Vad är en VPN Kill Switch

VPN blir allt populärare bland internetanvändare över hela världen. Och det är lite konstigt. Vi försöker alla hitta sätt att skydda vår integritet och säkerhet i en miljö som ibland gör det mycket svårt att göra.


Genom att ge oss en helt krypterad och privat anslutning till internet ger en VPN oss den säkerhet och anonymitet vi vill ha. Detta skydd är dock bara lika starkt som dess svagaste länk. En VPN-dödsbrytare är där för att se till att om och när den länken bryts, är vi skyddade.

Varför behövs killbrytare?

Ingen tjänst på internet kommer någonsin att vara 100% pålitlig. Det inkluderar VPN: er.

VPN-anslutningar är känsliga för fel orsakade av flera faktorer utanför din kontroll. Dessa fel inkluderar allt från att delvis skicka trafik över en osäker anslutning till fullständiga kopplingar utan varning (med det senare vanligare).

När ett fel inträffar går den enhet som använder VPN vanligtvis tillbaka till att använda sin standarduppkoppling till internet. Detta händer automatiskt. Värre är att detta vanligtvis också händer utan att du är medveten om det.

Denna standardanslutning är av den vanliga, okrypterade (och därför inte privata) sorten. Så precis så blir dina data återigen exponerade för alla typer av potentiella risker.

VPN-leverantörer inser naturligtvis att det är ett stort problem, och de flesta har en lösning inbyggd i sin programvara. Den lösningen kallas en kill switch. Det är jobbet att automatiskt blockera all internettrafik direkt när ett VPN stöter på problem.

Vad är en VPN Kill Switch

Enkelt uttryckt är en VPN-kill switch en mjukvarufunktion som kontinuerligt övervakar en VPN-anslutning. Det går tyst i bakgrunden och letar efter tecken på problem.

De flesta VPN-tjänster inkluderar en som en del av klientapplikationen.

När den upptäcker ett problem utlöser dödsomkopplaren och stoppar all enhet på din enhet från att nå internet. Det dödar din anslutning effektivt.

Har du någonsin använt ett VPN för att plötsligt hitta dina nedladdningar har slutat och ingenting fungerar? Du har troligtvis sett en mördare i aktion. Ja, det kan vara irriterande. Men hata inte det för att du gör sitt jobb och håller dig skyddad.

En kill-switch för internet

När ditt internet har inaktiverats kommer det att stängas av tills VPN åter börjar fungera. Det kan ibland hända automatiskt efter några sekunder (nätverk är känsliga varelser). Andra gånger kan du behöva ansluta igen manuellt.

När VPN-anslutningen återställs återgår dödsomkopplaren till sitt standardövervakningsläge.

Du kan naturligtvis också få tillbaka ditt internet genom att stänga av din VPN-app. Kom bara ihåg att du inte längre kommer att skyddas.

Hur fungerar det

VPN-dödsomkopplare kan använda en mängd övervaknings- och detekteringsmetoder för att bestämma en anslutnings hälsa.

Ett av de vanligaste sätten är att använda IP-adresser. Detta fungerar på samma sätt som en webbplats som https://ipleak.net/.

Internet kill switch säkerställer att endast IP-adressen som är kopplad till VPN-servern är synlig för omvärlden. Det ögonblick som inte längre är fallet, drar det i kontakten.

En annan populär implementering förlitar sig på att programvaran har en kontinuerlig anslutning till en icke-offentlig IP, en som bara kan nås med VPN. Om den anslutningen misslyckas aktiveras killswitch.

Hursomhelst är nettoresultatet detsamma. Så fort det finns problem kan du förvänta dig en snabb bortkoppling av din enhet från internet.

Varför använda VPN Kill-switchar?

Som nämnts tidigare litar många av oss på VPN för att skydda vår säkerhet och integritet när vi använder internet. Om VPN misslyckas är vi inte längre skyddade.

Det mesta av tiden kan vara av liten konsekvens. Ibland är det dock långt ifrån fallet.

Ta till exempel journalister och aktivister som använder ett VPN för att förhindra auktoritära regimer från att spåra dem. De har inte råd med att deras data går oskyddade även omedelbart.

Användare av peer-to-peer-filöverföringsprogramvara måste också vara särskilt försiktiga. Många använder VPN för att dölja sin riktiga IP-adress. Om VPN-anslutningen tappar, är deras IP-levererade IP helt enkelt att se. De blir enkla mål för alla copyright-troll som kan övervaka deras anslutning.

Oavsett våra skäl för att använda ett VPN, hjälper en kill switch att se till att vi får de säkerhets- och integritetsfördelar vi förväntar oss hela tiden.

Vilka VPN: er har en Kill-switch

Idag har många leverantörer en internet-kill-switch som en del av deras tjänst. Det betyder dock inte att det alltid är uppenbart vilka som gör.

En del av orsaken är att VPN: er ofta använder sina egna fina klingande namn för funktionen. Det finns ingen verklig standardisering.

När du letar efter en VPN-tjänst är det vanligtvis möjligt att ta reda på vilka som erbjuder en kill switch genom att helt enkelt skanna över hemsidan på deras webbplats. Det är något som så vanligtvis begärs att om det är tillgängligt kan du satsa på att de kommer att annonsera det.

Om hemsidan säger ingenting, kolla in webbplatsens funktioner eller FAQ-avsnitt. Om du fortfarande är osäker eller om det finns någon tvetydighet, prata med leverantörens kundsupport för att få ett direkt svar.

Av de mest populära VPN-leverantörerna är här tre som jag med säkerhet vet att erbjuda kill switch-funktioner. I tillämpliga fall har jag också inkluderat en skärmdump av var du hittar inställningen.

NordVPN

NordVPN logotyp

Många människor anser att NordVPN är en av de bästa, om inte de bästa, tjänsterna på marknaden. Och när jag ser hur jag använder dem nästan dagligen, håller jag helt med.

Från en ren och intuitiv klient till många tekniskt avancerade funktioner (inklusive, naturligtvis, en killswitch), är detta en VPN som verkar göra allt rätt.

NordVPN: s kill switch finns i två smaker. Det första alternativet är det klassiska. Det blockerar åtkomsten till internet helt om ett VPN-droppe upptäcks.

Det andra alternativet låter dig specificera de exakta apparna du vill stänga av om VPN-anslutningen stöter på problem. Så du kan till exempel få din BitTorrent-klient dödad men fortsätta att njuta av en oavbruten upplevelse i din webbläsare (förutsatt att du naturligtvis inte bryr dig om att din webbsökning inte längre är privat).

Fronten och mitten i NordVPN-inställningsmenyn är killknappen mycket lätt att hitta.

Plats för internet kill-switch i NordVPN-klientapp

NordVPN är baserat från Panama (där censur på nätet eller övervakning inte finns i någons ordförråd) och gör absolut noll loggning. Så fullständig integritet garanteras.

De driver också ett imponerande och växande antal servrar i 58 länder. Dessa servrar kan ta någon form av straff som du kasta på dem också (vilket framgår av mina NordVPN-hastighetstester).

För det första är Nords rykte som en topp VPN-leverantör välförtjänt.

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

PureVPN

PureVPN-logotyp

En av mina go-tos, PureVPN: s enkla att använda klient kommer med många avancerade tekniker. Förutom en kill switch innehåller den också annonsblockering och antivirus på servernivå.

Förutom att bara stänga av internet ger PureVPN dig några extra inställningar för att justera killomkopplaren. Efter ett anslutningsfall kan du låta klienten försöka automatiskt återansluta till VPN istället för att du gör det för hand. Jag tycker jag aktiverar den här funktionen ganska ofta. Ju mindre barnvakt jag måste göra, desto bättre.

Ett annat alternativ låter dödbrytaren trigga även om du kopplar bort från VPN manuellt. Även detta kan vara ganska användbart. Det förhindrar i princip att du av misstag stänger av VPN medan du fortfarande gör något viktigt.

Du kan enkelt växla alla ovanstående inställningar i PureVPNs klient.

Plats för internet kill switch i PureVPN-klientapp

Infrastruktur klokt, PureVPN har servrar i 131 länder runt om i världen. Detta gör dem till det bästa av det bästa för geografisk mångfald. Prestandan för dessa servrar är också där uppe tack vare en ny uppgraderingscykel. Så oavsett om du gillar att streama 4K-videor eller är en tung nedladdare så har du utmärkta händer.

PureVPN är en av de äldsta och mest populära VPN: erna. De levererar på alla fronter och är en leverantör som du helt enkelt inte kan gå fel med.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

Cyberghost

CyberGhost-logotyp

När det gäller sekretess, är det få andra tjänster som gör saker bättre än CyberGhost. De har stark kryptering, en strikt politik utan loggning och verkar från ett privatlivsvänligt land. Då är det bara meningsfullt att en kill switch är tillgänglig som en just-in-case säkerhetskopia till alla dessa fantastiska anonymitetsfunktioner.

Killomkopplaren som ingår i CyberGhosts programvara är alltid på (därmed ingen skärmdump där du hittar den). För de allra flesta användare är det bra. Funktionen fungerar och den fungerar bra.

Om du emellertid mer är en VPN-strömanvändare kan det finnas situationer där du vill att den ska vara avstängd. I så fall måste du titta på en av de andra leverantörerna.

CyberGhost levererar också på alla andra fronter. De har många servrar för dig att välja mellan spridda över hela världen. Denna VPN erbjuder också utmärkta nedladdningshastigheter och kommer med kundstöd som många andra bör se upp till som ett exempel på att göra saker rätt.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

Observera att kortlistan ovan naturligtvis inte är exklusiv. De är bara mina personliga favoritleverantörer som implementerar den här funktionen. Många andra VPN: n gör också. Exempelvis har ExpressVPN också en kill switch. Så gör privat internetåtkomst och VyprVPN.

Aktivera anslutningsövervakning

När du registrerar dig med en internet-kill-switch VPN är nästa steg att se till att funktionen är aktiverad. Hur man gör det kommer att variera beroende på programvaran för din VPN-leverantör.

För det mesta kommer aktivering eller inaktivering av killswitch helt enkelt att finnas tillgänglig i inställningsmenyn för VPN-programvaran. Varje leverantör som är värt sitt salt kommer att ha specifika instruktioner om hur man hittar det.

Det är också viktigt att hitta inställningen innan du använder VPN för första gången. Inte alla leverantörer aktiverar funktionen som standard.

Hur man testar en VPN Kill Switch

Under normala förhållanden kan det vara svårt att testa en internet-off-switch. Det bästa sättet är verkligen att använda VPN och vänta på ett avbrott. Som sagt, det finns ett par enkla sätt på vilka du kan försöka tvinga funktionen att trigga.

Båda sätten involverar strömmande video.

Anslut till VPN och gå över till Netflix, YouTube eller någon annan större strömningstjänst du väljer. När du är där börjar du strömma en video i högsta tillgängliga kvalitet.

Därefter kopplar du bort din Wi-Fi eller kabelanslutning tillfälligt. Eftersom hastigheten är väsentligen är det senare ett bättre val.

Det korta avbrottet bör få VPN att koppla av och försöka återansluta sig själv. När den lossnar bör videon du spelar antingen pausa eller försöka buffra. Det borde inte återhämta sig förrän du ser att VPN: n har anslutit sig igen.

Alternativt tillåter vissa VPN-leverantörer att deras kill-switchar fungerar i ett per-applikationsläge. Med andra ord, när funktionen startar stänger den program som använder internet istället för att blockera din anslutning hela systemet.

I det här fallet, efter att ha upprepat videoinstruktionerna ovan, bör webbläsaren du använder för att strömma stänga i det ögonblick VPN-anslutningen sjunker. Om det gör det fungerar din mördare. Om det inte gör är något inte riktigt.

De främsta orsakerna till VPN-kopplingar

Även om en kill-switch hjälper till att upprätthålla din integritet i händelse av VPN-problem, är det bästa du behöver göra för att minimera behovet av att det startar i första hand.

När du förstår vad som kan få en VPN att glömma ut kan du sedan försöka mildra dessa faktorer så mycket som möjligt. De tre vanligaste orsakerna till VPN-kopplingar är följande.

Nätverksvillkor

Oftare än inte spåras problem med VPN-stabilitet tillbaka till problem som påverkar den underliggande internetanslutningen. Saker som dålig Wi-Fi-signalstyrka leder till tappade datapaket som i slutändan leder till VPN-kopplingar.

Lösningen är enkel. Antingen flytta dig närmare Wi-Fi-källan eller växla till en kabelanslutning.

Utöver ditt lokala nätverk kan trängsel och paketförlust på internetvägen mellan ditt hem och VPN-servern också orsaka problem. Sådana problem är tyvärr helt utanför din kontroll.

I det andra fallet är det enda alternativet du har att försöka ändra sökvägen som dina data tar. Du kan göra det genom att ansluta till en annan VPN-server.

Krypteringsinställningar

De flesta VPN-leverantörer erbjuder olika krypteringsnivåer som du kan välja mellan. Ju högre och säkrare krypteringen, desto mer processorkraft behöver den.

VPN-anslutningar kan bli instabila på grund av bristen på processorkraft som krävs för att hantera kryptering. Antingen servern eller din enhet (eller båda) kan ha svårt att hantera de omkostnader som behövs för högre nivåer.

Om du misstänker att det är så kan du helt enkelt stänga av krypteringen till en lägre inställning (som fortfarande är mer än bra nog för daglig användning). Om VPN tappar stopp, hittade du din skyldige.

Val av VPN-protokoll

Ofta tillåter VPN-leverantörer dig också att växla mellan UDP- eller TCP-anslutningsprotokollet (särskilt med OpenVPN). För vårt ändamål är det enda du behöver förstå om dessa två inställningar att TCP-anslutningar är mer stabila än UDP-anslutningar.

Så bara att byta från UDP (som brukar vara standard) till TCP kan fixa dina VPN-droppar. Observera dock att TCP-anslutningar tenderar att vara lite långsammare (varför UDP vanligtvis är standard).

Router-, brandväggs- och antivirusinställningar

I vissa fall kan routerinställningar, brandväggar och antivirusprogram störa en VPN-anslutning och göra att den blir flagnig.

Det enklaste sättet att kontrollera om detta är fallet är att inaktivera alla dina brandväggar och antivirusprogram tillfälligt. Om VPN-stabiliteten förbättras börjar du återaktivera dem en efter en.

Genom att använda processen för eliminering bör du kunna ta reda på var problemet ligger.

En VPN-leverantör kanske också kan berätta vilka specifika inställningar du ska kontrollera. Tveka inte att kontakta supporten och be om hjälp.

Andra sätt att skydda mot VPN-droppar

Vad händer i den situationen där du tycker att det är bra att ha VPN-dödsbrytare men det är den VPN-leverantören du glatt har använt i flera år inte? Det finns ett par tredjepartsapplikationer som kan hjälpa.

VPNetMon

VPNetMon är en freeware-lösning som tillhandahåller IP-adressövervakning och, tillsammans med den, internet off switch-funktionalitet.

Skärmdump av VPNetMon-övervakningsverktyget

För att använda den börjar du med att ange den IP-adress som tilldelats din enhet efter anslutning till ett VPN. Du kan gå till en webbplats som http://www.whatsmyip.org/ för att ta reda på vad det är.

Med den angivna IP: n öppnar du all internet-ansluten programvara (som din webbläsare eller P2P-klient) via VPNetMons gränssnitt.

Om VPN-anslutningen vid något tillfälle tappar, kommer VPNetMon att upptäcka en ändring av IP-adressen. Detta utlöser kill-omkopplaren och avslutar all mjukvara du har öppnat tidigare genom dess gränssnitt.

VPN Watcher

VPN Watcher finns i gratis och betalda versioner och fungerar på samma sätt som VPNNetMon.

Skärmdump av VPN Watcher-övervakningsverktyget

Den betalade versionen möjliggör emellertid mer frekvent anslutningskontroll. Det minskar risken för en betydande dataläckage när VPN-anslutningen sjunker.

VPN Watcher kan också kontrollera ett obegränsat antal internetanslutna applikationer och har ett alternativ att avbryta, snarare än att stänga, program när ett problem med VPN upptäcks.

Poängen

VPN: er i dag är ganska robusta, och konstant anslutningsfall är i allmänhet en saga historia. Som sagt, de händer fortfarande ibland.

Om anonymitet är en av dina problem och att hålla dina online-aktiviteter privata vid alla tidpunkter är en VPN-dödsbrytare ett måste.

VPN med Internet Kill Switch-jämförelse

ProviderKill SwitchFeaturesCost

Granska | Hastighetstest | Serverlista
Ja
Länder:58
servrar:5645
protokoll:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:6
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:Panama
1 månadsplan:$ 11.95 / month
Årsplan:$ 3.49 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:30 dagar
Betalning:Kreditkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Övrigt

Hastighetstest | Serverlista
Ja
Länder:131
servrar:2070
protokoll:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, routrar
anslutningar:5
Skogsavverkning:Anslutningsdatum, total bandbredd som används
Plats:Hong Kong
1 månadsplan:$ 10,95 / månad
Årsplan:$ 3.33 / month
Gratis rättegång:Nej
Pengar tillbaka:31 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, BitCoin, Alipay, stora presentkort, CashU, andra kryptokurser, Paymetwall

Hastighetstest | Serverlista
Ja
Länder:90
servrar:7159
protokoll:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformar:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, routrar
anslutningar:7
Skogsavverkning:Ingen loggning
Plats:rumänien
1 månadsplan:$ 12.99 / month
Årsplan:$ 2.75 / month
Gratis rättegång:Ja
Pengar tillbaka:45 dagar
Betalning:Kreditkort, PayPal, Bitcoin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map