Hva gjør du hvis din BBC iPlayer VPN ikke fungerer

19. april 2020-oppdatering: Til tross for BBCs innsats for å oppdage og blokkere VPN-bruk, fortsetter mange leverandører å jobbe godt med iPlayer. Jeg koblet sist i går ved å bruke en av CyberGhosts spesielle BBC-streaming-server for å se Match of They Day.


Som alltid vil jeg fortsette å oppdatere denne siden minst et par ganger per uke med min nyeste BBC iPlayer VPN-bruk.

Så sent som for et år siden var det den mest pålitelige måten å få tilgang til tjenesten utenfor Storbritannia å se BBC iPlayer med en VPN. I dag ser ikke ting ut til å være så enkelt. Faktisk er ordet på gaten at å bruke en VPN for iPlayer ikke fungerer periode.

Så er spillet oppe? Er de utenfor oss uten hell?

Svaret er ikke i det hele tatt. Ja, det har skjedd endringer, og ting har kanskje blitt litt mer upraktisk. Men å bruke en VPN for å se BBC iPlayer er like mulig som alltid. Jeg gjør det på nesten daglig basis.

Hvorfor blokkerer BBC iPlayer VPN-tilgang

Det er lett å se hvorfor BBC bestemte seg for å ta grep og slå ned på VPN-bruk. IPlayer har blitt en fantastisk suksess for selskapet ikke bare i Storbritannia, men også over hele verden.

Problemet er at iPlayer er en tjeneste som bare skal brukes av innbyggere, enkeltpersoner som betaler for Storbritannias obligatoriske TV-lisens. Alle de “rundt om i verden” seerne skulle aldri skje.

Noen data antyder at anslagsvis 60 millioner mennesker som bor utenfor Storbritannia ser på BBC iPlayer med VPN-er eller andre verktøy som omgår geo-blokkering. Det er mange mennesker, nesten like mange som bor i Storbritannia.

Tatt i betraktning disse tallene, er det forståelig hvorfor BBC aktivt har startet tiltak for å stoppe uautorisert tilgang. Foruten potensielle lisensproblemer koster det dem mye ekstra penger å vedlikeholde iPlayer-infrastrukturen.

Hvis du ser noen av de følgende tre meldingene (hvor den første er den mest vanlige), oppdager og blokkerer BBC iPlayer VPN-en din:

 • BBC iPlayer fungerer bare i Storbritannia. Beklager, det skyldes rettighetsproblemer.
 • Dette innholdet ser ikke ut til å virke. Prøv igjen senere.
 • BBC iPlayer-programmer er kun tilgjengelige for spill i Storbritannia.
 • Hvordan oppdager BBC iPlayer VPN-bruk

  Så hvordan vet BBC at du streamer iPlayer gjennom en VPN? Det hele kommer ned til din IP-adresse og sannsynlighet.

  BBC iPlayer er ment å brukes mest hjemmefra og noen ganger fra et forretningssted. Uansett hvor en gyldig TV-lisens eksisterer. De fleste av disse stedene vil ha en enkelt ekstern IP, uavhengig av hvor mange enheter som er koblet til internett.

  La oss anta en hjemmesituasjon med en familie på fire der alle streamer innhold fra BBC iPlayer samtidig. Det er fire tilkoblinger fra samme IP-adresse som snakker med iPlayer-serveren i flere timer hver dag.

  Fra BBCs synspunkt høres det helt rimelig ut og er sannsynligvis et ganske vanlig bruksmønster.

  Hva skjer hvis du, jeg og flere hundre andre mennesker får tilgang til BBC iPlayer med en VPN-server IP (servere kan ha flere IP-adresser, men for enkelhets skyld, la oss anta en enkelt)?

  Det er som om vi alle er romkamerater i et enkelt hus. Det betyr hundrevis av tilkoblinger fra samme kilde som treffer iPlayer-serveren døgnet rundt (siden vi alle sannsynligvis bor i forskjellige tidssoner rundt om i verden).

  Høres det ut som et typisk iPlayer-bruksmønster? Ikke i det hele tatt. Og det er noe BBC lett kan oppdage.

  Når det har gått nok tid til å samle inn tilstrekkelige data (BBC må være forsiktig med å forby gyldige brukere), blir vår VPN IP-adresse svartelistet og blokkert fra å bruke iPlayer.

  BBCs iPlayer jobber ikke med en VPN

  Den gode nyheten er at VPN-leverandører er godt klar over hvordan IP-ene deres blir oppdaget og forbudt av BBC. De fleste (men ikke alle) tjenester, etter å ha funnet ut en VPN-server IP ikke lenger fungerer, vil ganske enkelt kaste den og erstatte den med en ny som fungerer.

  Med tanke på hvor mange VPN-kunder som bruker dem for å omgå geo-blokkerte innhold som BBC iPlayer, gir dette mye mening fra et forretningsmessig perspektiv. Hele prosessen blir et gigantisk spill med en føflekk mellom strømmetjenestene og VPN-leverandørene.

  BBC iPlayer VPN Block Workaround

  Hva betyr denne frem og tilbake kampen mellom BBC og VPN-leverandørene for deg og meg? Tre ting:

  1. Koble til en VPN for å se BBC iPlayer-innhold fungerer fortsatt.
  2. Vi må bruke en VPN som erstatter IP-er når de er blokkert av iPlayer. Det er ikke alltid tilfelle. Bortsett fra PIA og HideMyAss, gjør alle leverandører på min anbefalte VPN-liste.
  3. Det kan gå litt tid når BBC oppdager og blokkerer en VPN IP-adresse og når leverandøren endrer den. Dette kan være alt fra noen dager til flere uker. Så noen få “dårlige” vil alltid sparke rundt.

  Det siste punktet er nøkkelen. Når du kobler deg til en VPN, kan du bli uheldig og bli tildelt en av dud-IP-ene som er oppdaget av BBC iPlayer og ennå ikke erstattet.

  For å komme deg rundt dette problemet er det bare å koble fra og koble til igjen. Det kan ta noen få forsøk, men du finner en IP som fungerer. Hvis VPN-leverandøren din har flere britiske servere, kan det å hjelpe en annen server hjelpe.

  Midtveis i å skrive dette innlegget, bestemte jeg meg for eksempel å ta en pause. Jeg valgte å se noen få ting på, passende nok, iPlayer. Ved hjelp av ExpressVPN koblet jeg til en av deres London-servere.

  Intet hell. Fryktet melding nummer én: “BBC iPlayer fungerer bare i Storbritannia.” Så jeg byttet til en Kent-server i stedet og se og si, jeg streamer BBC som 2015.

  Ser på BBC iPlayer med VPN-løsning

  Løsningen på problemet med “BBC iPlayer som ikke fungerer med VPN”, bør være like enkelt som det. Så lenge du bruker en VPN som oppdager og bytter ut blokkerte IP-adresser, vil du ved å koble fra og koble deg igjen iPlayer.

  I tillegg til å få en BBC VPN som vil erstatte IP-ene, er det også en god idé å finne en med flere britiske servere. Jo mer jo bedre. Du kan se på listen over de beste britiske VPN-ene for å se hvilke leverandører som leder an.

  Bruke en dedikert IP-adresse

  En annen ting du kan vurdere er å få en dedikert VPN IP-adresse. For BBC iPlayer burde den adressen åpenbart være i Storbritannia. Flere VPN-er tilbyr denne løsningen.

  En dedikert IP koster litt mer. For eksempel krever PureVPN $ 1,99 per måned for denne tjenesten. NordVPN har også et statisk IP-alternativ, selv om litt over $ 5 per måned er det litt mer enn PureVPNs.

  Hva en dedikert adresse betyr er at du ikke lenger deler en VPN IP med hundrevis av andre mennesker mens du ser på BBC iPlayer-programmering – bare noen få utvalgte (en VPN-leverandør vil sannsynligvis gi ut samme IP til flere dedikerte IP-kunder).

  Selv om det ikke er idiotsikkert, får dette deg til å se mye mer ut som en vanlig husholdning eller virksomhet (tenk hotell). Det gjør BBCs jobb med å oppdage at du bruker en VPN og blokkere den så mye vanskeligere.

  Min BBC iPlayer VPN fungerer fortsatt ikke

  Det kan være tidspunkter hvor du ikke får BBC iPlayer VPN til å fungere uansett hvor mange forskjellige IP-er og servere du prøver. Her er de vanligste årsakene til at så vel som og hvordan du fikser dem.

  • Nettleserbuffer og informasjonskapsler

   Det er mulig at du på et tidspunkt fikk tilgang til BBC iPlayer nettsted fra utenfor Storbritannia mens du ikke koblet til en VPN. Nettleseren din kan ha lagret denne informasjonen i hurtigbufferen eller som en informasjonskapsel og mater den til iPlayer.

   Løsningen er enkel. Tøm informasjonskapsler og hurtigbuffer i nettleseren, og prøv igjen.

  • DNS-lekkasjer

   I VPNs verden er det noe som kalles en DNS-lekkasje. Hvis VPN-en din lider av en, vil BBC iPlayer vite at du er utenfor Storbritannia, til tross for at du har en britisk IP-adresse som for øyeblikket ikke er blokkert. Slik diagnostiserer du det.

   1. Koble til iPlayer VPN.
   2. Besøk https://www.dnsleaktest.com/. Fordi du nå har en IP-adresse i Storbritannia, er det det stedet ditt skal vises som.
   3. Kjør testen “Standard” eller “Utvidet”. Enten vil gjøre det.
   4. Hvis noen av IP-ene på resultatsiden er utenfor Storbritannia, har du en DNS-lekkasje.

   Hvis VPN-enheten din lekker DNS-informasjon, er det første trinnet å kontakte supporten deres. Enhver leverandør skal hjelpe deg med å løse problemet.

   Hvis DNS-lekkasjen uansett årsak ikke kan fikses, er det dessverre på tide å finne en ny BBC VPN. Det er ingen annen løsning. Så lenge lekkasjen eksisterer, blir du nektet tilgang av iPlayer hver eneste gang.

  • BBC iPlayer Won the Fight

   Noen ganger gir VPN-leverandører ganske enkelt opp kampen med BBC. Kanskje de ikke har ressursene. Kanskje det bare ikke er økonomisk levedyktig for dem å fortsette å bytte ut IP-er (gjør det koster).

   Dette har allerede skjedd med flere VPN-er som bruker å jobbe med BBC iPlayer, spesielt Privat Internett-tilgang, TunnelBear og IPVanish.

   Hvis du kontakter leverandøren din, vil de fortelle deg om de for øyeblikket støtter iPlayer (eller i det minste bør). Hvis de ikke gjør det, er din eneste løsning dessverre nok en gang å få en annen BBC iPlayer VPN.

  BBC iPlayer VPNs fungerer

  Hvis du ikke vet hva som skjer bak kulissene, er det lett å bli motløs når du først finner VPN-en din er blokkert og ikke lenger fungerer med iPlayer. Det er det BBC håper på, at nok av oss kaster inn håndkleet og går videre.

  Ja, ting er litt annerledes enn de var for noen år siden. Du må være litt mer selektiv med VPN-leverandørens valg. Men hvis du velger den rette og forstår hvordan du bruker den, så ser BBC iPlayer med en VPN like bra som alltid.

  Du vil kanskje også like:
  • De beste VPN-ene for Storbritannia (dette er dine beste spill for å jobbe med BBC iPlayer)
  • Er VPN-er lovlige i Storbritannia
  • Få en britisk IP-adresse i 5 enkle trinn
  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me