Hur man tittar på Storbritanniens TV utomlands

Hur man tittar på Storbritanniens TV utomlands


Det finns alltid något att titta på på brittisk TV. Mellan BBC, ITV, Channel 4, Sky och många andra är vi aldrig förlorade för bra programmering. Och eftersom varje kanal erbjuder en strömningsapp (tror att BBC iPlayer, ITV Hub eller Sky Go) är det så enkelt att hålla jämna steg med dina favoritprogram.

Lätt så länge du är i Storbritannien, det vill säga.

Försök att strömma innehåll från utlandet, och oddsen kommer att hälsas med ett meddelande på följande sätt:

BBC iPlayer fungerar bara i Storbritannien. Tyvärr beror det på rättighetsproblem.

Men oroa dig inte. Trots uppträdanden, Det är lätt att titta på Storbritanniens TV utomlands. Oavsett om du är på affär i USA, på semester på Cypern eller Malta, och anglofil i Australien eller Kanada eller tillbringar din vinter i Spanien, Portugal eller Frankrike, kan du fortfarande tillförlitligt titta på brittisk tv när som helst.

Och detta gäller naturligtvis både liveströmmar och tidigare visad on-demand-programmering.

Så vad är tricket? Läs vidare och ta reda på det.

Hur man tittar på Storbritanniens TV utomlands: snabbstart

De enklaste lösningen att ta sig runt geoblockering och titta på dina favorit-brittiska TV-program från var som helst i världen en bra VPN.

Genom att dölja din riktiga IP-adress och ersätta den med en från Storbritannien får en VPN att se till BBC, Channel 4 eller någon annan tjänst som om din enhet är belägen i landet även om den inte är.

Med andra ord kan en VPN låta dig strömma allt tidigare visat och live TV-innehåll på kort tid.

Och det är så lätt att konfigurera också. Här är en snabb steg-för-steg-guide (dina favorit-TV-program väntar trots allt ingen).

 1. Välj ett VPN. Jag använder för närvarande CyberGhost, men alla leverantörer som listas på den här sidan eller min brittiska VPN-lista borde fungera bra.
 2. Prenumerera på tjänsten och installera appen på din enhet eller dator.
 3. Logga in på VPN-appen.
 4. Välj en VPN-server i Storbritannien och anslut till den.
 5. Gå till webbplatsen för TV-kanalen du vill titta på. Att använda kanalens TV-appar fungerar också.
 6. Sparka upp dina fötter och njut av showen!

Ovanstående steg fungerar för alla strömningstjänster i Storbritannien, inklusive BBC iPlayer, ITV Hub, Channel Four All 4, Sky Go och andra. Lätt, rätt?

Varför använda en VPN för att titta på brittisk TV utomlands?

För att uttrycka det otydligt, behöver du en VPN för att titta på Storbritanniens TV utanför landet för utan en kan du inte göra det.

Brittiska sändare har inte alltid de internationella rättigheterna för varje film eller serie de visar. Så för att tillfredsställa innehållsägare blockerar de åtkomst till alla enheter med en utländsk IP-adress.

Det betyder för alla fysiskt belägna utanför Storbritannien, även betalare för TV-licensavgifter, det är frustration och frekventa run-ins med fel som den nedan.

Kan inte titta på UK TV i USA eller Kanada

En VPN är det perfekta verktyget för att komma runt dessa typer av geografiska begränsningar. Det kan lura en streamingtjänst att tro att din enhet är i Storbritannien även när den är utomlands. Det kan också göra så mycket mer pålitligt än någon av de skuggiga live-TV-webbplatserna kan – och bildkvalitetsskillnaden kan vara som natt och dag.

Som en trevlig bonus också VPN öka din integritet och säkerhet när du använder dem också.

Och när du har konfigurerat ett VPN kan du använda det till strömma programmering från valfritt antal tjänster utanför Storbritannien. Det är till exempel ett av de bästa sätten att titta på Netflix från andra länder.

Hur man väljer en VPN som kommer att strömma Storbritanniens program

Här blir saker lite mer – men inte så mycket mer – komplicerade. Av olika anledningar, vissa VPN-tjänster fungerar inte nästan lika bra som andra för att blockera geo-begränsat innehåll. BBC iPlayer som upptäcker VPN-användning är till exempel ett välkänt problem hos många leverantörer – dock en med en överraskande enkel lösning.

Så hur vet du vilken VPN som kan låta dig streama brittisk TV utanför Storbritannien? Här är fyra stora saker att vara på jakt efter.

 1. Flera UK-servrar

  Ju fler servrar en VPN har i Storbritannien, desto bättre.

  Innehållsleverantörer är väl medvetna om hur lätt en VPN kan användas för att komma runt sina block. Så de gör sitt bästa för att svartlista brittiska IP-adresser som används av VPN och behandlar dem som om de var utländska.

  Det finns ingen väg runt det.

  Men de bättre VPN-tjänsterna är mycket bra på att byta ut svartlistade IP: er med de som fungerar. Nackdelen med att denna process kan ta lite tid – allt från några timmar till flera dagar, beroende på leverantören.

  Genom att använda en VPN som har hundratals brittiska baserade servrar har du en stor pool med IP-adresser att välja mellan och inga problem att hitta en som låter dig titta på Storbritanniens TV utomlands.

 2. Utmärkta serverhastigheter

  Vad är poängen med att kunna strömma videoinnehåll i Storbritannien när allt du ser är en pixelerad röra – eller ännu värre, du avbryts av irriterande snurrande buffertindikatorer var tionde sekund.

  För en frustrationsfri tittarupplevelse – särskilt viktigt om du gillar att titta på TV live – måste ditt VPN vara snabbt och enkelt hantera även de mest aktiva bandbreddaktiviteterna. Alla leverantörer på min snabbaste VPN-sida passar den fakturan, liksom alla leverantörer som listas nedan.

 3. Rätt VPN-funktioner

  En funktion som kallas läckskydd är ett VPN-måste för problemfri tittning. Utan det kan alla tv-streamingtjänster räkna ut att du är utanför Storbritannien – även om din IP-adress säger något annat.

  En annan praktisk funktion som vissa leverantörer som CyberGhost och PureVPN erbjuder är servrar dedikerade till specifika TV-strömmar. Båda har till exempel en speciell BBC iPlayer-server, som enligt min erfarenhet är ett av de mest pålitliga sätten att få tillgång till tjänsten från utlandet.

 4. Bra kundsupport

  Detta kan vara uppenbart, men bra kundservice är ett måste för alla VPN-leverantörer. Programvara är programvara och problem kan komma upp när som helst. Att ha ett livechattalternativ kan vara särskilt praktiskt.

  Utöver att lösa tekniska problem kan bra support också vägleda dig mot en server som fungerar med dina favoritkanaler i Storbritannien om du har problem med att ansluta.

Ja, det kan ta lite arbete att hitta en bra VPN för att titta på Storbritanniens TV utomlands. Det är emellertid ett nödvändigt ont för att undvika besvikelse senare. Och ärligt talat är det antagligen lättare än det låter – särskilt när du kan använda mina toppval (listade nedan) som utgångspunkt.

De bästa VPN: erna för att titta på Storbritanniens TV utomlands

Nedan följer en lista över vad som enligt min erfarenhet är de bästa VPN: erna att titta på brittisk TV utanför Storbritannien. Från BBC och ITV till Channel Four och till och med Netflix UK kommer dessa leverantörer att låta dig hålla dig uppdaterad om dina favorit-TV-program oavsett var i världen du är.

1. CyberGhost

CyberGhost-logotyp

CyberGhost är mitt nuvarande val som den bästa VPN för att få tillgång till Storbritanniens TV utomlands. Med 480 brittiska servrar på tre olika platser kommer du aldrig att förlora valet. VPN fungerar bra med alla större kanaler och erbjuder till och med servrar som är uttryckligen dedikerade till att strömma BBC iPlayer och Netflix UK.

Prestanda är inte ett problem med utmärkta hastighetstestresultat i Storbritannien och faktiskt nästan någon annanstans i världen.

Och talar vi om resten av världen, CyberGhosts servernätverk sträcker sig över totalt 90 länder. Det betyder att du kommer att kunna ansluta ganska mycket var som helst om du någonsin vill strömma innehåll från andra länder än Storbritannien.

CyberGhost har den längsta pengarna-tillbaka-garanti från alla VPN-leverantörer – du får hela 45 dagar för att prova tjänsten helt riskfri. Och med deras nuvarande kampanjer är detta också en mycket prisvärd tjänst.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

2. NordVPN

NordVPN logotyp

Med 610 servrar i Storbritannien och över 5600 på 80 platser över hela världen är NordVPN ett annat utmärkt val för alla dina TV-strömningsbehov. De är välkända för att ha en otäck förmåga att avblockera nästan allt geografiskt begränsat innehåll, både i Storbritannien och utanför.

Serverns prestanda är heltäckande, så att det inte är problem med att titta på TV på internet med ens de högsta inställningarna för videokvalitet.

NordVPNs klient är ren och otroligt enkel att använda. Det stöder Windows PC och surfplattor, macOS, iOS (iPhone och iPad), Android (telefon och surfplatta), Android TV och Linux. Chrome och Firefox webbläsare tillägg finns också tillgängliga.

Även om oddsen är överväldigande att du inte behöver dem, är vänligt chattstöd tillgängligt dygnet runt. Och med NordVPN: s inga frågor ställda 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, har du gott om tid att testa en tjänst som konsekvent granskar som en av de bästa VPN-enheterna på marknaden.

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

3. Surfshark

Surfshark logotyp

En annan VPN-tjänst som är värd att överväga att titta på Storbritanniens TV utomlands är Surfshark. Enkelt uttryckt gör de strömmande innehåll från BBC, ITV, Channel Four och Netflix UK till en lek. Även det ibland svårt att komma igång Sky Go fungerar bra.

Surfsharks nätverk består av över 1040 servrar i 63 länder och innehåller flera brittiska platser. Som förväntat är prestandan utmärkt.

Från läckskydd och en dödsbrytare till en dubbel VPN-anslutning och kamouflageläge, kommer Surfshark fullpackad med sekretess- och säkerhetsfunktioner. De är också en verifierad policy som tillhandahåller ingen loggar som bygger på sekretessvänliga Brittiska Jungfruöarna.

Surfshark erbjuder chattstöd dygnet runt, och alla planer har 30-dagars garanti.

Där denna leverantör verkligen lyser, är dock i värde. Den billigaste posten på denna lista, ingen annan toppnivå VPN erbjuder så mycket som Surfshark gör för så mycket lite.

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

4. PureVPN

PureVPN-logotyp

PureVPN: s anspråk på berömmelse är deras 2070 starka serverlista som spänner över enorma 131 länder. Av dessa servrar är 168 i Storbritannien, spridda över fyra platser.

Efter att ha alltid marknadsfört sig som ett toppval för streaming, gör PureVPN verkligen inte besviken. Deras serverhastigheter är bäst i klassen, och dussintals servrar konfigurerade för att fungera specifikt med utvalda kanaler (inklusive BBC, ITV och Channel Five) betyder att du kan titta på vad du vill, när du vill, var som helst.

Klienten stöder över 50 olika operativsystem och enheter och levereras full av avancerade funktioner. Strömmande must-haves och nice-to-haves som läckskydd, split tunneling och en internet-kill-switch gör alla listan.

Om du funderar på att få ett prenumeration (som förresten kommer med en 31-dagars återbetalningsgaranti), se till att dra nytta av alla aktuella PureVPN-rabatter – betal inte fullt pris.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

5. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

Troligtvis den mest respekterade VPN-leverantören i branschen, ExpressVPN levererar i alla räkningar, inklusive tillgång till brittiskt innehåll från utlandet.

Med över hundra höghastighetsservrar på fyra platser i Storbritannien kan du förvänta dig en utmärkt strömningsupplevelse, även med videokvaliteten som hela vägen.

ExpressVPNs klient är väl genomtänkt och mogen. Det är väldigt lätt för VPN-nybörjare att komma igång med. Men det kommer fortfarande packat med massor av avancerade funktioner för kraftanvändarna bland oss.

Kundsupport anses allmänt vara det bästa i branschen. Om du stöter på några problem med att få ditt favoritinnehåll att spela, kommer de att sortera dig på nolltid.

ExpressVPN är tyvärr en av de dyrare leverantörerna i närheten. Som sagt, vad du får är ren kvalitet. Och det finns vanligtvis en rabatt som du kan dra fördel av plus nollfrågor som ställs 31-dagars pengarna-tillbaka-garanti att falla tillbaka på.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

Vilka brittiska TV-tjänster kan jag titta utomlands?

När du använder ett VPN bör du kunna spärra någon av följande brittiska TV-kanaler och strömma live-tv, titta på program på begäran eller ladda ner program för senare visning (förutsatt att funktionalitet finns).

 • BBC iPlayer (inklusive BBC One, BBC, Two, BBC Three, BBC Four, samt alla specialkanaler)
 • ITV Hub (t.ex. ITV Player)
 • Channel 4 All 4 (a.k.a. 4oD)
 • Kanal 5 My5
 • Sky Go och Sky Sports
 • BT Sport
 • Nu TV
 • Amazon Prime Video Storbritannien
 • Netflix Storbritannien

Kan jag titta på Storbritanniens TV med en gratis VPN?

Teoretiskt, ja, en gratis VPN kan avblockera brittisk TV utomlands. I praktiken, men du kommer nästan alltid att träffas besvikelse.

Som tidigare nämnts, strömningstjänster i Storbritannien vet allt om VPN och gör sitt bästa för att hindra dig från att använda dem. De gör det genom att svartlista serverns IP-adresser, som VPN sedan ersätter, och runt och runt går vi.

Att byta ut IP: er är inte billigt och kostar resurser som gratisleverantörer ofta inte har. Med VPN-nät som inte är prenumererande, när en IP slutar fungera, är det vanligtvis det.

Med andra ord kan du bli hårt pressad för att hitta en server som avblockerar något.

Om du hittar en fungerande server – vilket visserligen är möjligt – sätter fria leverantörer vanligtvis hastighetsbegränsningar och datakapslar. Resultatet är videokvalitet under pari, frekvent buffring och oavslutade program när du bränner igenom din bandbreddgräns halvvägs genom att titta på en.

Det nämns inte ens de ofta skissiga sätten på vilka gratis VPN tjänar pengar – allt från att injicera annonser till att samla in och sälja dina data är rättvist spel. Och visste du att av de många gratis VPN-apparna i Google Play-butiken innehöll överväldigande 38% skadlig programvara?

Allt att säga, om du vill titta på brittisk TV utomlands med så lite frustration som möjligt, är gratis VPN inte svaret.

Sista tankar: Titta på Storbritanniens TV från var som helst

Det är verkligen meningsfullt varför BBC iPlayer och ITV Hub har geoblock på plats. Det gör dock inte det mindre frustrerande när du försöker titta på Storbritanniens TV utomlands.

En bra VPN är en enkel och pålitlig lösning till problemet, en som många av oss har åberopat i flera år och kommer att fortsätta göra det. Och nu när du också är med på den hemliga, glada tittningen!

Du kanske också gillar:
 • Vad du ska göra om din BBC iPlayer VPN inte fungerar
 • Få en IP-adress i Storbritannien i 5 enkla steg
 • Är VPN: er lagliga i Storbritannien
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map