Hur man stoppar ISP Data Throttling

Du kanske har lagt märke till att dina internetanslutningshastigheter ibland är mycket långsammare än de borde vara. Och att det ofta händer när du använder specifika webbplatser eller tjänster.


I vissa fall kan dessa problem kalkas upp till enkel nätstockning. I några få andra kan de ha varit resultatet av maskinvarufel eller annan underhållsrelaterad aktivitet.

Men det kan också finnas en annan, mer besviken anledning till en plötslig avmattning av internethastigheten. Din internetleverantör kanske avsiktligt stryker din trafik.

Det kan komma som en chock att din Internetleverantör med avsikt kan bromsa dina internetanslutningar. Men tyvärr händer det.

I själva verket var det Comcast: s politik att stryppa BitTorrent-protokollet 2007 som mest direkt ledde till FCC: s antagande av uppdaterade regler för nätneutralitet 2015. Lång historia, FCC gjorde praktiken olaglig.

Tyvärr för oss internetanvändare har dessa regler nyligen upphävts. Och så är det än en gång öppet säsonger för internetleverantörer att stryka data de inte gillar.

Just nu är det bästa försvaret mot denna typ av verksamhet en välinformerad allmänhet. Och med det i åtanke har jag skrivit den här guiden. Det hjälper dig att förstå vad internetregistrering är och hur Internetleverantörer gör det. Det kommer också att gå exakt över hur du kan kringgå det. Låt oss dyka rätt in.

Vad är datastrottling

Trafikstegling är ISP: s praxis att avsiktligt begränsa hastigheten eller volymen för dataöverföringar mellan deras användare och vissa eller alla delar av internet.

Om du har hört talas om internet som kallas informationsvägen, kan du tänka på denna metafor för att förstå bandbreddstrottling:

Föreställ dig att ta en bilresa till din lokala stormarknad. Förresten stöter du på en vägbesättning. De har stängt två av tre tillgängliga trafikfält längs din rutt. Det är värre att de bara tillåter ett visst antal bilar åt gången in i den återstående öppna körfältet.

Vägarnas besättningar hindrar inte helt trafiken från din rutt. Men de kontrollerar aktivt vilka bilar som kommer in när och hur snabbt de kan köra.

Skillnaden mellan en gas och oreglerad internetuppkoppling

Det är i en nötskal att trafiken stegrar.

Den enda skillnaden är att när din Internetleverantör gör det, kommer det inte att finnas någon i en reflekterande väst som viftar med en flagga för att berätta vad som händer.

Varför ISP: er stryker trafik

Vid en första anblick kan en internetleverantör som avsiktligt stör sina egna kunders trafik verka lite motintuitiv. Trots allt är långsamma anslutningshastigheter ett av de vanligaste orsakerna till att vi ringer dem och klagar (och ibland till och med lämnar grönare betesmarker).

Skulle det inte följa att en ISP skulle undvika att göra någonting för att ge oss en dålig upplevelse? Svaret är konstigt nej.

Berättigade skäl för internet-trottling

Det finns flera skäl till varför en internetleverantör riskerar att vrida sina kunder genom att strypa vissa typer av trafik. Många av dem är faktiskt legitima. De hjälper till att säkerställa tillförlitlig service för alla ISP: s användare och är enligt följande:

 • Hantering av nätstockning under höga efterfrågtider
 • Verkställighet av uttryckligen angivna dataöverföringsgränser
 • Trafikprioritering och optimering
 • Förebyggande av DDoS-attacker

Dessa är alla bra exempel och, i min mening, acceptabla skäl till varför leverantören av ditt internet kan engagera sig i trafikregleringen.

Alla datornätverk har en begränsning för dess totala kapacitet. Det måste finnas några kontroller för att se till att ingen användare eller grupp användare överväger det. Att ha sådana begränsningar på plats kan snabbt göra nätverket oanvändbart för andra.

Tyvärr finns det också andra, mindre legitima skäl att en Internetleverantör kan välja att strypa viss trafik.

Skissartade orsaker till internettrottling

Comcasts strypning av (eller direkt störning av) trafik med BitTorrent-protokollet 2007 är ett utmärkt exempel på en ISP som använder gråa och kontroversiella skäl för att begränsa bandbredd.

Comcast hävdade att användare av det populära fildelningssystemet tog upp en alltför stor bandbredd i sitt nätverk. De uppgav att deras handling var avsedd att skydda andra kunder.

FCC undersökte dock och gick inte med. De kom fram till att Comcast försökte tvinga användare att sluta ladda ner filmer och annat material genom att torrentera för att öka användningen av sina egna betalda strömningstjänster (som de marknadsförde som ett alternativ).

Det var naturligtvis inte den enda gången en Internet-leverantör utropades för att avsiktligt försämra sin tjänst av mindre än legitima skäl. En snabb Google-sökning kan avslöja i vilken grad internetleverantörer försöker stapla däcket till deras fördel. I nästan alla fall kokar saker och ting till ren girighet.

Är bandbreddstrottling laglig

Efter att ha hört några av orsakerna till att ISP: er har försökt strypa trafiken på sina nätverk, är det naturligt att undra om praxis i själva verket är laglig.

Sedan upphävandet av FCC: s regler för netneutralitet 2015 är det en svår fråga att svara, åtminstone i USA. I Europeiska unionen är det olagligt att strypa av någon annan anledning än legitim nätverkshantering enligt regionens regler för nätneutralitet, som antogs 2014.

I USA var den enda verkliga rättsliga ramen som vi var tvungen att förhindra internetleverantörer från att delta i vilken typ av gasreglage de väljer att gick ut med reglerna om neutralt nätverk den 11 juni 2018. Det finns inte längre några lagliga begränsningar ISP: erna måste ta itu med angående trafikreglering.

Det är omöjligt att veta hur stora amerikanska internetleverantörer kommer att fortsätta från denna punkt. Men baserat på deras offentliga uttalanden ser saker inte uppmuntrande ut.

Bland stora amerikanska internetleverantörer är det bara AT&T och Cox har angett att de inte tänker göra mycket utöver vad som är nödvändigt för att hantera sina respektive nätverk. Alla andra har utfärdat en blandning av uttalanden om icke-åtaganden om gasreglering som lämnar gott om utrymme för förändringar i framtiden.

Till och med uttalanden från AT&T och Cox säger inte om de kommer att delta i betald prioritering av trafik, en praxis som troligen skulle tvinga internetföretag att betala för snabbare åtkomst för sina slutanvändare (som då säkert skulle vidarebefordras till oss).

Betald trafikprioritering skulle skapa ett pay-for-play-system. Det skulle vara upp till enskilda internetföretag (världens Netflixes och Hulus) att välja bort ISP: s strypning. Ni, andra slutanvändare och jag skulle naturligtvis inte ha något att säga i frågan.

Eftersom FCC-reglerna inte längre finns, är någon av dessa spjällpraxis nu rättvist spel.

Hur man förbikopplar datastrottling

När du räknar ut att din internetleverantör stryker din anslutning, eller till och med om du bara misstänker att de gör det, är det dags att hitta en lösning.

I vissa situationer kan du besegra saker som BitTorrent-trafikreglering genom att aktivera kryptering i en klient som uTorrent. Den krypteringen kan maskera trafiken tillräckligt för att förhindra att gasspjällsmekanismen aktiveras.

Tyvärr luras de flesta internetleverantörer idag inte så lätt (även om ett fåtal kvarstår). De använder successivt sofistikerade detektionssystem och använder en mångfacetterad analys av trafikflöden för att klassificera data för deras spjällpolicy.

För att ta reda på vad som går igenom deras nätverk kommer ISP: er att ta hänsyn till saker som antalet samtidiga anslutningar, den totala dataöverföringshastigheten och de portar som används. Kontroll av trafikhuvuden (motsvarande en e-postadress på ett kuvert) för att se vart data går och kommer från är också vanligt.

Vissa internetleverantörer kan använda en typ av databehandling som kallas djup paketinspektion (DPI). DPI tar saker ett steg längre och läser innehållet i de data som din enhet skickar och tar emot (istället för att bara kontrollera rubriker). Baserat på den informationen kan din leverantör ta reda på om du laddar ner en film via BitTorrent eller en bild från Facebook och agerar i enlighet därmed.

Så läskigt och omöjligt att slå eftersom allt detta låter, tappa inte hoppet. Oavsett om du använder Windows, Android eller något däremellan, det finns några bra och förvånansvärt enkla sätt att undvika ISP-gasregleringsmekanismer.

Använd en proxy

Det första steget du kan ta för att undvika strypning är att använda en proxyserver.

Proxies är ett sätt att dirigera en del av eller alla dina dators anslutningar via en tredjepartsserver. Det fungerar som mellanhand för dina dataöverföringar. Om du gör det döljer den verkliga destinationen för trafiken såväl som berörda portnummer. Istället verkar alla anslutningar använda en enda port och hamna på samma plats.

Nackdelen med proxyerna är att de inte krypterar data som du skickar eller tar emot. Om din Internetleverantör använder djup paketkryptering som en del av deras gasspjällssystem kommer de fortfarande att kunna läsa, klassificera och agera på allt du laddar ner eller laddar upp.

Personligen använder jag inte proxyer av detta skäl. Det finns en bättre lösning på problemet. Men om du vill prova dem finns det otaliga kommersiellt tillgängliga leverantörer. CyberGhosts gratis anonyma proxy är till exempel ett bra val.

Använd ett VPN

Beroende på hur din Internetleverantör inspekterar trafik i deras nätverk kanske en proxyserver inte undviker alla slags upptäckningsmetoder. Djup paketinspektion, till exempel, är något som ombud inte kan besegra. Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är å andra sidan en helt annan historia.

Även om båda lösningarna fungerar som mellanhand för dina dataöverföringar, finns det en betydande skillnad mellan en proxy och en VPN. Den senare skapar en krypterad tunnel mellan din enhet och servern som all din internettrafik flyter igenom. Kryptering är nyckelordet här.

Denna dubbla whammy av en krypterad anslutning och VPN-servern som fungerar som mellanhand innebär att en ISP inte kommer att kunna räkna ut något som är betydande för din trafik. Det enda de kan se är datatotaler och destinations-VPN-servern.

Att använda en VPN kan vara en lösning för strypning

Därför bör en internetleverantör aldrig kunna strypa din trafik med en VPN. Om inte, naturligtvis, de begränsar allt som kommer från din IP-adress. Och om det någonsin händer (utom för legitima nätverkshanteringsändamål) kan det hända att en bättre internetleverantör är i ordning.

Så kommer någon VPN att arbeta för att förhindra strypning? Nästan. Även om det finns några saker att vara särskilt uppmärksam på.

Vad man ska leta efter i ett VPN

Som du kan se i min praktiska guide om att välja ett VPN finns det många funktioner du kanske vill tänka på när du letar efter en leverantör. Men, om ditt mål är att stoppa en gaspedal-ISP i dess spår, här är VPN-funktionerna som jag skulle fokusera på.

 • Rätt VPN-protokoll

  En VPN kan använda många protokoll. Men inte alla skapas lika. Många protokoll är föråldrade och har potentiella säkerhetshål. Helst vill du ha en leverantör som erbjuder antingen OpenVPN eller L2TP / IPsec (eller båda).

  Dessa två protokoll är inte bara säkerhetsmässiga, utan de erbjuder också några av de starkaste krypteringarna. Oddsen för att någon bryter någon VPN-kryptering är smala. Men när du använder de mest robusta alternativen som finns tillgängliga vet du säkert att din Internetleverantör inte kan inspektera dina data och därför inte kan stryka din anslutning.

 • Ingen loggning

  Det sista jag skulle vilja är att framgångsrikt förhindra en internetleverantör från att strypa mitt internet bara för att få VPN-företaget jag använde berätta vad jag har gjort. VPN-leverantörer som loggar säljer ofta den informationen till tredje part. Undvik dem.

  Genom att gå med ett virtuellt privat nätverk som har en strikt noll-loggningspolicy finns det inget sätt för din internetleverantör att ta reda på vad du gör online och spjäla dig som ett resultat.

 • Bra VPN-serverval

  Den här funktionen har mindre att göra med att en internetleverantör kan inspektera och stryka dina data och mer med att en VPN kan användas.

  Vissa VPN erbjuder mycket få servrar. Detta betyder att dessa servrar vanligtvis är långt borta från din plats och överbelastas av andra användare. Det är två huvudfaktorer som kan bromsa din anslutning till en genomsökning. Typ av kontraproduktivt när ett långsamt internet är vad du försöker undvika i första hand.

 • Bra VPN-serverprestanda

  Att gå hand i hand med föregående punkt, såvida du inte hamnar med en snabb VPN-leverantör (och inte alla är), kör du i cirklar. Du kommer framgångsrikt att undanröja din ISP: s försök att bromsa din anslutning bara för att besegras av VPN: s svaga prestanda.

 • P2P och Torrenting Support

  Av sina skäl tillåter inte alla VPN-leverantörer P2P-trafik i sina nätverk. Om din anslutning stängs av på grund av strömning, löser det inget att få en VPN som inte tillåter sådan trafik.

 • A Kill Switch

  Oavsett hur bra en VPN är, händer kopplingar. Från din enhet till VPN-servern och varje hårdvara däremellan finns det bara för många variabler för all smidig segling hela tiden.

  När en VPN tappar återgår dina data till att vara helt synliga för din Internet-leverantör. Det betyder att du återigen blir ett främsta mål för strypning.

  En VPN-kill-switch kommer att förhindra att det händer. Det kommer att upptäcka att din enhet inte längre pratar med VPN-servern och ansluter den automatiskt igen.

Bästa VPN för att stoppa ISP Throttling

Det finns många VPN-leverantörer som erbjuder alla funktioner som jag har lagt ut ovan. Jag har alltid varit en fast tro på att jag måste inspektera vad du förväntar dig. Därför uppmuntrar jag dig att göra lite av din egen gräva efter en tjänst du gillar.

Med det sagt, om du vill att en mindre lista ska börja med eller bara inte är intresserad av att plåga runt (och rätt nog, många av oss är det inte), här är tre VPN som kommer att göra ett bra jobb med att förhindra internethastighet strypning.

Cyberghost

CyberGhost-logotyp

Med en lufttät ingen loggningspolicy och med de starkaste möjliga krypteringsstandarderna kommer CyberGhost att stoppa varje ISP-död i sina spår. Säg adjö för att ha analyserat dina data och internetuppkopplingen stängs av.

CyberGhost har över 7100 servrar i 90 länder runt om i världen, så det borde alltid finnas en nära dig. Dessa servrar levererar förstklassig prestanda också.

Alla P2P-protokoll tillåts av CyberGhost, och en alltid-på internet kill-switch är inbyggd i klientprogramvaran. Det här är en VPN-leverantör som du ganska mycket inte kan gå fel med.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

NordVPN

NordVPN logotyp

På samma sätt som CyberGhost, gör NordVPN sekretess super bra. Baserat på internet integritetsvänliga Panama (och utom räckhåll för nästan varje företag och regering) loggar de absolut ingenting.

NordVPN har ett massivt nätverk av snabba servrar (5645 när jag skriver detta – du kan se hela listan här) fördelat på 58 länder. Ett oproportionerligt antal av dessa servrar finns i USA och Storbritannien, vilket är utmärkta nyheter för alla som bor där. De allra flesta servrar tillåter också P2P-trafik (de är markerade i enlighet därmed).

Som du kan förvänta dig av alla topp-VPN-leverantörer, inkluderar Nords klient en multifunktionell kill-switch och ett stort antal protokoll och krypteringsstandarder (inklusive, naturligtvis, de punktsäkra alternativ som jag nämnde tidigare).

NordVPN, som är en bra allround-leverantör, är en av endast två tjänster som jag alltid har ett aktivt abonnemang med.

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

Surfshark

Surfshark logotyp

De har inte funnits så länge som de flesta VPN-leverantörer. Men som jag nämnde i min recension är Surfshark en tjänst som gör saker mycket, mycket bra. Detta inkluderar att se till att du har allt du behöver för att förhindra att din Internet-leverantör stänger av din anslutning.

Surfshark, som arbetar med de brittiska Jungfruöarna är avskild med privatlivet, är en annan strikt leverantör utan loggning. De erbjuder alla rätt VPN-protokoll samt krypteringsstandarder för militär kvalitet.

Med över 1040 servrar i 63 länder har Surfshark utmärkt global täckning. Du kommer att kunna ansluta var du än är till var du än vill.

Sist men inte minst, som är insvept i en av de renaste och lättaste att använda appar jag har sett är kill switch-funktionalitet. Surfshark besviker definitivt inte (särskilt med tanke på hur lite tjänsten kostar).

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

Hur du kan veta om ditt Internet blir strypat

Som förklarats tidigare, till skillnad från trafikstockningar på motorvägar orsakade av vägarbete, kommer trafikstegling av ISP: er inte nödvändigtvis att ha en varning till oss slutanvändare.

Tidigare har vissa internetleverantörer engagerat sig i datatrottning i månader eller år innan någon kunde bevisa att de gjorde det. Anledningen till att internetreglering är så svårt att upptäcka är att det kan ta många former och kasta för en slinga alla som letar efter ett identifierbart mönster.

När en internetleverantör stänger trafiken kan den:

 • Händer bara under tider med hög efterfrågan
 • Rikta endast in specifika typer av trafik
 • Händer på en intermittent (ibland helt slumpmässig) basis
 • Påverkar endast delar av leverantörens abonnentbas

Medan dessa faktorer gör det utmanande att upptäcka trafikregleringen är det möjligt. Men innan vi kommer till det finns det en skillnad som är viktigt att notera.

Om en internetleverantör tillämpar strypning på all internettrafik, inte bara en delmängd av den, är det inte något ovanligt eller orsak till oro (om än fortfarande irriterande). När de riktar sig mot specifika typer av trafik men det är när den är på. Det är när det är dags att spricka på en lösning för att undvika avmattningen.

ISP-gassprov

Det första steget i att upptäcka trafikregleringen är att fastställa en bashastighet för din internetanslutning. Du bör naturligtvis göra detta innan du implementerar några förbikopplingsmetoder.

Kör ett test på Speedtest.net för att ta reda på hur snabbt ditt internet är under normala omständigheter. På Windows och Mac kan du göra det direkt från din webbläsare. På Android- och iPhone-enheter måste du ladda ner en app.

När du har noterat det typiska resultatet för din anslutning, har du något att jämföra med hastigheter du upplever med en webbplats eller tjänst som du misstänker att stryks.

Baslinje för internetanslutningens hastighetstest att jämföra mot

Tyvärr finns det inget allt-i-ett-test tillgängligt som täcker alla webbplatser eller tjänster online. Men det finns tester som kontrollerar vanliga gasspjällsmål. En varning är att vissa internetleverantörer kan försöka att vara lömska och inaktivera strypning så snart de upptäcker dina test. I så fall kan din körsträcka på dessa variera.

Hur man slutar spjäll med Netflix

Om du ser kvalitetsfall medan du tittar på media på Netflix, gå vidare till Fast.com och kontrollera dina anslutningshastigheter till Netflix videoservrar.

Om hastighetsavläsningen du får skiljer sig väsentligt från din bashastighet kan ISP-gasspjället klandra. Det är också viktigt att kontrollera vid olika tidpunkter på dagen för att se om dina resultat är konsekvent.

Skärmdump av ett Netflix-serverhastighetstest

Om du misstänker att ditt internet stängs av när du tittar på Netflix är lösningen enkel.

 1. Installera ett Netflix-vänligt VPN på din enhet (någon av dem jag nämner i det här avsnittet fungerar bra).
 2. Anslut till en lätt laddad VPN-server fysiskt nära din plats.
 3. Njut av en obehandlad Netflix-upplevelse.

När du har anslutit dig till VPN kan du köra Fast.com-testet igen för att bekräfta dina strypande misstankar. Om hastigheten ökar hade du rätt. Och du har nu också lyckats komma runt dina ISP: s avmattningsförsök.

Sluta trottling på YouTube

Om du har svårigheter med YouTube har Google skapat ett praktiskt verktyg för kvalitetsrapportering för videoströmning. Det kommer att berätta hur deras tjänst presterar i din specifika ISP: s nätverk.

Verktyget visar resultat under en 24-timmarsperiod så att du till och med kan se när höga trafiktider är för användare av din internetleverantör.

Ibland löser du dina problem genom att undvika enbart dessa tider. Om du redan strömmar under öppetider men inte kan få en stabil eller snabb anslutning kan din internetleverantör strypa din tjänst.

Skärmdump av YouTube-kvalitetströmningsverktyg

Utöver vad jag nämnde tidigare, det finns inget speciellt du behöver göra för att kringgå YouTube ISP-gasreglage. Få bara ett VPN, anslut till det och börja njuta av hastigheter och kvalitet du betalar för.

Som sagt, för att se till att du får den bästa upplevelsen, var uppmärksam på vilken VPN-server du ansluter till. Välj en som är under lätt belastning och nära där du är. Om du gör detta kommer minimikostnaderna och prestandan att använda ett VPN till ett minimum att minska.

Hur man förbikopplar ISP-throttling medan du sporrar

Spännande är överlägset den mest ofta strypade trafiken. Det är också den svåraste typen av strypning att upptäcka.

Det bästa sättet att kontrollera för BitTorrent-strypning är att använda uTorrent (eller någon annan klient) för att ladda ner en fil med massor av väletablerade såmaskiner. Det skulle garantera att din nedladdning är immun mot långsamhet på grund av låg tillgänglighet.

Ett utmärkt val här är att ta ett installationsprogram för den populära Linux-distributionen Ubuntu. Det är en väldigt säker nedladdning som borde vara tillgänglig med mycket höga hastigheter hela tiden och dygnet. Om du inte kan ladda ner filen till en rimlig takt kan din Internetleverantör återigen stryka dina torrenter.

Att komma runt BitTorrent-strypning (eller P2P för den delen) är lika enkelt som i alla andra fall som nämns ovan. Återigen kommer VPN till vår undsättning. Stegen är som följer.

 1. Ladda ner och installera en VPN-klient.
 2. Pausa alla aktiva torrenter (om några körs).
 3. Anslut till en VPN-server som inte är under tung belastning.
 4. Gå tillbaka till uTorrent och återuppta dina nedladdningar.

Det är allt.

Några saker att notera. Se till att du använder ett systemomfattande VPN, inte bara en webbläsarförlängning. Eftersom uTorrent är en separat applikation kommer den sistnämnda inte göra något för dig.

Du behöver inte heller bekymra dig om ditt fysiska avstånd till VPN-servern. Torrenting är decentraliserat och du kommer att ladda ner från såmaskiner över hela världen. Fokusera bara på att välja en server som inte är under tung belastning och en som är i ett P2P-vänligt land. Jag brukar åka med Nederländerna.

Catch-All Test

Om något av ovanstående tester är oöverträffande, kör detta internethälsotest. Det visar dig din anslutningshastighet via fem huvudnätverk. De borde alla ge ett liknande resultat.

Screeshot av att testa din inernet mot ryggradsnätverk för att upptäcka eventuella strypningar

Om du märker att ett eller flera nätverk fungerar sämre än de andra, kan det vara ett tecken på trängsel. Det borde vara ett tillfälligt tillstånd.

Men om du märker ett bestående problem att ansluta till något av de testade nätverken är det dags att lämna ett formellt klagomål till din Internetleverantör.

Poängen

Med någon lycka kommer du aldrig att stöta på en situation där du måste ta itu med trafikregleringen. Det finns ingen konkret statistik som visar hur utbredd praxis är. Det sker utan tvekan, men de flesta bevis tyder på att det inte är ett standardiserat förfarande för de flesta Internetleverantörer – ännu.

Dödsfallet av netneutralitet i USA kan (och sannolikt kommer) förändras det förr snarare än senare.

Den goda nyheten är att om du någonsin befinner dig påverkad av trafikregleringen, har du alternativ (med VPN som för närvarande är det bästa valet). Och det finns en utmärkt chans att när internetleverantörer använder allt mer sofistikerade verktyg för trafikövervakning, kommer det alltid att finnas ett motåtgärder.

Som jag sade i början är det bästa försvaret en välinformerad allmänhet. Om du har nått det här så är du nu en del av de upplysta få.

Throttling Workaround VPN-jämförelse

ProviderFeaturesAnti Throttling FeaturesCost

Hastighetstest | Serverlista
Länder:90
servrar:7159
protokoll:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, routrar
anslutningar:7
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:rumänien
P2P-support:Ja
Kill Switch:Ja
1 månadsplan:$ 12.99 / month
Årsplan:$ 2.75 / month
Gratis rättegång:Ja
Pengar tillbaka:45 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin

Granska | Hastighetstest | Serverlista
Länder:58
servrar:5645
protokoll:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:6
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:Panama
P2P-support:Ja
Kill Switch:Ja
1 månadsplan:$ 11.95 / month
Årsplan:$ 3.49 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Övrigt

Granska | Hastighetstest | Serverlista
Länder:63
servrar:1040+
protokoll:OpenVPN, IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:Obegränsat
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:Brittiska Jungfruöarna
P2P-support:Ja
Kill Switch:Ja
1 månadsplan:$ 11.95 / month
Årsplan:$ 1.99 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map