af data til masserne.

  Det leveres med et abonnement på Visionary-niveauet i ProtonMail, men er ellers det samme som Plus-pakken.

  Hvis du har penge og et ønske om at støtte sagen, er dette handlen for dig.

Når du tilmelder dig ProtonVPN, bliver du nødt til at betale med PayPal eller et større kreditkort – hvilket er en stor skuffelse for den anonymitetsbesatte.

For gratis konti bliver du også nødt til at gennemgå sms eller e-mail-verifikation – og ProtonVPN er strenge med at blokere bortkastede mail-tjenester.

Du kan opgradere en gratis konto til en betalt konto ved hjælp af Bitcoin. Men på det tidspunkt har du allerede verificeret din identitet, så jeg tvivler på, at mange af os ville drage fordel.

Den anden ting at overveje er, at selvom ProtonVPN tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, er den beregnet på baggrund af, hvor længe du bruger tjenesten. Det betyder, at du kommer mindre og mindre tilbage, jo længere du holder din konto.

Jeg stødte på masser af klager over dette online, men da du kan få en 7-dages gratis prøveperiode på Plus-niveau, skulle det ikke give meget af et problem for de fleste.

Så er ProtonVPN en god VPN?

ProtonVPN er lidt på den dyre side. Og kundesupport, selvom den er vidende, kan bruge nogle hurtigere responstider og flere måder at komme i kontakt med.

Men dette er en VPN-udbyder, der har en dedikation til sikkerhed og privatliv som ingen anden. Mellem deres strenge ikke-logningspolitik, privatlivsvenlig jurisdiktion og top-notch sikkerhedsfunktioner dækker de alle baser og gør det meget godt.

Servernetværket er hurtigt, appen er let at bruge, og hver funktion, du forventer af en VPN-top-niveau (og endda et par nyttige, du muligvis ikke), er der.

Samlet set er ProtonVPN en fantastisk VPN-service og en, som jeg har nul forbehold at anbefale.

ProtonVPN logoScore:
8,6 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map