Mine hastighetstester av ExpressVPN-serverne

En av de mest kjente VPN-leverandørene rundt, ExpressVPN tilbyr rask ytelse, flott klientprogramvaredesign og noen av de sterkeste sikkerhetsfunksjonene du finner. Det er både enkelt for nybegynnere å hente og løpe med og pakke mer enn nok strøm for enhver avansert bruker.


Pros
  • En funksjonsrik og intuitiv klient
  • Sterk back-end teknologi
  • Mange servere og serverplasser
  • Rask og jevn tilkoblingshastighet
  • Jobber med amerikanske Netflix
  • Topp kundesupport
Ulemper
  • Noe samlet logging
  • Ikke den billigste

ExpressVPN-hastighetstester

På omtrent hver side på ExpressVPNs nettsted, vil du se utsagnskoblinger “høyhastighets” eller “ultrahurtig.” Er de litt cocky? Kan være. Men å være en av de mer etablerte VPN-leverandørene, raske hastigheter er hva jeg forventer, med noe mindre som en skuffelse. Etter å ha kjørt mitt vanlige testbatteri, kan jeg si at Express VPN leverer med ett lite unntak. Både nedlastings- og opplastningshastigheter var på topp og veldig konsistente i alle testkjøringene mine.

Det ene lille unntaket var nedlastinger for Canada, hvor jeg så ganske dårlige resultater i hver eneste test. Hastighetene på alle andre steder i verden varierte fra over gjennomsnittet til lynrask. Jeg er ikke sikker på hva avtalen var med Canada, men jeg vil prøve testene mine en gang snart for å se om problemene er løst. I mellomtiden, hvis Canada er et land du trenger å koble til ofte, anbefaler jeg enten privat internettilgang eller usynlig surfing VPN. Begge har vist utmerket ytelse der.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan Express VPN scorer i forhold til andre leverandører, hopp over til hjemmesiden der jeg sammenligner alle VPN-tjenester med høy hastighet med hverandre. Ikke glem å ta en titt på min komplette ExpressVPN-anmeldelse for å se hvordan det går utover bare ytelse.

Beste server
ExpressVPN beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN beste serverbaserte hastighets testresultaterIngen VPN
forente stater
ExpressVPN forener States VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN forener statene resultater for testhastighetIngen VPN
Storbritannia
ExpressVPN Storbritannia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN Storbritannias grunnturtallstestresultaterIngen VPN
Canada
ExpressVPN Canada VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN Canada grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Australia
ExpressVPN Australia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN Australia baseline hastighetstestresultaterIngen VPN
Nederland
ExpressVPN Nederland VPN-server hastighet testresultaterMed VPN ExpressVPN Nederland grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Tyskland
ExpressVPN Tyskland VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN Tyskland grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Frankrike
ExpressVPN Frankrike VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN Frankrike grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN

Om ExpressVPN

ExpressVPN opererer fra De Britiske Jomfruøyene. Det ble grunnlagt i 2009, noe som gjør det til en av de eldre og mer etablerte premium VPN-leverandørene i markedet. Det er også en av de største og mest populære. Express VPN er en vokal forkjemper for Internett-personvern og frihet, og i motsetning til noen få andre leverandører, er de ikke bare alle snakker heller. De tar sikkerhetskopi av den med betydelig økonomisk støtte fra forskjellige ideelle organisasjoner som kjemper for å beskytte internettfrihet og personvernrettigheter. Og det er en flott ting å se.

Personvern og sikkerhet

På deres hjemmeside hevder ExpressVPN å ha den beste anonyme VPN-beskyttelsen, og lover å aldri logge surfeloggen, trafikkdataene eller DNS-spørsmålene dine. Selv om det er flott, er djevelen ofte i detaljene. Krav på en salgsside gir deg ikke alltid hele sannheten.

Som jeg gjør med alle VPN-leverandører jeg ser på, leste jeg over Express VPNs vilkår for bruk og fant ut at de faktisk kan holde noen tilleggsinformasjon om bruken din. Dette inkluderer datoene (men ikke tider) for når du kobler deg til tjenesten, hvilken serverplassering du kobler deg til og den totale mengden data som overføres hver dag. Fordi denne informasjonen er lagret anonymt, er den gode nyheten at den ikke kan identifisere noen brukere. Det hevdes at formålet er å analysere og balansere nettverksytelse.

At ExpressVPN er basert på De britiske jomfruøyene (BVI) er også lite bekymringsfullt. Selv om det er et britisk territorium, har BVI ingen obligatoriske lover om dataoppbevaring og står fritt til å føre tilsyn med interne forhold uten innblanding utenfra. Jeg antar at Storbritannia i fremtiden kan legge press på BVI-regjeringen for å bringe lovene om lagring av data opp til en del med lovene (fryktelig for personvern) som eksisterer i Storbritannia. Men så langt har ingenting som dette skjedd.

For kryptering tilbyr ExpressVPN bokstavelig talt de sterkeste alternativene du kan få. Deres valg inkluderer AES-256-CBC for å kryptere kontrollkanalen med en RSA-4096 håndtrykk og SHA-512 hash-godkjenning. Hvis disse tekniske teknikkene ikke betyr mye for deg, vet du at noen nesten vil betrakte disse krypteringsnivåene som overkill, det er hvor sterke de er. Å bruke sterk kryptering koster vanligvis ytelsen, men som vi har sett, har ExpressVPN ingen slike problemer. På en eller annen måte klarte de å trekke av det mange andre ikke klarer, så kudos for dem.

Et annet viktig aspekt av VPN-personvern er DNS- og WebRTC-lekkasjer, som, hvis de eksisterer, kan avsløre IP-adressen din, noe som gjør hele øvelsen med å bruke en VPN til et viktig punkt. Også her får ExpressVPN en ren helse regning da testene mine har avslørt null slike lekkasjer.

En siste ting som er verdt å nevne på personvernfronten er at Express VPN siden 2016 kjører en .onion-versjon av nettstedet deres, som gjør det tilgjengelig for anonyme Tor-brukere. Kombiner dette med muligheten til å betale for tjenesten ved hjelp av Bitcoin, og du kan skaffe deg et ExpressVPN-abonnement uten ett spor av din sanne identitet eller beliggenhet.

Funksjoner

ExpressVPN har gjort en god jobb med å balansere funksjoner med brukervennlighet. Jeg synes deres klient er veldig logisk utformet og intuitiv. Det tar omtrent 5 sekunder å få lagrene og være i gang. Tilgang til alle de mer avanserte alternativene, som internett kill switch-funksjonalitet, er akkurat der jeg forventer det.

Klientprogramvaren er tilgjengelig på alle større plattformer, inkludert Windows, Mac, Android og iOS, men ExpressVPN kan også installeres og kjøres på Linux, Chromebooks og forskjellige rutere.

ExpressVPN støtter alle de fire viktigste VPN-protokollene: OpenVPN ved bruk av både TCP og UDP, SSTP, L2TP / IPSec og PPTP. Programvarens standard på alle plattformer er OpenVPN, men du kan enkelt bytte til hvilken som helst annen protokoll når du måtte ønske det.

ExpressVPN tilbyr flere funksjoner som mange andre VPN-leverandører ikke har. SmartDNS er et slikt tilbud. Når du bruker SmartDNS ikke gjør noe for ditt privatliv og online sikkerhet, er det ideelt hvis du vil ha tilgang til Netflix, BBC iPlayer eller andre geo-blokkerte strømmetjenester. Fordi den ikke krypterer data, resulterer SmartDNS i færre bufferingsproblemer. Den kan også installeres på omtrent alle internettkompatible enheter, alt fra smarte TV-er til spillkonsoller og Roku-lignende enheter. Express VPNs SmartDNS er inkludert i abonnementet.

Klientprogramvaren har en innebygd hastighetstestingfunksjon, som sjekker alle serverne i sanntid for å finne ut hvilke som for øyeblikket har de raskeste nedlastingshastighetene. Bare fordi en server har lynrask hastighet i øyeblikket, betyr det selvfølgelig ikke at den vil gjøre det om ti minutter. Likevel lar denne funksjonen deg ta en mer utdannet beslutning om hvor du skal koble til, noe som er langt bedre enn å gå i blinde.

ExpressVPN driver også et mørkt nettsted tilgjengelig med Tor Browser på http://expressobutiolem.onion/, som er ideell for de som bor i land der VPN-bruk er “rynket over.” Det er ganske enkelt for myndighetene å begrense tilgangen til VPN-nettsteder og hindre innbyggerne i å registrere seg. Ved å være tilgjengelig via en .onion-adresse blir ExpressVPN like vanskelig å sensurere som den blir.

Begrensninger

ExpressVPN begrenser antall enheter du kan koble til samtidig til 3. Det er bare halvparten av hva bransjeleder NordVPN tilbyr. I praksis, avhengig av dine behov, kan det være nok. Hvis du finner ut at du trenger mer, kan du enten velge en annen leverandør som Private Internet Access eller IPVanish, eller installere VPN på en ruter (ExpressVPN inneholder detaljerte installasjonsinstruksjoner) som teller som bare en enhet. Det siste alternativet er imidlertid litt mer avansert.

Bortsett fra antall samtidige tilkoblinger, er den eneste andre begrensningen du må følge å sørge for at du spiller fin når du bruker VPN. Dårlig oppførsel inkluderer spam, hacking, etc. Dette er ting som enhver VPN-leverandør ikke lar deg gjøre, med risiko for at kontoen din blir avsluttet.

ExpressVPN har ingen båndbredde, tid på døgnet eller serverbryterbegrensninger. De tillater også BitTorrent og peer-to-peer fildeling på alle serverne deres.

Kundeservice

Kundestøtte for Express VPN er tilgjengelig 24/7. Hvis du trenger å komme i kontakt, har du to alternativer: live chat og e-post. Live chat vil vanligvis være den raskeste innsatsen.

Generelt har kundeservicerepresentanter vært vennlige og svært kunnskapsrike.

Ved noen få anledninger har de første svarene deres vært av den ikke så nyttige “installere applikasjonen din” -sorten. Men selv i disse tilfellene, når du har kommet deg forbi den første utvekslingen, ordner ting seg. Selv de mest sammensatte spørsmålene ble besvart til fullstendig tilfredshet.

ExpressVPN tilbyr en grundig online kunnskapsbase som bør ta vare på de fleste, om ikke alle, dine grunnleggende behov. Den har detaljerte installasjonsveiledninger, som inkluderer trinnvise bildeinstruksjoner for omtrent hver plattform under solen. De har også en omfattende feilsøkingsguide som tilbyr løsninger for de vanligste tekniske problemene.

Selv om ExpressVPN er på en dyr side – selv om du drar nytte av en kupongkode – blir abonnementet sikkerhetskopiert av en 30-dagers garanti hvis du ikke er helt fornøyd med det. Supportstaben vil først prøve å hjelpe deg med å løse uansett hva problemet ditt er, men hvis løsningen ikke er til din tilfredshet, vil du kunne få full refusjon.

Serverlokasjoner

Selv om ExpressVPN ikke holder toppunktet, er det absolutt nær pakkehodet når det kommer til serverplasseringer og land. Med litt kraftig maskinvare på 151 steder i 95 land, er de foran omtrent alle andre VPN-leverandører bortsett fra serverleder HideMyAss! og serverløper PureVPN. Du kan se på hele listen over ExpressVPN-servere her.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me