Få en tysk IP-adress i 5 enkla steg

Bild för tysk artikel i IP-adress


Om du är en tysk medborgare som bor eller reser utomlands har du några goda skäl att använda internet med en tysk IP-adress. Om du inte gör det kan du känna dig som om du bor i exil.

Med en utländsk IP-adress kan du inte komma åt banktjänster hemma. Du kommer inte heller kunna följa dina favoritprogram på populära streamingtjänster som ZDF, Das Erste, ARD Mediathek, ProSieben Video eller till och med Netflix Tyskland.

Den mest effektiva (och överlägset mest enkla) metoden för att få en tysk IP-adress är att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN). Det ger dig en lokal IP och låter dig få tillgång till internet som om du fysiskt befann dig i Tyskland.

Få en tysk IP-adress i 5 enkla steg

Att skapa ett VPN för att få en IP från Tyskland kan inte vara mycket lättare. Stegen är som följer.

 1. Registrera dig med en VPN-leverantör som har servrar i Tyskland. Jag gillar CyberGhost, men några andra fungerar bra också. Jag har en lista över dem lite längre ner för att hjälpa dig komma igång.
 2. Ladda ner den valda VPN-leverantörens applikation och installera den. Du kan göra detta på flera enheter om du vill. Alla leverantörer kommer att ha steg-för-steg-instruktioner för alla operativsystem och plattformar.
 3. Starta VPN-applikationen och logga in med de referenser du ställde in med leverantören.
 4. Välj en server i Tyskland och anslut till den. Din enhet har nu en IP-adress i landet. Om du vill göra det kan du dubbelkontrollera det genom att besöka https://www.iplocation.net/.
 5. Sparka upp dina fötter och njut åtkomst till alla tyska tjänster eller webbplatser som tidigare har blockerats.

Så enkelt är det.

När du inte längre behöver den tyska IP: n, koppla bara från VPN-servern och stäng applikationen.

Och förresten, du kan också använda dessa exakta steg för att få en IP från alla andra länder i världen som din VPN-leverantör har servrar i.

Hur man väljer ett VPN för att få en tysk IP-adress

Inte varje VPN-leverantör skapas lika, och inte alla är väl lämpade att ge dig både en tysk IP-adress och en tjänst som du kommer att vara nöjd med. När du försöker välja ett VPN för detta ändamål är det saker du bör vara särskilt uppmärksam på.

 • Flera VPN-servrar i Tyskland

  En VPN-leverantör kan inte få en Tyskland-baserad IP-adress om de inte har några servrar i landet. Det är den första saken att dubbelkontrollera. Och ju mer server de har desto bättre.

  Om många använder en enda server kan den bli överbelastad och påtagligt bromsa din internetanslutning. Att ha många val innebär att du alltid ska kunna hitta en server där prestandaproblem orsakade av överbelastning inte kommer att vara ett problem.

 • Kan avblockera geobegränsat innehåll och tjänster

  Bara för att en VPN ger dig en tysk IP betyder det inte att IP fungerar med alla tyska webbplatser eller tjänster. Det finns lite mer att få en att fungera än att bara ställa in en server i landet, och vissa leverantörer bryr sig helt enkelt inte om eller kan inte gå den extra milen.

 • Bra anslutningshastigheter

  En VPN kommer alltid att bromsa din internetanslutning lite, men de bättre leverantörerna kommer att hålla prestandan hit till ett minimum. Detta är särskilt viktigt om du tänker strömma video av hög kvalitet från Tyskland. Endast en snabb VPN kan följa bandbreddskraven.

 • Stöd för flera enheter

  Dubbelkontrollera att VPN som du väljer stöder alla enheter och operativsystem du tänker använda med den. Vissa kan till exempel inte fungera på äldre versioner av Windows eller MacOS.

  VPN-leverantörer begränsar också vanligtvis hur många enheter du kan ansluta till deras tjänst på samma gång. Om du förutser att fem familjemedlemmar vill komma åt olika tyska strömningstjänster samtidigt, se till att detta är tillåtet.

Om du väljer en leverantör som markerar alla dessa rutor kommer du att sluta med en tjänst som konsekvent kan få dig åtkomst till dina tyska favoritwebbplatser och tjänst oavsett var i världen du är.

De bästa VPN: erna för att få en tysk IP

Av de många fantastiska VPN-tjänsterna är ett fåtal framstående bland publiken som de bästa alternativen för att få dig en tysk IP-adress.

1. CyberGhost

CyberGhost-logotyp

CyberGhost är en relativt liten leverantör fram till nyligen en tung vikt i branschen och anses i stort sett vara en av de bästa VPN: erna.

Med 684 servrar fördelade på tre tyska städer ger ingen annan tjänst fler anslutningsalternativ i Tyskland. De har ett enormt nätverk i resten av världen också. Alla deras servrar, oavsett plats, erbjuder förstklassig prestanda.

Baserat från Rumänien med en strikt policy för att inte logga och erbjuda 256-bitars AES-kryptering med OpenVPN, är CyberGhost en utmärkt leverantör att använda för att maximera din integritet och anonymitet online.

CyberGhost annonserar sig som ett VPN som kan ge dig runt geo-blockerat innehåll, och det kan de faktiskt. Tillgång till alla tyska onlineströmningstjänster och alla lands Netflix-bibliotek blir inte enklare eller mer konsekvent.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

Bästa VPN för en tysk IP: CyberGhost erbjuder inte bara allt som en toppnivå VPN borde, utan de är också en av de billigaste leverantörerna i närheten. Säkerhetskopierad av en branschens bästa återbetalningsgaranti på 45 dagar, kommer ingen annan VPN att servera tyska användare bättre.

2. NordVPN

NordVPN logotyp

NordVPN är en tjänst som gör allt och gör det mycket bra. De är en VPN som andra jämförs ofta med som en standard.

Allt börjar med ett stort globalt servernätverk som inkluderar 5645 servrar i 58 länder. Av dessa är 309 belägna i Tyskland.

NordVPNs serverprestanda är utmärkt, liksom anslutningssäkerhet genom användning av 256-bitars AES-kryptering och OpenVPN-protokollet.

Förutom företagets placering i den sekretessvänliga jurisdiktion i Panama, är NordVPN också en VPN-loggning med noll loggning och erbjuder många sekretessfunktioner som dubbel VPN-funktionalitet och en internet-kill switch.

Tillgång till geografiskt begränsat material har alltid varit mycket konsekvent med NordVPN, och tjänsten fungerar med nästan alla innehållsleverantörer i världen, inklusive alla större i Tyskland..

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

Gör allt: För en VPN som gör allt bra bör NordVPN vara högst upp på din lista. Du får prestanda, alla tänkbara VPN-funktioner, en lättanvänd klient och allt till ett mycket överkomligt pris.

3. PureVPN

PureVPN-logotyp

Om du vill öppna IP-adresser någon annanstans i världen utöver Tyskland, letar du inte längre än PureVPN. Med servrar i 131 länder är deras nätverk oöverträffad. I Tyskland driver de för närvarande 201 servrar i fem olika städer.

Prestanda är också en av PureVPNs styrkor. Kombinera det med leverantörens specialiserade servrar för att ta sig runt geo-blockering, så har du ett paradis för en videoströmmar.

PureVPNs klientapp stöder över 50 olika plattformar och operativsystem. Om du kan ansluta den till internet, är oddsen att det kommer att köra PureVPN.

Klienten kommer också med många trevliga att ha extra. När du använder VPN, förutom kryptering och säkerhet i militär kvalitet, kommer du också att skyddas av inbyggda malware-blockerare och annonsblockerare.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

Bästa värde för Tyskland: Om du vill strömma innehåll från både Tyskland och nästan alla andra länder i världen på alla dina enheter, är PureVPN ditt svar. Och nämnde jag tjänstens pris?

4. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN är en av de bästa allround-VPN-leverantörerna på marknaden, ett annat bra val att få en tysk IP-adress.

Av deras 3000+ starka servernätverk, som täcker totalt 95 länder, går över 100 av två platser i Tyskland. Serverhastigheterna är utmärkta och kan enkelt hantera HD-videoströmning.

ExpressVPN låser upp tillförlitligt geo-blockerat innehåll i Tyskland och alla andra länder som de driver servrar i. De har en lättanvänd klient, enastående säkerhet och säkerhetskopierar allt med en robust policy för loggning.

Som jag nämner i min recension är den ena nackdelen med ExpressVPN kostnaden. Men även om de är lite dyrare, är detta en tjänst som är värt vartenda öre.

Och med en utmärkt inga frågor som ställs 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, finns det ingen risk att prova dem.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

Bra rykte: När du letar efter en väl respekterad VPN-leverantör som erbjuder utmärkt integritet och anonymitet, såväl som den bästa kundsupporten i branschen, är ExpressVPN det.

5. Surfshark

Surfshark logotyp

Även om de är en ganska ny VPN-leverantör, imponerar Surfshark säkert. Den som vill komma åt Tyskland med VPN bör hålla dem på sin korta lista.

För att starta driver Surfshark servrar i 63 länder inklusive massor i Tyskland. De verkar utifrån de brittiska Jungfruöarnas sekretessvänliga jurisdiktion, loggar inte in något och erbjuder några av de bästa säkerhetsalternativen i branschen.

Tack vare deras snabba anslutningar och möjligheten att ta sig runt geo-blockerat innehåll är Surfshark ett utmärkt val för att strömma tyskt videoinnehåll.

Surfshark är också den enda leverantören som tillåter obegränsade samtidiga anslutningar. Det är definitivt värt att överväga om du har många enheter du vill använda ditt VPN på.

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

Obegränsade anslutningar: Surfshark erbjuder alla funktioner som alla VPN-användare kan behöva. Med utmärkta serverhastigheter, bra support dygnet runt och en mycket billig plan som stöds av en 30-dagars återbetalningsgaranti utan problem, är de en leverantör du inte kan gå fel med.

Vilka är fördelarna med att få en tysk IP-adress?

Som tysk medborgare som bor eller reser utomlands kanske du vill få en tysk baserad IP för att hålla obegränsad tillgång till dina bank- och finansiella konton vid institutioner som Deutsche Bank och Commerzbank.

Det finns också massor av streamingmedietjänster som inte fungerar utanför Tyskland. De inkluderar:

 • ARD Mediathek
 • Das Erste
 • DMAX.de
 • Netflix Tyskland
 • ProSieben
 • SAT 1.de
 • Sky Deutschland
 • ZDF

Om du vill ha tillgång till dessa i utlandet är en IP-adress i Tyskland ett måste.

En annan viktig anledning till att använda en IP-adress från Tyskland är att landet inte begränsar eller censurerar internet för sina medborgare (till skillnad från ett överraskande antal andra regeringar). Om du använder en tysk IP har du obegränsad tillgång till allt online utan filter.

Varför använda en tysk DNS-server?

Förutom att använda en tysk IP-adress är det också viktigt att se till att du använder en tysk DNS-server.

Varje VPN-leverantör som jag rekommenderade ovan kommer att ta hand om det här för dig, men i fall du arbetar med en annan tjänst är det något att vara medveten om.

En DNS, som står för domännamnstjänsten, är som internetboken.

Det skulle vara ganska opraktiskt för oss att memorera IP-adressen som tillhör varje webbplats vi gillar att besöka. DNS-servrar kartlägger webbplatsnamn till IP: er, så det förra är det enda vi behöver komma ihåg.

Men förutom att kartlägga webbplatsens domännamn och IP-adresser, kan en DNS-server också ge ledtrådar om din plats.

Om du använder ett VPN med en tysk server men utför DNS-uppslag mot servrar i Frankrike kan du fortfarande vara blockerad från vissa webbplatser. Det beror på att webbplatser kan berätta vilken DNS du ber om information.

Att använda en tysk DNS tillsammans med din tyska IP-adress fixar det. Det blir allt annat än omöjligt för webbplatser och tjänster att se din trafik som något annat än att komma från Tyskland.

De två går hand i hand. Se till att du använder båda.

Varför gratis VPN är inte bra för en tysk IP-adress?

Det finns många VPN-tjänster som påstår sig fungera gratis. Du kanske undrar om det är värt att vända sig till en av dem för en IP-adress i Tyskland.

När det gäller gratis VPN: er gäller det gamla ordet “du får vad du betalar för”. De tenderar att drabbas av många problem, inklusive:

 • Svaga krypteringsstandarder
 • Brist på användarskydd
 • Begränsade servrar
 • Långsam hastighet
 • Arbeta sällan med geo-blockerat innehåll
 • Påträngande reklam
 • Rovdjur

Enkelt uttryckt är gratis VPN-tjänster allt annat än. Precis som betal-VPN måste de tjäna pengar för att fungera. Om de berättar att deras produkt är gratis finns det en god chans att du är den riktiga produkten.

Gratis VPN-intäkter tjänar ofta på sina erbjudanden genom att sälja dina användardata, injicera annonser i dina webbläsare och ibland till och med sälja din bandbredd till hackare.

Hur som helst du tittar på det, att få en tysk IP är inte värt att offra din säkerhet och integritet, särskilt om den IP inte kanske gör vad du vill ha det på något sätt.

Andra sätt att få en tysk IP-adress

Det finns några andra sätt att få en tysk IP som kan vara användbar om du har en mycket stram budget eller bara behöver mycket sporadisk åtkomst. Ingen av dem kommer att fungera lika bra som ett VPN men för att de ska kunna offentliggöras existerar de.

Tor Browser

Tor-webbläsaren använder ett frivilligt drivet krypterat nätverk som är utformat för säker, anonym webbläsning. Det används varje dag av människor över hela världen som vill besegra censur, övervakning och förbättra deras integritet online.

Den kan användas för att få en tysk IP-adress, men den kommer inte att göra det som standard. Lite justering under huven, som beskrivs i den här guiden, är nödvändig. Det är inte komplicerat att komma igång men det kan kräva lite tålamod.

Det finns dock några nackdelar med att använda Tor för att få en tysk-baserad IP.

 1. Det kan avsevärt bromsa din internetanslutning, ofta till en punkt där även surfning (än mindre videoströmning) kan bli smärtsam.
 2. Tor fungerar bara i Tor-webbläsaren, så det är inte en lösning för några icke-webbaserade tjänster.
 3. Som redan nämnts behöver den lite teknisk installation för att den ska kunna ge en tysk IP konsekvent.

Proxy-tjänst

Ett annat populärt sätt att få en tysk IP-adress är att använda en proxyservice.

Medan en proxy fungerar på ett liknande sätt som ett VPN, är nackdelen att de inte erbjuder nästan samma säkerhet och integritet.

En proxy dirigerar din webbtrafik genom en server på det offentliga internet. Om den servern finns i Tyskland, precis som med ett VPN, kommer du att få en IP-adress i länet.

Men eftersom i de flesta fall proxy drivs av vanliga människor som du och jag, är de ganska opålitliga. Prestanda kan vara ett problem, och alla proxy som du använder kan försvinna när som helst (till exempel när personen som kör den stänger av sin dator).

Med en proxy måste du också se till att din DNS-server är korrekt inställd.

Som nämnts tidigare kanske en tysk IP inte heller räcker för att ge dig åtkomst till vissa geobegränsade innehåll eller tjänster. Den DNS-server som din enhet använder kan också behöva vara baserad i Tyskland.

Poängen

Genom att ha en tysk-baserad IP kan du använda alla tjänster och webbplatser som vanligtvis endast är tillgängliga inifrån landet och gör att du kan strömma tyskt innehåll oavsett var i världen du är. Det blir precis som att vara där.

En VPN är utan tvekan det bästa alternativet för att få en tysk IP-adress. Ingen annan metod kan matcha dess fördelar, användarvänlighet och framför allt tillförlitlighet. Och med många bra erbjudanden som för närvarande erbjuds av några av de bästa VPN-leverantörerna är de också mycket prisvärda.

Du kanske också gillar:
 • De bästa VPN: erna för Tyskland
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map