Slik stopper du ISP Data Throttling

Du har kanskje lagt merke til at internettilkoblingshastighetene noen ganger er langt saktere enn de burde være. Og at det ofte skjer når du bruker spesifikke nettsteder eller tjenester.


I noen tilfeller kan disse problemene kalkes opp til enkel nettverkstetning. I noen få andre kan det ha vært resultat av maskinvarefeil eller annen vedlikeholdsrelatert aktivitet.

Men det kan også være en annen, mer nydeløs grunn til en plutselig nedgang i internetthastigheten. Det kan hende at internettleverandøren din bevisst kaster trafikken.

Det kan komme som et sjokk at Internett-leverandøren med vilje kan redusere internettforbindelsene dine. Men dessverre, det skjer.

Faktisk var det Comcasts policy å strupe BitTorrent-protokollen i 2007 som mest direkte førte til FCCs vedtakelse av oppdaterte regler om nettnøytralitet i 2015. Lang historie, FCC gjorde praksisen ulovlig.

Dessverre for oss internettbrukere er disse reglene nylig opphevet. Og så er det nok en gang åpne sesonger for internettleverandører å trøste inn data de ikke liker.

På dette tidspunktet er det beste forsvaret mot denne typen aktiviteter en velinformert offentlighet. Og med det i bakhodet, har jeg skrevet denne guiden. Det vil hjelpe deg å forstå hva internettgjespling er og hvordan Internett-leverandører gjør det. Det vil også gå nøyaktig over hvordan du kan omgå det. La oss dykke rett inn.

Hva er datatrottling

Trafikkregulering er ISP-eres praksis for å bevisst begrense hastigheten eller volumet av dataoverføringer mellom brukerne deres og noen eller alle deler av internett.

Hvis du har hørt om internett referert til som motorveien, kan du vurdere denne metaforen for å forstå båndbreddestrømming:

Se for deg å ta en kjøretur til ditt lokale supermarked. På en måte får du et veimannskap. De har stengt to av tilgjengelige tre kjørefelt langs ruten. Verre er det at de bare tillater et visst antall biler om gangen inn i den gjenværende åpne banen.

Veipersonellets handlinger forhindrer ikke fullstendig trafikken fra å flyte langs ruten din. Men de kontrollerer aktivt hvilke biler som kommer inn når og hvor fort de kan kjøre.

Forskjellen mellom en throttled og uprotet internettforbindelse

Dette er i et nøtteskall trafikkregulerende.

Den eneste forskjellen er at når Internett-leverandøren din gjør det, vil det ikke være noen i en refleksvest som vifter med et flagg for å fortelle deg hva som skjer.

Hvorfor Internett-leverandører gir trafikk

Ved første øyekast kan en internettleverandør med hensikt forstyrre sine egne kunders trafikk virke litt motintuitiv. Tross alt er lave tilkoblingshastigheter en av de vanligste grunnene til at vi ringer dem og klager (og noen ganger til og med går etter grønnere beitemarker).

Ville det ikke da følge at en ISP ville unngå å gjøre noe for å gi oss en dårlig opplevelse? Svaret, underlig nok, er nei.

Legitime grunner til internettgjeving

Det er flere grunner til at en internettleverandør vil risikere å gjøre sine kunder vrede ved å stemple visse typer trafikk. Mange av dem er faktisk legitime. De hjelper deg med å sikre pålitelig service for alle ISP-brukere og er som følger:

 • Håndtering av nettstopp i høye etterspørselstider
 • Håndhevelse av eksplisitt angitte dataoverføringsgrenser
 • Trafikkprioritering og optimalisering
 • Forebygging av DDoS-angrep

Dette er alle gode eksempler, og i mine tanker, akseptable grunner til at leverandøren av internett ditt kan drive med trafikkregulering.

Ethvert datanettverk har en grense for den samlede kapasiteten. Det må være noen kontroller for å sikre at ingen bruker eller gruppe brukere overvelder det. Å ha slike begrensninger på plass kan raskt gjøre nettverket ubrukelig for andre.

Dessverre er det også andre, mindre legitime grunner til at en Internett-leverandør kan velge å stamme visse trafikker.

Skissrike grunner for internettgjeving

Comcasts throttling av (eller direkte interferens med) trafikk ved bruk av BitTorrent-protokollen i 2007 er et utmerket eksempel på en ISP som bruker grå og kontroversielle grunner for å begrense båndbredden.

Comcast hevdet at brukere av det populære fildelingssystemet tok for stor båndbredde på nettverket sitt. De uttalte at handlingen deres var ment å beskytte andre kunder.

Imidlertid undersøkte FCC og var ikke enig. De kom til konklusjonen Comcast prøvde å tvinge brukere til å slutte å laste ned filmer og annet materiale gjennom torrenting for å øke bruken av sine egne betalte strømmetjenester (som de markedsførte som et alternativ).

Det var selvfølgelig ikke den eneste gangen en ISP ble ropt ut for å bevisst forringe tjenesten deres av mindre enn legitime grunner. Et raskt Google-søk kan avsløre i hvilken grad internettleverandørene prøver å stable dekket til deres fordel. I stort sett alle tilfeller koker ting ned til ren grådighet.

Er båndbredde trottling lovlig

Etter å ha hørt om noen av grunnene til at ISP-er har forsøkt å stryke trafikken i nettverkene sine, er det naturlig å lure på om praksisen faktisk er lovlig.

Siden opphevelsen av FCCs nettnøytralitetsregler for 2015, er det et vanskelig spørsmål å svare på, i alle fall i USA. I EU er det ulovlig å stryke av andre grunner enn legitim nettverksstyring i henhold til regionens nettnøytralitetsbestemmelser, vedtatt i 2014.

I USA utløp den eneste virkelige juridiske rammen vi hadde for å forhindre internettleverandører fra å delta i hvilken type gass de valgte, med nettnøytralitetsreglene 11. juni 2018. Det eksisterer ikke lenger noen juridiske restriksjoner ISP-ene må stri med angående trafikkregulering.

Det er umulig å vite hvordan store amerikanske internettleverandører vil fortsette fra dette tidspunktet. Men basert på de offentlige uttalelsene dine ser ting ikke oppmuntrende ut.

Blant de store amerikanske internettleverandørene er det bare AT&T og Cox har indikert at de ikke har tenkt å gjøre mye utover det som er nødvendig for å administrere sine respektive nettverk. Alle andre har gitt ut en blanding av ikke-forpliktende uttalelser om gasspådrag som gir mye rom for endringer i fremtiden.

Til og med uttalelsene utstedt av AT&T og Cox sier ikke om de vil delta i betalt prioritering av trafikk, en praksis som sannsynligvis vil tvinge internettselskaper til å betale for raskere tilgang for sluttbrukerne sine (som da sikkert vil bli gitt videre til oss).

Betalt trafikkprioritering ville opprette et betal-for-spill-system. Det vil være opp til individuelle internettbedrifter (Netflixes og Hulus of the world) å velge bort gass fra ISP-er. Du, andre sluttbrukere og jeg ville selvfølgelig ikke si noe om saken.

Med FCC-reglene ikke lenger, er noen av disse gasspraksisene nå fair game.

Slik omgås throttling av data

Når du finner ut at Internett-leverandøren din tilkobler forbindelsen din, eller selv om du bare mistenker at de gjør det, er det på tide å finne en løsning.

I noen situasjoner kan du beseire ting som BitTorrent-trafikkregulering ved å aktivere kryptering i en klient som uTorrent. Denne krypteringen kan maskere trafikken nok til å forhindre at gassmekanismen aktiveres.

Dessverre blir de fleste internettleverandører i disse dager ikke så lurt (selv om noen få gjenstår). De bruker gradvis sofistikerte deteksjonssystemer og tar i bruk en flerfasettert analyse av trafikkstrømmer for å klassifisere data for deres gasspolitikk.

For å finne ut hva som krysser nettverket deres, vil Internett-leverandører ta hensyn til ting som antall samtidige tilkoblinger, den totale dataoverføringshastigheten og portene i bruk. Det er også vanlig å sjekke trafikkoverskrifter (tilsvarer en postadresse på en konvolutt) for å se hvor data går og kommer fra.

Noen Internett-leverandører kan bruke en type databehandling som kalles deep packet-inspeksjon (DPI). DPI tar ting et skritt videre og leser innholdet i dataene enheten sender og mottar (i stedet for bare å sjekke overskrifter). Basert på den informasjonen kan leverandøren din finne ut om du laster ned en film via BitTorrent eller et bilde fra Facebook og handler deretter.

Så skummelt og umulig å slå som alt dette kan høres ut, ikke mist håpet. Enten du bruker Windows, Android eller noe i mellom, det er noen få gode og overraskende enkle måter å unngå ISP-strupemekanismer på.

Bruk en proxy

Det første trinnet du kan ta for å unngå struping er å benytte deg av en proxy-server.

Fullmakt er en måte å dirigere noen eller alle datamaskinens tilkoblinger på via en tredjepartsserver. Det fungerer som mellommann for dataoverføringene dine. Hvis du gjør det, skjuler den faktiske destinasjonen for trafikken, så vel som portnumrene som er involvert. I stedet ser alle tilkoblinger ut til å bruke en enkelt port og havne på samme sted.

Ulempen med fullmaktene er at de ikke krypterer data du sender eller mottar. Hvis Internett-leverandøren din bruker dyp pakkepryptering som en del av gasssystemet, vil de fortsatt kunne lese, klassifisere og handle på alt du laster ned eller laster opp.

Personlig bruker jeg ikke fullmektiger av denne grunn. Det er en bedre løsning på problemet. Men hvis du vil prøve dem, er det utallige kommersielt tilgjengelige leverandører. CyberGhosts gratis anonyme proxy, for eksempel, er et godt valg.

Bruk en VPN

Avhengig av hvordan Internett-leverandøren inspiserer trafikk på nettverket sitt, kan det hende at en proxy-server ikke unngår alle slags oppdagelsesmetoder. Dyp pakkeinspeksjon, for eksempel, er noe fullmakter ikke kan beseire. Et virtuelt privat nettverk (VPN) er derimot en helt annen historie.

Selv om begge løsningene fungerer som mellommann for dataoverføringene dine, er det en betydelig forskjell mellom en proxy og en VPN. Sistnevnte oppretter en kryptert tunnel mellom enheten din og serveren som all Internett-trafikken flyter gjennom. Kryptering er stikkordet her.

Denne doble whammy av en kryptert tilkobling og VPN-serveren som fungerer som mellommann, betyr at en ISP ikke vil kunne finne ut noe som er viktig med trafikken din. Det eneste de kan se er datatotaler og VPN-serveren for destinasjonen.

Å bruke en VPN kan være en løsning for struping

Derfor, med en VPN, bør en Internett-leverandør aldri kunne stryke trafikken din. Med mindre de selvfølgelig begrenser alt som kommer fra IP-adressen din. Og hvis det noen gang skjer (unntatt legitime nettverksadministrasjonsformål), kan det være i orden å finne en bedre internettleverandør.

Så vil noen VPN arbeide for å forhindre gasspådrag? Sånn ca. Selv om det er noen få ting du må være spesielt oppmerksom på.

Hva du skal se etter i en VPN

Som du ser i min praktiske guide for å velge VPN, er det mange funksjoner du kanskje vil tenke på når du leter etter en leverandør. Men hvis målet ditt er å stoppe en gassglad ISP i sine spor, her er VPN-funksjonene jeg vil fokusere på.

 • De riktige VPN-protokollene

  En VPN kan bruke mange protokoller. Men ikke alle er skapt like. Mange protokoller er utdaterte og har potensielle sikkerhetshull. Ideelt sett ønsker du en leverandør som tilbyr enten OpenVPN eller L2TP / IPsec (eller begge deler).

  Ikke bare er disse to protokollene skuddsikker sikkerhetsmessig, men de tilbyr også noe av det sterkeste krypteringen. Oddsen for at noen bryter noen VPN-kryptering er slanke. Men når du bruker de mest robuste alternativene som er tilgjengelige, vet du sikkert at Internett-leverandøren din ikke kan inspisere dataene dine, og at du derfor ikke kan smelle forbindelsen din.

 • Ingen logging

  Den siste tingen jeg ønsker er å lykkes med å forhindre en ISP fra å stryke på internett bare for å få VPN-selskapet jeg brukte til å fortelle det hva jeg har vært opp til. VPN-leverandører som logger vil ofte selge disse dataene til tredjepart. Unngå dem.

  Ved å gå med et virtuelt privat nettverk som har en strenge nullloggingspolicy, er det ingen rundt måte å tilby internettleverandøren å finne ut hva du gjør på nettet og smøre deg som et resultat.

 • Bra VPN-servervalg

  Denne funksjonen har mindre å gjøre med at en Internett-leverandør kan inspisere og strupe dataene dine, og mer med at en VPN kan brukes.

  Noen VPN-er tilbyr svært få servere. Dette betyr at serverne vanligvis er langt borte fra stedet og overbelastet av andre brukere. Dette er to hovedfaktorer som kan bremse forbindelsen din til en gjennomsøking. Type mot sin hensikt når et tregt internett er det du prøver å unngå i utgangspunktet.

 • God VPN-serverytelse

  Å gå hånd i hånd med forrige poeng, med mindre du ender med en rask VPN-leverandør (og ikke alle er), kjører du i kretser. Du vil forhåpne ISPs forsøk på å redusere forbindelsen bare for å bli beseiret av VPNs svake ytelse.

 • P2P og Torrenting Support

  Av egne grunner tillater ikke alle VPN-leverandører P2P-trafikk i nettverkene sine. Hvis tilkoblingen din er strukket på grunn av torrenting, løser ikke noe en VPN som ikke tillater slik trafikk.

 • A Kill Switch

  Uansett hvor bra en VPN er, skjer koblinger. Fra enheten din til VPN-serveren og alt maskinvare derimellom, det er bare for mange variabler for jevn seiling hele tiden.

  Når en VPN slipper, går dataene dine tilbake til å være helt synlige for Internett-leverandøren din. Det betyr at du nok en gang blir et hovedmål for struping.

  En VPN kill-switch vil forhindre at dette skjer. Det vil oppdage at enheten din ikke lenger snakker med VPN-serveren og koble den automatisk til igjen.

Beste VPN-er for å stoppe ISP-throttling

Det er mange VPN-leverandører som tilbyr alle funksjoner jeg la ut ovenfor. Jeg har alltid vært en fast tro på å måtte inspisere hva du forventer. Derfor oppfordrer jeg deg til å gjøre litt av deg selv og grave etter en tjeneste du liker.

Når det er sagt, hvis du vil at en mindre liste skal begynne med eller bare ikke er interessert i å pirke rundt i det hele tatt (og rettferdig nok er det ikke mange av oss), her er tre VPN-er som vil gjøre en god jobb med å forhindre internetthastighet struping.

CyberGhost

CyberGhost-logo

Med en lufttett ikke-loggføringspolicy og ved bruk av sterkest mulig krypteringsstandarder, vil CyberGhost stoppe enhver ISP som er død i sine spor. Ta farvel med å ha analysert dataene dine, og internettforbindelsen stusset.

CyberGhost har over 7100 servere i 90 land rundt om i verden, så det bør alltid være en i nærheten. Disse serverne leverer førsteklasses ytelse.

Alle P2P-protokoller er tillatt av CyberGhost, og en alltid-på-nett-kill-bryter er innebygd rett i klientprogramvaren. Dette er en VPN-leverandør du ganske mye ikke kan gå galt med.

Pros
 • Null logging for maksimal personvern
 • Utmerket serverdistribusjon med over 7100 servere i 90 land
 • Veldig rask tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix og BBC iPlayer
 • Lar P2P torrenting
 • Lang 45-dagers pengene-tilbake-garanti
Ulemper
 • Morselskap med tvilsomt omdømme
 • Innviklet manuelt OpenVPN-oppsett
 • Fungerer ikke fra Kina

NordVPN

NordVPN-logo

På samme måte som CyberGhost, gjør NordVPN personvern veldig bra. Basert utenfor Internett-personvernvennlig Panama (og utenfor rekkevidde for omtrent alle selskaper og myndigheter) logger de absolutt ingenting.

NordVPN har et massivt nettverk av raske servere (5645 når jeg skriver dette – du kan se hele listen her) spredt over 58 land. Et uforholdsmessig antall av disse serverne er i USA og Storbritannia, noe som er gode nyheter for alle som bor der. De aller fleste servere tillater også P2P-trafikk (de er merket deretter).

Som du forventer av en hvilken som helst topp VPN-leverandør, inkluderer Nord-klienten en multifunksjonell kill-bryter og et stort antall protokoller og krypteringsstandarder (inkludert, selvfølgelig, de skuddsikre alternativene jeg nevnte tidligere).

NordVPN er en flott leverandør av alt, og er en av bare to tjenester jeg alltid har et aktivt abonnement med.

Pros
 • Utmerket personvern med null logging
 • Stort (og stadig voksende) servernettverk
 • God tilkoblingsytelse
 • Spesialtjenere (inkludert dobbel VPN, tilsløret og Tor over VPN)
 • Ren, enkel å bruke klient
 • Fungerer med Netflix og de fleste andre strømmetjenester
 • Tillater Torrenting og P2P
 • Tilbyr dedikerte IP-adresser
Ulemper
 • Ingen delt tunnelfunksjon
 • Litt kostbar på kortsiktige planer

Surfshark

Surfshark-logo

De har ikke eksistert så lenge som de fleste VPN-leverandører. Men som jeg nevnte i min anmeldelse, Surfshark er en tjeneste som gjør ting veldig, veldig bra. Dette inkluderer å sørge for at du har alt du trenger for å forhindre at Internett-leverandøren frakobler tilkoblingen din.

Opererer ut av de personvernvennlige Britiske jomfruøyene, er Surfshark en annen streng leverandør uten logging. De tilbyr alle de riktige VPN-protokollene så vel som militærkrypteringsstandarder.

Med over 1040 servere i 63 land har Surfshark utmerket global dekning. Du vil kunne koble deg hvor du enn er til hvor du vil.

Sist men ikke minst, pakket inn i en av de reneste og enkleste å bruke appene jeg har sett, er kill switch-funksjonalitet. Surfshark skuffer definitivt ikke (spesielt med tanke på hvor lite tjenesten koster).

Pros
 • Utmerket personvern og sikkerhet uten logging
 • Stor serverytelse
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC og mange andre
 • Enkel å bruke klient
 • Ubegrensede samtidige tilkoblinger
 • Forrykende støtte
 • Rimelig
Ulemper
 • Inkonsekvent hastighet på noen få steder
 • Ganske treg kundestøtte

Hvordan du kan fortelle om Internett ditt blir strupet

Som forklart tidligere, i motsetning til trafikkbelastning på motorveiene forårsaket av veianlegg, vil ikke trafikkregulering av Internett-leverandører nødvendigvis komme med en advarsel til oss sluttbrukere.

I det siste har noen ISP-er engasjert seg i datatrottling i flere måneder eller år før noen kunne bevise at de gjorde det. Årsaken til at internettgjeving er så vanskelig å oppdage er at det kan ta mange former, og kaster for en løkke alle som leter etter et identifiserbart mønster.

Når en internettleverandør stenger trafikken, kan det:

 • Bare skje i tider med stor etterspørsel
 • Mål bare mot bestemte typer trafikk
 • Skje på en periodisk (noen ganger helt tilfeldig) basis
 • Berør bare deler av leverandørens abonnentbase

Selv om disse faktorene gjør det utfordrende å oppdage trafikkregulering, er det mulig. Men før vi kommer til det, er det en sondring som er viktig å merke seg.

Hvis en ISP bruker throttling til all Internett-trafikk, ikke bare en undergruppe av den, er det ikke noe uvanlig eller grunn til bekymring (om enn irriterende). Når de riktignok er målrettet mot bestemte typer trafikk, er det når den er på. Det er da det er på tide å komme seg løs på en måte å unngå nedgangen.

ISP-gassprøver

Det første trinnet i å oppdage trafikkregulering er å etablere en basishastighet for internettforbindelsen din. Dette bør du selvfølgelig gjøre før du implementerer noen omgåelsesmetoder.

Kjør en test på Speedtest.net for å finne ut hvor raskt internett ditt er under normale omstendigheter. På Windows og Mac kan du gjøre det rett fra nettleseren du ønsker. På Android- og iPhone-enheter må du laste ned en app.

Når du har lagt merke til den typiske ytelsen til forbindelsen din, har du noe å sammenligne med hastighetene du opplever med et nettsted eller en tjeneste du mistenker blir strupet.

Internett-tilkoblingshastighetstestbaseline å sammenligne med

Dessverre er det ingen alt-i-ett-test tilgjengelig som vil dekke alle nettsteder og tjenester online. Men det er tester som sjekker vanlige gassmål. En påminnelse er at noen Internett-leverandører kan prøve å være lure og deaktivere gasspådrag så snart de oppdager testene dine. I så fall kan kjørelengden på disse variere.

Slik stopper du throttling med Netflix

Hvis du ser kvalitetsfall mens du ser på media på Netflix, kan du gå videre til Fast.com og sjekke tilkoblingshastighetene dine til Netflix-videoserverne..

Hvis hastighetsavlesningen du får avviker betydelig fra grunnhastigheten, kan ISP-throttling være skylden. Det er også viktig å sjekke på forskjellige tider av døgnet for å se om funnene dine er konsistente.

Skjermbilde av en Netflix-serverhastighetstest

Hvis du mistenker at internett ditt er strupet når du ser Netflix, er løsningen enkel.

 1. Installer en Netflix-vennlig VPN på enheten din (noen av de jeg nevner i denne delen vil fungere utmerket).
 2. Koble til en lett lastet VPN-server fysisk i nærheten av stedet ditt.
 3. Nyt en uprotet Netflix-opplevelse.

Etter at du har koblet deg til VPN, kan du kjøre Fast.com-testen på nytt for å bekrefte dine throttling-mistanker. Hvis farten øker, hadde du rett. Og du har nå også lykkes med å redusere ISP-erne sine forsinkelser.

Slutt å throttling på YouTube

Hvis du har vanskeligheter med YouTube, har Google laget et praktisk rapporteringsverktøy for video-streaming. Den vil fortelle deg hvordan tjenesten deres fungerer i nettverket til den spesifikke Internett-leverandøren din.

Verktøyet viser resultater i en 24-timers periode, slik at du til og med kan fortelle når høye trafikktider er for brukere av internettleverandøren.

Noen ganger vil du unngå problemene dine ved å unngå disse tider alene. Hvis du allerede streamer i løpet av høye perioder, men ikke kan få en stabil eller rask tilkobling, kan det hende at Internett-leverandøren din stryker tjenesten din.

Skjermbilde av YouTube-streamingt kvalitetsverktøy

Utover det jeg nevnte før, er det ikke noe spesielt du trenger å gjøre for å omgå YouTube ISP-gasspådrag. Bare skaff deg et VPN, koble til det og begynn å glede deg over hastighetene og kvaliteten du betaler for.

Når det er sagt, må du være oppmerksom på hvilken VPN-server du kobler til for å sikre at du får den beste opplevelsen. Velg en som er under lett belastning og i nærheten av der du er. Hvis du gjør det, vil det redusere kostnadene og ytelsen til å bruke en VPN til et minimum.

Hvordan omgå ISP-throttling mens du tårer

Torrenting er den desidert mest trafikkerte typen. Det er også den vanskeligste typen gasspjeld å oppdage.

Den beste måten å sjekke for BitTorrent-throttling er å bruke uTorrent (eller en hvilken som helst annen klient) til å laste ned en fil med mange godt etablerte såmaskiner. Det skal garantere at nedlastningen din er immun mot langsomhet på grunn av lav tilgjengelighet.

Et utmerket valg her er å ta tak i et installasjonsprogram for den populære Linux-distribusjonen Ubuntu. Det er en veldig sikker nedlasting som skal være tilgjengelig i svært høye hastigheter til alle døgnets tider. Hvis du ikke klarer å laste ned filen til en fornuftig pris, kan det hende at Internett-leverandøren kveler torrentene dine igjen.

Å komme seg rundt BitTorrent-struping (eller hvilken som helst P2P for den saks skyld) er like enkelt som i alle de andre tilfellene nevnt over. Nok en gang kommer VPN-erne til unnsetning. Trinnene er som følger.

 1. Last ned og installer en VPN-klient.
 2. Pause alle aktive torrenter (hvis noen kjører).
 3. Koble til en VPN-server som ikke er under tung belastning.
 4. Gå tilbake til uTorrent og fortsett nedlastningene.

Det er det.

Noen få ting å merke seg. Forsikre deg om at du bruker en systemomfattende VPN, ikke bare en nettleserutvidelse. Fordi uTorrent er en egen applikasjon, vil sistnevnte ikke gjøre noe for deg.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for din fysiske avstand til VPN-serveren. Torrenting er desentralisert, og du vil laste ned fra seeders over hele verden. Bare fokuser på å velge en server som ikke er under tung belastning, og en som er i et P2P-vennlig land. Jeg går vanligvis med Nederland.

Catch-All Test

Hvis noen av ovennevnte tester er uoverensstemmende, kjør denne helsetesten for internett. Den vil vise deg tilkoblingshastigheten din via fem hovednettverk. De bør alle gi et lignende resultat.

Screeshot for å teste inernettet mot ryggradnettverk for å oppdage eventuell gasspådrag

Hvis du merker at et eller flere nettverk gir dårligere resultater enn de andre, kan det være et tegn på overbelastning. Det bør være en midlertidig tilstand.

Men hvis du merker et vedvarende problem med å koble til noen av de testede nettverkene, er det på tide å inngi en formell klage til ISP-en din.

Bunnlinjen

Med hell, vil du aldri møte en situasjon der du må takle trafikkregulering. Det er ingen konkret statistikk som viser hvor utbredt praksisen er. Det skjer uten tvil, men de fleste bevis tyder på at det ikke er en standard driftsprosedyre for de fleste ISP-er – ennå.

Døden av nettnøytralitet i USA kan (og sannsynligvis vil) endre det før før senere.

Den gode nyheten er at hvis du noen gang finner deg selv påvirket av trafikkregulering, har du alternativer (med VPN-er for øyeblikket det beste valget). Og det er en utmerket sjanse for at når Internett-leverandører distribuerer stadig mer sofistikerte verktøy for trafikkovervåkning, vil det alltid være et motmål.

Som jeg uttalte i begynnelsen, er det beste forsvaret en informert offentlighet. Hvis du har klart det så langt, er du nå en del av de opplyste få.

Throttling Workaround VPN-sammenligning

TilbyderfunksjonerAnti gassfunksjoner Kostnad

Hastighetstest | Serverliste
land:90
servere:7159
protokoller:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routere
tilkoblinger:7
Hogst:Ingen logging
Plassering:Romania
P2P-støtte:Ja
Kill Switch:Ja
1 måneders plan:$ 12.99 / måned
Årsplan:$ 2.75 / måned
Gratis prøveperiode:Ja
Pengene tilbake:45 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
land:58
servere:5645
protokoller:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:6
Hogst:Ingen hogst
Plassering:Panama
P2P-støtte:Ja
Kill Switch:Ja
1 måneders plan:$ 11.95 / måned
Årsplan:$ 3.49 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Anmeldelse | Hastighetstest | Serverliste
land:63
servere:1040+
protokoller:OpenVPN, IKEv2
plattformer:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routere
tilkoblinger:ubegrenset
Hogst:Ingen hogst
Plassering:De britiske jomfruøyene
P2P-støtte:Ja
Kill Switch:Ja
1 måneders plan:$ 11.95 / måned
Årsplan:$ 1.99 / måned
Gratis prøveperiode:Nei
Pengene tilbake:30 dager
Innbetaling:Kredittkort, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map