4 enkle måter å skjule IP-en på

Når du har forstått hvordan du gjør det, er det ganske enkelt å holde IP-adressen din privat. Men likevel synes jeg overraskende få mennesker bryr seg om å ta noen få enkle skritt. Jeg er ganske religiøs om det selv og skjuler IP-adressen min av disse tre grunnene: Internett-personvern, sikkerhet og online-frihet. Og her er hvordan jeg gjør det.


Gjemme IP-adressen din

Nedenfor er fire enkle og effektive måter å skjule en IP-adresse. Bare merk at avhengig av hvorfor du gjør det, kan det hende at noen fungerer bedre enn andre.

VPN

Den enkleste og uten tvil beste måten å skjule IP-en din er å bruke en Virtual Private Network (VPN) -tjeneste. Denne metoden er uten tvil min foretrukne måte å gjøre ting på. Slik fungerer det.

Trinn en er å velge en god VPN-leverandør. Når du har gjort det, vil du kunne laste ned en kopi av klientprogramvaren til enheten din. Installer den og bruk den til å koble til en av VPN-serverne i leverandørens nettverk. Hele prosessen er veldig grei.

Etter at du har koblet til en server, vil den bli en mann i midten mellom enheten og Internett. Når data du sender passerer den, vil serveren fjerne IP-en din og erstatte den med sin egen. Når data går tilbake, legger serveren din IP-adresse tilbake.

Implikasjonen er at så langt det gjelder hvilken som helst webside eller tjeneste du får tilgang til, det snakker med VPN-serveren. Det har absolutt ingen måte å finne ut av hvem det faktisk kommuniserer. Så det du velger å laste ned eller hvilket nettsted du bestemmer deg for å besøke, kan ikke lenger spores tilbake til deg.

Dataoverføring for hver applikasjon på enheten din vil følge denne prosessen. Det har ikke noe å si om du bruker nettleseren din eller et tredjepartsprogram som en videovisning eller nedlasting av fil. En VPN vil rute alt gjennom sine servere og beskytte ditt personvern over hele linjen.

Diagram over hvordan du skjuler IP-adresse med en VPN

På grunn av litt ekstra avstandsinformasjon som trenger å reise til serveren, vil du sannsynligvis se et fall i tilkoblingshastigheten. Men basert på de mange titalls hastighetstestene jeg har kjørt for forskjellige leverandører, bør fallet være ubetydelig. For eksempel, med en av de raskeste leverandørene jeg testet, bør du bare forvente å oppleve en 10% nedgang. Det er ikke nesten nok til å legge merke til ved vanlig bruk. Og de fleste andre VPN-er er ikke langt unna det tallet heller.

Med alle VPN-tjenester kan du velge hvor serveren du kobler til. Det er vanligvis hundrevis av disse spredt over hele verden. Ved å bruke en VPN vil du ikke bare maskere IP-adressen din, men hvis du valgte det, kan du også late som om du er i et annet land. Hvis du ønsker å få tilgang til et nettsted som er blokkert av regjeringen, eller hvis du bor utenfor USA og er interessert i å se amerikanske Netflix (eller noen annen streamingtjeneste andre steder), er en VPN slik du gjør det.

Å bruke en VPN gir deg en annen fordel. Forbindelsen mellom enheten og serveren er kryptert. Denne funksjonen stopper ikke Internett-leverandøren din, en hacker eller noen andre som prøver å avskjære dataene du sender og mottar. Men de vil aldri kunne lese informasjonen som data inneholder. Enten du sjekker bankkontoen din, laster ned en torrent eller leser nyhetene, vil ingen vite om det.

Hvis du er villig til å forplikte deg på lengre sikt (et år eller mer), koster topp VPN-tjenester ikke mer enn to eller tre dollar per måned. Gitt alle fordelene deres, for meg, er det pengene brukt godt. Du kan finne ut mer om noen av favorittleverandørene mine her.

Tor

Onion Router (Tor), er en annen god måte å skjule IP-en på. Selv om det kan være litt mer komplisert og mye tregere enn å bruke en VPN, er oppsiden at den er helt gratis.

For å komme i gang, må du laste ned, installere og konfigurere en Tor-nettleser. Hvis du er kjent med Mozillas Firefox, er du heldig. Tor-nettleseren er basert på den og ser ut og fungerer på samme måte. Etter at du har startet den, kobles den til Tor-nettverket, og du er klar til å gå.

Tor er avhengig av et verdensomspennende nettverk av servere som er drevet av frivillige, kalt stafettknuter, hvorav det for tiden er over 6000. Etter at data forlater enheten din, vil den tilfeldig “sprette” rundt et antall av disse nodene før de når sin endelige destinasjon. Data som kommer tilbake til deg, følger samme prosess.

Hver node er bare klar over den forrige og neste noden i denne kretsen (eller kjeden), noe som gjør det umulig for nettstedet eller tjenesten du har tilgang til å spore en vei tilbake til deg. Starter med enheten din og slutter med den endelige kretsnoden, blir dataene også kryptert. Alle som avskjærer og prøver å inspisere det, er uten hell.

Diagram over hvordan Tor-nettverket endrer IP-adressen min

Selv om Tor kan gi deg utmerket personvern, er det noen ulemper med å bruke det, spesielt sammenlignet med en VPN. Det største av disse problemene er hastighet, og for meg er det en avtale-bryter.

Hver av de tilfeldig valgte kretsnodene kan være plassert hvor som helst i verden, og fordi de er frivillige, vil de bruke en Internett-tilkobling av ukjent kvalitet (kan være fiber, kan være ekvivalent med et oppringt modem). Da dataene tar seg til og fra nettstedet du besøker, kunne de ha reist flere ganger over hele kloden ved å bruke tvilsomme tilkoblingshastigheter underveis. Det kan med andre ord ta en stund.

Sammenlign det med en VPN, hvor du bare har å gjøre med en mellomliggende server du velger, som bruker dedikert maskinvare og raske datavarehus-internettforbindelser. Potensialforskjellen i hastighet kan være betydelig. Det kan gå bra å bruke Tor til bruk. Men hvis du planlegger å laste ned store filer eller se på et online show, kan det hende at du er i en humpete tur.

Tor-nettleseren er også bare bra for, vel, å bla. Hvis du vil se en video, ta noen filer eller gjøre noe annet med et dedikert program, avhengig av din tekniske kunnskap, kan installasjonsprosessen bli veldig komplisert.

Hvis du velger å gi Tor en prøve og har tenkt å få tilgang til geo-blokkert innhold, husk en ting (jeg ser at dette kommer opp ganske ofte). Du må konfigurere Tor slik at kretsutgangsnoden er i det landet du vil se innholdet fra.

proxy

En annen anstendig måte å skjule en IP-adresse er ved å bruke en proxy. Avhengig av hva du vil gjøre, kan fullmakter være relativt enkle å sette opp. De kan også være gratis og kan ha minimal innvirkning på internetthastigheten din (skjønt, som vi ser, er de to sistnevnte vanligvis motstridende). Men fullmakter kommer også med sitt eget sett med potensielle problemer. Og dessverre, avhengig av målet ditt, kan det hende at de ikke engang er i nærheten av å være det beste alternativet.

En proxy kan settes opp rett fra din eksisterende nettleser (her er instruksjoner for å sette opp proxy i alle større versjoner). Hvis du bare ønsker å få tilgang til Internett, er det ikke nødvendig med ekstra programvare. Det eneste du trenger er IP-adressen til en proxy-server. Jeg skal snakke om å finne disse litt lenger nede.

Når nettleseren din er konfigurert, fungerer en proxy på samme måte som en VPN. Alt du sender og mottar videresendes gjennom det. Proxy-en bytter ut IP-en for sin egen og forlater nettstedet du ser, mener at det snakker med proxy.

Akkurat som med en VPN, vil du velge stedet for proxy-serveren avhengig av målet ditt. Så hvis du for eksempel vil streame britisk TV, trenger du en IP-adresse fra Storbritannia. Du må sørge for at det er landet der serveren fysisk befinner seg.

Diagram over å skjule IP-adressen min ved hjelp av en proxy

Utover å maskere IP-en din, er det lite annet fullmakter vil gjøre for deg. Min største storfekjøtt med dem er at de ikke krypterer dataene dine, og tilbyr null sikkerhet og personvern. Hvis Internett-leverandøren din (eller noen andre) ville finne ut hva du gjør, er det like trivielt å gjøre med en proxy som den er uten en. Mens du er tregere, lar Tor i det minste deg å holde internettvanene dine for deg selv.

Og akkurat som med Tor, hvis du vil at et annet program enn nettleseren din skal bruke proxy, ser du på et mer komplisert oppsett. Programvaren må ha egen proxy-støtte (og mange gjør) som du må finne ut av. Alternativt må du rote deg med nettverksinnstillingene dine på operativsystemnivå.

Så langt som å få IP-adresser for proxyserver, er det mange kilder på nettet. Du kan bruke Google til å finne gratis eller gå med en betalt leverandør som BuyProxies.org eller en lignende. Problemet med gratis fullmektiger er at mange pleier å bruke dem. Og jo flere som bruker dem, jo ​​saktere blir de. Betalende fullmakter vil gi deg mye bedre ytelse. Men hvis du allerede bruker penger, etter min mening, kan du like gjerne bruke dem på en VPN. Det får deg så mye mer smell for pengene.

Offentlig Wi-Fi

I en klype kan du også forhindre at IP-en fra hjemmet blir kjent ved å bruke offentlig Wi-Fi. En IP-adresse reiser ikke med deg. Bare ta enheten til et lokalt bibliotek eller kaffebar og koble til nettverket deres. IP-adressen du vil ende opp med å få tilgang til Internett, vil være helt forskjellig fra den der hjemme.

Denne løsningen er imidlertid ikke stor (eller praktisk) på lang sikt. Det er flere ulemper med bruk av offentlig Wi-Fi. Den mest alvorlige er muligheten for at en skruppelløs person i det samme nettverket hacking forbindelsen din.

Av denne grunn, når jeg bruker et hotspot, gjør jeg det over en VPN. Funksjonene eliminerer dette potensielle sikkerhetsproblemet. Men hvis jeg allerede kobler til et VPN, bruker jeg åpne nettverk for å skjule IP-en litt overflødig. Når det er sagt, gitt ingen andre alternativer, vil bruk av offentlig Wi-Fi gi deg en annen IP-adresse.

Hvorfor skjule IP-en din

En IP-adresse, den tilsynelatende uskyldige serienumrene, kan lett brukes til å finne ut hvem du er, hvor du er og hva du har vært opp til på Internett.

Jeg har ingenting å skjule (som jeg uansett kan tenke på). Men det satt aldri bra med meg at internettleverandøren min (ISP) når som helst kan undersøke hva jeg gjør på nettet. Hver nettside jeg besøker, hver fil jeg laster ned, er alt synlig og sporbar for meg. Og hvor vanskelig er det for noe selskap eller myndighetsorgan å ha en ISP som deler denne informasjonen med seg? I disse dager er det mye lettere enn de fleste av oss tror, ​​takket være ting som den amerikanske kongressen som tillater ISP-er å selge nettlesingsinformasjonen din eller Storbritannias lov om etterforskningskraft..

Endring av IP-adresse for bedre personvern

Å skjule din virkelige IP-adresse kan også hjelpe deg med å få tilgang til steder på Internett du ellers ikke ville kunne, en annen stor grunn til at jeg velger å gjøre det. Mye online innhold er geo-blokkert (tenk Netflix eller BBC iPlayer) og utilgjengelig hvis din fysiske plassering ikke er i landet med innholdets opprinnelse.

Internett-leverandører og myndigheter blokkerer også ofte tilgang til bestemte nettsteder eller tjenester. Det skjer ikke bare i land som Kina. Denne praksisen er vanlig over hele verden (inkludert i Europa og Nord-Amerika).

Konklusjon

Nå som du forstår hvordan du skjuler IP-adressen din, er det på tide å gjøre det. Å endre det er et nødvendig skritt på reisen til en privat, sikker og ubegrenset internettopplevelse. Av de fire metodene som er nevnt over, anbefaler jeg at du går med en VPN-tjeneste. Det er den mest komplette og fleksible løsningen og vil fungere for alle dine behov. Ikke avslør din virkelige IP, vær trygg og vær fri.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me