Shërbimet më të mira VPN për Kanada

Shërbimet më të mira VPN për Kanada


Kur mendoni për vendet ku duhet të përdorni një VPN, Kanada rrallë (nëse ndonjëherë) bën listën e kujtdo. Por, vetëm për shkak se familjarët e Veriut të Madh të Veriut kanë tendencë të gëzojnë një sasi të mirë të lirisë në internet, nuk do të thotë që VPN-të duhet të injorohen.

Ligjet e vjetruara të privatësisë kanadeze, mbikëqyrja masive në internet dhe ligjet gjithnjë e më shumë drakoniane të të drejtave të autorit janë të gjitha argumentet e forta për përdorimin e VPN. Kështu është fakti që pa një VPN, gjithmonë do të jeni një objektiv më i lehtë për kriminelët në internet, veçanërisht në një lidhje publike Wi-Fi.

Atëherë ekziston aftësia e një VPN për të hyrë në shërbime gjeo-bllokuar normalisht jo të arritshme për Kanadezët, si Netflix SH.B.A., Hulu, ose iPlayer i BBC-së. Dhe është gjithashtu një rrugë me dy drejtime. Nëse nuk jeni jashtë Kanadasë, një VPN është mënyra më e lehtë për të parë përmbajtje kanadeze.

Me numrin e shërbimeve të disponueshme në treg, cili është VPN më i mirë për Kanada nuk është domosdoshmërisht e qartë. Për të ndihmuar, unë e kam përgatitur këtë udhëzues të shpejtë. Ju jo vetëm që do të zbuloni në detaje shumë më të mëdha pse të gjithë Kanadezët duhet të paktën të konsiderojnë një VPN, por edhe të marrin një kuptim më të mirë të cfare te kerkoni dhe cilat VPN kontrollojnë të gjitha kutitë e duhura.

Pasqyrë e VPN-ve më të mira për Kanada

Në rast se tashmë jeni shitur duke përdorur një VPN dhe thjesht po pyesni se cili nga shumë shërbime bën një opsion të mirë për Kanada, këtu janë pesë zgjedhjet e mia më të mira.

 1. Cyberghost

  VPN më e mirë për Kanada, CyberGhost është i mirënjohur për lehtësinë e përdorimit, sigurisë dhe intimitetit. Ajo ka një rrjet të madh të shpejtë që përfshin 90 vende, dhe serverë të specializuar për të zhbllokuar Netflix dhe faqet e tjera të transmetimit. Në 45 ditë, ai gjithashtu ka garancinë më të gjatë për kthimin e parave në industrinë VPN.

 2. NordVPN

  Një model i shkëlqyeshëm, gjithëpërfshirës, ​​NordVPN ka një politikë të rreptë zero logs, dhe intimiteti i shumëfishtë përmban shërbime të tjera që ofruesit e tjerë nuk i ofrojnë. Me shpejtësi të flakërimit të lidhjes, është një shërbim i shkëlqyeshëm edhe për shkarkim dhe transmetim.

 3. Surfshark

  Performanca e shpejtë e serverit, aplikacione të lehta për t’u përdorur, intimiteti dhe siguria më e lartë, dhe aksesi i transmetimit në mbarë botën është ajo që merrni me Surfshark. Dhe gjithçka vjen për një çmim që asnjë VPN tjetër nuk mund ta mposhtë.

 4. PureVPN

  Me shpejtësi të shkëlqyera dhe rrjetin më të madh të serverëve VPN përreth (aktualisht përfshin 131 vende mahnitëse), PureVPN ju lejon të zhbllokoni dhe transmetoni pothuajse çdo gjë nga kudo tjetër.

 5. ExpressVPN

  Kriptimi dhe siguria e fuqishme, serverët e shpejtë, hyrja në Netflix SHBA, Netflix Canada, dhe faqet e tjera të transmetimit nga jashtë, dhe mbështetja e shkëlqyeshme e klientit janë vetëm disa nga gjërat që ExpressVPN sjell në tryezë.

Pse të përdorni një VPN në Kanada

Ka shumë arsye pse Kanadezët duhet të konsiderojnë përdorimin e VPN – dhe pse shumë e bëjnë tashmë. Nga përmirësimi i intimitetit dhe anonimitetit dhe sigurisë më të mirë në internet deri tek një përvojë e pakufizuar në internet, këtu është një përmbledhje e drejtuesve kryesorë të përdorimit të VPN në Kanada.

 • Kanada është një Anëtare e Kartës me pesë sy

  Në fund të Luftës së Dytë Botërore, Kanada u bashkua me mbledhjen e informacionit dhe traktatin për ndarjen e njohur si Five Eyes. Anëtarët e tjerë janë SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe Zelanda e Re.

  Marrëveshja kërkon që të pesë vendet të dorëzojnë të dhënat dhe informacionin e mbikëqyrjes njëri-tjetrit. Kjo ndarje ndodh si nga parazgjedhja ashtu edhe sipas kërkesës. Kjo, për fat të keq, e vendos intimitetin e përdoruesve kanadezë të internetit në mëshirë të agjencive të huaja të inteligjencës së qeverisë, të cilët mund të kërkojnë informacion për aktivitetet në internet për ndonjë arsye që ata zgjedhin.

 • Ështjet e përgjithshme të privatësisë

  Siç u zbulua disa vjet më parë, qeveria kanadeze drejton një sistem të mbikëqyrjes masive që përfshin hapësirat e globit. Monitoron aktivitete si shkarkime skedarësh dhe pamje të faqeve dhe regjistron adresat IP të të gjithë përdoruesve të internetit që ata po shikojnë.

  Nuk ka urdhër, nuk ka zbulim publik, dhe ka shumë pak mbrojtje ligjore për caqet. Almostshtë pothuajse si një version në botën reale të Big Brother nga 1984 e George Orwell, dhe, në Kanada, është gjithmonë duke parë.

 • Loging ISP

  Nuk është vetëm qeveria që kanadezët duhet të shqetësohen kur përdorin internetin. ISP-të janë po aq të këqija – nëse jo edhe më keq – kur bëhet fjalë për privatësinë e përdoruesit.

  Një studim i ISP-ve kryesore kanadeze zbuloi se shumë prej tyre përfshihen në mbledhjen e hijeve të të dhënave dhe aktiviteteve të shkëmbimit me pak ose aspak transparencë. Në disa raste, ISP-të madje mund të shkelin ligjet e privatësisë të Kanadasë – të cilat nuk janë aq të rrepta, për të filluar me.

 • Ështjet e të drejtave të autorit

  Shtë e vështirë të gjesh shumë vende më të rrepta se SH.B.A. kur bëhet fjalë për zbatimin e të drejtave të autorit. Por, besoni apo jo, Kanada është një prej tyre.

  Statusi i aksioneve kanadeze të azhurnuar së fundmi, u jep mbajtësve të të drejtave fuqi të mëdha për të ndjekur shkelësit e dyshuar. Dhe, gjykatat kanadeze deri tani gjithashtu kanë zbritur në mënyrë të vendosur në anën e tyre.

  Për përdoruesit e Internetit, kjo do të thotë frikë e vazhdueshme nga trollot e të drejtave të autorit ose kërcënimi i gjobave masive për çdo gjë që mund të shihet si shkelje. Merrni për shembull rastin e një burri kanadez i cili u gjobit me mbi 11,000 dollarë. Pse? Ai lexoi një artikull të dërguar tek ai nga një pajtimtar i një siti lajmesh të paguar.

 • Transmetimi i përmbajtjes së kufizuar gjeo-kufizuar

  Kanadezët jo gjithmonë i drejtohen VPN-ve nga shqetësimi për privatësinë në internet. Ndonjëherë, ata e bëjnë atë për argëtim.

  Një VPN është një nga mënyrat më të mira për të parë përmbajtje të kufizuar gjeografikisht në vendet e tjera. Me ofruesin e duhur, është një fllad për të hyrë në Netflix nga çdo vend, iPlayer i BBC, ose për të transmetuar TV nga Franca, Gjermania, ose ndonjë vend tjetër.

  Në mënyrë të ngjashme, çdokush jashtë vendit mund të përdorë një VPN për të parë Netflix kanadez ose për të transmetuar transmetuesit televizivë të vendit. Një aksion i vogël hokej në Kanada, mbase?

 • Marrja e një Adrese Kanadeze IP

  Shërbimet e transmetimit dhe stacionet televizive nuk janë vetëm në përdorimin e vendndodhjes si një mënyrë për të kontrolluar qasjen. Nuk është e padëgjueshme për sitet e tjera, si bankat ose institucionet e tjera financiare, e bëjnë këtë gjithashtu.

  Nëse jeni kanadez që merren me një sit të tillë, të kthehesh në një VPN dhe gjithmonë të kesh një adresë IP Kanadeze është i dobishëm. Kjo do t’ju lejojë të qëndroni të lidhur me llogaritë tuaja dhe biznesin tjetër të rëndësishëm pa marrë parasysh se ku jeni në botë.

A janë legal VPN në Kanada?

Po, përdorimi i një VPN është legal në Kanada. Dokush në vend mund ta bëjë këtë për ndonjë nga arsyet e përmendura më lart. Ato përfshijnë intimitet më të mirë në internet, parandalimin e mbikëqyrjes dhe përdorimin e faqeve të ndryshme në internet dhe shërbime online. Nuk ka ligje ose rregullore të qeverisë që pengojnë VPN-të në nivelin federal ose krahinor dhe territor.

Përtej përdorimit personal, VPN-të gjithashtu mund të përdoren dhe shpesh përdoren nga punëtorët, gazetarët dhe punonjësit e largët kanadezë për aktivitete të panumërta që lidhen me punën.

Të gjitha këto thanë, edhe pse rregulloret nuk ju pengojnë të përdorni një VPN në Kanada, nuk duhet të përdorni një për të bërë asgjë të paligjshme. Farëdo që të bëni në internet është ende përgjegjësia juaj. Nëse jeni kapur duke shkelur ligjin, ju mund të mbani përgjegjësi ligjore, rrjet privat virtual apo jo.

Tofarë duhet të kërkoni në një VPN për Kanada

Kur zgjidhni një VPN Kanadeze, ka disa karakteristika që çdo ofrues që vlen të merret në konsideratë duhet të ketë. Ndërsa disa nga këto nuk janë kritike, aq më shumë nga këto kuti një kontroll VPN, aq më mirë.

Karakteristikat për të kërkuar përfshijnë:

 • Serverë të shumtë kanadezë

  Pavarësisht nëse jeni duke përdorur një VPN nga brenda Kanadasë ose duke provuar të përdorni shërbime kanadeze nga jashtë, sa më shumë serverë ka një ofrues në vend, aq më mirë.

  Një numër i mirë i serverëve lejon ekuilibrin e duhur të ngarkesës së rrjetit. Kjo përfundimisht përkthehet në më pak bllokime dhe shpejtësi më të mirë të shkarkimit dhe transmetimit për ty.

  Gjithashtu, kushtojini vëmendje numrit të lokacioneve kanadeze me të cilat mund të lidheni. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për vendet e mëdha si Kanada.

  Për performancën më të lartë, ju dëshironi serverët VPN sa më fizikisht të keni pranë. VPN-të më të mira do të kenë qendrat e të dhënave në qytete të shumta kanadeze – dy ose më shumë në lindje (zakonisht Montreal dhe Toronto) dhe të paktën një në perëndim (zakonisht Vancouver).

 • Serverat në vendet e tjera

  Pavarësisht se si planifikoni të përdorni VPN tuaj, është ide e mirë të zgjidhni një me një listë serverësh që përfshin sa më shumë vende jashtë Kanadasë.

  Do të thotë shumë mundësi shumë fleksibilitet për ty. Ju jo vetëm që do të jeni në gjendje të përdorni faqet dhe shërbimet në më shumë vende, por gjithashtu do të keni qasje më të mirë në vendet që ju japin sigurinë më të mirë në internet dhe sigurinë e të dhënave personale.

 • Një politikë pa prerjet

  Një aspekt tjetër kritik i një VPN është se si i trajton informacioni juaj. Në mënyrë ideale, zgjidhni një ofrues të politikës pa logging – kjo do të thotë zero të dhëna të mbajtura nëse dhe kur jeni lidhur me shërbimin, nga jeni lidhur dhe çfarë aktiviteti në internet keni marrë pjesë në.

  Vetëm nëse VPN nuk regjistrohet, mund të jeni i sigurt se ata nuk do të kem diçka për të dorëzuar te një palë e tretë (madje edhe zbatimi i ligjit) duhet të vijnë ndonjëherë duke trokitur.

 • Juridiksion i mirë

  Mundohuni të mbështeteni drejt një VPN që funksionon jashtë juridiksionit me të ligje të forta të privatësisë që mbrojnë të dhënat tuaja dhe informacionin personal. Vende si Panama, Qipro, Suedia, apo Zvicra janë mundësi të mira (megjithëse ka edhe të tjerë).

  Kanada, për fat të keq, nuk është zgjidhja më e mirë këtu. Por, nëse, pavarësisht kësaj, ju insistoni të përdorni një VPN me qendër në Kanada, atëherë një politikë mos-prerjeje është një domosdoshmëri absolute.

 • Performancë e mirë

  Për të shkarkuar skedarë të mëdhenj, transmetoni përmbajtje me cilësi të lartë ose madje të ngarkoni shumicën e faqeve të internetit në një kohë të arsyeshme, keni nevojë për një lidhje të shpejtë në internet. Për shkak se një VPN është një shtresë shtesë – dhe potencialisht kufizuese – e cila vendoset në krye të lidhjes tuaj të rregullt, ajo gjithashtu duhet të ofrojë shpejtësi të mira.

  Ndërsa ka shumë VPN të shpejta për të zgjedhur, ka edhe më shumë me performancë nën-par. Gjithmonë shkoni me shpejtësi – pa të, do të keni një përvojë të kufizuar dhe shumë zhgënjyese në internet sa herë që lidheni.

 • Mbështetje P2P

  Mbrojtja e VPN është pothuajse gjithmonë e domosdoshme kur përdorni BitTorrent dhe shërbime të tjera P2P. Thënë kjo, jo të gjithë ofruesit e lejojnë atë lloj trafiku, dhe disa e bëjnë këtë vetëm me disa serverë të zgjedhur.

  Nëse përdorni rrjete kolegësh me kolegë, kushtojini vëmendje politikave të një ofruesi për këtë temë. Gjithashtu, zgjidhni një VPN që lejon trafikun P2P në sa më shumë rrjetin e serverëve të saj të jetë e mundur. Në atë mënyrë, ju mundeni përrua pa frikë e trolleve të të drejtave të autorit – një çështje e njohur në Kanada.

 • Aftësia për të zhbllokuar përmbajtjen e kufizuar gjeo-kufizuar

  Për shkak të marrëveshjeve të ndryshme të licencimit, shumë site dhe shërbime (mendoni se Netflix) nuk janë tifozë të mëdhenj prej nesh duke përdorur një VPN për të marrë rreth gjeo-kufizimet e tyre. Ata bëjnë çmos për të bllokuar VPN – dhe, për pjesën më të madhe, ata janë të suksesshëm.

  Si rezultat, shumica e ofruesve nuk do të punojnë me shërbime të tregut jashtë tregut. Por, një pjesë e vogël bën përpjekje për të mbajtur mundësinë e përdorimit të vendeve të tilla. VPN që punojnë me Netflix, për shembull, megjithëse janë pak dhe shumë larg, ekzistojnë.

  Kështu që, nëse do të përdorni VPN tuaj për të parë përmbajtje të bllokuar gjeo, qoftë në Kanada apo jashtë vendit, kontrolloni dy herë së pari nëse ofruesi ju merr hyrjen që dëshironi. Jo çdo faqe në internet VPN e deklaron qartë këtë informacion. Nëse nuk jeni i sigurt, një bisedë e shpejtë me mbështetjen e klientit do t’ju marrë një përgjigje.

Ofruesit shqyrtues për secilën nga këto karakteristika mund të duken shqetësuese. Por, do të habiteni se sa shpejt mund ta bëni atë. Dhe është koha e kaluar shumë mirë, duke shmangur zhgënjimin dhe zhgënjimin e mundshëm më vonë.

Si anash, të gjithë ofruesit e VPN i rekomandoj në këtë faqe si zgjedhje të mira për Kanadanë, të kontrolloni të gjitha kutitë e mësipërme. Kështu që, gjithmonë mund t’i shikoni në radhë të parë. Anydo prej tyre mund të jetë një përshtatje e mirë për ju.

VPN-të më të mira për Kanada

Tani e dini se çfarë të kërkoni në një VPN për Kanada. Më poshtë janë ato që unë besoj se janë disa nga zgjedhjet më të mira përreth.

1. CyberGhost

Logoja e CyberGhost

Nëse keni nevojë për një ofrues VPN që bën pothuajse çdo gjë mirë, mos kërkoni më shumë se CyberGhost.

Ata krenohen me një rrjet me mbi 7159 serverë në 90 vende. Prej tyre, 259 serverë janë në Kanada, duke mbaruar qendrat e të dhënave në Montreal, Toronto dhe Vancouver. Performanca në të gjithë atë harduer është e shkëlqyeshme.

CyberGhost është i vendosur në Rumani – një juridiksion i shkëlqyer për një VPN – dhe nuk mban asnjë regjistër.

Ata janë gjithashtu një nga jo aq shumë VPN që kushtojnë burime të konsiderueshme për të ruajtur aksesin e transmetimit, me shumë serverë të dedikuar për shërbime specifike. P2P është, sigurisht, gjithashtu i mbështetur në pothuajse të gjithë rrjetin e tyre.

CyberGhost mund të bëjë një zgjedhje të shkëlqyeshme për përdoruesit e VPN, brenda ose jashtë Kanadasë. Dhe duke marrë parasysh sa është i lirë shërbimi – veçanërisht nëse është i disponueshëm një kod kuponi – i kombinuar me një garanci më të mirë në industrinë e kthimit të parave 45-ditore, thjesht nuk mund të gabosh.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

2. NordVPN

Logoja e NordVPN

Pak ofrues kanë një profil publik të lartë si NordVPN. Dhe është e merituar gjithashtu. Ata janë thjesht një VPN e shkëlqyer, e shkëlqyeshme.

NordVPN e quan Panamanë në shtëpi dhe ka një politikë të rreptë dhe të kontrolluar nga palët e treta të regjistrimit zero. Ajo gjithashtu ofron shumë karakteristika të intimitetit si një VPN i dyfishtë, serverë të ngatërruar dhe TOR mbi VPN. Ky është i gjithë lajmi i shkëlqyeshëm për ata nga ne që kërkojnë anonimatin.

Lista e serverëve të tyre përfshin mbi 5600 serverë në 58 vende, me një prani të rëndë të 421 serverëve në tre lokacione në Kanada. Sshtë gjithashtu një rrjet shumë i shpejtë.

NordVPN gjithashtu bën një punë të çuditshme për zhbllokimin e përmbajtjes së bllokuar gjeo-bllok, përfshirë Netflix, në pothuajse çdo vend të planetit. Dhe P2P lejohet kudo.

Mbështetja e klientit është e lehtë për t’u kontaktuar me 24/7 përmes postës elektronike ose bisedës, dhe nëse jeni në gardh, ju merrni një garanci të gjatë për 30 ditë kthim të parave për t’u siguruar që ky ofrues është pikërisht ajo që ju nevojitet.

rekuizitë
 • Intimitet i shkëlqyeshëm me prerje zero
 • Rrjet i madh (dhe gjithnjë në rritje) i serverëve
 • Performanca e mirë e lidhjes
 • Serverë specialiteti (përfshirë VPN të dyfishtë, të ngatërruar dhe Tor mbi VPN)
 • Klient i pastër, i lehtë për t’u përdorur
 • Punon me Netflix dhe shumicën e shërbimeve të tjera streaming
 • Lejon Torrenting dhe P2P
 • Ofron adresa IP të dedikuara
Cons
 • Asnjë tipar tunizimi i ndarë
 • Pak i kushtueshëm për planet afatshkurtra

3. Surfshark

Logoja e Surfshark-ut

Edhe pse një kompani relativisht e re dhe jo aq e njohur si disa nga konkurrentët e saj, Surfshark ka bërë shpejt një emër për vete si një shërbim i nivelit të lartë VPN.

Bazuar në Ishujt e Virgjër Britanikë – një vend me ligje për ruajtjen e të dhënave zero – Surfshark nuk monitoron, gjurmon ose ruan asgjë në lidhje me atë që bën në internet.

Ata kanë pak më pak vendndodhje të serverëve sesa bashkëmoshatarët e tyre, por mbi 1040 serverë në 63 nuk është akoma asgjë për të teshtitur. Kanada është e përfaqësuar mirë me një numër të mirë të serverëve në Montreal, Toronto dhe Vancouver.

Klienti i Surfshark është i mbushur me veçori – një bllokues reklamash, një ndërprerës vrasës, mbrojtje nga rrjedhja DNS, konfigurime të dyfishta VPN dhe një modalitet i veçantë kamuflazhi VPN të gjithë e bëjnë këtë listë. Ata janë gjithashtu ofruesi i vetëm që ofrojnë lidhje të pakufizuara të njëkohshme.

Për t’i dhënë fund të gjithave, Surfshark është ofruesi më pak i shtrenjtë në këtë listë – veçanërisht nëse jeni në gjendje të përfitoni nga një shitje. Asnjë VPN tjetër nuk i ofron Kanadezët aq shumë për kaq pak.

rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

4. PureVPN

Logoja PureVPN

Një veteran i mirënjohur i industrisë VPN, PureVPN ka qenë rreth e rrotull që nga viti 2007.

Pretendimi i tyre për famë është një rrjet masiv i serverëve që përfshin një 131 vende të mahnitshme. Asnjë ofrues tjetër VPN nuk afrohet. Ata gjithashtu, sigurisht, ekzekutojnë shumë serverë në Kanada me qendra të të dhënave në Montreal, Quebec City dhe Vancouver.

Pretendimi tjetër për famë i PureVPN është aftësia e tyre për të marrë rreth gjeo-blloqeve të përmbajtjes. Në fakt, ata ekzekutojnë serverë të dedikuar për afro 70 kanale nga vendet në të gjithë botën, përfshirë transmetuesit kanadezë CTV dhe RDS. Dhe rezultatet e tyre të shkëlqyera të testit të shpejtësisë nënkuptojnë transmetimin madje në cilësimet më të larta të cilësisë pa piksim të bezdisshëm ose buffering.

PureVPN është gjithashtu miqësor me P2P, nuk mban shënime dhe ofron mjaft karakteristika në një aplikacion klienti i cili mbështetet në mbi 50 platforma dhe pajisje.

Me çmim super konkurrues, PureVPN ju jep një garanci të kthimit të parave pa afat për 31 ditë – mjaft kohë për t’i provuar ato.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera
 • Rrjet i madh serverash (131 vende)
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer dhe mbi 70 shërbime të tjera streaming
 • Kombinohet me mbi 50 pajisje dhe platforma
 • Verifikohet në mënyrë të pavarur ofruesi VPN i log logave të pavarura
 • Opsion i përkushtuar IP
 • Vlera të mëdha
Cons
 • Aplikacionet mund të përdorin pak më shumë polish
 • Disa probleme të ndërlidhjes me ndërprerje

5. ExpressVPN

Logoja ExpressVPN

ExpressVPN është një ofrues tjetër i shërbimit VPN me të cilin thjesht nuk mund të shkoni keq për Kanada.

E përfshirë në Ishujt e Virgjër të Britanisë, miqësore me intimitetin, ExpressVPN është një VPN e rreptë pa prerje. Ajo vjen me disa nga tiparet dhe standardet më të përparuara të sigurisë në dispozicion, duke përfshirë çelësat RSA 4096-bit, vërtetimin e SHA256 dhe encryption 256-bit.

Me serverë të optimizuar për shpejtësi, ExpressVPN është zgjidhja perfekte për këdo që pëlqen të transmetojë video me definicion të lartë ose të përdorë ndarjen e skedarëve P2P – kjo e fundit është në dispozicion në të gjithë rrjetin.

Dhe duke folur për rrjetin, lista e serverëve të ExpressVPN është e gjerë, me 3000 + serverë në 95 vende dhe 151 vende. Tre nga ato vende janë qytetet e Montrealit, Torontos dhe Vancouver.

Nëse ka një dobësi të ExpressVPN është se ato janë pak më të shtrenjta (sigurohuni që të përfitoni nga çdo zbritje aktuale). Kjo tha, duke marrë parasysh se sa i mirë është ky shërbim, unë mendoj se janë para të investuara mirë. Dhe, sigurisht, ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave, duke ju dhënë shumë kohë për të bërë një telefonatë përfundimtare.

rekuizitë
 • Një klient i pasur me tipare dhe intuitiv
 • Teknologji e fortë mbrapa
 • Shumë serverë dhe vendndodhje serverash
 • Shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme të lidhjes
 • Punon me Netflix të SHBA
 • Mbështetje e nivelit të lartë të klientit
Cons
 • Disa prerje të grumbulluara
 • Jo më e lirë

Si të merrni shpejtësitë më të mira të VPN në Kanada

Për përvojën më të mirë në internet të mundshme kur përdorni një VPN – si në Kanada ashtu dhe kudo tjetër në botë – ekzistojnë dy gjëra të mëdha..

Së pari, përdorni një VPN që ka rezultate të testit të shpejtësisë yjore. Të gjithë ofruesit që i kam listuar më lart i plotësojnë këto kritere.

Tjetra, duhet të përpiqeni të lidheni me një server sa më shumë fizikisht afër jush sa të jetë e mundur. Ajo zvogëlon distancën e të dhënave tuaja për të udhëtuar. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të zgjedhni një ofrues me shumë vendndodhje si në Kanada ashtu edhe në çdo vend tjetër që dëshironi të përdorni – kjo ju jep mundësi të lidhjes VPN afër.

Kështu, për shembull, nëse dëshironi të rrjedhni CBC nga Evropa, zgjidhni një vendndodhje në bregdetin lindor të Kanadasë. Lidhja me një server të Vancouver do të shtojë mijëra kilometra të panevojshëm në udhëtimin e të dhënave tuaja.

Edhe nëse ndiqni këshillat e mësipërme, ndonjëherë mund të gjeni veten me një lidhje të ngadaltë. Nëse ndodh kështu, ka disa gjëra të tjera që mund të përpiqeni të shpejtoni VPN-në tuaj.

Gjithashtu, vini re se, përveç rasteve të goditjes së ISP, një VPN nuk do ta bëjë më të shpejtë lidhjen tuaj të internetit. Sido që të jetë shpejtësia juaj e rregullt e lidhjes është më e mira që mund të prisni.

Detaje të Ligjit për Mbikëqyrjen Kanadeze

Më herët, unë prekuva situatën e intimitetit të Internetit nën-par në Kanada. Këtu janë më shumë detaje mbi ligjet që bëjnë investimin në një VPN një ide mjaft të mirë.

 • Akti i Modernizimit të të Drejtave të Autorit (Bill C-11) – Kaluar në vitin 2011, ky rregullim gjithëpërfshirës i ligjit kanadez të të drejtave të autorit u jep mbajtësve të të drejtave mundësi të papara të zbatimit. Ajo gjithashtu detyron dorën e motorëve të kërkimit dhe ISP-të të veprojnë si zbatues të të drejtave të autorit. Në fund të fundit, ajo shkel privatësinë e përdoruesit në emër të interesave të mëdha të korporatave.
 • Akti i Antiterrorizmit i vitit 2015 (Bill C-51) – Ky ligj bën të mundur një nga sistemet më të përhapura të mbikëqyrjes masive pa garanci të çdo kombi perëndimor. Ai u jep autorizime ligjore të pashembullta agjencive qeveritare kanadeze dhe i lejon ata të monitorojnë pothuajse gjithçka që kalon në internet – me pak mbikëqyrje dhe kufizime.
 • Mbrojtja e Kanadezëve nga Akti Online i Krimeve – Ky ligj i vitit 2014 kaloi si pjesë e një përpjekje qeveritare për të ndaluar përhapjen e sulmeve në internet. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithçka që është realizuar. Ai u dha autoriteteve kanadeze të drejtën për të hyrë në të dhënat e përdoruesve në internet, regjistrimet e telefonit dhe çdo pasuri tjetër dixhitale që ata dëshirojnë duke pretenduar se kanë “arsye të arsyeshme për dyshime”. Ai gjithashtu lejon imunitet nga paditë për ISP-të që dorëzojnë të dhënat e përdoruesit, edhe nëse nuk kanë arsye ligjore për ta bërë këtë.

Përdorimi i një VPN Falas për Kanada

Përdorimi i një shërbimi VPN falas në Kanada, madje edhe për përdorim të rastit, për fat të keq nuk është alternativa më e mirë. Ofruesit e lirë vazhdojnë të kenë një reputacion të tmerrshëm për të mos mbrojtur përdoruesit e tyre. Dhe ndonjëherë, ata madje i panevojshëm i vendosin ato në mënyrë të dëmshme.

Problemi me VPN-të e lirë është se ata janë saktësisht se – falas. Duhen një shumë e mirë parash dhe burimesh për të drejtuar një VPN. Meqenëse ofruesit e lirë nuk kanë tarifa të pajtimit për t’u mbështetur, ato kthehen në taktikat si injeksion reklamash dhe shitjen e të dhënave të përdoruesve dhe historinë e veprimtarisë në internet.

Për të parandaluar që rrjetet e tyre të mos mbingarkohen, ato zakonisht kanë kufizime të konsiderueshme në shpejtësi dhe gjerësi bandë.

Dhe ne nuk kemi prekur as për faktin se shumë aplikacione falas VPN – në një moment 38% e madhe në dyqanin Google Play – përmbajnë malware.

Sipas mendimit tim, shërbimet falas VPN thjesht nuk ia vlen të rrezikojnë, veçanërisht me opsione jashtëzakonisht të përballueshme si Surfshark në treg.

përfundim

Nga mbledhja e të dhënave nga qeveria dhe praktikat e dyshimta të intimitetit të ISP-së në një sistem ligjor që mund t’ju dënojë për shkelje të drejta të perceptuara edhe të autorit, ka një ton arsyesh për të përdorur një VPN në Kanada.

Një VPN është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur kontakte me shtëpinë kur ndodhen jashtë vendit ose për të hyrë në shumë opsione argëtuese në internet që Veriu i Madh dhe vendet e tjera duhet të ofrojnë.

Cilado qoftë arsyet tuaja për të kërkuar një VPN për Kanada, ju tani dini se si të gjeni më të mirën nga më të mirët. Ju gjithashtu keni një listë të pesë ofruesve të lartë që duhet të shikoni si një pikënisje (shumica prej tyre kanë shitje të mëdha edhe tani).

Filloni të përdorni një VPN dhe merrni lirinë, sigurinë dhe intimitetin në internet që ne të gjithë meritojmë.

Ju gjithashtu mund të dëshironi:
 • VPN-të më të mira për Netflix
 • Si të Ndaloni ISP-në tuaj nga Ndjekja Ju
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map