Hur du ändrar din Netflix-region till vilket land som helst

Hur du ändrar din Netflix-region till vilket land som helst


En av de saker som stör mig mest om Netflix är hur drastiskt olika innehållet kan vara beroende på vilken del av världen jag är i.

Om jag till exempel ville titta på de fem Terminator-filmerna som för närvarande finns tillgängliga på tjänsten, skulle jag behöva resa till inte mindre än tre olika länder: Storbritannien, Japan och Kanada.

Eller skulle jag?

Det finns naturligtvis ett mycket enklare (för att inte säga billigare) sätt att göra det.

För att få tillgång till alla program från alla länder, behöver du bara ändra din Netflix-region. Det är en enkel process som vem som helst kan hantera. Det enda du behöver är ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Därför är här en snabbguide om hur du ändrar land på ditt Netflix-konto när du använder ett.

Hur du ändrar din Netflix-region – en snabb översikt

Det är en enkel, fyrstegsprocess att byta land på Netflix. Medan jag berör alla dessa punkter i mycket större detalj längre ner, här är en snabb sammanfattning:

 1. Välj en VPN-leverantör som pålitligt spärrar Netflix. NordVPN och PureVPN är två av de bästa i branschen.
 2. Ladda ner VPN-klientappen och installera den på din enhet.
 3. Använd VPN-appen och anslut till en server i det land vars Netflix-bibliotek du vill strömma.
 4. Starta upp Netflix, välj din show, luta dig tillbaka och koppla av.

Varför du behöver ett VPN för att strömma Netflix?

Det största skälet till att använda en VPN för att titta på Netflix är de geografiska begränsningarna den sätter på dess innehåll.

Med andra ord kan urvalet av program du ser på Netflix USA vara väsentligt annorlunda än det du ser på Netflix Kanada, vilket fortfarande skiljer sig från Netflix Japan.

I slutändan har Netflix 34 distinkta landsspecifika kataloger. Även om en del av innehållet överlappar sig från land till land, för oss tittare, översätts det vanligtvis till en mycket annorlunda streamingupplevelse baserat på vår plats.

Netflix bestämmer din nuvarande plats och vilken katalog du har tillgång till baserat på enhetens IP-adress.

Att ansluta till en VPN döljer din verkliga IP och ersätter den med den för VPN-servern du valde.

Om du väljer en tysk server kommer din enhet nu att ha en tysk IP-adress och kommer att kunna strömma innehåll från Netflix Tyskland.

NordVPN brukade ändra Netflix-regionen till Tyskland

Det är så enkelt. Och detta fungerar naturligtvis för alla länder.

Hur man väljer ett VPN för Netflix

När det är dags att välja en VPN-leverantör att byta din Netflix-region med, finns det några saker du bör tänka på.

 1. Välj ett VPN som fungerar med Netflix

  Det brukade vara möjligt att låsa upp alla Netflix-bibliotek med nästan vilken VPN-tjänst som helst. Från början av 2016 är det dock inte längre fallet.

  I januari samma år, i ett försök att hålla innehållslicensinnehavare nöjda, förbjöd Netflix VPN och började slå ner deras användning.

  Medan de har haft framgång, och många VPN: n fungerar inte längre med Netflix, lyckas vissa hålla sig ett steg före. En av dessa leverantörer är vad du behöver.

  Nämnda NordVPN och PureVPN är bra val. Det finns också en handfull andra, inklusive varje post på min bästa VPN för Netflix-lista.

 2. VPN-servrar i länder du vill låsa upp

  Du kan inte ändra din Netflix-region till ett specifikt land om ditt VPN inte har servrar där.

  Med andra ord, om du vill streama Netflix Frankrike, dubbelkolla din valda VPN har franska servrar (här är en lista över de bästa franska VPN: erna om du verkligen letar efter en).

  Alla VPN låter dig ansluta till populära länder som USA, Storbritannien, Kanada eller Australien. Men om du vill ändra region till Japan, till exempel, kommer bara leverantörer med stora serverlistor att göra det.

 3. Utmärkta nedladdningshastigheter

  För en bra Netflix-strömningsupplevelse från var som helst i världen behöver du en snabb VPN – en som kan upprätthålla en snabb och pålitlig anslutning.

  Annars, medan du kan få tillgång till Netflix-innehåll från marknaden, kommer det troligtvis att vara ett pixelat röra – ett avbrutet ofta av de irriterande buffertskärmarna.

  Och det är inget sätt att titta på.

 4. Flera anslutningar tillåtna

  Om du inte är den enda personen i ditt hus som vill titta på Netflix-show från andra länder, behöver du ett VPN som tillåter flera anslutningar samtidigt.

  Idag ger de flesta leverantörer dig fem eller fler. Men vissa kommer fortfarande att locka dig vid två. Så det är verkligen något att tänka på.

 5. Bra kundsupport

  Som jag nämnde försöker Netflix hårt för att förhindra regionändringar med VPN. Och då och då kommer även de bästa leverantörerna att uppleva ett tillfälligt avbrott.

  När det händer är en bra supportavdelning värd sin vikt i guld. De hjälper dig att komma igång genom att felsöka din anslutning och peka dig till rätt VPN-servrar – de som fortfarande fungerar.

Hur man tittar på Netflix från andra länder

Att använda en VPN för att ändra din Netflix-plats är förvånansvärt enkelt. Här är den enkla steg-för-steg-guiden.

 1. Välj ett bra VPN

  Som beskrivs i avsnittet ovan, är det första steget att strömma out-of-market Netflix-innehåll att välja en VPN som är rätt för jobbet.

  Förutsatt att du följde de fem poäng som jag lagt fram när jag valde din leverantör är du bra att gå. Registrera dig så är du ett steg närmare att titta på allt och allt som Netflix har att erbjuda.

 2. Installera VPN-klientappen på dina enheter

  När du har konfigurerat ditt VPN-konto laddar du ner klienten. Alla leverantörer har ett “VPN-appar” -avsnitt på sin webbplats där du kan hitta rätt programvara för din plattform.

  Varje halvt anständigt VPN har mjukvara för Windows, macOS, iOS och Android.

  Om du emellertid vill titta på Netflix på en mindre vanlig enhet – som en Linux-låda eller en Smart TV – kan det vara lite manuellt arbete involverat.

  Som sagt bör du kunna hitta detaljerade steg-för-steg-installationsinstruktioner på leverantörens webbplats. Och om du stöter på problem kommer det bra kundsupport som jag nämnde mer än gärna hjälpa dig.

 3. Anslut till en VPN-server i det land du vill titta på Netflix i

  Med din VPN-app installerad är du nu redo att komma åt en annan Netflix-region. Öppna klienten, välj det land du vill strömma innehåll från och anslut. Om du till exempel vill få Netflix US i Australien måste du ansluta till en amerikansk server.

  De flesta VPN-appar har en karta eller en lista som gör anslutningen till ett specifikt land enkelt. Så här ser det ut med NordVPN.

  Ändrar Netflix-land i NordVPN-klient

  Andra leverantörer kan inkludera specialiserade Netflix-servrar. Om de gör det, använd en av dem istället. PureVPN gör detta.

  Ändra Netflix-region genom att välja VPN-server med PureVPN

 4. Se Netflix från andra regioner

  Med din enhet ansluten till VPN startar du Netflix. Innehållet du ser kommer nu att vara det för din valda region.

  Allt som återstår är att luta sig tillbaka och njuta av en show.

Vilka Netflix-länder kan jag få åtkomst till med ett VPN?

Det korta svaret är alla.

Det långa svaret är att även om Netflix finns i över 190 länder har det bara 34 landsspecifika kataloger – med en bra mängd överlappning bland de flesta av dem.

Så i praktiken, så länge du kan komma åt dessa 34 länder, kan du se allt som streamingjätten har att erbjuda (tabellen kan sorteras efter kolumn om du vill göra det).

De 34 Netflix-regionerna är följande:

argentina Australien belgien
Brasilien kanada Tjeckien
Frankrike Tyskland Grekland
Hong Kong Ungern Island
Indien Israel Italien
Japan litauen mexico
nederländerna polen portugal
rumänien ryssland Singapore
Slovakien Sydafrika Sout Korea
Spanien Sverige schweiz
Thailand Kalkon Storbritannien
Förenta staterna

För de flesta av oss är den viktigaste katalogen för åtkomst Netflix USA. Det är en av de största bland de stora marknaderna och, ännu viktigare, har de överlägset största utsläppen.

Så här fördelar den totala titeln, filmen och serienumren för de åtta mest tillgängliga Netflix-länderna.

CountryTotal titlar FilmfilmerSeries
Förenta staterna 5829 3922 1907
Storbritannien 5953 3948 2005
Australien 5554 3643 1911
kanada 5896 4071 1825
Frankrike 4223 2643 1580
Tyskland 4495 2956 1539
Japan 5141 3356 1785
nederländerna 4066 2641 1425

Ovanstående data kommer från den inofficiella Netflix-webbplatsen för global sökning.

Kan jag titta på Netflix utomlands?

Om du reser till ett av de 190 plus länderna där det finns tillgängligt kan du använda Netflix utomlands. Som standard kommer du dock bara att kunna strömma innehåll från det land du är i.

Men precis som du kan ändra din Netflix-region med en VPN när du är hemma så kan du göra samma sak när du är på väg. Med andra ord kan du fortsätta få åtkomst till det exakta biblioteket du alltid har genom att ansluta till en VPN-server som ligger där du bor.

Genom att ta saker ett steg längre kan Netflix till och med användas i olika länder samtidigt.

Så länge du inte överskrider antalet skärmar du kan titta på samtidigt som din plan tillåter, är du fri att dela ditt Netflix-konto över internationella gränser.

Så medan du strömmar din favoritprogram på din nästa semester kan alla som har tillgång till din Netflix också titta hemma.

Tillåter Netflix VPN-användning?

Officiellt vill Netflix inte att vi ska ansluta till deras tjänst med ett VPN, på grund av deras skyldighet att verkställa licensavtal med innehållsproducenter.

Av den anledningen har företaget i januari 2016 inrättat ett av de mest sofistikerade VPN-detekterings- och blockeringssystemen för alla internetleverantörer..

I praktiken har det dock inte funnits några offentliga rapporter om Netflix som straffar någon abonnent för landshoppning med VPN – utöver, naturligtvis, som hindrar oss från att strömma när vi är anslutna till.

Detta är perfekt. Netflix har nollincitament för att uppröra oss prenumeranter för mycket på rättighetsinnehavarnas beteende.

Att helt förbjuda VPN-användning är ett mycket svårt problem att lösa ändå, och så länge Netflix åtminstone ser ut som det försöker verkar innehållstillverkare vara nöjda.

Sammanfattningen är att om du är villig att göra vad som krävs för att ändra Netflix-regioner med en VPN – vilket inte är så svårt – kommer ingen att straffa dig för det.

Kan jag använda gratis VPN för att ändra Netflix-regioner?

Även om det verkligen är möjligt att använda ett gratis VPN för att ändra ditt Netflix-land framgångsrikt, är det vanligtvis utmanande att göra. Och ofta kan det till och med vara en dålig idé att prova.

De allra flesta gratis VPN-tjänster finns redan på Netflix blockerade lista. De kan inte ansluta, och det är osannolikt att de någonsin kommer – en gratis leverantör har inte resurser (eller till och med lutningen) att kontinuerligt försöka komma runt Netflix VPN-förbudet.

De flesta gratis VPN: n har också datorestriktioner. Även om du kan avblockera en show från en annan region kan du träffa din datagräns innan du kan titta på den från början till slut – även i Netflixs lägsta kvalitetsinställningar.

Och vad händer om du lyckas hitta en gratis leverantör utan datakapacitet? Oddsen är att andra också har. Du kommer antagligen att hamna med överbelastade servrar, dålig prestanda och en överlaglig eländig streamingupplevelse.

Sedan finns det naturligtvis tvivelaktiga säkerhets- och sekretesspraxis för många gratis VPN: er.

Du kan hitta dig själv utsatt för annonsinjektion, påträngande datainsamling och, i de mest extrema fall, infektion med skadlig kod.

När det månatliga priset för några av de bästa VPN-leverantörerna är en bråkdel av vad ett Netflix-abonnemang kostar, för mig är det att använda en som inte är bra.

Med det sagt, om du fortfarande frestas att gå den kostnadsfria VPN-vägen för att tillfredsställa dina Netflix-begär från vår marknad, åtminstone bör du inte börja använda den första leverantören du hittar. Gör lite forskning först.

Ändra Netflix-regionens slutsats

Att strömma Netflix-innehåll från något land i världen är inte komplicerat. Så länge du har rätt VPN-leverantör och följer några enkla steg som beskrivs ovan, kommer du att kunna ändra din Netflix-region så mycket du vill.

Det tar bara några minuter att konfigurera. Få det gjort, och du kan se alla program som Netflix har att erbjuda, oavsett var i världen du är.

Du kanske också gillar:
 • De bästa VPN: erna för Netflix
 • Fungerar NordVPN med Netflix?
 • Fungerar privat internetåtkomst med Netflix?
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me