Gjør en VPN Internett raskere

For den gjennomsnittlige internettbrukeren begynner begrepet internetthastighet og slutter med tallene som internettleverandøren deres (ISP) bruker for å selge sine tjenester. Internett-leverandører koker ned internetthastigheter til teoretiske maksimum for å rettferdiggjøre de stadig økende prisene de tar.


Til tross for de store løftene, er det vanlig å finne tilkoblingsytelse som mangler når de blir testet under normal bruk.

På jakt etter en måte å øke internetthastigheten på, prøver noen av oss å vende oss til VPN-er. Mange kommersielle tjenester hevder at de tilbyr hastighetsforbedringer. Det er også mange tech-eksperter som insisterer på at det ikke stemmer.

Sannheten ligger et sted imellom og for å forklare den satt jeg sammen denne guiden. I det skal jeg kort snakke om det grunnleggende om Internett-hastigheter i den virkelige verden, og vil hjelpe deg å forstå når disse hastighetene kan bli hjulpet (eller skadet) ved å bruke en VPN.

Internett-tilkoblingshastigheten din

Hvis du har utført en internetthastighetstest, bør du være kjent med (eller i det minste ha sett) ting som pingtider og nedlastings- og opplastningshastigheter. Sjansen er stor for at du kom til den hastighetstestsiden for å prøve å komme til bunns i hvorfor internettjenesten din føltes treg, eller hvorfor du ikke klarte å streame en video jevnt.

I mange tilfeller gir testen resultater som indikerer at forbindelsen er mer enn rask nok til å håndtere innholdet du prøver å få tilgang til. Det er en grunn til den tilsynelatende motstridende informasjonen.

Nettverksprestasjonsfaktorer

Online, tilkoblinger til nettsteder og tjenester krysser et komplekst nettverk. Det nettverket er under kontroll av utallige enkeltpersoner og selskaper over hele kloden. Det er grunnen til navnet World Wide Web. Strukturen i det underliggende nettet ligner mest på et edderkoppnett av sammenkoblede maskiner.

Når du utfører en hastighetstest, forlater testdataene vanligvis aldri Internett-leverandørens nettverk. Så resultatene gjenspeiler ikke alltid virkeligheten. På den annen side, når du besøker et nettsted, har du ingen kontroll over banen dataene dine tar for å nå sin destinasjon. Du kan heller ikke kontrollere nettverksforholdene langs den banen.

I den virkelige verden kan ting som nettverkstetthet, maskinvarefeil og angrepsangrep angriper selv den raskeste internettforbindelsen. Og det er bare noen få av tingene du kan støte på med jevne mellomrom.

Internett-tilgang over en VPN

En VPN-tjeneste gir en kryptert og sikker forbindelse mellom deg og VPN-tjenesteleverandøren. Derfra når Internett-trafikken sin destinasjon på samme måte som den ville hatt, hvis den hadde kommet direkte fra enheten din.

Det er et nyttig verktøy for alle som ønsker å forhindre andre i å se innholdet i nettrafikken. Det er også en favoritt blant de som foretrekker å være anonym online.

Diagram over hvordan en VPN fungerer for å forhindre gasspådrag

Naturen til en VPN-forbindelse gjør at webtrafikk ikke lenger tar den mest direkte banen som mulig. Den må først strømme gjennom serverne til VPN-tjenesteleverandøren. Kryptering av trafikken og endringen i dataveien kan noen ganger øke hastigheten på en langsom internettforbindelse. Det hele avhenger imidlertid av grunnene til at det gikk sakte i utgangspunktet.

Når en VPN kan forbedre Internett-hastighet

Det er noen situasjoner når bruk av VPN kan forbedre internetthastigheten. For eksempel hvis tilkoblingen din er treg på grunn av forsinkelser i den typiske datastien. Ved å måtte gå til en server først, kan en VPN-tilkobling løse problemet ved å unngå de delene av banen som forårsaker langsomheten.

Du kan også oppleve en hastighetsøkning hvis trafikken din er bestemt til et nettverk som har en bedre forbindelse med VPN-leverandørens nettverk enn Internett-leverandøren din. Begge forholdene er imidlertid ikke så vanlige.

En av de vanligste årsakene til langsomhet på internett er båndbredde, og det er noe som en VPN kan hjelpe med å stoppe. Internett-leverandører benytter seg ofte av å kontrollere trafikken på denne måten, ofte uten så mye som et varsel om at det skjer. Det kan være en av de mest frustrerende årsakene til en treg internettforbindelse. Ikke bare er det vanskelig å oppdage, men det er også en nedgang som blir påført målrettet.

Båndbredde Throttling forklart

Hvis du aldri har hørt om det, refererer båndbreddestrømming til en situasjon når en Internett-leverandør bevisst bremser trafikken for en bestemt type data. Det kan også skje når du når en forhåndsbestemt grense for dataoverføring.

Det er en praksis som sannsynligvis vil bli enda mer vanlig blant amerikanske Internett-leverandører. Dette er ikke noe mindre takket være at FCC fjernet forskrifter som sikret nettnøytralitet. Når en Internett-leverandør benytter seg av båndbreddestrømming, er de ofte rettet mot veldig spesifikke typer data. Dette er grunnen til at praksisen er så irriterende og vanskelig å oppdage.

I mange tilfeller stenger ISP-er trafikk som bruker BitTorrent-protokollen. De vil også ofte målrette forbindelser med høy båndbredde til videostreamingtjenester som Netflix eller Hulu.

ISP-throttling Netflix-streaming

Når det gjelder BitTorrent, hevder Internett-leverandører at strupningen deres styrer åndsverkstyveri og piratkopiering i sine nettverk. Dette er imidlertid ikke helt sant. De gjør det fordi BitTorrent genererer en god del av den totale trafikken på internett. De liker å målrette video streaming plattformer av samme grunn – de blir raskt den viktigste kilden til internettrafikk over hele verden.

Internett-leverandører overvåker aktivt for trafikktypene de ønsker å kontrollere og aggresivt agerer for å bremse de spesifikke forbindelsene. De vil også ofte være uvitende om praksisen når du kaller dem ut. I stedet vil ISP-er ofte prøve å selge deg en dyrere hastighet på internett i stedet.

En VPN kan imidlertid hjelpe deg med å stoppe Internett-leverandøren fra å forstyrre trafikken din helt.

Hvordan stopper en VPN båndbreddespjeld

Hvis du har å gjøre med målrettet båndbreddestottling av ISPen din, er en VPN en utmerket måte å løse problemet. Hemmeligheten ligger i anonymiteten som en VPN gir.

Internett-leverandører bestemmer hvilken trafikk som skal gasses, basert på et sett med forhåndsbestemte identifikasjonsregler. For eksempel kan de se etter tilkoblinger til spesifikke servere online, eller trafikk som bruker vanlige porter de ønsker å begrense.

Når en VPN er i bruk, er all trafikk imidlertid kryptert og ser ut til å være bestemt for VPN-serveren, i stedet for den faktiske endelige destinasjonen. Dette gjør at Internett-leverandøren ikke kan klassifisere trafikken som passerer over VPN-tilkoblingen. Hvis de ikke kan identifisere det, kan de ikke spjelde det. Denne manglende evnen til å handle veldig effektivt beskytter deg mot forsettlige avtak.

Når en VPN ikke forbedrer ytelsen på Internett

Dessverre er ikke en VPN en løsning for alle årsaker til en treg internettforbindelse. I noen situasjoner kan de til og med gjøre ting tregere enn det ellers ville vært.

Det er faktisk flere tilfeller der det kan være bedre å deaktivere VPN helt. Disse inkluderer:

  • Geografisk avstand
    Hvis VPN-serverens beliggenhet er på den andre siden av verden fra deg og videre fra sluttdestinasjonen for dataene dine, vil den ekstra avstanden dataene trenger for å reise redusere den totale hastigheten på tilkoblingen. Velg en VPN-leverandør med et stort antall serverplasser å velge mellom for å unngå å unngå dette problemet.
  • VPN Server Congestion
    Hvis VPN-serveren som dataene må passere er overbelastet, blir det et choke-punkt som vil føre til en tregere forbindelse. Hvis dette skjer, kan du prøve å bytte til en lett lastet server i stedet. Omtrent alle VPN-leverandører lar deg gjøre dette.
  • Krypteringsforsinkelse
    På en VPN må alle utgående data være kryptert, og alle innkommende data må dekrypteres. Siden denne prosessen skjer i sanntid, kan den legge til en til tider merkbar forsinkelse på eldre eller mindre spesifikke enheter. Sjekk VPN-klientinnstillingene, og velg bare så høy kryptering du trenger.

Det er også flere andre ting du kan gjøre for å prøve å øke hastigheten på VPN-tilkoblingen din for de situasjonene når det ikke er mulig å slå av den eller ikke er ønskelig.

Beste VPN for raskere internett

Hvis du leter etter en VPN-tjeneste for å forhindre throttling av båndbredde eller for en som vil gi deg det beste resultatet for å forbedre internettets ytelse, unngå gratis leverandører.

En av de store forskjellene mellom betalt og gratis er ytelse. Gratis VPN-servere er beryktet for å være overbelastet, og en overbelastet server resulterer alltid i lavere hastigheter. Det er bare ingen vei rundt det.

Bare basert på det faktum, er premiumleverandører veien å gå. Ja, de koster penger, men det er sannsynligvis mindre enn du kanskje tror. Du kan enkelt få et abonnement på noen av de beste VPN-ene for så få dollar per måned. Dette abonnementet gir deg tilgang til hundrevis av VPN-servere over hele verden. Alle disse serverne bruker maskinvaren på topplinjen og implementerer riktig brukerbelastningsbalansering.

Som en del av å drive dette nettstedet, måler jeg regelmessig ytelsen til dusinvis av VPN-er. Mens jeg inviterer deg til å se på min komplette liste over de raskeste leverandørene, er nedenfor de tre beste. Dette er uten tvil det beste alternativet for å stoppe båndbredde og øke nedlastings- og opplastningshastighetene til internettforbindelsen din.

ProviderFeaturesCost

Hastighetstest | Serverliste
land:90
servere:7159
protokoller:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routere
tilkoblinger:7
Hogst:Ingen logging
Plassering:Romania
1 måneders plan:$ 12.99 / måned
Årsplan:$ 2.75 / måned
Gratis prøveperiode:Ja
Pengene tilbake:45 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin

Hastighetstest | Serverliste
land:131
servere:2070
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:5
Hogst:Tilkoblingsdato, total båndbredde brukt
Plassering:Hong Kong
1 måneders plan:$ 10.95 / måned
Årsplan:$ 3.33 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:31 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, BitCoin, Alipay, Store gavekort, CashU, Andre kryptokurser, Paymetwall

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
land:58
servere:5645
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:6
Hogst:Ingen hogst
Plassering:Panama
1 måneders plan:$ 11.95 / måned
Årsplan:$ 3.49 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Bunnlinjen

Generelt sett vil ikke en VPN fungere som en pålitelig måte å øke internetthastigheten på, med mindre du har å gjøre med noen helt spesifikke årsaker. En VPN tilbyr selvfølgelig også privatliv og sikkerhet. Så selv om det ikke fremskynder Internett, er det i mange tilfeller fortsatt en utmerket investering.

Hvis du har en treg forbindelse, kan du først prøve å identifisere årsaken til problemet før du går til en VPN som en potensiell løsning. Et utmerket sted å starte er å teste for båndbreddestrømming. Hvis throttling virkelig er den skyldige, bør bruk av en av de ovennevnte VPN-ene gjøre en stor forskjell og bidra til å øke internetthastigheten din. Hvis problemet ligger andre steder, kan det imidlertid være et problem som best overlates til ISP-en selv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me