Hastighetstester av NordVPNs servere

NordVPN er en leverandør som ser ut til å gjøre alt riktig. Det er ekte tjenester uten logg, har et stort antall raske servere med stor global dekning, og tilbyr massevis avanserte funksjoner. Og alt er pakket sammen i en super vennlig og intuitiv klient også. NordVPN er en tjeneste du ikke kan gå galt med.

Pros
 • Utmerket personvern med null logging
 • Stort (og stadig voksende) servernettverk
 • God tilkoblingsytelse
 • Spesialtjenere (inkludert dobbel VPN, tilsløret og Tor over VPN)
 • Ren, enkel å bruke klient
 • Fungerer med Netflix og de fleste andre strømmetjenester
 • Tillater Torrenting og P2P
 • Tilbyr dedikerte IP-adresser
Ulemper
 • Ingen delt tunnelfunksjon
 • Litt kostbar på kortsiktige planer

Hastighetstester

Når du surfer på NordVPNs nettsted, vil du lese utsagn som “Lynhastighet” og “Superrask servere overalt.” NordVPN liker å tro at de er på topp ytelse.

Som det viser seg, har de helt rett.

Før vi kommer til detaljene, er det en ting vi trenger å gjøre det klart. Jeg tester med internetthastigheter som er mye høyere enn hva enhver VPN kan matche (500 Mbps ned, 100 Mbps opp). Dette er for å sikre at resultatene ikke blir takket av ytelsen til min egen forbindelse.

Hvis ditt vanlige internett er tregere enn NordVPN-tallene, er de lavere hastighetene det du kan forvente. Med det ute av veien, tilbake til resultatene!

NordVPNs nedlastingshastigheter er raske og konsistente overalt.

Australia er det stedet som kan bruke litt av en forbedring. Men selv som tingene er, er hastigheter på over 30 Mbps ingenting å klage over og mer enn tilstrekkelig for de aller fleste av oss.

Opplastingshastigheter er også utmerkede og også veldig konsistente.

Faktisk er NordVPNs ytelse her noe av det beste jeg har sett. Generelt bryr de fleste av oss oss mer om nedlastinger over opplastinger. Men faller du i sistnevnte gruppe, er dette absolutt en VPN-leverandør å vurdere.

En annen ting å merke seg er at jeg syntes klientprogramvarens valg av min beste server var litt av. Det gjør en rimelig jobb, men jeg fant at det å velge den laveste belastningen på serveren i området mitt vanligvis ga meg litt bedre hastigheter.

Forskjellen var ikke stor. Men hvis du prøver å presse hver siste ytelse ut av VPN-en din, ser det ut til at manuelt servervalg er det bedre valget her.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan NordVPN stabler seg opp i forhold til andre tjenester, kan du lese den raskeste VPN-sammenligningssiden. Og i tilfelle du lurer på, på den samme siden, vil jeg også gå nærmere inn på nøyaktig hvordan testene mine kjøres.

Beste server
NordVPN beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN NordVPN beste testresultater for baseline-hastighetstesteneIngen VPN
forente stater
NordVPN forener States VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN NordVPN forener statene resultater for hastighetstestIngen VPN
Storbritannia
Resultatene fra NordVPN Storbritannia VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Storbritannias grunnturtallIngen VPN
Canada
Resultatene fra NordVPN Canada VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Canada grunnleggende hastighetstestIngen VPN
Australia
Resultatene fra NordVPN Australia VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Australia baseline speed testIngen VPN
Nederland
Resultatene fra NordVPN Nederland VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Nederland baseline hastighetIngen VPN
Tyskland
Resultatene fra NordVPN Tyskland VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Tyskland-basishastighetstestIngen VPN
Frankrike
Resultatene fra NordVPN Frankrike VPN-serverhastighetMed VPN Resultatene fra NordVPN Frankrike-basishastighetstestIngen VPN

Om NordVPN

NordVPN har base fra Panama.

Selskapet ble etablert i 2012, og selv om det er ganske nytt, må du ikke la det lure deg. NordVPN gjør alt riktig.

De gir en utmerket service med mange funksjoner og unngår mange av feilene noen av konkurrentene gjør.

I følge deres side, er NordVPN inspirert av idealer om innovativ teknologi og kundefrihet, tillit og selvtillit. Og det viser.

Dette er grunnen til at tjenesten, til tross for sin relativt unge alder, er blitt anbefalt av PCMag, Wired, Yahoo! Tech, CNet, Forbes og TechRadar.

Personvern og sikkerhet

Når det gjelder personvern, er det ingen som gjør det bedre enn NordVPN.

For det første er de basert i Panama, et land uten lov om dataoppbevaring, null myndighetsovervåking og et helt usensurert internett. Panama er godt utenfor rekkevidden til den amerikanske organisasjonen NSA og britiske GCHQ.

NordVPN er også en av bare en håndfull leverandører som virkelig ikke logger, slik det fremgår av deres vilkår for bruk:

NordVPN overvåker, lagrer eller registrerer ikke logger for noen VPN-brukere. Vi lagrer ikke tilkoblings tidsstempler, brukt båndbredde, trafikklogger, IP-adresser.

Og det er slik det skal være.

Selv om anonyme tidsstempler og brukt båndbredde virker som ting som ikke kan brukes til å identifisere deg unikt, er det dessverre ikke tilfelle. Hvis du har de rette ressursene (a la the government), vil du bli overrasket over hva du kan gjøre med disse dataene.

Ved å ikke holde statistikken, kan det beste som NordVPN kan gjøre når de blir bedt om å snu dem, trekke skuldrene (ignorerer det faktum at det ville være vanskelig å komme til det punktet i Panama til å begynne med).

Den eneste personlige informasjonen NordVPN krever er en e-postadresse. Betaling kan skje helt anonymt ved hjelp av Bitcoin.

Så langt som sikkerhet bruker NordVPN kryptering av militær karakter.

Standard for Windows-, macOS- og Android-klientene er OpenVPN-protokollen over UDP med AES-256-CBC-kryptering og en 2048-biters Diffie-Hellmann-nøkkel. IOS-klienten bruker IKEv2 / IPsec med AES-256-GCM-krypteringsalgoritmen og 3072-biters Diffie-Hellmann-nøkler.

Hvis disse forkortelsene og tallene ikke betyr så mye for deg, er alt du trenger å vite at dataene dine er helt sikre.

For de berørte vil du også være glad for å høre at min NordVPN-testest avslørte ingen IPv4, IPv6 eller WebRTC lekkasjer.

Hvis standardnivåene for beskyttelse ikke bare kutter det for deg, tilbyr NordVPN også to ekstra funksjoner der du kan være interessert.

Den første kalles dobbel VPN. NordVPN er en av bare noen få tilbydere jeg vet om som støtter den.

Kort sagt, med dobbel VPN kan du kjede to VPN-servere. Data etterlater enheten din kryptert som vanlig og reiser til den første VPN-serveren. Når du er der, i stedet for å gå til internett, blir dataene dine kryptert en gang til og videresendt til en annen VPN-server. Bare én gang på den andre serveren får den tilgang til internett.

Den andre funksjonen, Onion over VPN – også ofte kalt Tor over VPN – er lik, men i stedet for å lenke på en andre VPN-server, sender den dataene dine gjennom Tor-nettverket. All kommunikasjonen din ender opp med å få tilgang til internett fra et Tor-stafett.

Vær oppmerksom på at bruk av dobbel VPN eller Onion over VPN vil redusere forbindelsen. Men hvis sikkerhet og personvern er av største betydning, kan det være verdt det å bruke en av disse funksjonene.

En siste sikkerhetsfunksjon som er verdt å nevne støttet av NordVPN, er kill switch-funksjonalitet. Hvis VPN-tilkoblingen uansett grunn skulle avta plutselig, vil deaktiveringsbryteren slå av ethvert nettsted eller programvare du forhåndskonfigurerer med den på forhånd.

På denne måten kan du være sikker på at ingen sensitive data noen gang vil bli eksponert ved et uhell.

Funksjoner

NordVPN’s er kompatible med omtrent alle plattformer under solen. Alle de store navnene du forventer som Windows, macOS, iOS og Android er der, men det samme er Windows Home, Chrome OS, Linux, RaspberryPi og et stort antall rutere.

Klientprogramvaren er glatt og intuitiv å bruke.

Du kan koble til fra et kart over verden eller en listeserver. Når du kobler deg til fra kartet, vil du velge den best tilgjengelige serveren i landet, antagelig basert på belastning og avstand til ditt sted.

Å koble til fra serverlisten gir deg mye mer kontroll. Listen gir deg gjeldende serverbelastning og avstander til deg. Fra denne menyen kan du også velge en spesialspesifikk server for, si, peer-to-peer eller dobbel VPN.

For de som er vant til å velge servere etter bynavn, er det ikke noe NordVPNs klient støtter. Til syvende og sist betyr dette ikke noe i det hele tatt siden du kan velge basert på den sanne viktige metrikken, avstanden.

Jeg tror det bare skilte seg ut og jeg syntes det var litt rart med det første fordi jeg er så vant til å kunne koble meg sammen på denne måten.

Jeg la merke til noen få forskjeller mellom Windows- og macOS-versjonene. Sistnevnte føltes ikke fullt så fullstendig, men likevel veldig anvendelig.

Det manglet for eksempel å kunne sortere servere i serverlisten etter belastning eller avstand. Ikke en showstopper på noen måte, men en funksjon som det ville være fint å ha. Jeg kan forestille meg at siden den er implementert i Windows-versjonen, vil den til slutt komme over til de andre plattformene også.

Kill switch-funksjonalitet, Onion over VPN og Double VPN er alle tilgjengelige med NordVPN. Vennligst se delen Personvern og sikkerhet ovenfor for mer informasjon om alle tre funksjonene.

Smart DNS, merket i dette tilfellet Smart Play, er også til stede og regnskapsført.

Denne funksjonen fungerer ved å løse DNS-forespørsler på bestemte steder, slik at du kan se geo-blokkert innhold. NordVPN jobber faktisk med Netflix og BBCs iPlayer bedre enn de fleste andre leverandører.

Du trenger ikke gjøre noe for å få Smart DNS i gang. Den oppdager automatisk når det er behov og ruter oppslagene dine deretter.

For mye mer detaljert informasjon om alle disse funksjonene, kan du gå over til min gjennomgang av NordVPN.

Begrensninger

Den eneste begrensningen hver VPN-leverandør har, er antall samtidige tilkoblinger. For NordVPN er det satt til 6. Det er en bransje som ingen andre leverandører kan matche.

Hvis du har mange enheter (eller mange familiemedlemmer) som vil være koblet til VPN samtidig, må du definitivt holde NordVPN på radaren din.

Det er ingen andre begrensninger du trenger å bekymre deg for med NordVPN.

Kundeservice

24/7 support hos NordVPN kommer i form av live chat (min foretrukne metode), et billettsystem eller e-post. Facebook og Twitter er også levedyktige alternativer for mindre sensitive spørsmål.

Responsen er rask og virker kunnskapsrik.

De to gangene jeg kontaktet support via chat for å teste hurtigheten og kunnskapen deres, snakket jeg med noen på under to minutter. Menneskene jeg snakket med så ut til å vite hva de snakket om, og jeg fikk ikke følelsen av at jeg ble lest til fra et manus.

For selvbetjeningsstøtte gir NordVPNs nettsted også en omfattende FAQ og installasjonsveiledninger for omtrent alle operativsystemer, enheter og rutere som kan tenkes..

Inntil nylig brukte NordVPN en 7-dagers gratis prøveperiode. Det er ikke lenger tilfelle. De har imidlertid noen gode rabatter som støttes av deres generøse 30-dagers refusjonspolicy i tilfelle du ikke er helt fornøyd med tjenesten.

Den ene påminnelsen er at hvis du ber om tilbakebetaling på grunn av et teknisk problem (ikke at jeg har støtt på noe), vil NordVPN prøve å feilsøke det først.

Serverlokasjoner

NordVPN har et ganske imponerende nettverk av servere. Antallet utgjør for tiden 5645 maskiner i 58 land.

Det store antallet servere er bare nummer to for privat Internett-tilgang. Med NordVPN kan du velge hvilken server du vil koble til. Du kan ikke med PIA.

Antall land er heller ikke det høyeste (den æren tilhører HideMyAss! Og PureVPN), men jeg vil være gode penger, det vil være mer enn nok for 99% av brukerne. Jeg kunne ikke tenke på et enkelt land jeg kanskje vil koble meg til som ikke er på NordVPNs serverliste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map