ZenMate hastighetstester

ZenMate kan ikke helt matche de beste konkurrentene i antall avanserte funksjoner eller serverplasseringer, men de er fremdeles en VPN vel verdt å vurdere. Fra bred enhetsstøtte og konsekvent raske servere til solid sikkerhet og en av de laveste prisene rundt, er det mye å like.


Pros
 • Gode, jevnlige hastigheter
 • Støtter mange enheter
 • Tillater P2P-trafikk
 • Veldig rimelig
 • Har en gratis prøveperiode
Ulemper
 • Dårlig kundesupport
 • Noen spørsmålstegn om personvern
 • Klientappen trenger arbeid

Fartstest

Lynets hastigheter. Slik beskriver ZenMate ytelsen til serverne sine. Jeg ville ikke gå så langt som det, men alt i alt imponerte ZenMate.

Mens ZenMate ikke knuste noen VPN-hastighetsrekorder, viste testene mine riktignok noen veldig respektable resultater.

Min beste server, som valgt av ZenMates klient og som jeg forventer å være raskest, klokket inn på litt over 80 Mbps for nedlastinger og 60 Mbps for opplastinger. Det er mye raskt for omtrent hva som helst, fra å streame video av høy kvalitet til å sprenge og trekke ned store filer.

Lenger unna klarte også ZenMate seg bra, med gjennomsnittlige nedlastningshastigheter på mellom 50 og 60 Mbps. Opplastninger var for det meste i samme rekkevidde. Igjen, den typen ytelse vil gjøre det bra for hva som helst.

Det som virkelig imponerte meg, er hvor konsistente hastighetene var. Med Australia som eneste utligger, falt tallene på alle andre steder i samme område.

Jeg liker å vite at uansett hvor jeg kobler meg til, kan jeg forvente lignende resultater. Svært få tilbydere tilbyr den typen konsistens ZenMate gjør, spesielt i hastigheter nord for 50 Mbps.

En annen ting jeg også bør nevne er at den ganske store ytelsesforskjellen mellom min no-VPN og VPN-kjøringer ikke er noe å bekymre seg for. Alle hastighetstestene mine viser det.

Jeg bruker veldig med vilje en internettforbindelse som er mye raskere enn hva noen forbruker-VPN leverer. På denne måten får vi se den absolutte maksimale ytelsen vi noen gang kan forvente, i stedet for tall som er begrenset av forbindelsen min.

Så uten videre, her er ZenMates hastighetstestresultater for min beste server, så vel som de syv mest populære stedene rundt om i verden VPN-brukere pleier å koble seg til.

Beste server
ZenMate beste VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate beste resultatbaserte hastighetstestresultaterIngen VPN
forente stater
ZenMate Unites States VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Unites States baselinehastighetstestresultaterIngen VPN
Storbritannia
ZenMate Storbritannia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Storbritannias grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Canada
ZenMate Canada VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Canada grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Australia
ZenMate Australia VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Australia baseline hastighetstestresultaterIngen VPN
Nederland
ZenMate Netherlands VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Nederland grunnleggende hastighetstestresultaterIngen VPN
Tyskland
ZenMate Germany VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Tyskland baseline hastighetstestresultaterIngen VPN
Frankrike
ZenMate France VPN-serverhastighetstestresultaterMed VPN ZenMate Frankrike baseline hastighetstestresultaterIngen VPN

Om ZenMate

I det overfylte og blomstrende VPN-markedet for forbrukere ser det ut til at nye leverandører dukker opp på nesten timebasis. Til sammenligning kan ZenMate betraktes som noe av en eldste statsmann i bransjen etter å ha lansert veien tilbake i 2013.

I årene siden har ZenGuard GmbH, selskapet bak plattformen, blitt kjøpt av Isle fra det mann-baserte cybersecurity-firmaet Kape Technologies (selv om ZenMate selv fortsetter å operere utenfor Tyskland).

Oppkjøpet gjør nå ZenMate til kusine til stipendiat VPN-tjenesten CyberGhost. ZenMate har også det unike skillet å være den eneste VPN-tjenesten du kan kjøpe via amerikansk butikk-hjemme-gigantiske QVC-nettverk.

ZenMate tilbyr en omfattende pakke med VPN-produkter som dekker en rekke populære enheter, plattformer og nettlesere. Tjenesten er også tilgjengelig i mange smaker, alt fra en semi-begrenset gratisversjon helt opp til en ultimate plan designet for å imøtekomme behovene til alle som trenger garantert båndbredde og industristandard kryptering av OpenVPN.

Personvern og sikkerhet

Fra en sikkerhetsvisning er ZenMate helt topp. Tjenesten deres er avhengig av TLS 1.2-protokollen med 128-bit AES-kryptering via nettleserutvidelsen og 256-bit AES via desktop og mobile klienter..

Med Perfect Forward Secrecy (PFS) lagt til blandingen, har du et lufttett krypteringssystem som vil gjøre alt annet enn umulig for noen å kikke på dataene dine. Som nevnt tilbyr noen av ZenMates planer også OpenVPN-støtte, som tilfører et annet skuddsikkert sikkerhetsalternativ til miksen.

Når det gjelder personvern, er dette en leverandør som ser ut til å ha deg dekket også. I henhold til ZenMates personvernregler følger de en strenge 100% ingen loggføringspolicy. Det er med andre ord ingen sjanse for at noen noen gang kan få brukeraktiviteten din fra tjenesten.

ZenMate samler selvfølgelig den personlige informasjonen du trenger for å åpne og vedlikeholde kontoen din (navn, betalingsinformasjon, påloggingsinformasjon). Men det kan forventes av enhver troverdig VPN-tjeneste.

Det eneste forbeholdet her er at ZenMate opererer utenfor Tyskland, som er medlem av den såkalte 14 Eyes-avtalen. Det betyr at det er umulig å utelukke muligheten for at de kan bli tvunget til å utføre overvåking av brukerne sine under visse omstendigheter.

Likevel er det verdt å merke seg at Tyskland er en av Europas største talsmenn for personopplysning av personopplysninger (etter å ha spisset for gjennomgangen av GDPR), så det er lite sannsynlig at ZenMate vil finne seg i den situasjonen.

Funksjoner

ZenMate er funksjonsrik og støtter praktisk talt alle typer moderne, internett-tilkoblet enhet tenkelig. VPN kan brukes med opptil 5 enheter samtidig, slik at en enkelt konto kan beskytte en liten til mellomstor familie (avhengig av nivået av teknisk-besettelse).

De viktigste funksjonene i plattformen inkluderer:

 • Kill Switch Technology

  ZenMate stasjonære klienter inkluderer en innebygd kill switch som blokkerer all internettilgang hvis du noen gang utilsiktet er koblet fra VPN-serveren.

  Det hjelper deg med å forsikre deg om at du ikke sender data ut over den ikke-krypterte ISP-tilkoblingen ved et uhell uten å innse det.

 • DNS-lekkasjebeskyttelse

  ZenMates desktop-klienter inkluderer også en funksjon som tvinger alle DNS-forespørsler til å bruke servere levert av ZenMate, og forhindrer aktivt at alle forespørsler går til servere levert av ISPen din..

  Dette eliminerer muligheten for at Internett-leverandøren kan spore oppførselen din ved å logge på DNS-forespørsler (som identifiserer hvilke nettsteder du besøker).

 • Auto Start

  ZenMate gir deg også muligheten til å starte din VPN-tilkobling med datamaskinen eller enheten din, noe som sikrer automatisk beskyttelse fra oppstart til oppstart.

 • Smarte steder

  Klientprogramvaren lar deg forhåndskonfigurere hvilken server du vil bruke for bestemte nettsteder og tjenester. Det er nyttig hvis du ønsker å få tilgang til geobegrensede nettsteder som trenger å bytte serverplassering for å fungere.

  Med smarte steder håndterer ZenMate-appen tilkoblingsbryteren i bakgrunnen, slik at du bare kan koble deg til og gå hvor du vil online.

Som tidligere nevnt er ZenMate tilgjengelig på mange plattformer, nettlesere og enheter, inkludert:

 • Windows
 • Mac os
 • Linux
 • iOS
 • Android
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Opera

I tillegg tilbyr ZenMate OpenVPN-støtte. Denne funksjonaliteten utvider rekkevidden til alle enheter som er i stand til å bruke den populære VPN-standarden med åpen kildekode.

Begrensninger

Offisielt setter ZenMate ingen reelle begrensninger for din bruk av tjenesten. Det betyr at de ikke struper forbindelser eller blokkerer tilgang til spesifikke nettsteder og tjenester. Det er absolutt noe jeg forventer for en stor VPN-leverandør.

Ingen begrensninger betyr at du er fri til å bruke ZenMate på noen måte du ønsker. Men det er noen fine trykk å vurdere.

ZenMates vilkår for bruk forbyr spesifikt bruk av tjenesten til å bryte lovene, inkludert opphavsrettsbeskyttelse på digitale medier. Det betyr at selv om du kan bruke BitTorrent på hvilken som helst av ZenMates VPN-servere, forbeholder de seg retten til å avslutte kontoen din hvis du bruker den til ulovlig å laste ned musikk og filmer eller annet du ikke har krav på.

Det spesifikke forbudet reiser noen tornete spørsmål angående ZenMates retningslinjer for ikke-logging. Jeg er ikke sikker på hvordan de kunne håndheve et slikt forbud uten å overvåke aktiviteten din på noen måte.

Når du tenker at Tyskland er beryktet for å bli plaget av copyright-troll som truer brukere med bøter for brudd på opphavsretten (noen ganger for verk de ikke en gang eier), får kombinasjonen av TOS-språket og hvor ZenMate opererer deg til å undre deg.

Kundeservice

Hvis det er en del av ZenMates tjeneste som jeg alltid har funnet å mangle, er det deres kundeservice. Det er ikke slik at kundeservicen deres ikke hjelper. Langt ifra. De er mer enn i stand til å svare på spørsmål i de fleste tilfeller.

Problemet er at det ikke er så lett å faktisk kontakte noen som kan hjelpe.

Til å begynne med tilbyr ZenMate ingen live chat 24/7. De får deg i stedet til å sende inn en e-postforespørsel om støtte via hjemmesiden deres.

For det meste blir disse forespørslene besvart innen 24 timer, men er ofte i form av hermetiske svar som ikke nødvendigvis adresserer ditt faktiske spørsmål. Det betyr at det kan være dager mellom å reise et spørsmål og å få meningsfull hjelp.

Mens ZenMates grundige og omfattende hjelpeseksjon dekker nesten alle vanlige problemer brukere kan møte, kan mangelen på direkte støtte være en avtale for nybegynnere VPN-brukere.

Serverlokasjoner

For alle oss som trenger en fleksibel VPN med mange servere og lokasjoner å velge mellom, er det mye å like om ZenMate. Når jeg skriver dette, er serverne deres tilgjengelige i 74 land.

Selv om det langt fra leder ledelsen, dekker ZenMates infrastruktur omtrent alle regioner og større befolkningssentre på jorden de fleste av oss ønsker. De er en flott løsning hvis du ønsker å finne geobegrensninger på nettsteder eller online tjenester.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me